Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Fajok


Antail

Recommended Posts

Üdv :)

A könyvet magát még csak most kezdem lapozgatni, de akad egy-két érdekesség ^^

Ami igazán meglepett, az az infralátás egységesítése volt.

Én nem érzem szükségesnek ezt a változást, főképp, hogy vicces helyzetek adódtak abból, hogy a csapattagokból néhányan már kiszúrtak egy hőalakot, míg mások a "fehér botjuk" után tapogatóztak :)

Azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy elfek, félelfek számára felvehetővé vált a pap kaszt, valamint a félelf ezen túlmenően is bővült :)

Link a hozzászóláshoz

Na, igen elfék szvsz is jók lettek(mindenképp jobbak mint a NagyFehérben), de nekem azért akad problémám.... Nincsenek dzsennek! És nincsenek amundok... :(:?:cry: Bár az is tény, hogy ami az előzőben volt az meg annyira nem lett jól megoldva, de én jobban szerettem volna, ha inkább azt fejlesztik rendessé használhatóvá, mint hogy kivegyék... :( De már mindegy... Viszont ezt leszámítva nekem összességében jók a benyomásaim.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Szerintem a fajok összességében jól sikerültek, határozottan pártolom pl. hogy a képzettségeket scak kvázi lehetőségként (könnyen tanulja) és nem egy az egyben kapják meg.

Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, de az nagyon nem (és amit már a Summariumban is utáltam): hogy az orkokat Orwella "működése" előttről eredezteti. Még csak nem is önmagában a ténnyel van problémám, hanem azzal, hogy mindennek egyetlen oka: valamilyen általam elképzelhetetlen okból nem bírták kihagyni az "elfek-és-orkok-már-nagyon-régen-még-ember-előtt-nagyon-fasírtaba-vannak-és-utálják-egymást-és-harcolásznak" című klisét... Egyszerűen nem értem, miért kell ezt ennyire erőltetni... Az elfek és orkok mentalitása amúgy sem fér össze, nem kell "történelmi" ellentét hogy utálják egymást.

Szóval a fajok jók letek, csak ezt az egyet ne vették volna át... :cry::cry::cry::cry::cry:

Link a hozzászóláshoz

Tha'thassa!

Nos, nem csak az elf-ork ellentétről van szó, ami egyébként legfeljebb az északi elfekre lehet igaz, a déliekre semmiképp, de mind a summariumban mind regényekben szerepel, hogy az orkok már Cranta idejében is léteztek (sőt harcoltak is hol ellene, hol a Velariumi elfek ellen, később még a kyr hódítók ellen is), így kicsit furán vette volna ki magát, ha Orwella csak 20.000 évvel kélsőbb teremti meg őket :wink: Egyébként ez a M* írók részéről is egy elég régi és mondhatni "hivatalos" álláspont volt, hogy az orkokat nem Orwella teremtette.

Gambit

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Elvileg nem lehetetlen, hiszen származtatható Orwella az Egytől, akinek halálával alakultak ki az ősi aquir istenségek is, és elkezdődött az örökös elf-aquir háború. Az ősfajok tisztelhették, természetesen más néven, így bőven jelen lehetett a carantaiak pantheonjában is....

Az "én történelmem" így játszódik, hivatkozva a M* írók novelláira.

Én személy szerint örülök, hogy az írók jóvoltából letisztázódott ez a kérdés, a csapatunknak mindenféleképp. :wink:

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Nem akarok ünneprontó lenni, sőt, most inkább "csináló", de a kyrt, vagy nevezzük ezen a számomra nevetséges, kyr származék néven akár, de simán lehet indítani a kétfokú rendszerben is. Minimális gondolkodás, akarom mondani kidolgozás szükséges, amihez az UTK vagy akár az AK elvei figyelembevételével igen könnyű dolga lehet a KM-nek.

És akkor játszhatsz az eredeti, jól bevált rendszerben is kedvenc (?) fajoddal. Csak egy ötlet. :)

Nálunk bevált. :):)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Ebben viszont teljesen igaza van MagyarGergelynek. Én mindig is annak a híve voltam, hogy nem meglévő fajt és meglévő kasztot kell választani, hanem egy karakterkoncepciót. Ha abban egy vadork van, de nincs vadork a szabályrendszerben, hát kidolgozod hozzá. Miért ne? A kyrvérűt is ugyaníg ki lehet dolgozni a régi rendszerek bármelyikére. Ha szereted a fajt, úgysem a módosítók számítanak, a betegségeikkel meg csak színezni lehet a játékot. De akár rendszerelemeket (értsd: faji módosítók, betegségek kidobása vagy pontozása) is lehet készíteni, hisz a szabálykönyvek csak "irányadást" mutatnak. :)

Üdv!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Kele az ÚB topicban írtad, hogy lehet vámpírral játszani, de wierrel nem.

Én már régen olvastam el a vámpírt, így beleírtam a hozzászólásomba, holott később utána nézve én nem találtam utalást arra, hogy a vámpír játszható faj lenne. Már úgy értem a KM-en kívül, persze. :wink:

Az oké, hogy lehet szinteket adni neki, meg fejleszteni, de ez minden más lényre is igaz az ÚB-ben. Akkor ennyi erővel lehetnék

Link a hozzászóláshoz

Tha'thassa!

Elméletben egyébként eddig sem volt (és most sincs) megtiltva, hogy vámpírral (vagy akár démonnal, aquirral, sárkánnyal) játsszon a játékos. Csak a KM és a játékosok közös megállapodásán múlik... A Bestiáriumban (nincs nálam, nem tudom megnézni), talán csak annyi szerepel említés szintjén, hogy mi történik akkor, ha egy játékos vámpírrá válna (ti. innentől vámpír és nem ember szerint lépi tovább a szinteket).

Gambit

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Lenne két kérdésem az ÚB fajaival kapcsolatban.

Az első, hogy nem találtam meg az erdő pillék élettartamát. A kérdésem az, hogy hosszú éltűek, mint pl az elfek, vagy méretükből adódóan az életük is rövid? :D

A másik kérdésem: hogy a sivatagi elfeknél a leírásban az van, hogy a normál elfeknél jobban bírják a nekromanciát, a számszerűsített értéke viszont 5E. Az UTK-ban pedig egy tisztavérű elf is csak 4E-s hátrányt kap. Akkor most ez elfek ellenállása legyen gyengébb, vagy a homoki elfeké?

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Rayen, a kérdésedre a véleményem, hogy szerintem még a régi reflexek működtek az elfekkel kapcsolatban, hiszen ÚTK ide vagy oda, sokan -köztük mi is- úgy játszanak még, ahogyan anno a Summariumban van leírva; az elfek -8- at kapnak a nekromancia ellen, ezért lehet az, hogy a Bestiben így utalnak a homoki elfek és az elfek értékére. Nem az UTK szerinti, hanem megszokásból, a Summarium szerinti értékre hivatkoznak, ami szerint valóban jobbak a homoki elfek tűrőképessége.

Én a régi érték alapján mesélek, amiben az elfek -8-at, a félelfek pedig -4-et kapnak. A homoki elfek így közöttük lehet valahol, nálam -5-ös ellenállással szerepelnek. Persze ez csak az én módszerem. 8) .

Talán minősitsd jobban a homoki elfek ellenállását -3 környékére, hiszen szerintem azért ellenállóbbak- márcsak a történelmükből, fejlődésükből kifolyólag is- a tisztavérű elfeknél a nekromanciával szemben. :wink:

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Nekem is tetszettek a fajok, noha tény hogy a régi ETk-sak lette átírva meg hozzáraktak egy kyr-t. Aminek mellesleg örülök. De! Még mindíg nem értem, a félelf miért nem lehet BM!? Ezen kívül van egy bizonyos problémám az orkokkal-törpékkel. Namármost ált. fatasy felfogás hogy a törpék a leg ellenállóbb szervezetű lények. Ehhez képest az udvari orkoknak magasabb az egészségük. Itt jegyezném meg hogy elvileg és az ETK-Summariumból következtetve a vadorkok fizikai képességekben felül múlják udvariasított társaikat. (kb olyan ez mint az elf-félelf koncepció) namármost ha ez így van, akkor egy vadork sokkal erősebb/ellenálóbb/kitartóbb egy törpénél. Én szeretem az orkokat, aki ismer az tudja. De én jobban örültem volna ha a törpéknak magasabb az egészségük!

Ami az orkokat meg Orwellát illeti... az orkok természeti népek, a MAGUS-os orkok-Orwella utaláson kívül nincs tudomásom arról hogy máshol is kötődnének egy -vagy akár több- istenhez, mivel az orkok inkább szellemhitűek. Nekem sosem tetszett az az elképzelés hogy a Rettenet Asszonyának szülöttei lennének! Ami meg az elf-ork ellentétet illeti, sztem a válasz elég kézenfekvő, még ha mára kissé már laposnak is tűnik. De mi mással lehetne magyarázni, mint az eltérő életfelfogással? Az emberek és elfek között sincs túl jó kapcsolat, bár tény hogy nem háborúznak egymás ellen. De ha figyelembe veszitek hogy az ork egy rövidebb életű, agresszívabb faj akik a háborút mindennél előbbre valónak tartják, nem csoda ha nem férnek meg az elfek békés társadalmával!

Ami meg a többi fajt illeti... valamit hagyni kell a kiegészítőkbe is! :twisted:

Darun

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Darun, szerintem a félelf valóban nem való boszorkánymesternek. A "szebbik" fele a fajnak, írtózik a nekromancia minden megnyilvánulásától, a BM. pedig ugyebár nekromanciával "dolgozik" :wink: . Akármennyire is el lenne nyomva, titkolva a karakter elf vére, ezt a mélyről jövő ösztönös írtózást nem hiszem hogy bárhogyan is tudná kezelni, arról nem is beszélve, hogy milyen károsodással hat a szervezetére a fekete mágia- -4 Egészség próba alkalmanként azért megerőltető.

A törpéknek egyébként valóban lehetne erősebb fizikumot adni, hiszen ahogy mondtad, életerős egy nép.

A mi történeteinkben, világunkban, -ahogyan mi játszunk-, az orkokat úgy hoztam be, ahogy pár novellában szerepel, miszerint ősi, crantaiakkal egyidős nép, a Velariumi elfek még yrch-ekként ismerték a primitív félig vadállat népséget. Orwella szörnyteremtő történelmi eseményét egyszerűen figyelmen kívűl hagytam az orkok szempontjából nézve, minálunk már csak úgy szerepel, mi szerint felhasználta Orwella a vad törzseket, a Kyr Birodalom megdöntésére. Az orkok így megmaradtak sámánhitükben, és a mai napig az Õsök, valamint a Természet Szellemeit tisztelik. Jóval szimpatikusabb faj lett így az ork számunkra.

A nyolcadkor, a Káoszkor pedig bőven ad lehetőséget a többi, újra feléledt, vagy méltatlanul elfeledett faj játszhatóságához, kidolgozásához, mégha "csak" NJK-ként is. 8)

Link a hozzászóláshoz

Tehrakin, ebben nincs túl sok logika. Hol olvastad, hogy csak egyetlen félelf nekromanta létezik + ki a fene ez az Alyr Arkhon? Megoldotta a kalandjaimat? Nagy szerepjátékos allűröket mutatott be? Elkápraztatta játékostársait, s közben kiváló megoldásokkal segítette a csapatot? Nem. Valaki leírta, hogy miket csinál. Hú. Szóval hadd lehessek már én is félelf nekromanta, ha vállalom a veszélyeit. (Mellékesen rühellem az elfeket és félelfeket, de ezt el kellett mondanom.)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...