Leviathan Közzétéve: Január 28, 2004 Közzétéve: Január 28, 2004 Venes: Ha tudni akarod, a sors fogalma helytálló. Mindegy minek nevezzük, legyen most Sors. Szóval az elméleted, jó de valamit kihagytál. Szó elszáll írás megmarad. Valaki, vagy valakik leültek és megbeszélték a sorsokat. Mint mi itt a MAGUST. Lehet, hogy valójában mi írjuk a sorsunkat, csak nem tudunk róla.Egyszerűbben fogalmazva: ne személyesítsük meg a sorsot. Hagyjuk nyitva ezt az ajtót.Szóval minden meg van írva? Lehet. Vagy biztos.Csak tudd: ha valamit megírnak, azt el is olvassák. És erre akartam kijukadni! Hiszel a jövőlátásban Venes?
Vándor Közzétéve: Január 28, 2004 Közzétéve: Január 28, 2004 Namaste!Sors? Az örök kérdés... De valyon meg lehet-e tudni róla az igazat?Elvégre ha nincs arra bizonyíték sincs. És ha van? Akkor az aki írja, az úgy tesz, mintha nem lenne. Egyébként is ki írná meg a sorsát a sorsnak?És ha mi alakítjuk a sorsunk? Ebben az esetben nem sorsról, hanem cselekedeteink következményeiről beszélünk...Nomen est omen! - A név kötelez!Én ehhez tartom magam, de a nevet mi választjuk. E szerint megválaszthatjuk a sorsunk. Ha meg nem, akkor minek törődni vele?A fény szeretete vezéreljen utatokon!Sir Shadow Dragon
Venes Közzétéve: Január 28, 2004 Közzétéve: Január 28, 2004 Igen hiszek benne, mert én is sok mindent megálmodok, néha évekel elöttem, mint ahogy megtörténik..... palesztin.......
Gem Kapocs Közzétéve: Január 28, 2004 Közzétéve: Január 28, 2004 Látom a sorsról beszélgettek.Na akkor már én is leírom ide a véleménymet.Szerintem a sors előre írott, de vannak benne olyan fordulópontok, ahol több irányban haladhat tovább.Ezért részben igaz, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, de csak részben.
Vyergas Közzétéve: Január 28, 2004 Közzétéve: Január 28, 2004 Jól van na, kis palesztin ( ) Te is tudod, hogy nem úgy gondoltam... Egyébként Vendég barátunknak nagyjából igaza van. Mint mondtam csak a tudat jobb, hogy te magad irányítod a dolgokat. De ha mégsem, hát akkor most mi van? Tehetsz ellene bármit is? Nem hinném. Tehát ha meg is van írva a sorsod soha nem fogod tudni előre megfejteni az írást. Épp ezért mondom azt, hogy örülök annak a gondolatnak, hogy a "sorsom" a kezemben van. De ha mégse, ám legyen. Egyikre sincs konkrét bizonyítékom, ezért hát inkább tartózkodom. Az egyetlen ellenvetésem csak annyi, hogy mivel közel áll hozzám az ateizmus, ezért a Sorsot író egyén kérdése már más dolog. Ha valami meg van írva, akkor Gem barátunkkal egyet kell hogy értsek abban, hogy azt valaki írja is. Na de ha nincs termésetfeletti lény, akkor ki írja. Látod, habár párttalannak vallom magam, azért ha megkérdeznek, akkor az előbbiek miatt vallom azt, hogy nem hiszek az eleve elrendelésben. Egy lefutott pályára rá lehet fogni, hogy így volt megírva, azonban ami még folyamatban van... Ki tudja hol a vége. Ebben meg én vagyok fanatikus... Üdv!
Takeda Közzétéve: Január 28, 2004 Szerző Közzétéve: Január 28, 2004 Megpróbálok válaszolni legjobb tudásom szerint a legtöbb fölmerült gondolatra. Nagyon jó hogy egyéni, erős véleményeitek vannak. :arrow:
Takeda Közzétéve: Január 28, 2004 Szerző Közzétéve: Január 28, 2004 Tehét a sors : A világ kezdetekor már az első ember is a környezet hatására cselekedett, annak megfelelően alakította életét, és így tettek utódai is, mostanáig. Később az emberek is a környezetet képezték, úgy mint az egyszerűbb életformák, vagy a léttelen dolgok. Döntéseidet is a környezet hatására hozod, tudatosan, vagy tudat alatt. Ha ura lettél tetteidnek, az is a környzet miatt vált lehetővé, s a környezet figyelembevételével irányítod magad. Ezt nevezhetjük sorsnak.
olyan Közzétéve: Január 28, 2004 Közzétéve: Január 28, 2004 :!: sztem el kellene gondolkodni azon h mielőtt tudatlanul olyan dolgokat probálnánk megválaszolni amiket már 1000 éve probál a gyarló ember megválaszolni sikertelenül inkább sok olyan könyvet kéne olvasni mint Takeda és akkor nem beszélnénk ilyen butaságokat. tudom tudom most jön az h ez egy forum meg h csak véleményeztek de ha má ilyen komoly témák merülnek fel jobban, sokkal jobban oda kéne figyelni arra h miről is alkotunk vélemény. azaz ezek olyan dolgok amikhez mi tudatlan halandók egyhamar nem , csak nagyon hosszas elmélyülés és tanulás útján kerülhetünk közelebb. talán még akkor sem. még abban sem lehettek biztosak h monitor az amit néztek csak nagy valószínüséggel az, de lehet h egy viziló. na mindegy ezt most ugysem értitek. a léyneg h mielőtt megváltjátok a világot inkább okosodjatok. most ez nem leszolás én is hülye vagyok. csak ugy általánosságban ez a gondolat fogalmazodott meg bennem az írásaitokat olvasva. muszály voltam ezt közölni veletek. persze találtam értékes, használható gondolatokat is de még senki sem képviselte a nagyon kritikus ember álláspontját. én most ezt bevállaltam. remélem nincs harag :wink:
Mazsinó Közzétéve: Január 28, 2004 Közzétéve: Január 28, 2004 Mazsinó: :arrow: Arra legjobb barátunkal jöttünk rá, hogy az ember nem tud újat kitalálni. Mindíg a meglévő dolgokból táplálkozik, annak felhasználásával hoz létre "újat".éPróbálj meg egy szörnyet kitalálni magadtól, rájössz csak az eddig ismertekből állítottál össze egyet. Igen, én is ezt próbáltam ecsetelni kicsit más fogalmazásban. Egy olyan utat járunk végig, amelyet a világ is végig jár, csak mi kicsiben. Azt hisszük újatt alkottunk, mikor csak egy meglévő kockát haladtunk az evolúció nagy társasjátékában.Mazsinó
Takeda Közzétéve: Január 29, 2004 Szerző Közzétéve: Január 29, 2004 Olyan: nagyon jó hogy támogatsz elvárásaimban. Szívesen fogadom a saját véleményeket is (hisz nekem is van pár, amire nem találtam magyarázatot) de annyit kérek csak, hogy legyen alapja. Tehát írjátok le azt is, mi alapján jutottatok arra a következtetésre. Mazsinó: Mindössze azt akartam kifejezni, hogy az emberek nem tudnak kitalálni Istent maguknak, aki(k) minden kultúrában teremtőként szerepel(nek). Lennie kell(ett) valami felsőbbrendű lénynek aki az emberek fölött áll(t). Jövendölés: lehet hogy ki tudnak számolni pár apróságot a múlt alapján, ám nem mindent. És sokat tévednek, akik ezzel próbálkoznak. Többet, mint amit eltalálnak. Én még nem találkoztam következtetéses jövendöléssel, legfeljebb a tények felmérésével, sokkal inkább a természtfeletti képességek felébresztése általi jövendöléssel, akár narkotikumok, akár bármi más segítségével...
Vyergas Közzétéve: Január 29, 2004 Közzétéve: Január 29, 2004 Olyan: Tökéletesen igazat adok neked, ezért is utálom például az ún. Etika órát suliban, amelyen a tanár múltkor lediktálta az élet értelmének definícióját... Kevésen múlott, hogy felálljak és kimenjek.Takedának is igazat adok, ezért hát meg is alapozom mostantól a véleményem :wink: Mazsinó: Valóban nincs új, hiszen ha végiglapozunk néhány történelemkönyvet igen gyorsan ismerős részekre lelhetünk. Kb 100 évenként megismétlődik ugyanaz, csak más formában - egy emberöltő. Új ember, új felfogás, mégis ugyanaz az alapeszme. Társasjáték? Legyen, azonban a pálya itt kör alakú. És még valami. Habár végesnek tűnik, mégis végtelen számú játékmező van. Mert habár az eszme ugyanaz marad és valóban újat igen kevésszer alkotsz, mégis minden ember egyéniség. Épp ezért a felfogása is más. És ha elismerjük azt a nézetet, miszerint egy ember egy világ, akkor máris a kockák száma a végtelen felé konvergál.Más. Soha ne hidd hogy a valóságot látod - hiszen nem tudhatod, mi is a valóság. És hogy miért mondom? A valóság mindenki számára más, épp ezért csak a saját valóságodat láthatod. Egy teljes világkép átadása sohasem lehetséges...Olyan: Ez objektív vélemény akart lenni. Remélem annak is tűnt. Tudom, hogy nem kötekedni akartál és tisztellek is ezért, de ha nem tetszett, amit írtam, akkor szóljatok rám...
Nefadar Közzétéve: Január 30, 2004 Közzétéve: Január 30, 2004 Magam részéről én több fajta nézetben is hiszek. A Bibliában nem, mert biológia tagozatos révén megcáfoltuk ennek az igazát.Az őslveseből egyszerűen nem jöhetett létre élet, mert ezt mai kisérletekből bebizonyították és egyet értek azokkal a nézetekkel, hogy a világűrből jött meteorit lévén került a Földre élet. Ha kell én elhisezem a Mars mentőakcióban látottakat is.
Gem Kapocs Közzétéve: Január 30, 2004 Közzétéve: Január 30, 2004 De valahol valahgy akkor is ki kellet alakulni az életnek.Ha a földre egy meteoron érkezett, akkor ugyan nem itt alakult ki, de megmarad a megválaszolatlan kérdés, hogy akkor máshol hogyan alakulhatott ki.
Kyr Közzétéve: Január 31, 2004 Közzétéve: Január 31, 2004 Az élet kialakulása. Ez kapásból egy olyan dolog amiről sokféle nézet lehet. Alapvetően elterjedt napjainkban 2 van, ezeket szerintem igen helytelenül materialista és idealista szemléletnek nevezik.Mindkét nézet az élet kialakulását az anyaghoz köti. Hiszen az ősrobbanás és teremtésmítosz (itt gondolok a Bibliában leírtra) az anyag megjelenésével kezdődik...De miért kellett hogy az anyag legyen előbb? Miért fontosak a különböző biológiai szerveződési szintek? Sokezer biokémiai reakció, egyre fejlettebb szerveződések, melynek végén ott áll a földünkön napjainkban domináns faj: az ember.De mikor ébredtünk öntudatunkra? Mikor kezdtünk el gondolkozni és mitől? Vajon tényleg az agyunkban lezajló kémiai reakciók ezek? Vajon az hogy én most itt leírom amit erről gondolok az azért van mert két XY molekula épp ezt és ezt csinálta.... Én kötve hiszem.Számomra az anyag semmi. Érdekes kérdéseket vet fel, de jelentősége úgyszólván a nullához közelít.Távolodjunk el az anyagtól, gondolkodjunk egy picit másképp, ne lássunk atomokat, vegyületeket!Maga a Sors igencsak egyedi, nemkívánok vitába szállni senkivel, ezért inkább leírnám azt amit én gondolok a sorsról:A determináció elvét szerintem alapból elvethetjük, hiszen ez kizár egy rendkívül fontos kérdést: a miértet. Ha minden cselekedetünk előre meghatározott akár genetikailag vagy a környezet hatásai által, akkor miért élünk? Miért vagyunk tudatunknál? Nemhiszem, hogy bármi is létrejött volna céltalanul. Az én felfogásom szerint az ember élete döntések sorozatából áll. Az egyik döntés után jön a másik, ez mozgatja előre életét. De ezek a döntéshelyzetek nem a véletlen művei, hanem előre megtervezett helyzetek, amelyeket valaki számunkra fel nem fogható precizitással rendez össze hatmilliárd emberre elvonatkoztatva. Sokak számára valószínüleg nemvolt érthető amit fentebb leírtam, de ahhoz hogy valaki ezt a fajta nézetet megértse még sokmindent kellene tudnia hozzá. Aki netalántán olvasott Molnár Edit könyveket az tudja mire gondolok...Elnézést ha esetleg eltértem a tárgytól és azért is mert szubjektív véleményt közöltem, bár szerintem ennek a fórumnak az az (egyébként kudarcra ítéltetett) célja, hogy szubjektív véleményekből próbálunk felállítani objektív dolgokat.Üdv: Kyr
Vyergas Közzétéve: Február 1, 2004 Közzétéve: Február 1, 2004 Először is Kyr barátom történelmi pillanat, ugyanis részben szembe kell, hogy szálljak a véleményeddel: Nem vagyok benne biztos, hogy ez a fórum eleve kudarca ítéltetett. Habár nem tudunk tökéletes objektív képet kialakítani szubjektív véleményekből, azért valamire mégis jutunk. És hogy mi ennek a fórumnak a célja? Kérdezd Takedát, de szerintem már az is elég jó, ha segíteni tudunk (hülyén és nagyképűen hangzik) olyan embereknek, akik épp nagyon elveszettnek érzik magukat. Nem vagyok sem pszichológus, sem próféta, hogy a tanaimat terjesszem, de ha kérdeznek (és úgy érzem most ez történt) akkor szívesen elmondom a nézeteimet.Más: Igazad van viszont abban, hogy az élet nem lehet kizárólag atomok és egyéb atom alatti és feletti szerveződések összessége. Igen csekély válasz lenne ez a bizony lépten nyomon felmerülő kérdésekre. Érdekes ellentmondás ez azonban avval, hogy ateistának vallom magam. Hiszen ha nem csak anyag, hanem egyfajta energia is létezik, azt összhangban is kell, hogy tartsa valami. De mi? Érdekes kérdés, viszont ennek megválaszolását már nem vállalnám magamra...
Kyr Közzétéve: Február 1, 2004 Közzétéve: Február 1, 2004 Nem vagyok benne biztos, hogy ez a fórum eleve kudarca ítéltetett.Nem Vyergas, a fórum közel sem kudarcra ítéltetett, és én abban sem vagyok biztos hogy elsődleges célja egy lelkisegély szolgálat működtetése. Itt emberek mondják el véleményüket a világról és még sokminden másról, és itt a hangsúly a VÉLEMÉNY szón van. Közölhetünk konkrét tényeket valamiről, de azokat a tényeket is emberek alkották, húzhatunk párhuzamot bizonyos dolgok között és levonhatunk belőle következtetéseket, felállíthatunk teóriákat amelyeket aztán alátámasztunk érvekkel, vagy épp ellenkezőleg, megcáfolhatjuk őket, de a végén rá kell jönnünk hogy az ember számára nem létezik objektivitás.Más: attól hogy Te ateistának vallod magad még közel sem jelenti azt hogy ne lehetnél idelaista beállítottságú. A két dolog közelsem zárja ki egymást bár a legtöbb embernek az istenben való hit teszi lehetővé az idealista életszemlélet kialakulását. De ez közel sem alapkritérium. Továbbra sem értjük egymást kedves Vyergas. De nemis nagy baj ez. A probléma az én nézeteimmel ott van, hogy nemlehet róla semmi kézzelfoghatót mondani. Nem tudok neked bizonyítékot mutatni arra, hogy az amit gondolok úgy van. Dehát ez az idealizmus mozgatórugója: maga a hit. És aki hisz valamiben, az utána megérti azt amiben hisz, átlátja az összefüggéseket, és lehetséges hogy ez helytelen szó ide, de mondhtani "megvilágosodik".
Takeda Közzétéve: Február 2, 2004 Szerző Közzétéve: Február 2, 2004 Lehet most nem én vagyok a legkedveltebb társaság itt, mivel nem túl divatos nézetekeket osztok meg veletek. A meghatározottság csak, egy egy (elég szilárd) elmélet amit én állítottam össze. Ha akarjátok figyelmen kívül hagyhatjátok, ám mért baj az ha meghatározott a sorsunk? Mi nem tudjuk mi az, és küzdenünk kell, hogy a lehető legjobb legyen. Na jól elvittetek a tárgytól, úgy látom az ilyen jellegű segítség nem célravezető. Habár megértehettétek, miért van értelme a karmának, a végzetnek... Nefi: Kérlek meséld el, hogyan cáfoltátok meg és melyik részét a Bibliának? Nagyon érdekelne! És az is mikben hiszel. Még egy durva kérdés: Van bizonyíték arra, hogy meteorral jött az élet a földre? És ha így is lenne, nem ugyan ott tartanánk ahol eddig? Hát akkor meg... :?: Kyr: Nem tökéletesen meghatározott a sorsunk. Pl: Isten is csak fölöttünk mindenható (szerintem) pl ha Sátán meg tudná változtatni azt az elrendelést, ahogy az Úr elmondta nekünk, akkor más lenne a sorsunk. De a mi életünket ugyan úgy a környezet hatása határozná meg. Neked egyetlen dolgod van: "Küzdve küzdj és bízva bízzál!" Semmi közöd a miérthez, csak az érdekeljen hogy hogyan. Azt nem tudhatjuk, hogy az isten(ek) életét mi teszi érdekessé, de bizonyára nem lehet dögunalom...
TAO Közzétéve: Február 2, 2004 Közzétéve: Február 2, 2004 Üdv! Neked egyetlen dolgod van: "Küzdve küzdj és bízva bízzál!" Hát... ööö... Takeda? Nem tudom, hogy ez most paródia akart lenni, vagy egy rossz vicc? Mindenesetre nekem megvan Madách-tól a Tragédia... ide is kopizom a 4117. sorát, mert gondolom erre gondoltál : "Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!" Szóval nem küzdve küzdünk, csak bízva bízunk... idézni csak szépen és pontosan, ha már egyszer idézni próbálsz. :wink: Más : A Bibliát szerintem nem csak a biológia dönti meg. Rengeteg ellentmondás van a Bibliában, ha érdekel valakit, akkor majd bővebben is kifejtem. Üdv, TAO
Fürge Disno Közzétéve: Február 2, 2004 Közzétéve: Február 2, 2004 Na TAO akkor meg is kérnélek ha már így felajánlottad..fejtsd ki ide a fórumra légyszives..én nem vagyok hívő emeber..éppen ezért nem is olvastam a bibliát..de a hibáira nagyon nagyon kíváncsi vagyok.. :idea: :!:
Takeda Közzétéve: Február 2, 2004 Szerző Közzétéve: Február 2, 2004 TAO: Gratulálok hozzá, hogy kijavítottad a szót. Ez igazán lényeges, fontos, és értékes megnyilvánulás volt, ami jelentősen módosította a mondanivalót :? ...És igen. Érdekel. Azért vagyok itt. Nem csak dobálózni kell vele, hogy ennek van igaza meg annak, meg ez nem igaz meg az nem :!: :!: :evil: Ha mondasz valamit mond végig. Kezdjétek el bátran kifejteni az érveket!Szevasz!
Vyergas Közzétéve: Február 2, 2004 Közzétéve: Február 2, 2004 Disno: TAO engedd meg kérlek, hogy itt most helyetted/melletted válaszoljak. A BIbliában valóban sok a következetlenség illetve ellentmondás. Az ószövetségben ugye benne van, hogy Isten kiválasztott népe a zsidók. Ezek szerint tehát nem mindenkit szeret egyformán? Akkor miért is létezik a többi ember? Hiszen Isten mindenható és épp azért alkotta az embert is saját képmására, hogy jó legyen. Vagy nem? Azon kívül Isten sűrűn bűntet olyan dolgokat, amiket később más embereknek szó nélkül eltűr. Most akkor hogy is van ez? Elvileg mindenkit szeret, de ha idegen tűzzel közelítünk az ő szent frigyládájához, akkor máris rostonsült csirkeként érezhetjük magunkat. Azt mondja ne higgyünk más istenekben. Csak nem fél? Hiszen egyedül van Isten nem? Mert ha igen, akkor nem kéne bálványimádásért bűntetni. Ha a zsidók bálványokat imádnak, másodperceken belül emberek halnak meg és egyéb csapások következnek. Érdekes. Más népek mégis megvannak már évezredek óta... Különös.Érdekes rész még a Bibliában az is, hogy sok benne a megmagyarázhatatlan jelenség. Ez így is lenne rendjén, hiszen elvileg isteni csodák. Csakhogy némelyikbe igencsak belemagyarázhatók bizonyos UFO, vagy egyéb paranormális jelenségek (lásd pl. frigyláda. ha érdekel elmondhatom)Más. A kereszténységgel van még egy baj. Egyszerű tudatlanságnak tűnik. Hogy miért? Egy egyszerű példa. Régen is történtek már olyan csodák, melyekben stigmák jelentek meg az embereken, vagy vérezni kezdtek a Jézus szobrok. Ezekben az esetekben mindíg az egyén kézfejének közepe lett véres. Aztán egyszercsak megtalálták a Torinói leplet, amely elvileg Jézus halotti leple. És ott mit láttak? A szegény halott keze a csuklóján van átütve. Erre hipp-hopp a csodák megjelenésekor szintén ez a jelenség lett uralkodó... (egyébként régészek bizonyították, hogy valóban csuklónál verték keresztre a szegény áldozatokat...)Kyr: tévedtem, mégis tudtam mit mondani 8)
TAO Közzétéve: Február 2, 2004 Közzétéve: Február 2, 2004 Takeda : Ne haragudj, hogy nem fejtettem ki bővebben a Bibliai ellentmondásokat, ezt csak azért nem tettem meg, mert nem volt rá időm. Most sem nagyon van, mivel ez egy hosszú téma. Vyergas jó dolgokat írt, de én még sokkal több konkrétummal alá tudom állítani azt, amit állítottam. Alá is fogom támasztani, de nem most, hanem amikor lesz rá időm. Kérem szíves türelmedet... (2-3 napon belül mindenféleképpen tudok rá időt szakítani, de most vizsgára készülök). Más : Igenis komolyan vettem az idézet kijavítását. Ugyanis ha már idézel, akkor vagy pontosan, vagy sehogy. EZ alapszabály, ha idézni akarsz egy nagytól. Másodszor, igazából talán ezt nem javítottam volna ki más esetben, de most nem bírtam ki, ugyanis 'Az ember tragédiája' a kedvenc műveim közé tartozik. Különben is, miért vitatkozunk az élet értelméről? A műveltebbek tudják, hogy az élet nagy kérdésére a válasz... 42! :wink: Ezt persze ne vegyétek komolyan, tetszik ez a fórumtéma! Üdv, TAO
Kyr Közzétéve: Február 2, 2004 Közzétéve: Február 2, 2004 Takeda: az már egy más kérdés, hogy valaki hisz-e Istenben, sátánban.DE! Tegyük fel hogy létezik Isten. Tegyük fel hogy ő teremtett bennünket. Sőt tegyük fel hogy szeret is bennünket, tehát azt szeretné hogy nekünk, embereknek a legjobb legyen. De mint gondolom azt mindenki észrevette Földünk ahol élünk közelsem tökéletes. Ezzel csak oda akarok kilyukadni hogy azért vagyunk és élünk hogy szenvedjünk! Isten azért teremtette az embert szabad akarattal, hogy dönteni tudjon jó és rossz között. Teremthetett volna egy bábot is, egy önálló döntésre képtelen, előre beprogramozott valamit. De ehelyett ő egy olyan lényt teremtett, amely önálló és független. Ez az ember képes arra hogy döntéseket hozzon... jókat és rosszakat egyaránt. Azért vagyunk itt ahol vagyunk, mert valahol, valamikor hibáztunk. Minden ember tökéletesnek születik és visszais tér a tökéletességbe. Azért vagyunk itt hogy szenvedjünk elkövetett hibáinkért, és fejlődjünk, hogy ezáltal közelebb kerüljünk a tökéletességhez. Míg végül elnem érjük. Van, aki közelebb áll ehhez, van aki távolabb, van aki előre halad, van aki vissza.De Sátán nem létezik, csak bennünk magunkban. A Sátán része önmagadnak. Sajnálom hogy ilyen hosszasan és talán ködösen fogalmaztam, de ezt elég nehéz lefordítani úgy hogy mindenki számára érthető legyen...Üdv: Kyr
TAO Közzétéve: Február 3, 2004 Közzétéve: Február 3, 2004 Üdv!Mivel sok embert érdekelnek a bibliai ellentmondások, ezért ide rakok párat. Előre bocsátom, az idézeteket nem én válogattam össze, nem én rendszereztem, amit ide rakok, nem az én munkásságom. Amit iderakok, csak egy apró része lesz a Biblia ellentmondásainak, de ezek alapján is el lehet gondolkodni rajta. Akit bővebben érdekel a dolog, szóljon.Bibliai ellentmondások(az idézetek a Károli-fordításból származnak) Szabad-e ölni?" 2 Móz. 20,13 "Ne ölj." " 3 Móz. 24,17 "Ha valaki agyon üt valamely embert, halállal lakoljon." ezzel szemben " 2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és ki-ki ölje meg az ô attyafiát, barátját és rokonságát." " 1 Sám. 6,19 "... És a nép szomorkodott, hogy az Úr ily nagy csapással [az eredeti szöveg szerint: mészárlással] sújtotta vala a népet." " 1 Sám. 15,2-3.7-8 "
Fürge Disno Közzétéve: Február 3, 2004 Közzétéve: Február 3, 2004 Hmmm..TAO..nagyon köszönöm hogy kifejtetted...ez igen érdekes..főleg számomra..mert mostantól ezt a hívők arcába tudom vágni :twisted: (már amelyik kötexik..)Hát igennn asszem ki is fogom másolni innen...Na ezek után arra lennék kíváncsi hogy erre mit regálnak a hívők :?: ..(ha vannak itt közöttünk a fórumon ilyen emberek.. :?: )
Recommended Posts