Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A fejvadászok életútja és mentalítása

Xant

Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál  

128 szavazat

1. 1. Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál

• Asztrál, mentál
    • Fizikai képeségek
    • Szakértelmek

Recommended Posts

Közzétéve:

Üdv.

Én is leirnék egy érdekes fejvadász lehetőséget. A karaktert én irtam de a csapat újdon sült női jk-nak. A karekter ésszaki embervadász akit elsősorban harci (testőri, ölési) feladatokra képeztek ki. A jellem érdekes -mert az embervadászok becsületesebbek mint a legtöbb kaszbeli- de a gyilkos attól még gyilkos. A karatert a varázslóm mellé adták testőrnek egy ereklye keresése kor.(Háromszor mentettem meg életét.). Az ereklyét később nem adtuk át a tanácsnak(Azt mondtuk hogy nem találtuk meg.) a lány úgy döntött velem marad, úgy hogy gyakorlatilag renegát lett belőle. Ez megnyitott egy új fejlődési lehetőséget. Az anya fél-elf tiadlani mestergyilos (harcművész + fejvadász) és neki is lett volna lehetősége harcművészé válni erre kapott is lehetőséget de az anyja meghalt. Most erionban vagyunk és harcművészeteket tanul és életébe előszöt szerelmes a pusztakezes aréna bajnokába. Fő fejlődési területei a harci szakértelemek a Lopakodás,Rejtőzés, Akrobatika, Orvtámadás,(D100 -ban hátbaszúrás)

A könyörtelem gyilkosból, egy magasabb rendű jellem növi kimagát és vajon mire használja az újdonsült képeségeit? A képzés során a fegyverzetén is változtatni szeretne: HK+RK helyet két Khot -al szeretne menni. (A hoszabb verzió)

Ez egy jó példa arra hogy a jk a Km együtt tud igazán jót alkotni.

Közzétéve:

Üdv!

Ez egy jó példa arra hogy a jk a Km együtt tud igazán jót alkotni.

Ez a helyes és a követenő út is!

És a JK is akkor élvezheti legjobban a KM újításait, ötleteit, ha maga is részt vesz a kitalálásukban.

Közzétéve:

Üdv.

Azért irtam ide hogy bemutasak egy jó lehetőséget a fejvadászal meghogy egy sokkoldalú kaszt. Mint a legtöbb ilyen specializálva az erősek mert ha csak egy területen is fejlődtek erősé, a többiben ha gyengén is de jártasak maradnak. Egyébként lehet mondani hogy aki sokoldalú karakaktert akar játszon bárdal, ott úgyan úgy specializálódnunk kell. (Ilanori,Erigowi,Mutatványos stb) A kulcs inkább a karakter kész erőforrásainak használata.(Képességek,harci értékek). A fejvadászt is lehet általánosan használni sok mindent megtanitani neki de ezt szerintem nem első szinten kell. A fejvadász kaszt legnagyobb előnye épp ez hogy mindenki megcsinálhatja a neki tetszőt.

Mondjuk én a fönt emlitett karakternél szinte mindent megcsináltam révén kezdőröl van szó (még ha tehetséges is). De amikor elmondtam hogy van lehetősége harcművész is lenni tetszet neki dolog. Játékon kivül kérte hogy harcművészesebb fegyverekkel akar menni, meg így jobban illik rá kaszt. Csak félek hogy később egy kicsit erős harcban: (D20 szerint készült.) Kétkezes harc + Khot Mf-n. Ha meg sebzés helyet a harci értékek kellenek használhat chi harcot. Ezt ellensúlyozandó képzetségekben és képességekben gyengébb mint azt a D20 fejvadászaitól elvárja az ember. Érdekes még a belharc kifejlesztése mert hogy "gyilkolni közvetlen közelről pusztakézzel kell."

Közzétéve:

Alapvetően tetszik az ötlet, de ez a rész szúrja a szemem:

Az ereklyét később nem adtuk át a tanácsnak(Azt mondtuk hogy nem találtuk meg.) a lány úgy döntött velem marad, úgy hogy gyakorlatilag renegát lett belőle.

