Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Fegyverek, fegyverek és még mindig fegyverek

Recommended Posts

Közzétéve:

Woodman.A lángkard értékei azért egyeznek meg a normális kardéval, mert tulajdonképpen csak a penge formája más.A méretei és a súlya körül-belül megegyezik a sima kardéval.Tulajdonképpen nincs rajta olyan változtatás, különbség a felépítésében a sima kardhoz képest, ami miatt megváltoznának az értékei.Remélem értettem a kérdést és te érted a választ :D

Közzétéve:

Necro:Persze hogy láttam a kedvenc filmem:) Imádom.

Egyépként 5 dobó tőröm van, és eddig nem voltam bizonytalan, csak az egyik játékos társam elkerekedett az öt dóbótőr hallatán. egyépként van még ez mellett egy hosszúm, meg egy extrás tőröm vagy egy hósszú íjam, nem is tudom...:)

Közzétéve:

Én 4 dobótőrt használok, és nekem nem kell több.

Más: Egy sima, NEM dobótőrt hogy lehet dobni? Sztem fel lehetne rá is venni a fegyverdobás képzetséget, és akkor lehetne. De szerintem ehez minuszok is vannak. És persze kisebb távolságra. MI a véleményetek?

Közzétéve:

Először is: Venes, nagyon helyes, éljenek a tarantino filmek :)

Másodszor: A tőrt lehet dobni, és mivel a súja jóval nagyobb mint egy dobópengéé, így annak is viszonylag nagy a hatótávja, viszont elég nehéz kiszámolni a forgását. Lsd Krokodil Dundee című film, ott jól látható amikor azt a böszme nagy halefet elhajítja, hogy igazándiból alig fordul egyet kettőt mire a célba ér. Viszont az előnye hogy sokkal nagyobb az átütőereje mint a dobópengének, tehát, könnyebb vérteket átüthet :)

Más: adobópengék, kis bőr tokokban pihennek, ezért nem csörögnek, mivel nyilván nem érnek egymáshoz..... Ezekből szerintem ha azt akarod hogy ne akadályozzanak a kilógó részek a mozgásban(mer ugy valahol meg is kell őket fogni ha gyorsan dobni kell), akkor lopakodás közben kb 10 lehet reálisan elhelyezni kézközelben, + 3-4et meg háton, bokánál...stb helyen.

Közzétéve:

Hunter: Egy sima tőrt is úgyanúgy kell, és lehet is célbadobni. Nem hiszem hogy külön fegyverhasználat képzettséget kell rá felvenni. A dobótőrt is csak a 11-es Té különbözteti meg a simától(ez is csak a célbadobásra érvényes, közelharcban szintén 8) ez a jobb súlyelosztást jelenti. Nem hinnem, hogy mínuszokat kéne rá számolni. A kissebb táv viszont indokolt lehet.

Közzétéve:

Necro: ha azt mondod, hogy mást nem lehet tudni róluk akkor mind1 .Lényegében az érdekelt volna, hogy miért nem engedik meg a fejvadászok, hogy bárki megérintse a mara-sequort és miért tekinrtenek neki ekkora fontosságot?

Közzétéve:
Necro: ha azt mondod, hogy mást nem lehet tudni róluk akkor mind1 .Lényegében az érdekelt volna, hogy miért nem engedik meg a fejvadászok, hogy bárki megérintse a mara-sequort és miért tekinrtenek neki ekkora fontosságot?

Nos, én arra tippelnék, hogy: mivel a mara-sequort csak Kránban készítik, és a gyakorlatban a legjobb fejvadászfegyvernek érvényesül közelharcban, nem csoda, hogy a fejvadászok mindig elrejtik, a másik az, hogy ha egy mara-sequort találnak valakinél Pl. Pyarronban vagy Yllinorban, azt azonnal kivégeztetik, vagy bebörtönzik....

Ez csak tipp, de logikus tipp. :wink:

Közzétéve:

Nefi szerintem azért nem engedik meg hogy egy fegyvert megérintsenek, amiért a szamurájokkal szemben is tiszteletlenség volt a pengét kihúzni, főleg megtapogatni. Egy hagyomány szerint ha a pengét kihúzzák akkor vért kell hogy kóstoljon, mielőtt visszateszik, különben cserbenhagyja a gazdáját....

Közzétéve:

Meg hát szerintem nem minden útszéli fejvadász (még kránban sem) kap a kezépe ilyen párosítást, vagy csak az eggyik felét.

Nem t'om te mit csinálnál ha nehezen kiérdemelt fegyveredet amiért képes vagy bármire, meg stb. valaki nézegetni akarja mert szép. Szernitem ha nem muszáj elő sem veszed.

Az biztos, hogy Kránon kívűl leölnek egy Sequor párosért, ugyanúgy mint a Ramiera-ért is. :twisted:

Hogy hol lehet hozzájutni?

Kahréban és sokért... KM függő, de én nem adnám 50 arany alatt. meg nem egyszerű beszerezni a lövedékeket sem.

Közzétéve:

Necromancer véleményén vagyok!

Szerintem is inkább rituális és tradicionális hagyományok mijatt nem veheti más a kezébe a Mara-Sequort. 8)

Bár volt a csapatunkban egy Ylinori harcos aki Mara-Sequoral rohangált mondván egy kissebb csata után találta. De ki tanította meg pár hét alatt őt harcolni vele??? :roll:

Közzétéve:

szeretem az ilyen karaktereket...... :twisted: Nálam a mara sequort csak birodalmi fejvadászok kaphatnak, és ők is csak bizonyos rang esetén... Én nem vagyok híve a boltban kapható, illetve az útszélén található kráni fegyvereknek :)

Közzétéve:

Hát meg kell hagyni nem osztogatnak minden utcasarkon Sequorokat, sem Jann szablyákat...stb

Mondjuk egy átlag JK (aki nem kráni fejvadász) eséje sincs ilyen fegyverekhez hozzá jutni...

De magas szinten lehetnek olyan fegyverei melyek akár felérhetnek vele.

Más!

Nem értem, hogy az MTK-ban (mindenki tegye félre az utálatát) meg máshol mért tartják elöbbre a vágó fegyvereket mint mondjuk a zúzókat!

Szernény véleményem szerint csúnyább egy buzogánycsapás mint egy hosszúkard!

Példának okáért ott a sújos sebek táblázat. Sokkal gyengébb a zúzófegyverek mint a vágók, a max. sebzésnél is mnodjuk karon!

A másik meg, hogy szerintem egy alabárd húzása nagyobb mint egy pallosé, ami nem mutatkozik meg a sebzésben... :cry:

Közzétéve:

Shalafi: Ez már az ETK-ban is így volt. Sima buzogány:TK:1 KÉ:7 TÉ:11 VÉ:12 sebzés:K6 :( ...rosszabb mint egy rövidkard. Nem hinném, hogy ha egy ilyennel fejbecsűrnek(és nincs rajtad sisak) még ugrálni fogsz. De ez a magusban valahogy nem így van. :?

Közzétéve:

hogy legyen, aki a kardokat is védi, nem hinném, h ha egy egyszerűbb karddal rebdes fejebsomnak, nagyon ugrálsz még...de igaz, ami iagz, h azért láncos buzogány, vagy másfélkezese kard, v vmi hasonló.... :oops: :o :shock:

Közzétéve:

Üdv mindenkinek

Miért csörög a dobópenge?

Ha bőr tokba van, akkor nem csörög, de nehéz elővenni.

Ha kilátszik a nyele, akkor csöröghet, de gyorsabban elő lehet venni.

Vagy nem jól írom?

@huszár

Még nem sikerült megszereznem az UT-t. Megköszönném ha leírnád.

Shalafi del Necro

Sajnos még a Summarium sincs meg. Neked is köszönöm.

A lángkard értékeit honnan tudod? Én nem találtam egyik meglévő könyvemben sem.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Woodman

Közzétéve:

micsodát? Ti most szórakoztok, vagy csak unalomból jöttetek fel? Nekm nagyon úgy tűni, de ha tévedek, akkor bocs.

Necro:Azt tudtam, hogy tarantíno bácsi benne van a Desperadóban ,de hogy ő is rendezte? Nagyon faja.

Közzétéve:

venes: drága én igazán nem akarlak megsérteni, ugy hogy ezúton kérek elnézést, mert ily moderálatlanul szólok hozzád, de kérlek tekints el most hibáimtól, és áruld már el nekem, hogy mégis hogy a ************************ életbe jön tarantinó filmrendezői mivolta afegyverek fórumba???ha jól tudom van a filmeknek saját fórumja....szvsz

Közzétéve:

A tűkard értékei nem hivatalos forrásból valók de mivel én jónak tartottam őket ezeket engedtem használni.

Hát nem tudom, hogy ha választani lehet, hogy egy karddal vagy egy buzogánnyal csapjanak fejbe akkor inkább a buzogány mert akkor gyorsabban meghalok. :evil:

Közzétéve:

Itt a topor értéke:

KE:6

TE:11

VE:8

CE:-

Sebz: K6+2

Tám/kör:1

De SzittttttyaSzékely szerintem errő Mazsinót kérdezd, ő a szakértő:)

Ha a fokos is érdekel, akkor elküldöm az értékeit e-mailban, csak írd le ide. Ja neked biztos csak sasmadarad van vagy postagalambod:)

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...