Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A fejvadászok életútja és mentalítása

Xant

Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál  

126 szavazat

1. 1. Mi a legfontosabb egy fejvadász karakter megalkotásánál

• Asztrál, mentál
    • Fizikai képeségek
    • Szakértelmek

Recommended Posts

Üdvözletem mindenkinek.

Egy kicsit föllendítjük a témát :P (remélem)

Kiváncsi volnék arra, hogy a fejvadászaitok hogyan oldanák meg azt a probémát, hogy be kell épülniük valahova és kiiktatni egy magasrangú szeméjt.... (Kiváncsi volnék milyen képzetségeket vetnétek be, ha mondjuk tapasztalt fejvadász a karakter....)

Ui: Bálint: Szerintem is kinyírnák a sequatort... :shock:

Link a hozzászóláshoz

Én is ígygondolom. Ezzel az egész ötlettel oda akartam kijukadni, hogy mi van akkor, ha a fejvadász 4-es fokú auraleplezéssel, 4-es foku színészettel, 3-as foku Arctalansággal, 4-es foku álcázással, 3-as foku álruhával rendelkezik reálisan mennyi az esélye a lebukásra ha ezek mellet még 4-es foku a lélektennya és van ékesszólása is? Kiváncsi volnék mégis mi minden kellene ahoz, hogy egy reális Km le tudja buktatni őt, ha már születése óta az álcázásra tápolt rá...

És kb mennyi esélye lenne a fejvadásznak a menekülésre ha idő előt észreveszi, hogy szorúl a hurok a nyakán??

Link a hozzászóláshoz

A fejvadász független és három szervezet lohol a nyakában ezért elsősorban a rejtőzése miatt rendelkezik ezen képzetségekkel. Elsősorban Krán elől akar leplezve maradni, még nem tudnak létezéséről. Amúgy 9. tapasztalati szintű UT szerinti fejvadász volt csak 5. szintre vissza kellet léptetnem de képzetségei megmaradhattak. Utaná lépet még egy szintet aztán váltatkasztú

Link a hozzászóláshoz

Ha ügyes vagy és a karaktered képes a fejlődésre akkor az UT tényleg sok lehetőséget biztosít a specializáció ezen formályára.

Hogy hova akarok beépűlni az elég hosszú sztori. A kezem ügyében volt egy doboz amiben Ranagol Ynevi hejtartójának szent erekjéje volt... de kicsúszott a kezemből és mivel az egész sztori Erionban tőrtént a doboz az Inkvizíciós székházba kerűlt. Onnan akarom elhozni. Tiasztában van a karakter vele, hogy ez egy lehetetlen válalkozás de aki mer az nyer. Vagy jobbat mondok: "Aki erős az győz." :wink:

Link a hozzászóláshoz

Ide szinte lehetetlen beépülni. Maximum informátor szintjén akiből kell 1db. Miután elkészült a haditerv és meg lett szervezve az akció, ha egyedül vagy akkor az egész csak rajtad múlik, el lehet lopni az erekjét. Előbb érdemes zarándokként felderíteni a terepet és ezek után ellopni, mást nem tudok erre mondani.

Link a hozzászóláshoz

Erinont úgy ismerem mint a tenyerem (hejismeret 4fok) és ha elérem a 10 szintet bizonyosan elkezdek eme téren is akciózni. Szövetségesek nélkül képtelenség megoldani... ezt majd kiépítem valahogy- de ez is csak ahoz kell, hogy tudjam hol az erekje az épületen belűl és bejossak az épületbe amint ezek megvannak 90% hogy végzek a közvetítővel. :lol: De ez még a nagyontávoli jövő kérdése addig még milliószór felakaszthetnek ellenlábasaim... :cry:

Link a hozzászóláshoz
Cheten említettem meg TheElf, hogy a fejvadászok csak eszközök. Ez így van, de egy fejvadász ezt nemm így fogja föl. Hanem új cél/kihívás egy új küldetés. De ha viszont erre a fv rájön, és magába gondol, akkor már elveszik a kötelék közte és a klánja között. Sztem akkor akar elmenni, és renegáttá válni. Nekem ez a véleményem erről.

Igazad van, de egy fejvadászt ezt tényleg nem így fogja fel, játszok elég ideje fejvadásszal, hogy tudjam, hogy egy fejvadász annak csak örül ha új feladata van, mert akkor feladatot teljesíthet és neki az jó, ha visszaadhatja azt amiért őt annak idején tanították.

A mortelek meg teljesen mások nekik ez okoz a legnagyobb örömöt, mert ölhetnek és lelket küldhetnek az Uruknak...

Link a hozzászóláshoz

Ezzle teljesen egyetértek, szrintem bárki, aki fejvadásszal játszik, annak ezeket kell szem előtt tartania, mielőtt egy gyenge pillanatában úgy határoz, hogy renegát lesz. Most őszintén: mi a fenének lenne renegát. ha úgy gondolja, hogy ő csak eszköz?? Akkor már a fejvadászok fele renegát lenne, és kábé a 85%-a azon gondolkodna, hogy hogyan menekülhet el a klánból, ez pedig abszurd. Õk a sikernek élnek, s nem édekli őket, hogy más mit gondol róluk.

Link a hozzászóláshoz

Akkor ha már ilyen jól ennél a kérdésnél vagyunk, most akkor egy közkérdés:

Milyen indokokal, avagy milyen okok miatt lehet egy fejvadász renegát :?: :?:

:arrow: Mert meghalt valakije a klán miatt

:arrow: Mert olyasmi történt vele, ami nem tartozik a feljebbi kategóriába, de a klán keze van benne, és negatív a hatása a fejvadászra

:arrow: Mert találkozott egy renegáttal, és ez megváltoztatta az életfelfogását.

Nekem hirtelen ezek jutanak cak eszembe. Várom a javaslatokat :!:

Link a hozzászóláshoz

Pontosan, ez a 3 példa külön külön is megrendítheti a fejvadászt a klánjához való hűségében, de ez még nem jelenti azt, hogy egyből a renegátság gondolata fogalmazódik meg benne. Az első két lehetőségnél magányos nyomozásba kezdenék, hogy vajon mért tette a klánom azt amit... Ha valami olyan dologra bukkan (indokra) mej megmagyarázza ezt tőrténést beletörődhet, de ha az egész egy értelmetln dologba torkollik valószínűleg elvesztem hitem a klánomban és márcsak egy lökésre várok, hogy lemerjek lépni...

A 3. lehetőségnek is lehet esélye de csak akkor, ha olyasvalaki gyözködi akit már ismer, (egy régebbi találkozás vagy egy volt klántárs.) Ha megfelelő indokokat tud felmutatni mért hadja el klánját a FV akkor valószínű elgondolkodik a lehetőségeken. (ezen indikok lehetnek a : függetlenség, hírnév, pénz, vagy a kiváncsiság a nagy világ után...)-ez is attól függ honnan való az fejvadász...

Abban az esetben ha két a fent említett 2 vagy mind a 3 lehetőség fennáll (aktuális) a vadász valószínűleg enged majd a renegát szavának és elfut mert félhet a klánjátol. (Azt gondolhatja, ha valami miatt ellene tett vagy megpróbálta elveszejteni máskor is meg fogja próbálni.)

Erre tudnék is példát mondani : Lord Quator birodalmi tersziuszt El-Hamedbe elpatkolni kűldét... volt ott egy Messor is aki rosszúl ám de összerakot egy képet miszerint Kránt elárúlták..

Link a hozzászóláshoz

Egy jóval fentebb említett karakter historiáján okulva, még az is indik lehet ha egy bevetés során a FV megcsonkítva tért vissza és a klánja számára már használhatatlanná válik. Ilyenkor valószínű megölik de a JK ezt előre is gondolhatja ezért inkáb "haza" sem megy. Egy kalandmodulban 2 gorviki fejvadász egy sikertelen bevetés után inkáb megszökött mert félt klánja büntetésétől és inkáb elhitették velük, hogy meghaltak...

Bár nem fejvadászok és bár nem is olyan eszmék szerint léteznek mint a JK. Sirenarban a tikos város őreit az Óelfek testőreit ha azok emberrel "érintkeznek" kitaszíttatnak, számüzetnek. (Persze ez megint csak egy olyan példa aminek semmi köze a fejvadázsokhoz!)

Link a hozzászóláshoz

Szerintem egyetlen oka van amiért valakiből renegát lessz mégpedig hogyha vét a klánkódex ellen, és mint tudjuk ezek a szabályok nincsenek teljesen kidolgozva és bármit bele lehet illeszteni az előbb felsoroltak közül pl nem teljesitette a ra bizott feladatot, életbenhagyta a célszemélyt, erintkezet egy renegáttal, stb ezek mind a klán belső törvényeit képezhetik és igy bármelyik ok vezethet a renegáttá váláshoz.

Link a hozzászóláshoz

Nefadar: Látom megdöglesz a Kráni fejvadászokért :lol: , akár merre nézek töbnyire róluk írsz. Feltételezem elég sokat is tucc róluk, sőt néhány hozzászólásodnál azt vettem észre, hogy erőszeretettel jáccol ilyen karakterekkel. Tudnál nekem tippeket adni, hogyan jáccol egy Kráni FV-vel, hátha eltudok lesni egy két fogást.. :wink:

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...