:roll:

Ez így, hogy eldöntöttem nem megyek vissza, kevés. Ha meg is van rá az oka, a klánnak túl sok pénzbe, időbe, energiába került a kiképzése, hogy csak úgy elengedje...

A minimum szerintem egy elbeszélgetés, és jó esetben egy dádá mellett visszaveszik, és a női szeszélyre fogják. Rosszabb esetben...

(vagy rosszul értelmeztem és még mindig bérlik a fejvadászt a varázslód védelmére? :oops: )

Közzétéve:

Üdv.

Doranak az embervadászokon belül vannak saját embereik, akik többnyire testőri feladatokat látnak el. Na, a lány is ilyen. A másik hogy az apám és a volt mesterem ott ül a tanácsban. Tehát van egy kis protekcióm. Meg hát nem árt ha melettem van mert hogy "szemmel tart", ha már annyi sebet szerzet miattam. Három nap allat háromszor vartam össze. A harmadiknál elé kelett ugranom (Ez jutott eszembe) mert azt már nem élte volna túl. Az ereklyél később a mesterem külön megkapta de csak egészen más indokból. Az ereklye különösen kötődik a lányhoz és félek hogy valaki valami roszra használja ezt. De ez már nem ide való téma. Ja a klán főnök meg az akinek anyám szült két gyereket. Ez egy hoszabb mese de ha érdekel föl rakom a kararakterem előtörténetek részhez a karakteremét.

Közzétéve:

Nos, az én legérdekesebb fejvadászom...

Egy ereni udvari ork, akit néhány társával együtt a gazdája taníttatott ki testőrnek. Csakhogy az öreget megölték, a fia meg nem tartott igényt az orkokra, így egyszerre maradt munka és otthon nélkül. Valahogy így keveredett bele a kalandozásba. Nem az az igazi fejvadász, inkább a sokat emlegetett "okos harcos", dehát testőrnek tanult, vagy mi. Ja, a felszerelése bőrvért, másfélkezes kard, tőr, hajítöbárd, másfélkezes csatabárd. Fő fegyvere a kard. A nagy ződ udvari orkja adta hozzá az ihletet... :oops:

Közzétéve:

Hi!

Különös kérdést tettek fel, amire nincs egyértelmű válasz! A fejvadászoknak nagyon sok típusa van! Felderítők, orvgyilkosok, kémek, mesterlövészek, stb. sorolhatnám naphosszat, bármit ki lehet hozni abból a karakterből, és pontosan az ilyen széles szertágazósága miatt (ami főleg mások életének kioltására, megfigyelésére, tönkretételére irányul) az asztrál-t és a mentál-t tartom elsődlegesnek.

egy egyszerű halandó elveszítheti a fejét, de a fejvadász soha, ugyanaz a halandó elfelejthet dolgokat, de a fejvadász megintcsak soha!

Közzétéve:

Üdv!

Hol itt a kérdés? :)

Egy kicsit nem misztifikálod túl a fejvadászt?

A "sok" fejvadásztípushoz.

Miért lenne a fejvadászoknak sok típusa? Van "A" fejvadász, és ennyi. Emellett, Kránban* (és az UTK elkövette azt a szerintem bődületes hibát, hogy már mindenhol**) léteznek a specializált, feladatorientáltan kiképzett fejvadászok, itt a "sok" fajta egészen pontosan 5, a sequator (vadász - tulajdonképpen a sima fejvadász), Messor (testőr), Mortel (gyilkos), oculis (felderítő, megfigyelő) és a saggitor (íjász).

Hangsúlyoznám, hogy a speciális kiképzés Kránra jellemző, többek között ez az egyik nagy előnyük a külső klánokkal szemben. Persze csak megfelelően alkalmazva, mivel a feladatorientált képzés egy valamibenkiemelkedően jóvá teszi az illetőt, ám a többi feladatban nem annyira... de ugye ők eleve úgy dolgoztatnak, hogy megy a csapat, és mindenki a maga dolgát teszi.

* És Yllinorban, az Anat-Akhan, ugye. :)

** Az UTK kihagyta a "saggitor" adoptálását.

A külső, nevezzük csak Ynev rendes fejvadászainak, egyszerű fejvadász képzést kapnak a klánokban. Nincs is szükség, másra, mivel rájuk nem jellemző a kráni végletes gondolkodás. És természetesen ez a kiképzés mesze más, mint az egyszerű harcosoké.. :) (tessék csak megnézni a fejvadász kaszt képzettségcsomagját)

Azt ne nevezzük már speciális fejvadász típusnak, ha én az egyik képzettségemet másra cserélem, mert attól még ugyanaz marad... :) lényegében.

Az más kérdés, hogy később miket vesz fel, magas szinten már igen sok variáció, és fejlődési út elképzelhető, ám ez nem a fejvadász kaszt érdeme, minden kasztnál így van. Emiatt hagyjuk meg a "nagyon sok fajta van" jelzőt a harcosra.

Aki veri is a fejvadászt, ha az nem a saját feladatát csinálja, ha nem fejvadászkodik, ha nem azt az egy fajta utat járja, amit neki teremtettek.

Magyarázat: Miben is különbözik a fejvadász? Néhány pszi diszciplína, +Ké, +sp. Ez mind a meglepetésszerű támadásbna, a mögéosonásban, a hátbaszúrásban segít. Egyszóval, amire a fejvadász való, azaz hogy "emberekre vadásszon" és ne a csatamezőn harcoljon, mint egy harcos.

A fejvadász túlmisztifikálása, hogy "hű, fejvadász!" viszi félre sokszor a karaktereket attól, hogy igazán jók legyenek... Mert aki testőrt szeretne, az legyen harcossal, aki megfigyelni szeretne, legyen tolvajjal, aki beosonni akar, legyen tolvajjal, aki íjászkodni akar, legyen megintcsak harcos. Sokkal jobbak ezek abban,amiben kell, mint a fejvadász. És ha a fejvadász kilép a szerepéből, ha nyílt harcot kezd, hamar alulmarad, hiszen nézzük csak meg, ki-miből mennyit kap szintenként.

A fejvadász egy szerteágazó képzettségekkel rendelkező kaszt, meg tudja keresni, oda tud lopakodni, vagy beosonni az áldozatához, mejd megöli. Ez a dolga, ez nem "hú de sokféle...".

egy egyszerű halandó elveszítheti a fejét, de a fejvadász soha, ugyanaz a halandó elfelejthet dolgokat, de a fejvadász megintcsak soha!

Tényleg? :):) És ha a lovag a lovasroham közben elveszíti a fejét? És ha az íjász célzás közben elveszíti a fejét? És ha a varázsló varázslás közben elfelejt dolgokat? Nem-nem... :) Ez a legjobb példa a fejvadász kaszt indokolatlan túlmisztifikálására. Bizony, a többi kaszt is ugyanúgy jó a saját feladatára. Illetve arra jobb.

A fejvadásznak is megvan a maga szerepe, típusa. Persze vannak átfedések, ahogy egy tolvaj is tudhat garottal hátbaszúrni 8):lol: , vagy egy harcos is tudhat lopakodni és rejtőzködni. Ahogy egy fejvadász is megtanulhat ezt-azt. Mint mindnki. De attól még a fejvadász az fejvadász, semmivel sem jobb, mint bármelyik más kaszt. Szerintem.

Közzétéve:
Tényleg? Smile Smile És ha a lovag a lovasroham közben elveszíti a fejét? És ha az íjász célzás közben elveszíti a fejét? És ha a varázsló varázslás közben elfelejt dolgokat? Nem-nem... Smile Ez a legjobb példa a fejvadász kaszt indokolatlan túlmisztifikálására. Bizony, a többi kaszt is ugyanúgy jó a saját feladatára. Illetve arra jobb.

még mindig tartom, amit mondtam! a lovag nem veszíti el a fejét, de teljesen átjárja a harci hév, a varázslót átjárja a mágia adta korlátlan hatalom! a Fejvadászt nem járhatja át a gyilkolás vagy a harc öröme, mert akkor hamar véget ér a pályafutása 8) Nem akarom túl misztifikálni, de ha élni akar, akkor soha nem veszíti el a fejét, mert ez végzetes hiba is lehet a számára!

