Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Az Erioni Kalandozó Bazár


Nos, Ti melyikre áhítoztok leginkább?  

5 szavazat

 1. 1. Nos, Ti melyikre áhítoztok leginkább?

  • Ellana nedűje
   1
  • Zsibbasztó
   0
  • Gianagi légtű
   0
  • Boszorkányjárom
   3
  • Kahrei kristálycsÅ?
   1
  • Ã?jbagoly kenÅ?cs
   0
  • Delej-sikoly itala
   0
  • Ordani fáklya
   0


Recommended Posts

A hely, ahová minden valódi kalandozónak érdemes betérnie, ha komoly, kihívásokkal terhes feladatok megoldására szeretne vállalkozni. Az Erioni Kalandozó Bazárt még soha senki nem látogatta meg kétszer egymásután ugyanott. Az a kevés bennfentes, aki tudja épp hol üzemel a Városok Városának falain belül, kizárólag valódi Kalandozókkal osztja meg ezt az információt. Rejtélyes tulajdonosa, kinek valódi kilétét sűrű homály fedi, állítja magáról, hogy nincs az a misztikus, mágikus tárgy, amelyet inkább előbb, mint utóbb, ne tudna be szerezni. Egy-két különleges darabot pedig mindig tart magánál, hogy a türelmetlen Kalandozóknak legyen mire elvesztegetniük a verejtékes munkával összeharácsolt javaikat. Lássuk hát, mit tartogat most a számotokra ... ?

Link a hozzászóláshoz

post-3187-145007942837_thumb.jpg

Ordani fáklya

"Ez nem hétköznapi fáklya! Egy sogronitától szereztem be, akinek "égető" szüksége volt néhány csengő aranyra, hogy folytathassa az útját délnek. Ez az ordani Izzó Zsarátnok rend egyik remekműve. Õk a mágikus fáklyák készítésének kizárólagos mesterei. Alkotnak olyat, melyet nem olthat ki semmi, vagy olyat, melynek lángja őrködik az azt meggyújtó felett. De hallottam már olyanról is, amelynek fénye elvakítja a túlvilági lényeket. Ennek a darabnak a lángja jelesül képes felfedni a mágia által a szem elől elrejtett, elfedett valót."

Egy közel 80 cm hosszúságú, rovátkázott nyéllel ellátott, hozzávetőleg 1 kg tömegű, különleges, szürke színű fából készített fáklya. Fejét fehér gyolcsból alakították ki szakavatott készítői.

A fáklya fénykörén (12 láb sugarú kör) belül láthatóvá válik minden olyan mágia által elrejtett vagy elváltoztatott megjelenésű tárgy, személy vagy helyszín valódi formája, mely mágiának az Erőssége nem éri el a 4 E-t. A mágikus hatást a fáklya fénye nem szünteti meg, csupán "átlát" rajta.

E fáklya 1 órán át ég 3-as Erősséggel (3k6). Képes akár természetes úton is kialudni. Idő előtti kialvása után elveszti minden mágikus képességét.

(Készítheti: tűzvarázsló; Mp költsége: 66 Mp)

Link a hozzászóláshoz

post-3187-14500794284_thumb.png

Delej-sikoly itala

"Akivel ezt elcseréltem, váltig állította, hogy a Gályák-tergerének partján, egy hajóroncsban bukkant rá. Persze hazudott, de az én szakmámban az igaz szó igen ritka vendég. Bár, közel sem olyan ritka, mint ez a varázsital. A látóm elárulta, hogy ezt Hergol boszorkánymesterei készítették, akik ugyebár nem a finomkodó praktikáikról híresek. Aki ezt az ital megissza, borzalmas pusztítást képes végezni a közvetlen környezetében tartózkodókon!"

E két emberi marokban elférő áttetsző üvegcsében folyvást halvány kékben derengő fény áramlik. Díszes dugóját erős fonat és viasz rögzíti a helyén, hogy a véletlen kiömlést mindenképp meggátolja.

Aki az italt felhajtja, dörgedelmes sikolyt képes hallatni egy körön keresztül, melynek eredményeként a közvetlen közelében (10 láb sugarú körön belül) hihetetlen sűrűséggel kiszámíthatatlan villámok járják örvénylő táncukat. E boszorkánymesteri villámok a használó torkából törnek elő. Minden hatóterületen belül tartózkodót 10k10 Sp-nyi sérülést ér, ha az említett időtartam alatt mindvégig a hatótávon belül tartózkodik. A hatást létrehozó személyt nem érintik a villámok. Az ital elfogyasztását követő egy napon belül tetszőleges időpontban kerülhet sor a pusztító erejű delej-sikolyra.

