Catsmile Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 Ööö... csak én érzek zavart az erőben, vagy a Karakteralkotásban leírt 5 képesség az legfeljebbb 5-t jelent? Nem, nem erre ment ki, 4db 18as érték mellett nem tudtam mit kezdeni 3 maradék ponttal. Utólag jutott eszembe, hogy esetleg újra lehetne hasznosítani...de ha nem, nem Kapsz 75 képesség pontot. Ezt szétoszthatod a számodra (na meg persze akaraktered számára) legfontosabb öt képesség között, beleértve azt az esetet is, ha különleges felkészítésre is szánnál. Ne feled: az Észlelés is a képességek között van! Ha úgy vélekedsz, hogy bizonyos számodra fontos értékeknél a dobással jobb eredményt érnél el, akkor azt ne válaszd az öt pontosztással kialakított érték közé. valamint Amennyiben a dobás esetleg „életképtelen” karaktert hozna létre – azaz valamely értéke 6alatt van, úgy a 75 elosztott pontodból kell átcsoportosítanod mindaddig, míg a 6-os értéket el nem érte!
Tyrion Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 Szerintem egyértelmű mi az eset Mivel csak a dobott értékeknek kell a 6-ot elérnie, ezért azok a képességek, amire osztunk az lehet 6 alatt is, és MateBilic úgy érezte, hogy neki a 0-s érték is jó valamiből. Amúgy ez nagyon táp, mert pl. 0-s egészséggel 3 másodperc alatt összeszedi az összes létező betegséget, aztán a csapattársak bekatapultálhatják az ellenség táborába.
Daru Közzétéve: November 30, 2012 Szerző Közzétéve: November 30, 2012 Érthetőség kedvéért:1) Van a karaktered és van a 10 képesség.2) Kiválasztasz 5 képességet tetszés szerint (ötöt és nem kevesebbet!).3) Ezen öt képesség között szétosztod a 75 pontot (átlag 15 lesz) (nem lehet egyik sem kevesebb 6-nál).4) Marad még 5 képesség. Annak értékeit meg kidobod a kasztnál meghatározott kockakódok alapján itt a fórumon.4a) Ha kidobott képességek között van olyan ami kevesebb mint 6, akkor azt a fel kell pótolni 6-ra úgy, hogy azokból a képességekből amire pontokat osztottál szét (2, 3 pont) átcsoportosítasz a 6-nál alacsonyabb értékű képességre (amíg az 6 nem lesz). De vélhetően erre a 4a pontra nem lesz szükség.
Catsmile Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 Daru: én így értelmeztem, ahogyan leírtad... ezért nem értettem az azt megelőző párbeszédet... 4 Képesség, meg maradék 3 pont... mondjuk a leosztott Képességre vonatkozó 6-os korlát közvetetten levezethető (ezek tekintetében is életképesnek kell lennie ) Tyrion: szerintem meg nem jut el idáig a karakter... egyrészt 0 nem lehet (legrosszabb dobáskóddal - 3k6 - is minimum 3), másrészt ezeket már születéskor összeszedi... és aztán jön a természetes szelekció... és lásd előző bekezdés...
Daru Közzétéve: November 30, 2012 Szerző Közzétéve: November 30, 2012 Én sem értettem MateBilic felvetését... főleg így utólag belegondolva. De legalább tisztáztuk.
