Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Mitől kalandozós tábor egy kalandozok.hu tábor?


Recommended Posts

Üdvözlet!

Itt leírhatjátok, hogy mitől lesz kalandozós tábor egy tábor. Mitől érzitek magatokénak, mitől nem. Múltba mutató példákkal csak mérsékletesen... Szeretném, ha a témában olvasható hozzászólások konstruktív érzésekkel születnének, mentesek lennének a személyeskedéstől és heves érzelemkitörésektől, ellenben őszinték és hasznosak lennének.

A téma azoknak is szól, akik még nem voltak táborban, de tervezik, hogy a jövőben résztvesznek; az így támasztott elvárásokra is kíváncsiak vagyunk.

üdv. Z

Link a hozzászóláshoz

Szerintem egy tábor lényege a közösség. Esetünkben az, hogy sok-sok azonos érdeklödésü ember (továbbiakban szerepjátékos :) ) összejön egy hétre, megoszthatják gondolataikat, játszhatnak együtt... stb, stb.

Tehát nekem ez az alapelgondolásom, és bár nem vagyok veterán táborozó - eddig csak egyszer voltam -, de én a következök szerint látok egy ilyen tábort (hogy ebböl mi és hogyan sül ki, arra majd a tapasztaltak válaszolnak):

Szóval engedjük, hogy az emberek barátkozzanak, ismerkedjenek. A maratoni, több napos versenyjáték több különálló csoportra osztja a tábor lakóit. Olyan, mintha 6-8 külön tábor lenne egy kalap alatt. :) Pedig szerintem egy tábor alaphangulatát a közösségi élet adja. Haverkodás, dumálás, szórakozás, stb. Értitek úgy is miröl irok. ;)

A vontatott, hosszúhangvételü, napokon át húzodó játék szerintem elszeparálja a csapatokat egymástól, ellehetetleniti a közösségi életet. Arról nem is beszélve, hogy a modulirók, és a km-ek vállára óriási felelöséget, és igen nehéz feladatot ró egy ilyen modul, ami aztán sok dolog elrontója lehet. Gyengül a közösségi élet, pedig ebböl alakulnak ki az igazán emlékezetes, és szórkoztató események.

Tehát egy tábor a közösség "mozgásától" lesz jó, kalandozós meg attól, hogy szerepjáték a téma. :roll: A többi meg már jön magától. Spontán kialakuló játékok, csapatok, stb.

Persze lehet verseny is. Legyen is! De egynél több naposra szerintem nincs értelme szervezni. Legyen az elején bemelegités gyanánt, eredmény hirdetés meg utolsó nap. És akkor egy kellemes kis izgalom is átlengi a tábort. :P

Közben pedig hagyjuk, hogy a dolgok magutól alakuljanak. Vagyis adjunk egy hét táptalajt a szerpjátéknak. 20% dirket program, ami mint egy gerince az egy hétnek, és 80% spontán dolog, amit a táborlakók kedvük szerint kihasználhatnak. Magyarul azt csinálnak - és ez a fontos! -amit szeretnének. ;)

Szerintem... :?

Link a hozzászóláshoz

Egyet kell hogy értsek Fekete Hollóval. Én úgy vettem észre hogy az emberek elsősorban azért mennek a táborba hogy lássák a rég nem látott haverokat, barátokat. Pl Dark Zalával én is csak évente 2x találkozok, egyébként nem szoktam csak úgy leugrani Zalaegerszegre, meg Debrecenbe sem, meg Szegedre sem, meg sehová sem ami 200 km-nél messzeb van. És úgy gondolom hogy én sem azzal a 4 emberrel akarom tölteni a tábor összes óráját akikkel játszok, akármennyire is bírom őket, van még rajtuk kívül vagy 100 ember egy nyári táborban.

Link a hozzászóláshoz

Ezidáig jómagam is csak egy táborban voltam, és hasonlóak a tapasztalataim. Naponta teszem azt legyen 8 óra játék, ami azért nem kevés, de vége lehet időben, olyan este 6 óra magasságában. A közösségek összefogása érdekében a kajálásokon kívül kellene több közös program, kirándulás, tábortűz meg ilyenek. A kellemes egyensúly véleményem szerint ekörül van. :)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Leírom, én milyen tábort szeretnék -egyszer- :

1. nap közös leutazás, normális tempóban, lazán. Helyszín feltérképezése, dumálgatás, táborszabályok elmondása, tábornyitás, satöbbi

2. nap versenymodul kezdete, mondjuk egész napos, ebédszünettel

3. nap aki nem fejezte be a versenymodult és a KM-e vállalja annak további mesélés, továbbá annak is, aki a verseny részét befejezte, de tovább szeretne játszani. Táp-verseny, Munchkin-verseny, Live. Minden fakultatív, de választani illik. (Aki nem választ, azt küldjük be a városba kajáért :D)

4. nap versenymodul győzteseinek, játékosainak, kmeinek kiértékelése (eddigre biztos mindenki végez, és akár 2-3 órán át is van idő eldönteni, ki mit nyerhetne), megint fakultatív dolgok, pl. egy túra mellett live, és persze kis csapatoknak mesélés.

5. nap táborzárás, táborértékelés, stb. aztán irány haza

Összefoglalva tehát: én is támogatnék egy valamivel szabadabb játékot, ahol mondjuk teljesen fakultatív mesék és dolgok lennének. Én is vállalnám, hogy mesélek-ennek annak, segítek a dolgokban. A "csak-modul" dolog nehéz, mert tényleg kevés idő jut a társaságra, a beszélgetésre, és -valljuk meg- nehéz is egy 3-4 napon át tartó modult mesélni, pontosan behatárolni, mi hogy következzen. Ennek általában csőmodul az ára. Míg egy rövidebb-egynapos- modult nem olyan nehéz összedobni.

Nah, szasztok

Link a hozzászóláshoz
Ezidáig jómagam is csak egy táborban voltam, és hasonlóak a tapasztalataim. Naponta teszem azt legyen 8 óra játék, ami azért nem kevés, de vége lehet időben, olyan este 6 óra magasságában. A közösségek összefogása érdekében a kajálásokon kívül kellene több közös program, kirándulás, tábortűz meg ilyenek. A kellemes egyensúly véleményem szerint ekörül van. :)

Az a gond, hogy így télen a fenének sincs kedve túrázni, meg tábortüzezni kint a hidegben. :) (Tudom-tudom, gyújtsunk be bent... :lol: )

De a nyáriban egy ilyen jó lenne, csak ott meg annyian vagyunk, hogy csillagokat is lát már az emberek mellé a szemem.

De egyébként amit felvetettél, mármint a közös progik, elég jó ötlet.

Ezt úgy is meg lehetne oldani, hogy külön, tábor melletti programokat, túrázást szerveznénk pl. Csak ilyenekre meg vagy eljönnek emberkék, vagy nem, ami érthető, hiszen ahányan vagyunk szinte annyi felé lakunk, most meg még jön a jegy emelés is...

Szerintem nyári táborban, a sok egyén ellenére, azért lehetne valami kis túrát szervezni, persze csak akkor, ha nem lesznek megint hajnalokba nyúló mesélések...

Link a hozzászóláshoz

Üdv.

Én még nem voltam táborba de érdekelne a dolog. Már néhány éve szeretnénk jönni egyre de csapatunk harmadik tagja nem nagyon akkart.

Mindegy idén megfogadtuk hogy nélküle is eljövűnk egyre. Most már négyen vagyunk én megpróbálnám az egész cs.-t hozni.

Mondjuk szerintem közösen egy nagyipari bográcsozást lehetne csinálni. Nem tudom volt e már ilyen.Szerintem az utazásból is lehetne közös programot csinálni ha ez sokak kényelmét nem zavarja.

Mondjuk most hogy elképzeltem elég vicces, négyből hárman nehezen ismerkedünk. A távolság meg a 200 km engem nem zavar mivel karcagon élek a csapat meg dorogon úgy hogy legalább három hónaponként utazok. (Nélkülem nincs km,se varázsló, se csapat vezető)

Én inkább azért jönnék hogy lássak mádokat játszak meg hogy végre rendesen játszunk. Mert két -három éve nem voltam rendesen jk.

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Ha jól tudom, Dark Zalát leszámítva én vagyok az egyetlen kalandozo arc innen az ország nyugati szegletéből. Természetessen én is azt tartom a legfontosabbnak, hogy egy tábor az ország minden pontjáról összehoz minket. Fekete Hollónak igaza van, a közös érdeklődési kör, a szerepjáték az, ami miatt ott vagyunk. A magam részéről a háromszori részvételemmel, ha nem is veterán, azért mindenképpen tapasztalt táborozónak tartom magam. Ráadásul én egy szélsőséget is képviselek. A táborok alkalmával több-kevesebb lehetőség van az ismerkedésre, de itt fontos megjegyezni, hogy figyelembe kell venni a szerepjátékon túli érdeklődési köröket. Vannak, akiket egy Munckin party, vannak, akiket a LIVE hoz össze. Meg ott vannak az éjszakai... hogy is nevezzem ..."virrasztások". Ismerkedési lehetőség tehát adott. Én ilyen szempontból abba a "szerencsétlen" helyzetben vagyok, hogy nem LIVE-ozok, relatíve sokat kell aludnom és amúgy se vagyok party arc. Szóval elég behatároltak a lehetőségeim. De azért a tömegből mindíg akad valaki, akivel eszmét cserélhetek. (kivéve ha deszantozok) De talán rám a legjobban igaz, amit írtál, mert nekem a saját csapatommal mindíg olyan, mintha egy külön táborba lennék.

Hogy mitől lesz kalandozok-os? :-D Ez jó kérdés, ezen már nagyon régóta elmélkedek. Nehéz ezt így megfogalmazni, mert vannak olyan emberek, akik nem járnak fórumra, talán még chat-re sem, még is nyugodtan kalandozok-nak nevezhetjük őket. Sokat agyaltam azon is, hogy ki számít idetartozónak és ki nem. Ki kalandozo? Vajon én meddíg vagyok az? A válasz egyszerű. Amíg kalandozonak érzem magam, addíg ide tartozok. Sok szerepjátékos van hazánkba, és még rajtunk kívül is akad MAGUS-os bőven. Szerintem itt nem egyszerűen az számít, hogy szerepjátkosok mennek el a táborba, mert az nem különböztetne meg bennünket akármely más hasonló összejöveteltől. Szerintem itt MI határozzuk meg, az egyének, hogy igen, ez egy kalandozo tábor. Részben. Mert ugye azért a végső szó mindíg Antailt illeti. :twisted:

Thya: volt Shadowrun??? Akkor nem csak te maradtál le! :-D

EH! Na, ha már őszinteséget kértek, akkor legyen meg. Nem értek a táborszervezéshez egyáltalán és mások fejébe sem láthatok bele. De úgy vélem, kell a kötelező program, mert 100 körüli tömeget már nem olyan könnyű lekötni. Nekem is sok a 10-12 órányi napi modul, de... végülis játszani megyünk. És remélem nem veszitek rossz néven, de én más irányból közelíteném meg a témát. Ha már így összejövünk és a lényeg -ahogy mondtátok- a közösségépítés, akkor miért kell verseny. Lehet hogy rosszul látom, de a legtöbb veszekedésnek ez az oka. Mindenki elégedetlen, másokra mutogat, stb. Szórakozni megyünk, nem versenyezni!

Én egy lusta dög vagyok, aligha tudnátok hagyományos LIVE-ra rávenni. De nagyon tetszett a nyári modulba csempészett LIVE rész, és örülnék ha ebből rendszer lenne. Egyrészt az olyan vonakodó embereket is be lehetne vonni, mint amilyen én vagyok. Másrészt hangulatos és... nem utolsó sorban mégis csak LIVE. Azt mondtátok hogy a KM-ek nagy nyomásnak vannak kitéve. Tudom, amit most fogok mondani, még több terhet róna rájuk. Miért nem lehet minden csapatnak más a modul? Persze ez eleve kizárná a versenyt, de... mi nem győzni megyünk! És ha mindenkinek külön modul van, akkor valahogy meg lehetne oldani a csapatok közti interakciót is. Ez persze már igencsak jólfejlett szervezői zsenit igényel. de remélem azért lesz olyan, aki lát benne fantáziát.

Sokan tudják rólam, hogy én modul párti vagyok. Vagyis elvből nem szólom le a modult. Nehéz olyan modult írni, ami mindenkinek tetszik. Nekem alapvetően nem is magával a modullal szokott problémám lenni. Sokkal jobban örülnék annak, ha olyan modulok lennének, amelyek minél többféle játszható karakter megszemélyesítését teszik lehetővé. Most már azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy vagyunk egy páran akik szívesen játszanánk vad orkot. Érdekes módon, anno Sneer nem akadt fenn azon, hogy az Ibarába egy énekmondóval szeretnék kalandozni, és bevallom, olyan jól nem is éreztem még magam, bár idén nyáron is kitett magáért a KM, aki Kyelnek hála nekünk jutott. Szintén nem tudom, mennyire lenne rá érdeklődés, de a magam részéről kipróbálnék egy szuke karaktert is. Ehhez persze rengeteg egyeztetés kellene a szabályok miatt, de vagyunk egy páran, akik nem a tápolás miatt választunk bizonyos kombinációkat. A tápolás amúgy sem erősségem. (ld.: NYT2004)

Tudom hosszú lettem, sok dolgot felvetettem és még többre gondolni sem mertem. Meglátom erre hogyan reagáltok, aztán majd lesz valahogy. A Karbunkulus fényeskedjék néktek, tesvéreim!

Darun

Link a hozzászóláshoz

Sokan elmondták már a lényeget, én csak pár szót tennék hozzá, ami bennem felmerült.

Alapvető probléma a programok meghatározásánál, ami TT-n ki is jött, hogy van egy igen nagy űr a korcsoportok között. Eddig ez nem tűnt fel, mivel a fiatalabbak szivesen csinálták azt, amit az idősebbek, így sosem volt abból igazán probléma, hogy ez a két rész ütközött volna.

A fiatalabb korosztály azonban "felnőtt", mást akar, hiszen most van abban a korban, amikor az ember kezdi élvezni, hogy elmúlt 18 éves... az idősebbek viszont, akik már akkor is régen túl voltak a 18-on, amikor még az első táborok voltak, megmaradtak azon a szinten, és nehezen tudnak alkalmazkodni a megváltozott igényekhez. Nem is biztos, hogy akarnak, hiszen valamennyire már más az igényük.

A lényeg, ami nagyon lejött TT-ben is, hogy egészen máshogy képzeli el az előbbi "korosztály" a kalandozok.hu tábort, mint az utóbbi "korosztály". Másra lenne szüksége, mást szeretne csinálni, és gyakran nehéz egyeztetni ezt a két oldalt.

Sokan azok közül, akik már akkor sem számítottak a fiatalok közé, amikor még ennél is fiatalabbak voltak 2-3 évvel, nem akartak és ilyen hirtelen nem is tudtak alkalmazkodni ahhoz, hogy az ifjak mást szeretnének, máshogy érzik jól magukat.

Hát ebből volt annyi probléma, NYT-n is, és még biztos lesz is.

Ha ezt lehet valahogy kezelni... akkor először ezt érdemes.

Link a hozzászóláshoz

Üdvüzlet.

Szólok hát, mert kérdeztetek.

Először nem akartam, mert féltem hogy akarva-akaratlanul valami olyasmit mondok, amivel megsértem valaki önérzetét. Ez nem hiányzik most a kalandozóknak, próbálom ehhez tartani magam, és mégis véleményt mondani.

Nos talán kezdjük az elején.

:arrow: Sok jó ötletet látok az eddigi hsz-ekből formálódni, ez dicséretes, ezért már megérte ezt a topicot nyitni.

Viszont amit látok:

:arrow: Nem lehetünk egyformák, de ezért még nem kell a másikat utálni, kiszorítani, megvetni stb (sokszor felejtik ezt el az emberek, én is).

Szervezők, Admin:

:arrow: Ne végy(vegyetek), minden kritikát sértésnek. Lehet az építő jellegű is, ha pedig nem az, akkor is lehet benne valami (a hibáknak az a hasznuk, hogy lehet belőlük tanulni, bár ezt asszem ti is tudjátok).

:arrow: Elégedetlen táborozók (én is voltam ilyen, rám is vonatkozik):

Könnyű a tábort és a szervezést szapulni, amíg nem te csinálod. Én sem csináltam még, és mégis reklamáltam már, remélem egyszer sem voltam túl durva. Gondoljatok csak bele -magamból indulok ki - milyen nehéz egy 10-20 oldalas közös-csapat előtörit összerakni, úgy hogy a végén azt mondhasd: Igen gyerekek, ez fasza lett. Ehhez kell viszonyítani.

:arrow: Mindenki:

Szabályok mindig kellenek. Bár hogy mindkét oldalról lássuk a helyzetet, ezért még valamit hozzátennék. Stammheim írta anno, és igaza is volt. Ez nem katonai, avagy félkatonai csoport.

Végül talán a legfontosabb:

:arrow: Nem azért kell táborba menni hogy jól érezd magad. Hanem azért hogy MI jól érezzük magunkat!! Everyone.

Most nem voltam, de talán a következőben ott leszek.

Link a hozzászóláshoz

Nos a napokbana felhívták a figyelmemet erre a topicra!

Ugy gondoltam h én is hozzászolok mint Veterán táborozó (azt hiszem mondhatom ezt :D:D)

Nos az első amin megakatt a szemem és elgondolkodtatott az Andoron korosztály felvetése! Szerintem nincs akkora különbség! Ha van is nem érzékelhető, ileltve biztosan nem ebből vannak a konfliktusok!

Mindeössze annyi , h mások a szokások 1-1 társaságban!

Másként ereszted ki a gőzt te és másképp én!

De szerinem ez mind tolerálhato!

Darun mesterrel egyet tudok érteni a verseny háttérbeszoritásával! Valoban sok probléma forrása! De talán az nem lenne megoldás hogy mindenki külön modult hanem egy vezérszállra épiteni 2-3-4 modult...perzse ahogy ezt ő is mondta ez hatalmas feladat! (amiben ha nincs más én is segítenék szivesen). De talán nem megoldhatatlan...és ha a KMek összeülnek akkor talán annyira nem is nagy feladat! De ehhez az kell, h a KMek öszeüljenek vagy beszéjenek és együtt alkossák a moduookat! Akkár csapatokban!

Sokak szerint a 2004 es nyári volt a legjobb! Ebben van valami! Talán azért mert akkor véleményem szerint több volt a szbaadidő...és talán kevésbé voltak meg ezek a klikkek amiket már sokan emlegettek! És talán a tolerancia foka is nagyobb volt!!!

Link a hozzászóláshoz

Salafi:

Sokak szerint a 2004 es nyári volt a legjobb! Ebben van valami! Talán azért mert akkor véleményem szerint több volt a szbaadidő...és talán kevésbé voltak meg ezek a klikkek amiket már sokan emlegettek!

A klikkesedés azokon múlik, akik aklikkek tagjává válva elhatárolódnak a többiektől és kevésbé fogadják be azokat, akik kívánnának ,,oda is" tartozni.

Persze a kis csoportok kialakulása elkerülhetetlen, mert azonos helyről valók, vagy éppen azonos érdeklődésű egyének jobban megértik egymást, több közös témájuk van. Elkerülhetetlen, hogy ilyen társaságok kialakuljanak.

Persze egyes csoportok lehetnének nyitottabbak, vagy kevésbé udvariatlanok és akkor talán mások is kívánnának egyes tagokkal kommunikálni.

Magamból kiindulva, én pl. nem tartozom a ,,te társaságodhoz", de tudtunk egy nagyon jót beszélgetni. Csak utána már annyira nekem sem volt kedvem odamenni hozzád és csak úgy leállni dumálni, mert olyan emberekkel voltál, akik még köszönni sem köszöntek nekem. Ezek után talán érthető, hogy az ember annyira nem közeledik.

Meg egy másik eset, ha beszólnak. Akkor már kösz nem. Akik nem normálisak velem, azok felé miért törjem magam.

Összegezve a tolerancia az ami hiányzik és az előítélet az ami megvan, sajnos. Lehet hogy az adott illetőknek nem vagyok szimpatikus és nem kívánnak velem beszélgetni, de igazából az a baj, hogy nem is ismernek, úgyhogy így elképzelésem sincs arról, hogy miért néznek át rajtam...

De ezek a dolgok elkerülhetetlnek, ismétlem meg mégegyszer, alapvető emberi dolgok... Nehéz lesz változtatni.

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Phoenix:

:arrow: az ember nem tud magával mit kezdeni. Ha megfeszülök sem tudok másként gondolni pl. huszárra, mint ahogy. Már megbeszéltük vele ezt a dolgot. Egyszerűen a személyiségét nem bírom, de még soha nem vesztem vele össze, nem káromoltam és nem kiabáltam vele. Tudom tűrtőztetni magam, és pl. nyáron néha még szóba is álltunk egymással! (bevallom, főleg rajtam múlt) Tehát nyíltan nem kell utálni senkit, akit nem bírunk, elég nagy a tábor ahhoz, hogy elkerüljük. Másrészt meg félévente-évente egy pár napot kibírunk egymással, nem? (((a mondandómat igazából nem neked szántam, mert végül is egyet értünk, csak a hsz-edre reagáltam)))

:arrow: ami az elégedetlenséget illeti... ennyire igénytelen volnék??? Csak azért, mert sokszor hallottam ezt-azt, és nem igaz, hogy ha nekem jó volt, másnak miért nem. Ez egyébként különösen érzékeny téma nálam.

:arrow: Azt had tegyem hozzá, hogy ha én jól érzem magam, akkor jól érzi magát a körülöttem lévő tömeg is. (és ezt nem azért mondom, mert én mindenkit le tudok lombozni) EH! Nem kötekedni akarok.

Shalafi: nem kétlem hogy a KM-nek eddíg is sok munkájuk volt (ez azért nem mindíg igaz) de ha ők is beleszólhatnának, alakíthatnák, ők is jobban éreznék megukat. És ne csak a JK-knak kelljen jó csapatmunkát végezniük szerintem. Dolgozzanak össze a KM-ek is. Ami a 04-es tábort illeti... én is csak azt mondhatom, akkor még talán "zártabb" volt a közösség és nem voltak klikkek (olyan erőteljesen).

Adri: így jártam, és még is, csak én tehetek róla és ellene is.

Darun

Link a hozzászóláshoz
Üdv!

Kérem a személyesebb dolgokról térjünk vissza az általánosabbakra, mint kértem múltbeli dolgokat is csak mértékkel.

Ötleteket, véleményeket, javaslatok! 8)

üdv. Z

Nem tudom, hogy ez nekem is szólt e, de erősen úgy vélem, hogy igen, így még itt reagálnék...

Szerintem ez nem személyes dolog. Attól mert most konkrátan a magam példáját vettem eő, attól, még szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

A klikkesedések lájtosulása magával vonjaa tábor jobb hangulatát is, szerintem. Ha mindenki mindenkivel (ezt teljes mértékben nem valósítható meg!) valamennyire tartja a kapcsolatot, akkor már jobb hangulat lenne. Szerintem ez lenne a dolgok egyik kulcsa.

Mikor még annyira nem ismert senki sem senkit, akkor jobban kommunikáltak az eltérő ízlésű embrek is, a megismerkedés végett is.

Szerintem ez egy ,,kulcs".

Link a hozzászóláshoz

A személyeskedést és példálozást már csk azért ne mlehet sztem teljesen elkerülni mert ez egy kisebb társaság!

A multbéli dolgokból pedig hát ha abbol nem miből tnaulni? :D

Venes álltal említett kulcs már cska azért is hiányizk mert már mindenki ismer majdnem midnekit! :D

Valoban a KM i csapatmunka egyfajta jo kiindulopont! egy dobbanto lehetne! Talán meg lehetne probálni!

Link a hozzászóláshoz

Kulcs, kulcs és kulcs! Erről beszéltek és ez igen érdekes. 2004-remek Tábor volt. 2005 számomra már gyengébb volt. 2006 tavaszi megint csak nagyon jó volt ott a széttagoltságot a tolkienesek jelentették!!! Igaz hogy az fanfár tábor volt, de a hangulat mesze felül multa a nyárit és a 2005ösét is. Legalábbis számomra, ott kicsit az eredmény hírdetés sikeredet érdekesre. Érzésem szerint a baj azzal van, hogy egyesek másképen vélekednek dolgokról mint mások. Nincs tolerancia, szerintem a táborba azért megy az ember, hogy kikapcsolódjon jól éreze magát, megszabadúljon a gondjaitól és a bajaitól. Túl sokat foglalkozunk a másikkal mint ahelyett azzal törődnénk hogy a másik is, én is jól érezem magam.

Link a hozzászóláshoz

Nem köszönök senkinek mert nem tudom ervvül megfogalmazni sem Toroni nyelven.

A tábor szerintem úgy nézzen ki hogy: ahogy mi akarjuk!

Tehát ami nekem tetszene: 1 főszálon futó kb 4órás játék 4 napon keresztül. E mellet lehet egyébb program pl: kosárlabda, vagy foci naponta győztes csapatokkal, más szerepjáték(de ez nem fontos) Live ha elegen részt kívánnak venni benne, és sok kaja, pia, és nők(nőknek ott vagyunk mi). Kell több mozgás (főleg nyáron) kell minden napra játék (de nem látástól mikulásig) és kell több szervező akik sem nem játszanak sem nem mesélnek. Ha nem tetszik amit írtam lehet privizni de úgysem válaszolok.

Link a hozzászóláshoz
Nem köszönök senkinek mert nem tudom ervvül megfogalmazni sem Toroni nyelven.

A tábor szerintem úgy nézzen ki hogy: ahogy mi akarjuk!

Tehát ami nekem tetszene: 1 főszálon futó kb 4órás játék 4 napon keresztül. E mellet lehet egyébb program pl: kosárlabda, vagy foci naponta győztes csapatokkal, más szerepjáték(de ez nem fontos) Live ha elegen részt kívánnak venni benne, és sok kaja, pia, és nők(nőknek ott vagyunk mi). Kell több mozgás (főleg nyáron) kell minden napra játék (de nem látástól mikulásig) és kell több szervező akik sem nem játszanak sem nem mesélnek. Ha nem tetszik amit írtam lehet privizni de úgysem válaszolok.

Mivel priviben úgy sem válaszolsz, így főleg nem fogsz, szóval reagálnék a felvetésekre... :)

Elsőnek, gondolom, mert nőből vagyok, a hozzászólásod végét olvastam el és rögtön nem helyeseltem.

Minek olyan emberek, akik csak szervezők? És amég mi játszunk ők unatkoznak? Persze olyan szempontból jó, hogy azok a szervezők akik játszanak, arra az időre lényegében elveszítik szervezői mivoltukat.

:arrow: DE! Aztán elolvastam a hozzászólásod elejét is, mert felkelt bennem a férfi énem :), és rájöttem, hogy mégsem lesz egy unalmas, nem szeretett meló a szervezői, mert ha ennyi játék van csak és jó sok közös program, sport ,,események", akkor nem fognak ők sem unatkozni.

:arrow: DE! Azért egy kérdés? Ki akar úgy eljönni, hogy nem óhajt játszani, csak ,,felügyelni"? Vajon lesznak ilyen emberek?

Összegezve az ötleteid jónak tűnnek és lehet hogy sokat meg is kellene valósítani, csak nem tudom, hogy ezzel majd a többség is egyetértene e?

Link a hozzászóláshoz

Nem hiszem, hogy unatkoznának, rengeteg olyan adminisztratív jellegű munka volt eddig is, amit kapkodva csináltunk meg, vagy meg sem csináltunk, mivel nem volt rá idő. Ez legalább másképpen zajlana...

A másik: ha vannak szervezők, akkor objektívebb lehet a pontozás és a díjazás, mivel akkor lehetnek olyanok, akik mindenhol kicsit belehallgatnak az eseményekbe, és nem csak a KM mondja el, hogy "Gyerekek ez eszméletlen jó csapat volt." Több szem többet lát, tudnak ők is pontozni, és meg tudják mondani, hogy tényleg úgy jó-e, ahogy a KM mondta.

Link a hozzászóláshoz
Hát igen amit elfelejtettem! Mitől Kalandozok tábor a Kalandozok tábor? Hát attól hogy Ott vannak a legjobb szerepjátékosok, a legjobb arcok, mint például Antail, Andoron, Thya, ConSalamander, Cz, Felon, Sneer, és még sorolhatnám a sok kalandozos havert. Hát ezért és nem azért mert milyen programokat szeretnénk.

:)

Azért vannak még rajtunk kívül is jófejek :)

Meg lesznek is, meg ez a vélemény ugye elég szubjektív, kérdezz meg valaki mást, ő egészen mást mondana a jófejségről.

Egyébként az biztos, hogy a kalandozók tábor mindig is a barátságról szólt, kivéve talán az utolsó másfél tábort, de még semmi sincs veszve. És nem arról beszélek, hogy csak azok jöjjenek, akik eddig is, és zárjuk be magunkat, és senkit ne fogadjunk be.. sőt, szerintem szeretjük bővíteni a lehetőségeket :)

Link a hozzászóláshoz

A lista nem teljes ha valaki kiváncsi rá Fórumon kívül leírom az összes nevet akit jó fejnek tartok és akik miatt elmennék abba a bizonyos Kalandozok.hu-s táborba. Elnézést a megnevezettektől és a megnemnevezettektől, de itt nem arról van szó hogy kinek a nevét írtam le az elöbb, hanem arról hogy ez egy olyan baráti társaság amit a hobbi, a közös hobbi hozott össze, és ha valakinek ez nem elég vagy kevés hát lelép. Elmondja hogy neki ez meg ez nem tetszett, ha nem változtattok többé nem jön. És mi megértjük és változtatunk a saját véleményünk alapján, de még így is sokan lesznek akiket vonzani fog a dolog és érdekel majd, és lesznek még Kalandozók akik jönnek majd a Kalandozók táborába.

Scylla én is válalom ha kell, mert lassan már a nyugdíjra gondolok. Még pár év, hó, nap és pensionert leszek szerepjáték szinten. (Max a kivénhedt öreg szórakozott papot játszom a partyban akire mindig vigyázni kell.)

Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
  • Új...