Darabolo Közzétéve: Július 21, 2020 Közzétéve: Július 21, 2020 Egy órával ezelőtt-kor TAO írta: Ti milyen táblázatból veszitek a ti válaszotokat? Az ETK-nál "hivatalosabb", hitelesebb forrás? (Más kérdés, hogy tökre irracionális szabály, és mi sem szeretjük alkalmazni, de szó szerint így van leírva.) Házi szabályt Usan Bolt sebességét vesszük 100m/10secnek, és nálunk ez 17-es gyorsaságot jelent. Gyorsaság pontonként 10 eltérés van, fölfelé és lefelé is. (persze faj modósítokkal pl törp) Ez házi szabály, ezt hangsúlyoznám.
TAO Közzétéve: Július 21, 2020 Közzétéve: Július 21, 2020 10 órával ezelőtt-kor Darabolo írta: Házi szabályt Usan Bolt sebességét vesszük 100m/10secnek, és nálunk ez 17-es gyorsaságot jelent. Gyorsaság pontonként 10 eltérés van, fölfelé és lefelé is. (persze faj modósítokkal pl törp) Ez házi szabály, ezt hangsúlyoznám. Természetesen én is mindig háziszabállyal oldom meg. Csak azért írtam, hogy ez van az ETK-ban, mert a kérdésre tudtommal hivatalos, hiteles forrásból származó választ kell adni, nem háziszabályt. @Darabolo, nem írod be te is a válaszod a kérdésre, hogy @Csupakosz tudjon regálni, hogy melyiket gondolta helyesnek? Darabolo kedveli ezt
Csupakosz Közzétéve: Július 21, 2020 Közzétéve: Július 21, 2020 Akkor tessék tovább olvasni azt a szabályt! "Az ember illetve a törpe kategóriába minden olyan humanoid beletartozik, amely fizikai alkatában e két kategória valamelyikének felel meg. Azaz egy félelf sebessége az emberéhez hasonlóan alakul, míg egy gobliné a törpééhez mérhető. Az udvari orkok kitartásuk miatt inkább az elfek mércéjével mérhetők." Így az ott található táblázat alapján az ember 36 ynevi mérföldet képes megtenni óránként, ami 10 láb szegmensenként (36/3,6=10), míg az elf - és hozzá hasonlóan az udvari ork is - 38 mérföld/óra-val képes haladni, ami 10,56 láb/szegmens (38/3,6=~10,56 a kerekítés szabályainak megfelelően). A fentiek alapján a válasz igen közeli, de sajnos nem helyes. A következő kérdés: Melyik játszható faj tagjai kapják a legtöbb pozitív tulajdonság módosítót?
Csupakosz Közzétéve: Július 21, 2020 Közzétéve: Július 21, 2020 Egyébként, ha nem értetek egyet velem, nyugodtan szóljatok, mert nem írtam, hogy milyen mértékegységben kérem, de mentségemre szolgáljon, hogy volt mérnök hallgatóként két tizedes pontosságot elvárok. tetra kedveli ezt
tetra Közzétéve: Július 22, 2020 Közzétéve: Július 22, 2020 Természetesen a khál. Erő: 3 Állóképesség: 2 Gyorsaság: 2 Ügyesség: 1 Egészség: 3 Azaz összesen 11. A következő az amundok és udvari orkok, öttel. Csupakosz kedveli ezt
TAO Közzétéve: Július 22, 2020 Közzétéve: Július 22, 2020 13 órával ezelőtt-kor Csupakosz írta: Akkor tessék tovább olvasni azt a szabályt! "Az ember illetve a törpe kategóriába minden olyan humanoid beletartozik, amely fizikai alkatában e két kategória valamelyikének felel meg. Azaz egy félelf sebessége az emberéhez hasonlóan alakul, míg egy gobliné a törpééhez mérhető. Az udvari orkok kitartásuk miatt inkább az elfek mércéjével mérhetők." Így az ott található táblázat alapján az ember 36 ynevi mérföldet képes megtenni óránként, ami 10 láb szegmensenként (36/3,6=10), míg az elf - és hozzá hasonlóan az udvari ork is - 38 mérföld/óra-val képes haladni, ami 10,56 láb/szegmens (38/3,6=~10,56 a kerekítés szabályainak megfelelően). A fentiek alapján a válasz igen közeli, de sajnos nem helyes. Elolvastam tovább is a szabályt. Ha szőrözni akarok, akkor amit idéztél, az nem a rohanó ork sebességére vonatkozik, hanem a kitartásra, állóképességre. Azaz arra, hogy mennyi ideig képes azt fenntartani az illető. Az udvari orkok a leírás szerint, kitartásuk alapján az elfek mércéjével mérhetők. A sebességükre viszont nincs semmilyen kitétel, azaz a default szabály él, miszerint a sebességük emberi. (tehát az ETK 352. oldalán szereplő sebesség/táv táblázatban az udvari ork napi távját az elf szerint kell értelmezni, de a rohanó tempóját az ember szerint) Elismerem, hogy ez jogászkodó f*szkodás szintje már , és nem akadok fent rajta, ha te másképp értelmezed, csak jelezni akartam, hogy elolvastam én is, mielőtt beírtam ide, és értelmezhető így is. De haladjunk tovább a több kérdéssel! Darabolo kedveli ezt
Csupakosz Közzétéve: Július 22, 2020 Közzétéve: Július 22, 2020 @tetra válasza helyes, de @TAO érvelése sem rossz. Döntsétek el ti, hogy melyikőtök kérdez! TAO kedveli ezt
tetra Közzétéve: Július 23, 2020 Közzétéve: Július 23, 2020 Hát most nincs erőm összedobni valami trükkösebb fejtörőt, szóval elengedném.
Darabolo Közzétéve: Július 30, 2020 Közzétéve: Július 30, 2020 Megtöröm a csendet. Hány arany értékben kell rubint vásárolni, hogy a varázsló 82 mp értékben tudjon előkészíteni benne varázslatot.
Lozartan Közzétéve: Július 31, 2020 Közzétéve: Július 31, 2020 Sehányért. Bemegyek az ékszerészhez, értékbecslés Mf-kal kiválasztom a megfelelő méretű rubint, majd szépen elkérem tőle. Eddigre már meggyőztem őt (lélektan Mf) arról, hogy egy varázstudó a pénz szimpla kifizetése helyett sokkal nagyobb szolgálatot tehet neki a későbbiekben. Vagy csak én utálom a matekot? DartonCF kedveli ezt
Sneer Közzétéve: Július 31, 2020 Közzétéve: Július 31, 2020 Vásárolni?Kaland alatt szerzi. Lozartan és Darabolo kedveli ezt
Sneer Közzétéve: Július 31, 2020 Közzétéve: Július 31, 2020 De hogy ne csak trollkodjak. Fejből irok egy számot.Rubin karatonkent 30 arany .tízszeres kell hogy mágikusan tolthető legyen 300 .ezt szorozzuk a 82 vel a mana igénnyel.24600 arany. (Valami ilyesmi )
Darabolo Közzétéve: Augusztus 1, 2020 Közzétéve: Augusztus 1, 2020 23 órával ezelőtt-kor Sneer írta: De hogy ne csak trollkodjak. Fejből irok egy számot.Rubin karatonkent 30 arany .tízszeres kell hogy mágikusan tolthető legyen 300 .ezt szorozzuk a 82 vel a mana igénnyel.24600 arany. (Valami ilyesmi ) Hát mivel pontos számot kértem, ezért ezt a választ nem tudom elfogadni. Esetleg még valaki? A nyomvonal MAJDNEM jó.
Semmes Közzétéve: Augusztus 2, 2020 Közzétéve: Augusztus 2, 2020 A rubin karátonként nem 500 arany? és akkor a vége lehet 410ezer arany hmm... ez elég sok
Darabolo Közzétéve: Augusztus 3, 2020 Közzétéve: Augusztus 3, 2020 Még kellene egy fő aki besegít, és kész lenne. Átadom kettőtőkenk a kérdés jogát. A rubin ára 500 arany amit szorozni kell 10-el mivel mágikusan tiszta drágakőről van szó és hozzá tenném, hogy 1 karátnyi drágakő 10mp-ot képes tárolni. A matekból leveszünk egy nullát @Semmes és meg is van. Ez is irracionálisan magas, de szabály szerint szólt a kérdés.
Sneer Közzétéve: Augusztus 3, 2020 Közzétéve: Augusztus 3, 2020 Akkor Semmes a lehetőség a kérdezésre a tied.
Semmes Közzétéve: Augusztus 7, 2020 Közzétéve: Augusztus 7, 2020 Bocs, akkor csak egy gyors kérdés... Kit nevez a köznyelv "napszeműnek"?
Coryss Közzétéve: Augusztus 21, 2020 Közzétéve: Augusztus 21, 2020 Az Angyalkönny (erős hatású afrodiziákum) függőségében élők közkeletű elnevezése.
Semmes Közzétéve: Augusztus 29, 2020 Közzétéve: Augusztus 29, 2020 Ó, igen. Már nem is reméltem választ.. Coryss, tiéd a lehetőség!
Sneer Közzétéve: Szeptember 1, 2020 Közzétéve: Szeptember 1, 2020 Antoh Riegoyi varosallamokban hasznalt neve.Korabbi Crantai istenség.
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés