Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések a karakteralkotással kapcsolatban

Recommended Posts

Közzétéve:

Na még egy kérdés: Ha én teszemazt akarok magamnak egy védelem hatású achátot(pszi pontok hamarabb vissza jönnek) akkor ott érvényes rá a drágakő mágiánál leírt dolog miszerint detekció hatásnál 50mp védelemnél 80mp okozásnál 100mp +a karátok száma* 10/20 arany manapontonként?Mert akkor egy ien kis vacak is ha védelemmel ruházom fel legjobb esetben is 800 arany. vagy ami a karakteralkotásban van miszerint karáttal megegyező manapont*10/20 arany+az ékkő ára*karát? fú mire ezt leírtam megis zavarodtam :? Gondolom mivel ha nincs drágakőmágiám magamnak nem tudom elkészíteni tehát *20arany.vagy tévednék?

Ja amúgy nem igaz a hír h varázslóval jövök.Én egy tisztességes ember harcos leszek, nem varázsló, főleg nem nekromanta, amúgyis miaz? :tuzes::lol::twisted: Aljas rágalom kérem :mrgreen:

Közzétéve:
Na még egy kérdés: Ha én teszemazt akarok magamnak egy védelem hatású achátot(pszi pontok hamarabb vissza jönnek) akkor ott érvényes rá a drágakő mágiánál leírt dolog miszerint detekció hatásnál 50mp védelemnél 80mp okozásnál 100mp +a karátok száma* 10/20 arany manapontonként?Mert akkor egy ien kis vacak is ha védelemmel ruházom fel legjobb esetben is 800 arany. vagy ami a karakteralkotásban van miszerint karáttal megegyező manapont*10/20 arany+az ékkő ára*karát? fú mire ezt leírtam megis zavarodtam :? Gondolom mivel ha nincs drágakőmágiám magamnak nem tudom elkészíteni tehát *20arany.vagy tévednék?

Ha az volt a célod, hogy összezavarj, akkor sikerült. :D

Olvass vissza, egyszer már leírtam ebben a fórumban részletesen, hogy a drágakövek árát hogyan kell kiszámolni.

Közzétéve:

naszóval ugy megy ez :D hogy 1 funkciót töltenek a kőbe :

-detekció

-védelem

-okozás

A beletöltött manapont max= a kő karát értékével.

szóval akarsz egy 10karátos jade-t okozással 10E ,hogy ez +2 erősség a bárd varázslatokra hatást fejtse ki, neked 10*15arany az alapanyagköltség majd 10MP*20arany beletöltés miatt :D =>350arany

+ előtöribe ki kell magyaráznod hogy honnan is szerezted a kicsikét vagy hogy tettél szert egy drágakőmágus ismerettségére. :]

Közzétéve:
naszóval ugy megy ez :D hogy 1 funkciót töltenek a kőbe :

-detekció

-védelem

-okozás

A beletöltött manapont max= a kő karát értékével.

szóval akarsz egy 10karátos jade-t okozással 10E ,hogy ez +2 erősség a bárd varázslatokra hatást fejtse ki, neked 10*15arany az alapanyagköltség majd 10MP*20arany beletöltés miatt :D =>350arany

+ előtöribe ki kell magyaráznod hogy honnan is szerezted a kicsikét vagy hogy tettél szert egy drágakőmágus ismerettségére. :]

ööö... nekem több gondom is van ezzel...

1. a drágakő ára meg 10x-e a normálnak (ETK/402. o.)

2. ezek szerint a detekció (50 Mp), védelem (80 Mp), okozás (100 Mp) manna igényét ki sem kell fizetni? (ETK/395. o.)

1. vagyis a fenti kő alapanyag ára: 10 x 10 karát x 15 arany = 1.500 arany

2. a varázslat ára: 10 Mp (E-kre) + 100 Mp (

Közzétéve:

bár, ha menetközben csináltatod meg, akkor csak az ETK-s árakkal kell számolnod... vagyis a 2. tétel ára: 110 Mp x 1,5 arany = 165 arany lesz, ha a klasszikus varázstárgy alkotásnál alkalmazott árat vesszük figyelembe... :)

és persze kell a megfelelő ismeretség is...

Közzétéve:

jó igazad van , szóval nem éri meg ilyennel foglalkozni :]

Amugy akkor mindegy :D , a legnehezebb nem is a pénz hanem a bemesélés :] ,eddig is drága volt , de hogy végigolvastam igy kutyának se vennék követ :D olcsobb a harcigőtepete:]

Közzétéve:

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem mert befolyásolná a karakter elképzelésemet.

Hogyan értelmezik a táborban a KM-ek a papok gyógyitalkészítését?

Ami az ETK-ban van leírva az szerintem a boszorkány gyógyitalkészítési módja.

A papnak az istenével van kapcsolata nincs szüksége füvekre kevergetésr ráadásul manamegkötésre.

Vagy ad az istene neki hatalmat hozzá(és elkészül lőn isteni csoda), vagy nem és akkor hatástalan.

Jöhet a böjt.

Vagyis játék közben mílyen módon lehet gyógyitalokat készíteni a papokkal?

Közzétéve:
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem mert befolyásolná a karakter elképzelésemet.

Hogyan értelmezik a táborban a KM-ek a papok gyógyitalkészítését?

Ami az ETK-ban van leírva az szerintem a boszorkány gyógyitalkészítési módja.

A papnak az istenével van kapcsolata nincs szüksége füvekre kevergetésr ráadásul manamegkötésre.

Vagy ad az istene neki hatalmat hozzá(és elkészül lőn isteni csoda), vagy nem és akkor hatástalan.

Jöhet a böjt.

Vagyis játék közben mílyen módon lehet gyógyitalokat készíteni a papokkal?

Szia Tsöppie!

Apró, de érdekes dologra hívod fel a figyelmet. Olyan téma, ami érvelés és értelmezés kérdése. Emiatt nem nyilatkozhatok az összes KM nevében, ezt az adott KM-etekkel kell megbeszélni, aztán következetesen tartani magatokat hozzá. Úgy gondolom, hogy ez a karakteralkotási procedúrát magát nem befolyásolja, és elég apró dolog ahhoz, hogy majd az adott KM-el egyeztesd.

Ez tényleg befolyásolja a karakter-elképzelésedet? :)

Közzétéve:

Nos, csak két apróság! :)

1. a százalékos képzettségeknél a % értékeket ugye növeli az ügyesség 10 feletti rész?

2. elvileg van egy olyan kiskapu a védő érték növelésére, hogy az 5% ugrás képzettség = 1 VÉ. Szóval, ha nekem van 75 %-om ugrásra, akkor nyugodt szívvel felírhatok a védő értékemhez +15-t?:)

Köszi a választ előre is! :D

Közzétéve:
Nos, csak két apróság! :)

1. a százalékos képzettségeknél a % értékeket ugye növeli az ügyesség 10 feletti rész?

2. elvileg van egy olyan kiskapu a védő érték növelésére, hogy az 5% ugrás képzettség = 1 VÉ. Szóval, ha nekem van 75 %-om ugrásra, akkor nyugodt szívvel felírhatok a védő értékemhez +15-t?:)

Köszi a választ előre is! :D

1. Igen

2. Ez nem kiskapu, ez egy természetes szabály. Viszont nem írhatod oda nyugodt szívvel. Tehát ha a VÉ-d mondjuk 110, a az ugrásod 75%, akkor nem írhatod be VÉ-nek a 125-öt. Helyette inkább 110+15, vagy 110 (+15) legyen beírva. Ok: Az ugrás %-ból képződő plusz VÉ-t nem minden esetben kapod meg, a KM joga eldönteni, hogy megadja-e az adott szituációban, vagy sem. (Ha van helyed a harcban való mozgáshoz, ugrásokhoz, akkor általában megadja. De pl. szűk folyosón, egy alagútban nem... vagy teszem azt sérült a lábad, stb.)

Közzétéve:

Köszönöm TAO a gyors válaszokat! :wink:

Na csak, hogy a szőrszálhasogatás fogalmát kimerítsük, akkor még pár kérdés! :D

Fegyverhasználat (ököl) AF = ökölharc AF? Mesterfokú ökölharc esetén 1k6 a sebzés. Ha van mesterfokú ökölharcom, akkor értelem szerűen 1k6-ot sebzek ütésenként harci támadás esetén és nem 1k2-t? :wink:

A másik: tavaly volt lehetőségünk gyógyital vásárlására kaland előtt (konkrét ára volt). Idén nem lehet? :)

Közzétéve:
Köszönöm TAO a gyors válaszokat! :wink:

Na csak, hogy a szőrszálhasogatás fogalmát kimerítsük, akkor még pár kérdés! :D

Fegyverhasználat (ököl) AF = ökölharc AF? Mesterfokú ökölharc esetén 1k6 a sebzés. Ha van mesterfokú ökölharcom, akkor értelem szerűen 1k6-ot sebzek ütésenként harci támadás esetén és nem 1k2-t? :wink:

A másik: tavaly volt lehetőségünk gyógyital vásárlására kaland előtt (konkrét ára volt). Idén nem lehet? :)

Fegyverhasználat (ököl) != Ökölharc. Miért nem egyenlő? Mert az Mf már jelentősen különbözik... más a Kp ára, és mást ad (ökölharc sebzést növeli, fegyverhasználat a harcértékeket).

Gyógyital. Miért ne lehetne idén is? :) Konkrét ára is van, ami attól függ, milyen hatást akarsz neki, és hogy el tudod-e készíteni. Karakteralkotás alapján ki lehet számolni.

Példa: 10 Ép-s gyógyitalt akarsz, és el tudod elkészíteni (pap, vagy boszorkány kasztú a karaktered, vagy első háttér esetén van ilyen kasztú JK a csapatban).

Varázstárgy előállítási költsége 10 arany + 40 Mp x 10 = 410 Arany. (Nem olcsó, de minden varázstárgynak ára van... ebben a karakteralkotásban is.)

Közzétéve:

Szia TAO!

Miért nem lehet rövidre zárni rögtön mint a k6=4.

Ez meg úgy lesz ahogy most mondod, és kész.

Nincs vita mindenki e szerint az elv szerint csinálja.

Közzétéve:
Szia TAO!

Miért nem lehet rövidre zárni rögtön mint a k6=4.

Ez meg úgy lesz ahogy most mondod, és kész.

Nincs vita mindenki e szerint az elv szerint csinálja.

Rendben... Ebben az esetben azt kell mondanom, hogy az az érvényes, ami az ETK-ban le van írva. (Bár attól tartok, te nem ezt a választ vártad.)

Közzétéve:
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a bárd hangszere mennyibe kerül?

Köszi a választ

Jogos kérdés, ez tényleg kimaradt. 100 arany (mint a papi szent szimbólum).

Közzétéve:
Üdv!

Még egy kérdés.

A 6. szintű varázsló tudja használni a rúnamágiát?

Természetesen. Ha csak nem adja le önként a 6. szinten kasztból fakadóan kapott Rúnamágia Mf-et :).

De minden rúnamágiával készített tárgy nyilván mágikusnak számít, így ki kell fizetni érte a karakteralkotás szerinti árat. Ide értendőek azok a tárgyak is, amik jelmágiával készültek. Tehát ha van egy üres papírlapod, amire ráírsz egy Személyes Aura varázsjelet, akkor az a papírlap ára: nyersanyag (1 réz) + 40 Mp x 10 arany = 400 arany 1 réz.

Közzétéve:
Üdv!

Még egy kérdés.

A 6. szintű varázsló tudja használni a rúnamágiát?

Természetesen. Ha csak nem adja le önként a 6. szinten kasztból fakadóan kapott Rúnamágia Mf-et :).

