Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

XII. Kalandozok.hu Nyári Tábor 2014. július 2-6. Gyömrő

Recommended Posts

Valamint például erősebb vagyok (nagyon sokkal) TAO-nál is, de ő abban a hitben él, hogy ez nem igaz, így mivel én vagyok a világ legszupercukibb színész-szerepjátékosa (is), öcsitest-szindrómát immitálok konstans módon a társaságában, és fürdök képzelt erőfölénye felett érzett gyermeki örömében. Elsőre ennyi, szívesen, sziasztok!

Lol, nem tudom megállni reag nélkül. :mrgreen: Általában rendkívül hálás vagyok, hogy meghagyod primitív személyememet ebben a tévhitben beképzelni, azonban sajnálatos módon idén nem leszek ott a Nyári Táborban, így jelenleg más, náladnál erősebbnek legalábbis kinéző embernek árnyékát kell választanod szikrázó jellemed leplezésére. Például Hullát. 8)

Link a hozzászóláshoz
Lol, nem tudom megállni reag nélkül. :mrgreen: Általában rendkívül hálás vagyok, hogy meghagyod primitív személyememet ebben a tévhitben beképzelni, azonban sajnálatos módon idén nem leszek ott a Nyári Táborban, így jelenleg más, náladnál erősebbnek legalábbis kinéző embernek árnyékát kell választanod szikrázó jellemed leplezésére. Például Hullát. 8)

Kedves TAO!

Kérlek ne áltasd szegény önértékelési gondokkal küszködő gyermeket ilyesmivel. Illetve saját lelki eredetű problémáidat se vetítsd ki rá! Nem akartam ezt így, a közösség előtt szóba hozni. Szerintem nyílt titok, hogy azért nem látogatod már egy ideje a rendezvényeinket, legalábbis ahol én is ott vagyok, mert képtelen vagy feldolgozni hogy mind szellemileg, mid fizikailag jócskán túltettem már rajtad. Értesültem arról is, hogy nem egy zsíros programozói állás miatt, hanem azért utaztál a tengeren túlra, hogy részt vegyél egy, egyébként homoszexuálisoknak készülő, valóságshow forgatásán. Ráadásul a Sandy Bandy magazin oldalán te magad nyilatkoztál arról, hogy ha megnyered a vetélkedőt, akkor felkeresed majd Dr. David Gest-et, Michael Jackson egykori plasztikai sebészét. Az ő segítségéével, egy magyarországi, általad régóta csodált és irigyelt személy (mindenki tudja, itt Rólam van szó), fizikai leutánzását szeretnéd megvalósítani. Szerintem ez szánalmas!

:twisted:

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Mi még a karakteralkotás elkészülte előtt össze szoktunk ülni, és kitalálunk egy érdekes csapatkoncepciót, amit aztán mindig megpróbálunk keresztülverni a KM-eken, akár engedi a karakteralkotás, akár nem. Így esett pl., hogy a goblin-party csak versenyen kívül indulhatott... Ezen felül az információkról én tájékoztatom a csapatot, és csesztetem őket a karakterek elkészítésével, ez már rutinná vált az évek során. Ahogy az is, hogy sokszor én "segítek megcsinálni" a csapat karaktereinek "egy részét" (természetesen a hibás részekért nem én vagyok okolható sohasem!) :) Szóval ez már ilyen tábor előtti rituálé... Egyébként szoktunk ezen felül is tábor előtt találkozni, és átbeszéljük, mi hogyan sikerült, mit várunk a modultól, elemezgetjük picit a hangulatkeltőt, stb... Volt rá példa, hogy a hangulatkeltő nyomán próbáltunk szükséges képzettségeket felvenni vagy karaktert alkotni, de rájöttünk, hogy teljes hülyeség, és elég életszerűtlen (bizonyos aspektusból nem az, de ezt most nem fejtem ki).

Link a hozzászóláshoz

Haligali!

Első körben a skype megbeszélés megbeszélésének időpontjának megtárgyalása. Majd a tárgyalás első 20 perce arról szól ,hogy ki vegye le és vagy fel a mikrofont vagy hangfalat... Majd miután végre lehet kommunikálni mennek a férfiú nemi szervekkel való célzások. Majd később nosztalgia. És a röpke egy óra leforgása alatt megtárgyaljuk egyáltalán ki lesz a csapatban.

Ha a csapat tagok tisztázva jöhet egy újabb kör különböző kommunikációs csatornákon kinek mikor jó egy közös kommunikáció egy közös kommunikációs csatornán. Ha véletlenül összejönne és eleget késett mindenki a megbeszélésről akkor nehezen elindul egy fórum (érts: mindenki egyszerre beszél és az érvényesül aki hangosabb) ahol megtárgyaljuk milyen koncepcióba tömörülünk. Ez általában hoz magával még 2-3 közös egyeztetést.

Ha netalántán lenne egy koncepció és természetesen 3-4 hétnek mondott karakter szerkesztés( természetes a dokumentumon látszik h megbeszélés előtt 1 órával lett létrehozva) akkor jöhet a karakterek 2-3-szori újra átszámolása amibe úgy is belekötnek a KM-ek.

A tisztelt KM választást ne is akarjátok tudni. Mert ott már az a gond nevekkel se vagyunk tisztába. PL:

-TAO az a kopasz nem?

-áá nem az a négykezű fekvős.

-De hogy is az a sírrabló.

-Nem az nem, ő az a Hulla.

-Milyen hulla?

-Hát tudod az aki pizzázik és burger kingbe jár.

-Nem az BigHappymeal. A kopasz az az külföldi szemüveges véres kezű

-Az a madár?

-neeem , ááá hagyjuk. Azt válasszuk akinek helyesen ki lehet ejteni a nevét

Link a hozzászóláshoz
Kedves TAO!

Kérlek ne áltasd szegény önértékelési gondokkal küszködő gyermeket ilyesmivel. Illetve saját lelki eredetű problémáidat se vetítsd ki rá! Nem akartam ezt így, a közösség előtt szóba hozni. Szerintem nyílt titok, hogy azért nem látogatod már egy ideje a rendezvényeinket, legalábbis ahol én is ott vagyok, mert képtelen vagy feldolgozni hogy mind szellemileg, mid fizikailag jócskán túltettem már rajtad. Értesültem arról is, hogy nem egy zsíros programozói állás miatt, hanem azért utaztál a tengeren túlra, hogy részt vegyél egy, egyébként homoszexuálisoknak készülő, valóságshow forgatásán. Ráadásul a Sandy Bandy magazin oldalán te magad nyilatkoztál arról, hogy ha megnyered a vetélkedőt, akkor felkeresed majd Dr. David Gest-et, Michael Jackson egykori plasztikai sebészét. Az ő segítségéével, egy magyarországi, általad régóta csodált és irigyelt személy (mindenki tudja, itt Rólam van szó), fizikai leutánzását szeretnéd megvalósítani. Szerintem ez szánalmas!

:twisted:

Lebuktam! Tudtam, hogy ilyen csibészes észjárású snájdig gyerekeken nem foghatok ki, és előbb vagy utóbb eljutunk csodálatom igazi tárgyáig: az utolérhetetlen Hulláig! (ez így leírva nem is olyan beteg, mint ahogy megfogalmazódott bennem) Egy szó mint száz: Ha TAO-t ámulom és bámulom lopva, félve, mint egy piruló tinilány, az csakis azért lehet, mert felismertem benne az igazi akarást, hogy olyanná váljon mint titkos példaképem, Hulla.

Szeretlek Hulla! Biztos vagyok benne, hogy az idei modulban nem a betűtípus lesz a legjobb! :viragos:

Link a hozzászóláshoz
Lebuktam! Tudtam, hogy ilyen csibészes észjárású snájdig gyerekeken nem foghatok ki, és előbb vagy utóbb eljutunk csodálatom igazi tárgyáig: az utolérhetetlen Hulláig! (ez így leírva nem is olyan beteg, mint ahogy megfogalmazódott bennem) Egy szó mint száz: Ha TAO-t ámulom és bámulom lopva, félve, mint egy piruló tinilány, az csakis azért lehet, mert felismertem benne az igazi akarást, hogy olyanná váljon mint titkos példaképem, Hulla.

Szeretlek Hulla! Biztos vagyok benne, hogy az idei modulban nem a betűtípus lesz a legjobb! :viragos:

Az utolsó mondatodig annyira jól haladtál a legjobb szerepjátékos cím X. bezsebelése felé.

Ám ezután az aljas célozgatás után, egyik korábbi, sokak által meg nem értett - persze attól függetlenül nagyszerű - munkámra, nem ígérek sok jót sem saját magad, sem a csapatod, sem azok számára, akik szóba elegyednek majd veled a táborban! Sorry!

:ndo::eztneked:

Link a hozzászóláshoz

Mélyen tisztelt Hulla testvér!

Mély fájdalommal hallom, hogy Alec -világlegjobbszínésze- Baldwin testvér ilyen becstelen módon földbe tiporta egész éves modulíró munkádat. Biztosíthatlak afelől, hogy tiszteletlen magatartása nem marad megtorlatlanul a táborban.

Ja és a legfontosabb: remélem a tavalyi betűtípust használod idén is, az nagyon tetszett! :eztneked:

Link a hozzászóláshoz

STATISZTIKA NYT2014

Elkészítettem a már hagyományosnak mondható statisztikát a beérkezett karakterekről. A táborra összesen 8 csapat 37 játékos karaktere érkezett be, melyek alapján összeállt ez az alábbi anyag.

Elsőként a sokak által feltehetőleg legnagyobb érdeklődésre számot tartó statisztika, vagyis hogy mi lett a választott kasztok megoszlása:

4 db harcos (10,8%)

0 db gladiátor (-)

5 db fejvadász (13,5%)

2 db lovag (5,4%)

0 db amazon (-)

0 db bajvívó (-)

0 db barbár (-)

HARCOS főkaszt: 11 db (29,7%)

3 db tolvaj (8.1%)

5 db bárd (13,5%)

SZERENCSEVADÁSZ főkaszt: 8 db (21,6%)

6 db pap (Antoh, 2xArel, 2xDomvik, Dreina) (16,2%)

6 db paplovag (Darton, Domvik, Dreina, 2xFőnix, Uwel) (16,2%)

0 db szerzetes (-)

PAP főkaszt: 12 db (32,4%)

1 db harcművész (2,7%)

1 db kardművész (2,7%)

HARCMÛVÉSZ főkaszt: 2 db (5,4%)

1 db boszorkány (2,7%)

1 db boszorkánymester (2,7%)

0 db tűzvarázsló (-)

2 db varázsló (5,4%)

0 db sámán (-)

VARÁZSHASZNÁLÓ főkaszt: 4 db (10,8%)

Nem kis meglepetésre a legtöbb - minden harmadik - karakter a Pap főkasztból került ki (32,3%). A csapatonként másfél pap egyáltalán nem kevés. Ellenben teljesen hiányoznak a "gonosz" istenségek követői. Ám a hangulatkeltőt követően azon, hogy csak egy Antoh pap van, én meglepődtem.

A Harcos főkaszt népszerűsége (29,7%) közismert, de ez most csak a második helyre volt elegendő. Ami meglepő, hogy elég "egysíkú" a felhozatal az egyes kasztok közt. Az, hogy a fejvadász nyerte ezt a házi vetélkedőt, sokat elárul arról, milyen játékra számít a közösség.

A Szerencsevadász főkaszt is igen szépen teljesített (21,6%), hozva ezzel a tőle elvárhatót. Szinte minden csapatban képviselteti magát. A bárd elsősége érdekes fejlemény, bár azt mindenki tudja, itt a joker kasztról van szó.

A Varázshasználó főkaszt a vártnál sokkal gyengébben (10,8%) szerepelt, vagyis csupán minden második csapatra jut egy belőlük. Az pedig, hogy a modul- és játékgyilkos varázslóból is csak kettő van, szerintem sokakat megnyugvással tölt el mind játékos, mind mesélő oldalról.

Végezetül mondhatjuk már megszokott a Harcművész főkaszt elhanyagoltsága (5,4%), hisz csupán két ilyen karakterünk lesz csak a táborban.

Szintén érdekes megszemlélni a karakterek faji összetételét:

Ember 31 - 83,8%

Dzsenn 2 - 5,4%

Udvari ork 2 - 5,4%

Elf 1 - 2,7%

Félelf 1 - 2,7%

Ezeknek a számoknak kifejezetten örülök. Szerencsére idén is alacsonyan maradt a metahumánok népszerűsége és ha hozzáteszem, hogy a nyolcból hat olyan csapat van, ahol minden karakter az emberi faj szülötte, akkor még inkább egyértelmű a szituáció.

Végül pedig, nagyon röviden nézzük azt, hogy milyen tapasztalati szinten kívántak karaktert indítani a játékosok:

24 db 4. tsz-ű karakter - 64,8%

11 db 3. tsz-ű karakter - 29,7%

2 db 5. tsz-ű karakter - 5,4%

Úgy tűnik a legtöbb játékos az átlagos szintre ment rá, de azért néhányan inkább a magas tulajdonság átlagot célozták meg inkább.

Ha már a számokról esett szó, nézzünk néhány "szélsőséges" harci statisztikát.

Alább olvashatóak azok a minimum/maximum harcértékek, amelyeket képzett fegyverforgatás mellett, mindenféle speciális harci helyzet vagy taktikai elem bevetése nélkül, egy szál fegyverrel képesek produkálni majd tábor "LEG"-jei.

KÉ max: 47

KÉ min: 9

TÉ max: 84

TÉ min: 30

VÉ max: 131

VÉ min: 79

CÉ max: 59

CÉ min: 22

Sebzés max: 3k6+4 (de csak 1/2 tám/kör)

Szintén érdekes lehet az 1000 Tp elköltésének szélsőségeit átfutni.

Tulajdonságra költött legtöbb pont: 540 Tp (ez 16,6 átlag tulajdonságot eredményezett!)

Tulajdonságra költött legkevesebb pont: 0 Tp (de nem ez eredményezte a legalacsonyabb - 13,5-es - átlagot!)

Vagyonra költött legtöbb pont: 289 Tp (144 arany)

Vagyonra költött legkevesebb pont: 9 Tp (4 arany)

A záró fejezetben pedig néhány érdekesség a felszereléslistáról:

- a legnépszerűbb "közönséges" felszerelési tárgy címre - immár sokadik alakalommal - az abbitacél sodronying tart igényt, bár most csak 4 db lesz belőle.

- a gyógyitalokat, hatalomitalokat és hasonló kiegészítő jellegű tárgyakat nem számítva, csak két "hagyományos" varázstárgy lesz a táborban a karakteralkotás alapján.

- "értelmezzük a hangulatkeltőt" jeligével: a karakterek 59,5%-ának van lova :uhuh:

- "tudjuk, hogy ez Hulla harmadik modulja egyhuzamban" jeligével:a karakterek 51,4 százaléka hozott magával alkohol tartalmú italt :zsur:

- van lovagkardot forgató tolvajunk (hátha testüregmotozás nem lesz?) :twisted:

- van "Minőségi késkészlet" nevezetű felszerelésünk, a'la TV-Teleshop :mrgreen:

- van "2db aranyfog" nevezetű felszerelésünk, me van aki csak a bunyóért jön

:duh:

- van "fekete-fehér csíkos úszódressz" nevezetű felszerelésünk, mert az a trendi az idei ynevi nyáron:otlet:

- és egy tanulságos történet:

Felszerelés-Utazó ló

Tároló hely-Lábam közt

KM-i megjegyzés:"lóf*sz?"

:hiszti:

Õszintén remélem, hogy élveztétek ezt a kis összeállítást. Akár a táborig itt, akár majd a nagy eseményen pedig kíváncsian várom a véleményeteket, a számokban megbúvó titkos igazságokról!

Üdvözlettel,

Hulla

Link a hozzászóláshoz

Sok éves téli-, nyári tábor tapasztalatalapján a hangulatkeltő az esetek döntő többségében tényleg csupán a hangulatot adja meg, és szinte semmi köze sincs a modulhoz. Pontosabban, nem ad utalást arra, hogy mivel készüljenek a játékosok. Épp ezért egyáltalán nem lepődöm meg azon, hogy nem jut minden csapatra egy Antoh pap, vagy hogy a többségnek azért van egy lova.

Ami a kasztokat illeti sajnos igazságtalan világban élünk, és ez hatványozottan igaz a mágus kasztjaira. Vannak kasztok, amik a verseny szempontjából szinte kihagyhatatlanok (pl.: bárd), mert táposak. És vannak olyanok, melyek annyira gyengék, hogy az ember lelkesen neki áll, aztán mikor megnézi, hogy mit tud kihozni a kasztból, akkor azonnal elmegy a kedve (pl.: tűzvarázsló, harcművész, kardművész). Ilyen esetekben csak akkor dönt utóbbiak mellett, ha hagyja a fenébe az egész versenyt, és nem jelent problémát a csapatnak a hiánya. Akkor pedig csak a szórakozással, szerepjátékkal foglalkozhat.

Link a hozzászóláshoz

egyetéretek az elöttem szolohoz. a tapasztalatok alapján a kaland szinte biztos hogy egy sivatagban fog játszódni, vagy ha mégis a kikötöböl indulunk akkor max addig látunk vizet amig el nem érünk egy szigetre ahol lóval(a hajon elfér) lehet közlekedni. és egész végig a sziget egyetlen városában vagy a környezö hegyekben, mocsárban kalandozunk.

ja és különben is vettünk fel uszást, max ledobjuk a teljes vértet... :-)

Link a hozzászóláshoz

Mivel ahogy elnézem este nem küldte el amit írtam.... :S

Köszönjük! Az én hangulatomat mindig feldobja a statisztika.^^

Egyébként meg... már miért ne lehetne egy egész ménes büszke tulajdonosa a karakter, ha kedve úgy kívánja. :) (Lehet csak versenyre is alkotni karaktert, de szerintem pont attól lesz a dolog élvezetesebb, ha elképzelünk magunknak egy figurát, s kidolgozzuk saját szánk ízére. A modulon kívül is van élete, személyisége...)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...