Syrand Caldern Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 Érthetőség kedvéért:1) Van a karaktered és van a 10 képesség. 2) Kiválasztasz 5 képességet tetszés szerint (ötöt és nem kevesebbet!). 3) Ezen öt képesség között szétosztod a 75 pontot (átlag 15 lesz) (nem lehet egyik sem kevesebb 6-nál). 4) Marad még 5 képesség. Annak értékeit meg kidobod a kasztnál meghatározott kockakódok alapján itt a fórumon. 4a) Ha kidobott képességek között van olyan ami kevesebb mint 6, akkor azt a fel kell pótolni 6-ra úgy, hogy azokból a képességekből amire pontokat osztottál szét (2, 3 pont) átcsoportosítasz a 6-nál alacsonyabb értékű képességre (amíg az 6 nem lesz). De vélhetően erre a 4a pontra nem lesz szükség. Daru: A szétoszthatod és az oszd szét között azért van egy kis különbség. Nem volt kikötés, hogy kötelező 5 képességet választani. Bár ki tudja? Nekem nem magyar az anyanyelvem, így keverhetem a feltételes módot... Ha mégis nekem lenne igaza, vonj le magadtól 2000 TP-t, én meg felhasználom a maradék 3 pontot az újraosztásnál.
Daru Közzétéve: November 30, 2012 Szerző Közzétéve: November 30, 2012 Semmi gond nincs. A pontokba szedett leírás alapján határozd meg a képességek értékeit.
Tyrion Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 // lényegtelen elméleti rész következik, ugord át nyugodtan// Catsmile: A karik semmilyen értéke nem lehet 1 alatt, még ETK szerint se. Azonban a karakteralkotási szabályokat szó szerinti értelmezve tegnap még lehetett volna 3-as érték alatti karit csinálni, csak nagyon vérpistikés lett volna, meg bizonyára visszadobták volna a szervezők. (A minimális osztott képességérték eddig nem volt korlátozva [szó szerinti értelmezés esetén].) Amúgy meg 1-es egésszéggel is életben lehet maradni olyan mágiá segítségével, amit akár a mostani JK-k is képesek létrehozni. De szerintem folytassuk máshol, psziben vagy sehogy
Syrand Caldern Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 Na még egy kérdés, hogy borzoljam az idegeket: váltott kasztú karakterek az azonos képzettségek helyett kap(hat)nak mást? (KP, azonos értékű más képzettség, két nagy pofon...) Pl. mindkét kaszt megkapná az írás/olvasást, vagy az egyik már rendelkezik Erdőjárás Mf képzettséggel, a másik kaszttal megkapná ugyanezt Af szinten.
Daru Közzétéve: November 30, 2012 Szerző Közzétéve: November 30, 2012 (szerkesztve) váltott kasztú karakterek az azonos képzettségek helyett kap(hat)nak mást? Nem. Helyesbítek... végül is elvileg lehetséges... MTK nem rendelkezik erről... De ha gondolod a KM-ek elé visszük a kérdést. Természetesen ez eredménytől függetlenül -2000Tp. Szerkesztve ekkor: November 30, 2012 , Daru által
Syrand Caldern Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 (szerkesztve) Hanyag mód nem dolgoztátok ki, és még én fizessek? Nem fontos, túlélem valahogy. (meg nincs is 2000 felesleges TP-m, bár nagyon-nagyon kevés hiányzik ) Egyébként ilyen hiányzó szabály még az is, hogy ha az adott képzettség megvan Alapfokon, akkor a különbözetet kell kifizetni Mesterfokra, vagy azt az értéket, ami az ETK-ban le van írva? Képességpróbáknál aki 11, vagy az alatti képességgel rendelkezik, ne is dobjon? (11-nél endless loop) Szerkesztve ekkor: November 30, 2012 , Syrand Caldern által
Daru Közzétéve: November 30, 2012 Szerző Közzétéve: November 30, 2012 Hanyag mód nem dolgoztátok ki, és még én fizessek? M.A.G.U.S. szerzőit tessék szidni. Egyébként ilyen hiányzó szabály még az is, hogy ha az adott képzettség megvan Alapfokon, akkor a különbözetet kell kifizetni Mesterfokra, vagy azt az értéket, ami az ETK-ban le van írva? ETK 3. kiadás, 81. oldal, bal hasáb, "Képzettség-pont fejezet", 4-5 bekezdés. Úúú bazzz, mintha a bibliára hivatkoznék! És mondá az Úr: Csak a különbözetet fizetessétek meg vala! S lőn vala világosság. S lőn örvedezé vala az JK-k, mert ez nekik kedves lészen. S fürödék azok KP pontokban vala, s radirozá az rosszul kitöltött karakterlapjaikat vala. Képességpróbáknál aki 11, vagy az alatti képességgel rendelkezik, ne is dobjon? (11-nél endless loop) Így van. 1) Aki gyík, az ne emelgessen sziklákat. 2) KM adhat módosítót. 10-hez mondjuk +3-at. Máris lehet dobni. Illetve amennyiben rendelkezik AF Pszi-vel használhatja a képesség javítást amivel akár +6-al is megnövelheti egy adott képességét 6 körig. Érdekes, hogy ezt - tapasztalatom szerint - kevés játékos alkalmazza, szemben a már már végletekig sablonos pszi rohammal.
Syrand Caldern Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 ETK 3. kiadás, 81. oldal, bal hasáb, "Képzettség-pont fejezet", 4-5 bekezdés. Úúú bazzz, mintha a bibliára hivatkoznék! És mondá az Úr: Csak a különbözetet fizetessétek meg vala! S lőn vala világosság. S lőn örvedezé vala az JK-k, mert ez nekik kedves lészen. S fürödék azok KP pontokban vala, s radirozá az rosszul kitöltött karakterlapjaikat vala. Midőn látám azt vala, miszerint az Darvas szent minő bölcsességel eltelve leledz, fellapozám az én ETK-m. "Módosított, bővített alapszabálykönyv" - szóla így az ETK. "ELSÕ KIADÁS" - mondá tovább "Készült 1997-ben, Kaposvárott" - tépém szét eme hazug irományt. Megvan esetleg bölcselmednek pdf-ben az igaz Könyv?
Daru Közzétéve: November 30, 2012 Szerző Közzétéve: November 30, 2012 (szerkesztve) Ó bammeg, tökön szúrom magam. Az extended ETK 97. oldalán van ugyan ez a szöveg... DE! Ott már azt írják, hogy MF-ra annyit kell költeni, mint ami MF-hoz van írva. Szóval a régi ETK ellenkezője. Merthogy a régi ETK azt mondja: Ezek után a karakternek még annyi Kp-t szükséges elhasználnia, amennyi a Mesterfokot az Alapfoktól elválasztja. Mire az új: Ezek után a karakternek még annyi Kp-t szükséges elhasználnia, amennyi a táblázat Mesterfok oszlopában szerepel. De legyen a differencia! Mert az nektek kedves lészen. Szerkesztve ekkor: November 30, 2012 , Daru által
Catsmile Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 Hogy egy kicsit kavarjak még: Rúna I. évfolyam 6. szám, Magisztérium 2: "Először is újra a Képzettségekről. A 3-mas Rúnában úgy nyilatkoztam, hogy egy Képzettség mesterfokának elsajátításához alapfokú jártasság esetén már csak annyi Képzettség-pont szükséges, amennyi a mesterfokot az alapfoktól elválasztja. Holott a M.A.G.U.S.-ban az áll, hogy még annyi, amennyi a mesterfoknál fel van tűntetve. Megkérdeztem a többieket is, és mind úgy gondoljuk, hogy az általam leírt változat a helyes. Nem tudom hogyan került be a M.A.G.U.S.-ba tévesen, de ezentúl játszátok úgy, ahogyan a RÚNÁ-ban szerepelt. Gondolom ennek minden játékos örül!" Véleményem szerint a különbözettel kell számolni... legalábbis eddig mindig az volt a bevett gyakorlat. Ezen túlmenően szerintem jó pár képzettség Mesterfokát indokolatlanul megdrágítaná. Ó bammeg, tökön szúrom magam. Az extended ETK 97. oldalán van ugyan ez a szöveg... DE!Ott már azt írják, hogy MF-ra annyit kell költeni, mint ami MF-hoz van írva. Szóval a régi ETK ellenkezője. Mivel az új az új, ezért legyen az újabb szerint. Szóval nem a különbséget.
Daru Közzétéve: November 30, 2012 Szerző Közzétéve: November 30, 2012 Helyes, helyes! Különbözetet kell számolni! Köszönöm a rúnás kiegészítést!
Syrand Caldern Közzétéve: November 30, 2012 Közzétéve: November 30, 2012 Szégyelld magad, hogy a régi ETK-t merted követni! Eretnek irat! Eretnek bálványimádó! Novák Csanád szelleme kísértsen!
TAO Közzétéve: December 6, 2012 Közzétéve: December 6, 2012 Az elkészült karaktereket és a hozzájuk tartozó előtörténeteket most már nem e-mailben, hanem a Kalandozok.hu új fórumrendszerén keresztül kell eljuttatni a csapat saját kalandmesteréhez.Bővebb információk majd a fórumon.Én azért rákérdeznék, kockáztatva 2000 Tp-t: hol kell leadni a karaktereket? A Csapatok témákban nem lehet csatolni fájlt... (legalábbis nem találtam meg, hol lehet)
Daru Közzétéve: December 6, 2012 Szerző Közzétéve: December 6, 2012 Várjuk meg CS mester válaszát, mert ő a fórumok minden tudója. Nekem technikailag erre nincs rálátásom.
Con Salamander Közzétéve: December 7, 2012 Közzétéve: December 7, 2012 Üdv!Valóban nincs engedélyezve ott a fájl csatolás egyelőre, ha sikerül engedélyezni, mindenképp írni fogok. Amíg ez nincs így, a beadási mód kötetlenebb: elküldhető a consalamander@kalandozok.hu címre, a KM-etek e-mailcímére (amennyiben tudjátok), vagy valamilyen felhő szolgáltatás (pl. google drive, dropbox) tárhelyére feltöltve, a linket a játékos csapatotokban megosztva. Aki a legegyszerűbb utat választaná, az küldje nekem, én majd továbbítom a kalandmesterének.ui.: Elnézést mindenkitől, hogy már nem első alkalommal nem úgy működnek a csapatok, ahogy szeretnénk, valójában ez a teszt-fázis, amiben minden ilyen és ehhez hasonló hibára fényt akarunk deríteni, hogy később majd jól működjön ez is!
Frosty Közzétéve: December 13, 2012 Közzétéve: December 13, 2012 Üdv ! Nos nem kimondottan kari alkotással kapcsolatos a kérdésem, de a mínusz tp megkockáztatom Lesz e összefoglaló a leadott karakterekből, statisztika miből mennyi,legnépszerűbb illetve leghülyébb tárgyak stb..? Kíváncsi lennék az idei termésre.
Daru Közzétéve: December 13, 2012 Szerző Közzétéve: December 13, 2012 A táborról lesz összefoglaló melyben benne lesz ez is, az eredmények mellet. Előre nem tartom szerencsésnek a közlését, mert nem biztos, hogy mindenki örülne a dolognak.
Frosty Közzétéve: December 13, 2012 Közzétéve: December 13, 2012 Az utóbbi táboroknál divatba jött ez az összesítős dolog és senki sem tiltakozott ellene, meg h hány harcos, varázsló, pap lesz idén a TT az nem árul el semmit. Szvsz én örülnék és kíváncsi vagyok a statisztikára főleg a mostani magas szintű karik miatt.
Daru Közzétéve: December 14, 2012 Szerző Közzétéve: December 14, 2012 Most szakítunk a divattal. A TT sok szempontból már így is szakított a divattal. Nem dacosság. Oka van. Most így lesz.
TAO Közzétéve: December 17, 2012 Közzétéve: December 17, 2012 A beküldött karakterekre eddig a csapatunkban senki nem kapott választ. Volt, aki már hetekkel ezelőtt beküldte, és ő sem. Ezt vehetjük úgy, hogy minden elfogadva?
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés