Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Zene

Gambit

Recommended Posts

Líthas!

Aquenor: igazi nagy rocker ismerősöm nincs. De BYCS beszólása után erre úgy érzem nincs is szükség. Mert igaza van. Õ az és jobban meg tudja ítélni, hogy mit jelent rockernek lenni. És én nem érzem, hogy közéjük tartoznék. Én nem tudom magam másokkal megosztani. Egyébként meg Tankcsapdát idézve:

"De legalább nem vagyok DIVATMAJOM!!!!"

Én én vagyok, de ezt majd a VI fórumon. Egyébként azért szvsz én kicsit túlöltözöm a rockereket. Most pl. egyedül az alsógatyám nem fekete. Nem véletlenül hívnak az ismerőseim "Shadow"-nak. Én a sötétség vagyok! De annyit elmondhatok, hogy a rockerek mindíg számíthatnak rám. ...mert én egy barom állat vagyok!!!

Darun

Link a hozzászóláshoz

Személy szerint nem képviselném egyik zenei stílust sem.

Ami jó az jó és ami tetszik, azt halgatom.

Tankcsapda, System of a down, Gabry Ponte itt a best.

Disco:csak az amiben énekelnek és abból is aminek értelme van. Technot egyátalán nem halgatok, mert nem látom át annak az értelmét, hogy mi a jó abban ha egy-két akkord megy 30percen keresztül. A Punk elmegy leszámítva az idétlen számokat.

Link a hozzászóláshoz

rock a király... forever, bár egyesek most behülyítettek infecteddel rendesen :twisted:

kapcsolatba kerültem sokféle stílussal, de emellett voksoltam le. volt "szerencsém" megismerni az elektronikus zene elég sok szegletét is, próbálgattam tekergetni is a bakelitet egy időben, csak hobbi szinten of course... inkább a 2 bakelit egy ütemre tevése, sebességének eltalálása, ritmus összehozása érdekelt,inkább csak afféle "kiprobálom magam megtom e csinálni ha már van rá lehetőségem" szitu volt. elég sok féle ilyesmi zenével szembekerültem, mondhatni már az is világossá vált elöttem, hogy electro techno és techno electro között is van különbség... ;)

persze ez csak ismerkedés volt számomra e - továbbra is javarészt monotonnak mondható - zenével, igaz, egy jó szám megírása ebben a szakmában akár több időt is igánybe vehet, mint egy jó modul megírása... :D

ilyen mélységig hál magamnak nem jutottam el... :)

lényeg, hogy szvsz igazi élet a rockban van és ennek a stílusnak alfajaiban, ami persze sok féle lehet... és jómagam is igen sokféle muzzikát hallgatok ezen belül...immáron kb. 4-5 éve...

kedvenceim: NIGHTWISH, TCS, manson, korn, tot, cof, offspring, etc.

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Jíííííííhha! Khm! Hát igen. Ma eléggé magamalá kerültem. Semmi extra, csak írtóra fáj! Nos, ilyenkor tökéletes orvosság egy óra Guns 'n Roses! (thx to SR) Nem az a durva "most elszáll az agyam" stílus, amit szeretek, hanem az a könnyed örjöngős, de bánatomra nem hajrázos. Pedíg azt szeretem. Nincs is jobb egy hajrázós rock-nál. Nana, fiúk, azért ügyeljünk egy kicsit, ne essünk szét! Ja, boldog születésnapot Axl!!! Egyébként szomorú vagyok. szerintem a Sláger Rádióra azért lehet mondani, hogy sokféle ember hallgatja. Szinte minden van benne. Persze, szerintem is lehetne több a rock, de hát van más is, és én se csak azt hallgatok. Na de azért könyörgöm. Zenei szempontból piciny hazánk eléggé... szóval a zenei igénytelenség az egekbe szökött. Mi az hogy: mulatós zene??? Egy biztos, az én halálom. Sajnos erről Snake-t sem sikerült meggyőznöm, bár volt pár meggyőző lépése. (punk, rock, meg hasonlók) Könyörgöm, nyomjátok a technót orrba-szájba, szóljon mindíg disco vagy nyomuljanak a RAP-perek, CSAK MULATÓS ZENÉT NEEEE! A mulatós zenétől, ments meg Uram minket! Nah, meg is vagyunk! Tudtam én, hogy ez JB feldolgozás volt!!! Vágom én. Ööö... ne fiúk, ezt ne! Halljátok, EZT NEEE! Tudtam, hogy elszólom magam, mikor azt mondtam: "Miért csak a gyengébb számokat adják le??" Hát, most megkaptam. Egyébként most komolyan elgondolkozok azon, hogy "kölcsönveszem" öcsém pár kaziját/CD-jét és addíg hallgatom őket, amíg a statikus zörej nem tölti ki elmém minden egyes apró szegletét. Egyébként szerintem gyászos dolog a részemről, hogy részint jóöcsém zenei arzenálján növök fel. Még szerencse, hogy én is időben szereztem magamnak némi akkusztikus támogatást. Ez jelenleg szinte kimerül az Omegában, ami mondanivalóját tekintve jó is, de zeneileg annyira soft kategóriás, hogy hajlamos vagyok már lenézni, ami nem szép tőlem!! Persze amíg még van "Cradle of Filth" addíg nincs félnivalóm. Na mindegy, souljon a ZENE!!!!!

.-) Darun

Link a hozzászóláshoz

A mai nap 6. Guns szám hallgatása közben olvastam Darun beírását!:) Nem is emlékeztem, hogy bírod őket!:)Gem megígérte a köv. szülinapomra torta helyett Guns polót kapok tőle!Szal tudjátok hogy mi az egyik kedvenc együttesem! Most húztam le DCC+-on a Deep Dish Flashdance számát.Fősulis bulikba pörög a szám mostanába felénk.

Na megyek a Roxett 9 albumából válogatni magamnak a gépre.Jó zene hallgatást legyen az mulatós(Darunnak ajánlom Fekete Pákót, ha még nem sírtál most fogsz!:) ) vagy trance!Ja és RQ rock az igaz!:)

CZ-nek valaki küldje át a Wrapigstől a Montecarlot!!!

Link a hozzászóláshoz

na igen....most megint elgondolkodtam :lol::lol::lol: ------>csak azért lol-ozok, mert nekem nem ajánlatos.

na szóval elgondolkodtam Manson (bácsin). Örülök, hogy más is szereti és em úgy áll hozzá, hogy egy elmebeteg állat. Mert tény és való, hogy nem az, mégha elsőre az is látszik.

Ja és a Red Hot Chili Peppers-t csak én szeretem?

Link a hozzászóláshoz

Hát szerintem meg Manson bácsi igenis valamilyen szinten azért elmebeteg állat, de enélkül hogy is csinálhatna ilyen elborult zenét, videokat, klipeket, koncerteket, bulikat??? De ez a lényeg én is immádomm!! :wink:

ui.: azért nem találkoznék vele össze este egy sötét sikátorban egymagam... meg amugy sem... :mrgreen: :roll: :twisted:

Link a hozzászóláshoz

Nekem Mansonnal nincs az ég világon semmi bajom. Tény, hogy van 1-2 (najó, lehet több is :) ) érdekes tette, mint pl a bizonyos lengőborsa kivétele, de amúgy meg egy csaaládszerető ember (egy documentumfilmet láttam róla :roll: ). A zenéje meg sztem jó, pedig ált akiket ismerek rockerek, mind lehurrogják.

Manson igenis jó...

...zenét csinál

Link a hozzászóláshoz

8)

Üdv!

Szerintem Manson ugy ahogy van egy nagy hányás.. Ne haragudj de aki 2 húron játszik Bass alapot az nekem nem zenész.. ovodások is eljátszák..

az egész csak a propagandáról, show ról szól semmi másról! Azt kiáltja ki hogy az Antikrisztus és majd 31 éves korában önygilkos lesz.. ugyan .. ez mekkora baromság!

És ezeken nem légből kapom hnem van egy ismerösöm aki SAJNOS manson fanatikus, gyüjt rüla minden könyvet filmeket, zenét, posztert, ujságcikket, mp3 at mindent... És ezekt megnézette velem..

Manson nem más minte egy olyan valki aki tudja nem képescsupána azenéjével megismételhetetlent alkkotni, nem klépes csak zenéjével felhíni magár a figyelmet... show kel anépnek, hogy figyeljék, különben le sem szarnék. Bár albumonként talán akad 1-2 halgatható , igényeseeb szám, de mondani való.. nem sok..

Mind ezek mellet ö nemmás mint egy Amerikai Globális Popularitást elösegítő elem... és a sok rajongó meg besétál a csapdába...

Nem nagyon szeretem a régi stílusú zenéket, de nem lehhet minöségileg összehasonlíteni egy Guns'n Roses számot megy eg y Mansont.. nem a stílus.. a minöség , a mondanivaló.. az letszemlélet, a zenei tudás..

Manson nem zenész csak egy szánalmas pojáca...le sem köpném.. többet ér a DNS em...

A Cradle of Filt -röl is megvan a vékleményem...ök is a tipikus S

Link a hozzászóláshoz

8)

Üdv!

Szerintem Manson ugy ahogy van egy nagy hányás.. Ne haragudj de aki 2 húron játszik Bass alapot az nekem nem zenész.. ovodások is eljátszák..

az egész csak a propagandáról, show ról szól semmi másról! Azt kiáltja ki hogy az Antikrisztus és majd 31 éves korában önygilkos lesz.. ugyan .. ez mekkora baromság!

És ezeken nem légből kapom hnem van egy ismerösöm aki SAJNOS manson fanatikus, gyüjt rüla minden könyvet filmeket, zenét, posztert, ujságcikket, mp3 at mindent... És ezekt megnézette velem..

Manson nem más minte egy olyan valki aki tudja nem képescsupána azenéjével megismételhetetlent alkkotni, nem klépes csak zenéjével felhíni magár a figyelmet... show kel anépnek, hogy figyeljék, különben le sem szarnék. Bár albumonként talán akad 1-2 halgatható , igényeseeb szám, de mondani való.. nem sok..

Mind ezek mellet ö nemmás mint egy Amerikai Globális Popularitást elösegítő elem... és a sok rajongó meg besétál a csapdába...

Nem nagyon szeretem a régi stílusú zenéket, de nem lehhet minöségileg összehasonlíteni egy Guns'n Roses számot megy eg y Mansont.. nem a stílus.. a minöség , a mondanivaló.. az letszemlélet, a zenei tudás..

Manson nem zenész csak egy szánalmas pojáca...le sem köpném.. többet ér a DNS em...

A Cradle of Filt -röl is megvan a vékleményem...ök is a tipikus S

Link a hozzászóláshoz

Én sajnos nem tudom elhinni ezeket a dolgokat, amég személyesen nem ő mondja. Mindent összehordanak a riporterek, a menedzserek, csak, hogy befutott legyen az adott zenekar, én ekes. de az énekest a zenészeket, senki sem kérdezi, hiszen nem tudják megkérdezni. magyar újságok írnak cikkeket, riportokat és persze a 80%-uk, hanem több, neten, email-ben megkérdezett, és nehogy már egy sztár beüljön a számítógépe elé és olvasgassa a mail-okat és még egyen és koncertezzen és dalokat írjon, és aludjon......szóval ezekre más válaszol, aki mindent összehord...Ezért nem tudok hinni és nem is akarok semmit se amit nem az illető szájából hallok, vagy amit tényleg saját szememmel nem látok. Ez az én véleményem. :wink:

Link a hozzászóláshoz

Líthas!

Ugyan már fiúk-lányok!!! Az igazság ismét a két vélemény között van, valahol félúton.

BYCS & Venes: engem nem nagyon érdekel, hogy mi van x előadóval, amíg jó számokat csinál. Persze nekem is megvan a saját véleményem, ami jórészt un. "előítélet". Vagyis nem tényekre alapszik. Én is tudnék mondani olyan zenészeket/együtteseket, amikről soha nem hallottaok, igaz, én imádom a "régi" zenét. Szerintem akkor, a '60-as és '90-es évek között születtek az igazán jó dalok. A maiakról már tényleg főleg a lemezeladás mondható csak el. Ma nem "jó zenét" akarnak csinálni, hanem "eladható zenét". A kettő nem ugyn az!!! Én pl. mostanában belehallgatok a Sláger Top 1000-be és szörnyűlködve hallom, hogy egy-egy igazán jó szám éppen csak bekerült. Felháborító. És mindez miért? Egyrészt a magyar ember izléstelensége miatt, másrészt meg a "trendi zene" miatt. És hiába mondják valamire, hogy a trend ellen megy, mert előbb utóbb az is az lesz! Hiszen azért csinálják! Szerintem nagyon rossz irányba fejlődik a világ és a zene is. És különbséget kell tenni a "jó dalszöveg" és a "mondanivalóval rendelkező dalszöveg" között is! Én sajnos baromira nem értem az angol nyelvet, így a külföldi előadókat így nem tudom osztályozni. A magyarokat viszont igen. A külföldi zenénél éppen ezért a "hangzás" az ami fontos nekem. Nem szeretem pl. a dúrva metál zenét, de ha ritmusa van, jó a "hangzása" akkor jöhet. A CoF-ról annyit, hogy nem tudom kicsodák, és az öcsém azt mondta, hogy "azt" a számot is átírták, de nekem tetszik. Persze valószínüleg ebben nem kis szerepet játszik az anime-s klipp hozzá, amit a NS csinált, akik azért eléggé nagy nevek a szakmába. Abban viszont egyetértek, hogy a média egy ocsmány dolog. Nem lehet megbízni bennük. Mióta láttam a NGC-n a "dokumentum" filmeket, azóta meg van róluk is a véleményem. Ha veszünk egy átlagos embert, és én csinálok róla filmet, akkor csak én döntöm el, hogy az illető szimpatikus legyen vagy sem! Erről ennyit! Öröm veletek vitatkozni. Ja, és azért sem nevezem magam rockernak, mert nem vagyok az. Mert meghallgatom a Scooter-t is (ami ugye nem rock) meg a régi disco slágereket. Viszont "igazi" rockernek szeintem jó lenni! Nem mondom, én is szívessen lennék az. És bár szép dolog a Harley, nem ammiatt! Hanem amit mondtam, az életérzés miatt. És BYCS: tudod, meglepődtem, amikor megtudtam, hogy apám technót hallgat. Az ő korában??? Ráadásul ő tehergépjármű vezető! Én mindíg azt hittem, hogy a monoton zene állmosít. De apámra jó hatással van! Ja, és a gépzene nem egyenlő a tecnóval!!! :-)

Darun

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Mostanában én csak egyfajtát hallgatok, ami nem más, mint a Sonata Arctica. jelen pillanatban ennél jobb zenét el sem tudok képzelni! Még valamikor múlt nyáron kaptam az első számot tőlük, mondván, hogy ők a Nw előzenekara. Már akkor is tetszett, de mióta már van több számom tőlük, nem is hallgatok mást. Ezt a power metal stílust valahogy sokkal könnyebbnek és emészthetőbbenk érzem mint az eddig hallgatott nightwisht vagy maident, ezért is tetszik jobban. Sonata Arctica Forever!

Link a hozzászóláshoz

Üdv, légyszíves ne küldjetek el egy üzenetet többször és ha eszetekbe jut még valami kis hozzáfűzendő dolog a hozzászóláshoz, akkor azt edittel tegyétek meg, mert így csak gyarapítjátok az adminok munkáját és nehezebben átláthatóvá teszitek a fórumot... ;)

Amúgy meg részemről még mindig dnb, deep, ambient, breakbeat, underground rap, hip hop, jungle, meg ilyenek szólnak a fülhallgatóban. ;)

Uff - d3st nagyfőnök voltam :D

:arrow: edit: weeee, ez volt a 400. hozzászólásom! :D weeeeeee :idea:

Link a hozzászóláshoz
Nem idevág de Madovické minden tiszteletem, az 1984 szenzációs könyv, ajánlom mindenkinek de főleg azoknak aki igazi fogalmat akarnak nyerni arról mi is az a diktatúra.

:D Meglepődtem, hogy ezt pont a Zene topicban olvashatom. Nekem is tetszett, sok gondolatom támadt tőle, tudnék is róla beszélni; mondjuk talán az Emberiség jövőjébe illene a téma, de ott most a szerelemről van szó, úgyhogy mégsem kéne odapofátlankodni, az emberiséget valóban érintő diktatúrával. :wink:

Na de ez ugyebár a zene c. topic, úgyhogy:

-Sonata Arctica

-Nightwish

-Iron Maiden

-Meg ami még megtetszik éppen, például Schnappi das kleine Krokodil, a popposított észak-koreai induló, a Dargaard néhány száma és még nagyon sok más.

És amit majdnem elfelejtettem: a Rammsteintől egy szám: Moskau. Az orosz és a német jól összecseng :)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...