Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Cigi, pia, nök/pasik... etc...

Érdemes eme ez a téma a továbbiakban?  

101 szavazat

1. 1. �rdemes eme ez a téma a továbbiakban?

Recommended Posts

Közzétéve:

Még egy apró dolog: Én elhiszek sokmindent, de aki figyelte pontosan látta hogy: 1 @huszar semmi olyat nem írt le amire érdemben kellett, lehetett volna reagállni. Ellenben Gem_kapocs és gangler véleménye kapcsán akadt egy megbeszélés, amiben szó nélkül elfogadtam gangler tapasztalatait, és megbeszéltük ki melyik táborral ért egyet, sőt megtudtuk gem_kapocs hány cigit sodor óránként. Korrekt, és azt hiszem így helyes.

Akad ezzel szemben @huszár aki az elmúlt x oldal alatt 5 kerek bejegyzést tett, abból 3ra nem emlékszik, egyben nincs érdemleges információ, de úgy gondolja az ő véleményéről van szó, és rögtön anyázással nyit. Nem tudom miért, de azt hiszem aki elolvassa a topicot az sem.

Mindezt úgy, hogy mind a cigi, mind a sör kérdésben "egyetértünk", és én sem vagyok csajozós típus. Magyarul egyikünk sem dohányzik a leírtak szerint. Egyikünk sem szereti a sört. Legalábbis a leírtak szerint. Megjegyzem nem is csodálkozom, ha valaki nem szereti a sört, ennek baromi sok oka lehet és nagyon szívesen sorolok fel akár egy tucattal is. Megjegyzem, mind a sörözéssel, mind a dohányzással kapcsolatban nagyon komoly ellenérzéseim vannak.

Miért?

• A passzív dohányzás is egészségtelen, nem is kicsit. Aki dohányzik nem csak magára, de másra sincs tekintettel a legtöbbször.[/*:m:276vukky]
  • Nem egy nem dohányzó diákkal találkoztam aki azért kapott otthon mert iskolából jövet cigiszagú volt a ruhája és a szülei azt hitték ő dohányzik, mert hiszen az iskolában magától nem lesz cigiszagú a ruha.[/*:m:276vukky]
  • A sör pedig egy alattomos ital: Az ember azt hiszi oltja a szomjat nincs benne sok alkohol, stb. elfelejtkeznek sokan a hatásáról. Ez pedig balesethez is vezethet, de játékot is tönkretehet, stb.[/*:m:276vukky]

Úgy gondolom, nagyjából ezek után várható lett volna, hogy egy dohányossal akaszkodok össze, első jelölt pl. Gem_kapocs akivel chaten is akadt összetűzés, és lőn csoda, vele igen jót elbeszélgetek itt is, erről a kényes témáról is (ha kijavít elsőre elfogadom), és chaten beszélünk a játékról is amire várok is már nagyon.

@huszár mostani bejegyzése felbosszant, de istenem, április 1 van, szerintem hatott rá egy kicsit, és hamar túlleszünk a dolgon, de eszembejut valami: Nevezetesen egy másik fórum témája: a khálok.

Igen, az a bizonyos +20E amiről volt egy vitánk. A heves indulatok kapcsán pedig a kérdés: Valódi hátrányról van szó, vagy sokkal inkább kibúvó a khál mentalitásának kijátszása alól? Hiszen a hevességre vonatkozva lehet asztrálpróbákat is dobni, stb... és lőn csoda, a kötözködés csatává fajulhat. Eltűnt a jellembeli kötöttség is, ha pedig akar a khál lehet védekezni az asztrálmágia ellen, +20E ugyan komoly hátrány, de ritkábban fordul elő mint a kibúvó esete... Eszembe jut a Baldurs Gate 2 esete: Minsc.

Kire mennyire jellemző ez a mentalitás, és mennyire formáljuk magunk képére a fajokat: Ez sokszor nagyon jól lejön ezen a fórumon, pont akkor ha valaki ösztönösen "zsigerből" reagáll. Ez segíthet a fajok, stb. megítélésénél is.

Pont ezért jó az is, hogy az ivást dohányzást, stb. megnézzük, hiszen tudjuk azt, hogy ki miért választ egy fajt, kinek milyen tulajdonságok tetszenek benne, és mennyire formálja a maga képére. Nem titok, nekem a kaoptikus jó (AD&Ds) elfek jobban tetszenek mint a sirenar kapcsán leírtak, de a Haonwelli vagy Yllinori elfeket is szeretem. De pl. igyekszem elkerülni azt, hogy eltüntessem az életükből az italt, stb. ugyanakkor azt is látom, hogy akik sörözgetnek, keményebb legények, stb. annak a törpe miért vonzó. Érdekes az itt leírtakat a faj és kaszt szempontjából vett kedvencekkel összepárosítani. Sokat mond az emberről. Aki magától eltérő képet, stb. szeret a játékban és többfélét, az máskép játsziuk mint aki magát viszi a játékba. Ezért hasznos ha egy szerepjátékos fórumon, chaten nem csak a játékról van szó.

Közzétéve:
de még mielött amolyan álszenteskedô eminens semmi tiltott dolog gyereknek gondolnál gangler

@huszár: Téged?! :shock: ugyan, hova gondolsz :twisted: :lol: :wink:

Ja, hogy te bor párti vagy!?

Közzétéve:

Én kifejezetten bor párti vagyok szintén, de nem a hatása skkal inkább a zamata, íze miatt iszik az ember bort, legalábbis minőségi bort. Abban pedig, hogy drága teljesen egyetértek, de azt hiszem oka is van annak hogy miért ilyen drága, így nem szólok ellene semmit.

Közzétéve:

gangler: akkor amjd ajánlok egy fehéret bort, ami legutóbb 489 ftbe került, és igencsak ízlett nekm is. sanálom a nevére nem emléxem.

elf: a válaszon rágodóm mg egy kicsit, és elöbb olvasok, majd válaszolok, helyett ha nem haragszol elöbb alaszom, és alszom, és még alszom egy keveset, de nem szeretnék önsajnálónak t

Közzétéve:
gangler: akkor amjd ajánlok egy fehéret bort, ami legutóbb 489 ftbe került, és igencsak ízlett nekm is. sanálom a nevére nem emléxem.

KHm...Huszár..biztos hogy az minőségi bor volt és nem valami fagyállószármazék..már nem is azért csak puszta rosszindulatból...mért ne memléxel a bor nevére talán mert annyira ütős volt.. :twisted: :twisted: :lol:

Közzétéve:

Nem volt egysoros? Enter nem teszi több sorossá, de ezt már mondtuk, akkor sem ha minden betű után egy entert nyomsz. Megjegyzem, a gond elsősorban aaz egysorossal az, hogy csúnya (sok üres hely) sok felesleges sávszélességet és adatbázis helyet foglal, stb.

Közzétéve:

Ne ezen vitázzatok hogy kiirt egy sorost ki a fenét érdekli hogy egysoros vagy kettö meg ha két sorost ir akkor megkönnyebbül a szíved ugye hogy nem. :wink:

Közzétéve:

Darrick: A kérdés az, hogy az ember megérit a szabályokat, stb. elfogadja őket vagy igyekszik kijátszani, megkerülni ezeket esetleg gúnbyt űz belőlük. Az utóbbi hozzáállás nem tesz jót a fórumnak :)

Közzétéve:

:D

nos akkor megkérdeznék mindenkit, hogy hogy áll a borokhoz??? hamár a söröket kitárgyaltuk.ugyanis én úgy vélem, hogy az emberek legnagyobb többsége, ha netalántán úgy adódna, hogy bort iszik, akkor nem azért teszi, h lerészegedjen, v menô legyen, hanem, mint amint azt én naivan gondolom, azért, h jól essen neki, mert szereti, stbstbstb???

tehát ki hogy viszonyul ehhez az a nedühöz?

Közzétéve:

A jó borból az ember nem iszik sokat, aki pedig a jó bort szereti, sokszor nem iszik a nem olyan jóból... Ezért mondtam, a bor az drága dolog. Persze sokan mondhatják, hogy a jó bornak neve is van, a márkás ital pedig mindig drága, nem kell ahhoz bornak is lennie...

Közzétéve:

A jó borból az nem csak a bor becsülete miatt illetlen, de a bor ára miatt nehéz is... Igen, egy üveg jó bornak nem ritkán 5 jegyű, vagy közel 5 jegyű ára van. Ugye így a jó bort maximum újgazdagék becstelenítik meg...

Közzétéve:

nem tudom hogy miért csak az 5 jegyíek lennének a jók.

na mindegy, nem k0tekedésbôl, de képzeld takláltam párat, ami 500, és 1000 ft k0rnyékén mozog, és nagyon jó...oksa el0tte azért 0nt0ttem ki párat, mire megtaláltam, de akkor is nem csak a drága bor jó, csak keresni kell....igaz azonban az is, h a drága borok k0zt kevesebb a rosszabb minôségű.

Közzétéve:

A borokat nem nagyon szeretem, ha lehet?ségem van rá inkább pezsg?t iszok. Ha meg arról van szó h azért megyük inni, h berúgjunk, akkor egyértelm?en a tömény. Nálunk a legkedveltebb vodka-bomba. Nagyon fincsi:)

Közzétéve:
ittam már név nélküli baromi jó bort, ami 479ft volt...

de volt olyan is, h 3800ért (összedobtunk rá csomóan) majd kiöntöttük...ez amolyan nem a ruhatesziazembert

hát igen, én is ezt mondom :lol:

Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
  • Új...