Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu Nyári Tábor 2011. július 6-10. Selyp


Szeretnéd, ha lenne lehetőség UTK szerint játszani?  

48 szavazat

  1. 1. Szeretnéd, ha lenne lehetÅ?ség UTK szerint játszani?Recommended Posts

Eddig leginkább azért érdekelt az ETK, mert a táborokban ETK szerint ment a játék, ha ez megváltozik, nálam egyértelműen az UTK vezet.

Az UTK-ban leírt kasztokon kívül, lehet egyénileg kidolgozott kasztokat hozni? Lesz lista arról, hogy milyen kidolgott plusz kasztok alapján lehet karit alkotni, vagy mindenki megalkothatja maga a neki megfelelő kasztot, ha erre igényt tart? (Az utóbbi esetben előre is együttérzek a KM-ekkel a kasztok elbírálása miatt :D.) Mivel még nincs meg az NYT modulíró, elsősorban azoktól várok választ, akik tervezik, hogy modult írnak NYT-re, vagy van tapasztalatuk UTK-s verseny téren.

Bár magam is az UTK-ra szavaztam, megjegyzem, hogy ha ETK meg UTK szerint is ki lesz dolgozva a modul, az többletmunka a modulírónak, ezért (is) a szavazás megfontolandó.

Link a hozzászóláshoz

A szavazás egyelőre csak egy igényfelmérés, ha összejön UTK-s parti akkor, ha biztosítható akkor szeretném, ha lenne UTK-s mesélés is, mely leginkább a csapatnak mesélő UTK-s KM-nek jelentene többletmunkát.

Szerintem a korrekt megoldás a két különböző karakteralkotás közzététele lenne, tehát mindkét rendszert egyenrangúként érdemes kezelni (akkor is, ha az egyikben csak 1-2-3 csapat indul). Többlet munka, de így lenne "korrekt". Ezért is nem javasolnám a dupla rendszerű játékot. Rengeteg munkát megduplázna, ha rendesen csinálja az ember (pl.: NJK-k).

Link a hozzászóláshoz
Amúgy nem készültek ilyen bugfixel, balance patchek a rendszerekhez? Mert mindkettő tátong a hibáktól, de az UTK-ról kifejezetten csúnyákat hallottam, illetve amikor egyszer játszottam, akkor humorosan gáz volt.

Kár hogy nem voltam ott, mert biztosan tuti jó volt a hangulat/élmény!

Egyébként ha kell, be tudok segíteni ezt-azt az ÚTK-s szervezés kapcsán, de csak mint tanácsadó!

Megjegyzem a fenti szavazás megfogalmazása is szerencsétlen. Mert attól, hogy valaki szeretné, még koránt sem biztos hogy azt választja.

Jobb lett volna a "Ha idén lenne lehetőség ÚTK szerint is játszani, akkor te ÚTK vagy ETK szerint játszanál a táborban?"

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Nem akarok mindenáron az UTK rendszerben való játék ellen beszélni, de a megvalósulása esetén a kalandmodul megírásakor is dupla figyelmet kell fordítani a dologra, ugyanis sok probléma, lehetőség másképp, vagy nem adott bizonyos karaktereknek a MAGUS igazi rendszerében és az UTK-ban. Például egy X. szintű Y. kasztú karakter az egyikben tud valamit (pszit, varázslatot) míg a másikban nem, ami vagy jó, vagy nem, erről nem akarok vitázni, ám ha a kalandmodul író számít erre, pl. ez a megoldás része lehet, akkor a másik rendszerben nyomuló csapat pórul járhat, hacsak nem figyelünk erre külön.

Persze ritkán múlik egy-két dolgon egy modul, de részeknél igenis számíthat, és kaphat fontos szerepet. Arról nem is beszélek, hogy gyakorlatilag mindent duplán kell kidolgozni benne, vegyünk pl. egy mérget.

Az én meglátásom szerint van olyan tábor, ahová UTK-t játszani lehet járni. Szerencsére a kalandozók eddig nem tartozott közéjük. (ez persze csak 1 szavazat)

Link a hozzászóláshoz

No igen!

Van egy két olyan ÚTK-s ötlet, ami totál taccsra vághat egy modult. Pl. manalátó Háttér meg hasonlók. És az NJK-k statjait is újra kell kalibrálni. Az adott sztori kapcsán lehet pár olyan spell, diszciplina esetleg képzettség, ami problémákat szül. Másrészt ott van az ÚjBesti, amit már a TUAN kiadó a saját versenyein is letiltott, mert a játékot a 12 évesek mangás tápversenyévé silányította! Szóval ez elég összetett kérdés, jó ha ezt - hacsak nem ragaszkodik hozzá - nem a pl. ÚTK-ban járatlan modulíróra bízzák, hanem egy gyakorlott ÚTK KM-re! De ez csak egy tipp!

:tuzes:

(Az ÚTK egyébként jó! ... csak nem eléggé!) :mrgreen:

Link a hozzászóláshoz

Egy kicsit másik oldalról közelíteném meg.. Az elmúlt években szinte mindig a fejünkre olvasták, hogy táborokban verrsenymodul és verseny van.. Mi szeretjük/szerettük elvinni a szerepjáték irányába, de alapvetően mindenkiben él az, hogy csapat- és egyéni megmérettetés is jelen van a nagy haverozások mellett. A verseny pedig akkor korrekt, ha egyenlő esélyekkel indulnak a versenyzők. Ami pedig akkor adott, ha mindenki egyazon rendszerben, ugyanazt a modult játsza (és még itt is ott van difiként a KM, mentalitásban, tudásban, hangulatban), nem pedig a módosított verziókat, még akkor is, ha mindennek van előnye és hátránya is.

Aki szeretne UTKban játszani, azoknak fog/próbál a szervezés biztosítani alternatív játék-lehetőséget (erről majd biztos lesznek egyeztetések, sok másik szerepjáték függvényében is, a több és magasabb szintű játékélmény elérése érdekében a táboron belül), de szvsz ezt nem kell behozni az alapvető versenybe. Erre biztosan van külön tábor, ahogy ezt említették.

Link a hozzászóláshoz

Üdv.

Nem tudom szabad-e hozzászólnom a témához, egyenlőre csak megfigyelői objektivitással tenném.

Személy szerint az Útk-t jobban preferálom mint az Etk-t, ezért mindenképpen örülök az ilyen kezdeményezésnek, és egy összehasonlító előadást is nagyszerű volna hallani. De úgy érzem, kevesen vannak olyanok akik valóban objektíven, elfogulatlanul tudnának az Útk vs Etk, mellett és ellen beszélni, tisztességesen elismerni mind kettő hiányosságait és az előnyeit.

Figyelembe kellene venni azt is hogy jelenleg csak az Útk beszerezhető.. az is már csak horribilis áron, az új játékosok is ezzel ismerkednek meg. (Egyébként ha valaki tudja hol lehet Etk-hoz jutni szóljon... :) )

Gondolom az Útk megjelenésének a Kalandozok.hu-s tábor(ok)ban többek között az is előnye volna hogy újfent fiatalok is csatlakozhatnának, akik az Etk-t esetleg hírből sem ismerik..

Így visszaolvasva nem túl objektív de talán megteszi. :)

Minden jót! :)

Blasius

Link a hozzászóláshoz
A verseny pedig akkor korrekt, ha egyenlő esélyekkel indulnak a versenyzők. Ami pedig akkor adott, ha mindenki egyazon rendszerben, ugyanazt a modult játsza ...

... ugyanazokkal a karakterekkel!

Csak, hogy tényleg egyenlőek legyenek az esélyek! :wink:

Egyébként tudhatjátok, én nem ódzkodom az ÚTK-tól sem, de hogy egy versenymodult abban is meg kelljen csinálni! Nem tudom megéri-e a fáradozást? :he: Nekem - igaz nem én csinálom :D - ez okoz inkább gondot, mint a verseny tisztasága, vagy az ortodox ETK-izmus! Mert az emberek - akarom mondani én - azért járnak táborba, hogy jól érezzék megukat, hogy jót játszanak és nem a verseny része domborodik ki. Aki szerepjátszani akar, annak szabálykönyvnek kiadhatjuk az Aranyoldalakat is! ;) Tényleg sirThom, idén nem mesélnél abban? :mrgreen:

Link a hozzászóláshoz
Aki szerepjátszani akar, annak szabálykönyvnek kiadhatjuk az Aranyoldalakat is! ;) Tényleg sirThom, idén nem mesélnél abban? :mrgreen:

Sima ügy. Mindenki választhat magának egy egyszerű hirdetést a 100-200 oldal között. Ez lesz a karaktere. A hirdetésben szereplő számokból kell leosztani a képességekre, a képzettségek pedig nyilván a szövegben fel vannak sorolva (pl.: útépítés, bőrlyukasztás, fényezés). Minden képzettség alapfokú, kivéve azt, ami a hirdetés nevében is szerepel, mert az mesterfoknak számít. Kockákat nem használunk, ezért az előtte (mentődobások) és utána (egyszerű próbák) lévő hirdetésben szereplő számok adják a dobások értékét.

Az ellenfelek hasonló módon működnek, de van egy veszélyességi faktor is, ami a hirdetés méretével egyezik meg. Tekintve, hogy az egyszerű hirdetés (amik ti vagytok) pár soros, Darton óvjon titeket a teljes oldalas, 50-70%-os árengedmény képességeket (a "teljes kiárusítás"-ról nem is beszélve) is magában foglaló szörnyektől. Az xp és szintlépés egyszerű, a mesélő iránymutatásai alapján egyre nagyobb és nagyobb hirdetéseket választhatnak a játékosok (természetesen csak a témán belül, így például egyre jobb asztalossá válhat egy karakter). Lehet kasztot is váltani, ha a mesélő engedi, ekkor más fejezet is használható, de büntetésként csak a három sorral rövidebb hirdetések közül lehet választani.

Na, hogy tetszik? :he:

Link a hozzászóláshoz

Nekem bejött már SirTomos magus versenyen is a választható karakterek-cucc, ezzel nem mondtál újat ;) Felvetettük itt is, erőteljesen kapálóztak ellene az emberek, pedig az aztán tényleg szerepjáték, mert a megadott statokkal kell úgy formálnod a karaktert, hogy számodra is élővé, és egyedivé váljon. Ez lehet ugyanolyan izgalmas is - miközben feltérképezed az értékeit és tudatosítod magadban mi mit eredményez a karakter fizikai-szellemi-érzelmi vonásaiban -, mint egy karialkotás. No de ez már nem ide tartozik.

Amúgy én nem kizárólagosan a verseny tisztasága miatt szavaztam ellene az UTKs versenyjátéknak, pusztán az előzőekhez (amit nem kívántam ismételni) tettem hozzá még ezt a megközelítést is, hogy kerek legyen :)

Készítsen valaki pro-kontra listát.. fanatikusok figyelmébe :)

Tom, jöhet az arany oldalas játék.. :D

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Hmm, esetleg van valakinek kedve összeállítani egy fél órás kis előadást az ETK vs. UTK főbb különbségeiből amit nagyközönség előtt képes is előadni a táborban? Nos?

üdv. Z

Bevállalom, persze Sir Thomas segítségét igénybe venném, illetve a kollégiumban vannak UTK-s csapatok szóval majd szkennelem őket :D

Link a hozzászóláshoz

SirTom: Nem akarom elhinni, hogy még erre is van alternatívád. Bámulatos. :mrgreen: Ismételten minden tisztelet.

Az előadás ötlete fantasztikus. Persze, ha szélsőséges állásfoglalástól mentes. Persze az ,,előadás" lehet szélsőséges. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg összejön-e.

Ismét izgalmas NyT elé nézünk. :)

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

én még most ismerkedem az ÚTKval, mert lesz a KCSSK versenye, ahol csak aszerint meg... meg kiváncsi is vagyok, hogy milyen... mondjuk elsőre egy kicsit bonyolultnak érzem... :)

az ÚTK-s versenyek: a KCSSK versenyei, a Rúna Tábor, és úgy emlékszem, a Négy kapu verseny sorozat... :)

amit nagyon a hátrányának tartok, hogy nincs egységes és hivatalos Errata hozzá... és talán nem is lesz...

viszont elvileg dolgoznak egy feljavított ETK-n, aminek várhatóan a teszt meséi már az ősszel elkezdődnek... :)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...