Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

A valóság igazsága - Honnan jöttünk és kik vagyunk?


Recommended Posts

E Topic célja, hogy a lehetőségeinknek megfelelően megvitassuk az élet nagy kérdéseit. Pl.:

:arrow: Isten vagy véletlen teremtette a földet?

:arrow: Mire képes az ember?

:arrow: Mi az élet célja?

:arrow: Vannak e természetfeletti erők?

:arrow: Ki uralkodik a világ felett?

stb...

Mindehez kérem, hogy aki tényeket közöl, az megfelelő alappal tegye, aki véleményt mond az támassza alá megfelelő érvekkel, és aki kíváncsi az kérdezzen!

Kérem még Eleinor jelenlétét a topicon, hiszen az ő kedvéért nyílt meg...

De kezdjük az elejéről...

Link a hozzászóláshoz

Tehát az első pont: Õsrobbanás...

Kezdetben vala a végtelen tömegű pontszerű tömeg, mely anyag és energia. (anyag és energia egy (fizika)) Mindez (megmagyarázatlan okból) Hatalmas robbanással tágulni kezdett, és ez a folyamat ma is tart.

E tömeg darabja a föld amelyen a véletlen folytán megfelelő körülmények születtek az élet megjelenésére. Létrejöhettek a szerves vegyületek, aminósavak, amelyekből később élet keletkezett. Segítsetek ehez nem nagyon értek...

Link a hozzászóláshoz

Amennyire én tudom, nem szerves vegületek jöttek létre.Mindössze az egysejtűek rejtéjes kialakulásáról van szó.Ezek az apró lények aztán elkezdtek különféle gázokat, és egyéb anyagokat termelni, majd valami szintén ismeretlen okból, osztódásnak indultak, és létrejöttek a többsejtűek.Eleinte, mikor még nem létezett az ózonréteg, az ibolyéntúli sugárzás, mindent elpusztított ugyan a felszínen, ám a mélyben, 20 méteres víztakaó alatt, a kellőképpen megszűrt fény, már alkalmas az élőlények számára.A történet ironiája, hogy ugyanez az ubolyántúli sugárzás segített létrehozi az ózonpajzsot, hiszen reakcióba léptette a kétatomos oxigén molekulákat, ezeket oxigén részecskékre osztotta, majd a felszabaduló részecskékből, a hő és egyéb fizikai és kémia hatások által, létrejött a 3 atomos oxigénmolekula az ózon.

De itt-ott sztem rosszul emlékszem vagy rosszul tudom a történetet, ugyanis innen onnan szedtem össze az emlékeim közül.

Link a hozzászóláshoz

Tisztáznunk kell most mik a sejtek(vázlatosan): Ami ide vonatkozik az az hogy az egysejtűek azok szerves vegyületekből állnak, pl a fehérjékből (többek közt) amik asziszem aminósavakból állnak meg ilyenek...(jelenleg hivatalos szakkönyv hiányában kénytelen vagyok saját kútfőből táplálkozni, de szombatra ígérem a valós információkat fogom leközölni.)

(sajnálom hogy pont az ősrobbanás+evolúció témával kellet kezdenem, mivel ebből a többivel ellentétben már legalább 2 éves kihagyásaim vannak.)( Érzésem szerint azomban az eddigi információ valós.)

Az egysejtűek pedig élőlények ezt biztosan állíthatom, mert benne vannak az élőlények osztályozástáblázatában.

A fő kérdés azonban hogy mindezek létrejöttére a valószínűségszámítás módszerei szerint mennyi esély van? Sajnos ezt a tudósok is állítják, hogy minden apró lépés létrtejöttének valószínűsége bőven 1:1 000 000 000 alatt van.

Meg kell jegyeznem hogy ezek mellett ez ősrobbanás ELMÉLET, evolúció ELMÉLET :!: tehát az eddigi hiányos információanyagunkból összeáálított kép, a homokszemcséink sivataggá való kipótlása.

A nagy kérdés: mi van ha a homokszemek nem sivatagban, hanem egy dzsungel közepén virágzó ősi város fáinak levelén vannak?

Mielőtt folytatnám elmesélek egy kísérletet az evolúciós elmélet igazolására: Egy berlini németországi laborban megfelelő körülményeket teremtettek a kezdetleges élet kialakításához az elmélet igazolására. Tehát a tudós létrehozta azt az őslevest, azt a légkört a hermetikus környezetben, amelyben az élet kialakulhatott. Mindezek mellet a villámlást imitáló megfelelő elektromos kisüléseket állított be, amelyek villámot utánoztak. A kísérlet komoly sikert hozott. Sikerül aminósavat előállítani, ami ugye a fehérjék fő alkotóeleme ( az aminósav persze nem élőlény csak szerves vegyület)

Link a hozzászóláshoz

Sajna magamtól nem vagyok ilyen okos, de találtam valamit amit érdemes elolvasni szerintem:

"Az új évezred elméletei: kérdések és válaszok

2001.12.11

1. A világegyetemünk

A világegyetem felépítésének és eredetének kérdése mindannyiunkat érdekel. A csillagok például egyformán távolinak tűnnek, akárhonnan nézzük is őket, nagy magasságból, vagy a földön állva. Vajon mindig is ott ragyogtak, vagy a természet hozta létre őket? És ha ez utóbbi az igazi válasz, akkor vajon ugyanazok az erők létesítették azokat, mint amik pl. a fákat, vagy embereket is? Vajon a világegyetem valóban az ú.n. ősrobbanás által jött létre? És azelőtt mi volt?

Ezekre a kérdésekre már alakulnak azonban a válaszok korunk fizikai tudományában, ami rohamosan és egyre fejlődik. A kutatók ma nagyjából egységes nézőpontot képviselnek ebben a kérdésben.

Brahe Naprendszer-modellje

Fennmaradtak beszámolók az ősi sumérok, egyiptomiak, indiaiak és kínaiak elméleteiről, ahogy elképzelték a világegyetem és emberiség kapcsolatát. Ezek a teremtésmítoszok. A létező világot természetfeletti erővel felruházott isteni lényektől származtatták mindnyájan. Amikor a klasszikus görög filozófusok áttértek a racionális gondolkodásra, ezeknél bonyolultabb kozmológiák jelentek meg. A világ keletkezését elemekből (tűz, víz, levegő, föld) és ezek kombinációiból eredeztették. Szerintük ez a folyamat a tökéletes felé halad. A görög filozófusok abban is egyetértettek, hogy a világegytemnek nincsenek sem térben sem időben határai, és minden ami létezik egy eredeti, ősi Forrásból bontakozik ki. A keleti bölcselőktől eltérően azonban a görögök azt mondták, hogy ez a Forrás miszticizmus nélkül is megismerhető. A görög filozófia aranykorában Platón számára a rendező elv az értelem, míg Arisztotelész szerint a rend mögött a természet áll.

Mikor a kereszténység tért hódított, ezek az elméletek módosultak: a teremtő Forrást azonosították Istennel, a csillagok elvesztették önállóságukat, a Föld a világegyetem középpontjában foglal helyet, az embert Isten teremtette önmaga hasonlatosságára. A világegyetem változatlan és megváltoztathatatlan azóta, amióta Isten megteremtette, de a térben mégis véges terjedelme és határát a keringő csillagok képezik. Ezen túl a végtelen isteni jelenlét tölti ki a végtelen teret.

A 16.században Tycho Brahe dán csillagász

Link a hozzászóláshoz

Köszönöm mindkettőtöknek az értékes információat, és hogy foglalkoztok ezzel a kérdéssel.

Eleinor: Kicsit előreszaladtál. Mondtam, hogy hosszú lesz, nagyon hosszú. Időnk van elég. Kérlek, hogy mindíg csak az adott témával foglalkozzunk, mert ha mindegyikbe belekapunk, és nem tisztázzuk le külön külön mindet, akkor az olvasók belekavarodnak. A mágikus és vallásos világképek a jövő témái, arról később akartam írni. De köszönöm az ősrobbanásról írt szövegrészletet.

El kell mondjam, nem az a célunk hogy tudós fiatalságot neveljünk, hanem csak a nézetek valóságalapját kell megnéznünk. Elfelejtetted a legfontosabbat válaszolni a történet végén feltett kérdésre.

Vajon képes-e a természet önmagától, pusztán a véletlenek folytán ilyen kifinomult tökéletes működésre, úgymond törvények nélkül?

Link a hozzászóláshoz

Nem kell minden kérdésre választ kapni, elég csak arra, ami a mi számunkra jelentőséggel bír. Mért kéne tudnunk ki teremtette Istent . Az már a mi tudáskörünkön kívül esik. Elég annyit tudni hogy létezik/léteznek-e isten(ek) vagy nem. Meg kell vizsgálnunk a különböző vallások fő műveit, és tudásanyaguk, jóslataik által bebizonyosodhat igazat írnak-e vagy sem. Csak annyit akartam mondani a bevezetőtémával, hogy nekem annyira valóságos az evolúció, mint a Csillagkapu története. (ebben kevesebb hiba van) De attól tartok a fórumon nem érdeklődnek kellő számban a táma iránt, mert ezeknek az elméleteknek több híve van, mint ami látszik.

Link a hozzászóláshoz

Takeda te is tudod ez e topic nehéz téma ezért a kevés hozzászólás.Hidd el többen olvassák.Sőt kiválló olvasni való!

Miért ne éredkelne ki teremtette Istent az isteneket.Hogy nem ezzel kell kezdeni?Nos igaz, de semmi nem essen kivül az ember érdeklődésén.Ez tesz minket naggyá és hitvánnyá. na vissza az evolucióhoz.

Az evoluciós elmélet elmélet.Nem tudom hogy a legújabb 6.0 verzió milyen, de szerintem a 2.0-ról beszélgetünk.

Link a hozzászóláshoz

:!: nos én azzal kezdeném h a legujabb tudományos elméletetk szerint nem volt ősrobbanás, mert ugye ez a háttérsugárzás ami az ürben jelen van elvileg az ősrobbanás zaja de felfogtak olyan jeleket amik régebbről és távolabbról jön mint ahogy azt az ősrobbanáselmélet engedné. az a baj már nem emlékszem rá pontosan hogy is volt. más; nem tudom olvastas e valaki a The Chaos Theory cimű könyvet. de ha nem mindenki biztos látott már fraktálokat. na a lényeg az szvsz hogy a világ a fraktálokhoz hasonlatosan struktúrálisan ismétlődik a különböző mérettarományokban. pl.: atomok-naprendszer-galaxisok-galaxis rendszerek-asszem még 1 fokozat van amiről tudnak. mi van ha a végtelenségik ismétlődi mind a makro mind a mikro tartomány felé? pl.: az atomokat is feltudják már bontani kisebb összetevőkre. na mind1. ezeken a kérdéseken jó elgondolkodni de sajna egyik a világról alkotott elmélet sem bizonyulhat helyesnek, mivel azokat mind emberek állították fel és így lekorlátozzák az érzékelési folyamatok, és az emberi felfogóképesség. a világ az embertől függetlenül létezik, nem nekünk van kódolva. ez olyan mintha egy egysejtűnek akarnám megmutani a pascal programozási nyelvet. annyi köze van hozzá mint nemecseknek a tüskevárhoz. így szvsz nekünk is ennyi a világ megismeréséhez. inkább magunkat kéne megismerni, de ez is lehetettlen mivel a világ része vagyunk. és csak neuro tudományaink vannak. nincsenek tiszta, az embertől függettlen tudományunk.... na mind1 ez meg a Kvantumpszihológia című könyveben van, ahol nálamnál okosabb emberek beszélnek erről. remélem megértitek majd a mondanivalóm lényegét, ha nem, de meg akarjátok érteni akkor olvassátok el a fent emített 2 könyvet

Link a hozzászóláshoz

Jöhetek Takeda? :D

Elsőként szeretném eloszlatni a homályt a véletlen kérdésről.

Nincsenek véletlenek!

Minden az aktuális összetevők részarányának az egyenlőségi eredményén múlik. Még mi magunk emberek sem tudunk véletleneket létrehozni, mert mi is az összetett világ része vagyunk.

Bármilyen nehéz is elhinni, minden megtörténik nélkülünk is. Ha nem találom ma fel az időutazást, mert nem akarom az időutazgatást ajándékba adni az embereknek, az tőlem függetlenül kifog találódni.

Ha nem hívok ma fel egy lányt, mert nem tudom mit kellene mondanom neki. Pedig de jó lenne. Szóval ez a mozzanat nem most dölt el, hanem ezt magammal hoztam a génjeimben. Ha pedig erőt veszek magamon és sikerül, akkor azt hoztam magammal születésem óta. Nincs véletlen.

Minden egy nagy program része, amely folyamatosan frissití önmagát. Hogy mi áll ezek mögött azt megérteni még nem tudjuk. Ismételni tudom elődömet, saját magunk megismerése és világunk rendezett hosszútávú folytatása sokkal fontosabb. Elsősorban meg kell tanulnunk egy új világban élnünk, ha nem szeretnénk faj szinten kihalni. Biztosan menni fog mert az élet ösztönünk és az inteligenciánk ezt irányozza elő. De hányan maradunk? Én azt szeretném ha mind itt maradnánk, mert szeretek minden embert! Takedát, Eleinort, Olyant és mindenkit, még azokat is akikhez nincs közöm. Minden ember egy érték, egy társ, ebben a végtelen világűrben. Ha kinézek a földről, elfog a honvágy. Én itt élek ez az én földem, én teremtettem, én tudok vigyázni rá. Az én gyermekem! Még nem sokan sejtik, de a szerepjátéknak nagy szerepe lesz a jővőben. Az alkotó elmének szüksége van a szabadságra, az ismeretlen elmék gondolat folyamára. A fejlődésre csak akkor van igény ha két "egysejtű" komunikációra lép. A földi világunk zárt, a békés vallás végnapjait éli. Csak egy módon örízhetjük meg a békét, ha meséket irunk. Szép meséket. Szeretni való, szerelmes meséket....

Remélem sokan olvassák Takeda sorait és hozzátesznek magukból egy okos darabot. :wink:

Mazsinó

U.i.: Ott fent van egy mondat amely folyton rosszul jelenik meg. Bizonyára program hiba. Itt van helyesen:

.....részarányának az egyenlőségi eredményén múlik.

Ezt nem hiszem el! Nem tudom kijavítani. :D Megpróbálom szótagolva:

rész-a-rány-á-nak az e-gyen-lő-sé-gi e-red-mé-nyén....

Link a hozzászóláshoz

Ó annyira boldoggá tettetek! Nagyon köszönöm ezeket a hozzászólásokat! Jól esik olyanokkal beszélni, akik annyi háttértudással rendelkeznek ezekben a témákban mint én. (Bocs hogy nagyképű vagyok (mint mindíg) de mint Eleinornak is írtam az őszinteség a legfontosabb.)

És igen. A 150 megtekintés szerintem is komoly olvasottságra vall ily kevés idő alatt...

Egy fontos instrukciót szeretnék közölni ami szükséges a későbbi feldolgozáshoz.

:arrow: Az emberi agy működése olyan (Forrás: Prof. Coué szuggesztiós módszerei alapján... ), hogy feltétlenül próbálja igazolni a meglevő információkat. Tehát nem hajlandó az ismert elvekkel és tudással ellentétes információt befogadni. Ezt úgy éri el, hogy érzelmi gátat szab. Ingerültség, különböző testi tünetek(WC-re kell menni pl..) felfogóképesség csökkenés jelentkezik a nem kívánt tudás befogadásának gátlására. Az emberek 85%-ánál ez a hatás uralkodik a tisztánlátás helyett a nagy kérdésekben. Mivel az érzelemmentes gondolkodás megtanulása nem fér ide, ezért csak e tény figyelembevételét kérem, és ha valaki nem tudna megküzdeni vele az jelezze...

:arrow: Olyan: nagyon jó amit írtál. Éppen tegnap találkoztam ezzel az információval az Ufo magazin egyik 2003-as számában. Itt írták, hogy az ősrobbanásnak nem megfelelő részecskéket találtak a világűrben.. (Sajnálom nem tudom idézni mert lefagy a gép ha megnyitok más ablakot..az a lényeg, hogy igaz.)

Ez a struktúrális ismétlődés viszont megfogott. (soha nem gondoltam volna..) Mire fölfedezik a kvarkok körüli keringő részecskéket (a nukleonok alkotóelemei a kvarkok) abba beletelik még pár év.

Az előfordulhat, hogy a világ az ember beleszólása nélkükl működik, de nem közvetlenül a gének irányítják. Ha egy embert veszünk alapul, akkor a gének befolyása 0.1%-tól 30% ig terjedhet szerintem. Az ember életét a környezet befolyásolja, tehát az lesz belőle, amit a környezet kialakít. Ez a determináció elmélet, én ebben hiszek. Azt hiszem magától értetődik miért, de ki lehet fejteni ha kell.

:arrow: E topic végső célja, ha nem győztök meg hogy valótlanban hiszek, az hogy megtudjuk, hogyan fogunk tovább élni a továbbiakban, mi az emberi egyén, és az emberiség sorsa. Nekem is van 2 homályos pont a tudásomban, de azt csak a végén szeretném megosztani veletek. Ennek ellenére azt hiszem tudom mi a helyes út...

Mazsinó: Ajánlom neked az Új szövetségben Pál aposto Khorintusiakhoz írt leveléből a Szeretet himnuszát. Büszke vagyok rád. Szívesen beszélgetnék veled arról, mi az igazi szeretet.

