Sneer Közzétéve: Március 20, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 20, 2014 papi gyógyitás varazslatnal (ETK 158 o.)70 Mp a biztosan halálos lefolyasú betegseg.Ennyiből 35 ÉP-t lehet gyógyítani.A kérdés:Nulla FP elérésekor mi történik a karakterrel? Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 20, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 20, 2014 Jó sok ÉP, mi? Abból két nagyon masszív harcost is meg lehet gyógyítani a sérülésekből... Komolyak ezek a betegségek. 0 Fp elérésekor a karakter elájul, hacsak nincs valamiféle harci lázban, mely esetén az fp-k elfogytával tovább harcol. Kérdés: ha egy 12 Ép-s, 24 Fp-s harcos kap egy 7Ép(és 14Fp)-s komoly vágást a felsőtestére, mi az a sok-sok hátrány, amit elszenved? (A sebből ömlik a vér...) Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 20, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 20, 2014 Hogy könnyítsek a kérdésen: hátrányokat kell leírni, nem kell tökéletes választ adni, ami mindenre kiterjed, ez inkább ilyen érdekesség-kérdés, hogy a szabályok szerint mivel számolhat kb. az illető. Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 MTK alapjan mersekelt verzes, adott vegtag reszleges benulasa, jelentos vagy zavaro hatrany,mersekelt fajdalom.Felnyitjak a testet ezek a vagasok, elege sulyos ronda serules ez mar.Ha jo a valasz akkor a kerdes:Egy khal milyen esetben rendelkezhet pszi MF-al? Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Sziasztok, szép napot! Egy khal milyen esetben rendelkezhet pszi MF-al? Csakis akkor, ha párját ritkítóan kiegyensúlyozott, illetve igen speciális, erre is kihegyezett kiképzést kap avatott mesterektől. (Játéktechnikailag ez azt jelenti, hogy minimum 13-as asztrált el kell érnie /amihez 18-at meg kell dobnia/ ÉS Fejvadász vagy Lovagi képzésben kell részesülnie. És még akkor is csak a megfelelő Tapasztalati Szinten kaphatja meg, KP-ből hiába is próbálná kigazdálkodni.) A kérdésem: ha pap vagy, és gyanakszol, hogyan tudod nagy biztonsággal kideríteni, hogy egy adott nagyhatalmú várúr bizony vérrel él - holott minden nyáron egészséges barna színe van? PS: Sneer! MTK alapjan mersekelt verzes, adott vegtag reszleges benulasa, Nem kekeckedésből, de a törzs nem végtag. A fej viszont igen... Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Üdv! A kérdésem: ha pap vagy, és gyanakszol, hogyan tudod nagy biztonsággal kideríteni, hogy egy adott nagyhatalmú várúr bizony vérrel él - holott minden nyáron egészséges barna színe van? A várúr egy Wier(vérivó) és az átok érzékelése nevű papi varázslat azonnal leleplezi a vérívó szenvedélyt.(MTK 16. o.) Kérdés: Sorolj fel legalább nyolc tipikusan harcművészre jellemző fegyvert. Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Coryss; Kérdés: Sorolj fel legalább nyolc tipikusan harcművészre jellemző fegyvert. Szinte ugyanez a kérdés már szerepelt ITT, a válasz pedig ITT. Bátran kérdezz valami mást! Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Na jó akkor egy első tapasztalati szintű boszorkánymester villámmágiával maximum mennyit sebezhet/mi történhet? (azt hiszem ez nem volt) Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 21, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Üdv!Közbeszúrom, a hátrányoknál én mire gondoltam:ETK-ból:[TABLE=width: 500][TR][TD]Harcérték mínuszok[/TD][TD]KÉ[/TD][TD]TÉ[/TD][TD]VÉ[/TD][TD]CÉ[/TD][/TR][TR][TD]ÉP 50%-ának elvesztése miatt[/TD][TD]-5[/TD][TD]-10[/TD][TD]-10[/TD][TD]-5[/TD][/TR][TR][TD]Jelentős hátrány[/TD][TD]-25[/TD][TD]-25[/TD][TD]-25[/TD][TD]-25[/TD][/TR][/TABLE][TABLE=width: 500][TR][TD]Ép/Fp vesztések[/TD][TD]Veszteség[/TD][TD]Várható ájulás/halál[/TD][/TR][TR][TD]Heves vérzés[/TD][TD]1 ÉP/4 kör[/TD][TD]20 kör múlva halál[/TD][/TR][TR][TD]Tartós heves fájdalom[/TD][TD]1 Fp/kör[/TD][TD]10 kör múlva ájulás[/TD][/TR][/TABLE]Szóval csak azt akartam jelezni ezzel, amit szerintem sokan nem gondolnak végig, hogy ha egy karakter kap egy komoly vágást, akkor az nem csak a sebződés levonását jelenti, hanem bizony sokkal komolyabb következményei is lesznek... Egy 2. szintű átlagos harcos esetén a harcot kb ellehetetleníti a KÉ mínusz és VÉ mínusz, és pár kör múlva kopogtat Darton, utána nem sokkal már be is nyit az ajtón... Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 21, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Coryy kérdésére:Kisüléssel 4k10-et is akár, ha jól emlékszem. Jó a válasz? Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Részben olvasd el jobban a kérdést Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 21, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Azért a mi történhet elég sok dolgot magában Foglal... Ha jól fordul a kocka (vagy pl. fémvért miatt maximálisnak számít), el is ájulhat az ellenfél... Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Üdv!Igen erre gondoltam a kisülés varázslat max. 40fp-ét sebez. Fémvérten a sérülést nem kell kidobni automatikusan a maximum lesz ha nincs alatta komolyabb ruházat. Ekkora sebzésnél már egészségpróbát kell dobni, ha elvéti K6 körre bénultan rogy a földre.Te jössz a kérdés feltevésével. Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 21, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Üdv!Milyen színű az udvari orkok szeme általában? Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Üdv!Az udvari orkok szeme általában savószínű , ritkábban földesbarna.Kérdés: melyik fegyvernek legnagyobb a védőértéke(teljesen alaphelyzet se mágia se semmi). Link a hozzászóláshoz
Con Salamander Közzétéve: Március 21, 2014 Szerző Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 A hárítótőrnek 19, szerintem az nyer. Ha jó volt: Mi az a drakkar? Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 21, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 21, 2014 Nem a hárítótőr(bocsi) túl egyszerű lett volna. Segítség 25 a vé-je. (Amúgy egy hajótípus azt hiszem a drakkar) Link a hozzászóláshoz
Daru Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 Háth... én nem tudom mi az amire gondoltál, hogy 25VÉ-vel nyerő, de mivel a nagy pajzs is fegyver és annak 50VÉ-je van, így azt gondolom ez lenne a jó válasz. Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 Üdv!Hogy ne ragadjunk le a válasz a Khál szarvkard(Ghon) Té:15 Vé:25 Ké:10 Sp:K6+3 MTK 14.o.Valaki tegyen fel egy kérdést:wink: Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 Sziasztok! Coryss; kicsit még várhattál volna, épp most akartam beírni ezt a "szuperfegyvert"... Egyébként szerintem Te kérdezel, mert a drakkar Yneven is egy hajótípus (egyébként a vaskori, illetve a viking-kori Európában is az volt). Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 Üdv!Bocsi bűvdudás.Már kérdezni se merek de legyen a dzsenn fajú karakter milyen fegyverre kapja meg a kétkezes harcot mesterfokon? Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 a dzsenn fajú karakter milyen fegyverre kapja meg a kétkezes harcot mesterfokon? A dzsambiára, erre a kétélű, görbe tőrre. Egyébként ez szerintem nincs átgondolva, dehát... (És igenis kérdezz, jók voltak az eddigiek is. Nemá! ) Az én kérdésem: Miért volt "kék" a Kék Hadjárat? Link a hozzászóláshoz
Daru Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 Az én kérdésem: Miért volt "kék" a Kék Hadjárat? Ebben a hadjáratban alkalmazták először az elfek páncélkovácsaik által tökéletesített új vérteket és kardokat, melyek az edzés során sajátos, kék színt nyertek. Sokfelé használják ma is ezt a kékedzésnek nevezett eljárást, amely nem ismeretlen a kráni elfek számára sem, és még a törpék kovácsai is elismerően nyilatkoznak róla. (Óvást nyújtok be, mert a nagy pajzs is fegyver, és igen is nagyobb a VÉ-je mint a khál szarvkardnak. ) Kérdés: Az Ordani Rend tűzvarázslói 5.TSZ után hány út közül "választhatnak" fejlődésükben, és melyek ezek? Link a hozzászóláshoz
bűvdudás Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 (Óvást nyújtok be, mert a nagy pajzs is fegyver, és igen is nagyobb a VÉ-je mint a khál szarvkardnak. ) Daru; itt még a szabálykönyvek értelmezései sem egységesek. Pl: "A pajzsok sem a fegyverek, sem a vértek közé nem sorolhatók, de fontos szerepet kapnak a harcban." (TF. 264.old.) Szóval, ha ezt a meghatározást vette alapul Coryss, egy árva szavunk sem lehet: "hivatalos". (Majd a KM dönt ) Link a hozzászóláshoz
Daru Közzétéve: Március 22, 2014 Megosztás Közzétéve: Március 22, 2014 Oké, jogos! Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés