Csupakosz Közzétéve: Június 14, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 14, 2020 Ha már ennyi időt hagytál rá, akkor tippelnék egyet. A fajháborúkat követően két amund nemzettség kránba menekült, a Muezine-amath és az Asham-amath. Előbbiek eredetileg Muezine amund istennő szolgái voltak, aquir befolyás alá estek és kipusztulak, utóbbiak Asham-Ramun-t imádták. Szóval valamelyik a kettő közül, bár mivel az egyik nép végleg eltűnt, így a másodikra, Asham-Ramunra gondolnék, mint helyes megoldás. DartonCF és Darabolo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
DartonCF Közzétéve: Június 14, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 14, 2020 Kiváló! A kérdezés joga a Tied! Csupakosz kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Csupakosz Közzétéve: Június 14, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 14, 2020 Köszönöm! Hogy' nevezik Yllinorban a vérbosszút és mikor "úszahtó meg"? Owden kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
DartonCF Közzétéve: Június 15, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 15, 2020 Megesz az ideg Nemrég olvastam és most nem találom. A kérdés második felére tudom a választ pedig... Link a hozzászóláshoz
Csupakosz Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Ra'kayhassi - "a szent vérbosszú", az yllinori törvények szerint szigorúan tiltott, ám a társadalom nemcsak elfogadhatónak tartja, de olykor megköveteli és az veszti el becsületét, aki nem hajtja végre. Legtöbbször házasságtörés miatt hirdetik és nem a csalfa felet, hanem a csábítót tekintik bűnösnek, mivel annak tudnia kellett volna, hogy a másik házasságban él (yllinor bárdjai, meneküljetek!). Ez csak akkor úszható meg, ha a szerető is házas. Ilyenkor is azonnal véget vetnek a kapcsolatnak és a párviadalok elmaradnak. A felek az ügyet a tharir elé viszik, aki dönt, melyik párnak - és szűk családjának - kell elhagynia a család területét és egy messzi tartományba költöznie. (Rúna IV. évfolyam, 3. szám - Erkölcsök és törvénykezés Yllinorban) Link a hozzászóláshoz
Csupakosz Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Hogyan juthat egy bárd új főhangszerhez, ha az előző megsemmisült? Link a hozzászóláshoz
Lozartan Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Sehogy. Kasztot kell váltania. A főhangszer elvesztése miatti fájdalom szinte elviselhetetlen: maradandóan csökken az Asztrálja hattal. Legalábbis egy szigorúbb KM-nél. Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Időkapuval. Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 2 órával ezelőtt-kor Csupakosz írta: Hogyan juthat egy bárd új főhangszerhez, ha az előző megsemmisült? "Ha a főhangszer elpusztult, a zenész csak egy nála legalább 5 Tsz-szel magasabb szintűtől juthat újhoz. Ehhez féléven át a tapasztaltabb bárdot kell kísérnie, s ki kell érdemelnie a hangszert. Természetesen az énekmondó visszatérhet eredeti mesteréhez is, tőle már három hónap elteltével is megkaphatja az áhított eszközt -ha ezt a KM is helyesnek látja." Rúna I/1, 5. oldal, "A bárd hangszerei" Csupakosz kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Csupakosz Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 TAO-é a helyes válasz. Tied a következő kérdés. TAO kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Köszi! A kérdésem: Melyek a tisztavérű ősfajok? Link a hozzászóláshoz
DartonCF Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Elf, Amund, Dzsenn, Gnóm. (Aquir nem egy faj, törpe fiatalabb faj, khál meg szerintem nem ősfaj, talán a sárkányok, de nincsenek kifejtve és sok fajta van belőlük.) Több nem jut eszembe Link a hozzászóláshoz
Csupakosz Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Játszható fajok közül: amund, dzsenn, elf, gnóm, törpe. De a nem játszhatóak közül még idesorolnám a gyíkmágusokat (snil-veh), őssárkányokat, nemesaquirokat, démon- és dzsinnhercegeket, unikornisokat és pegazusokat, talán még az ibloghokat és trollokat is (ugyan mi vagy ki párosodna ezekkel), meg Mari néniéket a sarki jósdából. ...ésatöbbi. Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Akkor én még hozzá tenném az óriásokat is. Meg a Kyreket.+ (Anvariai sárkánylovasok) Link a hozzászóláshoz
Darabolo Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 A Kyr nem ősfaj. Legalább is nem bizonyítható. + Koboldok Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Június 16, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 16, 2020 Kíváncsi leszek akkor a válaszra mivel a kyrek legalább Yneviek (sőt ők jöttek Calowynről) az Amundok meg Dzsennek meg nem. Teljesen másik világról származnak, tehát itt semmi féleképpen nem tekinthetők "ősfajnak". Szerintem a kérdés nem egyértelműen fogalmaz az a gond. (mint ahogy az itt is látszik többen máshogy látjuk a dolgokat). Link a hozzászóláshoz
DartonCF Közzétéve: Június 17, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 17, 2020 A törpe nem ősfaj, valamikor a negyed-ötödkor környékén kerültek képbe Beriquelen, Ynevre pedig talán a hetedkorban. Ősfajnak csak azt a 4-et szokták nevezni, amiket írtam. Elfek másodkorban jöttek, amundok, dzsennek harmadkorban és a gnóm is azt hiszem, hogy másodkori. Kyreket azért nem írtam, mert arról nincs infó, Ynevre pedig csak az ötödkorban kerültek. Darabolo kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 17, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 17, 2020 Köszi a sok választ, úgy látszik ha nem is teljesen pontosan érthető a kérdés, de megmozgatja a fantáziátokat. A kérdés újra, csak a hangsúlyt a megfelelő szóra helyezve: Melyek a tisztavérű ősfajok? A kérdés szerintem egyébként egyértelműen fogalmaz, ugyanis hivatalos szabálykönyvben megtalálható ennek a definíciója. Amit ti soroltatok, azok többnyire "én ide sorolnám", vagy "én még hozzátenném" kezdetű mondatok, tehát szubjektívek. Nem "ősfajok" a kérdés, hanem a "tisztavérű ősfajok". Pár hint: nem csak játszható fajokra kell gondolni a törpe egyébként ősfaj, de nem tisztavérű ősfaj Előfordulhat egyébként, hogy több szabálykönyvben esetleg ellentmondásosan is szerepel ilyen információ... de én egyelőre csak egy hivatalos forrást ismerek, még nem tudok ellentmondásról. Kíváncsi vagyok, ti mit találtok! DartonCF kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Sneer Közzétéve: Június 17, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 17, 2020 A tisztavérű ősfajok a következők : a taok, az antailok,a con salamanderek és a czk. Con Salamander, TAO és Antail kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
Coryss Közzétéve: Június 17, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 17, 2020 Hát passz én ennyit tudok hozzátenni. Tisztavérű Ónépek közé azon fajok tartoznak, akik "az Első Teremtés" során először lettek teremtve, azaz az Ómágiát, (az Od alapű mágiát, azaz hatalomszavakat) képesek minden probléma nélkül használni. Link a hozzászóláshoz
Shen Közzétéve: Június 18, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 18, 2020 Melyek a tisztavérű ősfajok? Aquir "fajok" egy minimális része, (ős)sárkány, gnóm, mahrahadi. TAO kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
TAO Közzétéve: Június 19, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2020 11 órával ezelőtt-kor Shen írta: Melyek a tisztavérű ősfajok? Aquir "fajok" egy minimális része, (ős)sárkány, gnóm, mahrahadi. Ön nyert! Magyarázat: Summárium, 207. oldal. Kiegészítésként: az óelfek lennének még ide sorolhatóak (a Summárium leírása szerint is), csak ők már többnyire kihaltak, elenyésző számban léteznek. A "sima" elfek nem, ahogy a törpék, kyrek, stb sem tisztavérű ősfajok. Ha valaki talál más forrást, szívesen veszem. Addig is, Shen, tied a kérdés joga! Link a hozzászóláshoz
Shen Közzétéve: Június 19, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 19, 2020 Ha már az óelfek szóba kerültek, akkor soroljatok fel 7 a hetedkor jelenében élő óelfet. TAO kedveli ezt Link a hozzászóláshoz
DartonCF Közzétéve: Június 20, 2020 Megosztás Közzétéve: Június 20, 2020 A rehynnek tuti A nevük is kell? Link a hozzászóláshoz
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés