tetra Közzétéve: Október 6, 2011 Közzétéve: Október 6, 2011 Ezzel az erővel a pusztítás képzettség nem is létezik, hiszen az élettan teljesen lefedi. A pusztítás nyílván nem csak annyiból áll, hogy tudjuk hol vannak a belső szervek, ennyi KP nyílván arra is kell, hogy megtanuljuk hogy az adott fegyverrel mit és hogy kell, hogy. Persze mivel a harc célja az ölés, ezért nem értem, hogy létezhet egy külön képzettség, ami ölőbb, mint az ölés, de ezt hagyjuk rá a mágus készítőire. Arról persze lehet vitatkozni, hogy ad-e annyi új tudást, hogy minden fegyverre külön fel kelljen-e venni.
Lakatos Richárd Közzétéve: Október 21, 2011 Közzétéve: Október 21, 2011 Történelem-, Vallás-, Legendaismeretet (amik Kultúrához vannak kötve), úgy használtam, hogy minden kultúrkört tartalmaznak, amit a karakter ismer - ha elsajátít egy újabb Kultúrát, automatikusan elsajátítja hozzá a megfelelő szintű történel, vallás és legendaismeretet isOhhó, látod ezeket ki is hagytam a felsorolásból, pedig ezek pont a "B" kategóriába tartoznak nálam, vagyis pont ugyanígy, az új kultúrák azonnal integrálódnak az eddigi képzettségbe. No, örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a módszerrel.Én a Pusztítás besorolásával nem értek egyet. Ha megtanulom egy ember élettanát, akkor mindegy hogy mivel akarom megölni. A szervei -nagy átlagban- ugyan ott lesznek.Az ésszerű meggondolást félretéve erről a képzettségről nekem ösztönösen a D&D-s weapon specialization jut eszembe (a fegyverhasználat meg a weapon focus nyilván), vagyis nálam a pusztítás azt szimbolizálja, hogy egy választott fegyverből még jobban kitápolod magad. Ezzel szemben a harctéri gyakorlat szimbolizálja azt, hogy általánosan mindennel jobban harcolsz.
Zhöngii Syaoran Közzétéve: November 26, 2017 Közzétéve: November 26, 2017 Üdvözletem! Lenne egy kérdésem a harcművészekkel kapcsolatban. Ugye én csak az UTK-t ismerem, és itt a harcművészetnél azt írja, hogy a harcművész megválaszthatja minden kör elején, hogy karjával lábával vagy fegyverél támad e, és ehhez hozzá adhatja a megjelölt stílus értékeit. Na most ez úgy van pontosan megfogalmazva, hogy: " E támadásokkor a megjelölt stílus értékei adódnak hozzá a harcértékeihez, vagy fegyveres harc esetén a fegyverek módosítói. Tehát a harcművésznek pusztakézzel leadott támadásai Nisen nid to stílusban a stílus harcértékei miatt 11+5 KÉ 13+10TÉ 14+10 VÉ 4.fokozaton. ja és persze 1k6+2 sebzés. Ehhez persze nem lehet hozzá számítani a pusztakezes harcot, mert hogy az teljesen más, mint egy harcművészeti irányzat. Ugyan akkor, amikor mondjuk a karakter Nisen-Karddal szeretne suhogtatni, akkor a Nisen-Kard 6+5KÉ 14+10TÉ 11+10VÉ 2k6+2 sebzéssel 4. fokon. Na most mivel a harcművésznek kötelező harcművészettel megtanulni a fegyver használatát, ezért én úgy értelmeztem, hogy a stílus harc értékei hozzá adódnak a kardéhoz is, hiszen nem ütögetek, hanem jobbra balra perdülök, és széles a stílusra jellemző harcmozdulatokkal vagdalkozok. Tehát a fent megadott értékekhez hozzá jön még a Nisen nid to stílus 11 KÉ 13 TÉ 14VÉ értékei. Az 1k6+2 nyilván nem, mert a stílus használata a kardra nem adhat + sebzést, hiszen csak mozgás kultúra, illetve 3 időigényre van írva, a Nisen Kard pedig 5 időigényű. Tehát a kérdés az, hogy a Nisen-Kard forgatása során megkapja e a harcművész a stílusa által nyújtott harcértékeket vagy sem?
Hulla Közzétéve: November 26, 2017 Közzétéve: November 26, 2017 Szia! Véleményem szerint nem adódik hozzá. Eléggé táp dolog lenne! Az általad idézet szabályból is szerintem ez következik. Ráadásul a saját koncepciód csupán egy fajta logikai levezetés, ám az UTK-ban ilyen szerintem nem szerepel. De cáfolj meg! Üdv, H.
Cundior Közzétéve: November 27, 2017 Közzétéve: November 27, 2017 Zhöngii Syaoran, az idézeted, nem tartalmazza a teljes mondatot, a kimaradt rész szerintem rávilágít a lényegre: "E támadásokkor a megjelölt stílus értékei adódnak hozzá a harcértékeihez, vagy fegyveres harc esetén a fegyverek módosítói", ez után így folytatódik: "természetesen aktuálisan csak az az egy, amelyiket használni kívánja."
Zhöngii Syaoran Közzétéve: November 29, 2017 Közzétéve: November 29, 2017 Köszönöm a megerősítést, csak tudni szerettem volna, hogy jól értelmeztem e.
Magus Sebastian Közzétéve: Január 21, 2021 Közzétéve: Január 21, 2021 KÉRDÉS harcművészetet akar a fejvadász tanulni mert van rá oktatása. tűz útja. később megtanulhatja a pusztakezesharc-birkózást vagy az egyik automatikusan kizárja a másikat?
Cundior Közzétéve: Január 21, 2021 Közzétéve: Január 21, 2021 Bocsánat, nem az én jogköröm, de szerintem elég valamit egyszer is megkérdezni. MagyarGergely és Antail kedveli ezt
Antail Közzétéve: Január 22, 2021 Szerző Közzétéve: Január 22, 2021 18 órával ezelőtt-kor Cundior írta: Bocsánat, nem az én jogköröm, de szerintem elég valamit egyszer is megkérdezni. "A tömegben több embert is megrémítő alakot a városőrség röviddel a jelentések után elfogta, és egy fekete csuklyás inkvízitor kíséretében elbeszélgetésre kísérte. Az Inkvizíció a vallatás, démonűzés, vagy kivégzés kimenetelét idővel mindig közhírré téteti." Darabolo, MagyarGergely, Cundior és 3 további kalandozó kedveli ezt
tetra Közzétéve: Január 22, 2021 Közzétéve: Január 22, 2021 Úgy értem amiről értesíteni kell a népet. Egy vallatásnak információ a kimenetele (vagy sikertelenség), démonűzés is többféleképpen lezajlik, de egy kivégzés az csak halállal végződhet.
Shen Közzétéve: Január 22, 2021 Közzétéve: Január 22, 2021 tetra: Nem egy feljegyzett eset van arra, hogy emberek túlélték a saját kivégzésüket, majd mondván isteni csoda történt vagy csak felelőtlenség és tovább élhetett. És akkor egy kis poén a végére:
tetra Közzétéve: Január 22, 2021 Közzétéve: Január 22, 2021 Merem remélni, hogy az Inkvizíció nem babonás és érti a dolgát is. Nem véletlenül nem nyilvánosan végzik a dolgukat, nem tud a tömeg közbeszólni, ha nincs tömeg.
Magus Sebastian Közzétéve: Január 10, 2022 Közzétéve: Január 10, 2022 az én KM azt mondta hogy 1-es szinten 1 db képzettségem lehet 4-esen de akkor annyival később kerültem ki a suliból és csak olyan képzettség amihez nincs elő követelmény. Pl erigowi íjásznál a 3-as íjhasználatom lehet indulásból 4-es-kap köteles-. És csak az 5-ös szinten lehet 5-ös fokú ha folyamatosan azt használtam.
Cundior Közzétéve: Január 10, 2022 Közzétéve: Január 10, 2022 8 órával ezelőtt-kor Magus Sebastian írta: az én KM azt mondta hogy 1-es szinten 1 db képzettségem lehet 4-esen de akkor annyival később kerültem ki a suliból és csak olyan képzettség amihez nincs elő követelmény. Pl erigowi íjásznál a 3-as íjhasználatom lehet indulásból 4-es-kap köteles-. És csak az 5-ös szinten lehet 5-ös fokú ha folyamatosan azt használtam. Ha ÚTK-ról van szó, akkor valamelyest érthető. Mi végül sosem hoztuk meg ezeket a szabályokat, de éreztük a szükségét, mert a képzettségrendszer elég "furcsa". Az 5. fok elméletileg egész Yneven kedvesek sajátja, halandó embereknek elérhetetlen szint (például Élettannal mágia nélkül csak úgy életet lehet teremteni... - és nem arra gondolok 😀) ennek ellenére alacsony szinten is lehet belőle akárhány a karakternek. Ami rosszabbá teszi a helyzetet, hogy néha még kell is, mert sokszor rosszul vannak beszintezve a képzettségek, és a karakterkoncepcióhoz szükséges az 5. fok. Például egy átlagos Állóképesség mellé 5. fokú Futás kell, egy maraton lefutásához (ami azért nem ember feletti), vagy hogy egy elfet ne támadjanak meg a vadállatok, 5. fokú Állatismeret kell, és még sorolhatnám. Szólal egyfelől megértem a KM-edet, de azért ajánlom mindig mérlegeljen, mert általános szabály szerintem nem hozható. (És akkor még nem is beszéltünk a képzettség követelményekről, mert néha egy 5. fokú képzettséghez, kell még három másik 5. fok...) Mi egyszerűen elengedtük az egészet.
tetra Közzétéve: Január 10, 2022 Közzétéve: Január 10, 2022 Érdekes, mert a TTK-ban, ami szintén öt fokozatú képzettségrendszerrel dolgozik, szintén felötlött ez a probléma. A tulajdonságkövetelményekkel valamennyire kezelve van a dolog, de szigorú határokat húzni szerintem kicsit túlzás.
Walron Közzétéve: Szeptember 30, 2024 Közzétéve: Szeptember 30, 2024 Sziasztok, Pár kérdésem lenne: Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a PSZI és Tapasztalati mágiából lehet többet is felvenni, amik 3. szintől plusz pontokat adnak szintenként. Jól gondolom, hogy csak a legmagasabb fokú után jár a bónusz Pp/Mp? EDITTED: Erre megtaláltam a választ a PSZI-nél, hogy az összes plusz megkapja/összeadódik. Kérdés ez TM-re is akkor igaz? PSZI esetén, hogy működnek a "speciális" ágak utólagos felvétele? Mondjuk fejvadász Pszi (Test) - 3.fok, de 5. tapasztalatiszinten hozzáfér a Slan-hez, akkor fel kell venni Pszi (Slan) - 3.fok, ami egyébként meg tartalmazza a Test fát, picit olyan mintha duplán tanulta volna. ("Csak" 2. szinttől kell felvenni, az megvan mondjuk ha szeretné tudni mind a Test, mind a Tudat fát, de ezeknél, amik "csak kibővítik"?) A Tűzvarázslók Fényösvény illetve a Ladori varázslóknál a Godini Pszi-nél is ez kérdéses. Gondoltam arra, ha 3. fokon tudja akkor amikor 4.-re lép akkor már Slan, de ha már alapból tudja 4. fokon? Meg a Slannél nem mindegy az elsajátítás TSz-e. Picit dorani varázsló, részben képzettségek téma: ellentmondásos nekem a dorani varázsló botja, miszerint minden képzettség bónuszt megkap a bot aminek a követelményeit teljesíti. Ám azt is írja hogy szintenként 3 Mp-t kap és nem többet. Ez a Pszi és a Magasmágia képzettségek által kapható bónuszokkal ellentmondásban vannak. Előre is köszönöm szépen a válaszokat. Tisztelettel, Gábor Rayen Reval kedveli ezt
Hulla Közzétéve: Szeptember 30, 2024 Közzétéve: Szeptember 30, 2024 7 órával ezelőtt-kor Walron írta: Sziasztok, Pár kérdésem lenne: Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a PSZI és Tapasztalati mágiából lehet többet is felvenni, amik 3. szintől plusz pontokat adnak szintenként. Jól gondolom, hogy csak a legmagasabb fokú után jár a bónusz Pp/Mp? EDITTED: Erre megtaláltam a választ a PSZI-nél, hogy az összes plusz megkapja/összeadódik. Kérdés ez TM-re is akkor igaz? PSZI esetén, hogy működnek a "speciális" ágak utólagos felvétele? Mondjuk fejvadász Pszi (Test) - 3.fok, de 5. tapasztalatiszinten hozzáfér a Slan-hez, akkor fel kell venni Pszi (Slan) - 3.fok, ami egyébként meg tartalmazza a Test fát, picit olyan mintha duplán tanulta volna. ("Csak" 2. szinttől kell felvenni, az megvan mondjuk ha szeretné tudni mind a Test, mind a Tudat fát, de ezeknél, amik "csak kibővítik"?) A Tűzvarázslók Fényösvény illetve a Ladori varázslóknál a Godini Pszi-nél is ez kérdéses. Gondoltam arra, ha 3. fokon tudja akkor amikor 4.-re lép akkor már Slan, de ha már alapból tudja 4. fokon? Meg a Slannél nem mindegy az elsajátítás TSz-e. Picit dorani varázsló, részben képzettségek téma: ellentmondásos nekem a dorani varázsló botja, miszerint minden képzettség bónuszt megkap a bot aminek a követelményeit teljesíti. Ám azt is írja hogy szintenként 3 Mp-t kap és nem többet. Ez a Pszi és a Magasmágia képzettségek által kapható bónuszokkal ellentmondásban vannak. Előre is köszönöm szépen a válaszokat. Tisztelettel, Gábor Szia! Erősen tartok tőle, hogy itt nem fogsz érdemi választ kapni a kérdéseidre. Na nem azért, mintha nem lennének itt segítő szándékú emberek, hanem mert ezek olyan kérdések, amelyekre jó eséllyel nem tud egy rajongó sem biztos választ adni. Ezekre legfeljebb csak az ÚTK fejlesztői tudnak neked válaszolni, de mivel ez a rendszer évek óta halott így arra sem érdemes várnod. Szóval a rajongók max annyit írnak majd, hogy "mi így vagy úgy játsszuk odahaza". Szerintem Ti is beszéljétek át, hogy miképp próbáljátok majd feloldani ezt a három problémát. Aztán hajrá, csapassátok! H. Rayen Reval kedveli ezt
Walron Közzétéve: Szeptember 30, 2024 Közzétéve: Szeptember 30, 2024 2 perccel ezelőtt-kor Hulla írta: Szia! Erősen tartok tőle, hogy itt nem fogsz érdemi választ kapni a kérdéseidre. Na nem azért, mintha nem lennének itt segítő szándékú emberek, hanem mert ezek olyan kérdések, amelyekre jó eséllyel nem tud egy rajongó sem biztos választ adni. Ezekre legfeljebb csak az ÚTK fejlesztői tudnak neked válaszolni, de mivel ez a rendszer évek óta halott így arra sem érdemes várnod. Szóval a rajongók max annyit írnak majd, hogy "mi így vagy úgy játsszuk odahaza". Szerintem Ti is beszéljétek át, hogy miképp próbáljátok majd feloldani ezt a három problémát. Aztán hajrá, csapassátok! H. Szia! Köszönöm szépen a válaszodat. Értem, még igyekszek keresni pár fórumot. Kérdés: Mindenki visszatért az ETK-ra? Tisztelettel, Walron Rayen Reval kedveli ezt
Hulla Közzétéve: Október 1, 2024 Közzétéve: Október 1, 2024 9 órával ezelőtt-kor Walron írta: Szia! Köszönöm szépen a válaszodat. Értem, még igyekszek keresni pár fórumot. Kérdés: Mindenki visszatért az ETK-ra? Tisztelettel, Walron Ennek a közösségnek a meghatározó része ETK alatt játszik és sosem tért át ÚTK-ra. Az ETK-nak ezen a fronton annyi előnye van, hogy sok éven keresztül működött és kommunikált annak alkotógárdája a rajongókkal. Így volt idő az általad felvetett kérdésekhez hasonló ETK-s problémák tisztázására. Sajnos a történések miatt az ÚTK esetében ez nem valósulhatott meg. Ha számotokra ez problémás, akkor játszatok TTK-t. Ott aktív support van most is! Üdv, H. Rayen Reval és tetra kedveli ezt
Walron Közzétéve: Október 1, 2024 Közzétéve: Október 1, 2024 12 perccel ezelőtt-kor Hulla írta: Ha számotokra ez problémás, akkor játszatok TTK-t. Ott aktív support van most is! Üdv, H. Ez itt a reklám helye Hajnalban elkezdtem olvasni a TTK-t (A Legenda Pont-ot nem teljesen értem még - vagyis értem de nem biztos hogy a lényegét is átérzem, de fél2kor olvastam :D, a kasztokig jutottam kb.) Még mondom van mit olvasnom, de már vannak javaslatok a fejembe A "Honlapom" link nem működik, de gondolom ezt már tudod. A többire köszönöm szépen a választ. Walron Rayen Reval kedveli ezt
Hulla Közzétéve: Október 1, 2024 Közzétéve: Október 1, 2024 3 perccel ezelőtt-kor Walron írta: Ez itt a reklám helye Valami olyasmi Idéz Hajnalban elkezdtem olvasni a TTK-t (A Legenda Pont-ot nem teljesen értem még - vagyis értem de nem biztos hogy a lényegét is átérzem, de fél2kor olvastam :D, a kasztokig jutottam kb.) Még mondom van mit olvasnom, de már vannak javaslatok a fejembe Megtisztelő. A Legenda pont emeli ki a kalandozókat a többi halandó közül, mivel érdemben képes csökkenteni a véletlen (szerencse) szerepét a kalandjaik kulcsfontosságú történései során. Javaslatokat mindig örömmel látunk. Szóval, ha időszerűnek látod azok megosztását, feltétlenül juttasd el azokat! Idéz A "Honlapom" link nem működik, de gondolom ezt már tudod. Ez böngészőtől függ. Nálam chrome alatt fut, bár "nem biztonságos" minősítést kap, mert igencsak elavult (10 év) a kérdéses honlap. (Egyébként ÚTK fronton érdemi elemként a kijavított Iskola alkotó metódusom, az azon alapuló HGB és PPL átírtaim vannak ott. Illetve egy Szegmens alapú harcrendszer.) Walron és Rayen Reval kedveli ezt
Walron Közzétéve: Október 1, 2024 Közzétéve: Október 1, 2024 24 perccel ezelőtt-kor Hulla írta: Ez böngészőtől függ. Nálam chrome alatt fut, bár "nem biztonságos" minősítést kap, mert igencsak elavult (10 év) a kérdéses honlap. (Egyébként ÚTK fronton érdemi elemként a kijavított Iskola alkotó metódusom, az azon alapuló HGB és PPL átírtaim vannak ott. Illetve egy Szegmens alapú harcrendszer.) Igen, már a HTTPS az úr, gondolom itt csúsztam el. Talán az LFG-ről anno már leszedtem és átolvastam (nem most volt) asszem ezen írásaidat. Érdekes volt, szép munka. Hulla kedveli ezt
Shen Közzétéve: Október 3, 2024 Közzétéve: Október 3, 2024 On 2024. 09. 30. at 15:40-kor Walron írta: Kérdés ez TM-re is akkor igaz? Részben igen. Eleve a készítők nem gondolkoztak az ilyen többkasztúságban, mert az ő elképzelésük valami olyasmi volt, hogy ha már ismered az egyik "szakágat" a többiek nem fognak tanítani. De ha mégis akkor nem elég a kegyelt+vallásismeret vagy a mágia érzékenység+ tapasztalati/mozaik mágia hanem gyakorlatilag meg kell venned az új "kaszt" összes hiányzó induló képzettségét kp-ból, ami meg ráadásul még rengeteg tanulási idő is (Amit persze senki se néz soha (én se), de amúgy sok minden korlátja lenne). Szóval nem úgy megy, hogy csak levonod a 14 kp-t és bárd mellé máris BM is vagy, ahogy azt pl nagyon sokan képzelik. On 2024. 09. 30. at 15:40-kor Walron írta: olyan mintha duplán tanulta volna. Olyan. Rayen Reval és Walron kedveli ezt
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés