Antail Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Itt lehet megtenni a téteket. Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Nekem egyelőre egy pici kérdésem van.. lesz-e külön szerepjáték értékelés, vagy csak a modulmegoldás lesz pontozva? Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Nekem egyelőre egy pici kérdésem van.. lesz-e külön szerepjáték értékelés, vagy csak a modulmegoldás lesz pontozva?A pontozási rendszerben a szerepjáték minősítése is helyet kap, illetve a hagyományoknak megfelelően a legjobb szerepjátékos cím, ebben az évben is kiosztásra kerül. Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Én nem akarok kekeckedni, tehát igazán nem azért mondom, de az elmúlt évek alapján általában - gondolom mivel nem túlsággal mérhető, relatív - a szerepjáték minősítése nem kapott központi helyet a pontozásban, pedig erről (is) kellene szólnia. Nyilván fontos a modulmegoldás is, hiszen versenyről van szó, és ezzel jobban mérhető a csapatok eredménye. Viszont javasolnám, hogy az egyéni legjobb szerepjátékos mellett, legyen csapatszinten is ilyen díj osztva, a legjobb szerepjátékos helyzeteket előidéző, karaktereket legjobban kijátszó csapat is kapjon elismerést. Nem várom el, hogy ott is 3 helyezés legyen, de egy lehetne.. akár különdíj gyanánt, akár versenyhelyezésekbe építve.. Emlékeim alapján korábbi Nyári Táborokban volt ilyen, tehát nem én - elnézést - "sz*rtam a spanyol viaszt".. Kérem a mélyen tisztelt nagyérdemű, határozatképes döntéshozó gárdát, hogy gondolja át a felvetésemet, és tájékoztasson kérésemmel kapcsolatos álláspontjáról. Azért, hogy ne csak elvárásokat támasszak felajánlom, hogy vállalom a legjobb szerepjátékos csapat 5 darab tagjának egyénileg elkészített, kalandozós ajándékát. Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Köszönjük a felvetést és a felajánlást. Egyáltalán nem zárkózunk el az ötlettől. Ígérem, egyeztetni fogunk róla az illetékes elvtársakkal. Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Üdv! Darton paplovag BAMM... Szabad karakteralkotási rendszer... Na mindegy, nem kötekszem, nem figyelhettek oda mindenkire külön-külön, nekem úgy is más tervem van idénre. Az egyensúlyba picit belekötök, amíg még friss, bár gondolom változtatni nem fogtok már rajta. <=3 tapasztalati szintért adni egy elfet-amundot... A TP-s rendszerben úgy 8000 TP-ig megállta a helyét a kb 1000 tp, de itt azért ha néztek egy 9. szintű karit, annak jóval több van. Emlékeim szerint a sokTP-s karialkotásokban "drágábbak" voltak a fajok... ha már tápértékelünk, akkor pláne. Tehát a problémám az arányokkal van. Egy 8. szintű amund harcos pl. jóval tápabb egy 9. szintű nem amundnál, ezt szerintem ti is belátjátok. Én inkább egy kombinált dolgot alkalmaztam volna a fajokra (mondjuk kaszt tápértéke 1,2-vel szorzódik, de minimum +3, vagy ilyesmi...) A Különleges felkészítésről: megfelelek a kf nélküli maximumnak, kész a kari 135 tp-ből. Aztán kérek kf-et valamiből, ráköltök mondjuk 2 táp-pontot és kész a 20as erejű harcos? Vagy úgy sem léphető túl, az abszolút határ a faj+kaszt+kor által meghatározott, és ezen belül lehet plusz pontokat elkölteni? Üdv CS Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Tök jó lett, ez a tápoló pont rendszer :], nekem tetszik és érdekessé teszi és nagy lehetőséget ad a játékosoknak:]. A karakteralkotásba van egy nem tetsző dolog, vannak olyan kasztok, amiknek nagyon sok tulajdonság minimuma magas, kivéve a szépség, és most meghatározás alapján az nem lehet a legkisebb, mikor 3k6 a szépség dobás értéke, pl fejvadász esetében viszont majdnem minden tulajdonságának a minimuma elég nagy, egy más kaszthoz képest. Akkor egy olyan kaszt esetében , akinek tényleg relativ a legkisebb a dobása erre nézve és minden más 10 vagy 10++ akkor neki miért kötelező a szépség minimum? Pl fejvadásznak érzékelés minimum is 13.... Ilyen esetekben nem lenne elegendő egy 10-s szépség minimum?? Egy kis példa Harcos Fejvadász Kardművész Lovag Erő 13 8 9 13 Gyors 8 13 13 3 ügy 8 9 15 3 áll 9 13 9 9 egy 11 11 9 11 szépség 3 3 3 8 int 3 3 8 8 aka 8 9 13 9 aszt 3 8 9 3 érz 8 13 13 8 summ 74 90 101 75 pap bm Erő 8 3 Gyors 3 9 ügy 3 13 áll 8 3 egy 9 8 szépség 11 3 int 9 8 aka 9 8 aszt 13 13 érz 9 8 summ 82 76 Szóval csak ennyi a problémám , hogy szegény fejvadász, harc , kardművészeknek , vagy az erejük lesz kicsi vagy más a szépség miatt... miközben azok a majdnem , vagy a legkisebb dobó értékük. Kérem a kérdés megválaszolását. Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Az egyensúlyba picit belekötök, amíg még friss, bár gondolom változtatni nem fogtok már rajta. Tényleg nem. <=3 tapasztalati szintért adni egy elfet-amundot... Azért ez a 3 szint nem pont három, csak ha "nulláról" indulunk. Az ajánlott(!) Tsz 4-5. A 4. és 5. Tsz tápértékének különbözete 25-16=9. Ami pont annyi Tápérték, ami az általad példaként említett két faj Tápértékköltsége. Szóval ebben az olvasatban csak 1 tsz és nem 3! A példád analógiájának mentén, ha amund harcossal jössz, akkor a Tsz-ed 1-el alacsonyabb lesz, mintha emberrel jönnél. A TP-s rendszerben úgy 8000 TP-ig megállta a helyét a kb 1000 tp, de itt azért ha néztek egy 9. szintű karit, annak jóval több van. Emlékeim szerint a sokTP-s karialkotásokban "drágábbak" voltak a fajok... ha már tápértékelünk, akkor pláne. Tehát a problémám az arányokkal van. Egy 8. szintű amund harcos pl. jóval tápabb egy 9. szintű nem amundnál, ezt szerintem ti is belátjátok. Én inkább egy kombinált dolgot alkalmaztam volna a fajokra (mondjuk kaszt tápértéke 1,2-vel szorzódik, de minimum +3, vagy ilyesmi...) A 8-9 Tsz esetében már annyira "elszálltak" a játékosok a tápolás tekintetében, hogy az a +3-9 Tápérték, már nem sokat számít. De legalább önfeledt mód átadhatják magukat a szituáció (értsd Istenkirály vagyok!) bűvöletének. A Különleges felkészítésről: megfelelek a kf nélküli maximumnak, kész a kari 135 tp-ből. Aztán kérek kf-et valamiből, ráköltök mondjuk 2 táp-pontot és kész a 20as erejű harcos? Vagy úgy sem léphető túl, az abszolút határ a faj+kaszt+kor által meghatározott, és ezen belül lehet plusz pontokat elkölteni? Végső Képesség maximum = a dobáskód maximuma kf nélkül +/- faji módosítók (figyelembe véve a faji maximumokat) +/- kormódosítók Erre költhetsz a 135 pontból, illetve további Tápértékból, de a a végső maximumot nem lépheted túl! (Szóval nem járható az általad említett 20-as erejű harcos. Alapesetben 18 a max.) Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Üdv!Darton paplovag BAMM... Szabad karakteralkotási rendszer... Na mindegy, nem kötekszem, nem figyelhettek oda mindenkire külön-külön, nekem úgy is más tervem van idénre. Az egyensúlyba picit belekötök, amíg még friss, bár gondolom változtatni nem fogtok már rajta. <=3 tapasztalati szintért adni egy elfet-amundot... A TP-s rendszerben úgy 8000 TP-ig megállta a helyét a kb 1000 tp, de itt azért ha néztek egy 9. szintű karit, annak jóval több van. Emlékeim szerint a sokTP-s karialkotásokban "drágábbak" voltak a fajok... ha már tápértékelünk, akkor pláne. Tehát a problémám az arányokkal van. Egy 8. szintű amund harcos pl. jóval tápabb egy 9. szintű nem amundnál, ezt szerintem ti is belátjátok. Én inkább egy kombinált dolgot alkalmaztam volna a fajokra (mondjuk kaszt tápértéke 1,2-vel szorzódik, de minimum +3, vagy ilyesmi...) A Különleges felkészítésről: megfelelek a kf nélküli maximumnak, kész a kari 135 tp-ből. Aztán kérek kf-et valamiből, ráköltök mondjuk 2 táp-pontot és kész a 20as erejű harcos? Vagy úgy sem léphető túl, az abszolút határ a faj+kaszt+kor által meghatározott, és ezen belül lehet plusz pontokat elkölteni? Üdv CS Arra a +1 erőre és +1 állóképsségre gondolsz ? Harcos esetében a különbség 11hm, 8 fp, 14kp -1 erő és -1 fp akkor is a harcos 10hm és 7 fp és 14 kp-val. Nem értem hogy lehet erősebb a másik harcos de megmagyarázhatod ,ha gondolsz a különleges képsségre 4 ellenállás akkor a harcosnak van pszije 1-s szint óta, ergo kicsvel gyengébb , de neki lesz még dinamikusban is 30+(int-12) pszi pontja. Amit ha szétoszt 12 int minimum esetében:15-15 szal 45,45 ellenállás még amundnak lesz 9*4=36,36 Persze a tudati tulajdonságokat nem figyelembe véve. Nem vagyok táborszervező de sztem nem lesz kf . Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 6 pont: elf, wier, amund (ha nem rendelkezik egyáltalán különleges faji képességekkel)9 pont: dzsenn, khál, amund (ha rendelkezik fajának bármely különleges képességével)Nem inkább így kéne?6 pont: elf, wier, amund: (ha rendelkezik különleges faji képességekkel)Ha nem kapja meg a képességeket miért kell érte táp pontokat fizetni? Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 6 pont: elf, wier, amund (ha nem rendelkezik egyáltalán különleges faji képességekkel)9 pont: dzsenn, khál, amund (ha rendelkezik fajának bármely különleges képességével)Nem inkább így kéne?6 pont: elf, wier, amund: (ha rendelkezik különleges faji képességekkel)Ha nem kapja meg a képességeket miért kell érte táp pontokat fizetni?6 pontért olyan amunddal jöhetsz, aki nem rendelkezik fajának egyetlen különleges képességével sem.9 pontért olyan amunddal jöhetsz, aki képes alkalmazni fajának egy vagy több különleges képességét.Szerintem helyes a karakteralkotásban olvasható megfogalmazás. Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Tök jó lett, ez a tápoló pont rendszer :], nekem tetszik és érdekessé teszi és nagy lehetőséget ad a játékosoknak:]. Ez volt a célunk, köszi! Szóval csak ennyi a problémám , hogy szegény fejvadász, harc , kardművészeknek , vagy az erejük lesz kicsi vagy más a szépség miatt... miközben azok a majdnem , vagy a legkisebb dobó értékük. Kérem a kérdés megválaszolását. Van abban logika amit írsz, de az volt a célunk, hogy a táborban minden szép és tökéletes legyen. Szóval hogy nézne már ki, ha csupa randa karakter futkosna körölöttünk?! Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Ja értem szal ez csak amundokra vonatkozik és a másik kettő fajra nem...ok Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 6 pont: elf, wier, amund (ha nem rendelkezik egyáltalán különleges faji képességekkel)9 pont: dzsenn, khál, amund (ha rendelkezik fajának bármely különleges képességével)Nem inkább így kéne?6 pont: elf, wier, amund: (ha rendelkezik különleges faji képességekkel)Ha nem kapja meg a képességeket miért kell érte táp pontokat fizetni?Először is tulajdonság pontok növekedése és az amundok asztális, mentális védelme jár 6 pontért.+3 pontért: MTK 8.oldalon ismeretett képességek vehetők fel melyek:- Telekinézis- Telepátia- Perzselő tekintetUralkodó osztály esetén plussz 2 képesség, de ha jól tudom ez nem játszható. Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Van abban logika amit írsz, de az volt a célunk, hogy a táborban minden szép és tökéletes legyen. Szóval hogy nézne már ki, ha csupa randa karakter futkosna körölöttünk?! 10 az ronda..... ? ha 3-18 a köztes akkor :10,5 a teljes közép Rondák:3-8 átlag:9-13 szépek:14-18(17-18 überszép XD akivel este álmodok pl Venes :]) Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Százalékos képességet lehet 100% főlé vinni? Link a hozzászóláshoz
Frosty Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Az idei kari alkotás nem kér egyéni és közös előtörténeteket csak a kérdőív kitöltését. Ezek szerint nem is lesz előtörténet író verseny és a díjazásuk sem ? Link a hozzászóláshoz
Felon Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Valaki légyszi küldje el nekem a kérdőívet mailben, mert innen nem tudom megnyitni, és kíváncsi vagyok Egyébként aki ír előtörténetet, és esetleg megüti a mércét, az csökkentheti a táppontjait ezzel? Mondjuk a szintből adódóakat.. Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Százalékos képességet lehet 100% főlé vinni? ETK 96. oldal "A Százalékos Jártasság értéke 100% fölé is emelhető, ..." Nem írtuk, hogy eltérnénk a hivatalostól, tehát az idézetben olvasható a válasz a kérdésedre. Az idei kari alkotás nem kér egyéni és közös előtörténeteket csak a kérdőív kitöltését. Ezek szerint nem is lesz előtörténet író verseny és a díjazásuk sem ? Én, mint aki a modul kérdéseiben kompetens, csak annyit mondhatok, hogy a modul/karakteralkotás tekintetében nem lesz ilyen. A többi a jövő zenéje ... . (Ezzel együtt csak azért mert nem kérjük, még senki ne fogja vissza magát. Minden KM nevében mondhatom, hogy külön öröm számunkra, egy-egy jól megírt előtörténet elolvasása. Szóval hajrá!) Egyébként aki ír előtörténetet, és esetleg megüti a mércét, az csökkentheti a táppontjait ezzel? Mondjuk a szintből adódóakat.. Szuper próbálkozás! De a válaszunk NEM! Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Mi számít KAJSZK-on kívüli kasztnak ?Házikiadásos karakterek ? vagy csak a summáriumba megjelent kasztok , Út kasztok ? Link a hozzászóláshoz
Hulla Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Mi számít KAJSZK-on kívüli kasztnak ? Mi számít egy pontosan körülhatárolt elemek halmazán kívüli elemnek? Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Vérmókus Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Üdv! Ceri, nem részletezném, de te is tudod, hogy sarkítasz. Az ellenállás az igen táp, és csak egy példát hoztam. Az a +1 erő bizony számít mondjuk 18-19es erő esetén (nem igazán lineárisan nőnek ezek az értékek ugyebár...), állóképességről nem is beszélve. Eszméletvesztés/futás/mágikus kifáradás etc. etc. , És igen, ebben a tekintetben az ork is macsó, de ott azért van komoly ellensúly. A dzsennél szintén nincs, és akkor már tápolásként megkérdezném, ha a dzsenn fajú karakterem használja azt a +1 pszi-pontját, de egyébként nem pszi-használó, akkor is lesz neki MF-ú pszije +1 ponttal? BTW nem ismerek Toma-papot. Már majdnem beírtam, hogy tooma-pap szent szimbólum blabla... Viszont itt akkor felmerül, hogy jó kemény a táp-pont rendszer: 1 szint a mágiahasználat, plusz törpe pontok, plusz még pénzben is pontok. Na jó, nem genyózok tovább a réseken, majd megteszik a tápolós JK-k nektek! CS Link a hozzászóláshoz
nekdolan Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 5-ös szintről visszaeső tolvaj/valami 2/4 es váltott kaszt megkapja az 5 szintnyi tolvaj kp-t és százalékos cuccot miközben csak 6 szintnyi tápértéket kell kifizetnie? (váltott kaszt 3 szintet visszaesik váltáskor) Hmm régebbi karakteralkotással ez táposabb volt... Link a hozzászóláshoz
Ceripapa Közzétéve: Április 23, 2012 Megosztás Közzétéve: Április 23, 2012 Üdv!Ceri, nem részletezném, de te is tudod, hogy sarkítasz. Az ellenállás az igen táp, és csak egy példát hoztam. Az a +1 erő bizony számít mondjuk 18-19es erő esetén (nem igazán lineárisan nőnek ezek az értékek ugyebár...), állóképességről nem is beszélve. Eszméletvesztés/futás/mágikus kifáradás etc. etc. , És igen, ebben a tekintetben az ork is macsó, de ott azért van komoly ellensúly. A dzsennél szintén nincs, és akkor már tápolásként megkérdezném, ha a dzsenn fajú karakterem használja azt a +1 pszi-pontját, de egyébként nem pszi-használó, akkor is lesz neki MF-ú pszije +1 ponttal? BTW nem ismerek Toma-papot. Már majdnem beírtam, hogy tooma-pap szent szimbólum blabla... Viszont itt akkor felmerül, hogy jó kemény a táp-pont rendszer: 1 szint a mágiahasználat, plusz törpe pontok, plusz még pénzben is pontok. Na jó, nem genyózok tovább a réseken, majd megteszik a tápolós JK-k nektek! CS MTK szerint Pszi MF-l kezdenek, ha nem tud ezzel kezdeni, akkor nem fogékony a pszire.( hiányzik valamilyen alapvető tulajdonsága) 5-s szintű tooma pap sokba van, de egy 5-s pap is sokba van szóval nincs nagy különbség. Tooma pap fegyvere extrás ezért van annyiba, amennyibe. Sima 5-s pap ember 36 TP, Tooma pap:39+arany ami kell. Viszont cserébe elég sok mindent kapsz. Amúgy egy ember vs amund harcos között nincs sok különbség, ami lenne, azt meg jelentőssen kompenzálja a TP érték. Sötét terveid tartogasd nyárra ^^, és ne áruld el a nagyközönségnek :] Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts