Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Választ szeretnék kapni a ......

Vándor

Recommended Posts

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy:Hogy van az hogy az etk szerint amund papot lehet csinálni de elméletileg nem lehet sogron pap mert a tüzvarázslok utálják az amundokat az aquriokat és még valameik fajt!Tehát akkor amund sogron pap nem lehet???Arra gondoltam hogy ezekre az aproságokra oda kéne figyelni!!!!!Irtam egy igen korrekt előtörténetet az amund sogron papomhoz hogy miért is lett az ami és szerintem ez igy jo!!!Mindenkinek üzenem ezekre az apróbetűs dolgokra figyeljen és mindig olvasson el a könyvben mindent részletesen hogy a km-ek ne tudjanak belekötni!!!!

Na csáááááááá

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

...Mellesleg törpe is lehet pap, de csak törpe istenek papja, és a Második Törvénykönyv is hasonlókat írt az Amund kapcsán...

Megint egy önellentmondás. Ki is mondta nem is olyan rég: "Jó előtörténettel bármit el lehet fogadni..."? Ellenpélda is van persze. Vaskezű Alex. Köztudott róla - mondjuk 100% senki sem bizonyította - hogy amund. Szerintem egy isten a jelentkező lelkét, elveit, erkölcsét méri meg, amikor papjává fogadja, nem pedig a faját. Innentől kezdve az egész kérdéskör meg van válaszolva. Még egy olyan törpe is elképzelhető, akinek fogalma sincs a "tradicionális törpe mentalitásról". Példát asszem a Morgena könnyei-ből lehet olvasni.

Én játszottam amund Kyel-pappal. Jó volt eljátszani a nevelt erkölcs és a természetes viselkedés viadalát. Élvezetes is tud lenni nagyon :)

Link a hozzászóláshoz

A gond igazából ott van, hogy amikor megzületsz az első szertartás amiben részed van a névadász szertartása, ez pedig sajnos eléggé behatárol. Természetesen ez alól lehet találni kivételt, de attól, hogy elképzelhető a kivétel, a szabály nem feltétlenül rossz, sőt, jelen esetben pont arról van szó, hogy az adott isten kultusz egy adott metalitást, gondolkodásmódot hirdet, ha egy isten jelenlegi kultusza kirekesztő, vagy valamely fajt nem igazán kedvelő akkor a gond ott van, hogy nem nagyon lesz olyan pap aki felszentelje a jelentkezőt, meg az isten sem fog tucatjával veszteni a pajia közül azért mert egy amund tőle akar varázslatokat kapni. Ha az az Amund tett érte, és lehetőleg játékban tett érte, hogy ez változzon akkor jön létre a kivétel, ami nem érvényteleníti a szabályt, sőt, azt mondja ennyit más is megtett a befogadásért enélkül nem célszerű valakit befogadni...

Link a hozzászóláshoz

[-off-]

Hogy én mennyire imádom amikor két profi MAGUSos tök lényegtelen dolgokon képes vitatkozni... :lol:

[-on-]

spartas: Vaskezú Alex paplovag lenne? :roll: (mármint ez egy kérdés...) mert a Kiválasztottakban ugyan többkasztú galdiátor-paplovag, de sme a regényekben, sem a törvénykönyvekben nem találtam rá utalást, hogy ismerné a szakrális mágiát... (de persze lehetm, hogy csak elkerülte a figyelmemet :roll: )

Lexandro: TheElf jól mondja, az amund ugyan lehet pap, de ha ellovasod az amundokról szóló nem túl részletes leírást, abból kiderül, hogy istenók Amhe-Ramun, így értelem szerűen az amund papok öt imádják... Egyébként se tartom valószínünek, hogy a Sogron egyháza amundot engedne a sorai közé, a Manifesztációs Háború után pedig szinte biztos, hogy nem... kivételek persze mindig akadnak, ezért egy frappáns elötörténet persze megindokolhatja a dolgot, de szvsz. nincs sok értelem eröltetni a dolgot... :roll:

Link a hozzászóláshoz

Hogy palovag-e vagy nem nem csak azon múlik, hogy ismeri-e a szakrális mágiát, és az biztos, hogy egyházi vezető aki hitkérdésekben a dartonita egyházon belül főpapi hatalommal bír. Hogy lovag is emellett tudjuk, ilyen helyzetekben akkor is megáll a paplovag kaszt, ha a szakrális mágia paplovagok által használt részével nem rendelkezik, vagy egyszerűen nem használja, vagy ugyan képes lenne használni, de nem ismer minden varázslatot, vagy...

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

[-off-]

Hogy én mennyire imádom amikor két profi MAGUSos tök lényegtelen dolgokon képes vitatkozni... :lol:

[-on-]

Ki kell évezni a pillanatot, mert ilyet többet nem látsz.

Mintha a Sötét Zarándok-ban olvastam volna, hogy Alex a rend tagja. Ez persze - és itt teljesen igazad van - nem jelenti, hogy paplovag lenne. Az azonban biztos, hogy Darton útját követi és nem az amund Istenekét.

Link a hozzászóláshoz

Mintha a Sötét Zarándok-ban olvastam volna, hogy Alex a rend tagja. Ez persze - és itt teljesen igazad van - nem jelenti, hogy paplovag lenne. Az azonban biztos, hogy Darton útját követi és nem az amund Istenekét.

Nem csak aa rend tagja, de főpapi méltósággal is bít, de ez nem feltétlemnül jelent játéktechnikai kasztot. Ennek sok oka van, de ha végiggondolod, akkor nem just minden falusi templomba sem első szintű pap, magyarul akadnak olyanok akik a világban papként, paplovagként jelennek meg, és játéktachnikailag mégsem azok. Nem csak ilyen extrém példák.

Link a hozzászóláshoz

Nem kellene, mert megvan. És nem csodálom, hogy nem lett akkora siker. Végigolvastam (angolul) és a rendszere nagyon hasonlít a D&D-re, -ha az IceWind Dale is az?- csak nincs eléggé kidolgozva sok helyen. Bár van benne egy-két jó ötlet, szvsz pl.: elmebajok (fóbia, trauma okozta félelmek, pszihózis, stb.) és minden képzettség %-os, ja és a jáccható fajok is viccesebbek. Ezen a könyvön jókat lehet nevetni. Kb, ennyi.

Link a hozzászóláshoz
a rendszere nagyon hasonlít a D&D-re, -ha az IceWind Dale is az?

Az első rész második kiadású AD&D, a kiegészítő is, a második rész vált D&Dre (legalábbis nagyobb részben). A Baldurs Gate 1 és a Planescape Torment is AD&D, a Baldurs Gate 2, és a hozzá megjelent kiegészítő valami keverék rendszer a kettő között. A NeverWinter Nights viszont már D&D alapú, de természetesen itt sem a teljes rendszer jelenik meg.

Link a hozzászóláshoz

Szevasztok skacok!

Nyah... Én sajna csak 26.-án leszek ismét gépközelben, és csak akkor tudom megnézni mit irtatok vissza. Én nagykanizsai vagyok. Talán ismeritek a Lukács Mátét. Az egyik barátja vagyok. Az egyik nap néztük a videóknál az egerszeg live videót. Ha lesz rá lehetőségünk részt vennénk egy live játékban. Csinálnánk korhű rucit, megbevont kardot is. Elolvastam a magus arena live-ot. Egyész ügyes a játékrendszer. Szerintem nem lenne gond, mert otthon van egy középkori vívóklubbunk, meg én 4 éve színészsuliba járok...szóval nem villogni akarok, meg semmi csak azért mondom hogy elhitessem alkalmasak lennénk. Na minden jót majd írjatok vissza.

Arel legyen veletek! :wink:

Link a hozzászóláshoz

Szevasztok!

Lenne egy elég érdekes kérdésem. El kezdtem ugyanis mostanában komolyan irogatni, MAGUS témában, azonban az Yneven található elf kolóniák egy része nem igazán tetszik. Mármint nincs vele különösebben semmi gondom, azonban az én történetem nehezen húzható rá a helyszínre (egyébként a Summ.-ban leírt elfes cuccok mind tök jók) a lényeg a következő. Létezhet-e Calowyn-en nagyobb méretű elf közösség és ha igen, akkor tkp hol, és hogy is nézhet ki a környezet, stb. Bocs a hülye kérdésekért, csak hát én már ilyen vagyok, hogy ha valaminek nekiállok, akkor tökéletesen tisztán szeretnék látni mindent. ELőre is köszi!

Üdv!

Link a hozzászóláshoz

Asszem valahol az interneten olvastam erről, még térkép is volt valamilyen Calowynnel foglalkozó honlapon, a nevére nem emléxem.

A térkép szerint Calowyn déli része elfek által lakott terület, ez kb. úgy Pyarronnal lehet egy szélességi fokon, kiterjedéséről fogalmam sincs, de úgy kb. ötöde a kontinens többi részét elfoglaló Kyr Birodalomnak. Szerintem ide távozott az elf tizenkettek (azóta már hatok) egyike, legalábbis a Summarium utal rá.

De ne halgass rám, lehet, hogy hülyeségeket írok.

Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
  • Új...