Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A fejvadászok életútja és mentalítása

Xant

Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál  

127 szavazat

1. 1. Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál

• Asztrál, mentál
    • Fizikai képeségek
    • Szakértelmek

Recommended Posts

Megjegyzem, az egyetlen olyan karakterem aki fejvadász valamennyire az nem renegát, ellenben testőri feladatokkal kezdett majd követ lett és érdemben vezető diplomata, ő természetesen más jellegű feladatokat máshogy old meg, és nem gorviki (szerencsére). Az ő megoldása mondjuk csúnya lenne, ha jól sejtem... De megjegyzem, nem minden fejvadász nyúlna erőszakos megoldáshoz, Északi embervadászok, Via Shien, egy Messeni testőr (adott esetben Rend, Élet jellemmel is akár) nem hiszem hogy drasztikus megoldásokhoz nyúlna.

Link a hozzászóláshoz
Mit nevezel erőszakos megoldásoknak TheElf? :wink: Szvsz a cél az mej szentesíti az eszközt. Még az Északi embervadászokbol is kinézem a könyörtelen brutalitást HA az ellenfél rászolgált ilyen bánásmódra. (Persze ez nem törvényszerű, és számolni kell az esetleges lelkiismeret furdalással.)

Nem fognak egy fél várost lemészárolni egyetlen varázsló kedvéért, más kérdés, hogy nekik is megvan a maguk megszokott eszköztára, de az jóval kevésbé erőszakos és brutális mint a felvázolt megoldás, nomeg jobban épít a szövetségesekre is, és mondanom sem kell it is lehet némi pusztítás...

Link a hozzászóláshoz

The Elf játszottál már olyan fejvadásszal aki gyáván elfut a küldetés elől mert Õ úgy gondolja a feladat megoldhatatla, míg a klán tanácsa szerint megoldható. Hát szerintem így születnek a renegátok. Bár lehet a küldetés tényleg megoldhatatlan és a tanács csak egyszerűen ki akarja nyiratni a karaktert. De akkor is gyáván menekülő a karaktered, akit üldözni fognak és ha nem megy, akkor már helyben hulla, csak hagytak neki pár napot.

Link a hozzászóláshoz
The Elf játszottál már olyan fejvadásszal aki gyáván elfut a küldetés elől mert Õ úgy gondolja a feladat megoldhatatla, míg a klán tanácsa szerint megoldható. Hát szerintem így születnek a renegátok. Bár lehet a küldetés tényleg megoldhatatlan és a tanács csak egyszerűen ki akarja nyiratni a karaktert. De akkor is gyáván menekülő a karaktered, akit üldözni fognak és ha nem megy, akkor már helyben hulla, csak hagytak neki pár napot.

Nem, de nem is erről szól a fejvadász, más kérdés, hogy ugye az a fejvadász aki már jó ideje diplomataént képviseli klánját, és országát már rég nem igazi fejvadász, ha ezek mellett már rég van választási lehetősége mit váéllal el, és mit nem, akkor meg megint más kérdés áll elő. És mint mondtam egyetlen valamennyire fejvadász szerű karakteremnél mindkét ilyen tényező áll, de nem futott el feladat elől, nemet is egyszer mondott mert méltatlannak tartotta a feladatot...

Link a hozzászóláshoz
Ilyen fejvadász nem létezik.

Pontosabban de. Csak halott :)

A renegátsághoz bátrság kell nem gyávaság.

Nem, ez nem igaz

Egy bátor fejvadász nem lesz renegát, miért érné meg neki? Eleget játszottam fejvadásszal és régóta foglalkozok velük, hogy tudjam, hogy ez az esetek 99%-ban nem igaz...

Részben, igaza lenne Kathinnek, de a gyáva fejvadász is megpróbál eltűnni mert a feladatot nem vállalja, nem meri felvállalni, és így a klánban kellemetlen ehylzetbe kerül amit szintén nem mer felvállalni, inkább feladatteljesítés közben eltűnne, ha sikerülnek.

Link a hozzászóláshoz

Igen The Elf igazad van bátorság kell ahoz, hogy eddigi barátaidnak és társaidnak hátat fordíts, mert valaki azt mondta, hogy meg lehet oldani azt a küldetést anélkül hogy meghalnál. De valahogy nekem mégis úgy tünik hogy ez inkább gyávaság mert nem mered felválalni azt hogy nem mersz szembenézni a halállal egy klán érdekébe. Persze mondhatod azt hogy ez az egyéniség kinyilvánitása, de mégis mindenki más szemében a gyengeséget mutatod, a félelemet és mindazzal állsz szembe amit 20 vagy több éven keresztül neveltek beléd egyik pillanatról a másikra fellángol benned a halálfélelem és a menekülés. Nem küzdesz mással mint a saját lelkiismereteddel és félelmeddel. De ezt is meg lehet magyarázni ha már évek óta nem értesz egyet magadban a klán céljaival és a vallás (Ranagol hit) követelményeivel. Meginogsz egy küldetés előtt és úgy döntesz inkább elhagyod a klánt mert nem bírsz velük együtt élni így már más a helyzet, de még akkor is gyáva vagy ha azt mondod nem lehet megoldani a feladatot, és ezért nem oldod meg.

Link a hozzászóláshoz
Igen The Elf igazad van bátorság kell ahoz, hogy eddigi barátaidnak és társaidnak hátat fordíts, mert valaki azt mondta, hogy meg lehet oldani azt a küldetést anélkül hogy meghalnál. De valahogy nekem mégis úgy tünik hogy ez inkább gyávaság mert nem mered felválalni azt hogy nem mersz szembenézni a halállal egy klán érdekébe.

Nem minden renegát azért lesz renegát mert sokallja a feladatot, sőőt, a többség nem ezért lesz renegát, hanem sok esetben az ellentéte viszi rá, nem kaap már méló feladatot 2 éve, nem tud fejlődni, elérkezett az idő arra, hogy előrébb lépjen, akad 3 lehetősége: Vár, megöli a klán vezetőpit hogy a helyüket megkapja, vagy elmegy. Hiába ő a legjobb gyilkos, nem tudja a klán vezetőjét egykönnyen helyettesíteni, és ugye ki tudja az miben jó még amire neki nincs szüksége, stb. a várakozás nem vezet sehova... Na ekkor mennek el sokan.

Link a hozzászóláshoz

Érdekes ez a dolog amin vitatkoztok. Sztem Crow fejvadász azt a szót, hogy barát és társ nem nagyon ismeri. 2 ha egy fejvadásztól megakarnak szabadulni azt nem küldetés során teszik meg hanem méreg által. Szóval az hogy lehetetlen küldetés bíznak a fejvadászra teljesen kizárt inkább megfelelő az elvárás, csak belebukik de akkor sincs szó renegátról csak ha meg tudd menekülni(ha egyáltalán tudja hogy már nincs esély a sikerre). A renegát nem gyávaság vagy bátorságból fog kialakulni hanem abból hogy megismeri az érzelmeit és úrrá lesz rajta. Megszűnik a hideg gyors kegyelem nélküli mentalitás.

Link a hozzászóláshoz
Érdekes ez a dolog amin vitatkoztok. Sztem Crow fejvadász azt a szót, hogy barát és társ nem nagyon ismeri. 2 ha egy fejvadásztól megakarnak szabadulni azt nem küldetés során teszik meg hanem méreg által. Szóval az hogy lehetetlen küldetés bíznak a fejvadászra teljesen kizárt inkább megfelelő az elvárás, csak belebukik de akkor sincs szó renegátról csak ha meg tudd menekülni(ha egyáltalán tudja hogy már nincs esély a sikerre). A renegát nem gyávaság vagy bátorságból fog kialakulni hanem abból hogy megismeri az érzelmeit és úrrá lesz rajta. Megszűnik a hideg gyors kegyelem nélküli mentalitás.

Egyikben sem látom úgy hogy igazad lenne.

• Nem biztos hogy megéri méreggel, stb. megszabadulni egy a renden belül népszerű, esetleg támogatókkal is rendelkező vadásztól, a biztos halált jelentő feladatot rábízni okosabb.[/*:m:2wzefr2f]
  • Renegát nem csak és kizárólak kráni fejvadászból lesz, de pl. északi embervadászból is lehet, no ott magyarázd meg a kérdést.[/*:m:2wzefr2f]

Link a hozzászóláshoz

szerintem sem túl okos dolog a lehetetlen küldetés. The elf, szerinted egy okos (márpedig ha népszerű akkor okos feltehetően) fejvadász nem jön rá azonnal hogy mi a küldetés lényege? így lenne belőle esetleg renegát? Ezt én nem kockáztatnám meg mint rendvezető. Másrészről ha egy klánban kiderül valakiről hogy nem okés, nem fognak azon töprengeni, hogy hogyan nyírják ki. harmadrészt mivel hierarchikus és eléggé nem demokratikus egy klán vezetése, ezért szerintem egy fejjebvaló ha azt mondja hogy öljétek meg, akkor szimpátia ide vagy oda megölöm és kész.

Negyedrészt mi az hogy szimpátia egy fejvadászklánban? Mi értelme a feltétlen engedelmességnek ha mindenki sír hogy ne öljétek meg mert én szeretem őt? Ez szerintem marhaság.

Link a hozzászóláshoz

Vendég : még 1x megkérlek légyszi jelentkezz be vagy legalább a nickedet írd alá :)

Ne haragudj, de megint ellent kell mondjak neked. (Ez természetesen nem a személyed ellen szól, csak a véleményem nem egyezik a tieddel.)

egy okos (márpedig ha népszerű akkor okos feltehetően) fejvadász nem jön rá azonnal hogy mi a küldetés lényege?

Nem jön rá. Ugyanis a klánvezér nem lesz olyan hülye, hogy elárulja neki a küldetés minden részletét, ha a halálba küldi. Csak annyit mondd neki, hogy itt ez az ember, x ember védi, így és így tedd el láb alól. A klánvezér emellett még legalább 2 dolgot tehet, a klán "külpolitikai" helyzetétől függően.

1. figyelmezteti a célpontot, hogy valaki az életére tör, megmondja, hogy kb mikor és hogyan törnek az életére.

Link a hozzászóláshoz

Szerinted, kedves névtelen vendég, szerintem meg nem, és tudod miért nem? egyszerűen azért, mert nem gondoltad végig miről is van szó. Ha egy vadász népszerű és megölöd abban a pillanatban két dolgot kérdőjeleztél meg: A klánon belüli bizalmat, és mindent ami ebből ered, így az összetartást és a hűséget is. Másfelől a klán belső rendjét ami megmondja milyen teljesítményért mi jár, innen nemhogy nem teljesítik az öld meg a társad feladatot, hanem téged tekint az összes klántag potenciális veszélyforrásnak és jogosan.

Egy sikeres és népszerű vadászt nem lehet a klán törvénye szerint jogosan üldöztetni de egy renegátot igen, magyarul minden esetben nyer, ha renegátot csinál valakiből akkor is eltűnt egy rivális a klánon belül, és akkor sem maradhatsz a környéken, neki ez akkor is jó, ha véletlenül túléled, bár elég sokan fognak rád vadászni nincs sok előrelépés, ha nem tervszerűen vállsz renegáttá.

Link a hozzászóláshoz

Láttátok a The Assasin című filmet? Nálunk "A bérgyilkosnő" címmel ment. Fondával és nem a sorozat. Abban a filmben megmutatják hogyan épül fel egy fejvadászklán. Még a pszichológiáját is ivesézik benne. Nem mindenben értek egyet Vendéggel, de egy borúsabb ahngulatú mesénél lehet így is. Yneven bármi előfordulhat. Ha valaki "lágy" klánt akar játszon olyat. Aki "keményet" játszon olyat. Mit kell ezen vitatkozni? Én is abbahagytam :lol:

Puszi

Kathin

Link a hozzászóláshoz
Láttátok a The Assasin című filmet? Nálunk "A bérgyilkosnő" címmel ment.

Remek forrás lenne, de két dolgot különítsünk el: Fejvadászt és a Bérgyilkos/orvgyilkos rendeket, a két dolog ugyanis nagyon másról szól. Mi is adja a különbséget? Mi is az a fejvadász?

Fejvadászok olyan helyen akadnak, ahol a nyílt háborúság, a nagy hadseregek alkalmazása nem, de a viták erőszakos elintézése és egy kisebb specializált nemesi hadsereg engedélyezett. A főnemesek a hatalmas seregek helyett kicsi és jól (különlegesen) képzett embereket alkalmaznak, szigorú rendekbe tömörülve, legálisan törvényesen működő rendekről van szó, akik nem pénzért dolgoznak, többnyire. Nagyon kevés szabad rend van aki pénzért ad kölcsön vadászokat netán képzést is vállal pénzért.

A fejvadászok adják a testőrséget, őket jelölöd párbajban bajnokként, ők mentenek ki kemény helyzetekből, ők kémkednek, ők szervezik meg a területed védelmét, ők állítanak csapdákat, és ők teszik el a rivláisokat az útból, sőt ők azok is akik meggyőznek embereket dolgokról, ők derítik fel az ellenséges vadászok, kémek tevékenységét, ők irányítják az egyéb csapataidat, ők adnak tanácsot, ők mondják meg kivel szabad ujjat húznod kivel nem. Mondanom sem kell ez SOKKAL több mint gyilkosság és orvgyilkosság.

A tagoknak védelmet jelentenek, politikai oldalról támogatást, de együtt dolgoznak varázstudókkal, és a mögöttük álló nemesi család egyéb embereivel is, kereskedőkkel, csempészekkel, fizetett kalózokkal, ha a nemesnek tolvajklán netán orvgyilkos céh is dolgozik akkor azokkal is. Gyakran képeznek ki embereket akik az udvarban jelennek meg, és képviselik a házat, esetleg máshova épülnek be. A fejvadászok a politika eszközei, katonák akik túlnőtték a szerepüket. E tradíció gorvikban alakult ki, és az ottani politikai helyzetről szól. De sokhelyen vették át.

A bérgyilkosok, orvgyilkosok rendjei teljesen mások. Az ő céheik, klánjaik is elég szigorú rendet tartanak fent, de a célok, a képzés, a feladatok mind, mind más irányt jelölnek meg, a felszínes szemlélő számára ugyanazt jelentheti a két kategória de a fejvadász és az orvgyilkos más.

Míg egy fejvadász az ura területén irányítja a városi őrséget, törvényes, a léte nem feltétlenül titok, addig az orvgyilkos titokban dolgozik, és nincs a létének törvényes alapja, az őrség üldözi. megjegyzés: ezért nincs Niareben fejvadász, maximum orvgyilkos, és orvgyilkosnak ezért nincs slan úthoz megfelelő erkölcsi tartása, míg a fejvadásznak van. Azt hiszem a különbséget jól sikerült megfogalmazni. És azt is, miért lehet szüksé valaki diszkrét eltüntetésére is.

Link a hozzászóláshoz
Kérdés, bocsi amiért csak egy soros lesz:

Szerintetek melyik fejvadaszbol lesz jo comtur?

Messor, és kizárólag messor, egyszerűen azért, mert a klán védelmével is foglalkoznia kell, testőrként már megjelent olyan helyeken ahol vezetőként is meg kell jelennie (tud viselkedni) hangolt már össze bonyolultabb feladatot, a védett személyt is tudta már irányítani és a védelemben résztvevő kevésbé képzett embereket is. Dolgozott már fel részletesebb jelentéseket is mások részéről, és egy nyílt kihívás esetén is győztesen tud kijönni az esetből.

Link a hozzászóláshoz
Hát nem tudom, szerintem egy mortel jobban megfelelne akarcsak a Kráni kronikakban volt, ott mekkora hasznat vettek a comturnak, hogy aquir vére volt és szerintem emiatt lehetnenek jobbak, mint a messorok, mert az aquir vér sokkal parancsolobb...

1. Ne feledd nem csak a mortelnek lehet Aquir vére, és mire valaki Comtur lesz, megoldható hogy tanuljon ezt azt. Amúgy a messornak is kell legyen legalább annyi hatalma mint a mortelnek mert különben nem tudná védeni az áldozatát, a messorok mágikus képzése is erősebb.

2. Egy mortel számára SOKSZOR többet kell tanulni, megszokni és változni, így számukra ez nem jó irány.

Link a hozzászóláshoz
Igazad lehet, mert egy messor is lehet aquir veru, de akkor is annak kell lennie szvsz, hogy hatekonyabb legyen. Igaz, hogy sokat kell tanulnia, de kinek nem kell.

Egy messornak is ugyanannyit kell szerintem tanulnia, morteleknek meg a legtobbet a mentalitasukban, de szvsz ok is jok lennenek.

Egy messornak azt kell tennie amit egész életében minden nap látott amikor a védett személy mellett volt, és apró lépéseket tesz, hol ebben, hol abban helyettesíti az urát. Mindenki más teljesen új szerepet kapna, amit nem is látott még.

Link a hozzászóláshoz
De csak azt nem ertem ebben, hogy a comturnak nem az orzes es vedes a szerepe, akkor miert o kapna meg, neki iranyitania kell, es nem minden esetben tolti be a Meridian szerepet egy Messor

Tudod az a messor aki mindig ott van az előző Comtur mellett az mindent látott amit egy comturnak tudnia kell, ha már korábban helyettesítette is a comturt különböző formában, stb. akkor már van tapasztalata is, és van a klánnak vele kapcsolatban tapasztalata, stb. ez sokat számít.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...