Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

M.A.G.U.S. regények, és novellák

Mennyit vagy hajlandó kiadni egy MAGUS regényért?  

87 szavazat

1. 1. Mennyit vagy hajlandó kiadni egy MAGUS regényért?

• 2500+
    • 1500-2500
    • 500-1500
    • 0-500
    • Nem adok ki pénzt regényért, ha olvasni akarok kölcsönkérek vagy ajándékba kapom
    • Beszerzem illegálisan...

Recommended Posts

Közzétéve:

"Mindent papírra kell vetni, mert amit nem hagyunk fenn írásban, nem segít gyermekeinknek tapasztalni..."

Alaric Ly'Symental

Üdvözlök mindenkit aki erre a topicra tévedt!

Ezen a helyen elsősorban a mágus témával kapcsolatos régi, és újonnan megjelent könyveket, novellagyűjteményeket tárgyaljuk ki.

Közzétéve:

Lithas!

Nos, mivel nem jelenik meg olyan túl gyakran MAGUS könyv, ezért értelem szerűen csak havonta egyet olvasok, bár a szavazásnál a mindíget jelöltem be. Eddíg meg van szinte az összes MAGUS regény. A L&E-ról: nekem nagyon tetszettek, bár néha túl rövidnek találom őket. A legutóbb a Dúlásról szólót olvastam, és sajnos azt kell hogy mondjam, hogy kissé szomorú vagyok. A regény végén ui. gyakran nem derül ki számomra semmi. Lehet hogy hülye vagyok, de én sok regénynek nem értem a végét, pedíg a fantasy stílusban a MAGUS regények messze a legjobbak a piacon. Ezen kívül azt vettem észre, hogy a nagy, neves íróink is (Chapman, O'Connor, Boomen) mind kölcsönzik az ötleteiket. Tudom, hogy a jó mestertől tanulni erény, de mióta Rejtőt olvasok, az az érzésem, hogy a legtöbb MAGUS író róla koppint. A legdurvább O'Connor úr Hollóidők és Vas ideje c. szerzeményei. Ezzel én őket nem leszólni akarom, mert mint azt fennt nevezett úriember is említette, Rejtőt illeti a dícséret, és ez csak tisztelgés az emléke előtt.

Huh. Ez kissé talán zavaros lett, de remélem azért érthető voltam.

Darun, a Rejtő a mi Tolkienünk társaság elnöke

Közzétéve:

Nekem egyetlenegy gondom van a M.* regényekkel.

NINCS olyan, amelyben ne szerepelne

-egy fejvadász

-És/vagy/azaz egy toroni

-És/vagy/azaz egy kráni

- valami egetrengető dolog, ami általában hatalmas marhaság.

A "Ryeki tűz" című regényt vettem meg nemrégiben.

Mondom magamnak:

1. Ryek Kyriában, az ötödkorban extra fontos volt.

2. Toronban van, nem hiszem hogy toroni lenne a főszereplő.

3. Mit tehetne ez alapján egy fejvadász? remélem nincs benne.

Erre egy pár baromság:

van benne fejvadász, aki toroni, és "jót" játszik.

több tízezer éloholt véd meg az elátkozott vidéken két embert és egy FÉLELFET.

A fejvadásznak az egész könyv alatt legalább 6 bordája kellett, hogy

kétszer eltörjön (leírták, hogy itt eltört 2 meg ott ), kapott a combjába

egy kb 4 Ép-s sebet, négyszer betört a feje és hétszer felszakadt a fejbőre. Kb 350-400 Fp-t sérült. Egy démon nem tudta ötből csak egyszer eltalálni.

Közzétéve:

Con Salamander: Egy kicsit felvilágosítalak. Ryek, Kyria korában nem volt egyáltalán fontos, mivel nem is létezett! Csak a birodalom széthullása után alapították meg. Tudhatnád, ha olvastad volna az Anyrok alkonyát. :)

Közzétéve:

Con Salamander: Ryek sosem volt Kyria fővárosa, de kyr korabeli település se, az biztos. Ha ennyire ott vagy a dolgokban, akkor biztosan vágod, ki és mikor alapította.

Közzétéve:

Odassyn Ceriak az egyetlen nem árul hatalmas a toroniak közül, és aki nem menekült el a császárral, és pár anyrral a változások sikjára, és méghozzá Kyria bukása után... aztán kb 300 évvel később Ryek "őjjászületett", csak innentől riyeki démoncsászárságnak hivjuk, s innentől datáljuk leginkább a káoszkort...habár a hatodkor teljességében káoszkor volt.... Odassyn Ceriak - shadd mágia, és rend megalapitója, és aki ... na jó nem irom le a két könyv tartalmát...

Alky1 nek igaza van...

Közzétéve:

nos slamander elötte "normál" birodalom volt, aztán az uarlkodó emberek, egy démont fogadtak a testükbe, aki ugye hatalmas erőt, hatalmat, és egyebeke adott ezért....ellenben vett is...a tudatot, és a lelket...a korábban létezett az meg arra vonatkozik, h Kyria széthullot, gyakorlatilag megszünt, és utána kialakult szépen lassan Ryek...aztán ugye gyüttek a démonosdit jáccó okosak...na meg Dawa irreálmágiájával való kisérletek...na meg magával a Dawa (mágus) birodalommal vitott hosszú-hosszú csaták... Toron furmányoskodása...Quiphan ... erről nm hinném h kell több szót ejtenem...és még soksoksoksok minden nyalánkság...

Közzétéve:

Egyétek már meg egymást.....

Nekem sem tetszett a Ryeki tűz, de nem tetszhet minden regény amit elolvasok. Viszont az Anyrok alkonya nagyonis jó lett, és tetszik. A renegát pedig hiába van benne fejvadász akkor is jó, és még csak most jön a második rész ami szerintem szintúgy jó lesz. Ha valki úgy gondolja, hogy nem az nem ismeri Nyúl munkásságát.

Az a hibája, hogy maximalista....

Na pá

Közzétéve:
Egyétek már meg egymást.....

Nekem sem tetszett a Ryeki tűz, de nem tetszhet minden regény amit elolvasok. Viszont az Anyrok alkonya nagyonis jó lett, és tetszik. A renegát pedig hiába van benne fejvadász akkor is jó, és még csak most jön a második rész ami szerintem szintúgy jó lesz. Ha valki úgy gondolja, hogy nem az nem ismeri Nyúl munkásságát.

Az a hibája, hogy maximalista....

Na pá

Csak azért írok, hogy függetlenül is megerősítsem a nyúl-segg-nyaló Dragon szavait.

Egyébként azér ilyen sok a fejvadász főhős, mert minden kalandozó azt hiszi magáról hogy fejvadász... (Erről írok egy hosszabat is lehet)

SAS

Közzétéve:

Sasi legalább a nyelvem jó????!!!!!!!

Az Alexandrában 2-őt fizet hármat vihet akció van a könyvek közel 50%-éke szerepel az akcióban. Közöttük van a legtöbb Magus regény. Ez akár 33% -os engedmény. Ajánlom a Lurdyt tehát.

Közzétéve:

Mivel ez itt a Novellák/Regények rész, érdekel, hogy kinek hogy tetszenek az inomis regények?

Föleg a Fogadalom, a Hőseposz és a Sorsvetőn kívüliek érdekelnek?

SAS

Közzétéve:

Az Anyrok alkonya jó volt nekem tetszett. A Homokszem csupánt hagyjuk a többit pedig nem olvastam. De majd sort kerítek rájuk, és akkor beszámolok. A novella gyüjtemények szerintem jók lesznek.

Közzétéve:

Az Inomis regények közül részemről olvastam:

:arrow: Hőseposz: Nekem nagyon tetszett, szerintem ritka jó könyv

:arrow: Homoxem csupán: Hááát... Az nem tetszett. Nagyon nem

:arrow: Bábjáték: Szerintem összességében jó volt, az utána következő novellákkal együtt

A Hadak árja jelenleg olvasás alatt áll, eddig vegyesek az érzelmeim. Még eléggé az elején tartok, de a hasonló nevű novella szerintem az egyik legjobb, amit valaha olvastam, de a Vérszívók az szerintem nem volt jó.

Közzétéve:

ami tetszett:

:arrow: Anyrok alkonya

:arrow: Lobogók hajnala

:arrow: Gorviki Pokol (vagy az Valhallás? :oops: ) (CS: a "jó" öreg toroni fejvadásszal, biza!)

:arrow: Hadak árja

lehet, hogy a címek nem pontosak, de azért bocsájtsatok meg nekem ezért

Közzétéve:

Ha őszinte leszek a negatív rekordot már sikerült beállítani kétszer is nem hiszem, hogy sikerülne mégegyszer enyire sz*** írni. Ha valaki nem tudná akkor a Renegátok-ról, és a Shadoni krónikáraól beszélek.

Bocs ha valakinek a lelkébe tiportam ezzel.

Közzétéve:

Üdv!

Nos, én körülbelül tíz emberrel beszéltem, akik olvasták a homokszemet, és ebből öt mondta azt, hogy igen gyenge a könyv, meg, hogy nagyon nem tetszett. Az érdekelne, miért nem tetszett. Kevés volt benne a harc? Eddig két ember adott választ a kérdésemre, mindkettő ezt mondta. Ennyire leépült volna az RPG-s társadalom, hogy harc nélkül már csak rossz lehet egy regény?

Bye

Közzétéve:

Nekem az író stílusa volt az, ami igazán nem tetszett. Szerintem elég nehézkes olvasni. Valahogy nem jön be az, hogy mindenre ezer jelzőt és hasonlatot használ, bár lehet, hogy csak én vagyok a hüje hozzá... :oops:

Közzétéve:

Con Salamander

A harc?????

No az nem hiányzik.

A baj az volt, hogy a kedves író elkövette azt a hibát amit sok kezdő elkövet. Mindent egy könyvben akart megírni, és a végén semmit sem írt meg. A hangulata jó lenne, de olyan mintha filmnézés közben ötpercenként kimennék vécézni, és amikor visszamegyek már azt hiszem nem az a film az.

Remélem érted amit szeretnék megfogalmazni.

Közzétéve:

Rájöttem, hogy mi is az a Homoxem csupán... nekem is meg van... meg kell mondjam, hogy nekem személy szerint tetszett... kit érdekel, h nincs benne harc minden 3. oldalon... ahol volt, az elég volt...

Persze amit Dragon mondott, abban van igazság, néha én is érzékeltem...

Közzétéve:

Személy szerinti best könyveim a : Renegát, a Halál havában, a Karnevál, az Észak lángjai és a Sötét próféta. 8) Ezek a legjobb M.A.G.U.S. könyvek szerintem. A Lobogók hajnalát nem olvastam,de sokan mondták, hogy jó. A Homokszem csupán eléggé semmitmondó könyv:a leírások jók, de a történet gyenge. :cry:

Forgotten Realms:R.A. Salvatore sötét elf trilógiájáit mindenkinek ajánlom, mert nagyon jó M.A.G.U.S. modulokat tudtam kreálni belőlük.

Pl:Otthon, Száműzött, Menedék, Kristályszilánk, Ezüst erek, A félszerzet ékköve, A magányos drow és a Csillagtalan éj.

Az itt leírt könyvek nagyon jók olvassátok őket nagy buzgalommal. :D

Én a leírtak közül mindegyiket 2 nap alatt elolvastam a Karnevált leszámítva :P

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...