Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Melyik a kedvenc fajod?

Sychter

Recommended Posts

Közzétéve:

Üdv!

Csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy szerintem nem kell kizárni az oddal rendelkező karaktereket. Mert ugye ott a "passzív od", ezt úgy értem, hogy hatalomszavak használatára képtelen, de a szervezetben van od. Persze, ha egy játékos megérdemli, játszhat hatalomszavakat is ismerő karakterrel. Persze, csak néhány Op-val. És nem mindíg. És egy csapatban nincs 4 ilyen, még Kránban sem. Ja, és ha mértéktelenül használja, hát magára vessen....

Közzétéve:

én nem engednék többé senkit oddal játszani. Szerepjátékozni anélkül is lehet, ha az ember akar. Amúgy a passzív odhasználattal nincs bajom. (amíg azt nem akarja valaki más mágiaformák elpusztítására felhasználni pl)

Közzétéve:

Ahoi!

Nos, od-használatról.

Én engedélyezni szoktam a játékosoknak megkötések mellett az od-használatot. Aki olvasta a Kráni Krónikákat, valószínűleg tudja, mifélék ezek a megkötések.

Korcs nyelv, esetleg szolga, legfeljebb 6-8 od-pont. Nem szabom meg, milyen hatalomszavakat használ, de azt megbeszélem vele, mennyit ismer. No és persze kiváló előtörténet is kell, hogy miért is van benne ősi vér... Ez nem egyszerű, általában 6-8 oldalnál ez sem rövidebb... Eztán jön az, hogy ha van elég érett a JK, maga állít ki egy kockadobás alapján eldöntendő önsebzést, ha nem teszi meg, magam találom ki, mi is történik vele. Belső vérzés, esetleg csak egy egyszerű orrvérzés, vagy fejfájás. A használt hatalom függvényében, és ez folyamatosan alakul. Színesítésnek nem rossz, elég kemény dió ilyen karit kijátszani, de ha ez a vágya... Tudja, hogy úgy is megbánja, ha túlzásba viszi. Meghal :)

Maradtam Tisztelettel:

Közzétéve:

Mos tolvastam el első ízbe az udvari ork leírását, és olyannyira megtetszett a faj, hogy egyből csináltam is egy harcos karit, aki valójában feltláló beállítottságú... szóval az udvari ork az elf után a nagy kedvenc. :wink:

Már mos tképzelem, milyen lesz vele játszani... depressziós, ésa mindig olyanokat talál fel, amik már rég ismertek. :D

Már alig várom a következő játékülést.

Huhú... :wink:

Az Od- os dolghoz meg annyit, hogy nem értek a dologhoz, de... én nem engedném meg, csak ha olyan kalandban vennének részt, ahol életet menthet. Szóval ha egy ilyen kalandra csinál karit a JK-m, akkor oké... egyébként meg nekem ez túl tápos... nehogy már egy szóval legyőzze nekem a főmuftimat! :wink:

Azért meg kell szenvednie. :twisted:

Béke, béke!

Lafi

Közzétéve:

nekem van a legjobb egy klausztofóbiás törpepap (kyel) aki hazudik mint a vizfolyás és iszonyatosan gyáva meg idegesitő. Na meg a nehézvértet pajzsot és lovagi kardot viselő elf elf ijjas muki aki gyülöli a nemeseket és a nyápic zsarnokokat na meg a politikusokat. Ha majd valamikor csinálok karit akkor megalomániás boszorkányt csinálok.

Közzétéve:

Uh... Hát ez most szívesn ütött... Kérlek, hogy mindig olvasd el a kaszt/faj/vallás/tárgy leírását, nézz utána, hogy hogy is néz ki az egész, mert a karaktertípusok, amiket felsoroltál... egyszerűen nem léteznek...

1. Egy törp a lehető legritkább esetben (sem?!) kausztofóbiás.

2. Kyel nem hiszem, hogy egy törpöt papjává fogadna.

3. Ha Kyel egy papja akár csak egyetlenegyszer is hazudik azt megfosztja minden hatalmától, megbünteti és kitaszítja az egyházból! (Ha persze ez egy Dúlás előtti Kyel pap, akkor azonnal halálra sújtja egy villámmal...)

4. Kyel papjai általában bátran néznek szembe mindennel ami az útuk során szembejön velük, az istenükért akár életüket is boldogan feláldozzák, ha az ügy megköveteli.

5. Kyel papjai bölcsek és igazságosak. Nem idegesítenek senkit, főleg nem ok nélkül és szándékosan!

6. Egy nem elf (vagy akárcsak egy elf karakter is!) honnan szerzett elf íjat??? Kérlek nézz utána, hogy ez milyen kiváltságot is jelent még az elfek közt is, nem hogy egy kérészéletű kezébe kerülne...

7. Hogyha a karaktered elf, akkor egész érdekes ez a felszereléslista (habár nem teljesen lehetetlen, de akkor is)...

8. Szintén, ha a karaktered elf, akkor hogyan játszod ki, hogy jobb esetben majdnem 2000 évig él majd, és hogy viszonyulnak hozzá Ynev más fajának/államainak/vallásainak képviselői?

Ps.: Szerintem hagyd még a megalomániás boszorkányt, ezeket a karikat is tedd félre és olvass M.A.G.U.S. regényeket, alapkönyveket és hasonlókat... nomeg: olvasgasd a Kalandozok.Hu fórumokat is, ahol sok építő jellegű dologra bukkanhatsz! ;)

Edit: Juri és mindenki más: megkérlek, hogy az ilyen hozzászólásokat privátban intézzétek el (a moderátorok és mindenki más nevében ;))

Közzétéve:

Jah, de Kyel nem egy olyan isten, aki kivételt tesz a hazug papjai között... Aki tudatosan hazudik az vagy meghal vagy rossszabb: Kyel megfosztja hatalmától és örökre száműzött lesz az egyházból.

Közzétéve:

8)

Üdv!

Nálunk is sok érdekes kombináció megfodul de azért ügyelünk a kizáró elentétekre, paradoxonokra...

Hát enneél amit az imént olvastam csak egy hazug orgyilkos UWEl palovag lenne rosszabb...

Ennyit..

B.Y.CS. a Bosszú Ark Angyala!

Közzétéve:

Nos, tudomásom szerint (szóval biztos ;)) Kyel egyháza az Inkvizicó egyik oszlopos tagja. Másrészt meg a wier nem éppen egy játszható faj szerintem. (tudom, hogy most megint leugattok, de az én kis világomban a wier szigorúan NJK, vagy az sem! :oops: )

Visszatérve a Kyel paphoz... alapból egy jó kaszt szerintem, nem kéne így elcsúfítani ;)

Megint csak ajánlani tudom Papok, Paplovagok 1-et, 2-t!

Közzétéve:

8)

üdv!

Gyakorlatilag lehet Wie, és az Inquvizició sem irtja őket, csak azokat akik hódolnak szenvedélyüknek, de kik a szükséges vért, állatokból nyerik, és kupából, és hasolnó kultúráltan isszák ha már nagyon szükséges, azok épp-e nehéz sorsuk miatt ég inkább kiemelkedőek lehetnek egy Rendnek, és persz nem is kell mondanom, hogy az sem mellékes ha az Inquvizició egy tagja megérzi a vérmágiát, fő ellenségük Ranagol kedvelt mágiaformáját.

Ugyhogy meglehet, nincs kizárva a szabályok szerint (legalább is nem emléxem ilyenre.)

És a Wier szerintem igen is játszható, pont mert előnyét igazána a pszi tudás nélküliekre tudná kifejteni, akik ugye kalndozókban már ritka, így lényeges "kárt" nem tehet könnyen, Illetve a hátránya elég nagy, ami megnehezíti és szinesiti a játékot.

Üdv!

Közzétéve:

Kedvenc fajom a félelf.Mert aminta az első törvénykönyvben leirtak szerint a két faj kevés tulajdonságát hordozza.Valahogy jobbanmegfogott mint a többi faj trpe túlságosan makacs önfejű.Ork hát nem is tudom túlságosan kaotikus öntörvényüek.Wier túl nehéznek találom, nem mintha a többi fajt nem találnám nehéznek mert minden fajban van valami nehézség.

Közzétéve:

Sokak azt hiszik, hogy egy elég egyszerű faj a wier. Nálunk sokan csak úgy.....hát lesz wier és csá. Annyit tesz ki, hogy wierk, hogy egy-két embert szerintük ,,poénból megcsapolnak" aztán ennyi. Néha lóg a levegőben pár nap, de az nem számít.

A wier egy nagyon jó faj. A KM sok mindent tud vele keverni, meg jól sarokba is tudja szorítan, rengeteg olyan helyzetet tud teremteni, hogy az élvezetes legyen és bonyodalmat okozó.

Valahogy én már nem szeretek nagyon az embereken kívűl más fajokkal játszani, már az amund imádatom is eltűnt. :roll:

Közzétéve:

Hát igen az embereket is nagyon szeretem.A többi faj számomra túl bonyolult vagyis inkább nehéz kijátszani , főleg olyan játékos társaim vannak akik még kezdők.

Közzétéve:
Hát igen az embereket is nagyon szeretem.A többi faj számomra túl bonyolult vagyis inkább nehéz kijátszani , főleg olyan játékos társaim vannak akik még kezdők.

Végre egy normális, realitások talaján álló ember!!! HA valamit nem tud, beismeri, és nem próbálkozik elhitetni mindenkivel, hogy de igenis tudja...több ilyen játékos kellene mint te....

Amúgy olvasgass utána, gyere el néha táborba, és hidd el, ki fogod tudni játszani a többi fajt is,tanulj, és játsz, ez a lényeg :)

Közzétéve:

Egy a baj Andoron az én játékos társaim nem ilyenek ők folyamat valami különleges lénnyel akarnak menni és különleges kaszttal.De nem értik meg hogy nem tudják kijátszani.De valamikor akkor is el kell kezdeni.

Közzétéve:

Akkor a legjobb megoldás szerintem a KM isteni szava: "NEM ÉS KÉSZ!" :D

Igazából én elmagyarázom nekik finoman, hogy "Nem! Nem szabad! Fúj, rossz! Nem tudod kijátszani, nem illik a partyba, nem illik a modulba és túl erős..." és ha ebből nem értenek (általában :roll: sajnos), akkor jöhet a KMi vasszigor: "Játszol amivel engedem, vagy játszol más kmmel!"

Szerintem fair! 8)

Közzétéve:

Líthas!

A Warcraft kapcsán kezdtem el komolyabban foglalkozni az orkokkal, noha a Summariumos leírás is sokat segített. Aztán tegnap a kezembe akadt az ehavi Fanfár és örömmel vettem tudomásul, hogy Renier mester cikket írt róluk. Engedjétek meg, hogy én is népszerüsítsem az orkokat. Eddíg egyetlen egyszer volt szerencsém játszani, egy ork énekmondóval, és azóta is az volt a legjobb kaland, amiben részt vehettem (thx to Sneer). Igazán élvezetes volt játszani vele, és a NYT-n pl. elég vicces volt, mikor Shalafi "estmeséjénél" kiderült, hogy a partyból csak @huszár elf varázslója inteligensebb. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Gem barbájának egyetlen visszakezes pofonjától lezuhant a lépcsőn. Szeretnék én is hozzájárulni egy kicsit ahhoz, hogy az orkokban ne csak lehentelhető prédát lássanak a játékosok, hanem érezzék, hogy egy érző és élő lény áll velük szemben. Dicsőség a Hordának! Lok-tar, Ogar!!!

Darun

Közzétéve:
bármit mondtaok, a sötételf fejvadász a legjobb

szerintem is jók, de nem az a kedvencem

most mióta nem voltam itt veletek játszani játszottam, A féltündér jó Ars Magicaban, maradok az embernél továbbra is, a félelf is nagyon jó szerintem (és itt jön a kövezés) továbbra is nagy kedvenc az aquir

Közzétéve:

Sziasztok!

Nekem meg a pingvin a kedvenc fajom... hogymiért? Mer' oan ariiii

Igaz nem játszható faj, pedig tök tápos. Alapból mesterfokú úszást kap!!!!

Vízben ráadásul plusz sebzést is!!!

Szóval tök jó!!!

Közzétéve:

Líthas!

Andoron: bizonyos szempontból igazad van. Emberrel kéne kezdeni, illetve ez a faj van talán leginkább elhanyagolva. Még is sokan játszanak vele, csak nem említik. Nekem is a félelf a kedvencem, mert a személyiségemet leginkább oda tudom elképzelni. Én nem vagyok jó játékos, mert nem én formálom meg a karaktert, hanem a karakter engem. És ez nem jó. De hát ugye valahol el kell kezdeni.

Én egyszer voltam sötét elf karival. Bár nagyon jól ki tudtam játszani (de komolyan!!!), azért nem szerződnék le oda. Hiányzik belőle valami. Az aquir meg az egész egyéniségemtől távol áll, bár egyes részeim lehet hogy csipáznák. Emberevő hulla evő hulla viszont nem lennék! :wink: Lesath vagy Kóborló esetleg, de ilyen zombi jellegű marhaság nem. Egyenlőre azt hiszem maradnék én is ember, félelf vagy ork. Már a wier-hez sincs kedvem, pedíg bután tápos. De talán Jovó elvette tőle a kedvem? Ki tudja. A félelf egyébként az ember után a legszéleskörűbb személyiséggel rendelkező faj, szerintem.

Darun

Közzétéve:

Sziasztok!

Az én kedvenc fajaim a következők:

-Ember

-Dzsenn

(-Khál)

Csak ennyit akartam

Sziasztok

/edited by moderator,

p.s. központozás és kultúrált forma kéretik. Üdvözlés, elköszönés, nem ömlesztés/

Közzétéve:

Na azt kérdeném hogy ugye d20 szerint vab goblin mi viszont az ET-vel játszunk (original) és hogy ilyen elméletileg van nem tudjátok a régi rendszerbéli dolgaikat egyébként minden fj oké kivétel a khál és a dzsen

Közzétéve:

Van Goblin régebbi rendszerre is kidolgozva. De azt az Új Tekercsekben találod meg. Bár ez a könyv a régi játéktechnika a karakteralkotás merőben más. Akár csak a képzetségrendszere. Pár szóban definiálnám: pontosabb, részletesebb, több, valamivel bonyolultabb egyszóval: jobb!

De a Goblin szvsz eléggé elcsépelt faj, tényleg nem lehet komolyan venni, és ezt igazán előnynek sem lehet nevezni. Ha nem adnak neki megbízást nincs mit bizonyítania, ha egy kalandozócsapatba pofátlankodik akkor a JK-k szivatják folyton. Mert ki ne piszkálna egy kisebb, gyengébb és ocsmányabb jószágot!

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...