Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Melyik a kedvenc fajod?

Sychter

Recommended Posts

Közzétéve:

Mi hagyományos "Zölddel játszunk" szal ETK..a summit csak mint forrásanyagként használljuk illetve ha kell át tudunk ültetni egy-két kasztot!

A tröpékről...először a fehérhajúak visszaszorították őket és utána ...az írások szerint...megidézték Bul Ruurighot és ő űzte el őket (tüzes szekercéjével)!

Most ha leszámítjuk a történetírás szépítését akkor azt vonhatjuk le, h a törpe Tudók (Bul Ruurigh papok) egy elég brutális rituálé segítségével elpusztította a kyreket...vagy visszavonultatta.... d utána a törpék nem mentek a felszínre! Valszeg azért nem mert uyge a Tudók Elemi föld hatalomszavakat hazsnálnak, és gondolom a tüzes szekerce valami vicces lávafolyás lehetett ami után elzárta a törpöket a külvilágtól!

De a másik ok amiért visszatudzták verni a Kyreket az az lehet, h a törpe papok nem simán szakrális mágiát hazsnáltak hanem Od mágiát...szóval hatalomszavakat és ez nem csak az elemi föld feletti hatalmat hanem a jövőltást is magába foglalja!

Közzétéve:

Üdv!

De jó olvasni ezt a sok hozzászólást!

Szerintem tisztázni kellene, hogy mit is jelent a külön faj. Mert szerintem nem csak +-ok és --ok tömkelegét. Így a kyr, a dzsad, az erv, a dwoon is külön nép, illetve hát faj... de nem úgy, mint pl az ork az elftől. Inkább a rassz kinézete, jellemzői, általános gondolkodásmódja eltérő, és ezt az igazi kijátszani is!

Megjegyzem, hogy a dzsad nem ember, hanem ember-dzsenn keverék.

Tisztavérű kyrek is vannak, akik nem azok, azok nem is kyrek, hanem emberek kyr vérrel.De vannak olyanok, kevesen, akikben nincs az eltelt sok idő ellenére sem ember vér, csak kyr, ők a kyrek, nemesek, boszorkányurak, stb. Nem véletlen, hogy kitalálták a nyavajáket. De szerintem ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek van valami! Csak gyakran megjelenik. Azért nem minden kyr a saját hugával áll össze... igen sok kyr érkezett, és elég van még ma is ahhoz, hogy ne legyen mind degenerált idióta.

A kyrek szeme KÉK, jégkéknek, gleccserkéknek szokták írni, ha jól emlékszem. Sárgára sehol nem emlékszem, és abban biztos vagyok, hogy ez nem alap, vagy feles variáció náluk.

Ez a Beriqueles-törpés történet érdekes. Lehet, hogy nekem kerülte el valami a figyelmemet, de szerintem a kyrek nem harcoltak a törpékkel. éppen, hogy a törpéket szorították ki Beriquelről, és bár azok is fehérhajúak voltak, de nem kyrek, hanem elarok! (Farkasének) Azért átolvasom majd a Summariumot, de aki erre pontosan emlékszik, idézhetne...

Közzétéve:

Én ezeket az Elarokat nem ismertem és lehet, h ez miatt baromságot írtam akor bocsánatot kérek...csak a törpe krónikákban Hófehérhajú, kék szemű ember magas lényeket írnak!

De szeritnem meg igen is degenerállt az összes ugyanis akármennyien jöttk...sokan meghaltak és eltelt több mint 20 évezred...rengeteg idő...gondolj bel ha te megélsz 80-at happy...az emberi írott történelem 5000 év a Kyrek röpke 4× ennyi ideje jöttek!!!!!!

Közzétéve:

Tegnap éjfél körül szántam egy kis időt a törpékre a Summariumból, tehát a pontos info a következő: Az első csapás a törpék számára a fehérhajúak jelentették. Először a felszínen éltek a törpék, a kyrek rengeteg hajón jöttek, s barátságosak voltak velük. Aztán a hegyek mélyén rejtező tudás a kyrek nagyjai figyelmét felkeltette, s ahogy a Summarium is írja, egészen a nagyobb (föld alatti városok) kapujáig űzték a törpéket, régi "barátjaik" egy szavát se hallva meg. Először nem akartak hinni a szemüknek a Tudók és Õszek, ám a gyermekek sírása, s népük lassú pusztulása a kyrek által, döbbentette rá őket tévedésükre. Egy ideig harcoltak a kyrekkel, de a kyrek erősebbek voltak. Ekkor segítséget kértek Bul Ruurigtól, a Kőatyától a legnayobb hatalmú papok és tudók. S a Kőatya segített népüknek, viszont megkötötte 2v. 300 évig nem léphetnek a napvilágra, s "tüzes szekercéjével" lesújtott a fehérhajúakra. A kyrek eltűntek, h hogyan s miképp a törpék történelme nem ad rá közvetlen választ, hiszen seki se merészkedhetett ki a felszínre. (Ennek ellenére Shalafi okfejtése nekem okosnak tűnik :) Fontos h a Kőatya ekkor küldi első fiát a törpék közé: Kadalt, aki rengeteg drágakővel ajándékoztatja meg népét. S a törpék boldogan éltek. Ezután párszáz évvel két Tudó meg szerette volna jobban ismerni a külvilágot, s Satralisra mentek, vagyis ynevre. Érdekes az átfedés itt, h a törpék nem a bolygót nevezik Satralisnak, hanem Ynev földrészét. Visszatérve: szövetkeztek az emberekkel a törpék, ők csodálatos fegyvereket adtak; míg az emberek a törpéknek olyan élelmet és javakat melyek a föld alatt nem teremnek. Megpróbáltak nyitni egy másik faj az orkok felé, de az orkok tőrbe csalták őket, felgyújtották falvaikat, s szinte halálos csapást mértek a törpékre Yneven. CSak hírmondók jutnak vissza a többieket értesítve a hatalmas csapásról Bórogra, mely mint Második Csapás vonult be a törpék történelmébe. A legnagyobb csapás mégis a 3. volt. A lassok voltak a legmélyebbre ásók a törpék "klánjai" között, már egy szunnyadó vulkán közelében jártak, s megrészegültek a gyémánt telérektől és rengeteg kőtől, amit Kadal tartogatott nekik. De hatalmas hibát követtek el, ugyanis a mélyben Tyrrano tűzdémonai iszonyatos pusztítást végeztek rajtuk, s ez még nem is a csapás volt. A lassok nagy vezére, egyszer egy hatalmas alagútba jutott ahol fekete trónusán egy mindenkinél magasabb törpe ült, s rászedte a lassok vezérét. Õk elvitték a ládát, s ezt nagyon rosszul tették. Mert az ezüstszakállú törpe Sugró volt, Bul Ruurig homálytestvére. Ekkor jött a következő csapás, Tyrrano démonai képében, s csak a Smaragdszemű ( a törpék akkori királya) józanságának köszönhető, h népét a kyrektől elszedett tudomány a többszáz évig épített hajók segítségével, átkelnek a Mer' Daray tengeren ismét Ynev földjére, Beriqule-en talán hírmondójuk sem maradt. Az ottani emberek felajánlják a törpének a hegyeket, később itt jött létre Tarin földalatti birodalma. A népet a Kőatya ekkor újabb küldöttével Tooma-val a Fejszéssel segíti, h népe szembeszállhasson az orkok seregével. S végül a törpék kerekedtek felül. Tudni kell, h Sugro is velük jött egy hajó gyomrában. Többször felfedezték a törpék maguk közt gonoszságát, s leleplezték, de ekkor Sugro miníg eltrűnt, aztán egyszercsak nem jelent meg többé Tarin falain belül. Ugyanis más tervei voltak: Ediomadba ment, szövetkezett egy ottani ősaquirral, s szörnyű dolot vitt végbe: megalkotta a Pókok népét, kik már magukat törpéknek sem nevezhetik, hiszen ugyan törpe testben vannak de asztrál és mentáltestük aquir. Korlátozott számú op-vel is rendelkeznek, megértik a szolganyelvet, de csak a Korcsnyelv elsajátítására volt alkalmas hangképző szerveik.(Róluk az aquirok közt olvashattok bővebben, szintén a Summariumban). Tudom, h nagyon sok dolgot kihagytam (pl. Zimah, hit tagadását), de jórészt ennyi a törpék története. Akit a teljes történet érdekel, javaslom olvassa el a törpék történetét a Summariumban, rendkívül érdekes olvasmány volt még fél 1 fele is :)

S bocsánat a Sogron lángjai-ban nincs benne az Angyalkönny leírása, hanem a Morgena Könnyeiben van benne....

Tengermély tisztelettel:

Agis

Közzétéve:

Köszönöm részletgazdag kiegészítődet a levelemhez. De még hozzáfűznék vmit, Bul Ruurig átadta a hatalma jórészét Kadalnak, hiszen jelentősen meggyengült a fehérhajúakkal való harcban. Bár érdekes, h van egy olyan erős mentális tulajdonságokkal rendelkező nép, aki a hómanókat is irányítja, s magukat Fehérhajúaknak nevezik. Megtalálhatóak a Bestiáriumban. Õket senki ne tévessze viszont össze a kyrekkel, a törpék legendáinak fehérhajú képviselői ugyanis bizonyosan kyrek. Emellett elképzelhető az álláspontod Shalafi, h Kadaltól a hatalmat Tooma fogja lassan átvenni, ez szerintem is így lesz, csak idő kérdése, azon okból amit te is mondasz....

Fontos még megemlíteni az istentagadó Zimah-ot a Szökevényt, ki régen a Tudók tekintélyes tagja volt. Majd arra buzdította népét, h forduljon el az istenektől, s sokan egyet is értettek vele, a sok emberek csatáiban elesett családtagjukat siratva, leginkább a Bahúb és a Lass törzs tagjai. Távoztak Tarinból a király parancsára, s külön kis államot hoztak létre. Közülük kerülhet ki tolvaj Törpe játékos karakter, de fontos, h ők sem gonoszak, s törpe fajtársukat sohasem lopnák meg. Szerintem egy ilyen karaktert igazán nehéz kijátszani, de igazán szép vele a szerepjáték. Te miota játszol MAGUS-t Shalafi?

Tengermély tisztelettel:

Agis

Közzétéve:

Akkor visszafelé!

KB. 6 éve...

Igen Zimahot meg kell említeni...de ő nem isten...habár vannak ugynevezett papjai, de azok valójában Boszmesterek!

Róluk még anniyt, h a szürkecsuklyásoknál olvastam, h ők ugyanúgy tisztelik a törpe isteneket csak mint Tooma-t a hentest...meg Sarragot a szajhát...szóval érdekes az írás...Északfölde kiegben olvasd el...hasznos...

Zimahtól azonnal mgevonta hatamát Bul Ruurigh amint elhagyta a törpéket... ugyanis a Bul Ruurigh tudók (ma már inden papot Tudónak hívnak) különös szerepet töltenek be a törpék népoénél...igazából ők a vigyázói...csak meg kell nézni a fekete vérteseket, akik a BR papok személyi testőrei és fő ütőerei....mindnyájan hatalmas harcosok jobb fegyverekkel mint a Rackla lovasok!

Egyépként jól tette Torof Oggi, h elküldte béákében azokat a törpéket akik ellenük fordultak...mert ha lemésárolják őket akkor kitör a belháború, ha maradnak szintén...ez volt a egjobb amit tehetett az öreg!

De a Törpe tolvajokról még annyit, h azok szememben már nem igazi Törpék, megtagadták a törp eszményeket amiket az istenek képviselnek!

És tévedsz szerintem...minden további nélkül meglopnakm ás törpéket! A Zimah követők elég gátlástalanok amolyan SötétTörpék (mint az elfeknél :shock: :lol: )

Közzétéve:

Üdv!

Én is átolvastam a Summariumot.

Nos, a fehérhajús dologhoz tennék hozzá ezt-azt. Sehol nem említi, hogy azok a kyrek lennének. Ezt már csak azért is tartom elképzelhetetlennek, mert ha ők lettek volna, akkor Ynev északi részének elfoglalása után - gondoljunk csak bele, sokkal nagyobb, több ellenséggel teli, mint a kicsi Beriquel - visszatértek volna, és valószínűleg fél kézzel lenyomták volna a törpéket.

Az első csapást, ahogy végül a törépk elűzését is, az Elarok valósították meg, akikre egyébként sziontén a fehér haj, és a kék, illetve a zöld szem jellemző.

És tévedsz szerintem...minden további nélkül meglopnakm ás törpéket! A Zimah követők elég gátlástalanok amolyan SötétTörpék

Ezzel nem értek egyet. Le is van írva, hogy törpéket nem lopnak meg.

Hasonlóan, mint a kyr vér tisztaságának megőrzése a nemeseknél. ezek a könyvek által említett tények, szerintem nem jó őket megvéltoztatni csak mert valaki úgy gondolja.

Közzétéve:

Vitáznék!

Nem feltétlen van igazad! A krónikák szernt isteni segítségggel verték vissza a Kyreket (én ragaszkodom ahoz, h a Kyrek voltak, túl sok minden egyezik), és ugye hatalomszavakat használtak (ami tuttommal nem volt jellemző a Kyrekre...és a Od megzavarja a manahálót), mindemellett a föld alatt kellett volna harcolniuk a Kyreknek...ami teljesen más mintha a felszinen kéne...értsd nehezített terep! Meg valljuk be Bórog nem is annyira termékeny terület...szóval szerintem úgy voltak vele, h nem éri meg a fáradság...

A fél kézzel lenyomás pedig...A Törpe azon kevés fajok közé tartozik akik ma is használnak Od mágiát...ráadásul nem is akármilyet...ugyyanis látják a jövőt...azért nehéz egy olyan hadsereg ellen harcolni aki előre látja a hadmozdulatainkat! Meghát a törpe szívóságot és harci erőt se feledjük!

Nem olyan könnyű ellenfél a Kőfiak népe!

Lehet, h nem lopnak annyira nem merültem el sem a Zimah követőkben sem a tolvajokban (egyiket sem szeressem)!

De ne felejtsd el, h ha egy Tarini meglát egy Zimah követőt kötellessége vérét venni! És ez le van írva.... Ugyanis ez számüzetés annak pedig ez a velejárója!

MOst az, h leírják az nem jelenti, h nem lehet illogikus...és az ilyet itthon igen is módosítani kell...nekem szrja a szemem és a realitásérzetemet!!!!

Közzétéve:

Tudjátok... Ezen szoktak mindig a legnagyobb viták lenni.. "Le van írva" És? Ha nem tetszik változtasd meg. Asszem az új AK időtörténeti leírásában szerepel valahol Uwel negyedik Kegyeltjének a neve. Azt pölö én kidobtam, mert marhára nem illik bele a saját Ynevembe.

Szóval ezek nem Hammurappi törvényoszlopai... Én már lassan 9 éve játsszom ezt a játékot, és soem haboztam ,ha valamt meg kellett változtatni. Persze az ésszerűség határain belül.

Ami viszont a törpéket meg a kyreket illeti(ha azok voltak), nos nem hiszem ,hogy a hóhajúak csak úgy fél kézzel lenyomták volna a törpöket. Gondoljatok csak bele. Olyan alagutak, ahol egy légiós el se fé nyugodtann beomalsztható barlangok, levegőellszívó berendezések, végtleenmély kürtők álpadlóval, és sorolhatnám. Én imádom a kyreket, ezt már írtam fentebb is, de kétlem, hogy a törpökkel egykönnyen elbírtak volna.

Közzétéve:

Üdv!

Ne ezt a fél kezes dolgot ragadjátok meg! OK, bizony nem lett volna könnyű legyőzni őket, vagy lehet, hogy nem is sikerült volna. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha a kyrek lettek volna, akkor egy fél földrész dicsőséges meghódítása után biztosan visszamennek.

A hatalomszavakat hagyjuk, mert az anyrok és a hatalmasok sem voltak kutyák ám, gondoljunk csak a kyr-aquir háborúkra.

"túl sok részlet egyezik" Ezt azért én nem mondanám, egészen pontosan két részlet van, a fehér haj meg a kék szem, ami ugyanúgy illik az elarokra is, plusz még annyi, hogy ők ma is Beriquelen vannak.

Egyetértek a mindenki saját Yneve elvben, meg abban is, hogy ami nem tetszik, azt meg lehet változtatni. De ez felelősséggel jár, és semmiképpen nem szabad úgy előadni a többieknek, minthe így lenne.

például én is sokszor mondom, hogy nem ismerem el pl. a XV. Zászlóháborút. De nem mondom, hogy olyan nincs, mert már kiadták. Csak azt, hogy szerintem nincs.

Ehhez hasonlóan a törpe tolvajokról se írd azt, hogy lopnak törpéket, amikor le van írva, hogy nem. Esetleg te mégis úgy gondolod, hogy igen.

Közzétéve:

Én spec nem olvastam, h nem lopnak törpéktől....de számomra nonszensznek tünt....de legyen elismerem!

Aláírom, h az Aquirok nem voltak kutyák...de nem is érte volna meg a fáradság Bórogot bevenni...ezért hagyhatták! Nem felététlen mondom, hj a törpék erősebek....de nem éri meg szenvedni velük....túl nagy let volna a veszteség a nyreséghez képest!!!!

Az, h most az Elarok ott élnek ez azért nem bizonyíték mert mikor eljöttek már egy szál Fehérhajú sem volt Bórog földjén! Ez azért elég bizonyíték!!!!

Közzétéve:

Én is olvastam anno régen a farkaséneket. Szerintem az Elarok akár a Kyrek is lehetnek, mert a könyvben nem volt leírva semmi extra róluk. Nem azt mondom hogy ők voltak, de a törpe nyelvn lehet nem kyrnek hanem elarnak hívták őket. Ha a köny rácáfolt akkor sorry de legalább 3-4 éve olvastam.

Közzétéve:

Üdv!

mert mikor eljöttek már egy szál Fehérhajú sem volt Bórog földjén!

Szerintem pont amiatt kellett eljönniük, legalább is részben.

Toxic,

szerintem az elarokat semmiképpen ne azonosítsd a kyrekkel, mert a könyvekben (Farkasének, és az Árnyjáték) elég rendesen le van írva a vallásuk, harci szokásaik, a táncosok, speciális fegyverek, isteneik, mind-mind egyértelműenmegkülönbözteti őket a kyrektől.

Nem tudom, szerintem erre, hogy kik mérték a törpékre az első csapást, elég kevés utalás van.

Mindenesetre, ha csak azt nézzük, hogy az első kyr hajók a Riegoly-öbölbe, ha jól emlékszem, akkor Up-Umbar felé futottak be, és egyből megkezdték a crantaiak felszámolását, nem hiszem, hogy Beriquelre mentek volna.

Egy másik észrevételem, hogy a kyrek ugye Pe. 17283-ban érkeztek Ynevre, tehát ekkortájban kelett volna Beriquelen járniuk is. A törpék pedig a psz. XII. században érkeztek Ynevre, igaz, nem az első csapás után, de ha megnézzük, mi telt el a kettő között, nem hiszem, hogy az 17000 és történelme lenne, legalább is a leírásokból nekem így tűnt.

Még egy érvem, hogy a kyr történelemben sehol nincs nyoma ennek a Beriqueli kudarcnak, pedig arról ugye elég sok regény szól, és elég sok helyen utalnak rá.

Közzétéve:

Szeriontem eltévedtél...már bocs...

Az első csapást mérték a törpökre a fehérhajúak.....

A törpék epdig nem az első csapás után jöttek Bórogrol...

És leírja summarium, h mikor eljöttek már nem volt egy sem a fehérhajúakból a szigeten....... szóval az elarok csak azután érkeztek, h a törpék elhagyták a szigetet....

Az pedig, h mikor érkeztek ynevre az sok ezer évvel az első csapás után történt....

Szeritnem nem elég figyelmesen olvastad el...vagyí túl régen....

Közzétéve:

Tény h az első csapást a törpékre a fehérhajúak mérték, akik legyenek akár kyrek, akár elarok de a kronológiát nem jó ha figyelmen kívül hagyjuk. Az elarok Beriquel-re a törpék harmadik csapása után érkeztek jóval. A kyrek hatalmas birodalmat hoztak létre, s mivel hódító nép, egy "nem hiszem h arra mentek volna", a történelemben igen kevés adu. Hozzátenném a kyrek nem ismerték a földrészt ahova érkeztek, így nagyobb csapatokban hódítottak mindenfelé, igába hajtva a kisebb népeket is nem csak Crantát. Más kérdés térmészetesen, h a legnagyobb birodalomból maradtak meg írásos információk a történtekről. A kyr források pedig elég barrassal rendelkeznek e nélkül is, történelmük legalább annyira sarkított, mint bármely más ynevi népé.

Zimah-al tisztában vagyok, h nem isten, ezt nem is írtam. Azzal is tisztában volnék, h papjai boszorkánymesterek, hiszen egy istenektől elfordult lázadónak evidens h szolgái vulgármágiát űznek, nem szakrálisat. Viszont isteneiktől fordultak el, saját népüket nem gyűlölik. Tehát - bár mindenhol vannak kivételek - egy törpe egy másik törpét nem lopna meg, s itt nem csak arra hivatkoznék, amit magam is említettem, v hogy le van írva. Hanem a törpék személyiségének beállítottságát is figyelve. Emellett nem "köteles" vérét venni egy tarini, bizonyítottan Zimah egy követőjének, ez is helyzet függő. A száműzetés pedig nem megfelelője a törpék esetében egy pusztítással, inkább egy kiszakadásnak tekinthető. Torof Oggi nem szerette volna, ha népe írtja egymást belháborúk miatt mint Te is írtad Shalafi, pontosan ezért nem köteles vérét venni egy tarini egy Zimah követőnek, különben ez fordítva is igaz lehetne, s a törpék vagy személyes bosszú, v. hadjárat során kiírtották volna az istentagadók írmagját is. A Kőfiak nem ismernek irgalmat... Zimah követői bár nem válogatnak a módszereikben, attól még ellenfeleik az orkok, s nem Sötét Törpék ők, ilyen fogalom nem is létezik. A törpék közül csak Sugró és egy ősaquir által kreált Pókok nevezehetőek velejéig romlottnak. (Hosszabb lélegzetvételű levelemben már tettem róluk emlíést.) Õk valóban gátlástalanok, s kíméletlenül ölnek törpéket is, ha ezt a parancsot kapják. Bár nagy úr a törpék Homálytestvére, azért még a Kőfiak vannak fölényben!

Tengermély tisztelettel:

Agis

Közzétéve:

Bocsánatot kére...félreolvastam/elolvastam...nem Zimah követőit csak Zimaht kel iirtanuk ha megtalálják :oops: :oops: !

Ezt a "sötét törpe" dolgot a szürkecsuklyások írására alapoztam...amit én elfogadok (de ezt már mondtam)!

De ha ezt nem is fogadjátok el azt midnenféleképpen le kell ismerni (ahogy tetted is), h sokkal lazább erkölcsökkel rendelkeznek!!

Egyépként z az írás szerint nem tagadták meg az steneket csak teljesen elferdítve értlmezik őket...de nem hiszem,, h a papjaik mások lennnének mint BM-ek!

De a lopás már alapvetően is nagyon távol áll a törpék természetétől (csakúgy mint a hazugság, habár a csúsztatásokat megszokták a felszínen élők...mmuszály!!), szóval alapvetően is furán nézek a törpe tolvajokra...de kénytelen vok elfogadni, h vannak ilyenek! De nem játszanék ilyen sötét lelkületü törpével semmiféleképpen!

Közzétéve:

Úgy tudom Surgó népe kötött szövetséget az aquirral, aki hatalomszavakat adott nekik... A Kürtszó a ködben c. modulban volt asszem ilyesmi.

Tehát itt szeretnék válaszolni BYCSnek a dzsennekről:

A Summárium röviden de velősen taglalja őket, érdemes azt elolvasni.

A lényeg, hogy másik síkról jöttek az amundokkal -melyet háborújuk elpusztított- Az északi Tysson Lar-ba így hármas háború jött létre. Az elfek az amundokkal szövetkeztek, de vesztükre, mert a föld síkját nyitotta rájuk az amundok papja, s a shelar forgatók és kovácsuk mentette meg őket. A dzsennek azzal szüntették meg a háborút, hogy megtagadták az esőt a Seral hegység déli részétől, s így megfosztották az elfeket lételemüktől. (Ajánlom kedvenc versemet az Õsi magányt, ami erről szól)

Végül az emberek nyerték meg nekik a háborút, s ők uralkodók lettek.

Hatalomszavakat tudnak (a tisztavérűek) mellyel a föld és a mentálsíkot uralják, "hatalmas mennyiségű" Odot termelnek. E nyelv a mentálsík nyelve asszem valami írás szerint amit minden mentálsíkon élő megért.

(Persze a gondolat a mentálsík nyelve természetesen, de nem tud minden lény ilyen egyszerűen)

A női tisztavérűeknek a szavaiban nem koncentrálódik az od, csak védelemre szolgál. Az a tv. férfi aki nem tisztavérűvel hál, elveszti szavainak erejét.

Uralják érzelmeiket, tehát asztrálisan kevésbé labilisak mint a többiek, tehát a KM-nek kisebb asztrálnál is előnyt kell adnia egy dzsennek.

Pszijükel (+1 pszipont) tudják használni a mentálmágiát, úgy mint varázslói mozaikot, de alapvetően nem minősül mágikusnak.

A dzsad nép a velük való keveredésből származik és minden dzsadban dzsenn vér folyik. A dzsennek nemesebb vonásúak a dzsadoknál, tehát alacsonyabb szépséggel is előnyösebb külsejűek.

Háromszor addig élnek mint egy ember.

Abu Baldek és Al Abadana vezetőrétege teljes mértékben dzsenn, E két uralkodócsalád a tisztavérű.

A történet szerint Abadana előtt az emír elrabolta a nagy Bahadur feleségét, s ezért az emírt a kutyákkal tette egyenlővé egész életére s szolgáinak kitörölte elméjét úgy hogy kimondta. Aztán kiállt a nép és a szolgák elé és kijelentette:

-Ezentúl ez a föld Al Abadanának neveztetik, és én és leszármazottaim uralkodnak rajta ezentúl, azért, mert az istenek így rendelték, s leginkább azért mert én így akarom!

A három legnagyobb és az egy kicsi dzsad isten dzsenn, akik nagy hősök voltak, a dzsinnek síkján hatalmasok lettek, és istenekké váltak. Ezt csak a dzsennek elitje tudja, s szerződést kötöttek velük, hogy a kultuszért a hatalmuk biztosított legyen.

Fontos, hogy alapvetően élet jelleműek, jó szándékúak, nem használnak nekromanciát, nem használnak nehéz vérteket (sivatagiak) Mf-on kétkezesharcolnak a dzsambiáikkal, becsületesen ölik az amundokat, a nagy bankházak urai, a legnagyobb kereskedők, stb...

A dzsenn szabja teljesen törhetetlen, és nem kapod alapból ha kalandozó vagy, hanem meg kell venned kedvezményesen 2-300 aranyért. A közrendű dzsennek k6+3 a nagyok 2k6+3-as sebzésűt kapnak, ezt csak következtetni tudod nincs így leírva máshol.

Közzétéve:

8)

Üdv!

A sumit , olvastam róluk, de mivel a regényeket "megvetem" (M.A.G.U.S.-FÉLÉKET) ezért nem olvastam róluk, azon kívül ami a II.törvénykönyvben, illetve, a sumiban van.

Az utolsó megjegyzésed érdekelne, hogy miböl következtetsz a fegyver eltérő értékeihez?

Illetve arról, hogy a "föld tipusú" hatalomszavak mien hatásuak lehetnek?

Gomndolok itt arra hogy pl: Kövéváltoztattás, vagy Földúr stb hivogatása a Föld síkjáról... Kíványcsi vagyok hog, te hogyan látod ezt?

Azonkívül, ha "urai" a mentál síknak, akkor a szolgálatukba állíthatják az ottani lényeket, hatalmuknál fogva?

Asszem most cska ennyi jutott eszembe..

Üdv!

Közzétéve:

Üdv!

hogy a "föld tipusú" hatalomszavak mien hatásuak lehetnek?

A hatásuk olyasmi lehet, mint amit írtál példának, de szerintem a dzsenneknek nem ilyen hatalomszavaik vanmnak. A dzsennek mentál-hatású hatalomszavakat tudnak, a legendában is ilyen van.

Közzétéve:

Üdv!

Nos, az orkokra illetve azok teremtésére terelődött a téma a papok között.

Véleményem szerint az első törvénykönyvben még nem volt kiforrva ez a dolog, illetve célozgattak rá, hogy Orwella teremtményei.

A fajoknál ugye fel sem tűnik, az elátkozott vidékes résznél pedig így írja: "Ekkorra a Tinolok méhe már több százezer orkot és goblint rejtett - ezeket a kreatúrákat Orwella az emberek megcsúfolására, torznak és elvetemültnek teremtette."

Ez majdnem fehér-fekete, de a mondat fő értelme mégsem ez, illetve erre irányul, ráadásul - a későbbiek ismeretében - ki lehet úgy forgatni, hogy hát az eddig is meglévő orkokból hálózott be párat, meg keresztezgette, gonoszította, stb. Érdekes hibridek születtek abban az időben.

A Bestiárium úgy fogalmaz, hogy "A legenda szerint Orwella, a Kitaszított teremtette őket,..." tehát itt már ködösítenek, azaz mégsem olyan egyértelmű ez az Orwella eredet.

A Summarium pedig egyértelműen rácáfol, részletes történelemmel, noha azért ott sem hibátlanul.

Az elég egyértelműen leszűrhető belőle, hogy nemigen Orwella a teremtő, ha már az ő feltünése előtt is léteztek orkok, - gondoljunk csak az egész Koponyaszövetségre - bár akkor meg az a tény elgondolkodtató, hogy az istennő feltünése előtt miért hadakoztak az orkok olyan hévvel "Orwella átka" ellen. Erre mondjuk lehet olyan magyarázatot králni, hogy később nevezték csak a léleknélküliségüket annak, illetve azt, ami nekem jobban tetszik, hogy az istennő már korábban is tevékenykedhetett, mint ahogy színre lépett.

És valóban. Reigh-En Zerdal sem csak úgy a semmiből kellett, hogy megidézze, valószínűleg volt már egy pár - jelentéktelenül kevés - híve. Korábban ugye Avia-dolor-ként is ismerték.

Ezekből - ha még a valószínűleg előre át nem gondolt szabálykönyvek minden lényeges információját bele akarjuk mosni - és miért ne - azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az orkokat bizony Orwella teremtette, csak jóval korábban, és a Kyr Birodalom bukása idején csak hozzájuk nyúlt, hiszen az ő "eszközei". Elvégre egy istennő tervei kiszámíthatatlanok és átláthatatlanok, és miért ne teremthetett volna pár ezer évvel korábban? És így minden belefér, amit a könyvek írnak, meg még a regény is.

Vélemény?

Közzétéve:

8)

Üdv!

A Dzsennekhez:

Nos így értelmezve hatalmukat (Mentállények uralása) Szerintem az egyik legnagyobb hatalmat kapják meg, minden Ösfaj közül:

A Teremtést.

És hogy hogyan? A Bestiáriumban említet Mentál síklakó a Rémlátó segítségével, aki az anyagi Síkon ÉLÕVÉ teszi a Gondolatokat.

Na már most ez állltal egy Dzsen egy ilyen szolgával, vagy szövetségesel akámekkora hadsereget képes megalkotni. És a katonái bármik lehetnek aminek csak a fantáziája szab határ.

(Hát ha valakinek akkor a Dzsennek azok akiknek van "gógyi" juk hozzá)

Szerintem ezeket tekintve a Dzsennek símán végigmasírozhattak volna az Ammundokkal vívott háborújukban a maguknak képzelt hüséges Sárkányokkal, vagy bármivel....

A fent írtakat ezen összefüggések helyességére alapozva írom, s mivel a bestiárium már rég nem akadt akezemben, lehet hogy nem teljesen helyes, s csalnak emlékeim, így nyugodtan javitsatok ki!

Üdv!

Közzétéve:

Vélemény? :)

Nos utánaolvastam néhány dolognak. A Summariumban szereplő szemelvény fogott meg legjobban. Ott ugyanis le van írva (egy legenda nyomán) h a Farkas szellem teremtette az orkokat saját képére, ám Orwella megtámadta s hosszú harc után megölte a Farkas szellem entitását, kinek lecsepegő véréből lettek az orkok hatalmas tudású horda és nemzetségfői. Ekkor az orkok népe szétszóródott, s Orwella többé nem tudta egyesíteni őket bármivel is próbálkozott. Valamint míg a Farkas szellemet tisztelik, addig Orwellát rettegik. A Farkas szellem megölésével az orkok és goblinok elvesztik lelküket haláluk pillanatában, nehogy a Kárhozat Asszonyának poklát gyarapítsák. Ez a Farkas szellem büntetése a népre: (ez utobbi nincs leírva de a föntiekből szerintem egyértelműen következik.) Az ork szó az óelf yrch-ből ered különben, ebből tudható h fajuk jóval régebb óta létezett yneven, mint azt sokan gondolják. A farkasokkal való összhangjuk nem véletlen. Azt is vegyük figyelembe, h csak a legnagyobb harcosok hordhatnak magukon farkasszörmét. Visszatérve, Orwella büntetésül elcsúfította átformálta a népet, s nem evilági entitásaival behódolásra kényszerítette őket. (ekkor még nem Orwellának hívják, ez a név később alakul ki.) Majd úgy 6000 év multán Kyriára támadt Rualan tartománnyal kezdve a bekebelezést Reigh-En Zerdal idézte meg Gra-Tinol bércén, ekkor már orkok és goblinok hadseregeivel rendelkezik a Kárhozat Úrnője, Uwel és Dreina gyermeke - a pyar vallástudomány szerint. A bestiáriumban leírtak nem felelnek meg teljesen a valóságnak szerintem, ott már a "szörny" orkokról beszélnek amelyeket Orwella teremtett olyannak amilyennek ma ismerjük őket. (Tehát azon álítás igaz, h "Orwella teremtette őket" ha a sorok közt értelemszerűen olvasunk.) Ez az én meglátásom, szóval nem biztos h így van. Bizonyára több nagyobb hérosz is részt vett az orkok mai arcának kialakításában, ilyen pl az alábbi Rodarth által tett következtetés.

"Bizonyított, hogy Ughjorbagan, azaz a Falánk tevékenyen részt vett Rehiar elpusztításában. Sőt, az is meglehetősen valószínű, hogy közvetetten felelőssé tehető a ma Quiron tengerként ismert képződmény kialakulásában."

Tengermély tisztelettel:

Agis

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...