Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A fejvadászok életútja és mentalítása

Xant

Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál  

130 szavazat

1. 1. Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál

• Asztrál, mentál
    • Fizikai képeségek
    • Szakértelmek

Recommended Posts

Közzétéve:

korlátolt?

Háát ez nagyon érdekes mert, akkor te biztosan töviről hegyire ismered Ranagol tanitásait, mert én több évnyi jaték során valami ilyesmit sikerült leszűrnöm: gyogyitás=gyengeség=halál valahogy igy képzelem el Ranagol törvényét ahol csakis a legerősebb maradhat életben.

Azt nem állitottam hogy nem lehet meggyogyitani hiszen Yneven mindent lehet, hanem hogy ilyet nem tesznek sem Kránon belül sem kivul.

Különben is nem mindenki használ aquir hatalomszavaket az a kevés meg aki igen az pont a káros mellékhatások miatt kerüli őket.Mert ha egy kicsit belegondoltál volna abba hogy mivel jarna az ha gyogyitanák akkor...ajánlom figyelmedbe a Kráni Kronikák cimű Legendák és Enigmák kötet az egyik novellában egy kráni fejvadászklán vezetője is csak egy roncs a belé ültet és használt ősmágiátol...

A hatalom italában igazad van kifelejtettem a boszorkányt elnézést kérek kicsit gyorsan reagáltam és nem gondoltam át eléggé.

Közzétéve:

Amikor elolvastam Bálint hozzászólását én is pont a Legendák és Enigmákat akartam volna felhozni, de látom mások is olvasgatják Krán mítoszait.

A klán amiről Bean írt a Feket özvegyek klánja. Abban nem csak az előljáró volt teljesen tropa járni és beszélni képtelen roncs, az Aquír hatalomszavaktól és az erekjék káros hatása miatt. A klán pri Mortele is amikor felvágóan hatalomszavakkal dobálózott és fájdalmas szúrást érzett tüdejében magában meg is jegyezte :

"Mostmár ezzel az fájdalommal IS eggyüt kell élnem! vajon megtuttam félemlíteni a Kráni elfet?"

Valóban lehet gyógyítani a hatalomszavak által okozozz sérüléseket, kérdés csupán csak az, hogy a Mortel vagy Messor ezt valóban akarja-e :?: :!:

Közzétéve:

Hát, felelőtlenség lenne neki nem akarni. Ha jól tudom, akkor valami 200mp-os papi mágiával lehet gyógyítani. És ezt ki más tenné nekik meg, mint egy Ranagol pap? :roll:

Tehát akkor a Ranagol pap is tud gyógyítani, ha akar.

(elnézést, ha hüleséget írtam, de teljesen nem olvastam át az előzőket...)

Közzétéve:
Csak egy kérdés: ki gyogyitana meg egy Birodalmi fejvadászt???

Egy Ranagol pap?

Több helyen olvastam, hogy Ranagol-pap nem gyógyít soha, a gyengét inkább megöli, mert nem érdemes az életre. Még csak fel se áldozza, ha nem tartja arra méltónak. Viszont, létezik olyan, hogy BONCMESTER. Minden valamirevaló ( értsd : gonoszabb :twisted: ) fejvadászklánnak van ilyen szerepet betöltő embere. A boncmester a kínzásokon, boncolásokon kívűl a fejvadászok sebeinek ellátásával is foglalkozik.

Üdv,

TAO

Közzétéve:

Jó, akkor meg vagyok nyugodva :lol:

Ettől függetlenül felelőtlenség egy ilyen fegyvert (értsd. hatalomszót) a játékos fejvadász kezébe adni. Még akkor is, ha ő azt mondja, hogy kizárólag a végső esetben fogja használni. Mert egy aquirnak, még ha csak egyetlen-egy od pontja van, már akkor is egyőz egy kiisebb kalandozócsapatot. Tehát lehet egy ellenség a fejvadásznak alapból übertáp, akkor majd azt mondja, hogy eljött a végső eset, lebénítja, és egy szúrással megöli. Szal erről inkább ennyit. Ha meg neaggyisten annak is od pontja van, akkor meg már hülyeség az egész, mert nem szaladgálnak csak úgy od pontos emberek az utcán...mert nem szaladgálnak aquirok sem az utcán..

Ez nem a kérdésre volt a válasz, de ide tartozott :wink:

Közzétéve:

Szerintem sem a legjobb omen JK kezébe adni egy ilyen fegyvert. (Ez alól talán egy ojan játékos lenne kivétel aki valóban iszonyatosan nagy tapasztalattal rendelkezik, és betartja saját maga álltal kreált tőrvényeit.)

:arrow: De én úgy gondolom, hogyha valaki mindenféleképpen egy Mortellal vagy Messoral akar jáccani akkor, azzal a JK-val és a többi játékossal egy kráni csapatot alkotván kránban teljesítenének missiokat.

(Mert ne feledjük a kráni átlagnézet szerint a feketehatáron kívűl csupa mutáns beszélni is alig képes barbárnépek élnek, így nem is érdekli őket krán tőrtnésein kívűl semmi más!) Ha viszont már csak Kránra korlátozódik egy ilyen csapat és mondjuk a középtartományok felé törő messeni fejvadászklánhoz tartoznak, már a hatalmukhoz méltó ellenségekkel találhatják szembe magukat. Ott nem akkora kiváltság ismerni az ősi nyelv okozta hatalmat... :twisted:

Közzétéve:

Igazatok van ebben is. Ha valaki od pontot kap, annak azt ki kell érdemelnie és muszálj betartania pár szabályt. Én a következőket tartom fontosnak: Nem ölhetsz vele akárkit akármikor, hisz nagy feltűnést keltene és te is megsebesülsz elég keményen. Meg ott van az is, hogy az már nem lenne tisztességes a kaland szempontjából, túlontúl könnyű lenne. Csak akkor használd az od-ot, ha véded a csapatot aquirok ellen, vagy halálod órája közeledik és szép, hősi halált akarsz. Ha van bárd a csapatban biztosan megénekli hőstetted, persze neki sem szabad tudnia a hatalomszavakról. Az od pontjaid életed végéig titokban kell, hogy maradjanak, ha valaki megtudja, valahogy ki fog nyírni erre a km a biztosíték. Csak ennyi.

Közzétéve:

az OD használat egy NAGYON veszélyes dolog.

van egy olyan dolog, hogy manaháló, remélem nem kell bemutatnom.

1 azaz egy (kevés az egyszó hatalomszavaknál...) Od-pont felér 10 mana-pont elhasználásával szóval RETTENTÖEN kizsigereli a manahálót, nagyon sok energiát emészt fel nagyon rövid idö alatt. Ezért már 1 OD-pont elhasználása esetén is rendesen beremeg a manaháló... Szóval bátor az, aki Odot használ. Vagy sok van neki... :)

szerintem ez a rezgés olyan mértékü, hogy jó pár kilóméterre is látni fogja egy tapasztaltabb (3.tsz vagy afölött) varázsló, vagy akár más varázshasználó is, hogy OPPÁ ITT GÁZ VAN. Meg szerintem az "Od-rezgést" -nevezzük így- meg lehet különböztetni a sima manahasználattól. ERGO aquir legyen a talpán, aki odot használ...

Ja és érdemes belegondolni abba, mi történik, ha egy sötételf elkezd kránban káromkodni... :)

Közzétéve:

Azért ha belegodolsz, akkor az igazi, vérbeli aquirok azértmajdnemhogy dobálóznak a hatalomszavakkal. Merthát elég csak egy kis hangsúlyt rakni a szóra, aztán kész...szal azért az aquiroknál annyira nem nagy dolog, ha alaki használja, viszont JK-nál kegyetenül nagy dolog...

Az "Od rezgés" pedig egy nagyon találó, és jó elnevezés! :wink:

Közzétéve:

a renegát c alapműben is le vagyon irva, h mégis hogyan beszélgetnek az aquirok valódi alakjukban, eme beszélgetés nem a megszokott módon történi, képekben, hanem telepátia segitségével...mert ha rendesen szavakban beszélnek, a saját nyelvükön, a szavaknak varázshatalmauk, mágikus tartalmuk van, igy az káros mindenre, talán csak az aquirokra nem...

ami meg az OD használatát illeti...nos én látom, h megadtak valahol egy egy értéket manában egy odra, és ez a 10 lett, cask a mihez viszonyitás képest, de szerintem ez azért igencsak lebecsüli a hatalmoszavak valódi hatalmát, hisz ezért nevezik hatalöomszónak...

mára már szinte minden ősibb néphez találhatunk hatalom szavakat, pl elfek, törpék, amundok, dzsennek...

h mit is okoz a manahálóban(val) a hatalom szavak, azt nehéz lenne megmondani, de szerintem mivel leirhatatlan dolgokat múvelnek vele a használói, igy nem egyszerűen beremegteti a manahálót, hanem egy adott területen, (x méter/kilóméteres sugarú körben) ami nagyban függ a beszéd mennyiségétől, és durvaságától/hatásától, egyszerűen szanszét tépi a manhálót.szét szakitja azt, nem engedve oda az azonnali visszaáramlást...igaz jóval később lehet ott mágiát alkalmazni, feltéve, ha van rá oly élőlény, ami/aki ezekután még életben van...

a szakadást meg azért kissé távolabb is megérzik az avatottak...

aki szemfül, annak rögtön feltűnik irásom ellentmondássosága; méghozzá abban, h én azt irtam, h az aquirok eme nyelven kommunikálnak, de(!!!)

de mint irtam szvsz gyakrabban inkább telepátikusan kommunikálnak, hisz igy nem tesznek (kivételesen) kárt a környezetükben...

vagy ha mégis, akkor biztosan van egy olyan "változata", ami nem pusztitásra/támadásra/ölésre való, hanem normális, hangalapú kommunikációra két, v több aquir (akár valóvérű) között...

ennyit nem egészen dióhélyban, és ennek a ngyja szvsz...elnézést kuszaságomért...kissé nehezen tudom magamat kifejezni :wink: :? :x

Közzétéve:

Ennek ellenére sikerült érthetően kifejezni magadat...Legalábis én értettem. Viszont az igaz, hogy az aquirok telepátiával -is- beszélnek, de attól még , hogy aquirul beszélnek, az nem hatalomszó. Csak meg van a beszéddel rá a lehetőségük, hogy hatalmat csempésszenek bele a szövegbe. Ezt mondjuk hangsúllyal, stb. érik el. Tehát szvsz, mondjuk két valóvérű aquirul beszél (ha beszél egyátalán...), de nem hatalomszavakkal, és nem telepátiával. Amúgy a nem aquir hatalomszavakat (lásd. törpe, elf, amund...) csak nagyon-nagyhatalmú egyeek tudják. Mondjuk elfeknél egy óelf, avagy egy kalahora...ellenben aquiroknál mindenki beszéli a hatalomszavakat...

Közzétéve:

Látom nagyon széleskörű a hatalomszavak hatása és mibenlétének megállapitása.Nos gondolom mindenki tisztában van a hatalomszavakat erősségük szerinti meghatározo jelzőknek mint pl korcsnyelv vagy titkos nyelv az első a leggyengébb bár ez is pusztitobb minden létező mágikus támadásnál mert egyszerűen nagyon nehéz ellene védekezni hiszen vagy birtokában van ennek a hatalomnak vagy valamilyen ereklye védi meg a a hatástol.Én a hatalomszavakat nem ugy fogom fel mint ahogy a Summáriumban le van irva , arra a pár hatalomszora céloznék azok szerintem csak támpontok mivel nem ennyire egyszerű.Az OD nem eggyezik meg a manaponttal, egyrészt azért mert ez az energia az ősi fajok testét átjáro energia a mana pedig az amit megtanulnak a testükben tárolni a mágiában jártas egyének.A hatalomszavak azok az aquir szavak amikbe ezt az energiát beleszövik, és ezzel az energiával szinte bármit megtehetnek nem csak azokra képesek ami a Summáriumban le van irva ha akarják ugyanugy elemi erőt őstüzet vagy bármilyen mágikus hatást létrehozhatnak hiszen csak gondoljuk bele ők már akkor mágiát használtak mikor az ember még csak gondolat szinten sem létezett!

A manahálot pedig roncsolja igy kimondása után már nem sok manahoz juthatunk a környéken.

Közzétéve:
Csak egy kérdés: ki gyogyitana meg egy Birodalmi fejvadászt???

Egy Ranagol pap?

Jó kérdés az soha, csak gyógyitalokra tippelek, mert engem még soha sem kellett.

Akkor ezáltal válaszolok a hatalomszavas kérdésre. Nem szoktam, eddig egyszer volt csak rá szükségem, de nem szeretem, mert azzal sokkal nagyobb a lehetősége, hogy a fejvadászomról kiderül, hogy kicsoda.

Amúgy miért kell aquir vérnek lennie egy mortelben? Ezt soha sem értettem... :roll:

Közzétéve:

Hellosztok!

Én csak azt szeretném megkérdezni: hogyan tudott shadoni származású gorviki fejvadász hatalomszavakat használni, mert nem hiszem hogy Domvik országában aquir ősökkel büszkélkedhetnek. Csak mert Dale Avery: A renegát című könyvében a messor elég jól tudta haszálni...

Közzétéve:

A Messor igen, de neki az anyja Gorviki származású volt és ezek után biztos, hofgy a családjában volt egy aquirtól származó ember. És én úgy tudom, hogy nem kizárt, hogy ez a vér később jó néhány generáció múltával felerősödjön egy generációig. Ez a magyarázata, hogy miért tudott ghatalom szavakat használni...

Közzétéve:

Szerintem meg folyamatosan gyengül az öröklött vér. Mármint ezt álltalánosságban értem. Tehát mondjuk egy első generáció még használta 4 op-ből a hatalomszavait, akkor mondjuk a 4. generációnak már csak egy lesz, az 5.nek meg már 1 sem. Ilyesmi ír a gnómok hatalomszavainak a használatánál is.

Közzétéve:

Mivel távol áll tőlem a fejvadász kaszt ezért nem is írok ide oly gyakran de mégis miért ez a legelterjedtebb??

Nehéz játsszani sok szabály van amit be kell tartani. Nem csinálhat szinte semmit alig szól valamit nem is mulatozhat...

előtörténetnek nagyon pontosnak kell lennie miért és hogy etc. etc.

Ja és a szavazás értelmetlen( :D:D:D ): Egy fejvadásznak minden kell kell a mentális képeségek és az asztrális nyugoadtság kell a fizikai erőnlét a túlélés miatt és kell a sok szakértelem a különböző helyzetek miatt .....

Közzétéve:

Szerintem egy fejvadász karakter megalkotásánál igenis is a szellemi képességekre kell helyezni a hangsúlyt. Akinél ezek nincsenek meg azokból nemlesz fejvadász. Ugyanez vonatkozik a JK-kra is...

Üdv: Kyr

Közzétéve:

Szerintem meg pont ezek miatt volt kérdés, szal akkor mégsem értelmetlen :lol:

Amúgy szerintem jó kaszt a fejvadász, mert a magusban, egy kasztot minél nehezebb kijátszani, és te kijátszod, akkor az annál nagyobb fun. Legalábbis nekem az, én soha nem tudnék játszani harcossal, nekem kellenek azok az elvek :lol:

Közzétéve:

Nos szerintem egy harcosnak is lehet alkotni ugyan nem kasztból, hanem valami másból fakadó elveket. Mondjuk énsem lennék soha harcossal :lol:

Üdv: Kyr

Közzétéve:

Üdvözletem mindenkinek!

kérdés: mégis milyen elvek kellenek néked Clonemanstr? Ahány féle klán annyiféle eszköz. Mejik irány felé húz a szíved?? Itt van néhány példa: Pyarroni (ügynökség), Északi embervadász, gorviki, kráni...?

Egy fejvadász valóban nem mulatozik bencurrrr, ezt szívesebben csinálom egy bárdal. (bár nem jáccok bárdal :wink: ) Nekem a fejvadászokkal kapcsolatban az életvitel és a klánok álltal biztosított kötötségek ill. a sok ellenséggel való viaskodás teccik. (Mej utóbbi nálam nem párviadalok képében nyílvánulnak meg. :twisted: ) Viszont, hogy nem lehet velük semmit sem csinálni azzal nem értek eggyett, éppen fordítva van. Egy bizonyos cél érdekében mindent megtesz így minden szituációban használhatónak kell lennie. (Akár egy mulatozóban is.)

Közzétéve:

A harcos egy nagyon jó kaszt!

arra specializálódsz, amire akarsz. ha ügyesen gazdálkodsz a 14 Kp-val, magas szinten is erös lesz. Nekem van 6. szintü harcosom, és nem piskóta. Elöször erdöjárót akartam. Most már lovag. De az erdöjáró képzettségei is megvannak (erdöjárás, vadászat-halászat stb...)

Most meg pallost forgat. Nagyon élvezhetö a karakter. Ugyanis te adsz neki elveket. Lehetnek lovagi tulajdonságai, állhat éppúgy a rend mint a halál szolgálatában. Gyakorlatilaga olyanra alakítod a karakteredet, amilyenre akarod. Te adsz neki kikötéseket. persze aza karakter sem jó, akinek nincs semmi kikötése, azért lett harcos, hogy 2 fegyver MFa legyen meg gyakjon és ne kösse semmi. Elveket azért kell adni. Valamilyen szinten. De beállhatsz vele fejvadásznak is, kitanulhatsz olyan képzettségeket. Akár mindet.

az a kifejezés, hogy

nekem kellenek azok az elvek :lol:
azt tükrözi számomra, hogy ha nem adnak eléd kötött karaktert, azzal nem tudsz játszani. Már bocsánat, de ez szegényes fantáziára vall.
Közzétéve:

Félreértettétek. Én a KM szemszögéből mondtam a dolgokat. Tehát mikor a kaland végén osztják a tapasztalatot, akkor nem lehet ugyanaz alapján adni 1 fejvadásznak, mint egy sima harcosnak, mert a harcos "bármit lehet", míg a fejvadásznak meg van adva, h mit kell játszani, és azt sokkal nehezebb neki eljátszani, mint azt a bármit a harxosnak. És most (mielőtt megszólnátok...) az nem érdekel, hogy a harcos mit írt az előtörténetében, mert magának írta, oylat írt, amilyet akart, => olyat írt, amit könnyen el tud játszani.

Con Salamander: Szerinted az mért szegényes fantázia, hogy szeretek kötött karakterrel játszani??? Nem azt írtam, hogy nem tudok mással, vagy azt, hogy nincs fantáziám, ezért kellenek azok az elvek. Csak szeretem a kihívásokat, és amúgy meg egy kötött elvű karakterhez nagyobb fantázia kellhet, mint egy nyitott harcoshoz mondjuk....erről ennyit.

Közzétéve:

Üdv!

Végre van egy kis időm így hétvégén. :D

Azt figyeltem, hogy az itt folyó viták, mind olyan dolgokból fakadnak, mint, hogy félreértitek a másikat, ami a könyvekben le van írva az mégse úgy van és hogy én másképp gondolom. Ami persze nem baj, hisz erre van a fórum. A felsoroltakból az uccsót emelném ki, mert annak van értelme.

A Fejvadászt általában úgy szoktam játszani, hogy bármely útszéli emberkével össze lehessen téveszteni, persze a célokat szem előtt tartom, így mulatozhat, ha céljai kívánják. Tulajdonképpen ez a legnagyobb figyelmet igénylő kaszt a jk szemszögéből minden kis mozzanatot szem előtt kell tartani, amit a KM mond.

De persze a fejvadászt is magad választod ki, hogy milyen alkasztú legyen, hogy neked tetszen. Szóval hülyeség azon vitázni, hogy melyik kaszt különb. A fejvadász és a harcos is a kaland megoldásáért ill annak módszeréért kap TP-t. Mindkettőnek figyelnie kell. De most mondhatjátok, hogy fölöslegesen jártatom a szám, hisz ezt mindenki tudja, de ha így van akkor mi a vita téma?

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...