d3st Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Ez most mi egy gladius? Na mind1. Ami engem érdekel azok azok az egzotikus pengék, amit mondjuk az ilyen pengeboltokban lehet látni. Kb fél méteres az egész fegyver, de van pengéje oldalt, elöl, alul, és hátul, így közelharcra kiválló, csak az a baj, hogy nem tudom leírni, hogy hogy is néz ki, de majd keresek képet, de aki jár pólusba, árkádba, ott a leggyönyörübb pengék azok ezek. Szerintem eléggé használhatóak harcban. Csak az a baj, hogy enm tudjátok miröl beszélek... :oops:
Gem Kapocs Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Ez tulajdonképpen egy a szokásosnál szélesebb pengéjű, így erősebb és strapabíróbb rövidkard.A római hadsereg rendszeresítette a Spartacus féle lázadás után, mert szúrásra és vágásra egyaránt alkalmas volt.A római pajzsfallal együtt használva is igen nagy hatékonyságot mutatott, hiszen nem kellet megnyitni a pajzsfala a vágáshoz, hanem mikor az ellenfél elég közel ért, egyszerűen ki kellet nyújtani a kart, és máris az elenfél belsőségei között turkáltunk.köszi szépen akkor ezt a fegyvert lehet a rövidkard értékei szerint játékban is használni???Persze. Ez tkp egy rövidkard, aminek majdnem olyan széles a pengéje mint egy pallosnak.Esetleg a sebzésén érdemes módosítani, de azonkívül normál rövidkard.
d3st Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Szerény véleményem szerint a gladius hasonlítható de nem egyeztethetö egy rövid karddal, mert a KÉn kívül minden értéke jobb egy kicsit... Na de mindegy...
Gem Kapocs Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Igazából, pont azért nő a sebzés, mert a gladiusnak valamivel nagyobb a súlya.Ez azt jelenti, hogy lassab lesz(csökken a Ké és a Vé hiszen a hárításoknál is fontos a gyorsaság) de növekszik a Té, hiszen a nagyobb súly, nagyobb ütőrőt eredményez.Ugyhogy szerintem jobban járunk, ha a gladiust sima rövidkardnak vesszük.De ez ki ki döntse el maga.
d3st Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Well, a gladiusnak szélesebb és pár centivel hosszabb a pengéje, szóval a vé nem hinném hogy változik..
Gem Kapocs Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Szélesebb és hosszabb=nehezebb.Na vajon mi a legfontosabb amikor védekezel?.Hátcsak nem az, hogy időben az ellenfél fegyvere elé kapd a sajátodat?namost lépjünk tovább:nehezebb=lassab.Capishe?
bencurrrr Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 A gladius előtt nem a squpitor volt a római légiók fegyvere? Mert én úgy tudom a híres taktikájuk a pilum squpitor taktika volt. Ami abból áll hogy eldobják a 1-2 pilumot és rövidkarddla hadkoznak. A pilumot is bele lehetne tenni a magusba. (Ja és a nyilak utánmért nem jár valamilyen harcérték levonás? mert ul képpen az benne van az emberbe. Vagyis akadájozhatja.) Na szóval ha a pilumot egyszer körönként tudunk dobni az jó.
Mr.Bean Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Szerintem csak akkor fog beleállni valakibe egy nyil vagy pilum ha az illetőt tulutessel találják el ha nem akkor csak feluleti sérülést okozott azért jar az Fp levonas és nem Ép.Az nyilnal ha beleáll akkor letorheti a a kiállo rézt persze ez szinten fájdalommal jar ugyhogy sebzodik is, és ha valakit pilummal hát... én ugy tudom a pajzsok ellen lett kifejlesztve a fegyver nem pedig emberek ellen.
@huszár Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 a pilum már létezik egy ideje a magusban is, mivel az MTKban vezették be, vagyis ott volt le irva legelörzör..az pedig nem tegnap volt...amugy, meg szvsz, ha kiáll egy hatalmas, éles brutál pajzsbontó dárdaszerű valami a mellkasodból,akkor az már nem akdályoz többet, sőt semmi sem akadályzo többet téged, hacsak a egy nekromanta nem szórakozik...uyganis egy kicsit meg vagy halva már olyankor, de ez perzse csak szvsz
Con Salamander Közzétéve: Január 11, 2004 Közzétéve: Január 11, 2004 Galadius?mert remélem nem csak elírtad.Mert a Gladius egy rövidkard, nagyon hasonlatos a magusos rövidkardhoz, azzal a különbséggel, hogy közepén kissé elvékonyodik, majd mielött a penge is "elfogyna", még a hely elött megvastagodik.És ezt a római gladiátorok használták a viadalokon. ha akarod, küldök róla képet is. És ezt biztos forrásból tudom, még elöadást is csináltam belöle...Szal Gem Kapcso jól mondta. sztem sima rövidkard értékek...de adhatsz neki +1 sp-t, mivel ez a sebzésre volt kitalálva, de akkor -1 KÉ, -2 TÉ, -3 VÉ. kbra.
Bálint Közzétéve: Január 12, 2004 Közzétéve: Január 12, 2004 Ez így elég korrektül hangzik. De ezt ti akarjátok használni gladiátor arénákon kívül is, szvsz nem egy nagyon előnyös fegyver... De hát ízlések és pofonok.
cather Közzétéve: Január 12, 2004 Közzétéve: Január 12, 2004 Galadius?mert remélem nem csak elírtad.Mert a Gladius egy rövidkard, nagyon hasonlatos a magusos rövidkardhoz, azzal a különbséggel, hogy közepén kissé elvékonyodik, majd mielött a penge is "elfogyna", még a hely elött megvastagodik.És ezt a római gladiátorok használták a viadalokon. ha akarod, küldök róla képet is. És ezt biztos forrásból tudom, még elöadást is csináltam belöle...Szal Gem Kapcso jól mondta. sztem sima rövidkard értékek...de adhatsz neki +1 sp-t, mivel ez a sebzésre volt kitalálva, de akkor -1 KÉ, -2 TÉ, -3 VÉ. kbra.nekem küldj légyszi képet róla
cather Közzétéve: Január 12, 2004 Közzétéve: Január 12, 2004 Ez így elég korrektül hangzik. De ezt ti akarjátok használni gladiátor arénákon kívül is, szvsz nem egy nagyon előnyös fegyver... De hát ízlések és pofonok.hm szerintem a lényeg az hogy élvezzem a játékot a hátrányokat úgyanúgy lehet élvezni! Jópár partyn csináltam már hátránybol hatalmas előnyt...
cather Közzétéve: Január 13, 2004 Közzétéve: Január 13, 2004 nos szóvolt a karmokról arról juttot eszembe mivel mechanikus nos kell hozzá mesterfoku fegyver kovácsat és mechanikai is??? (mindenképen magamnak akkarom legyártani )
Shalafi del Necro Közzétéve: Január 13, 2004 Közzétéve: Január 13, 2004 Hát hogy őszinte legyek nem csak mf mechanika kell inkább 5. fok és kovácsolásból sem árt!
Elátkozott Közzétéve: Január 13, 2004 Közzétéve: Január 13, 2004 Hú szerintem ez azért egy kicsikét túlzás, hiszen egy eléggé egyszerű rugózó mechanizmusról van szó. Tőr nagyságú pengéket meg még egy Af-ú kovács is képes megmunkálni.
cather Közzétéve: Január 13, 2004 Közzétéve: Január 13, 2004 Hát hogy őszinte legyek nem csak mf mechanika kell inkább 5. fok és kovácsolásból sem árt! most hogy őszinte legyek régi etk szerint jáccok és ha nekem valaki valamit mond lehetőleg legyen leforditva arra
Con Salamander Közzétéve: Január 13, 2004 Közzétéve: Január 13, 2004 mechanika képzettség...ilyen nincs az ET-ben.De sztem mondjuk két szakmából (mérnök és még valami) meg van a mechanika. az 5. fok az jobb, mint a MF. ugyanis van az ún. fokos képzettségrendszer az AF 2.foknak, a MF 4. foknak felel meg.szal összesen 3 szakmával( fegyverkovács, mérnök, és még valami) + esetleg egy általános kovács szakmával mindenképp elöállítható. Szal sztem 45 kp- 3 MF szakma, de legfeljebb 60 kp- 4 Mf szakma elég KELL legyen. A mechanikára mondjatok már a mérnök mellé valamit... nekem így fél 12kor semmi sem jut eszembe... :oops:
Elátkozott Közzétéve: Január 13, 2004 Közzétéve: Január 13, 2004 Az MTK-ban van a mechanika képzetség kidolgozva ami mint tudjuk ETK alapu. Szerintem a fentebb említet két képzetség is elegendő az elkészítéséhez, ám ha több tudás áll a JK rendelkezésére az mégjobb.
cather Közzétéve: Január 13, 2004 Közzétéve: Január 13, 2004 nos nem azért mondom de szerintem túl nagy ez a felhajtás szerintem csak fantázia kell hozá meg egy kis tudás meg hoszas kisérletezés után úgy is rájön hogy lehet megoldani a dolgot... erröl enyit
Fürge Disno Közzétéve: Január 14, 2004 Közzétéve: Január 14, 2004 Figyusztok!!Szerintem egyáltalán nem kell hozzá képzettség...kigondolja milyen legyen a fegyver...készít róla 1 kezdetleges tervet és aztán beadja valami profi kis kovácsnak akit mellesleg jól megken...az szépen megcsinálja igények szerin..aztán jöhet valami bérvarázsló akit szintén megken és máris kész az áhított fegyver mégozzáh egy kis rúna turbó is van rajta....(tudom hogy cather maga akarta megcsinálni..de kompromisszum mindig kell)Szóval sztem nem kell hozzá más csak tudni it akarsz és ismerni a megfelelő embereket...ja majdnem elfelejtettem a legfontosabb a jól kitömött aranyas zacsi!!! 8)
Leviathan Közzétéve: Január 14, 2004 Közzétéve: Január 14, 2004 Egy durva Antiss fegyvert csináltatok meg az Anyagi síkon. Szerintem nem minden terv megvalósítható. Persze jó, hogyha valaki kreatív, de kérem!!!!!!!!!!!!!Mégis hány fegyvert találunk még ki? Elméletben minden lehetséges, de azért vannak a szabályok, hogy visszafogjanak minket. Mindenkinek saját kasztja fegyvere vértje stb.-je van. Ez nem rossz, de a KM-eknek túl sok.
Elátkozott Közzétéve: Január 14, 2004 Közzétéve: Január 14, 2004 Én (eléggé gyakran) KM-ként fogékony vagyok minden újra a fegyverek szintjén és minden olyannal kapcsolatban mej reálisan (ez a kulcsszó) megvalósítható. Ha a játékos fogja magát és kidolgoz egy fegyvert és elkezdi ahoz csiszolni karakterét és kikéri véleményemet (ami persze kötelező) modosításokkal de szinte mindig megengedem az újjat, ha nem én vagyok a KM akkor is megszoktunk eggyezni. Egyedűl a tűzfegyverektől berzenkedem ám hála az égieknek egyenlőre még senkinek sem fogalmazódot meg a fejében ilyennel jáccani.
cather Közzétéve: Január 15, 2004 Közzétéve: Január 15, 2004 nos én egy valalamit nagyon nem értek minek kell túlbonyolitani a dolgokat... most ha én egy harcos vagyok akki mester foku kovács és kitalál valamit akkor meg fogja csinálni mert segitheti a munkáját és nem igazán érdekli hogy nem ért hozzá anyit gyakorol míg tökéletes nem lesz nos én ezzel így vagyok...(ez a való világban is így van enyit a realitásról) Nézd a törpéket míg isten igazán kiváló fegyvereket gyártanak sokat gyakorolnak... És a való világban sincsenek megszoritások ha az "ember" nem akkarna újat kitalálni akkor leragadtunk volna az őskorban és nem lenne szerepjáték :roll:
Venes Közzétéve: Január 17, 2004 Közzétéve: Január 17, 2004 ha valakinek 20-as az ereje, akkor lehetne arra képes, hogy egy pallossal egy körben egyszer tudjon támadni?
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés