Coryss Közzétéve: Március 15, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 15, 2014 Üdv! Hol található Tűzkódex? Bónusz kérdés: Mi az a rézkígyó?A toroni koromerődben. Apró vörösrézből készített kígyócska mágikus eszköz ám hatalma csupán arra elegendő, hogy a legnyirkosabb tűzrevalót is lángra lobbantja. Egyszerűbben tűzgyújtó eszköz.Kérdés: Melyik az a dzsungel lakó állat(szörny) ami ha 00-át dob azonnal végez az ember vagy akár nagyobb méretű áldozatával? Link a hozzászóláshoz
Arnulf con Jamerre Közzétéve: Március 15, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 15, 2014 Üdv!A kékgyík nevű bestia. A földi tyrannosaurus ezen ynevi hasonmása 00 támadódobás esetén kettéharapja áldozatát.A kérdés pedig:Melyik az a mocsarakban előforduló lény, amelynek két fejlődési alakja önálló szörnyként szerepel a Bestiáriumban? Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 15, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 15, 2014 Mocsárféreg ebből lesz a mocsárlégy.Kérdés: Hogy hívták Geor dar Khordak volt klántársát akivel egy hegyi fűrészmalomban végzett és mivel tette meg? Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 (szerkesztve) Sziasztok! Hogy hívták Geor dar Khordak volt klántársát akivel egy hegyi fűrészmalomban végzett és mivel tette meg? Zafírnak, avagy Ryellnek. A hölgy torkát egy, a Kopó csizmájába rejtett csuszapenge okozta - azaz metszette át, na (s a halálát okozta) A kérdésem pedig: A Hét Égi Név közül melyik hasonlít leginkább Arelre? (Röviden kérem azt is összefoglalni, hogy miért, miben... ) Szerkesztve ekkor: Március 16, 2014 , bűvdudás által kiigazÃtás Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 Üdv!Enoszukéban Mare-a (Jáde hölgy) hasonlít legjobban Arel-ra Mégpedig azért mert a természetet szolgálják, a szabadságot mindenek felett valónak tartják. Épített templomaik nincsenek a természetben vannak elrejtett jelképeik ezek töltik be a templom szerepét mindig természetes anyagokból épül. Nem szeretik a nagy lakott helyeket, városokat. A nyílt égbolt vagy lombtakaró alatt jól érzik magukat de amint zárt térbe művi környezetbe kerülnek erőt vesz rajtuk a szorongás. Túl sokáig nem tudnak egy helyen megmaradni. Ezek teljes hasonlóságot mutatnak az ynevi Arel papokkal.Ha kielégítő volt a válasz a kérdés: Ki vezette a második nomádjárást? Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 (szerkesztve) A válasz megfelel, köszönöm! Ki vezette a második nomádjárást? E tekintetben a források némiképp ellentmondásosak. Egyes kútfők az 1950-es Második Nomádjárást a Kara-Shín nembeli Nan-shu nevéhez kötik, míg mások Táltos Tuvas Tegin nagysámánt nevezik meg annak központi irányítójául. Az ellentmondás persze feloldható lenne komolyabb forráselemzéssel... És a kérdés (ha jó a válasz): melyik a kakukktojás az alábbiak közül: - rón - ellán - derindár - nasti ...és persze miért? Szerkesztve ekkor: Március 16, 2014 , bűvdudás által Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 Én Kara-Shín nembeli Nan-shu ra gondoltam(MTK 102. o). Várjuk a kérdést. Link a hozzászóláshoz
Daru Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 És a kérdés (ha jó a válasz): melyik a kakukktojás az alábbiak közül:- rón - ellán - derindár - nasti ...és persze miért? A nasti egy nomád nemzettség, míg a többi shadoni népcsoport. Helyes? Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 Én Kara-Shín nembeli Nan-shu ra gondoltam(MTK 102. o). Ez rendben is van. A Táltos Tuvast megjelölő forrás pedig a PPL II. 121. oldala... A nasti egy nomád nemzettség, míg a többi shadoni népcsoport. Helyes? Helyes, jeles...jöhet a kérdés! Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 Mivel még nincs kérdés ezért az előzőekhez szólva, mármint a második nomádjáráshoz 1950-es Kara-Shín nembeli Nan-shu nevéhezkötődhet mivel itt írnak dátumot sőt azt is, hogy ő volt a nomádok egyetlen kaganja aki nem csak jártasságot szerzett a sámánmágiában, de akit egyben Nagy sámánként is tiszteltek. Ráadásul 500 évig uralkodott. Tehát szvsz. Táltos Tuvas Tegin megegyezik Nan-shu-val. Link a hozzászóláshoz
Daru Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 Akkor a kérdés: Kicsoda Kszishnii Chssce? Bónusz kérdés: Milyen színűnek látja Csepregi Éva a tiszta eget a Neoton Família "Tinidal" című slágerében? Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 16, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 16, 2014 Tehát szvsz. Táltos Tuvas Tegin megegyezik Nan-shu-val. Látod, Coryss, erre írtam, hogy az ellentmondás feloldható... Kicsoda Kszishnii Chssce? Gyíkmágus; a Snil népének "adatközlője"... Bónusz kérdés: Milyen színűnek látja Csepregi Éva a tiszta eget a Neoton Família "Tinidal" című slágerében? Na, ezt meg tudom válaszolni: vakító kéknek. Az én elköszönő kérdésem pedig: Melyik a két legismertebb műve Muszrajjim ibn Hágignak? Link a hozzászóláshoz
Arnulf con Jamerre Közzétéve: Március 17, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 17, 2014 Üdv! A két mű címe: "Az embernépek hatékony kormányzásáról" "Kyr örökség - áldás vagy átok?" (NB.: Toront elnézve minden bizonyal az utóbbi... ) Ha jó a válasz, akkor a kérdés: Feltehetően melyik az utolsó feljegyzett dzsinn-idézés Yneven, amely kaputárgy használata nélkül történt? Azaz: ki és milyen dzsinnt idézett ekkor? Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Március 17, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 17, 2014 Ibrahim el Ghadban jegyezte fel Balga Fazi a varazslo tortenetet, mikor Arubot idezett meg.Ezutan az eset utan kesziteteka Haalmasok a kaputargyakat.Kik vezetik a Snil-doh torzseket? Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Március 17, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 17, 2014 Hátha ez segít, nem konkrét személyekre gondoltam. Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 17, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 17, 2014 Kik vezetik a Snil-doh torzseket?ésHátha ez segít, nem konkrét személyekre gondoltam.Akkor a gyanúm beigazolódni látszik: gyíkmágusok vezetik ezeket a törzseket.Az én kérdésem: mit neveznek a tengerészek Elveszett Lelkek Hajójának? Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Március 18, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 18, 2014 (szerkesztve) Yamm-Haikanok által elfoglalt és élőholtakkal benépesített hajók.Milyen kepesseg probat kell dobnia annak a karakternek aki 4 eletero pont alatt van es megerolteto cselekedetet akar vegre hajtani? Szerkesztve ekkor: Március 18, 2014 , Sneer által Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 18, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 18, 2014 Sziasztok, szép napot! Milye nkepesseg probat kell dobnia annak a karakternek aki 4 eletero pont alatt van es megerolteto cselekedetet akar vegre hajtani? Na, így már tudom! Szerintem Állóképesség-próbát. És a feladványom: Szeretnék három példát arra, ki, illetve mi viselheti Tharr alakját az Elsődleges Anyagi síkon, fizikai valójában. (Jó, kettővel is beérem, de ötnek még jobban örülnék...) Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 18, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 18, 2014 Üdv!Nem vagyok biztos, hogy pont ezekre gondoltál de leírom.1 Kíméra Tharr szent állata2 ultimator Tharr bosszúálló démona3 Tharr három küldötte Frahh a bak, Ehhs a kígyó, Syarr az oroszlán4 Istenalak varázslat: Tharr papja képessé válik e varázslat segítségével urának alakját magára ölteni.Ha sikeres a válasz a kérdés: Mikor és hol történt az az ütközet amikor az óriások hadseregként utoljára beleavatkoztak az utódfajok háborújába? Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Március 18, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 18, 2014 P.e 3207 a Kyr birodalmat segitettek meg kozel otezren Orwella ork seregevel szemben es nyertek.Egy Dreina paplovag tud uszni? Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 18, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 18, 2014 (szerkesztve) P.e 3207 a Kyr birodalmat segitettek meg kozel otezren Orwella ork seregevel szemben es nyertek.Sajnos nem szerepel benne, hogy hol zajlottak ezek az események.Azért az is kérdéses, hogy a Kyr birodalmat segítették mert ők az orkok ellen szálltak szembe ötszörös túlerő ellen és nyertek majd a visszaúton egy kyr pusztító osztag Anyrok segítségével megsemmisítették az "ocsmány káoszfajzatokat". Tehát végülis segítettek nekik(véletlenül) de nem voltak szövetségesek. Szerkesztve ekkor: Március 18, 2014 , Coryss által Link a hozzászóláshoz
Arqun Közzétéve: Március 18, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 18, 2014 Sajnos nem szerepel benne, hogy hol zajlottak ezek az események. P.e. 3207 Rual'Hydyddnél Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Március 18, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 18, 2014 oke rendben.A kerdesem akkor nem aktualis. Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 20, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 20, 2014 Üdv!Mivel egy jó ideje nincs kérdés felteszek egyet.(Sneer kéedésére: a szabálykönyvek szerint a Dreina paplovag nem kapja meg az úszás képzettség de a szabad képzettségpontjaiból bármikor felveheti. Természetesen nehéz vértben nem lehet úszni.)Kérdés:Ki vitte el a Snil tiltott tekercseket Doranba. Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 20, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 20, 2014 Jó kis kérdés, de ilyesmire szabálykönyv nélkül kb. esélytelen választ adni. Estelle Zenobiadi Magnamurio, egy wier kalandozó vitte oda. Egy érdekes kérdés: egy biztosan halálos lefolyású betegség mennyi életerő-ponttal arányos? (Van egy olyan viszonyítás, ami alapján ez megmondható, annyira nem nehéz.) Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés