Con Salamander Közzétéve: November 11, 2011 Megosztás Közzétéve: November 11, 2011 Üdv!Beérkeztek már az első karakterek, a jelentkezések-befizetések mellé kerülnek fel. A karakterek részletesebb átnézésére néhány napot még várnotok kell.Üdv! Link a hozzászóláshoz
Kniel Közzétéve: November 11, 2011 Megosztás Közzétéve: November 11, 2011 Milyen HM bónusz? a +4 ügyesség, +4 CÉ-t ad... Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: November 11, 2011 Megosztás Közzétéve: November 11, 2011 Messor: nem a CÉ-den múlik, hogy tudod-e teljesíteni a modult. Pláne nem ilyen +-5ökön. k100zal dobsz, szóval 5 pont nem igazán mérvadó, ráadásul a célzás így is eléggé támogatva van az ETKban. De ha neked ez okoz örömet, mesélek én neked úgy, hogy lehet 250-es CÉd. Meglátjuk, mire mész vele. Link a hozzászóláshoz
Messor1983 Közzétéve: November 11, 2011 Megosztás Közzétéve: November 11, 2011 Sziasztok! Csak annyira van CÉ mániám, amennyira láncvillám mániám De ha azt mondod, hogy nem ezen múlik, akkor megnyugszom Viszont volt már olyan kalandom, ahol számított, és ezen múlt (ha nem is a CÉ-n, de hasonlón). Na akkor a zsetont inkább harci elefántra költöm Link a hozzászóláshoz
Vassi Közzétéve: November 12, 2011 Megosztás Közzétéve: November 12, 2011 Mellébeszélést kell-e felvennem a karakternek ha át akarok vágni valakit, vagy megoldható ez szerepjátékkal? Link a hozzászóláshoz
Kniel Közzétéve: November 12, 2011 Megosztás Közzétéve: November 12, 2011 Nyilván azért van a képzettség, hogy fel kelljen venni Link a hozzászóláshoz
Vassi Közzétéve: November 12, 2011 Megosztás Közzétéve: November 12, 2011 istenkáromlás! Link a hozzászóláshoz
tetra Közzétéve: November 13, 2011 Megosztás Közzétéve: November 13, 2011 Ez egyébként érdekes kérdés, és bármilyen választ is kapsz, a vége az lesz, hogy mesélőfüggő.Ugye a lényeg ott van, hogy minden ember máshogy értelmezi a szerepjátékot, és hogy mit kell modelleznie a rendszernek. Ugye egyfelől ott van, hogy ha magamnál erősebb embert játszhatok, akkor nálam jobb beszélőkével rendelkezőt miért nem? A MAGUS alkotói nem dolgoztak ki rendszert a szociális "harcokhoz", ezzel akarva-akaratlanul sugallva, hogy azt bizony a játékosnak kell liveoznia, amit én nem tartok jó ötletnek, dehát ennél nagyobb probléma is van az életben, legfeljebb majd nem játszom nagydumás karaktert, ha nem vagyok az (nem vagyok).A KM persze megoldhatja, hogy ha valakinek sem az intelligenciája/"szépsége" (karizmája), sem a képzettségei nem indokolják, akkor akármilyen jó szöveget vág le, azt ügyetlenül adja elő, ezesetben viszont amikor nem ad elő jó szöveget, akkor még inkább negatívan kell értékelniük az NJK-knak a produkcióját. Szóval nem egyszerű ezt igazságosan és jól megcsinálni, de semmiképp nem triviális a kérdés, szóval én egy szervezőre várnék a válasszal (ha Kniel is az, akkor bocsánat, nem tudtam). Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: November 13, 2011 Megosztás Közzétéve: November 13, 2011 Üdv! Erre nincs szerintem konkrét szabály - a képzettségnek akkor van igazán értelme, ha összehasonlítjuk másokéval. Én KM-ként annak vagyok ellene, ha a játékos mondjuk kijelenti: Mellébeszélek, hogy elengedjen az őr, Af-om van. És ül tovább. Ebben nem sok játék van, noha elvileg csak a szabályrendszert nézve jó lenne... de ugyanúgy unalmas és szerepjátékostalan (de vagány szó!) mintha azt mondanám, hogy megölöm, Mf-on forgatom a kardot... azért KM-ként várnék valamit: "kiszúrom a szemét és a hátába kerülök, mert nem lát" vagy valami. Ugyanígy a mellébeszélés terén sem kell mindenképpen és minden esetben félórás szócsatát nyerni a KM-mel szemben. De hangulatosabb, ha azért a mellébeszélséses helyzeteket legalább nagyjából kijátsza a játétkos, és egyébként a KM is... A KM-től is legalább annyira bután hangzik egy "kidumálja magát" kijelentés, mint a játékostól. Ha nem is nagy beszélő valaki, akkor is legalább a taktikát írja le, pl: Azt kamuzom, hogy a temetőben voltam a halott nagynénémnél, és közben el is sírom magam, hátha megsajnál és elhiszi. Ehhez van egy mellébeszélés Af, hát, egye-fene elfogadjuk. De ugye a szerepjáétk a beszélgetésről is szólna, tehát jól veszi ki magát, ha megpróbáljuk... szerintem nincs olyan KM, aki nem értékelné. A képzettségnek ellenben lehet szerepe. Amíg nem sorsdöntő a dolog, vagy nincs igazi "ellenfél", és nem nagyon elszállt az ötlet, addig működhet a dolog sima eljátszással. De egy kibeszélhetetlen helyzetből ugyanúgy nem jelent felmentést a képzettség, mint mondjuk fegyverhasználat és célzás Mf-al sem tudok nyílvesszőt röpíteni a holdba, hogy lássák, kemény vagyok... Ellenben akadhat olyan, hogy egy képzett mellébeszélőt akar meggyőzni a karakter, aki bizony belát a függöny mögé is kicsit. Itt viszont BIZTOS, hogy nem a KM és a játékos közötti eljátszott, és valódi szócsatának kell döntenie, hanem kis beszélgetés - élvezzük csak a játékot - után összehasonlításra kerülnek a képzettségek... és bizony nem mindegy, mi szerepel a karakterlapon. Ebben az esetben jogos lehet a képzettség felvételének igénye. Más szóval: Ha pl. egy Mellébeszélés Af-es NJK-t akarsz átverni, és nincs semmid hozzá, hiába szerepjátszol jól, hiába vagy a való életben szónok, a karaktered kevés a helyzethez. Nem képzeli senki, hogy sikert jelent ilyenkor, ha jól csavarja a szót, ugye? Ez olyan, mintha ugyan nincs fegyverhasználatom, de mivel "lovagszakkörbe" járok, és pontosan el is magyarázom, hogy a kardot hol fogom és hogy vágok majd vele, azért ne kapjak negatív módosítót a képzetlenség miatt... Direkt a valós harc és a szociális harc ellenpéldáit hoztam Tetra Hsz-re is reagálva. (itt is fontos, nem csak ott!). De én nem vagyok karakteralkotást író, csak KM. De ha nálam játszol, tutira így lesz... Szóval szerintem, ha a karakter nagy mellébeszélő, tessék neki képzettséget felvenni. Link a hozzászóláshoz
Vassi Közzétéve: November 13, 2011 Megosztás Közzétéve: November 13, 2011 Ilyen válaszra vártam, kösz Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: November 13, 2011 Szerző Megosztás Közzétéve: November 13, 2011 A kiadott excel file-al kapcsolatban lenne pár megjegyzés: - Van egy mező, ahova be kell írni, hogy hány nappal korábban lett leadva a karakter. A bónusz azonban nincs kiszámítva, és hozzáadva a 6001 Tp-hez. (A felszerelésnél az ezüstökhöz hozzáadódik, azonban tudomásom szerint ez nem helyes, ugyanis Tp-t kapunk, nem ezüstöt, tehát felszerelésen kívül másra is költhető lenne.) - Számos mező van (pl a Tp-értékek), amiket magunknak kell kitölteni, mert azok alapján számol egy piros szám, és mégis fehérek (a logika szerint zöldnek kéne lenniük). - A képesség-átlag valójában nem képesség-átlagot számol, hanem képesség-összeget. - A Mp/Tsz nem minden kasztnál számol helyesen (akiknél nem minden szinten ugyanannyi, pl.: pap, paplovag). - A max pszipontok száma piros, vastag betűtípussal van, mégsem számol semmilyen képlettel, nekünk kell kitölteni. Amennyiben számolna (esetleg egy update után), akkor további információra van szüksége: a pszi Af és Mf képzettségek mely szintektől vannak felvéve. - A százalékos képzettségnél a "lopózás" szó el van írva. Most karakteralkotás közben ennyi tűnt fel. Továbbá ugyan nem az excel fájlban van, de a karakteralkotáshoz tartozik: Magyar Gergely Rúna-cikk kivonatában az Alkímia cikk alatt az összes készíthető anyag leírásánál "alkémia" szó szerepel "alkímia" helyett. Mindezt csupán azért említem meg, hogy a karakterlap apró hibáit ki lehessen javítani. Ha például tervezitek a karilap tökéletesítését (esetleg jövőbeli táborokban való felhasználásra), akkor érdemes javítani. Ha nincs ilyesmi tervben, akkor ignoráljátok ezt a hozzászólást, felesleges munka javítani, mert így is érthető a karilap, és végülis felül lehet írni bármit. Üdv Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: November 13, 2011 Megosztás Közzétéve: November 13, 2011 Üdv!Köszi, TAO... Kb. negyedjére figyelmeztettél erre a nem is tudom milyen indíttatásból elkövetett hibára... lassan ideje lenne javítanom. Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: November 14, 2011 Szerző Megosztás Közzétéve: November 14, 2011 Üdv!Köszi, TAO... Kb. negyedjére figyelmeztettél erre a nem is tudom milyen indíttatásból elkövetett hibára... lassan ideje lenne javítanom. Mindenkinek van valami vesszőparipája. Link a hozzászóláshoz
Kniel Közzétéve: November 14, 2011 Megosztás Közzétéve: November 14, 2011 Tudom, tudom, még korai ilyesmit kérdezni, de mégis bátorkodom... Nagyjából mikorra várható valami visszajelzés a beérkezett karakterekről? Legalább olyan kis rövid kritika, mint hogy jó vagy nyaljál ecetet... Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: November 15, 2011 Megosztás Közzétéve: November 15, 2011 Üdv!Nyaljál ecetet!Még novemberben.Üdv! Link a hozzászóláshoz
Catsmile Közzétéve: November 24, 2011 Megosztás Közzétéve: November 24, 2011 Ha valakinek szintén nem menne a http://www.szurkecsuklyas.hu, akkor itt egy offline változat pdf-ben (google webcache-ből leszedve), mely szövegesen kereshető: http://dl.dropbox.com/u/40841225/SzCsWEBCache.pdf Link a hozzászóláshoz
Frosty Közzétéve: November 27, 2011 Megosztás Közzétéve: November 27, 2011 ÜdvEgy kérdés: Antisjárás mind képzettség felvétele. Ha jól emlékszem % kell dobni hogy ki alkalmas rá. Akkor ezzel mi a helyzet ha valaki tanulni akarja? Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 Üdv!Az "Antissjáró" papoknál a dobás automatikusan sikeres, illetve nem is kell. Szerintem, ha nem ilyen papi személlyel jössz, tehát rendes körülmények között dobni kellene, a rendezvény jellege miatt, mivel nem otthoni játék, hanem verseny, és te akkor erre építed a karaktered koncepcióját, vagy legalább is egy részét, valamint a Kp-kat úgyis kifizetted érte, szerintem ez a dobás vehető automatikus sikernek. Azaz nem kell rá dobni, Kp-ből megtanulod, és kész. Link a hozzászóláshoz
@huszár Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 3. Azt írjátok, hogy minden varázsló, aki legalább 3. szintű, kap varázslóbotot. Azonban nem említitek meg, hogy mit tud a varázslóbot. (A varázslóbotos Rúna-cikkek nincsenek a használható Rúna-cikkek között.)Itt sajnos van egy kis hiányosság, amiért elnézést kérünk. Hamarosan közzé tesszük, hogy pontosan hogyan is kezeljük a varázslóbotot.Üdv, SilverHI!Csak kis érdeklődés erejéig - gyorsan végigfutva az topic hozzászólásain, sehol sem találtam a hiánypótlást a témakörben... Mi hát a megoldás?üdv, és köszi Link a hozzászóláshoz
Dekker Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 Delivery to the following recipient failed permanently: tt2011@kalandozok.huAsszem bajban vagyunk, szerintem bombázzuk meg CS email címét a karakterekkel. Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 Éppen aktívan dolgozunk a levelezés helyreállításán! Link a hozzászóláshoz
Antail Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 Éppen aktívan dolgozunk a levelezés helyreállításán! Újra működik a levelezés! Várjuk a karaktereket! Link a hozzászóláshoz
MagyarGergely Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 Üdv!@, lehet, hogy nem került ide ki az infó, de a legutóbbi szervezői álláspont a botra: Dorani varázsló 1. szinten kap, és a vonatkozó Rúna cikk szerint.Pyarroni varázsló 3. szinten, a vonatkozó Rúna cikk szerint.Ez a kettő cikk tudtommal közé is lett vágva a rúna cikkek gyűjteményének, amit a versenyen lehet használni. (lehet, hogy a karakteralkotásban nem lett átírva a használható cikkek címei közé.)Máshonnan érkezett varázsló küldje el a karakterével, hogy milyen botja van szerinte/milyet akar, nyilván a fentiek alapok lehetnek, nyilván egy mezei magányos mester nem ad jobb botot, mint egy több ezer éves múltú iskola, és nyilván legyünk ésszerűek és mértéktartóak. De a lehetőség adott az ötletelésre.(közben utánanéztem, és kikerült ez az információ már korábban a hírek közé, ahogy a rúnacikk gyűjtemény is.) Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 Bocs, h. beleszólok - és lehet, hogy tisztázva is lett -, de a dorani botnál van egy elég fontos k100-as dobás, ha jól emlékszem. Azzal mi a helyzet? (Gondolom úgyis ez lett volna a köv kérdés .) Link a hozzászóláshoz
@huszár Közzétéve: November 30, 2011 Megosztás Közzétéve: November 30, 2011 rúnacikkekben benne vannak a botok, de sehol sincsen leírva hogy a rúnacikkekbe belekerültek a varázslók botjainak leírásai amugy thx Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés