Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Ynev országai

Necromancer

Hol szoktatok kalandozni elsősorban?  

119 szavazat

1. 1. Hol szoktatok kalandozni elsősorban?

• Észak-Yneven
    • Dél-Yneven
    • Máshol /pl.:Berequiel, Enoszuke, Calowyn..etc.../

Recommended Posts

Közzétéve:

Úgy látom senki semmit nem tud Krovalról...

Pedig érdekes lenne. Antail? TheElf? Mazsinó?

Ti sem? csalódtam...

:idea: akkor legyen ROWON a téma!

Rowonról sem sokat hallani, pedig érdekes lehet.

Bezzeg Alidax... Minden azzal van tele...

Közzétéve:

Üdvözletem.

Közkívánatra. Az előbbi Krovoal nevű hejség szemmel láthatólag befuccsolt. Mi lenne ha szóbahoznék egy Szajhavárosnak emlegetet települést Yankart? Elemezzük a pentádvárosokat, hátha nagyobb sikere lessz mint (ahogyan sneer nevezte Krovoalt) a "holtakvárosának". :wink:

Közzétéve:

nahát éppen ez az...

épp ez a baj egy ilyen várossal/országgal, h senki nem tud róla semmit...

én amugy naiv vagyok, meg laikus, ezért kéretik eltekinteni a hülyének nézésemtől,tehát egyáltalán hl található ynakra, meg ez a pentád, vagy mi a szösz az?és egyálatlán hol van?

Közzétéve:

Yankar: Abaszis határvonalánál és a városállamokkal szomszédságban egy a térképen is látható félszigeten van 5 db város amej egy boszorkánycsillagot formázó pentagramma 5 csúcsán hejezkedik el. Ezen városok leghatalmasabbika Yankar amej mondanom sem kell egy oriási kikötőváros. Ezen város öt negyedből áll ezek közűl a csillagnegyedben élnek a csak ezüstarcoknak jívott város urai. Õk toroni famorok akiket a dinasztiák rituálisan 101 esztendőre száműztek a birodalomból, mert a Kyr vérvonaluk túl drága volt ahoz, hogy magvuk szakadjon.

Volt aki visszatért udvartarásával Toronba, és volt aki maradt, de az idők folyamán még többen érkeztek... Mondanom sem kell az egész környék toroni tartomány de a Toroniak nem vesznek róla tudomást... Csak Szajhavárosnak hívják. De a kőrnyéken az Ezüstarcok városának emlegetik.

Már a Crantai birodalom idején is állt itt egy város. A Kyrek hoditása után persze szépen átalakult, így babonájuk a számmisztika jelei mindenhol megláthatók a város arculatán. A csillagnegyed palotái fényűzően gyönyrűek. Míg a patkánynegyed a szegények városa egyes pontjai romokban áll. A negyedeket elkülönítik egymástól. A város alatt húzodik a nekropolisz ahol nem egyszer holtok járkálnak. A nekropolisz is egy város ahol a holtak tovább élhetik halálukat, de viszonylag kevesen vannak. A nekropolisz bejáratát a patkánynegyedben őrzik a vőrosőrök.

a Yankari városőrségről már van némi írás. Rituálisan 401 főből álhatnak a számmisztika miatt. De ezek 401-en képesek voltak visszaverni egy párszáz évvel ezelőt egy majd 10000-es barbár sereget, persze ehez a teljesítményhez mágikus támogatásuk sem volt elenyésző.

Dióhéjban ennyit!

Közzétéve:

Csak Disno kedvéért: A másik négy petádváros Daerim, Keanor, Dsidon, és Alcara névre hallgat. És igen különbözőek. Nekem személy szerint Alcara jön be a legjobban.

Közzétéve:

Emberek van egy ötletem. Mi lenne, ha megkérnénk mindenható adminunkat, hogy csináljon egy ilyen témát: Ynev országai, vagy valami hasonló. (ez ilyen förórum lenne, mint pld az általános beszélgetö, meg a többiek!) Itt pedig az altémák lennének az országok, államok, városállamok, nevei, amit komolyabban ki szeretnénk vesézni. Persze generális témának megmaradna ez a fórum, csak ár lenne helyezve az Ynev országai témába. Itt az éppen hozzá értö emberek elmondják, hogy mit érdemes róluk tudni, véleményeiket, tapasztalatiakat, stb. Ez rengeteget segítene a kiváncsi játékosoknak, kalandmestereknek, stb., segítene eloszlatni a téveszméket, sokat javítana a meséléseken, és még sorolhatnám a rengeteg pozitívumot, de azt hiszem felesleges. Szóval mit gondoltok?

Közzétéve:

Alkyone hozzszólását, meg én egészíteném ki :wink: :

Alcara: Yankar nyugati szomszédja. Kezdetben kalózváros volt, de a Toroni császárszag kalózvadász flottái teljesen legyalúlták a kőrnyéket.

Jó fekvése miatt azonban hamar új telepesek érkeztek Aszisz és dzsad kereskedők képében.

Közzétéve:

Szerintem inkább Yankarban székelő száműzött családoknak van befolyása a a pentád többi városára hiszen toron távol van (azért is ide számuztek a kegyvesztett családokat) és a Yanakraon legio is az ő irányitásuk alatt áll amivel szemben nem sok esélye van a kornyezo városok haderejének.

Közzétéve:

Ez így van. Viszont Alkyonéban minden bizonnyal a tehetősebb gorviki klánok diktálnak. Kérdés vajon tudják-e hogy döntéseiket a háttérben befojásolhatják az ezüstarcok... A másik kérdés az, hogy vajon meddig megy majd ez a politikai játék... Talán erre a kérdésre választ adhat egy új könyv ami közvetlen fojtatása a Holloidőknek és szintén a pentád alakulását meséli...(Nem tom a könyv címét csak azt, hogy van.) Mindenesetre az tény, hogy a száműzött famor családok egy része egyáltalán nem vezs részt a környéki dolgokban hanem csak a bűntetés leteltét várja.

Közzétéve:

Kössz a címet Bean, majd ha lehetőségem lessz rá beszerzem mert érdekel a környék változása. olvastam egy tájékoztatót a tartalomról és valami Ediomodall kapcsolatos dolog is írodott ami befolyásolja majd a pentád környékét. Ha olvastad ez mennyire igaz?? (Vigyáz kérlek ne lőd le a poént!)

Közzétéve:

Nem én a Vas idejére gondoltam. De mind1 ez már ugysem a fórumhoz tartozik.

Lényeg Yankar. Kinél mennyire tűnik fel (ha JK-it itt kalandoztatja) a toroni kasztkülönbség??

Létezik egy mondás: Yankar NEM toron. De ennek ellenére a toroni hiarerhiai különbség nállatok mennyire jelenik meg??

Közzétéve:

Nos nálunk csak toronban és az erősen befolyása alatt aló területeken jelenik meg jelentosen a kasztrendszerkülömbég de ahol kisebb a befolyásuk ott csak a város kyrek lakta területein ami általában a város belsejében találhato vagy egy külön kerület, de a lényeg ha valami nem ismeri legalább alapfokon a toroni kulturkör képzettséget az bizony nagyon hamar bajba kerül:)

Közzétéve:

ha ott a nemesek körében vannak akkor természetesen nállunk él a kasztrebdszer,mert a családok megkövetelik,és azért mert attól hogy ki vannak taszítva 1001 évre attól még őrizni kell a hagyományokat különben az esetleges viszatérésük elég bajos lesz.de ha a nép körében vannak akkor nincsen kasztrendszer.

Közzétéve:

Csak 101 esztendő :wink: . Az valóban eggyértelmű, hogy a famor családok saját környezetükben betartaják a formaságokat az alá fölé rendeltetési kritériumokat ámMr. Beannal eggyetértek azzol, hogy a város túl nagy ahoz és túl messze van ahoz torontól, hogy az ezüstarcok be tudják tartatni az eddigi számukra megszokot szokásokat. Ezt a sok különböző birodalom szülöttei is gátolják, hiszen a város lélekszáma nagy és ennek csak a töredéke kerűlhet olyan körökebe ahol el képes sajátítani a toroni kultúrkörök hagyományait.

Közzétéve:

És mi a helyzet a Quironeia egyéb szigeteivel? ki mit tud róluk?

(pl. Daumyrt azt hiszem nem kell kifejtenünk... , de sok mást igen...)

Szindvill, Karkvin, a sinemos liga, stb.

Pl ha megnézitek a toron térképet, azon a toronnál lévö nagy szigetnek nincs neve, csak a kicsinek az, hogy karkvin, és ott oldalt, a Quiron-tenger "bejáratánál" vannak a Szindvil szigetek.

Másutt pedig azok a sinemos-szigetek, a sinemos-liga.

Szerintem ez utóbbi a helytálló.

És Szindvil vagy Szindvill? (vagy sindvil? ) :?:

Közzétéve:

Szerintem ezek már részletkérdés az ilyen kis dolgokban már jelentős az eltérés hogy ki hogyan jeleniti meg kalandjaiban amikről csak éppen hogy emkitést tesznek egy ergényben vagy egy novellában.

Közzétéve:

Elképzeléseim szerint ezek a főldek nagy befolásoltság alatt állnak, hiszen ezen a tengeren a toroni flotta az úr, és mint ilyen egy sziget nem engetheti meg a függetlenséget, különben karantén alá zárják... De valóban ezek a földek annyira jelentéktelenek, hogy kár lenne rájuk szót pazarolni, hiszen a szigetekről semmi konkrétum nincs leírva tudomásom szerint. (

Közzétéve:

no.álljon meg csak kérem az a menet...azért a sinemosi ligáról van egy csöppnyi infóm...

ime:

A tenger keleti partvidékén és az örökké szeles Sinemos-szoros szigetein virágoznak a Quironeia talán leggazdagabb városai, melyeket a józan belátás, a kíméletlen gazdasági kényszer terelt együvé több mint ezerkétszáz éve. Bár a nyolc kikötő által alapított liga eredetileg csak a kereskedelmi érdekek védelmére szerveződött laza társulásként indult, mára tizenkilenc város bástyáin leng vörössel háromszor vágott, kék alapon ezüst griffes lobogója, kiválóan szervezett flottája pedig Toroné után a második legerősebb a beltenger vizein.

A szoros térségének országai jólétüket annak a ténynek köszönhetik, hogy Tiadlan itt alig kétszáz mérföldre fekszik a déli parttól, és a kisebb-nagyobb szigetek mellett úgy lehet átjutni a túlpartra, hogy egy percig sem kell szem elől téveszteni a szárazföldet. Főleg a téli viharok idején virágzó útvonal ez, amikor is csak a legmerészebb hajósok vállalkoznak a nyílt tenger átszelésére. Ehhez nem mérhető, de kétségkívül jelentős bevételi forrás a Keleti-óceán meghódítóinak, a Dél-Ynevre tartó vagy onnan érkező kereskedőknek a megvámolása.

A Sinemosi Liga egyértelműen tengeri hatalom, szárazföldi területei minimálisak. A Kesdan-hegység északi vonulatának lábainál fekvő városok

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...