Én az instukciókat pirossal, az információt kékkel jelölöm

Link a hozzászóláshoz

Nem bírom ki hogy meg ne köszönjem olyannak, hogy Aleister Crowley -tól idézett. Szerinem ő volt a legnagyobb mágus a földön.

Hadd idézzem én is Crowley jelmondatát :

"Tedd amit akarsz, és az lesz az igazság legnagyobb teljessége"

Crowley

Ezt mindíg kiírta nagy vörös betűkkel a tartózkodási helye mellett.

Link a hozzászóláshoz

Nos. Van még egy cikkem ami az Õsrobbanással kapcsolatos.Remélem nem gond ha idézem:

"Újra kell gondolni

A galaxislánc körülbelül 10,8 milliárd fényévnyire található, ami azt jelenti, hogy 10,8 milliárd éve volt a most látott állapotában. Ekkor az univerzum körülbelül hárommilliárd éves lehetett, így a felfedezés értékes adatokkal szolgálhat a világegyetem kialakulásával kapcsolatban.

A kutatócsoport vezetője, Paul Francis, az ausztrál nemzeti egyetem csillagásza szerint a jelenlegi tudományos elméletekkel nem lehet megmagyarázni, hogy 10,8 milliárd éve hogyan jöhettek létre ilyen hatalmas csillagformációk. "Ennek a galaxisláncnak a létezése arra fogja késztetni a világ asztrofizikusait, hogy újragondolják a világegyetem kialakulásáról vallott elméleteiket" - írja Francis a weblapján megjelentetett közleményében.

Sötét anyag

Francis elmondta: számítógépes szimulációkkal nem tudták reprodukálni ilyen méretű galaxisláncok keletkezését. "Egyszerűen nem telt el elég idő az ősrobbanás óta, hogy ilyen óriási méretű struktúrák létrejöhessenek" - mondta.

"Eddig 37 galaxist és egy kvazárt fedeztünk fel, de valószínűleg több ezer galaxist tartalmazhat - írta Francis közleményében. - Csak a néhány legfényesebb galaxist látjuk, ez valószínűleg kevesebb, mint egy százaléka annak, ami valójában ott van. Ennek nagy része láthatatlan sötét anyag lehet, sőt az is elképzelhető, hogy ez a sötét anyag nem is olyan módon szerveződik, mint az általunk látható galaxisok."

Üdv.Eleinor

Link a hozzászóláshoz

Na és persze még egy :oops: , egy kicsit más ( egy kis evolúció):

Az első sejtek nem voltak élőlények: vasszulfid-lerakódások üregeiben jöhettek létre, s fokozatosan alakultak át élő organizmusokká - állítja egy nemzetközi kutatócsoport.

A természet egyik legnagyobb titka, a tudomány egyik legnagyobb megválaszolatlan kérdése az élet kialakulása. Mai ismereteink szerint ez valamikor 3,5-4 milliárd évvel ezelőtt, esetleg még korábban történhetett a Földön, tehát röviddel a 4,6 milliárd éves bolygó kialakulása után.

Az első élőlény kialakulása egyelőre valóban rejtélyes számunkra. Számos eredmény létezik arra vonatkozóan, hogyan zajlott az anyag szerveződése ezt megelőzően (prebiotikus kémia), s ma már viszonylag jó képpel rendelkezünk az élet korai evolúciójával kapcsolatban is. Az összekötő lépés azonban hiányzik.

Az utóbbi évek kutatási eredményei alapján az első élőlényeket a Darwin által javasolt "meleg felszíni pocsolyákból" az óceánok mélyére "költöztették" a kutatók. A legősibb biológiai jellegzetességeket ugyanis olyan ún. archaebaktériumok mutatják, amelyek kedvelik a forró és savas körülményeket (hipertermofil acidofil fajok) - azaz az olyan viszonyokat, amelyek az óceánok aljzatán feltörő mélytengeri füstölgők környékén jellemzőek.

De miképpen alakult ki az első sejt? A legtöbb biológus - így például a problémával régóta foglalkozó Gánti Tibor is - úgy véli, hogy a sejtek kialakulását megelőzte a szerves makromolekulákból (fehérjékből, nukleinsavakból, zsírsavakból és szénhidrátokból) álló alrendszerek kialakulása, amelyek aztán egymással összekapcsolódva egy minőségileg új dolgot hoztak létre.

Más véleményen van William Martin (Heinrich-Heine Egyetem, Düsseldorf) és Michael Russell (Scottish Universities Environmental Research Centre, Glasgow). Szerintük az első sejtek üresek és élettelenek voltak, s később halmozódtak fel bennük az élethez szükséges anyagok. Véleményük szerint az övék az első olyan elmélet, ami az "üres" sejttel kezdi a magyarázatot.

Elméletük kulcspontja a vas-szulfid. A mélytengeri füstölgőkben feltörő forró vízből nagy mennyiségben rakódik le ez a vegyület, lyukacsos, méhsejtes szerkezetű üledéket alakítva ki. Az üledékben lévő apró, néhány századmilliméternyi barlangok ideális helynek számítottak az élet kialakulásához, s itt jöttek létre az első sejtek - állítják a kutatók.

A vas-szulfid felgyorsítja azokat a folyamatokat, amelyek során szervetlen anyagokból szerves anyagok jönnek létre. A barlangocskákba beszivárgó tengervíz gazdag volt nyersanyagban (pl. ammóniában és szén-dioxidban). A környezetüktől viszonylag elzárt üregekben, a "vasszulfid-sejtekben" koncentrálódó anyagokból egyre komplexebb szerves molekulák jöttek létre, s ez a fejlődés végül elvezetett a szerves makromolekulák - így a fehérjék és az örökítőanyag - kialakulásához - mondják a kutatók, aki laboratóriumi körülmények között szeretnék feltámasztani ezeket az ősi állapotokat.

Az elméletet - amely a reakciófelületet tekintve nem minden előzmény nélküli - sokan tetszetősnek tartják, ám mégis számos ponton támadható. Ez sem ad magyarázatot például arra a minőségi ugrásra, amelynek során a prebiotikus kémiából igazi biokémia lett, nukleinsavakkal és enzimekkel.

Martin és Russel szerint az élet akkor vált képessé arra, hogy elhagyja e mélytengeri inkubátorokat, amikor a vasszulfidból álló "sejtfal" valódi sejtfalra cserélődött le, s ezek után már ez biztosította az élő közeg integritását. Itt azonban komoly probléma merül fel az elméletben: a korai élővilág két birodalma, a valódi baktériumok és az arcaebaktériumok olyannyira eltérő sejtfallal rendelkeznek, hogy ezek szerint a sejtfalnak kétszer, egymástól függetlenül kellett kialakulnia - ismerik el a kutatók. Ez azonban mai ismereteink szerint teljes képtelenségnek tűnik - állítja az Oxfordi Egyetem evolúcióbiológusa, Thomas Cavalier-Smith. Bizonyított tény ugyanis, hogy a valódi baktériumok és az arcaebaktériumok több száz közös génnel és számos ugyanolyan anyagcsereúttal rendelkeznek, ami közös eredetükre utal.

Szakmai publikáció: Martin, W. & Russell, M. On the origins of cells: a hypothesis for the evolutionary transitions from abiotic geochemistry to chemoautotrophic prokaryotes,and from prokaryotes to nucleated cells. Philosophical Transactions of the Royal Society B, published online, doi:10.1098/rstb.2002.1183 (2002).

Link a hozzászóláshoz

Az van amiben hiszünk. Legyen az bármi, a hit életre kelti. Én saját tapasztalatból tudom, mire lehet képes az ember, ha nagyon hisz valamiben. Az érzés a mozgatója a misztikumoknak. Nincsenek korlátok, csak ha felállítjuk őket. Ha Istenben hiszünk, akkor az van. Ha Buddhában, akkor az. De mindig önmagunkhz jutunk. Mert mi vagyunk a hitünk. És a hitünk az életünk.

Link a hozzászóláshoz

Azt hiszem Eleinor jan 22 8.48-as beírása méltó befejezése az előző oldalnak/témának. Következtetésként talán annyit szeretnék levonni, hogy az emberek elméletei, habár a keletkezésükkor valósnak mutatkoznak, az idő elteltével egyre nagyobb hiányosságokat mutatnak, tehát bebizonyosodik róluk: hiányosak, vagy hibásak...De vajon van-e olyan személy akinek a szava biztos, és megkérdőjelezhetetlen? Csak az mondhatja meg mi volt régen, aki végignézte a múlt eseményeit, vagy jelentős szerepet játszott annak alakulásában. Ugyszintén, az tudja megmutatni a világot működtető törvényeket, aki létrehozta azokat. Csak az tudja biztosan a jövő alakulását, akinek a hatalmában van annak megváltoztatása...

S hogy ki ez a személy? Feltételezzük most jó matematikushoz illően, hogy ő a kertesztények Istene....

Link a hozzászóláshoz

Üdv Elmélyült barátaim!

Takeda, mondtam már....Tetszik a fórumod? :P

Akkor irjunk egy kicsit az emberek isteneiről is.

A föld bolygón kifejlődött uralkodó emlős faj az ember, sikerét a környezetéhez idomuló elméjének köszönhette. A számára kitágult világ rengeteg új információt tartalmazott, melyet nem volt képes hasonló sebességgel felfogni. Az áramlás ütemének lekorlátozása törvényszerű volt. Két csoportot képzett a külvilág adatairól elméjében, mely közül csak a hozzá közelebbivel foglalkozott.

/Mi most a napjainkban is létező, sokkal nagyobb csomagról beszélünk./

Az összes többi s oly távoli tényeket, mind ebben csoportban hagyta. Ezt legkönnyebben elképzelve egy nagy könyvtárhoz hasonlítanám. Elöször csak a mesekönyveket olvasta el, majd a tini regények következtek és igy tovább.

A nagy csomag információi mindig jelen voltak fejlődésében, mert látta, tapintotta, hallotta egyszóval érezte minden érzékszervévvel őket. Ebből a csomagból látta el elméjét újabb feladatokkal, hogy a számára megírt útat végig járja. Ezt a csomagot idegennek (istennek) nevezte el, hogy minden hozzá hasonló elme tudja ide kell járni az új adatokért.

Napjainkban az ember még mindig eme "isteni" csomagból nyeri az új információját, de ide helyezi az új (világűr) látvány adta adatokat is. :wink:

A jövendőlés.

Bármilyen részinformációt elemzünk, felfedezhetjük a hasonlóságot más információkkal. Hosszas tanakodás után arra jutunk, hogy a világ ismétli önmagát önmagában. Egy részciklust szétboncolva nagy biztonsággal levezethetjük a jővő (jelen) ismétlődéseit.

Ezekből adódik az a "jelen"ség, hogy ismerős adatokra bukkanunk a múltból.

Mazsinó

Link a hozzászóláshoz

Én most leírok a világ keletkezéséről egy saját véleményt (ja és jó a képed Mazsinó), szóval: szerintem mindig is volt föld és világűr és mindig is lesz... Szerintem nincs se Isten se halando, csak a Sors. Minden meg van írva, az is hogy én most gépezek, az is hogy egyátalán feljöttem a netre, még az is hogy észreveszem, hogy mindenkinek olyan a feje mint nekem, egyszóval minden megvan írva, minden.....

Ez a véleményem, bár egyszerű, de szerintem minden szempontból helytálló.

Link a hozzászóláshoz

:!: so kedves venes sajnos nem tudok egyetérteni veled. az h minden előre meg van írva? hol? és ki írta meg? értem mire gondoltál ezalatt de én inkább úgy fogalmaznám meg h semmi sincs előre meghatározva.(a Mátrixot felejtsétek el: "a döntést már meghoztad csak meg kell értened",ez nagyon nagy lolság) so semmi sincs meghatározva minden a "véletlenek" műve. Azért tettem a véletlent "" ilyenek közé mert véletlen sincs. csak mi nem látjuk h a káosz renszere igenis mindenhol ott van és és mindenben ott munkálkodik. A kezdeti feltételek iránti érzékenység: bitzos hallottátok már azt a hangzatos példát h h 1 pillangó megrezegteti a "szárnyait" az Amazonas felett akkor abból 2 hét múlva nagy vihar lesz 200 km-el arrébb. másik példa: matek feladat, kijön 1 részeredmény, te csak 2 tizedesig írod le, és utána tovább számolsz vele, majd a kezdeti elhanyagolható törtnyi különbségből a végeredménynél már kemény egészek lesznek. de a káosz ott munkálkodik a növények változatosságában. nincs két egyforma páfránylevél. so kedves venes nem azért ülsz most ott a gép előtt, és nem azért lettél olyan amilyen lettél, mert a "sors" így akarta. A sok apró tényező hatására, amelyek hol felerősítették egymást, hol kioltották egymást.

sors=véletlen=káosz

Link a hozzászóláshoz
...csak mi nem látjuk h a káosz renszere igenis mindenhol ott van és és mindenben ott munkálkodik...

ezek a szavak nekem úgy hangzanak, mintha egy Tharr hívő szájából jöttek volna :lol: , de igazak

de félretéve tré-fát :

Venes, én sem hiszek a sors elméletében, hogy minden megvan írva előre. Nem hiszem ezt a felfogást, mert úgy gondolom, hogy nem így van. Amit az emberek gyakran sorsnak, véletlennek vagy istentől tulajdonított akaratnak vélnek, az nem más, mint a körülötted lévő környezet, ami maga az univerzum, és a te tudatod és tested közötti reakciófolyamat. Te befolyásolod az univerzum létezését, és ő is befolyásolja a te létezésed. Ezt még könnyű megérteni, de nehéz elfogadni, túllépni viszont még nehezebb. Ezt akkor teheted csak meg, ha megérted, hogy az Univerzum Te vagy. A Mesterlövész alapjában véve önmagára céloz.

TAO

Link a hozzászóláshoz

Most végre eggyszer én is hozzászólok itt. Kezdjünk is bele: Venes, sajnálom, de csatlakoznom kell az előttem szólókhoz, ugyanis a sors létét keményen tagadók körébe sorolo magam. Nem hiszek a predesztrinációban, azaz az eleve elrendelésben. Jobb az a (talán naiv) tudat, hogy magam alakíthatom a jövőmet. A sors kérdését nagy mértékben elutasítja a személyes szabadság és a független akarat kérdése. A sors számomra ugyanis behatárolt dolgot jelent - csinálj bármit, úgyis az lesz, ami meg van írva. Nem hinném. De ha mégis, akkor is élek inkább abban a téveszmében, hogy van mindebbe egy csekély beleszólásom.

Más. A vallásokkal kapcsolatban annyit, hogy tökéletesen ateistának vallom magam. Azonban nagyon rugalmasnak. Hiú ábrándnak érzem a túlvilág kérdését. Azt már többször bizonyította számomra a keserű élet, hogy a halál létezik - és el is jön. Azonban, hogy ezután következzék bármi más, még nem mutatta semmi. Tudom, hogy talán túl merev vagyok, de szerintem csak racionális. Az istenekkel kapcsolatban szerintem is csak a szellemileg a világ teljes megismeréséhez nem teljesen fejlett ember szüleményei a természetfeletti lények. Az én hitvallásom nagyban hasonlít Leviathan -éhoz. A világ valójában mi magunk vagyunk. Ha valóban hiszünk valamiben, az létezik is. Lehet, hogy a többi ember őrültnek nézhet, de ha te úgy látod, hogy jön szembe egy vonat, akkor próbálják meg megmagyarázni, hogy ott nincs semmi. Hülye példa, tudom, de ha te látos a vonatot és el is hiszed, akkor ott is van. Éppen ezért az élet vége maga a világ vége is egyben. Tudom, hogy most sokan egyből diliházba csuknának ezért, de akkor is, szerintem a világ megismerhető, hiszen mi magunk alkotjuk. Ha azt mondanám, létezik háromfejű krokodil, ki hinné el? Senki. De ha hoznék egyet, akkor már létezne háromfejű krokodil mindenki számára, nem? Gondolkozzatok el ezen is, kérlek!

Link a hozzászóláshoz

Na igen ezaz, mindenki máshogy gondolkodik, mint én, nekem a legérdekesebb az észjárásom, így mindig nagyon kevesen értenek csak meg. Az én fejemben ez egy helyt álló elmélet és erő lábakaon áll, ez is hogy ti most más váleményen vagytok egy valaki vagy valami döntötte el és ezt a valakit nevezzük mi, emberek Sorsnak.

Link a hozzászóláshoz

Huhh.Na ez azért kemény. Bocsáss mg Venes, egyáltalán nem célom, bárki megbántása, de ez most olyan, mintha egy palesztin vallási fanatikus szájából hangzott volna. Az természetes, hogy mindenki másképp gondolkodik, sőt azt hiszem jól is van ez így. Enélkül nem igazán jutottunk volna ide ahol most vagyunk (mondjuk nem biztos, hogy ezt fejlődések nevezném, de ezt most hagyjuk) Honnan jött ez az atombiztos elképzelés. Mert azért persze nekem is vannak elkötelezett gondolataim, amiket nem szívesen változtatok meg, de ez már egy kicsit több annál. Azt meg, hogy kinek vannak a legérdekesebb gondolatai, ne firtassuk, hiszen nem igazán hiszek az ilyen leg -es dolgokban. Szerintem nincs határ, minden hasonló, nem jobb, vagy rosszabb a többinél, csak más. Ennyi.

Link a hozzászóláshoz
Vándor
Ehhez a témához mostantól nem lehet hozzászólni
×
×
  • Új...