Bálint Közzétéve: December 21, 2003 Megosztás Közzétéve: December 21, 2003 Érdemes ezen gondolkodni, hisz egy olyan dologról van szó ami mindenkinek érdeke. És ugye nem egy újjabb hülye szabályt akartok, hanem olyasmit alkotni, ami miatt emlékezni fognak rátok. Szerintem hagyjuk ezt a mínuszos cuccot, tény, hogy sokkal rosszabb lessz az embernek, de hát ugyan már, ilyen az élet. Vagy csökkentsük a mínuszt. Mondjuk 200 Elf; 150 Félelf; Khál 250; Dszenn 100; Amund 150 és így tovább. Link a hozzászóláshoz
Toxik Közzétéve: December 23, 2003 Megosztás Közzétéve: December 23, 2003 Hi emberek! Az én "févörit" fajom a Wier lehet 1 idegbeteg gyilológép de akár 1 békés saját magát elnyomó faj, ki ráadásul szép is és okos is Link a hozzászóláshoz
Elátkozott Közzétéve: December 23, 2003 Megosztás Közzétéve: December 23, 2003 Szerintem inkáb az utóbbi. A Wierek nem olyan hülyék, hogy "idegbeteg gyílkológépek" legyenek. Vagy mégis :?: :wink: Mindenesetre így biztos, hogy nagyongyórsan főlhívják magukra a figyelmet, és ha kiderűl, hogy micsodák, hamar mágjára is kerűlnek. Nálam a Wier hasonlít a fejvadászokra csak ép saját maga érdekében "vadászik" áldozataira. (Egy kis Wampire filing), ezért nagyon odafigyel arra, hogy ne kerüljön egy történés központjába, mert fajtáját mindenhól tüzzel vassal kergetek. (Kivétel: Toron, Gorvik, Krán) Link a hozzászóláshoz
Elátkozott Közzétéve: December 24, 2003 Megosztás Közzétéve: December 24, 2003 Fürge Disnonak megigértem, hogy írok pár fontosabb sort a kedvenc fajáró a törpökről. :arrow: Mint tudjuk őshazájuk beriquel szigete. Régi megcsömörlött visszahúzódó népek a törpék, kiknek a világban 9 előremegjósolt csapást kell kiálniuk, hogy utánna békében élhessenek. 5 törsózsbe tömörűlve éltek őshazájukban : Fród, Dabbib, Lass, Bahúb, Sóg.Az első csapás mej őket érintette egyértelműen az általuk csak "hóhajúaknak" nevezett nép volt mej hajókkal érkezet a szigetre és kifosztására törekedett. Õk voltak a Kyrek. A törp nagy tanács megidézte "Bul Ruurigot" aki segített nekik elkergetni az ellenséget ám ez több ezer törpe életébe kerűlt. A Bahúb törzs két nagy öregjét megviselték a veszteségek ezért előre akarták tudni a következő csapás történéseit, hogy főlkészűlhessenek rá... Kérdéseikre csak egy választ kaptak amit a Kőatya mondot nekik: -Népének idővel el kell hagynia Bórog (így hívták Beriquelt) főldjét- és megmutatta a hóhajúak rejtett városait és az elsűjedt hajóikat. Ezek alapján hajókat építettek a törpök és néhányan tengerre száltak majd elérték Satarlist (Ynevet). A kyrek ekkora már rég elbuktak... De az érkezett törpök is. Jól kereskedtek fegyvereiket vitték mint a cukrot. De nem voltak jó harcosok és az Orkok elkergették őket. Ez volt a második csapás..Beriquelen Bul Ruurig elkuldte a törpökhöz Toomát a fejszést ki harcosokat nevelt a népből... (mert már nem bírta nyomoruságukat nézni és remélte ezzel vígaszt nyújtat nekeik.)A törpök nagyin kiváncsi természetűek. Ez néha előny de az ő esetükben a Lass törzs kétszer is veszéjbesodorta a törpöket emiatt. A Lass tőrzs értett a legjobban a tárnák építéséhez 1000 év után egyre méjebre ásván szabadították ki Tyranno a démonúr fattyait békjóuból. Sikerűlt feltartóztatni őket... 2000 éven át ástak továb a lass tőrzsbéliek Óezüst és gyémánt után kutatva amikor egy óriási tárnára bukkantak ahol egy ősöreg törpe ücsörgött egy trónuson. Az óriás törpe Sugrót a Lass tőrzs vezetőjét választás elé állított, miszerint két ajtó közűl az eggyik a hatalmat a másik a vesztét jelenti az egész törpe kolóniának. Sugro választott és rájött, hogy tőrbecsalták őt.... Menekűlnie kellet de magával vitte a ládát amire bukkant az eggyik ajtó mögött. A ládában élő fém volt aki elmondta, hogy jóval a rendeltetés előtti időpontban bukkantak rá és ezért az összes törpe fizetni fog.A hegyek démonai mozgolódni keztek és a törpéknek menekűlniükk kellet. 30 éven keresztűl háborúztak a törpök a sötétség lényeivel amíg az új hajókat építették. A lass törzs árulólett és az övéi ellen fordúl végűl teljesen kihalt. Több száz hajó hagyta ell a szigetet és ezek közűl is sok odaveszett a tengeri viharokban, végűl 2 évre rá elérték Ynev partjait. A 3. és a 4. csapás így ért véget. A többit körülbelűl már tudod Fürge Disno. Megkapják Tarint, új hazát építethettek és ezért az Északiszövetségnek örök hálával tartoznak. De a csapásaiknak még nincs vége...Az élő fémet szaporítani kezdték és elengették Tarinban királyukat ki meghalt népéért óezüst koporsóba hejezték... Még taglalhatnám órákon át hiszen a Summáriumban a törpöknek nem csak tőrténelme, hanem jelene, szokásaik, társadalma és új hazájukról is minden le vagyon írva... Cirka 40 oldalban. Remélem segítehette, ésha vannak még kérdéseid továbra is segítek. Link a hozzászóláshoz
Manndil Közzétéve: December 24, 2003 Megosztás Közzétéve: December 24, 2003 Üdv!ugyanúgy hall velük... csupán nem tudott a tesóm mit kitalálni a 10es szépségű 1/2elfnek....a félelf sok lehetőséget tartalmaz.... nemrég olvastam egyről, nem M*, akinek az apja fekete bőrű pacák volt és mivel féltette a gyermekét, miután eltűnt az anyja emberi formára vágatta a füleit.....ti mit gondoltok erről? Link a hozzászóláshoz
Shalafi del Necro Közzétéve: December 24, 2003 Megosztás Közzétéve: December 24, 2003 A törpékről: Annak ellenére, hogy a legjobb faj (na erről ne nyissunk vitát ez csak egyéni véleményem), sokan lenézik őket, habár most nem fizikai értelemben értem. Na de miért van ez?És álltalában miért nem szeretik őket? Link a hozzászóláshoz
Elátkozott Közzétéve: December 24, 2003 Megosztás Közzétéve: December 24, 2003 Én annak ellenére, hogy még nem jáccotam törpel (ami annak tudható be, hogy nekem túl elzárkózottnak tűnik) még is sok kedvelt infórmációval rendelkezem róluk. Régebben megadatott, hogy meséljek egy törpnek és teccet a kaland... Történelmük is megfogott...olyan szánalmas de nem adják fől és küzdenek a békéjükért. Ez teccik, de magával a fajjal nem fogok jáccani..... Én jobb szeretem a Vadorkokoat :wink: :wink: Link a hozzászóláshoz
@huszár Közzétéve: December 25, 2003 Megosztás Közzétéve: December 25, 2003 sajna még én se jáccottam még törpével, de mindig is megvolt benne a tudat, h a törpök, hát igen a törpök...olyan maguknak valóak...furák, de erről talán fürge disno irhatna pár sort, hisz ő jáccik velük lépten nyomon.... Link a hozzászóláshoz
Manndil Közzétéve: December 26, 2003 Megosztás Közzétéve: December 26, 2003 Üdv! én se játszottam még törpével... híresen kemények, akár a szikla, ennek ellenére én nem hiszem hogy játszok majd velük... de az jó, ha van 1 a csapatban. Link a hozzászóláshoz
Fürge Disno Közzétéve: December 26, 2003 Megosztás Közzétéve: December 26, 2003 Nos hát igen jómagam törpe fűtőtessttel játszok a legszívesebben!!Hát nekem azé jönnek be a törpök mert különcök ugyankkor nagyon kemények!!Ember akadjon a talpán aki 1 megsértett törpe közelébe merne kerülni!! :twisted: De azt még én sem tudom hogy mi fogott meg a törpékben konkrétan??Egyszerűen csak vonzódom hozzájuk ki tudja miért??? Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: December 26, 2003 Megosztás Közzétéve: December 26, 2003 És igen elönyös a törpe gladiátor karakter.Szerintem a legjobb gladiátornakvaló.Már ha nem a tápot, hanem a felfogást meg ilyeneket nézünk.Igen, elég szívósak. És a szavukat nem sürün szegik meg ( kivéve a káosz vagy halál, káosz, vagy káosz,halál jellemeket). És kitartanak a végsökig. Link a hozzászóláshoz
Elátkozott Közzétéve: December 26, 2003 Megosztás Közzétéve: December 26, 2003 Hát nem tom. A Shuluri viadalokon gyakran szokták vízzel elárasztani a gladiátorok belső küzdőteré... ott nem jó ómen törpével lenni :wink: Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: December 26, 2003 Megosztás Közzétéve: December 26, 2003 Hát igen. de az csak pont egy méter magas. a fejük kilóg. csak nem nagyon tudnak csapkodni a fegyvereikkel. (Furge Disno: még 19-es erövel se nagyon!!! ) Link a hozzászóláshoz
Shalafi del Necro Közzétéve: December 26, 2003 Megosztás Közzétéve: December 26, 2003 Elég ritka az ilyíen jellemű törpe. De az biztos, hogy nem Tarini.Nekem azért tetszenek személy szerint a törpék, mert igen, sívóssak, és nem tágítanak az igazuk mellől, és ha harcra kerül a sor akkor inkább meghalnak. Többre bbecsülöm egy törpe (vagy akármilyen fajú) hősies halálát mint ha messziről lelövik az ellenfelet (mint az elfek :? ), ezt gyávaságnak tartom, na ezért jók a törpék.Mindemellett a legjobb fegyvereket készítgik, bárki bármenyire is mondogassa az Elf kovácsok által készített kékedzést meg egyébb dolgokat, azok mágikusan érnek annyit mint egy törp életműve ami alapjáratban még nem is mágikus.Bár én nem gladiátorral játszom, ha játszom hanem Tooma pappal. Link a hozzászóláshoz
Bálint Közzétéve: December 27, 2003 Megosztás Közzétéve: December 27, 2003 Nekem csak az a bajom, hogy a mi csapatunkkal senki se akar törppel játszani ...én meg KM vagyok... Egyébként azt vettem észre, hogy mindenkinek tetszik. A sorból én se lóghatok ki és amúgy is nagyon tetszett a békés, becsületes és erő törpök népe. A legjobb kovácsok, nem tudom, hogy a gilron papok ehhez mit szólnak... de eről inkább nem vitáznék. Az a sok keserűség mellé még az is jön, hogy Yneven sokan alábecsülik őket, pedig nem lenne szabad. Büszkék és kiállnak igazukért, ez tetszik. Link a hozzászóláshoz
Elátkozott Közzétéve: December 28, 2003 Megosztás Közzétéve: December 28, 2003 Ha már törpökről vagyon szó kiváncsi volnék a törpök milyen viszonyban állnak a másfajúak képviselőivel? Az embereket elfogadják, az orkokra ellenségesen tekintenek de jóformán a törpe elf viszonyról semmit sem lehet tudni. Ha van valamiféle általános elképzelés eme két faj egymással való kapcsolatáról arra kiváncsi volnék. (Ha nincs akkor gondolom erre a kérdésre a karakterek játékával fogok választkapni.) Link a hozzászóláshoz
Venes Közzétéve: December 28, 2003 Megosztás Közzétéve: December 28, 2003 Õszintén megvallva, nem játszanék törppel, akkor már hamarabb elf-fel. de szinte, minden mesémben szerepelnek, mert hozzátartoznak, ehez a fantasy-világhoz, de játszani azért nem, és őszintén megvallva, nem tudom miért de minden lány így van vele, mert akárhogy is a szépséget, mégha annyira nem is, de minden lánynak kell, és részben ez egy nagyon jól kihasználható tulajdonság. Nem? A törpök ezzel, meg nem annyira rendelkeznek, de végülis kinek mi a szép... Link a hozzászóláshoz
Bálint Közzétéve: December 28, 2003 Megosztás Közzétéve: December 28, 2003 Hát, Tolkien: Gyűrűk Urából ítélve szerintem nem túl jó szomszédok, hisz a törpök bányásznak az elfek meg betegesen védik a környezetüket gondolom féltik a hegyeket. :roll: De ez tényleg egy nagy juk... Szerintem nem jó viszonyban vannak. :wink: Elég zárkózottak, szal nem hinném, hogy ellenségek bármely néppel, de gondolom nem is kedvelik a többi "rövidéltűt". Link a hozzászóláshoz
Papa Közzétéve: December 31, 2003 Megosztás Közzétéve: December 31, 2003 Üdv! Sztem a legjobb fajok : Feenhar Elf Wier Link a hozzászóláshoz
TheElf Közzétéve: December 31, 2003 Megosztás Közzétéve: December 31, 2003 Ha már törpökről vagyon szó kiváncsi volnék a törpök milyen viszonyban állnak a másfajúak képviselőivel? Az embereket elfogadják, az orkokra ellenségesen tekintenek de jóformán a törpe elf viszonyról semmit sem lehet tudni. Ha van valamiféle általános elképzelés eme két faj egymással való kapcsolatáról arra kiváncsi volnék. (Ha nincs akkor gondolom erre a kérdésre a karakterek játékával fogok választkapni.)Huhh, ez a kérdés egy kicsit messzebre vezet, de próbáljunk meg egy picit gondolkodni a dolgon, a szokásosnál alaposabban is: Két alapvetően jó, ősi fajról van szó, rengeteg közös ellenséggel, komoly közös múlttal, de egymásstól igen távoli életstílussal. Ha Tolkien műveit nézzük, akkor eleinte azt látjuk, hogy a törpök és az elfek viszonya nem mindig felhőtlen, azonban egy kicsit jobban utánaolvasva a Sinda (szürketünde) faj viszony a törpökkel már sokkal jobb. Ha Tolkien műveiből indulunk ki, és be kell vallanunk, a MAGUS sok esetben közvetlenebbül merít innen mint sok máss szerepjáték, részben a törpék kapcsán is, akkor bizony a kapcsolat számos közös szövetségen, és számos bizalmatlanságot okozó tényezőn múlik. De ugye a Babó végén egy oldalon haarcoltak a törpök és a tündék, és erre akadt számos példa korábbról is, és későbbről is, miként a bizalmatlanságra isAz elfek környezetvédelme nem feltétlenül ellenzi a törpe bányákat, hiszen a törpék is védik a környzeteüket, és mindkét esetben megművelt környzetről van szó, egy törpe tárna nem teszi tönkre a hegyoldalt, de egy goblin / ork odú már veszélyesebb. Sokkal inkább az eltérő értékrend az ami probléma: A törpék aa föld kincseit szeretik, nomeg a kemény munkát amivel ezeeket megszerzik, az elfek a társaságot, vidámságot, ünnepeket, művészeteket. Egy elf szemében nem attól lesz szép valami hogy miből van hanem attól hogyan készült.Ha azt nézzük, hogy az AD&D magyar változatának indult a játék, és az AD&D irodalmat is alapul vesszük, a MAGUS innen is sokat vett át, akkor ugyanezt a helyzetet találjuk. Szövetsélgben vannak, de az eltérő életforma miatt nem bíznak abban, hogy a másik bármit iss elér, folyton gúnyolják egymást de rengeteg példa van aa két faj között kialakuló barátságra is. Link a hozzászóláshoz
Fürge Disno Közzétéve: Január 1, 2004 Megosztás Közzétéve: Január 1, 2004 Õszintén megvallva, nem játszanék törppel, akkor már hamarabb elf-fel. de szinte, minden mesémben szerepelnek, mert hozzátartoznak, ehez a fantasy-világhoz, de játszani azért nem, és őszintén megvallva, nem tudom miért de minden lány így van vele, mert akárhogy is a szépséget, mégha annyira nem is, de minden lánynak kell, és részben ez egy nagyon jól kihasználható tulajdonság. Nem? A törpök ezzel, meg nem annyira rendelkeznek, de végülis kinek mi a szép... Nos Hát nem tudom mi csúnyát találsz a törpékben :shock: ??Hogy nem szépek :?: Hát ez relatív 8) Ha te az Elfekkel vagy az emberekkel akarod összehasonlítani akkor valóban igazad lehet...De ez az összehasonlítás nem igazán helytálló szvsz!!Mert két különböző fajút összehasonlítani szépség szempontjábol kicsit durva szvsz mert más termet más külsö stb..de ha forgatnád az ETK-t aés 1 kicsit figyelnél is akko rájöhetnél hogy kifejezetten szép törpék is vannak pl:nézzük csak a Tooma-papot:A szépségét k10+10-el dobja ha jl tudom (ha meg nem Shalafi ki fog javítani...)nos tehát az lehet akár 20 is de mivel a törpéknek -2-es szépség módosítóik vannak ezért max 18 de az ETK szerint 15 a max szépség törpéknél tehát ha így elég valószínű hogy 15 lesz a szépsége...és ha jl tudom a szépség átlag 12 így a törpe szépsége 3-al az átlag felett lesz..így nem értem hogy mért csúnya?? :?: :?: Szoval nem értem hol hiányzik belőlük a szépség?? :?: :?: :evil: Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Január 1, 2004 Megosztás Közzétéve: Január 1, 2004 és a törpe lehez akármilyen pap. ETK... És az elf is lehet iszonyat ronda: 3k6: 3 + 1 az 4. 4 az nem a legjobb. de ezek szélsöségek, de megtörténhetnek.... És a törpék a törpék között nem csúnyák. Ja és ha az elfek szépek, beszéljünk az amundokról... Az elf egy kis senki az amundhoz képest... Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Január 1, 2004 Megosztás Közzétéve: Január 1, 2004 A legjobb kovácsok, nem tudom, hogy a gilron papok ehhez mit szólnakPl. abasziszban 4 abbitfinomító nemzetség van:3 gilron-pap és egy renegát-törpe. ök jol megvannak.És kahrében is szeretik a törpéket, összedolgoznak a gilron-papokkal. Link a hozzászóláshoz
Calowyn Közzétéve: Január 1, 2004 Megosztás Közzétéve: Január 1, 2004 Én a dzsenneket és a törpéket kedvelem leginkább. :idea: Link a hozzászóláshoz
Leviathan Közzétéve: Január 4, 2004 Megosztás Közzétéve: Január 4, 2004 Szerintem az Erdőpillék a legjófejebbek, az összes faj közül. Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés