Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Társalgás a Világ Közepe fogadóban


Antail

Recommended Posts

3703 Lant hava 1. nap

Kami no Hida felállt a székéről. A kettes szárnyú ajtó mellett foglalt helyet, így a belépő vendégek háta mögött volt. Innen szemmel tarthatta a fogadó nagy részét.Figyelte a felszólalót, ha bajt kevrene 3 szegmens és kint lesz az illető, hogy az ő számára ez fél percnyi időt jelentett az egy más kérdés volt.Ronin Offspring a pult mögül kíváncsian hallgatta a szónokot.

Link a hozzászóláshoz

Egy férfi lép be az ajtón,rajta barna bőrruha,mely a hosszú úttól tiszta por,jobb oldalán egy zsépen megmunkált ám mégis egyszerű hosszukard lóg a balon egy ütött-kopott kézi nyílpuska, hátán pedig egy lant.Vállán átvetve egy kis zsákot cipel.

Miután belép, körülnéz.Megnézi magának az ajtó mögött álló,furcsa arcvonású férfit,majd egy sanda mosoly kíséretében a pulthoz lép, hogy szobát kérjen magának.

Link a hozzászóláshoz

Offspring elmosolyodik.-Az úr előszőr van nálunk ha jól sejtem?

Vannak két és 8 ágyas szobáim itt a fogadón belül vagy a liget melletti házakban is tudok szállást biztosítani 4 személyes szobákban.Aki először száll meg nálam annak az első hónap teljesen ingyen van. Cserébe csak annyit kérek, hogy akivel utazásaik során találkozik azoknak ajánlja majd a fogadót ha jól érezte itt magát.

Kikészíti a kulcsokat a pultra.

Link a hozzászóláshoz

Amikor az idegen a kulcsokért nyult újra kinyilt a nagy kapú. Egy törpe és egy félelf nő lépett be rajta. Intettek a kocsmárosnak aki maga vitte ki nekik az italt és kedélyesen üdvözölte őket. Sok szem megakadt a félelf hölgy külsején. Ruházata egyszerűnek mondható csak az a különleges rúnákkal díszített bőrkabát volt rajta kirívó. A törpe egyszerű kovácsnak kinéző alak volt persze ha valaki nézte ezt a különleges kettőst látta rajtuk hogy összeszokott kettős. Nem is különleges helyre ültek, hiszen a kiemelt melleti asztalhoz ültek ami egy pódiumon volt elehelyezve. Az idegen szemei is megakadtak a lányon. Ekkor az szinte mintha a gondolataiban olvasna ránézett, pont a szemébe.

Link a hozzászóláshoz

A cuppogó bakancsok egyre közelebb kerültek a fogadó köré emelt cölöpfalakhoz(ugye jól emléxem sneer hogy azok cölöpfalak voltak)Majd beértek a fogadó udvarába. Az idegen hosszasan vizsgálgatta a hatalmas ajtót, melyen sem kilincs, sem kopogtató nem volt. Néhány perc múlva valaki megszólalt bentről.

-Nyílj ki!

Az ajtó kitárult és egy jó két méter magas, kopaszodó, buggyos gatyát és vastag derékszíjat viselő férfi lépett be a fogadóba.Bal oldalán tőr szerűség lógott, míg jobb oldalát egy sarló formályú fegyver verdeste. Kezében furcsa lándzsát tartott, melnek egyik végén egy súlyos vasgolyó helyezkedett el, egy nagy, jó két arasznyi tüskével.Izmos felsőtestét, mindössze hátizsáklyának vastag szíja fedte valamennyire.Első pillantásra nem tnt fel az az apró, hosszú lábbú, izgatottan szaglászó sivatagi egér, amely een a pillanatban ugrott vállára.Mikor az ajtó becsukódott a férfi visszanézett rá, majd az egérre pillantott és megvonta a vállát.Amint közelebb ért a pulthoz, megkéárdezte Offspringet:

-Mit jelent ez a sok ákom bákom itt a pult felett fogadós?

Link a hozzászóláshoz

(Gem:A fogadó egy sík területre épült, amit valaha tölgyerdő borított,4m magas vastag cölöpökkel körbebástyázott, kisebb farmnak épült.)

Offspring elmosolyodik igazán jó nap ez a mai.Új vendégek érkeznek az üres fogadóba és végre szállásért.

A nagy darabb férfinek komolyan válaszol:-Minden nyelven melyet ismerek ki van írva egy mondat.Minden információért fizetni kell!

-Igen érdekes barátja van.Régen volt már ilyen kis vendégem.-mosolyog tovább a fogadós.

-Szobát adhatok az úrnak?Vannak két és 8 ágyas szobáim itt a fogadón belül vagy a liget melletti házakban is tudok szállást biztosítani 4 személyes szobákban.Aki először száll meg nálam annak az első hónap teljesen ingyen van.

Link a hozzászóláshoz

S ekkor ujra nyilt az ajtó, illetve mondhatnánk kicsapodott, egy alak rontott be rajta. Se szó se beszéd, keresztülviharzott a termen, egyenesen a kandalloban lobogo tüzhöz sietett, ledobta a tüz mellé a vizes köpenyét leült a locára s melegedni kezdett a tüznél mintha csak valami hoviharbol jött volna(pedig ez csak esö). Akik a közelében ültek látthatták ahogy kopasz fején gözölög az esö maradéka, illetve hallhatták ahogy dul-ful magában:

"pont most kellet nekem is idejönnöm! egész évben süt a nap ezen a rohadt vidéken s mikor idejövök pihenni egy kicsit, nem pont akkor ered meg ez a fránya esö?!"

Pár "kör" alatt lenyugodott s lassan körbenézett a teremben. Most vette csak észre az ajtonál állo kidobót "hu, még szerencse hogy nem kapott el, kidobott volna vissza az esöre, brrr." - "Ott meg egy törpe meg egy félelf? ezt nem hiszem el! Miota vannak ezek ilyen jo barátságban?" - "ott meg egy kobzos, na szépen öszeverödtünk. márcsak egy barbár hiányzik, na az is megvan ott áll a pultnál" - "Feltünöen nagy az egy négyzetlábra esö kalandozok száma, hova jöttem én? vigyáznom kell nehogy belerángassanak valamibe, pihenni jöttem....Oh, Sogron segits!"

Link a hozzászóláshoz

-Nos akkor száraz, meleg szobát kérnék magmnak és a kis barátomnak.

Gyengéden vakargatta a kisegér fejét, az pedig elégedettem dörgölte feje búbját a hatalmas ember nyakához.

"kicsit sokan lettünk itt hirtelen"Amint körbepillantott a fogadón, feltűnt, hogy egy ferdeszemű áll az ajtó mögött"Affene.Jobban kellet volna figyelnem.Pedig nem egy kocsmában jártam már meg, hogy nem néztem körül mielőtt léptem.Bár utána a koscmáros szokottkönyörögni a távozásomat illetően"

-Menj kis barátom, futkározd ki magad kicsit.Egy darabig itt maradunk.

Az apró állat pillanatok körbeugrálta az egész fogadót, és végül pihenésképp feltérképezte magának a tetőgerendák labirintusát is, mikor megpillantott egy aprócska lényt.

Link a hozzászóláshoz

Offspring mosolyogva nézi az ugróegeret.Tudja nem tud nagy kárt csinálni,míg az ő félelf barátja itt van az ivóban.Pillanatok alatt megzabolázza ha szükséges.

A kis állat gazdájának az emeleten ad szobát.:-A folyosó jobb oldalán a legutolsó.Kis barátjának is egy egész ágy fog jutni és a másikon ön is kényelmesen tud pihenni .Önnel szembe laknak kedves barátaim és a bejárat fele int fejével a vágott szemű férfi fele, aki már visszaült a székére.Örülök hogy maradnak.Látom fegyverforgató az úr.Ha kalandokba akar bocsátkozni vagy jól fizető munkát keres itt meg fogja találni.

A barna bőr ruhás utazó miután felhajtott egy pohár bort elindul az emeltre,zsákját nem adja át a hordárnak.A folyosó jobb oldalán lévő utolsó előtti két személyes szoba kulcsát pörgeti az ujjai között.

(nincs mit Dharran)

Napsugár-az egyik pultos lány- kijön a kamrából.kezében boros flaskákkal.A kandallónál (Scylla erre nem is gondoltunk eddig nem volt kitalálva kandalló a kocsmához, de mától a bejárattól jobbra lévő falnál van lócával. :) ) ülő férfit meglátva megdermed, mintha egy tűz démon lenne az.Az egész férfi tűzvörösnek látszódik.A ruhája az vagy csak a lángok fénye vetül rá?Napsugár visszanyerve lélek jelenlétét elhelyezi az üvegeket a polcon és újjabbakért indul vissza a kamrába

Link a hozzászóláshoz

Egy hangos "Nyílj ki" hallatszik kintről. Az ajtón egy őr érkezik. Barna csuklyás köpenyben, amiről az Ibara ered. A termen ahogy végig megy egy ekkora folyamhoz méltó nyomot hagy maga után. Odakint ítélet idő tombol. A hosszúkardos férfi munkaadójához lép. A bárpult felett áthajolva pár mondatot súg a fülébe. Ronin bólint, eltűnik a szobája fele. Pár perccel később, csuklyás köpenyben, bakancsban tér vissza.. Acélpöröly Rogan kérdőn nézz rá. Offspring tagadólag rázza meg a fejét. A kis ivó fele távozik a hírhozóval

Link a hozzászóláshoz

A kisegér rögtön megérezte a pillét, miként az is az állatkát.

- Szerbusz barátom. - suttogta a lányka - Várj szerzek neked egy kis finomságot.

Kicsit koncentrált és ......

Hirtelen kis hideg fuvallat szaladt el Napsugár mellett és vissza. A lány észre se vette a piciny sajtdarabot, amit a fuvallat magával sodort.

- Tessék. Finom, igaz? - mosolygott Jázmin a sajtot nagyerőkkel elfogyasztó rágcsálóra.

Link a hozzászóláshoz

- Nyissátok ki - ordította a szakadó esőben egy ork.

- Nyissátok ki, mert betöröm.

- Te ork mit keresel itt? - kiabálta torka szakadtából Ronin a kaput döngető lénynek

- Egy jó barátom azt mondta hogy itt finom étellel és puha ággyal várják az utakat járót. Erre nem engednek be.

Ronin hátrapillantott a két őrre akik eszméletlenül feküdtek a kapu melleti toronyban.

- És ezért támadtál az őrőkre.

- Õk kezdték. - kiáltotta az ork. - És különben is miért nem engedtek be?

Link a hozzászóláshoz

Bent az ivóban békesség uralkodik. Lady Arkhan aranyrúnákkal díszített kabátja alól elő kerül egy bőr erszény. Onnan 5 kockát vesz elő. Az asztaltársa elmosolyodik:- Na végre egy kis póker!

Elő kerülnek a rezek és a két kalandozó elmerül a szerencsejátékban.

Ronin megcsóválja a fejét: -Arra én is kíváncsi vagyok .A kapu mindenki előtt nyitva áll, aki nem kivont fegyverrel érkezik. A barátod igazat mesélt. Itt valóban meleg ágy és étel vár minden utazót. Hogy hívják? Hátha emlékszem rá. Ugyanis én lennék a fogadó tulajdonosa. -teszi hozzá magyarázat képen Offspring.

Link a hozzászóláshoz

Ronin utasította a katonát, aki eddig vele volt, hogy vigye a legénységi szállásra a két ájult embert. Vizsgálják meg hogyan intézte el az ork a kapu előtt állva a két toronyban álló embert. Az orknak megmutatja hogyan tudja a kétszárnyú ajtót gond nélkül kinyitni. A bemutató után az ork felé fordul.

Link a hozzászóláshoz

- Tán valami gondod van a fajtámmal? - nézett kérdön Uruwartha, az ork Rogan szemébe.

- Nem, nem. Semmi. Csak lefogadom veled egy erioni aranypénzbe, hogy többet bírok inni nálad.

Uruwartha sosem hátrált meg.

- Nosza! Kislány, két kupa sört ide! - így az ork.

Napsugár besietett a kamrába majd pár pillanattal késöbb két jó kétliteres kupával kezeiben. Megtölötte a pultnál, majd a két alak elé tolta.

- Hát akkor... Igyunk- mondta Rogan és már el is kezdte vedelni a jófajta sört. Az ork hasonlóképp tett. Furcsamód azonban mégis ö ért elöbb a korsó végére, annak ellenére, hogy ö késöbb kezdte.

- Aztán kitartson a lendületed a tízedik kupánál is.

Napsugár már töltötte is a korsókat. Nem akart bajt. És a varázslónö különben is tudtára adta, hogy nem lesz gond. Töltötte hát a korsót... és újra és újra...

2.

3.

4.

5.

6.

7.

...

Link a hozzászóláshoz

Szóval nagy sebességel váltották egymást a mellékhelyiségben.

A Lady nagyot nevetett a dolgon és Roganhez szólt:

- Jössz már kockázni, te vén medve?

- Jövök már! - válaszolta a törpe a folyosón menet, nadrágját igazgatva.

Az ork ott ült a pultnál.

- Gyere te is, fickó! - szólott a törpe az orkhoz, vállára csapva hatalmas kezével.

- Böff... - "mondta az ork" hát % éppenséggel %#& hukk % jöhetek... - nyögte ki végül és leültek az asztalhoz. A barbár sem ült túl messze, Ö is öket kezdte el nézni. Ugróegere az asztalon táncolt éppen.

Vidám ki hangulat kerekedett a fogadóban. Megnyíltak a szájak, mindenki beszélgetett mindenkivel. Feldobta öket ez a kis mulatság. Eljött az ideje, hogy a tüznél ülö alak kiszedje az emberekböl, amiért idejött...

Link a hozzászóláshoz

Aztán újra kinyilt az ajtó és megint egy ázott ember lépett a fogadóba. Csuklyás szürke köppenyéről csöpögött az esővíz, miközben hátrahajtotta csuklyáját. Egy átlagos arc nézett ki a rövid barna haj alól, zöld szemeiben csillogott csak valami különleges fény. Arcát szakáll keretezte mely vissza volt nyírva. Ruházata miután levette szürke köpenyét egy hosszú tunika szerű kabátból, melyen furcsa minták voltak és egy bő nadrágból állt, valamint lovaglócsízmából. A kabát alatt a jó megfigyelő szemében egy kékra edzett sodronying vált láthatóvá. Oldalán balról egy szablya jobbról pedig a nomádoknál szokásos puzdra volt látható. A férfi körülnézett és az egyik szabad azstalhoz ült. Ronin látta, hogy az ajtót az egyik katonája nyitotta aki az északi kapuknál van szolgálatban. A férfi aki az imént érkezett ezek szerint még nem járt itt, bár az a tény hogy észak felől érkezett míg ruházata alapján déli származású nyilvánvalóvá teszi hogy fog még megszálni itt. Ronin felált az asztaltól.

- Bocsássatok meg, de szólít a kötelesség. - és elindult az idegen felé.

- Jó estét - szólalt meg az idegen - szóbát és ételt kérnék, de előbb az ételt.

- Semmi gond úram - mosolyodott el Ronin és intett Napsugárnak - nálunk mindkettőt megkapja, Napsugár pedig elmondja a házi szabályokat. Én Ronin Offspring vagyok a fogadó tulajdonosa, de ha megbocsát dolgom van.

- Menjen csak nyugodtan nekem a hölgy úgyis jobban tetszik. - mondta kis félmosollyal az arcán az idegen.

- Egyébként engem Aries De'Morgan-nak hívnak vagy - kicsit csendesebben - Csuklyásnak.

Ronin elmosolyodott a név hallatán és hírtelen el is felejtette azt az enyhe sértést amit az előbb engedett meg a férfi. Eszébe jutott egy régi história egy nemesembertől akit a holdsólymok nevű banda móresre tanított. Mennyit nevetett rajta ahogy Sebes varázslatai, Szellem pengéi és Csuklyás nyilai megtáncoltatták azt az embert míg a lányának fejét Szellem úgy elcsavarta hogy már azon gondolkodott, hogy egy jól örzött vidéki kastélyba küldi. Persze arcokat sohasem tudtak csatolni a bandához, úgyhogy álarc nélkül szabadon járhat kelhet a banda. Ronin most viszont belegondolt dologba: ha ez itt van várható hogy a másik kettő is megérkezik. Közben visszaért a székéhez a kockázok közé.

"Mi van?" érkezett a szellemnyelven Archan kérdése. Ronin a félelf lány szemeibe nézett aki kérdőn tekintett rá. "Semmi érdekes" válaszolt.

- Na mi lesz én már nem is játszhatok - csattant fel amikor Rogan gúrított a kockákkal. Aztán hátratekintett az idegenre és újabb kérdés merült fel benne. Miért árulta el a nevét, talán ki akarja rabolni, de ez botorság.

- Te jössz - vakkantotta oda az ork türelmetlenül Roninnak.

- Bocsáss meg nem, figyeltem. - válaszolt a megszokott stílusban Ronin.

"Mi van?" jött a kérdés újra Archan elmélyéből. " Semmi" válaszolt értetlenül Ronin. "Akkor miért vonja el a figyelmedet Csuklyás" válaszolt Archan. Ronin megilletődve nézett a lányra majd elnevette magát mikor az egy kicsit megigazította mézszőke haját, hogy láthatóvá váljon enyhény hegyes füle.

- Gurits barátom - szólalt meg Rogan -már fál órája csak rád várunk.

Erre Archan is elkezdett nevetni. Rogan és Uruwarha is egymásra néztek majd hangos nevetésbe törtek ki. Rogan könnyes szemekkel nézett hátra és látta amint az Napsugárnak teszi a szépet.

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...