Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Mitől kalandozós tábor egy kalandozok.hu tábor?

Recommended Posts

Közzétéve:

Na igen, az ilyen sárral-dobálózás miatt beszélünk el egymást mellett. Shalafi, most is a hozzászólásom egyetlen pici részletét emelted ki ahelyett, amit mondani szándékoztam volna. Leakadtatok egy olyan részleten, amit én felfogtam, miszerint nem vagyunk egyidősek. És ahogy Andoron is mondta sajnos a mi 10-20as éveinkben egy két év is sokat számít, hiszen ilyenkor alakulunk azzá, amik valószínűleg később is leszünk. És kérlek ne hasonlítsd a 16-17 éves lázadóhoz az én 22-23 évemet, mert ha megteszed, te is rájössz, hogy elég fals az egész. Én nem írtam egyetlen szavammal sem, hogy taknyosak lennétek, és nem is fogom, én is voltam annyi idős, és ti is lesztek idősebbek. Csak tudod pont ezzel a hozzászólással mutattad meg, hogy nem érted a dolog lényegét, és mivel nem érted, nem is segítesz megoldani, ergó csukott kapukat döngetünk. És mielőtt támadólag léptek fel meg kellene vizsgálni, hogy mi azért írtuk-e ezt, mert le akartunk taknyosozni titeket, vagy azért hogy segítsünk jobbá tenni a közös együttléteket (a másik meg az, hogy egyetlen olyan dolgot se írtam, ami ne lenne általános jelenség akámelyik táborban, sajnos. És tény és való, hogy nem a 34 éves Scylla issza le magát a sárga földig, bár ő is ugyanúgy megtehetné :) ).

Közzétéve:

Én erre csak annyit tudok mondani, hogy ha struccpolitikát játszunk attól még nem oldódnak meg a problémák, és a megoldásért beszéltem én személy szerint róluk. De úgy látom jobb, ha nem teszünk semmit és becsukjuk a szemünket. Biztos jobb lesz tőle :) Hiszen ha nem beszélünk róluk, nem is léteznek. Én erről többet nem beszélek, kiszálltam. Amit beígértem abban tartom a szavam.

Közzétéve:

Jo látom Phoenix értette csak meg mit akartam ezzel modnani!

Én nem arrol beszéltem h egy 30 X éves ugyanolyan mint egy 10en X éves! Én arrol beszéltem h szerintem nem ebben van a probléma! Nem hiszem h a 16 éves ne tudna normálisan elbeszélgetni akármiylen körülmények között a 34 vagy akár a 70 évessel is! Itt abból van a probléma h ahogy Andoron is mondta a kroosztályok kisebb időközönként változnak...én ugy veszem észre h mert vki már átlépett a 2 X be már igen is a "kicsik" ként emleget modnjuk engem is! Csak azért mert a világnézetünk nem egyezik! Én erre gondoltam mikor a "taknyosozásrol ebszétlem" Persze ne mezzel a szavakkal lett emlegetve de sebaj én így fordítom le magamnak!

OKÉ tudom most ismét acssargo ovltam és bomlasztó és minden más! De ez már csak azért sem érdekel mert "fiatalbb" korom ellenére az egyik legrégebbi Kalandozokos vagyok! Meg egyépként is mindenkinek szive joga azt gondolni amit akar!

Antail: Bocs ismét szeméylesnek tünik, de ez a probléma nem csak engem érint és nem csak engem zavar!

Közzétéve:

Mivel totálisan elbeszélünk egymás mellett, és megint csak az önérzet számít, de a közösségért való tenni akarás nem, ezért most írok egy hosszabbat, lezárásul minden ilyen hülyeségnek.

Nem hiszem h a 16 éves ne tudna normálisan elbeszélgetni akármiylen körülmények között a 34 vagy akár a 70 évessel is!

De. El tud, ahogy eddig is el tudott. Senki nem mondta hogy nem. Éppen arról van szó, hogy közös érdklődés, közös tábor, viszont vannak olyan dolgok, amikben már nem találkozik az érdeklődés. Például abban, hogy a 34 éves XY-ont nem fogja felizgatni a 15 éves YX, mert kis ráhagyással a lánya is lehetne.

Itt abból van a probléma h ahogy Andoron is mondta a kroosztályok kisebb időközönként változnak...én ugy veszem észre h mert vki már átlépett a 2 X be már igen is a "kicsik" ként emleget modnjuk engem is! Csak azért mert a világnézetünk nem egyezik! Én erre gondoltam mikor a "taknyosozásrol ebszétlem" Persze ne mezzel a szavakkal lett emlegetve de sebaj én így fordítom le magamnak!

Na nyugodtan abba lehetne már hagyni ezt a hülyeséget, hogy minden segítő szóban azt keresi mindenki, hogy vajon most beszólt nekem? Ezért vannak a klikkek. Shalafi, te is elfelejthetnéd már azt, hogy állandóan a saját sérelmeiddel törődsz, és nem látsz bele általánosan a dolgokba. Mondta rád valaki, hogy taknyos vagy? Nem. Én ilyet nem olvastam sehol... de ha továbbra is így viselkedsz, akkor tényleg annak foglak tartani, de nem a korod miatt.

Ki lehetne már nőni ezt a gyerekeskedést, és lehetne mondjuk arra figyelni, hogy az a valaki felajánlotta a segítségét, változni akart, mindenki kedvéért, és nem a szavait kellene kiforgatni.

Milyen közösség az, ahol állandóan ezen kell vitatkozni?? Szerintem sürgősen válaszoljon erre mindenki magában, és ha azt válaszolja, hogy neki ez így jó, akkor gondolja meg, hogy ide akar-e tartozni, vagy akár más társaságba.

OKÉ tudom most ismét acssargo ovltam és bomlasztó és minden más!

Igen az vagy, mert a legnehezebb belátni, ha egyszer valamit félreértettünk, és bocsánatot kérni a hibáinkért.

De ez már csak azért sem érdekel mert "fiatalbb" korom ellenére az egyik legrégebbi Kalandozokos vagyok!

És ez most érdem? Ezért jár valami? Életműdíj, vagy egyéb? Nem gondolod, hogy ha már te vagy a legrégebbi, akkor neked is kellene a leginkább tudnod, hogy az ilyen viselkedés eddig marhára nem volt divat?

Szerintem azzal, hogy a legrégebbi kalandozók közül vagy, nem érsz többet senkinél sem, nincs több jogod, mint nekem, vagy Felonnak, vagy Sir Tomnak, vagy a jövőre első táborozó Kis Jancsikának. Ugyanannyi van.

Meg egyépként is mindenkinek szive joga azt gondolni amit akar!

A gondolati és szólás szabadság nagyon szép dolog, de az embernek van egy olyan tulajdonsága, hogy addig veszi ezt észre, amíg ő beszél. Meg kell hallgatni másokat is, pláne ha normálisan szólnak hozzád, mert nekik is joguk van elmondani a véleményüket.

Aztán persze mikor a szavaknak vége lesz, úgyis a tettek döntenek, de abban már sokan nem szoktak tolongani...

ez a probléma nem csak engem érint és nem csak engem zavar!

Közzétéve:

Üdv!

Nekem attól kalandozos egy kalandozok.hu tábor, hogyha ottvannak azok az emberek akit az oldalon ismertem meg és azokkal személyesen találkozhatok, a lakóhelyünk távolságától függetlenül.

Na meg mindig meg van hirdetve egy anime előadás, és a kötelező torna ami nem valósul meg. :)

Szerepjátékos tábor pedig attól lesz, hogy van játék és jo mesélők.

De szerintem is a nagyon sok játék nem hagy időt a tábor élvezésére, mert abban a kis szünetekben amik vannak, az ember nagyobbrészt a következő ciklusra készül(modulciklusra :D ).

Közzétéve:

Shalafi, Andoron...

Szerintem pedig ez már személyeskedés. Inkább próbáljuk meg másképp megfogalmazni.

Mind egyszerű olvasóként, mind pedig moderátorként van tanulnivalónk. Sokszor lépünk ki a szerepünkből. Önjelölt megmondóemberré válunk, mert úgy érezzük, hogy nemcsak magunkat, de másokat is képviselünk (akár konkrét embereket, akár elveket). Azt azonban sokszor elfelejtjük, hogy mindenki képes megvédeni magát, nem feltétlen szorulnak a "védelmünkre".

A nagy tömeg (bocs, hogy így utalok egy átlagos kalandozóra) ugyanis általában azért nem nyilatkozik, mert nem tartja szükségesnek/érdemesnek a témát arra, hogy közbeszóljon. Szerintem érdemes ettől az állásponttól eltávolodni és a magunk nevében beszélni.

Közzétéve:

Nagyon sok jó dolgot osztottál meg velünk SirTom, remélem jó részét hasznosítani is tudjuk majd.

Egy picike hozzátennivalóm lenne esetleg, az, hogy a tábortüzes dolog szerinted nem annyira nyerő.. többek írták itt is, hogy szeretnék, persze nem arról volt szó, hogy töménytelen mennyiségben, és legfőképpen nem magus helyett. Inkább utána. Azt is többektől hallani (ugyanitt, pár hsz-el feljebb :) ), hogy a társaság fontos szerepet játszik abban, hogy eljönnek, ergo talán mégsem halott ötlet a dolog. Arról nem is beszélve, hogy aki nem akar, az tud játszani, akár többfajta rpg-t is, ez csak egy opcionális program lenne, nem kötelezően választható :) A sport meg... azt sem maratoni versenyekre ajánlottam volna, de az energiatúltengéseseknek igenis le kell vezetni azt a bizonyos fölöst, és nagyon sokan szeretnek kosarazni is pl :)

A gitár nekem igenis csábító, de ha lehet számítani rád a tábortűz mellett egy amolyan éjszakai mesélésre amikről mindig lemaradok, akkor örömmel adom fel :)

Nekem most is az a véleményem, hogy mindenből mértékkel, szerepjátékot meg forradalmasítva. :)

Közzétéve:

Sir Tom nagyon sok olyan dolgot leírt amikkel egyet értek, viszont amiben enm egyezik 100%ig a véleményünk arról most elmondanám a sajátomat :)

Alkohol: én anti vagyok, nekem egyszerű a helyzetem. Nem iszom, és nem is fogok soha. Nyilván emiatt van, hogy az érzékenységi küszöböm is alacsonyabb, így nem kell rókáznia senkinek a közelemben ahhoz, hogy sötét pillantásokkal illessem. Bőven elég, ha néhány decibellel hangosabb, sörösdoboz van a kezében és fél méterről érzem belőle a piaszagot.

Antialkoholista vagy, ezzel nincs is semi baj, mindenkinek szive joga eldönteni hogy sörrel vagy a nélkül éli az életét, egyik se roszabb vagy jobb a másiknál, csak más. Az hogy valaki hangos szerintem egészen addig nem baj, amíg mások játékát, vagy pihenését nem zavarja vele, ilyenkor pedig a sértettnek szerintem illene a talpára állni és közölni hogy márpedig kuss legyen odakinnt! Ez a legtisztább ódja a dolonak, nincs belőle áskálódás, a hangoskodónak egyértelműen a tudtára adták hogy bizony zavar másokat, ezért fejezze abba baromi gyorsan amit csinál. Ha

ezután folytatja az ordibálást akkor pedig ne csodálkozzon ha kibeszélik a háta mögött vagy neadj isten ésőbb nem tud normális kapcsolatot kialakítani azokkal akik rászóltak.

Közzétéve:

Felon, teljesen egyetértünk. Én a közös éneklést tartottam "furcsának", valszeg rosszul fogalmaztam. De ez biztos azért van, mert pár tíz éve már mutált a hangom... :D

Az éjszakai mesélésre pedig (ha a jó Isten is úgy akarja és összejön), nagy szeretettel várlak legközelebb.

Gem Kapocs: látod, veled is egyetértünk. Most, hogy elismételted más szavakkal... kiderült, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. Látod ezért vagyunk mi jó haverok :P

Az övön alulit ugyan nem értettem, de biztosan igazad van.

A live-ra visszatérve: szerintem jó volt minden, amit csináltál (-tatok), nem kritika volt részemről, mint ahogy erről asszem már beszélgettünk is. Én annyit írtam le, hogy szerintem milyen live forma lenne az, ami újdonság lehetne és amire a társaság közel 100%-át be lehetne szervezni. Nem az eddigiekkel szemben, hanem azok tapasztalatait továbbgondolva...

Közzétéve:

csocsót sajnos csak akkor lehet megoldani, ha lesz mivel csocsózni :)

Hoz valaki csocsót? :) (Inkább azok, akik kocsival jönnek...)

Közzétéve:

Üdv!

Reagálnék én is miután Sir Thomas messze legobjektívabb hozzászólásait olvastam.

Egy társaság élete egy idő után valóban klikkesedik, formálódik stb. Régi már a kalandozók, természetes dolog a változás. Ez ellen lehet berzenkedni, de ha görcsösen meg akarjuk tartani a régit az összeomlással fenyeget. Ahogy halad előre az idő minden korhad, elpusztul, hogy aztán újjászülessen. Akárcsak a természet törvényei. Kiváló ötlet volt Zolitól ez a topic. Nem is tudtam, hogy ilyen demokratikus jelleme van :D. Csak hát ismét torzsalkodásba fulladt. Bár az is igaz, hogy a vita szüli sokszor a legjobb ötleteket. Én úgy látom, hogy szükséges lenne félretenni a tomboló érzelmeket és objektívan megvizsgálni a dolgokat.

Ahogy egyre jobban megismerjük egymást, úgy a negatív tulajdonságok is fokozatosan előtérbe kerülnek. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol emberi kapcsolataink több toleranciát igényelnek. Ahol meg kell tanulnunk tisztelni a másik ember véleményét, főleg akkor ha az nem egyezik a miénkkel. Nem feltétlen kell szeretni. Elég elfogadni és tisztelni.

Szerintem innen gyökerezik a probléma

Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
  • Új...