De minden rúnamágiával készített tárgy nyilván mágikusnak számít, így ki kell fizetni érte a karakteralkotás szerinti árat. Ide értendőek azok a tárgyak is, amik jelmágiával készültek. Tehát ha van egy üres papírlapod, amire ráírsz egy Személyes Aura varázsjelet, akkor az a papírlap ára: nyersanyag (1 réz) + 40 Mp x 10 arany = 400 arany 1 réz.

ha már a varázslónál tartunk... akkor legyen még egy kérdés... ami közvetve kapcsolódik ide... kötelező a varázslónak a bot, vagy nem? bottal együtt nem alkotható 6. szintűre ebben a karakteralkotásban, mivel 5.001 Tp(6. szint) + 500 Tp (Pszi) + 1.500 Tp (Mp) + 500 Tp (bot) = 7.501 Tp... és bot nélkül is még igen csak mezítelen a varázslónk... :D

Közzétéve:

ha már a varázslónál tartunk... akkor legyen még egy kérdés... ami közvetve kapcsolódik ide... kötelező a varázslónak a bot, vagy nem? bottal együtt nem alkotható 6. szintűre ebben a karakteralkotásban, mivel 5.001 Tp(6. szint) + 500 Tp (Pszi) + 1.500 Tp (Mp) + 500 Tp (bot) = 7.501 Tp... és bot nélkül is még igen csak mezítelen a varázslónk... :D

A varázslóbot - mint minden felszerelési tárgy - opcionális.

A varázsló határainak megválasztása pedig teljesen szándékos volt (jöhetnek a kövek / élőben is lehet az arcomba szidni ;)).

Közzétéve:

A varázslóbot - mint minden felszerelési tárgy - opcionális.

A varázsló határainak megválasztása pedig teljesen szándékos volt (jöhetnek a kövek / élőben is lehet az arcomba szidni ;)).

mondjuk én egy Tp-vel kevesebbet adtam volna karakteralkotásra... :tuzes:

tehát akkor elvileg Rúnamágia Mf-el is indítható varázsló... :) mondjuk a felszerelésre a tesóktól kell kérni... vagy előteremti... :) esetleg szimpatikus mágiát használ :D mondjuk a bot a Mp-k szempontjából hasznos, viszont felismerhető róla... :) és gondolom, ehhez a megfelelő előtörténet is szükségeltetik... mert ilyen tanulmányokat nem lehet bárhol folytatni... és persze kérdés az, hogy miért vált kalandozóvá...

Közzétéve:

mondjuk a felszerelésre a tesóktól kell kérni... vagy előteremti... :)

Ha az első háttért vette fel a csapat, akkor természetesen a csapattársak kasszájából kaphat bármilyen felszerelést. 1-2 kivétel van, lásd karakteralkotást (ilyen például a varázslóbot, nem véletlenül).

A teremtés viszont nem számít a karakteralkotásban. Csak az számít, hogy mi van nálad a kaland kezdetekor. Bármi van nálad, azt a karakteralkotás szerint ki kellett fizetned. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy előtörténet szerint te azt teremtetted, loptad, vagy vetted a piacon.

Közzétéve:

Üdv Mindenkinek!

Egy kérdés még a végére.

Elképzelhető hogy egy Arel papnak a szent szimbóluma tetoválás?

Egy kitárt szárnynyú sólyom a mellkasán a szárnyai a kezére nyúlnak.

Ha felemeli a kezét a pap a teste mellett viszintesig, akkor mintha siklana a sólyom a levegőben.

(Egyedi varázslat:PPP

Ha ilyenkor elég gyorsan mozgatja a kezét le fel akkor felszáll.

Helyből fölszáll ő.

Esetleg Sólyomhívás varázslatkor ez a sólyom lenne ami megjelenik.

Hátrány nincs szent szimbólum. Ha látja fele manapontból varázsolhat

Ha meghal még varázsolni sem tud.)

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...