Walron Közzétéve: Október 3, 2024 Közzétéve: Október 3, 2024 26 perccel ezelőtt-kor Shen írta: Részben igen. Eleve a készítők nem gondolkoztak az ilyen többkasztúságban, mert az ő elképzelésük valami olyasmi volt, hogy ha már ismered az egyik "szakágat" a többiek nem fognak tanítani. De ha mégis akkor nem elég a kegyelt+vallásismeret vagy a mágia érzékenység+ tapasztalati/mozaik mágia hanem gyakorlatilag meg kell venned az új "kaszt" összes hiányzó induló képzettségét kp-ból, ami meg ráadásul még rengeteg tanulási idő is (Amit persze senki se néz soha (én se), de amúgy sok minden korlátja lenne). Szóval nem úgy megy, hogy csak levonod a 14 kp-t és bárd mellé máris BM is vagy, ahogy azt pl nagyon sokan képzelik. Én nézem a tanulási időt meg a képzettség szint követelményeket is (IV kategória csak iskola+mester+könyvek), ezért is mondom hogy mágiahasználóval kalandozni kb nem lehet vagy 1-2 szintenként: "Bocs csapat, most 4-6 évet tanulok és majd folytatjuk a kalandozást mert nem tudok máskép fejlődni, sorry vagyok." A TM ott jött elő, hogy van az a toroni renegát szerű TV (nem jutt eszembe a neve), akik a tűzmágia magasiskolát nem tudják alkalmazni, de a BM mágiát oktatják nekik és felvehetik. Pszinél meg aki kapásból Slan/Kyr pszit tanul az megkapja a test/tudat fát, de aki az alapkból fejlődik specre (gondoni, kyr, slan) az meg akkor "duplán" fizet... Érdekes, bár akkor jár a szintenkénti bónusz is duplán... Vagyis így logikus akkor. Rayen Reval kedveli ezt
Visamo Közzétéve: Április 24 Közzétéve: Április 24 Miért kerül ennyi Kp-ba az ősi nyelv? Hiszen latinul megtanulni még könnyebb is mint japánul(tapasztalatból beszélek). Vagy miért kerül többe a toroninak a kyr(ha jól tudom akkor rokonnyelvek) mint az ork?! Remélem van erre valami kiegészítő. Remélem jól elmondtam problémám. Üdv: Visamo
MagyarGergely Közzétéve: Április 24 Közzétéve: Április 24 Üdv! Nincs rá külön kiegészítő... miért lenne? Jól elmondtad a példát... ahogy bármire, és az ellenkezőjére is lehet példát hozni. A MAGUS játékrendszere, bár egyfajta szimulációs igénnyel készült, mégsem tökéletes szimuláció, megmarad a játszhatóság egyszerűségének szintjén - bár van aki szerint ez is túl bonyolult - ÉS erősen épít az általános ismeretekre és a sztereotípiákra, na meg némi első felindulásból asztalra vetett kiegyensúlyozottság félére. Ez az összeképet nézve általában működik, de ha nagyon megkapargatjuk, lehet benne kifogásolnivalót találni. Az ősi nyelv azért sok KP, mert kevesen értenek hozzá, nehéz tanulni, mert elavult, mára nem használt szabályai vannak, mert kevés a forrása, mert nehéz kiejteni, stb. Nem utolsósorban azért, mert nem a világban, hanem a játékot nézve előnyt adhat, mert kevesen ismerik, megőrizve a tudás értékét - ha minden jöttmentnek lenne, akkor aligha érne valamit. Ha igényed van rá, találhattok ki rá háziszabályokat otthon, pl. a realitáshoz közelebb állna egy olyan nyelvtanulási rendszer, ahol számítana az anyanyelv rokonsága vagy idegensége, a tanuló tehetsége, nyelvérzéke, a tanár ismerete, a források, tankönyvek minősége, a környezet, hogy miket beszélnek körülötte, és még számtalan tényezőt be lehet számolni... a kérdés, hogy mennyire lesz bonyolult és így megéri-e. Rayen Reval, tetra, Walron és 2 további kalandozó kedveli ezt
Daelon Közzétéve: Április 24 Közzétéve: Április 24 Hoi, háziszabályunk nekünk is van rá, innen-onnan összegyűjtögetve a nyelveket, a rokonságot, stb., saját használatra. Ha gondolod, nyugodtan másold és módosítsd saját szájízetekre. üdv, Dae Walron, Visamo, Weilon és 1 további kalandozó kedveli ezt
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés