Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandmesterek fóruma

Igxaq

Mennyit készülsz egy modulra?  

128 szavazat

1. 1. Mennyit készülsz egy modulra?

• Átolvasom a modult
    • Átolvasom a modult és a karaktereket is elemzem
    • Mindenre kitérek, legrészletesebben, legtöbb időt rászánva
    • A rögtönzés mestere vagyok, nem készülök a mesélésekre
    • Nem mesélek

Recommended Posts

Közzétéve:

Sajnos a mi KM-ün nem szereti ha poénkodunk a játék alatt pedig egy két poén mindig elsül. Ezt nem lehet megel?zni ez csak magától jön. Szerintetek jó ha a játék közbe van egy két mokás dolog?? Én is KM vagyok meg játékos és igy néha néha sikerül a KM fejével gondolkozni és igy kitalálom mit akar. Ez jó is meg rossz is.

Közzétéve:

GemKapocs: na ha már az a két kard is teljesen más, akkor hogy van az, hogy a fejvadász a 9 fegyverhasználat miatt kevesebb levonásokat kap a képzetlen fegyverforgatásra? 8) :shock:

Peppuu: néha kell a poén, f?leg, ha nagyon feszült a mese. A terminator is megmondta, hogy jó komolytalannak lenni olyasmi esetekben. :lol:

Bár vannak KM-ek, akik nagyon bepöccennek, ha nem csinálsz mindent halál komolyan...(velem esett meg, mikor KM elkezdte leírni a fogadót, én meg gonosz t?zvarival mentem, és bevágtam, hogy fel lehet gyújtani - erre a KM felállt, és elment, merthogy nem bírok normálisan játszani :twisted: )

Ha JK vagyok, én is soxor kerülök olyan helyzetbe, hogy kitalálom, mit tervezett a KM. Nos, ez a te részedr?l nem rossz (annyira, bár már majdnem olyan, mintha a jegyzeteibe bámultál volna, csak ez szabályos dolog :wink: ), a KM-nek viszont kellemetlen.

A legrosszabb dolog viszont az, amikor elkezded részletezni a KM-nek a történéseket, végig zongorázol minden lehetséges szálon, elmondod, ekkor és ekkor mi és mi történhet, és közben látod, hogy most ziláltad szét a KM összes munkáját. :)

Netes játékban történt meg velem, hogy végigsoroltam az összes lehetséges variációját a tömeges mérgezésnek (az ismert körülményeket figyelembe véve, ami nem annyira volt sok, de épp elég), viszont ott nem volt annyira komoly probléma, mert nem láthattam a KM-en, hogy na most tényleg így volt-e, vagy komolyan bakot l?ttem - a végén kiderült, hogy úgy volt. :)

Közzétéve:

Azért van mert a fejvadásznak minden fegyver alapvet? trükkjeit megtanítják és azt is megtanulja közben hogy hogyan lehet teljesen hétköznapi tárgyakat is fegyverként használni.(pl székláb vagy akár fogpiszkáló)De nem ismeri az apró trükköket és cseleket az adott fegyverrel(mint pl hogy ha ndzsár élét vágás tán nem húzza vissza hanem-az egyébként szúrást segít?-viszélt hirtelen az ellenfél felé fordítja és megránta ezzel mély és nehezen gyógyuló sebet okozva) ezért nem min?sül még csak Af-ú használónak sem(meg az kicsit tápos lenne :D )De hangsúlyozom hogy itt sem tanul meg minden fegyverrel külön vívni csak ha az adott fegyver forgatása olyannyira különbözik az általánostól hogy ezt szükségessé teszi.Egyébként ne érts félre minden azonos típusú fegyvert hasonlóan kell használni de ezen belül toronymagas különbségek is lehetnek.

Közzétéve:

Peppuu.Jó ha a játék közben vannak poénok de tudni kell hol van a határ.

Én is meséltem már lyan partinak aki minden második szavamra rávágott vmi baromságot és ez bizony elég idegesít? tud lenni.De ha mondjuk egy adott szituáció egyszer?en adja magát poénnak azt b?n kihagyni.Mint pl:

A csapt keresked?nek álcázva behatol a nemesúr házába ahol a harcm?vész a sámánt úgy mutatja be mint kelmeszakért?t.

Harcm?vész:"Nos ? lenne a kelmeszakért?nk.Kérem mutasson jó példát neki az itt él? emberekr?, tudja a messzi keletr?l érkezett és majdan mikor hazatér szeretné hazavinni a civilizációt."

Sámán:" A mit?"

Ilyeneket és ehhez hasonlókat nem szabad kihagyni de van hogy má regy kicst túl sok az ilyen beszólás(ezt ált. a km remeg? szemöldöke és igen heves dührohamai mutatják) és ilyenkor jobb egy kicsit megkomolyodni.A viszont nem jó ha a Km olyan komolyságot követel meg a játékosaitól ami még egy Shadowrun beli, tökös, ork utcai szamit is megrenget.

Közzétéve:

Tudom de hát akkor is kár kihagyni engem ha én mesélek nem nagyon zavar csak akkor ha valmi nagyon ngay f*ssg az igen és ekkor jön az hogy jönn a 15 kráni fejvadász és egyb?l vége a poénnak meg a mókának de ez a végén sose következik be hogy megjelenik a 15 fejvadász. :lol::lol::lol:

Közzétéve:

Lithas!

szutyok: tökéletesen igazad van. Én is csak a történet f? vázát gondolom ki, a hangsúly pedíg az NJK-kon van. Mivel én nem szeretek ráeröltetni semmit a JK-mra, és nem tudok minden részletre kiterjed? modult írni, ezért inkább improvizálok. Gem-nek egyébként igaza van a fegyverhasználattal kapcsolatban. Nekem a JK-m harcos, és szereti a jó poénokat, ezért mindíg igyekszek kicsit alájátszani, mert szerintem egy jó poén nagyon feldobhatja a játék hangulatát. Már pedíg a szerepjáték azért van, hogy JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT!!! Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Mindazonálltal a JK-m is állt. komoly, csak ritkán poénkodik, mert ez is a játék része. Szutyoknak még mindíg igaza van, minden KM úgy mesél ahogy tud, ezért ne szóljátok le ?t kérlek.

Darun, Embervadász Klán

Közzétéve:

Darun akkor mégsem szutyoknak vab igaza mivel ? volt az aki leszolta a másikat mert modulokat ír. Egyébként Szutyok én csak azért írtam ilyen széls?ségesen hogy szemléltessem milyen hibákat nem lehet elkövetni, mert akkorra szerintem nem lesz akinek meséljen a KM. Egyébként én is hagyom hogy szabadon mozogjanak a JK de a kalandon belül és nem ?k döntik el mi lesz a kaland ott és akkor. Egyébként kiváncsi lennék hogy mesélsz majd egyszer összehozunk egy partyt. És nincs harag remélem?

Közzétéve:

Crowstone: nem szóltam én le azért, mert részletesen kidolgozza, csak írtam, hogy nekem az nem jön be. Ha esetleg valaki mégis bántásnak érezte, akkor t?le töredelmesen bocsánatot kérek!

Harag nincs, miért lenne? ;)

De azért megmondhatnád, hogy mégis mib?l gondoltad, hogy én olyan rosszaságokat csinálok, amiket el?z?leg írtál? :)

Ha csak sima epizódkalandot játszunk, akkor egyértelm?, hogy rendes modult dolgozok ki (mármint vázlatosan 8) , fontosabb személyeket meg kidolgozom rendesen), ha életútról van szó, akkor van az, hogy a JK-k döntik el tkp, hogy mit fognak csinálni. A kidolgozással meg azért nincs gond, mert el?történetet is játszunk, meg összemél? játék is van, és akkor fejezzük ezt be, amikor már tudják, hogy mit is akarnak most majd csinálni, hova menni, stb... Ezután én szépen végigzongorázok az ottani lehet?ségeken, mi mindenbe keveredhetnek a játékosok, esetleg mi az, amit én meg akarok csinálni, és azt hogy lehet logikusan elérni, és akkor abba "véletlenül" jól belekeverem ?ket. :) Tehát nem full impróból mesélek én sem.

De ha még bele is keveredtek valami komoly ügybe, a JK-k akkor is futhatnak el, max majd üldözik ?ket (jótét-lélek katonák vagy épp alvilági gazfickók, vagy mind2, vagy inkvizíció, stb...).

Közzétéve:

Ez a forum nem is azért van, hogy vitatkozzunk, hanem, hogy a KM-ek segíthessék egymást és tanácsokat adjanak egymásnak. Hisz a KM sem tudhat mindent, és nem is dönt mindig megfelel?en.

szutyok: azért gondolom te is írtál már kalandmodult. Kíváncsi lennék egy modulodra. Egyébként hány éves vagy?

Közzétéve:

17 éves vagyok. :)

Igen, írtam régebben mindig részeltes modulokat, de aztán feladtam, mert a JK-k sosem azt csinálták, amit kellett volna (talán azért is, mert akkori csapatom nagyon béna volt, egyszer?en semmiben nem gondolkodtak - a km-ek meg valami relytéjes módon gyorsabban fejl?dnek, mint a játékosok - de kérdés, ki mit nevez fejl?désnek). Szóval aztán meguntam, hogy heteket szórakozzak 1-1 kaland megalkotásánal. Mostanában úgy csinálom az ilyet, hogy jön valami bizarr ötlet, aztán elkezd világosodni a dolog, többször át gondolom, most mi, hogy, miért, aztán meg a f?bb történéseket papírra vetem, aztán kidolgozom a hozzájuk kapcsolódó fontosabb személyeket és mehet a játék. :) Aztán meg vagy belemásznak a JK-k, vagy nem. De ha nagyon nem akarnának sehova se mozdulni, akkor (ugye ha Mohameg nem megy a hegyhez alapon...) az események mennek hozzájuk. Ilyenkor persze jön a szivás 1000L. :twisted:

Közzétéve:

Ki milyen ellenfelekkel állítaná szembe a következ? karaktereket?:

elf varázsló (Dorani)

wier boszorkánymester (kráni)

barbár

Szeretném kikérni a véleményeteket. Mindegyik 1.Tsz-?.

Közzétéve:

Hát én els?sorban ?k magukat állítanám szembe egymással. :)

varázsló-barbár, elf-wier, dorani-kráni, kráni-korg...

Megkérdezhetem, mi vette ?ket rá, hogy együtt kalandozzanak?

Az is fontos, hogy merre mászkálnak éppen.

Aztán hogy a wier bm mégis miért ment ki kránból, renegát talán (ha igen, miért, hogyan?), vagy valami szekta megbízásából (ha igen, mi az a megbízás?).

A barbárt mi vette rá arra, hogy elhagya szül?földjét? Ismerik már egysmást, vagy most fognak ismerkedni?

Csak egy tipp, mondjuk shadonban (vagy toronban, de én most shadoni ötletet írok) keverheted ?ket olyan bajba, hogy egy cip?ben evezzenek, elfeket vadásszák - hivatalos sport ott :twisted: -, wierreket se hinném, hogy csípik - elvégre mégiscsak amolyan félvámpír -, barbár, nos, ez meg egy hitetlen, pogány mocsok a szemükben, szvsz, tehát közös a kitaszítottság érzése, az inkvízició el?li menekülés esetleg. Még jobb, ha elkapja ?ket az inkvizíció, vagy egy sima domvik pl-rend. Persze a kivégzések mindig egy napon történnek, és persze a varázslók a barbár ereje nélkül aligha szökhetnek meg, mint ahogy mágikus segítség nélkül a barbár se tudna sokáig jutni.

Sokat dobhat még a feszültségen, ha éppen aznap, vagy a rá következ? nap akarnak a nemes urak elf-vadászatot rendezni. :twisted:

Ha ügyesek, és kijutnak Shadonból, a senki földjén találják magukat, talán ha keresked?k utazgatnak arrafelé, de kétséges, hogy shadoni üldözötteket a határhoz közel befogadnak. De az annál inkább lehetséges, hogy egy minden hájjal megkent dzsad keresked? elfogatja ?ket rabszlgának (elvégre az ? emberei pihentek, jól tápláltak, vannak varázstudók is a csapatában - legalábbis ajánlatos az ilyen utakra -, ezzel szemben a jk-k kifáradtak, éhesek, kialvatlanok, folyamatos stressznek vannak kitéve). Persze egy toroni bármikor megvásárolhatja ?ket, elvégre tökéletes alanyok egy jó gladiátor viadalhoz (barbár igen jó er?ben van a gladiátor szerephez, bm-nek és varinak is megvan a saját hatásköre), és nem is kár, ha meghalnak, csupán a rájuk költött pénz vész kárba - de addig azért biztosan visszahozzák az árukat.

Innent?l már jóval könnyebb lesz a menekülés, a toroni fickó ugyanis nem jött nagyon komoly kísérettel (bár a jk-kat nem áldja meg a pihenés és evés b?ségzavarával, de már nem kell félniük, hogy bármikor, ha elalszanak, elkapják ?ket, és egy "hazug" isten nevében megölik, és ezért mégis sokkal pihentebbek lesznek, ráadásul a toroni nem hülye, tudja, hogy a viadalhoz jó er?ben lév? játékosok kellenek), ügyes játékkal könnyedén elszökhetnek. Eddigre meg valszeg megtanulják, hogy bárhová mennek, lebukhatnak, és egyedül kevés esélyük van a túlélésre, ezért együtt maradnak még hosszú ideig (ha mégse jönnének rá, még szivathatod ?ket kicsit, felhatalmazlak rá :twisted: :wink: , de ha végre ráeszmélnek, hogy együtt tényleg biztonságosabb, akkor már csökkentheted a nyomást).

Mellesleg ha megszeretik egymás (vagy inkább csak elfogadják a másikat, és nem bolygatják a múltját, érdekeit, céljait, de segítik egymást a túlélés érdekében), akkor nagyon tréfás helyzeteket lehet kihozni a karakteri ellentétekb?l. :)

És már csak egyetlen apró kérdés maradt, hogy ezek a cuki karik mégis hogy kerülnek Shadonba?

Esetleg a barbár egy papot/varázslót üldöz, mert az felégette az otthonukat, és akkor válik a törzs teljes jogú tagjává, ha elhozza a fejét?

Vagy déli törzsekb?l származik, és áthajókázik oda, mert a regék és legendák szerint onnan származik a törzs, és kiváncsi az ifjú?

A doraninak a leend? botja (illetve az a fa, amib?l majd készítheti ;) ) Shadonban található?

A kráni bm-nek a szektáját domvik nevében öldösték le az inkvizítorok, és bosszút esküszök?

Vagy talán Ranagol kívánsága, hogy bemocskolja az Egyetlen hitét, és ezt akarja elérni?

Közzétéve:

Lithas!

Szutyok: gratulálok, olyan szép kis kalandot kerekítettél, hogy öröm volt olvasni. Erre kössenek csomót a veled köteked?k. Egyébként a kérdésed jogos. Igxaq: kicsit kifejthetted volna a dolgokat. Nem akarlak megsérteni, de az hogy beírod a karik kasztját és faját, az kicsit kevés ahhoz, hogy segíthessünk. Más. Érdekelne, hogy ti (KM-ek) hogyan oldjátok meg azt, hogy csak egy karinak beszéltek, és nem vonultok vele félre. A cetli jó ötlet, de hosszabb cikket azért nem szerencsés így leközölni. Köci.

Darun, Embervadász Klán

Közzétéve:

Darun által felvetett téma érdekelne engem is.Szerintem nincs arra tökéletes megoldás hogy mások el?tt csak egy karinak mesélj.

Félre vonulás sajonos ilyenkor elengedhetetlen.Gondolom Darun olyan esetektre gondol amikor az illetéktelen hallgatóknak el?nye származna abból amit hallanak és csak az adott JK-nak szól.. amit mesél éppen a KM pl milyen álmot lát vagy ilyesmi.

Cáfoljatok meg persze annak örülnék a legjobban.

Pár nem tökéletes ötlet azért Darun:

Ha mindketten beszélitek az aquir és a többiek nem akkor csak rajta... :wink:

magyarul ha tudszaz adott JK-val egy idegen nyelvet amit a többiek nem akkor ez megoldás lehet.Nos ennek az esélye majdnem a lottó 3-as persze.

Lehet rébuszokba beszélni.Ehhez persze szükség van az el?mesélésekre vagy az el?zetes félre vonulásokra ,vagy régi ismeretségre.A múlt hónapban a KMm-el elbeszélgettem egy nagyon szép váza megvételér?l a többiek el?tt. Valójában az egyik társam ellen béreltem fel egy fejvadászt így.

vagy szintén egy nem tökéletes megoldás.Elmeséled a többiek el?ttt a dolgot úgyanúgy mintha félere vonultatok volna.A többi JK-ra ilyenkor az a nehézzség hárul ,hogy úgy kell játszaniuk mintha nem hallottak volna semmit.Nos a tapasztalat szerint ez is csak félsikerrel mükszik.

Viszont egy csinos kibic csaj eltudja vonni a JK-k figyelmét amíg a másiknak mesélsz vagy egy jó pizza.

:wink:

Közzétéve:

Tökéletes megoldás az sohasincs, ha csak utólag meg nem változtatjuk a feltételeket.

Én igyekszek az egyénre vonatkozó részeket is, mindenki elött lemesélni. Magamból kiindulva, JK-ként én élvezem halgatni a csapattársamnak elhangzó mesét. De a legfontossabb, hogy nem szakad meg a mesélés!

Vannak bizonyos trükkök, amelyeket alkalmazva lehet részreszolóan is mesélni a többi JK elött.

M

Közzétéve:

mazsinó leirnád azokat, mer nekem is gondo szokott okzni, ráadásul azt nem lehet, h többiek hallják, mertnem lehet ne hallottnak tekinteni, ugyanis, mi emberek vagyunk és igy müködünk...akrva.akaratlanul...kész ez van...

ha leirod, akkor a kezed mehet görcsbe:D

ráadásul az kissé lassu...tehát marad a fálre vonulás...addig még lehet átnézni 1-2 értéket, mai nem itszta, vagy gondolkodniuk a kimászási lehet?ségekr?l az épp adott bajból...

de mindezek mellet nagyon érdelne pár ilyen 5let...

Közzétéve:

Nem szeretem a fél megoldásokat, ezért ha nem haragszotok most nem irom le. Lesz majd egy ilyen mesélés technikai kiegészít? is, s?t oktatást is fogunk tartani belölle mihelyt lesz clubunk. De addig nem mennék bele, mert még én is csak tesztelem a lehet?séget mely csupán egy éve születet.

Közzétéve:

Üdvözlet mazsino rég nem hallotam rolad mi van veled mikore lessz játék nálatok mert majd mennék :evil: mint jk harcmüvész gonosz remélem ha ma ezt elolvasod felhivsz

Közzétéve:

Ez igaz de az ajá tékos amelyikkel félrevonulak teljesen kiesik az eseményekb?l (hacsak nem külön utakon jár a csapattól mert, akkor ?rá értelemszer?en nem tartozikmit csinálnak a többiek) és jóval bonyolultabb megszervezni a játékot hiszen a két KM nek teljes egyetértésben kell lennie különben el lesz bajszintva a játék menete.

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...