Lehet, hogy félreértettük egymást, de én nem beszéltem specializált fejvadászkasztokról, csak arról mit lehet egy fejvadászból kihozni!

A fejvadász csak egy eszköz, nincsenek jogai, szabadsága ez egy borzasztó nagy hátrány!

Hangsúlyoznám, hogy a speciális kiképzés Kránra jellemző, többek között ez az egyik nagy előnyük a külső klánokkal szemben. Persze csak megfelelően alkalmazva, mivel a feladatorientált képzés egy valamibenkiemelkedően jóvá teszi az illetőt, ám a többi feladatban nem annyira... de ugye ők eleve úgy dolgoztatnak, hogy megy a csapat, és mindenki a maga dolgát teszi.

Krán nagy birodalom, de csak azért mert ott laknak a "Gonoszok", még semmivel sem nyújt jobb kiképzést, mint teszem azt Toron. Kránnak nagy múltja van nagy hatalommal, de még nem jelenti azt, hogy ök az abszolút "überfa**a csávók"! Bocs a pejoratív kifejezésért :wink:

Közzétéve:

Hm, ez elég érdekes vita ahhoz, hogy spontán beleszóljak, amiért előre is elnézést a két résztvevőtől.

Szóval, ami szemet szúrt:

a lovag nem veszíti el a fejét, de teljesen átjárja a harci hév, a varázslót átjárja a mágia adta korlátlan hatalom! a Fejvadászt nem járhatja át a gyilkolás vagy a harc öröme, mert akkor hamar véget ér a pályafutása

De tulajdonképpen miért is nem? Hiszen a fej elvesztése ha jól tudom, csupán egyetlen értékhez kötődik a MAGUSban, ez pedig az aszrál (ha nagyon kukacoskodni akarok, mondhatom, hogy tán még az akaraterőhöz is van némi köze...).

Egy lovagnak minden további nélkül lehet 10-esnél kisebb asztrálja (3k6-tal dobja, ami a legrosszabbminősítés... ), tehát el tudja veszteni az eszét, ha arról van szó. Azért megjegyzendő, hogy nem tévesztendő össze a lovag és a paplovag, hiszen az utóbbinál előfordul pszi használat, az pedig már minimum 12-es asztrált feltételez.

Aztán a varázsló: 12-es asztrál minimum, mivel pszi használóról beszélünk, ami több, mint az átlag. Viszont ez sem jelenti azt, hogy sosem veszti el a fejét. Előfordul az, bár tény, hogy szélsőségesebb eset kell hozzá.

Aztán az a mágia adta hatalom sem olyan korlátlan ugye :)

Fejvadásznál is 12-es asztrál a minimum, mivel ETK szerint pszi használó, de pl UTK szerint már ez sem egyételmű, de mint fentebb is írtam, a 12-es asztrál sem garancia arra, hogy mindent úgy tesz, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A fej elvesztése gyakorlatilag az adrenalin felgyülemlésének a következménye, az pedig egyértelműen kell az életbenmaradáshoz, ha jobban belegondolok. Szóval szerintem az a fejvadász van halálra ítélve, amelyik minden helyzetben a nagykönyv szerint, hűvös aggyal jár el. De lehet hogy tévedek.

A másik téma a Krán és egyebek.

Akárki akármit is mond, egyételműen Krán olyan, amilyenre teremtették az alkotók, vagyis übertáp. Nem véletlen, hogy a legtöbb kaszt onnan csak NJK, és nagyon ki sem tudna onnan jönni senki sem, hiszen hamarabb kapnák el... ezért szoktam mosolyogni a renegát birodalmi fejvadász kasztokon.

Igenis Krán, és ami ott van, egyedi, és nem szabad alábecsülni, így lettek teremtve. Most mondhatnám Shackallort, vagy mondhatnám azt a 20 Lopakodót, a transzcepsz-t, a birodalmi fejvadászok képzését, aminek okán meghosszabbítják az életüket mesterségesen. Vagy pl ott vannak a 13-ak, vagy a kráni elfek, de itt szerintem meg is állhatunk, mert még Toron sem dicsekedhet ilyen armadával, még a Hatalmasaival, meg a régi kyr pusztítókkal együtt sem, akkor sem, ha amúgy marhára nagy hatalom.

Persze az is benne van a pakliban, hogy egy Toron vs Krán deathmatch-et valszleg sosem fogunk végignézni, alapvető érdekeltségbeli és földrajzi eltérések miatt, így sosem derül ki, végülis melyik a nagyobb hatalom.

Közzétéve:

Sztem a legfontosabb az asztrál meg a mentál-meg a pszí.

Nem tartozik a kedvenc kasztjaim közé a fejvadász, de egyet már vittem (9. TSZ-ig). Sokszor múlt az élete rajta, hogy sikerül-e nem elárulnia, hogy mélyen megveti az adott eszmét (pl. az arcizma sem rándulhatott az embervadászomnak, mikor egy Tharrhoz szálló lélekáldozatot végig kellett néznie, csak hogy a végén elkaphassa a papot-akit addig évek munkája árán testőrként őrzött a BM-ektől...), a hatodik érzék nélkül jó néhányszor fojtóhurok végezhetett volna vele, na és meglehetősen komoly akaraterő szükségeltetik ahhoz, hogy egy embervadász hónapokon át Iker legyen...

Közzétéve:

Szerintem a szaktudás mindenek elött való. Pl: olvastam az előbb, hogy sok sikeres asztrál próba kellett hogy túlélje, mert álcázva egy toroni BM embere volt. Nos (feltéve ha van új tekercsek szabálykönyvük) kikerülhette volna ezt az egész vagy összejön vagy nem problémát a színészet nevű képzettséggel.

Szerintem a fejvadásznak, csak nyílt harcban van szüksége a fejvadász kardra, másutt dobótőröket, sarlókést, kissebb nyílpuskákat és mérgezett tűket alkalmaz.

Mert például egy dobó tőrrel gond nélkül lehet 1K6+2K6Fp+1K6Ép+fejvadász sebzésmódosító Sp-t sebezni, alkalmazva az orvtámadás nevű képzettséget 4. fokon. ha tegyük fel bír mellette a rejtett támadás nevű képzettséggel mondjuk 3. fokon, már egy igen hatékony kis bérgyilkosunk van, ha pedig mindemellé társítunk egy kín okozás nevü képzettséggel 3. fokon, már gond nélkül elfoghat embereket nagy tömegben is a lebukás minimális esélyével.

És még folytathatnám hosszú órákon keresztül a lehetséges képzettség párosításokat, de kérem azokat, akik ETK képzettségekkel játszanak, hogy ne vegyék magukra.

Szerény véleményem szerint az különböztet meg egy "sok képzettséggel bíró harcost" az igazi fejvadásztól, hogy mennyire ismeri, és, hogy mennyire képes kihasználni a képzettségei nyújtotta előnyöket.

Mielőtt bárki magára venné és a felmenőimről alkotna egy visszataszító képet önmagában, azelőtt szólnék, hogy SENKIT NEM AKAROK MEGB

Közzétéve:

Üdvözletem!

Véleményem szerint minden hejzetfüggő, fontos figyelembe venni hogy mi kelehet, mijen helyzetek álhatnak elő. Abol kindulva hogy fejvadászrol van szó, akit véleményem szerint azért képeznek ki, hogy képes legyen problémásan elintézhetö elenfeleket elintézni. Probémás alatt ojan elenfelet, lényt értek aki jol védett, sokan védelmezik. Belátható hogy egy eféle ember (lény) lepusztitása nyilt támadás esetén sok eröforást emésztene fel. Emiatt fognak a fejvadászok orvul ténykedni, ugy hogy lehetö leg kivédhetetlenebb legyen. Egyszerüen azért mert egy orvtámadás nehezen vagy egyáltalán nem védhetö ki. Eböl következik szerintem hogy egy fejvadásznakanyira kell jó harcosnak lennie hogy letudja gyözni az elenfelét, nyilt harcban DECSAK ÖT! Erre azért van szükség mert a legjobbak is hibázhatnak, a fejvadász leleplezödhet. A célpont is lehet jó harcos. Ezen felül fontosak a megfelölő szakértelmek, hogy kelöenn közel tudjon kerülni áldozatához. A szakértelmek melet fontosna ktartom a megfelelö mentális hozálást is, mijen dolog az ha a célpontot érzelmi inditékok miatt képtelen megölni a fejvadász? Másik sarkalatos példa ha képtelen a megfelelö álcáját megtartani mert nem képes arcizom rándulás nálkül pl a legjobb társát félig halálra korbácsolni, holott álcája és szerepe szerint ezt KELL tenie.

A fejvadászok mitikus hirneve véleményem szerint a következökböl fakad/fakadhat:

- Kevesen vannak a harcosok tömegeihez képest, mégis képesek ojan dolgokat megcslekedni amihez , sok sok harcosra lenne szükség.

-Mocereik, eröse épitenek az észrevétlenségre, meglepetésre, emiatt az ismeretlenség homályába burkoloznak, a közemberek elött. Az ismeretlentöl az ember mindig is jobban fél.

-Ha tehetik ugy csapnak le áldozatukra hogy sokalta erösebbek legyenek nála az adott pilantban. Például: Az aréna ünepelt bajnokát, mérgezett fegyvereivel meglepi egy fejvadász, amikor regel felkelfáradtan és megy a konyhába. A bajnok fegyvertelen és nem számit támadoja felbukanására. Fejvadászunk ráveti magát, megmérgezi, és megöli. A köznép eböl azt veszi észre hogy az aréna bajnoka aki puszta kézzel puszitotta el kihivoit, egy fejvadász keze által halt meg. Ki ne gondolná erösebnek, és hatlamasabnak a fejvadászt a bajnoknál?

Nem akarok senkit se megbántani hozászolásomal, elnézést ha valakit sért a hangneme.

Dreemer

Közzétéve:

Üdv!

fontosna ktartom a megfelelö mentális hozálást is, mijen dolog az ha a célpontot érzelmi inditékok miatt képtelen megölni a fejvadász?

Én sem akarok megbántani senkit, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az érzelmi indítékoknak semmi köze a mantálhoz, az az asztrál.

Közzétéve:

Hali!

Az asztrál, mentál összekeverésétől eltekintve, szerintem megérdemli a halált az a fejvadász, aki "érzelmi okok miatt" nem képes végrehajtani a feladatot.

Egy igazi fejvadászt úgy nevelnek/tanítanak ki, hogy közlik vele, a barátság, a szerelem és az ehez hasonló fölösleges hívságok miatt könnyen sebezhetővé válik, úgyhogy ha a fejvadász ezért hibázik, akkor dögöljön is meg!!! :twisted: Egyszerű a megoldás, NEM BAR

Közzétéve:

Szerinem a fejvadászok nevelése attol is függ hogy hol képezték ki őket.

Szerintem más eszméket tanitanak nekik pyarronban mint kránban ez egyértelmü persze a egyik sem a kedvességéről híres társaság de azért mások.

Közzétéve:
Hali!

Az asztrál, mentál összekeverésétől eltekintve, szerintem megérdemli a halált az a fejvadász, aki "érzelmi okok miatt" nem képes végrehajtani a feladatot.

Egy igazi fejvadászt úgy nevelnek/tanítanak ki, hogy közlik vele, a barátság, a szerelem és az ehez hasonló fölösleges hívságok miatt könnyen sebezhetővé válik, úgyhogy ha a fejvadász ezért hibázik, akkor dögöljön is meg!!! :twisted: Egyszerű a megoldás, NEM BAR

Közzétéve:

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek egy kráni fejvadászom előtörténetével kapcsolatban:

Sagrath Avator

1. tsz. kráni fejvadász előtörténete

Faj: ember; jellem: rend-halál; vallás: Ranagol; szülőföld: Krán és a KM akarata szerint*

1. Hangulatkeltés a karakterhez:

Közzétéve:

A történet kiválló! Grat! :wink:

Én egyvalamit hagynék ki, ill. változtatnék meg...a Shien-Gorr vadászait békén hagynám, hiszen nem igazán van esélye ellenük holmi külső tartományokbeli klánnak, helyettük valamelyik Káosz-szekta pribékjeit, vagy zsoldosait említeném....ők is vannak olyan erősek, hogy kiírtanak egy teljes Klánt, ha érdekükben áll.

Én mint állandó KM, plussz TP-t adnék az előtröténetre:)

Közzétéve:

Üdv!

A történet valóban kiváló, a Tehrakin által említett apróság mellet (bár szerintem nem olyan vészes, hiszen a történet szerint valóban esélye sem volt a klánnak. Mondjuk az esetleg finomításra szorulhat, hogy miért írtják ki a klánt, erről persze a karakter nem feltétlenül tud, még előző életéből sem.) azért megjegyezném, hogy a hangulatkeltő írásban mara-sequort használ a fejvadász, aki elvileg közelébe sem juthatott kráni fegyvereknek.

Ha nem muszáj feltétlenül, akkor én ezt egyenlőre kihagynám (főleg az előtörténetből).

Néhány motivációs szála(ka)t is be lehetne még építeni, mint a kráni fegyverzet megszerzése, visszajutás kránba, kideríteni, hogy miért írtották ki a klánt.

Eszembe jutott még, hogy kránon kívül azért elég riktán nézik jó szemmel a kráni fegyverzetet hurcolászó emberkéket. Véleményem szerint erősen vadásszák is, úgyhogy nem feltétlenül porobléma, hogy hanyagolni kell amíg esetlegesen visszatér kránba.

Sylvanus

Közzétéve:

Nem hinném, hogy a fejvadászok közt nem alakul ki barátság.

Nyilván nem fog a városban kajtatni, és a haverokkal sörözni (bár 'elfogadottabb' - Gyöngykeresők, Embervadászok - klánok esetén miért ne?), de azt kizártnak tartom, hogy azokkal, akikkel végigszenvedik a kiképzést, vagy több melót izzadnak végig, azért nem köt barátságot, mert sebezhetővé válik.

Sőt, ha folyamatosan csapatban dolgoznak (pl. megfigyelő-követő csapat), jobban dolgoznak, ha alaposan ismerik egymást.

A szerelem meg jön és megy, náluk sincs ez másként.

Nyilván a kráni és egyes gorviki klánok kivételek ebből a szempontból.

Üdv.!

Új vagyok itt, de Ynev világában már sok-sok életet éltem és sok-sok ember felett mondtam ítéletet. :)

Shikaka szerintem jobb szó lenne a Tisztelet. Amit külső szemlélő barátságnak vél, az nem más, mint az egymásnak (valószínűleg többször) bizonyított erények tisztelete. A tettek, a hozzáállás, a belső törvények maradéktalan betartása és még sok dolgot lehet idesorolni... Ráadásul a tanításukban is nagy szerepet kap a tisztelet, ami nélkül a tanulást gyorsan félbe szakítja a mester suhanó pengéje. A barátság meg kifejezetten tiltott dolog. Az érzelmi függés a legnagyobb ellenség!

Közzétéve:

8)

Üdv!

Szerintem igenis, határzottan mondom hogy van köztük Barátság, szerelem, hisz ezek mind olyan erősek lehetnek mint a hatalomvágy(megalománia) vagy pranoia(üldözési mánia), amik hatására az ilyen karaterekből lesznek azok akik renegáttá válnak idővel hisz egyszer majd nem bírják kegyőzni ezen érzelmeiket( az asztrál és akaraterő próbára egyszer majd csak dobhatnak 10 ezt.. :P )

Az hogy a Gépies (Gyilkológép) viselkedés van megkövetelve tőlük a KL

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...