Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Ki mivel foglalkozik "civilben"?


Antail

Recommended Posts

Foglalkozom a barátokkal, a haverokkal, a kutyámmal.

Hogy ne pusztuljak éhen és hogy megóvjam izmos testemet a környezeti változások viszontagságaitól, weblapokat/webes alkalmazásokat fejlesztek saját keretrendszerben.

Egyébiránt számítástechnikai-technikus, volt multicég bérenc tesztertechnikus és/vagy mérnök beosztásban.

Igazából szívesebben lennék kertész, mert az legalább a friss levegőn van. Később elképzelhető, hogy főállású csavargó leszek. :D

(a filmezés csak nagyon komolyan vett hobbi, sajnos...)

Link a hozzászóláshoz

Könnyűipari Mérnök - Ruhatervező...leszek egyszer ha hagyják befejezni (meg hajlandóak elolvasni a 200+oldalas, félkész szakdolgozatot. Édes a bosszú:tuzes:)

Emellett, illetve mostmár sokkal inkább katonai, rendvédelmi és túrafelszerelések, egyedi kiegészítők tervezésével, gyártásával foglalkozok, kicsit a forgalmazásban is részt véve a Dark Tactical Kft-nél.

Amúgy airsoft-al és történelmi (kb 12-17. sz.) fegyverkezéssel, fegyverekkel-páncélokkal kapcsolatban is nyugodtan meg lehet keresni, amint felnézek fórumra még válaszolni is fogok.

Link a hozzászóláshoz

Én 4 éve a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés tanszékén vagyok Szoftverfejlesztő, a Nokiának dolgozunk ipari projektben a WebKit böngészőmotoron. (Szóval aki használ Apple termékben böngészőt, vagy Chrome-ot, vagy bármilyen Androidos telefonon beépített böngészőt, az használ olyan kódot is amit én is írtam. :mrgreen:) Októbertől az Adobe Systems-nél folytatom kalandom San Franciscoban.

Link a hozzászóláshoz

Ha az istenek is úgy akarják, akkor januárban végzek az ELTE informatikus fizikus szakán. Annyira jó, hogy ráadás évekkel dolgozom. Mellette szerencsétlen középiskolások matematika, fizika oktatását végzem magán órák keretében. A diploma megszerzése után pedig keresek egy zsíros állást: lángosos. :D

Ha nem lángosos, akkor valamilyen céghez mennék, ahol alapkutatással is foglalkoznak és örülnek, hogy tudok németül és nem sírnak, hogy nem annyira tudok angolul. :)

Ezen kívül iaidozom, hogy szabadidőm se legyen lehetőleg. ;)

Link a hozzászóláshoz

Abból kiindulva, hogy milyen sokféle névvel tüntette ki a magyar nyelv, valószínűleg nekem van az egyik legköltőibb foglalkozásom. A munkáltatóim pénzügyi nyomozónak eufemizálnak, a megbízók számára általában kintlévőségkezelő, vagy adósságkezelő, ritkábban adósságbehajtó vagyok, a munkámra pedig intervencióként hivatkoznak. Az ügyfeleim a szemembe behajtó úrnak, a hátam mögött időnként rohadt behajtónak szoktak titulálni (a jelző ügyfelenként elég széles skálán eltérhet). A PSZÁF szerint a tevékenységem a követeléskezelés névre hallgat és a pénzügyi szolgáltatásközvetítés körébe tartozik, de arra még a Felügyelet kihelyezett oktatója sem tudott válaszolni, hogy vajon milyen pénzügyi szolgáltatást közvetítek akkor, amikor pl. elveszem egy nem fizető adós autóját.

Lényegét tekintve klasszikus (a zsargon szerint "hard") adósságbehajtással foglalkozok: adóskutatást, -felkeresést, tartozásbeszedést és fedezetvisszavételt végzek. Magánnyomozási megbízásokat, amit valamikor főállásban csináltam, már csak elvétve vállalok.

Noha tanáccsal szívesen segítek, ha valakinek ilyen témákban van rá szüksége, privát megbízást nem fogadok el. Ha pedig valakit személyesen érint egy-egy hasonló eljárás, akkor a tapasztalatom szerint egy jó hiteltanácsadó felkeresésével általában sokkal többet ér.

Szerkesztve ekkor: , Cirifischio által
Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Voltam:

anno szépreményű osztályelső, katona, pedagógus, művházas mindenes, videótékás, karbantartó, utcaseprő. Kocsmabútor, veszett kutya...

Vagyok:

jelenleg sípfaragó hangszerész, polcon porosodó muzsikus, vasárnapi kungfu-gyakorló, ungok-berkek bolondja és megrögzött bőreváltó-szerepjátszó. Javíthatatlan álmodozó és vitriolos (behúzható) karmú szarkaszta...

Jóformán minden érdekel: a haiku-műfaj éppúgy, mint a herpetológia, a régészet vagy a járványtan. Bolondulok az íjakért, boldogulok a könnyebb pengékkel... de debilizál a focilabda és félek a meredek lépcsőkön ereszkedő-menetben. Tört már csontom, és töröm az angolt. Mindent megeszek. Egyetlen különleges képességen van; a gyakorlati hasznára a mai napig nem jöttem rá.

Bármely témában kereshettek.

Link a hozzászóláshoz

Momentán éppencsak-fáradt, ébrenmaradásért küzdő, fanatikusan hajnalváró, rendkívül álomkészséges "megmondom a tutit, ha szeretnéd" telefonista volnék. Alapesetben hajtépős kedvben leledzenék, és billentyűzetcsapkodva utálnám a fél világot, midőn valami extraértelmes egyén a fülembe búgná az éppen soros bajait (váltakozó hangszínben, frekvencián és hangerővel), lettlégyen az technikai, lelki, földi vagy egyéni evolúciós zsákutcából fakadó. A napszak speciális mivolta kapcsán viszont csak a nyomozók hálás szerepét öltöttem magamra (mint oly sok más, emberibb időpontban is), visszaélők nyomába eredek, kutatok, keresek, vizsgálok, és közben bőszen paranoiásodok. Feladatom a bankolók plasztik-kütyüi mögött megbúvó számlákon tornyosuló devizakötegek védelme, a rossz úton járók lefülelése, további huncutságok megakadályozása, a biztonsági lehetőségekről való tájékoztatás, alapfunkcióm az üldözési mánia.

Más esetekben hobby-életművész volnék, kreatív mindenthajtogató, sajátvilágotépítő álmodozó, szárnyas entitásokat kedvelő humorimposztor, kottából torkomon keresztül zenefélét előcsalogató csupamosoly-lény (légy?!).

Firkáltak már bőrömre különféle jeleket, kiabáltak rám már kígyót-békát-egeret (talán ímhol a villás nyelvem eredőzése), jelentek meg már kötetben szavaim, volt valaha kedves nagypapám, piros pöttyös labdám, és bordó biciklim.

Játszottam már templomi darabban Mária énekhangját (mert alapból persze jobb voltam ördögnek :P), rezignált Adron papot, gonosz mostohát, és paranoid Della papnőt.. de van egy kedves státuszom, melyet ajándékba kaptam, leginkább az vagyok. :)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...