Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozok.hu fórum-játék

Recommended Posts

Közzétéve:
Azt hiszem a holtak légiójában olvashatsz róla...

Gondolom, a Legendák és Enigmák kötetben általában, s nem a Garmacor-novellában... :)

A kérdés: P.sz. 3692-ben kik a vörös lobogók hordozói?

A válasz pedig:

I. lobogó: III. Dagatere, Erigow hercege.

II. lobogó: Tiadlan királya, de háborúban a hordozója Shirin wri Kriles, az akkori Dorcha.

III. lobogó: (mielőtt Tiochetaam és sarjai elragadták, s miután Galodanék visszaszerezték) Torof Oggi, a tarini törpék királya.

IV. lobogó: (eltűnéséig) az örökifjúvá tett Eligor, a Kék Herceg, Eren uralkodója.

V. lobogó: a Titkos Szekta akkori nagymestere, neve hagyományosan ismeretlen.

VI. lobogó: Khar Nan Duriff, Ilanor thánja.

VII. lobogó: Lord Ral da Ranga, a Ranil rend nagymestere.

VIII. lobogó: Horianar, a hat rehynn egyike.

IX. (régi forrásokban hatodik) lobogó hordozója a kalandozók mindenkori hadura – (az alidari akciót követően) Rosanna de Lamar.

Melyek Domvik liturgiájának szent számai (ha jó a válasz)?

Közzétéve:

Üdv!

Arnulf con Jamerre

Coryss, amennyiben Con Salamander helyesen válaszolt, elárulnád, hogy Yattir micsoda? A többit megtaláltam, de erre nem tudtam rábukkanni. ]

Haonwell épületeiről szólva mindenképp meg kell említenünk a Yattir kerület egyik büszkeségét, a Gőzfürdőt is. Summárium 312.oldal

Közzétéve:
Melyek Domvik liturgiájának szent számai (ha jó a válasz)?

Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy jó volt a válaszom... :)

Az én kérdésemre a válasz:

A Domvik-egyház liturgiájában a kiemelt jelentőségű számokat (a hármat, a hetet és a huszonegyet) emlegetik szent számoknak. Az ország godoni eredetű ősvallása három isteni aspektust (Jedome, Javea, Jovidon) különböztetett meg (Égi Hármasság eszménye, illetve a Triatos), az Egyetlen népe manapság hét vetületet tisztel (Úr-arcok), s huszonegy - nevében az államalapító dinasztiák emlékét őrző - tartomány alkotja Shadont.

Szerintem bárki kérdezhet.

Közzétéve:

Sziasztok!

Egy elf íj az eredeti tulajdonosa kezében milyen messzire hord?

Száznegyven ynevi láb a lőtávja. (Summarium)

A kérdésem:

Képes-e ezt a távolságot Narmiraen megtartója megnövelni?

Közzétéve:

Sziasztok!

CS írta:

Megvárom azért, hogy helyes-e.

Nos, direkt módon valóban nem tudja befolyásolni, milyen messzire repítse a nyílvesszőt az íj, az íjász, de közvetve találhat rá módot, hogy kicsit "rásegítsen" a dologra... ;)

Közzétéve:

A köz javát szem előtt tartva én most megválaszolom a saját kérdésem... :)

Arra gondoltam csupán, hogy a megtartó egy avatott kézzel (s kellő mennyiségű manával meg)támasztott széllel (Időjárás ellenőrzése) jó pár ynevi lábbal meg tudja toldani az egy elf íjászkompánia által belőhető területet. Szóval semmi különösebb ördöngösség - hirtelen előrántott kérdés volt.

Részemről szabad a préda.

Közzétéve:

Ez nekem csak azért büdös, mert a szél csak a szélcsatornában fúj szabályozottan. Egyébként messzebbre visz a vessző talán, de jóval pontatlanabb lesz tőle.

Közzétéve: (szerkesztve)

Jó reggelt!

Egy harmadik szintű Adron pap eltudja pusztítani egy ötödik szintű Kardművész kardját a szétzúzás nevű varázslattal?

Aligha. Istenének nincs különösebb befolyása az ehhez szükséges szférákra.

Melyik az a mágiahasználó kaszt, melynek varázslatait, azok létrejöttét a legcsekélyebb mértékben sem befolyásolja egy esetleges papi vagy bárd Csendvarázs?

Szerkesztve ekkor: , bűvdudás által
Közzétéve:
Aligha. Istenének nincs különösebb befolyása az ehhez szükséges szférákra.

Gondolom a kérdés arra vonatkozott, hogy személyes aura, mágia, satöbbi.

Melyik az a mágiahasználó kaszt, melynek varázslatait, azok létrejöttét a legcsekélyebb mértékben sem befolyásolja egy esetleges papi vagy bárd Csendvarázs?

Õssárkányok, akvírok (már amelyik használ nem od alapú mágiát), amúgy sajnos itt nincsenek olyan szépen jelölve a komponensek (hang, mozdulatok), mint pl egy DnD spell leírásban.

Közzétéve:

Üdv!

Gondolom a kérdés arra vonatkozott, hogy személyes aura, mágia, satöbbi.

Nem a trükk tényleg az volt, hogy az adron papnak nincsenek meg a varázslathoz szükséges szférák. Amúgy hetedik szintig tényleg eltudják pusztítani ezzel a varázslattal a kardművész kardját már az olyan papok akik használhatják a szétzúzást.

Szerintem az Álomtáncosok mivel ők csak a testüket mozdulataikat használják a varázsláshoz, hangkomponenst nem igényel a mágiájuk.(Rúna III/3. 43.oldal) De azért megvárom a kérdező véleményét is.

Közzétéve:
Szerintem az Álomtáncosok mivel ők csak a testüket mozdulataikat használják a varázsláshoz, hangkomponenst nem igényel a mágiájuk.(Rúna III/3. 43.oldal) De azért megvárom a kérdező véleményét is.

Coryss válasza rendben van, jöhet a kérdés! :)

Õssárkányok, akvírok (már amelyik használ nem od alapú mágiát), amúgy sajnos itt nincsenek olyan szépen jelölve a komponensek (hang, mozdulatok), mint pl egy DnD spell leírásban.

Tetra;

szándékosan próbáltam elhatárolódni az ősfajoktól (a játszható elfek sem óelfek), mert azok mágiahasználatát tényleg alig-alig ismerjük; esetleg - néha egymásnak ellentmondó - irodalmi példákból következtethetünk csak rá. Ezért írtam kasztot. Elnézést, ha félreérthető voltam...

Közzétéve:
szándékosan próbáltam elhatárolódni az ősfajoktól (a játszható elfek sem óelfek), mert azok mágiahasználatát tényleg alig-alig ismerjük; esetleg - néha egymásnak ellentmondó - irodalmi példákból következtethetünk csak rá. Ezért írtam kasztot. Elnézést, ha félreérthető voltam...

Nem, én kérek elnézést, nagyon eltévesztettem a topikot, azért viselkedtem totális retard módjára :duh:

Közzétéve: (szerkesztve)

Üdv!

Melyik Ynevi fajt hívják a drágakövek őreinek és melyik más fajjal legjobb a kapcsolatuk?

A Bestiáriumban "gliád néven említik ezeket a barlanglakó teremtményeket, amelyek egyes Dél-Ynev sziklás tengerpartjain fordulnak elő. Igazán jó kapcsolatuk csak az elfek népével van: az Elfendel nyugati partvidékén élő kolónia rendszeresen kereskedik velük.

Mennyi őstüzet képes magába olvasztni egy Lángfestés varázslattal arany és fehér színűre festett, 5E-s tűznyíl?

Szerkesztve ekkor: , Arnulf con Jamerre által
Közzétéve:

Túl egyértelmű lett volna, a másik két nagyobb vallás kelgyókkal az Sogron és Tharr, de az is túl egyszerű lenne. Ez valami eldugott Rúnában vagy Besti bejegyzésben megbúvó szarság lesz valami dzsad beavatási marhaságról, ideális kvízkérdés :)

Cundior és Darabolo kedveli ezt

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
  • Új...