Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

M.A.G.U.S. regények, és novellák


Mennyit vagy hajlandó kiadni egy MAGUS regényért?  

86 szavazat

 1. 1. Mennyit vagy hajlandó kiadni egy MAGUS regényért?

  • 2500+
  • 1500-2500
  • 500-1500
  • 0-500
  • Nem adok ki pénzt regényért, ha olvasni akarok kölcsönkérek vagy ajándékba kapom
  • Beszerzem illegálisan...


Recommended Posts

Lithas!

Nos, mivel nem jelenik meg olyan túl gyakran MAGUS könyv, ezért értelem szerűen csak havonta egyet olvasok, bár a szavazásnál a mindíget jelöltem be. Eddíg meg van szinte az összes MAGUS regény. A L&E-ról: nekem nagyon tetszettek, bár néha túl rövidnek találom őket. A legutóbb a Dúlásról szólót olvastam, és sajnos azt kell hogy mondjam, hogy kissé szomorú vagyok. A regény végén ui. gyakran nem derül ki számomra semmi. Lehet hogy hülye vagyok, de én sok regénynek nem értem a végét, pedíg a fantasy stílusban a MAGUS regények messze a legjobbak a piacon. Ezen kívül azt vettem észre, hogy a nagy, neves íróink is (Chapman, O'Connor, Boomen) mind kölcsönzik az ötleteiket. Tudom, hogy a jó mestertől tanulni erény, de mióta Rejtőt olvasok, az az érzésem, hogy a legtöbb MAGUS író róla koppint. A legdurvább O'Connor úr Hollóidők és Vas ideje c. szerzeményei. Ezzel én őket nem leszólni akarom, mert mint azt fennt nevezett úriember is említette, Rejtőt illeti a dícséret, és ez csak tisztelgés az emléke előtt.

Huh. Ez kissé talán zavaros lett, de remélem azért érthető voltam.

Darun, a Rejtő a mi Tolkienünk társaság elnöke

Link a hozzászóláshoz

Nekem egyetlenegy gondom van a M.* regényekkel.

NINCS olyan, amelyben ne szerepelne

-egy fejvadász

-És/vagy/azaz egy toroni

-És/vagy/azaz egy kráni

- valami egetrengető dolog, ami általában hatalmas marhaság.

A "Ryeki tűz" című regényt vettem meg nemrégiben.

Mondom magamnak:

1. Ryek Kyriában, az ötödkorban extra fontos volt.

2. Toronban van, nem hiszem hogy toroni lenne a főszereplő.

3. Mit tehetne ez alapján egy fejvadász? remélem nincs benne.

Erre egy pár baromság:

van benne fejvadász, aki toroni, és "jót" játszik.

több tízezer éloholt véd meg az elátkozott vidéken két embert és egy FÉLELFET.

A fejvadásznak az egész könyv alatt legalább 6 bordája kellett, hogy

kétszer eltörjön (leírták, hogy itt eltört 2 meg ott ), kapott a combjába

egy kb 4 Ép-s sebet, négyszer betört a feje és hétszer felszakadt a fejbőre. Kb 350-400 Fp-t sérült. Egy démon nem tudta ötből csak egyszer eltalálni.

Link a hozzászóláshoz

Odassyn Ceriak az egyetlen nem árul hatalmas a toroniak közül, és aki nem menekült el a császárral, és pár anyrral a változások sikjára, és méghozzá Kyria bukása után... aztán kb 300 évvel később Ryek "őjjászületett", csak innentől riyeki démoncsászárságnak hivjuk, s innentől datáljuk leginkább a káoszkort...habár a hatodkor teljességében káoszkor volt.... Odassyn Ceriak - shadd mágia, és rend megalapitója, és aki ... na jó nem irom le a két könyv tartalmát...

Alky1 nek igaza van...

Link a hozzászóláshoz

nos slamander elötte "normál" birodalom volt, aztán az uarlkodó emberek, egy démont fogadtak a testükbe, aki ugye hatalmas erőt, hatalmat, és egyebeke adott ezért....ellenben vett is...a tudatot, és a lelket...a korábban létezett az meg arra vonatkozik, h Kyria széthullot, gyakorlatilag megszünt, és utána kialakult szépen lassan Ryek...aztán ugye gyüttek a démonosdit jáccó okosak...na meg Dawa irreálmágiájával való kisérletek...na meg magával a Dawa (mágus) birodalommal vitott hosszú-hosszú csaták... Toron furmányoskodása...Quiphan ... erről nm hinném h kell több szót ejtenem...és még soksoksoksok minden nyalánkság...

Link a hozzászóláshoz

Egyétek már meg egymást.....

Nekem sem tetszett a Ryeki tűz, de nem tetszhet minden regény amit elolvasok. Viszont az Anyrok alkonya nagyonis jó lett, és tetszik. A renegát pedig hiába van benne fejvadász akkor is jó, és még csak most jön a második rész ami szerintem szintúgy jó lesz. Ha valki úgy gondolja, hogy nem az nem ismeri Nyúl munkásságát.

Az a hibája, hogy maximalista....

Na pá

Link a hozzászóláshoz
Egyétek már meg egymást.....

Nekem sem tetszett a Ryeki tűz, de nem tetszhet minden regény amit elolvasok. Viszont az Anyrok alkonya nagyonis jó lett, és tetszik. A renegát pedig hiába van benne fejvadász akkor is jó, és még csak most jön a második rész ami szerintem szintúgy jó lesz. Ha valki úgy gondolja, hogy nem az nem ismeri Nyúl munkásságát.

Az a hibája, hogy maximalista....

Na pá

Csak azért írok, hogy függetlenül is megerősítsem a nyúl-segg-nyaló Dragon szavait.

Egyébként azér ilyen sok a fejvadász főhős, mert minden kalandozó azt hiszi magáról hogy fejvadász... (Erről írok egy hosszabat is lehet)

SAS

Link a hozzászóláshoz

Az Inomis regények közül részemről olvastam:

:arrow: Hőseposz: Nekem nagyon tetszett, szerintem ritka jó könyv

:arrow: Homoxem csupán: Hááát... Az nem tetszett. Nagyon nem

:arrow: Bábjáték: Szerintem összességében jó volt, az utána következő novellákkal együtt

A Hadak árja jelenleg olvasás alatt áll, eddig vegyesek az érzelmeim. Még eléggé az elején tartok, de a hasonló nevű novella szerintem az egyik legjobb, amit valaha olvastam, de a Vérszívók az szerintem nem volt jó.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Nos, én körülbelül tíz emberrel beszéltem, akik olvasták a homokszemet, és ebből öt mondta azt, hogy igen gyenge a könyv, meg, hogy nagyon nem tetszett. Az érdekelne, miért nem tetszett. Kevés volt benne a harc? Eddig két ember adott választ a kérdésemre, mindkettő ezt mondta. Ennyire leépült volna az RPG-s társadalom, hogy harc nélkül már csak rossz lehet egy regény?

Bye

Link a hozzászóláshoz

Con Salamander

A harc?????

No az nem hiányzik.

A baj az volt, hogy a kedves író elkövette azt a hibát amit sok kezdő elkövet. Mindent egy könyvben akart megírni, és a végén semmit sem írt meg. A hangulata jó lenne, de olyan mintha filmnézés közben ötpercenként kimennék vécézni, és amikor visszamegyek már azt hiszem nem az a film az.

Remélem érted amit szeretnék megfogalmazni.

Link a hozzászóláshoz

Személy szerinti best könyveim a : Renegát, a Halál havában, a Karnevál, az Észak lángjai és a Sötét próféta. 8) Ezek a legjobb M.A.G.U.S. könyvek szerintem. A Lobogók hajnalát nem olvastam,de sokan mondták, hogy jó. A Homokszem csupán eléggé semmitmondó könyv:a leírások jók, de a történet gyenge. :cry:

Forgotten Realms:R.A. Salvatore sötét elf trilógiájáit mindenkinek ajánlom, mert nagyon jó M.A.G.U.S. modulokat tudtam kreálni belőlük.

Pl:Otthon, Száműzött, Menedék, Kristályszilánk, Ezüst erek, A félszerzet ékköve, A magányos drow és a Csillagtalan éj.

Az itt leírt könyvek nagyon jók olvassátok őket nagy buzgalommal. :D

Én a leírtak közül mindegyiket 2 nap alatt elolvastam a Karnevált leszámítva :P

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
 • Új...