Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kérdések és válaszok a karakterlakotással kapcsolatban


Recommended Posts

Ne feledd:

"Ha netán kérdésed lenne a karakteralkotással kapcsolatosan:

Felmerülő kérdések esetén a X. Téli Tábor hivatalos fórumán keresheted meg a

Kalandmesterek Szenátusát.

Azonban minden, a Kalandmesterek Szenátusának feltett kérdés esetén le kell vonnod

2000 tapasztalati pontot a karakteredtől. Ennek oka az, hogyha olyan karaktert választottál

amihez „nem értesz” akkor jobb ha nem is erőlteted. Válasz olyat, amivel tisztában vagy,

vagy aminek leírását világosan megértetted.

Ha felteszel egy kérdést a fórumban, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a

Kalandmesterek Szenátusának szánt kérdés, ha mi úgy ítéljük meg, hogy erre csak a

Szenátus képes választ adni, akkor első alkalommal figyelmeztetni fogunk erre. Egy

kérdés további fejtegetés, azonos tárgykörrel kapcsolatos több kérdés feltétele újabb

tapasztalati pontokba kerülhet!"

Link a hozzászóláshoz

1-2 kérdés az első, gyors átfutás után (ha bármelyikre való válasz -2000 Tp-vel járna, arra nem kérek választ ;) ):

- Mikor kell végződnie az előtörténetnek? Mikor játszódik a kaland? (nem találtam a karialkotásban)

- A modul helyszínéről lehet tudni bármit (hogy a karaktereket esetleg ahhoz igazíthassuk)? Olvastam a hangulatkeltőt, de ugye sose lehet tudni, hogy abban mennyi a félrevezetés. :P

- "A csapat tagjai ismerik egymást." vs "csapattársaidelőtt titokban szeretnéd tartani karaktered valódi kilétét" ... most melyik?

- "Nem vásárolható, és sem privátban, sem a fórumon nem „kunyizható” olyan dolog, ami nincs a könyvekben árral együtt leírva." Tehát nem vehetek pl egy bizonyos ruhadarabot, ha nem szerepel a könyvben? (Általában minden karakteremnek van olyan személyes cucca, ami nem szerepel a szabálykönyvekben.)

"Eljött az ideje, hogy felelősséged teljes tudatában létrehozd azt a lényt, akivel idén télen nekileselkedsz Ynev kalandos világának."

Mit tetszik feltételezni a JK-król, hogy mindenki olyan aljas, hogy nekileselkedik... :hiszti:

Egyébként kifejezetten tetszik a rendszer szabadsága, és a jó öreg kockadobálás. Gratula és köszönjük. :)

Link a hozzászóláshoz

TAO: szerencsére már a korábbi találkozók során kiveséztem a kérdéseket, így nem sok új lehet :D mondjuk azzal nem értek egyet, hogy csak és csakis azért tehetsz fel kérdéseket, mert nem ismered az általad választott kasztot... mert azért vannak lyukak a MAGUS szabályrendszerében, amit az egyik KM így, a másik KM úgy értelmez, sőt, akár itt a kapcsolódó fórumon volt (vagy lehetne) a vita tárgya... de azt meg majd a saját KM-eddel vitatod meg, hogy ő hogyan értelmezi :) (remélve, hogy nem kell neki a Szenátushoz fordulni, mert akkor bizony fizetni kell :D)... egyébként elég sok kasztnak marad szabad TP-je a kérdésekre is... :)

lényegében mindenki 9. TSZ lesz, kivéve a harcművészt, a varázslót és a BM-et (ők 8. TSZ), valamint (amit még megnéztem), a Dzsah papnak a 10. TSZ is belefér (remélem jól számoltam), viszont neki lesznek kormódosítói

és most vonj le 8.000 Tp-t... :-P

és igen, tényleg jó a kockadobálás, de ha már itt tartunk... akkor a kf-s képzettségeknél csak egy képességre és csak akkor dobunk, ha a dobáskód szerinti érték 18 (remélhetőleg a megkapott érték nem módosul minden új megtekintéskor - még nem láttuk a technikai megvalósítást - vagy böngésző ablak frissítésekor), és még akkor is lehet 01-et dobni (karakter halála)... ilyenkor újraindul minden?

egyébként meg ne leselkedj? :-P

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

TAO:

Amire tudok, válaszolok:

- A helyszínnél Erionhoz igazodjatok.

- A csapat tagjai ideális esetben ismerik egymást. Titkolózni is lehet, csak az is 2000 Tp. :)

- Írj fel bármi egyszerűt, a lényeg az, hogy a könyvre támaszkodj, ahol tudsz.

(HINT:

- Lehet kérni különlegességeket, csak azokkal kapcsolatban igen sok kérdés fog felmerülni. Minden kérdés legalább 2000 Tp lesz, ezt garantálhatom, a végeredményt (azaz, hogy megkapod a tárgyat) viszont nem!)

- A leselkedős hibáért elnézést, javítjuk, neked pedig -2000 Tp. :P

Catsmile:

Jól látod a dobálásnál a kf-et, minden a szabálykönyvek szerint zajlik majd. Ha a karakter meghalna (01), akkor kezdődik a dobálás előröl.

És akkor, hogy érezzétek: a ruhadarabos kérdés határeset volt, úgyhogy megválaszoltam ugyan, de szólok, szerintem ehhez a Szenátust kéne megkérdezni teljes válaszért.

Link a hozzászóláshoz

K: Mikor kell végződnie az előtörténetnek?

V: Bár jó megközelítő utalás van rá a hangulatkeltőbe (igaz csöppnyi matek kell hozzá), de akkor egyértelműsítjük: Psz. 3692, Kyel második, „Akarat” havának ötödik napján.

K: A modul helyszínéről lehet tudni bármit? Olvastam a hangulatkeltőt, de ugye sose lehet tudni, hogy abban mennyi a félrevezetés.

V: Erre nem akarok konkrétan válaszolni, mert minden szükséges információval el vagytok látva ez ügyben. A hangulatkeltő célja pedig nem a játékosok félrevezetése. Viszont a hangulatkeltőből levont következtetések már valójában a verseny részét képezik.

Megelőzve egy újabb városi legendát: A karteralkotás szabadsága sem rejt semmilyen csapdát. Nem fog úgy kezdődni a modul, hogy "tépd szét", "vond le", "töröld ki", "húz ki mindent". Mert az nem poén annak fényében, hogy valaki pl. napokat tölt karaktere megalkotásával.

És igen, lehet jönni gonosz, jó, semleges karakterrel/csapatkoncepcióval.

K: "A csapat tagjai ismerik egymást." vs "csapattársaid előtt titokban szeretnéd tartani karaktered valódi kilétét" ... most melyik?

V: Arra az esetre gondoltunk, hogy ha karakter VALÓDI kilétét szeretné egy játékos titokban tartani. Tehát igazából boszorkánymester a karaktere, de a többieknek csak annyit mond, hogy harcos karakterrel jön. Nem hiszem, hogy lesz ilyen, de nem zártuk ki ennek a perverziónak a lehetőségét. :)

De arra is van lehetőség ha egy JÁTÉKOS szeretné a VALÓDI kilétét titkokban tartani.... ugye kedves MgLeepi? :D

Remélhetőleg a megkapott érték nem módosul minden új megtekintéskor - még nem láttuk a technikai megvalósítást - vagy böngésző ablak frissítésekor.

Nem módosul frissítéskor. A technika kipróbálható az arra rendeltetett fórumon.

Link a hozzászóláshoz

Ööö... csak én vagyok ügyetlen, vagy még nincs fent az arra rendeltetett fórum, ahol TESZTELNI lehet? Hogy aztán élesben ne legyen gond. :)

Remélhetőleg a megkapott érték nem módosul minden új megtekintéskor - még nem láttuk a technikai megvalósítást - vagy böngésző ablak frissítésekor.

Nem módosul frissítéskor. A technika kipróbálható az arra rendeltetett fórumon.

TAO: köszi a lentebbi linkért... :)

Szerkesztve ekkor: , Catsmile által
Link a hozzászóláshoz

K: "Nem vásárolható, és sem privátban, sem a fórumon nem „kunyizható” olyan dolog, ami nincs a könyvekben árral együtt leírva." Tehát nem vehetek pl egy bizonyos ruhadarabot, ha nem szerepel a könyvben?

V: Tudom, spártai, és kicsit tompítja a karakteralkotás örömét, de a verseny végett meg kell húzni ezt a vonalat, hogy játéktechnikailag mindenki egy vonalról indulhasson. Tovább se időnk, se idegzetünk az eddig tapasztalt agymenéseken filózgatni, hogy az akkor most mennyi.

Ugyanakkor: Megkérdezheted a Kalandmesterek Szenátusát, hogy mennyibe kerül egy [akármi]. -2000TP a válasz. ;)

Link a hozzászóláshoz

K: Mikor és hol kezdhetünk hozzá a karakterek értékeinek kidobásához?

V: Amelyik csapatnak megvan már itt fórumon a saját csoportja, az akár most is hozzá kezdhet. Ami nagyon fontos, hogy ezekre a dobásokra a csapat által létrehozott csoporton belül kerüljön sor! Ugyan a KM-Csapat párosítások még nincsenek meg, azok a játékosok, akik már tudják, hogy együtt vannak, már létrehozhatják a csapatuk csoportját, és megkezdhetik a kidobálást. A rendszer megőrzi a dobásokat, és a KM fogja látni azokat később is.

Ha a csoport létrehozása gondot okozna, akkor kérdezzetek (ez nem tartozik a versenyhez, nincs mínusz TP ;) )

Új csoportot az alábbi oldalon lehet létrehozni az "Csapat létrehozása" gombra tenyerelve: http://kalandozok.hu/group.php

Szerkesztve ekkor: , Daru által
Link a hozzászóláshoz

A karakteralkotás írja: "A karakter minden olyan felszerelést ingyen és bérmentve megkap, ami a könyvekben induló felszerelésként fel van tüntetve, vagy amit esetleg magasabb szinteken automatikusan megkap kasztja szerint."

Azonban az ETK-nak több kiadása is van... és a kérdés akkor arra irányul, hogy mellékelt alapfelszerelést megkapják-e a kasztok 1. TSZ-en (keményfedeles ETK) vagy a későbbi kiadás érvényesül, amiben ez nincs benne? Ha alkalmazható, akkor mi a helyzet azokkal a kasztokkal, amelyek nem találhatók meg a listában?

http://dl.dropbox.com/u/40841225/Felszereles_kemenyETK.PDF

Arról nem is beszélve, hogy a képzettséglista is eltér(het). Ezen esetben az újabb kiadást érvényesítjük?

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Catsmile: találd ki, melyik szabálykönyv alapján készíted el a karaktered, és mindent a szerint készíts. Szerintem felesleges meglesni, melyikben kap többet-jobbat, dolgozd ETK szerint az egészet, az alapkönyves dolgokat pedig hagyd ki belőle. De ha az alapkönyvvel szoktál játszani (értsd: ez a keményfedeles, 94-es kiadás), akkor csináld a szerint, és minden legyen úgy. Aztán valahol megjegyzésként szúrd oda, melyikből dolgoztál. Ne bolygassuk a szenátust :)

Link a hozzászóláshoz
Üdv!

Catsmile: találd ki, melyik szabálykönyv alapján készíted el a karaktered, és mindent a szerint készíts. Szerintem felesleges meglesni, melyikben kap többet-jobbat, dolgozd ETK szerint az egészet, az alapkönyves dolgokat pedig hagyd ki belőle. De ha az alapkönyvvel szoktál játszani (értsd: ez a keményfedeles, 94-es kiadás), akkor csináld a szerint, és minden legyen úgy. Aztán valahol megjegyzésként szúrd oda, melyikből dolgoztál. Ne bolygassuk a szenátust :)

Így-így! Cselekedjetek e szerint! :)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Sok szenvedés után is úgy néz ki, hogy nem fog működni valamilyen ártó mágia miatt, úgyhogy két lehetőség maradt:

Vagy egy erre kialakított közös topicban kidobjátok az értékeket (előre megírjátok nekem, hogy milyen sorrendben történik a dobás, utána -ha nem is reagáltam rá, az üzenet időpontja korábbi, mint a dobásé - kidobjátok az értékeket), vagy a helyszínen teszitek meg, a KM-etek előtt. Sajnos a technika ördöge most kibabrált velünk. Ha valakinek egyik lehetőség sem tetszik, keressen meg, és találunk valami megoldást rá.

