Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu Tavaszi Tábor 2004 - Élménybeszámolók is


Antail

Recommended Posts

na szal én nem akarom a dolgot szervezni, csupán annyit akarok mondani, hogy az biztos, hogy BP-en lesz. Aki tud, jöjjön el. Ha minden jól megy, én KM leszek, legalábbis felvállalom egy részét. Szeretnénk egy a TThez hasonló rendezvényt lebonyolítani. Valószínü a több KM-es, több csapatos megoldás. A KM váltás még nem biztos. Körülbelül tucatnyian azért kellene, hogy legyünk. Most vagyunk kb 7-8an. HAJRÁ!

Gangler lesz elvileg a föszervezö. mindent töle kérdezzetek... ( :lol: )

Link a hozzászóláshoz

Tudod Gem, a helyzet az, hogy több pesti szerepjátékos van mint vidéki... mármint, asszem így van... :roll: :lol: :wink: amúgy meg mért ne lehetne Pesten? Más város mért lenne jobb?

Ó Salamander, imádlak... :twisted: :twisted: :twisted: Namind1, felölem kérdezzetek, ha tudok válaszolok, ha meg nem, hát átirányítom az embereket hozzád, mint elsö számú KM-hez :lol::lol::lol:

Link a hozzászóláshoz

előre szólok, h mielött még con salamanderék közül bárki is beiran, h nekem még 5letem sincs, h tok-e menni, mivel ez attól is függeni fog, h mit csinálok félévi után, mivel azt még túl kell élni, maradok a mostani sulimban, v más alternativa....jelenleg ugy tűnik, h nem, de ez nem, de remélem, h ez nem biztos, és sajnálom is.... :cry:

Link a hozzászóláshoz

Kellemes napot mindenkinek!

Mikor van a szünet?? (De most komolyan én már elfelejtettem :cry: , annyira lefoglal ez a sok tanulás :!: :? :wink: )

Ha jólsejtem Bp. nagy a cirka 2millás lakójával :wink: . Kedves szervezők tudnátok körülbelüli hejszint mondani (Tudom, hogy ez még képtelenség, ám nekem eléglenne egy suttyomba beírt kerületszám is, csakúgy a miheztartásom végett, hiszen itt lakom a szomszédban.)

Bár a társaság frontembereit nem ismerem, mitöbb senkit sem ismerek, ha valahol a könyréken volna ez a tábor remélhetőleg én is érdeklődnék, hiszen a multkoriról kései regisztrációm miatt lecsúsztam.

Link a hozzászóláshoz

Mivel nem tudom kinél kell jelentkezni, ezért ide írom, hogy én is akarok menni, és nagyon nagy valószínűséggel rá is érek. És még ráadásul pösti legény is vagyok ám :D . De ha Gántra kell lemennem, nekem az sem akadály... egy kis utazást megér az a pár nap. IGAZ GEMI???

Hogy ne csak ennyit írjak ide... mit írjak még? ;) Időpont már van, hely is kezd fix lenni. Ötletek : valami (lightos) live-hoz mit szólnátok? tavasszal már olyan idő lesz, hogy királyság. Én szívesen nyomnék vmi ilyesmit is, bár még sohase próbáltam :( . Ha nem lesz live, akkor majd megyek Antaillal minden reggel futni, mert a mozgás azé' még kő' :lol: .

Ja és ezt a live-os dolgot csak arra az esetre értettem, ha olyan helyen leszünk (pl : Gánt), bár a pösti metrójáratokban sem lehet egy adrenalinmentes dolog kvékkeset játszani :lol::lol: .

Üdv,

TAO

Link a hozzászóláshoz

INFO

A csapatokról

Kérnék mindenkit, hogy próbáljanak 4-5 fös csapatokba szervezödni. Jobb lenne a 4 fós party, ehez viszont több KMre lenne szükség, de erröl majd még késöbb.

A csapatok összeállításáról:

Hogy a karakterek miképpen kerültek össze, milyen közös elötörténetük van, azt a játékosoknak maguknak kell kidolgozniuk, miképp a karakterek élettörténeteit és a jellemrajzait is (EZ FONTOS! kéretik rendesen kidolgozni). Természetesen a kompatibilitást a csapatok összeállításakor is megköveteljük, azaz szöges, vért kívánó vallási/egyéb ellentétek nem létezhetnek huzamosan egy zsoldoscsapaton belül. (Közismert Tharr-pappal nem fog vállt vállnak vetve harcolni Dreina híve, stb.)

Tulajdonságok

A fö értékek kidobását még nem beszéltük meg, de valószínüleg a TT szabályait vesszük figyelembe, kivéve a szépséget, ami szabadon megválasztható.

Egyéb értékek

A szintkövetelményröl még nem esett szó, de valószínü hogy 4-6. Tszre kell számítani. Az összes Mp, Fp dobást átlagolva kell majd számolni (k6=3.5), majd az összeget felfelé kerekíteni. Pl.: 3k6= 3*3.5=10.5~11.

Kaszt megkötések

Választható kasztok kizárólag az ETK, HBG és a Papok, paplovagok I.-II.-böl, netes és más home-made kiegészítök KM-i elbírálás alapján használhatók. Kéretik a Kráni, félaquir és egyéb nyalánkdságok mellözését. MTK, UT valószínüleg nem engedélyezett.

Nem játszhat kettős kasztú karakter, illetve kérjük a játékosok kerüljék az egyéb extrém karakter-összeállításokat is. A nagyon különleges karakterek csak nagyon különleges - és meggyőző - élettörténettel/háttérrel, és a party tagjainak TELJES beleegyezésével állhatnak be a játékba, minden más esetben a KM a helyszínen új karaktert készíttethet a játékossal.

Felszerelés

Az alapfelszerelés, fegyverek, stb. szintén ETK szerint vásárolhatók. Az induló összeget még nem határoztuk meg, de valószínüleg minden csapat azonos pénzkerettel indul majd, nem pedig karakter-függö alaptökével. (így elkerülhetö a tolvaj 500 arannyal a farzsebében)

Mérgek

Még nem tisztázott.

Varázstárgyak

Ez még szintén megbeszélésre szorul. De természetesen elf-elfíj, pap/paplovag-szent szimbólum, bárd-hangszer, varázsló-bot...

Az értékelésről

Mind a feladatmegoldás sikerességét, mind a jó szerepjátékot pontozzuk, azaz a jó helyezéshez mind a két kategóriában illik jól szerepelni.

A szerepjátékosi teljesítmény értékelése persze csak részben lehet objektív (játékból való kiszólások, karakter által nem ismert tények használata stb.), így aztán itt csak az értékelhető, hogy mennyire sikerül a csapatoknak saját mesélőjüket meggyőzni arról, hogy tényleg együtt élnek Ynev világával. Con Salamander valamit rebegett arról, hogy ez nem versenymodul lesz(?) és, hogy Tp jár majd érte, de ezt még asszem át kéne beszélnünk...

Díjazás

Hogy az elismerésen és persze a játékélményen túl lesznek-e külön díjak, még nemutdom, de jó lenne... majd próbálkozunk...

A karakteralkotáshoz szeretném az

Link a hozzászóláshoz

nem, nem teszem... egyet értek a dolgokkal...

Elmondanám, hogy miért ez a megoldás, hogy lekorlátozzuk a kasztokat.

Lehet, hogy kissé elfogult vagyok, de TT-s tapasztalatokra építek.

Azért nem jöhet bárki bármivel, mert túl nagy különbségek lennének az egyes karakterek között, és lehet, hogy ez a játék rovására menne...

A TT-n az a Leviathan-féle 136-os cé nem nagyon tetszett....

86 m-röl BIZTOSAN fejbelö egy álló embert... nem szép...

Szóval a felesleges tápolsá elkerülése végett történt így, hogy nagyon lekorlátoztuk a dolgokat. a HBG az, amivel nem értek teljesen egyet, mivel ott sok olyan kaszt van, amely csak a tápolásra született.

Az elötörténeten és a jellemrajzon kívül kéretik kidolgozni a képzettségeket is, ami azt jelenti, hogy konkrétumoknak kell szerepelnie, hogy MIKOR, HOL, MENNYI IDEIG, KITÖL, MENNYIÉRT, MILYEN OKBÓL/CÉLLAL tanulta az adott képzettséget. hogy ne legyen kavarodás.

Amit nem írtok le, az nem automatikus. Pl. ha rádlönek egy íjjal, te nem mondasz semmit, csak mikor már a sebzést dobják mondod, hogy JA, MOST JUTOTT ESZEMBE, A KARIM MINDIG ODAKAPJA A KEZÉT. Szal ilyen nincs. szépen csináltok egy szokások elnevezésü részt, ahová a karakterek reakcióit, szokásait írjátok. álljon itt egy pár példa

A gladiátor allergiás a szappanra, ezért nem használ soha.

A fejvadász alvás elött a párnája alá rejti a ramierát.

A paplovag páncélban alszik, szimbóluma is a nyakában.

A tolvaj mindig éberen alszik, felfigyel a kisebb zajokra, bár ezzel kevésbé piheni ki magát.

A varázsló minden elalvás elött Elemi erö aurát von maga köré, felvértezi a szobát ezzel és ezzel a varázsjellel és körrel.

AMIT NEM ÍRTOK LE, AZ NEM TÖRTÉNIK MEG, HA KÜLÖN NEM EMLÍTITEK.

például nem lesz az, hogy ha leszúrják a karit álmában azt mondod, hogy HOPP, MAGAMON HAGYTAM A MELLVÉRTET. szal ezt is kéretik kidolgozni. A játszható kasztokról még folyik a megbeszélés... ETK és PPL 1-2 biztosan lehet. Ha elkülditek nekem vagy/és ganglernek a karikat megnézzük és válaszolunk, hogy lehet-e...

A szépségröl meg egyelöre annyit, hogy elvileg szabadon választható lesz, de TERMÉSZETESEN nincs olyan, hogy a legelején kiválasztod a szépséget 20ra és utána levonsz belöle a más javára. szal ez egy külön tészta. Észlelés, mint föérték szerepeljen! Valószínüleg szabadon lehet majd levonogatni a pontokból meg hozzáadni. A 10 alatti pontok itt is elvesznek. és 5-nél többel NEM LEHET VÁLTOZTATNI AZ ÉRTÉKET. pl egy harcosnak nem lesz 10es ereje és 18as asztrálja. Legfeljebb egy képzettség lehet több, mint öttel más, ezzel beleraktuk a szerencse-faktort.

Egyelöre részemröl ennyi.

ÉS ALKYONE IS BIZTOS KM, szal neki is lehet írni, töle is lehet kérdezni, bár ö a karakterekbe eddig nem nagyon szólt bele... Majd most... :D

Link a hozzászóláshoz

Lithas!

Csak úgy ömlesztve, ki-ki ossza szét maga között: A KM-eket ne a JK-kal együtt tüntessük már fel, a kariválasztás nem táőpolás szvsz, mert aki okos v tapasztalt, és ki tudja játszani a kariját, annak legyen tápos embere. Szvsz a TT-n én voltam a leg anti-tápabb kari. Igaz, én tipikus KM vagyok. Én mindenképpen Nefi-vel szeretnék egy csapatban lenni. A karaktert meg jó lenne, ha előre elküldenénk nektek és ti megmondanátok hogy jó e. Nehogy má ott keljen új karit csinálni!!!

Darun

Link a hozzászóláshoz

Háát.. ha meg akarjátok engedni a HGB-t, akkor szerintem egy pár kasztot tiltsatok le... például : sirenari erdőjáró... mert az egy vicc... netes kiegészítőnek is túl tápos. A többi változtatással meg vagyok elégedve, valószínűleg a játék jobbátételét fogják szolgálni. Csak így tovább! Mert már nagyon várom a teljes rendszert, hogy hogyan dolgozzuk ki a karaktereket illetve a csapatot...

Üdv,

TAO

Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
  • Új...