(Készítheti: boszorkánymester; Mp költsége: 90 Mp)

Link a hozzászóláshoz

post-3187-145007942846_thumb.jpg

Éjbagoly kenőcs

"Egy szegénynegyedbéli füvesember teljes hagyatékának megvásárlásával került a birtokomba. E körülmény azért ne bizonytalanítsa el az urakat, mert ez nem egyszerű herbárium! Az apró tégelyben olyan mágia lakozik, melynek segítségével a legsötétebb éjszakákon is úgy szemlélődhet a halandó, mintha verőfényes nappal volna. Csak aztán óvatosan bánjanak vele!"

Egy apróbb, felnőtt férfi markában elférő, cserzett állatbőrből vart tégely, melyben sűrű és igen kellemetlen szagú okkersárga krém leledzik.

Aki a két szemhéjára keni a tégely tartalmát, az képes lesz látni a sötétben. Ez nem jelent sem infra, sem ultra látást, a szem érzékenységét sokszorozza meg a mágikus készítmény, ami azt jelenti, hogy minimális fény továbbra is szükséges a látáshoz. A kenőcs k6 x 10 percen át fejti ki katását. Ha használat közben közvetlen erős fény éri a szemet, az alany megvakulhat. További játéktechnikai részletek az ETK 240. oldalán a Bagolyszem nevű varázslat leírásában találhatóak.

(Készítheti: boszorkánymester, sámán; Mp költsége: 40 Mp)

Link a hozzászóláshoz

post-3187-145007942852_thumb.jpg

Kahrei kristálycső

"Nálam nagyon ritka az a tárgy, amely híján van a misztikus erőknek. Történetesen ez egy ilyen darab, ám ha azt mondom kahrei, akkor a magukhoz hasonló világlátott emberek rögvest megértik, miért is van itt. Ráadásul ezt ki is lehet próbálni. Ha a cső keskenyebb vége felől néz át rajta keresztül valaki, akkor a szemlélt tárgy képe sokkal közelebbinek tűnik. Elsőre ijesztő, de ügyes ember kezében nagyon hasznos lehet, ezért is fizetnek érte az utóbbi években csengő aranyakkal a Quiron-tenger kapitányai."

Négy arasz hosszúságú, keményfa gyűrűkből összeragasztott, szélesedő cső. Az egyes tagok határán egy-egy egyedileg csiszolt kristályt rejt magában. Tömege közel egy kilogramm.

A használójának adott fajára jellemzőkhöz képest négyszeres látótávolságot ad, ám az így - csövön keresztül - szemlélhető terület mérte nagyságrendekkel kisebb, a szabad szemmel való vizsgálódás során megszokottnál. Hatékony használatához némi gyakorlat szükségeltetik.

(Készítheti: kahrei beavatott; Mp költsége: -)

Link a hozzászóláshoz

post-3187-145007942858_thumb.jpg

Boszorkányjárom

"Első pillantásra sokan azt hihetik, ez csupán egy egzotikus női csecse-becse. Nem is tévedhetnének nagyobbat! Hisz nem Sobira ékszerészeitől, hanem Pyarron avatott rúnamágusainak műhelyeiből származik, ráadásul az inkvizíció kívánalmainak megfelelően alakították ki a mentálmágiában avatott varázslók. Látom ez rögtön felkeltette az érdeklődésüket ...! Ez egy boszorkányjárom. Akinek a nyakába kerül, az rögvest elveszíti a koncentráló képességét és egyfajta bódulat lesz rajta úrrá. Ennek folytán semmilyen varázslatot, sem mentális praktikát nem tud alkalmazni az alany. Ami pedig még kifinomultabbá teszi, hogy a nyakék levételének gondolatát is kiírtja a viselőjének elméjéből. Ideális ajándéktárgy a sötét tanokban jártas fehércselédeknek."

Egy közel három arasz hosszúságú, tizenhárom - egymáshoz gyűrűkkel kapcsolódó - rúnalapkából álló, aranyból és ezüstből készített nyakék.

A tárgy ereje akkor aktivizálódik, ha egy személy testére (általában a nyakára) rögzítik aképpen, hogy a két végén lévő apró láncsort összefűzik. Ezután magától a nyakék már sosem oldódik ki, de egy egyszerű célirányos mozdulattal bárki leveheti azt. A nyakéket viselő személy azonnal elszenvedi a bódulat (ETK. 381. old) módosítóit, azaz csökkennek a harcértékei, képességei, képtelen varázsolni vagy pszi-t használni, ráadásul százalékos képzettségeinek értékei is feleződnek. A hatás addig tart, amíg a lánc rajta van. Egy összetett mentális mozaik hatására, az áldozatnak nem születhet olyan gondolata, hogy levegye magáról a láncot. A lánc kizárólag egy alkalommal használható fel, azt követően elveszti minden mágikus képességét.

(Készítheti: varázsló; Mp költsége: 104)

Link a hozzászóláshoz

post-3187-145007942862_thumb.jpg

Gianagi légtű

"Mikor először láttam ilyet, egy galleon fedélzetén utaztam a Quiron-tengeren. Hát az igazat megvallva nem nevezném azt utazásnak, sokkal inkább süllyedésnek. Éppen készültem fohászkodni és megbánni minden bűnömet, mikor sorstársam, egy gianagi beavatott, akivel összebarátkoztam az úton, a kezembe nyomott egy vékony különösmód megmunkált tűt. Az emelkedő vízszint a kabinunkban csak néhány szót engedett meg neki:” Szúrd át a nyakadon a bőrt és megmenekülsz!„ Azt tettem, amit mondott, mert ekkora már teljesen ellepett a víz. A kezdeti pánik után, hogy itt a vég, fuldoklás helyett friss hideg levegővel szívtam tele a tüdőmet. Olyannal, ami csak a magaslatokon érezni. Már csak a felszínre kellet úsznunk és így sikerült megmenekülnöm."

Egy fél hüvelyk hosszúságú, törékenynek látszó, ezüstből készített tű díszes fejjel. Távolról sokan üvegnek nézik, kézbevételkor érezhető némi belőle áradó hideg. Vastag birkagyapjúból varrt tokban rejtezik.

Az alkalmazó megfogja valahol a torka táján a bőrt és átszúrja azon a bőrrészen a tűt, amely cselekedet az ETK-ban taglaltak szerint, akár Fp vesztést is okozhat. Ezt követően aktivizálódik a tűben lakozó varázs, amely lehetővé teszi a használójának, hogy természetes módon jusson levegőhöz a víz alatt is. A varázstárgy 1k6 x 10 percen át fejti ki a hatását majd elveszti minden mágikus képességét. Kizárólag víz alapú folyadékban működik! További játéktechnikai részletek az ETK 174. oldalán a Vízlélegzés nevű varázslat leírásában találhatóak.

(Készítheti: gianagi vízvarázsló; Mp költsége: 62)

Szerkesztve ekkor: , Antail által
Link a hozzászóláshoz

post-2219-14500794314_thumb.jpg

Zsibbasztó

“Nem érdekes, honnan szereztem. Mi, a városőröket? Jó-jó, egy ibarai kereskedő tudta le általa a felém való adósságát, így jó? Mit számít, hogy Ibara melyik részéről volt? A lényeg az, hogy mit tud ez a pár csepp lé… Ezer módon segítheti utadat. Fogságba estél, és kínpadra készülsz? Támogatnád a gladiátort, akire feltetted az aranyaidat? Esetleg csúnyán khm… megtréfálnál valakit? Nem is folytatom a sort – a többit a fantáziádra bízom.”

Megközelítőleg fél arasznyi hosszú kristályfiola, melynek végét egy fémből formázott koponya zárja. A fiola törékeny, áttetsző, metszett üvegfalán zöldes folyadék sejlik át.

Egy adag gyorsan ható, rövid ideig tartó, idegrendszerre ható 6. szintű kontaktméreg. Hatása: semmi / fájdalomtompítás. Sikertelen egészségpróba esetén az áldozat fájdalom-érzékelő rendszerét olyannyira eltompítja, hogy amíg a méreg hatása tart, az illető rá sem hederít semmilyen fájdalomra, és 0 Fp-t elérve sem ájul el.

(Készítheti: A recept birtokában mesterfokú Méregkeveréssel bíró karakter; Mp költsége: - )

Szerkesztve ekkor: , Hulla által
Link a hozzászóláshoz

post-2219-145007943178_thumb.jpg

Ellana nedűje

“Neeem, ennek semmi köze sincs a Lótusz Leányaihoz… de ugye hogy felkaptad rá a fejed? Ez az üvegcse még a Szerelemistennő tudását is kenterbe veri! Nekem elhiheted, magam is kipróbáltam – és én mondom barátocskám, ez az igazi istenek itala! A fél karomat hamarabb eladnám, minthogy megváljak tőle… Mit mondasz? Ja hogy még megvan a kezem? Látod, csak meglebegtettem előtted, és máris a kezemet akarod… csodákra képes ez a szer!”

Féltenyérnyi, gömb alakú vaskos üvegfiola, melyet hajlított bronzpánt véd és fog közre. Tartalma édes vörösborhoz hasonló állagú és szagú folyadék.

Északi eredetű varázsital, melynek felhajtója az elfogyasztást követően 1 óráig Szexuális Kultúra Mesterfoknak megfelelő, már-már azt is meghaladó szintű szeretkezésre lesz képes. (Boszorkánymágia Tudástár varázslatának második alkalmazási módjához hasonló, de független a felhajtó személy képzettségétől.)

(Készítheti: -; Mp költsége: -)

Szerkesztve ekkor: , Hulla által
Link a hozzászóláshoz

Sajnos, mindössze ennyi az aktuális kínálat. Ha bármi kérdésetek akad, én örömmel állok a rendelkezésetekre, kérdezzetek bátran! Ami pedig az árakat illeti ..., jó hírem van. Közös ismerősünk nagylelkűségének hála, eme kézzel fogható csodák egyike ingyen kerülhet hozzátok. Nos, melyik keltette fel leginkább az érdeklődéseteket?

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
 • Új...