Link a hozzászóláshoz

A karakteralkotás a flexibilitása mellett valójában nagyon ragaszkodik a szabálykönyvekhez (érthető, mert azonos versenyfeltételeket akar teremteni). Azonban mi van akkor, ha egy szabálykönyv egyértelmű logikátlanságot, vagy haszontalan, életképtelen szabályt ír le?

Épp belefutottam egybe (és erősen befolyásolja a karakterkészítésemet), amivel nem lehet vitatkozni, egyértelműen írja le a könyv - de még soha, sehol nem láttam alkalmazva (és KM-ként én sem alkalmazom).

Nem merem feltenni a konkrét kérdést, mert még nem tudom, hogy megengedhetek-e magamnak -2000 Tp-t... :P

Szerkesztve ekkor: , TAO által
Link a hozzászóláshoz
Nem merem feltenni a konkrét kérdést, mert még nem tudom, hogy megengedhetek-e magamnak -2000 Tp-t... :P

A kérdést nyugodtan fel lehet tenni. Csak a válasz kerülhet 2000TP-d be. Ha a úgy érezzük, hogy a válaszodra a M.A.G.U.S. szabályrendszere egyértelmű leírást ad, akkor fogunk szólni, hogy bocsi, de szívesen válaszolunk, csak ez -2000TP lesz.

Olyat nem csinálunk, hogy ja ez a válasz, amúgy vonj le -2000TP-t.

Nem haragszunk senkire, nem szívatás, csak szeretnénk mindenkit arra ösztökélni, hogy rendesen járja körbe a karaktere világát, olvasson utána, még mielőtt felesleges kérdés-válaszokba, netán JK-KM presztízs vitákba bonyolódna a táborig hátralévő időben.

Szóval tedd fel a kérdés nyugodtan. Mi is tisztában vagyunk a M.A.G.U.S. rendszer lelkivilágával. :) Illetve természetesen a táborban a játék megkezdésekor van mód egyeztetni a játékszabályokat az illetékes KM-el.

:gruppen:

Link a hozzászóláshoz

Helló

Az idei Téli Táborban magas szintű karaktereket lehet hozni. Ehhez nyújt egy kis segítséget a mellékelt számolós Excel karakterlap. Akár a saját számítások ellenőrzésére, akár a különféle karakterötletek gyors tesztelésére is alkalmas. A korábbihoz képest van benne több javítás, és a TT2012 karakteralkotásához igazítottam.

A fórum nem támogatja az .xlsx kiterjesztést, ezért .zip -ként mellékeltem. Kitömörítés után használható. Nincs levédve egyetlen cella sem, ezért kitöltéskor figyeljetek arra, nehogy kiüssetek egy képletet, mert akkor helytelenül fog működni.

Üdv, Silver

ui.: Az összetett képletek miatt kizárólag Excel 2007 és 2010 -es verzióval működik!

UPDATE: A karakterlapon végeztem javítást a váltott kasztot illetően. Ha erre szükséged van, akkor töltsd a következő oldalon lévő frissebb verziót!

Karakterlap-számolós.zip

Szerkesztve ekkor: , Silver által
Link a hozzászóláshoz

Még 1-2 apróság:

1. Nincs időpont kiírva (vagy elkerülte a figyelmem?) arra, hogy mikorra kell beküldeni a karaktereket.

2. Az előzőre talán magyarázatot adhat az, hogy azért nincs, mert nem kell beküldeni, hanem majd a leendő KM-el egyeztetni kell, hiszen most előre meg fogjuk tudni a KM-ünket. Azonban még nem tudjuk: ez mikor derül ki?

3. Elvileg KM-et is lehet kérni, úgy emlékszem: ezt mikor lehet megtenni, milyen körülmények között és kik közül? :)

Link a hozzászóláshoz

A Jelentkezettek - befizetettek témában tudod megnézni, hogy kik lesznek a KM-ek. Persze ez még a végső fizetési határidőig változhat.

Ezért csak november 10 után lesznek ezek az időpontok megadva. Szerintem kb. november végére tessék számítani a karakter alkotást illetően, mert decemberbe már jó lenne, ha a KM-ek a csapatukkal is tudnának egyeztetni.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...