Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók


Recommended Posts

Röviden összefoglalva: ez ütött! :laza:

Bővebben: Én azt gondolom, hogy remek KM-csapat párosításnak lettem az "áldozata", jól megértettük - szerintem - egymást az asztalnál. Többször lenyűgözött a játékuk, hogy szinte vér nélkül végig vitték a modult, nekem meg folyton azon kellett agyalnom, hogy mi a fenét meséljek még be, amivel visszafoghatom őket. :D Nyilván - KM ként is - ez markánsan meg tudja határozni egy tábor "produkciós értékét". Nagyon jól reagált a csapat a hangulatfokozásokra, ez külön élmény volt számomra. Mindig jó látni a beparázott arcokat, hogy "és most mi lesz?!". :twisted:

HZ már nem volt ott az értékelésen, de elmondom így írásban, hogy a törpe előadását örömömbe sokszor megkönnyeztem. Ütős poénokkal dobta fel a játékot. Köszönöm!

Életre szóló - de remélem azért megismételhető - élmény lesz a spontán kialakult XI. ping-pong Kalandozok kupa, melyet többek között annak kiemelkedő bajnokai - köztük kétségkívül a csavart szerváiból jól ismert, fiszkóból hazaigazolt Antail, a kegyetlen lecsapásairól híres Sir Thomas, és a semmiből előbukkanó, aztán váratlanul versenybíróvá igazolt Ágnes - tették felejthetetlenné.

Ám a legjobb élmény továbbra is az volt, hogy együtt volt a banda! :gruppen:

TT-n ütközünk! Az újabb, XII. NYT-ig hátralévő idő pedig már csak 360 nap... de ki számolja...

Szerkesztve ekkor: , Daru által
Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Természetesen a fenti mókás hozzászólásomnál bővebben szeretném értékelni a magam részéről a Kalandozók idei, XI. Nyári Táborát.

Mindenek előtt, köszönöm, hogy ott lehettem, hogy egy remek csapatnak mesélhettem, és hogy Z-ék megrendezték, újra, 11. alkalommal is!

Egyetértek Daruval, egy KM részére markánsan befolyásolja a tábor hangulatát a csapat, akiknek mesél, és a hangulat, ahogy sikerül felállni végül az asztal mellől. "Csalás volt", mert nekem már megint egy remek csapat jutott, akik idén (is) bizonyították, hogy nem csak poénkodni, Hubertust pusztítani, munckinozni tudnak, de a szerepjátékban is otthonosan mozognak. Gratulálok a First Classnak a helyezéshez, és köszönöm, hogy nekik mesélhettem. (Jövőre is!... :D) És remélem, nem haragudtak meg a kihagyott napért. (persze, hogy nem, próbálták volna meg... csak illedelemből ideírtam. :gruppen:

Ha már a verseny, akkor szintén szívből gratulálok Mate Bilich-nek a legjobb egyéni szerepjátékos díj kiérdemléséért, nem csak azért, mert így lett, hanem mert volt szerencsém nekem is mesélni neki és csapatának, jó érzés, amikor egy másik KM is hasonló jókat mond róluk, és "ismerős" csapat vagy játékos ér el helyezést.

Külön köszönet illeti Hullát modulért (jó, jó, MG-is, de ne higgyetek neki, a modul az ő érdeme, én csak kisegítő munkát vállaltam), több helyről hallottam, hogy jó lett, megfelelő genyósággal dobálta a játékosokra a..., szóval azt, és száz oldal alatti lett! (be is fejeztük időben.)

Úgy gondolom, hogy a helyszín váltás több szempontból is a tábor javára vált. Szerintem a megközelítése is könnyebb, és a körülmények is jobbak voltak - bár a vizesblokk az inkább csak hasonló... de a többiben behozta. A kajáról nem tudok nyilatkozni, mert egyéni kajás voltam. Pár emberrel elbeszélgettünk egy majdani, luxus NYT-ről, amit olyan helyen rendezünk meg, ahol minden csapatnak légkondicionált tárgyaló jut a meséléshez... Pl. Hilton (kezdhetünk gyűjteni a részvételi díjhoz :D)

Több emberrel is jót beszélgettem, és úgy emlékszem, örültem mindenkinek, különösen azért éreztem magamat szerencsésnek és boldognak, mert CZ-vel nem csak egy táborban, de egy szobában is lehettem, sőt, egyszer még csokis keksszel is megkínált! :pajti:

Másra nemigen volt idő és alkalom, bár egy egész puzzle darab megfelelő helyre rakásával hozzájárulhattam a tábor legnagyobb puzzle-jének kirakási munkálataihoz, elmondhatom, hogy idén minden Munchkin játékot megnyertem (és ilyenkor nincs verseny... jó-jó, a csalásokat hagyjuk, ez ilyen városi legenda... :eztneked: ) Úgyszintén örülök, hogy kettőre emelkedett a Kalandozók tábor "Magyar"-jainak száma, bár ezzel egyben magaménak tudhatom a kevésbé csinos Magyar címet is, Ági javára. :D:D

Összefoglalva, nagyon jól éreztem magamat, és azt hiszem, jövőre, na meg a TT-re is megyek. (Készülhet mindenki a karakterével, már most kezdjetek tápolni, hogy egyáltalán legyen esélyezek életben maradni! :cool:

Link a hozzászóláshoz

A modul jó volt. Nem volt klasszikus Hulla modul, ami úgy néz ki, hogy van a cél, ami világos, de nem lehet megcsinálni. Nem volt konkrét kimondott cél, pörögtek az események, a JK-knak csak korlátozott befolyása volt a világ eseményeire, ami nem állt körülöttük nagyrészt statikusan, és nem voltak túlzóan bonyolult, metagaming nélkül megfejthetetlen rejtvények. Köszi Hulla, az MG-s részek pedig egyszerűen a szokásos minőségűek, nem is vártunk mást Gergelytől.

A csapatom (törpikék) szórakoztató volt, a rengeteg sírva nevetős jelentet köszönöm Nekdolannak.

A kétestés SR mesét köszönöm Sirtomnak, a mese (és az előtte lévő beszélgetésünk) kicsit kijebb nyitotta az SR világképemet, illetve sokmindent megmagyarázott abból, amit regényekben olvastam.

A jelenetért amikor a falon hat méter magasba felfutva, attól elrugaszkodva pördülésből kettévágtam egy helikoptert külön köszönet ÉS A JÓSNÕ LÁTTA!!

A gargoyle felszecskázása pedig iszonyat hangulatos volt, az első döbbenet amikor a monoszálas, mágikus pengéd egyszerűen lepattan a bőréről, és utána az izzadás amikor az ember érzi, hogy ha egy mozdulatot elront megy a levesbe. Esetleg SR mesélő keres csapattársat Budapesten? :mrgreen:

Bár nem sikerült befejeznünk, a CoC mese Frostyval is hangulatosan kezdődött, bár már nem ütött annyira, mint elsőre, ez is olyasmi, mint a Paranoia.

Puzzle témában: én már első nap végeztem a Barbie babás kirakómmal, de azért aranyos volt, ahogy próbálják a többiek behozni a lemaradást, hát nem sikerült.

A májkrémes kenyeret pedig még mindig nem sikerült megutálni, de most azért kicsit szüneteltetem :D

Link a hozzászóláshoz

​Én a kisszandál, egy nagyon nagy bőröndben érkezőztem a táborba. A beszűrődő hangok alapján elmondhatom: rendkívül izgatott személyekkel utazhattam együtt (valamin nagyon nevettek, szinte végig). Az első estét egy kocsi csomagtartójában, majd egy sötét szobában töltöttem, kissé el is ment a kedvem, hiszen látni óhajtottam volna a helyet, ahova elcipeltek. Alapvetően megszeppentem, hiszen olybá tűnt, hogy női hang alig fordul elő, így nem nagyon lesz lehetőségem további szandálkákkal diskurálni. Másnap aztán kinyílt a világ, egy olyan helyre kerültem, ahol tágas terek, kellemes környezet, és sok nevetés várt. Bár volt alkalmam további szandálszerű izékkel találkozni, több papucs, zokni, és cipő vett körül, mint korábban bármikor. Ez kissé f​r​usztrált eleinte, de aztán átvettem annak a lénynek a rezgéseit ezügyben, akit hurcoltam napközben. Meg éjjel. Néha azt hittem, sose lesz vége a napnak. Állandóan úton volt, olyan keveset voltam nyugalmi állapotban, hogy csoda hogy még élek. Viszont legalább jól érezte magát.. ezt abból gondolom, hogy nem rúgdosott szét egy kövön, illetve hajnalban, amikor lehámozott a lábáról nem vágott be a sarokba, és szinte szünet nélkül nevetett. Annyi emberrel beszélt, hogy a végére már zúgott a masnim a sok új cipő/papucs/szandál-<wbr>ismeretségtől. Ha érteném az emberi kommunikációt, biztos, hogy az jött volna le ebből, hogy szeretett ezekkel a - számomra idegen - lábbelikkel diskurálni, és hogy örült, hogy velük lehetett, de hát nem értek ilyen furaszerű nyelven, így csak tippelni merem ezt. Jól telt ez a pár nap számomra is, sokat lépcsőztem, zöld fűszálak simogattak, utaztam sokféle autóban, csak a strandot hagytam​ ki, nagy szomorúságomra. De ha jól antennáztam ezügyben, akkor talán jövőre ez is megvalósulhat majd. Karszalagunk mindenesetre már van. Az utolsó este számomra gyomorforgató szituációba torkollott. Nem tudom mit művelt a többi cipedli tulaja (nem láttam a környéken őket, lehet a sarokban drukkoltak a küzdő feleknek), de az enyém rendkívüli módon aggódós volt, annyira ​rázta a lábait, hogy teljesen elszédültem. Kicsit fordított a bige, mert amikor hajnalodott, ő nem "kiugrott az ágyból", hanem akkor zúgott bele. Sebaj, megszoktuk.

​Alapvetően élveztük ezt az egy hetet, ezt a gazdatest nevében is mondhatom​, sok-sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak. Tudom, hogy ő ilyenkor mindig hosszú listát szokott írni a köszönnivalókról, de én ennél százszor lustább vagyok (bár azért tényleg köszi, mindenért). Sőt, inkább pofátlanul elvárom, hogy jövőre is szervezzetek ilyen tábort, hogy újra készülhessen, aggódhasson, bandázhasson. Gagyi lenne a nyár enélkül.

Na, bekussoltam.

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

A tábor, a helyszín egyaránt remek volt. Szerveznivaló tábor közben alig volt, ezért külön köszönet azoknak, akik segítettek, illetve azoknak, akik nem bonyolították semmivel a dolgot. :)

Jók voltak a nagy közösségi helyek, úgy láttam, összehozta a társaságot egy kicsit, még ha csak csökkentett létszámú táborról beszélhetünk is... A modul tetszett, teret adott a játékra, a pontozást meg majd úgy is kiokosítják jövőre, akik ebben érdekeltek.

Örülök, hogy újra azokkal az emberekkel találkozhattam, akikkel csak évente néhány napot tudok eltölteni, pedig ennél sokkal többet is tudnék... Klassz volt a goblin-pingpong, a sütögetés, a négyesfekvő, a sörözgetések és beszélgetések, nagyon jól éreztem magam.

Jövőre találkozunk, nagyjából ugyanekkor, ugyanitt!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Első táborom volt, szerintem nem az utolsó, azt hiszem ez lényegében mindent elmond. Nagyon jól éreztem magam a csapattal meg mindenkivel akivel játszottam vagy beszélgettem. A modul annyira nem volt az én stílusom, de a mesélőnknek és a csapatnak hála én is maximálisan élveztem. Köszönöm az élményt és a szervezést.

Ui: A mechanikus gerinctépő toalett tervrajzával érkezem jövőre :).

Hz

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Sokat gondolkodtam, de nem tudok rosszat mondani.

A helyszín minden szempontból jobb vagy legalább olyan jó volt, mint Selyp. Tudom, nincsen tornaterem, de ez nekem nem is hiányzott... A szobák rendezettebbek, a vizesblokkok egy leheletnyivel tisztábbak, a kaják finomabbak (és sztem laktatóbbak is) voltak. Úgy érzem ez egy jó váltás volt.

A modul (bár még nem olvastam) számomra egy kicsit kötöttnek tűnt, sok volt a JK-k kezét megkötő tényező. De még így is fordulatos, izgalmas, összességében nagyon is élvezhető volt. Csak gratulálni tudok Hullának és segítőinek :)

Az NJK-s ötlet nem volt rossz. Nem tudom másoknál hogy volt, de én nem éreztem (már a tábor előtt sem), hogy akkora szerep hárulhatna rájuk, mint ami sugallva volt. Negatívumként semmiképpen nem említeném, ugyanis számos vicces, érdekes, stb. pillanatot okoztak. (És itt kuncogva megemlékeznék az aszisz falanxharcosok és női NJK-ink esetéről.)

Teljesen egyetértek abban, hogy egy tábor hangulatát, emlékeit, utólagos értékelését nagyban befolyásolja a mesélő. Cz személyében egy régi ismerőst köszönthettem (ha jól emlékszem, az "első" chat-es arénaharcot vívtuk meg Antail vezénylése mellett), aki, mint játékos már sokszor bizonyított, most bemutathatta, hogy mesélőnek sem utolsó. Még egyszer szeretném megköszönni munkáját!

Szervezés tekintetében a már szokásosnak nevezhető profizmus volt a jellemző idén is.

Összességében azt kell mondanom, hogy ez egy olyan tábor volt, ami után elkezdem számolni, mennyit kell még aludni a következőig. :)

Jövőre találkozunk, a romantika fővárosában ;)

u.i.: Remélem Hulla nem haragszol azért, amit Híróval műveltünk. :)

Link a hozzászóláshoz

Szasztok!

Hát ennek is vége lett! :(

Most újabb egy évet kell várnunk a köv. NYT-ig, ahová már most keresem a csapatomat! ;)

Nagyon köszönöm a KM-eimnek, hogy ennyire odatették magukat, hisz a játékosok szórakoztatásának valóban ők a legfőbb letéteményesei, a modul max. 30%! Szóval THX-THX!!!

Tényleg jó volt látni, ahogy a közösség meghatározó többsége belelendült a játékba és a végeredménytől függetlenül is pozitívan nyilatkozott a játékról!

Köszönet a tojáslabdarúgó/dobóknak, a focistának és a ping-pong-os ellenfeleknek. Sajnálom, hogy frizbi idén kimaradt!

Köszi a csokikat, söröket és a táborvégi rövideket. :)

Antailnak hogy ott volt, és TAO-nak, hogy nem! :D

Végezetül köszönet a Rizikófaktor tagjainak. A jópár emlékezetes jelenetért Arel duplán kegyeltjének, Kardmestertestvérnek, a balszerencsés gladiátornak, Báj Alexnek és az ostromnyílpuska kezelőjének! Szerintem mindannyian jól mulattunk, ez is volt az oka, hogy a szabadidőm java részt is veletek töltöttem. ;)

A három napon keresztül agyamban zsongó dalfoszlányt is megleltem:

http://www.youtube.com/watch?v=CvSK_sBUPBA

0:27-től

Tudom, az agyatokra mentem már vele! :P

Végezetül itt a modult ihlető dal:

Vigyázat, ön és közveszélyes, de tényleg ez plántálta a fejembe hőn szeretett és mélyen tisztelt Híró-nkat!

"... egy igazi hős, egy igazi hős, a kurva életbe egy igazi Hős!!!"

Link a hozzászóláshoz

Haligali!

A mókuskerékből kiszabadulva , öltönyt leszaggatva rohantam a tábor felé. És jól gondoltam, hogy megéri.

Köszönetet mondok első körben a szervezőknek, hogy újra megadták a lehetőséget, sőt idén a helyszín váltás kifejezetten előnyösre sikeredett. Pl: végre volt működő lámpa a wc-be... nem utolsó sorba kifejezetten elfogadtató volt az étel mennyisége is.

Köszönetet mondok Hullának a kellemesen hangulatos modulért és a kiváló mesélésért. Kifejezetten élveztük. Hangulatos fordulatos, engedékeny KM aki megmarad az "ynev"-i realitás talaján.

Köszönetet mondok a jó pingongért , főleg h csak itt játszom, és a jo kis 4es fekvőért. 2006-ban próbáltam utoljára de végre most már én is odafértem.

Köszönet a Noir papnak ,hogy mert nagyot álmodni,

a gladiátornak ,hogy nem volt rest próbálkozni a szerencsétlensége ellenére, báj Alexnak ki megtett volna mindent ha tudna, a Kardtestvérnek a testvériességért. És Arelnek ,hogy 2szer egy nap is felfigyelt rám.

ui:

Hulla és modul érdeme ,hogy szerintem örökre megmarad bennem a kép:

Ami emlék megmaradt bennem nagyon

Víver hátán repülve hátrafelé nyilazni az orkokat miközben toroni hadsereg 300 méterre van tőlem...

Link a hozzászóláshoz

jajdesokatírtok :)

A tábor helye egyértelműen jobb volt, mint a korábbi. Nagyobb, kényelmesebb - hűvösebb ! - szoba, jobb közösségi tér, valamivel jobb vizesblokk (azért én a reteszt vagy egyéb szerkezetet hiányoltam a WC ajtókról...) és egy csendes, zöld környezet.

Igazságtalanul kifogtuk megint MG-t mesélőnek, ami nekünk nagyon jó volt, másnak talán kevésbé, de kit érdekel?:) Jövőre tutira nem jön össze, az már ... nem is tudom mi lenne :)

A modul adott feladatot, kihívást, aminek nem volt egyszerű megfelelni, de szerencsére a KM vette az agyament ötleteinket is és a NJK csapat, az instant falanx is igen hasznosnak bizonyult nem egyszer. Az pláne, hogy játszhattunk is velük, ha a főkarakter épp másfele járt, a szétszakadt csapat miatt. Nem mellesleg a tábor előtt több időt töltöttünk a kitalálásukkal és a poénjaikkal, mint a saját karaktereink megalkotásával.

A vendégjátékért külön köszönet illeti CZ-t és a csapatát, ott jöttünk igazándiból rá, hogy mennyire belenyúltunk a tutiba a poénnak szánt harcosokkal.

Az egy nap szünet gyilkos volt - nem felejtünk -, főleg azoknak a csapattársaknak akik szétpingpongozták magukat és másnap izomlázzal küzdöttek.

Az eredményhirdetés meglepetés volt, mert büszkélkedni és poénkodni egy dolog, de tényleg nyerni az egészen más érzés. Köszönjük!

Ha az égiek is úgy akarják, jövünk jövőre is.

üdv,

Dae

ui: Sün!Sün!Sün!

Link a hozzászóláshoz

Hello mindenki!

1. Zsenijooooo a hely, jövőre csak hozunk 1 mobil csarnokot kialakitjuk tornatermet és be happy :D

2. Km Daru simán alkalmazkodott a csapategységünkhöz, király volt koncepció, azt sajnálom hogy 1 hiba miatt elkurtuk az egészet :D de hát ugye hogy Daniel "Danny" Ocean -t idézzem "Ha csak egy pillanatra is lankad a figyelem, valaki megsérülhet...." Lankadt és igy jártunk :) nagyon élveztük a modult mégha simán useless karaktereket hoztunk 2-en is :D

3.Gratulálok a sütigyőztesnek, ez az igazi győzelem amikor valaki odafigyel egy olyan versenyre amire senki más, de jövőre kajak én is indulok hátha bemakkolom :D Most hogy ismerjük a helyszint több programot tudunk tervezni, pl Ping-pong bajnokság amin TAO csak és kizárólag biró lehet, (semmi személyes) 1 csapatok közötti Frizbi villám kupa is beleférhet szerintem 2 frizbivel 4 csapat simán tudja nyomni az 1 nap 8 csapat 2 meccs vagy ilyesmi.

4.Találkozunk TT-n, NINCS APELLÁTA :D

Link a hozzászóláshoz

Ez nagyon kellemes volt srácok, igazán jól éreztem magam. Mate és Antail meséi élvezetesek voltak, főleg Maténál tudtunk kibontakozni Cz-vel (a szabad játék miatta). Szegény többiek. :)

A ping-pong is nagyon jó volt, legalább leadhattam valamit a melóhelyen beszorult, kihasználatlan energiákból... Minden partnernek, ellenfélnek és a feledhetetlen közönségnek/riportereknek köszi az élményért!

Jó kis csapat gyűlt össze az esti meséimnél is, kicsit sajnáltam, hogy a táborban vhogy mindig kómás voltam egy kicsit. Legközelebb úgy kellene nekivágni, hogy 48 óra alvás a tábor előtt, és akkor maradt volna elég szusz.

Köszi és előre a következő találkozásig!

Pl. egy novemberi SR verseny keretében ;)

Link a hozzászóláshoz

No

Igen mozgalmasan telt a nyár, helyenként úgy éreztem, ha pislogok, lemaradok valami fontosról.

A NYT élménye mostanra ülepedett le - vagy másképp fogalmazva: most tértem magamhoz a sokkból. :)

Nagyon szépen köszönöm a csapatnak (Biggie, @, Silver, HZ) a hozzáállásukat, a remek hangulatot, hogy agyf*sz nélkül tűrték a hülyeségeimet, nélkülük most nem lenne egy remek levélnehezékem...akarom mondani, kupám :)

Daru: zsír vagy. Deal with it :)

Ami a modult illeti, ki voltam békülve vele, és ha Hulla így folytatja, egyszer (egyszer...) megbocsátom neki az Ahogyan a szél fú című gaztettet. ;)

A helyszín tetszett, én jövőre is bevállalom :)

Külön köszönet az igényes oklevélért, és talán az órával kevesebbet fogok késni (kizárt :P )

SirTom, CZ - egy élmény volt :) Ennyire rosszul még sosem meséltem, szinte már jó volt :)

Remélhetőleg jövőre, veletek, ugyanitt :D

Link a hozzászóláshoz
×
×
  • Új...