Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Alternatív szerepjáték táborprogram


Recommended Posts

Sziasztok!

A taborban lesz egy kb. 5 oras jatekido a versenymodulon kivul, ami ugy fog kinezni, hogy tabor elott osszegyujtjuk a meselni szandekozo kalandmestereket, majd ezalatt a taborprogram alatt hozzajuk kell menni jatszani. A vilag/modul KM fuggo, a csapatok pedig ugy alakulnak ki, ahogy feltoltitek a helyeket. Ez egy nagyszeru alkalom lesz arra, hogy egy konnyed kornyezetben kiprobald magad egy masik csapatban, vagy egy masik vilagon.

Ebbe a temaba varom azok jelentkezeset akik fel tudnak keszulni egy sajat kb 5 oras modullal kb. 5 jatekosnak. Mint korabban emlitettem a vilag/rendszer rajtatok mulik.

En egy MAGUS modult fogok meselni ezido alatt, melyhez en adom a karaktereket.

Udv,

Z

Link a hozzászóláshoz

hát én a változatosság kedvéért nem MAGUS-t mesélnék, hanem:

- Firefly Echoes of War / http://rpg.drivethrustuff.com/product/128012/Firefly-RolePlaying-Game-Corebook

a kultfilmsorozat világában játszodo egyik hivatalos modult mesélném le.

Cortex Plus rendszer. Elöre kiadott karakterek (választható) a Legénységböl... :-)

Szerkesztve ekkor: , Scylla által
Link a hozzászóláshoz

Javasolnám minden majdani mesélőnek, hogy ne csak a modullal, gyors szabálymagyarázattal esetleg világbemutatással, hanem (4-8 db) előre elkészített, választható, az adott modulhoz szabott karakterrel is készüljön a játékra. Az évek során bebizonyosodott, hogy a karakteralkotás rengeteg hasznos játékidőt elvesz, amit ezzel a kis előrelátó készülődéssel könnyedén meg lehet spórolni a játékotok számára! Kiváltképp igaz ez az új, ismeretlen szerepjátékokra, bár én a M* kapcsán is javasolnám mindenkinek!

Üdv,

H.

Link a hozzászóláshoz

Egyetértek HUllával. én is ugy gondoltam hogy elöre lesz kb 10-12 kari kidolgozva amit ha már meglesznek a fix jk-k akkor a tábor elötti hetekben oda tudok adni, egy kivonattal a világleirásbol(van valaki aki nem ismeri a Firefly-t?), s a játékhoz szükséges alapszabályokrol (harc, képességek használata) röviden. akár egy gyors skype-os vagy hangout-os megbeszélés is belefér egy rövid ismertetö erejéig.

Link a hozzászóláshoz

Most lehet csak én vagyok izé, de légyszi ne MAGUsra ajánlkozzatok jobbára.. az alternatív estben az lenne a jó, hogy mást is kipróbálhassunk (nem csak csapatcserét..).. sztem.. ;)

Nyilván vannak vaskalaposak, azoknak már van két KM, de.. :)

Engem pl érdekelne az a népmesés cucc is, amit annó Misi harangozott be.

Link a hozzászóláshoz

Megértem Felon-t. Ha már alternativ akkor tényleg jo lenne ha más rendszerek lennének tulsulyban, ha lesz/van annyi jelentkezö km/jk.

ha jól értem Zolit ez a táborprogram egy fix idöpontjában lenne egy fix dolog. 5-6 különbözö rendszer/km/kaland. gondolom ettöl függetlenül meglennének a maszek esténkénti önszervezödö mesék mágusban, nem?

Ha esetleg az általam választott Firefly nem érdekelné az embereket, be tudok vállalni mást mivel mostanában az LFX-en más, kevésbé ismert, nem fantasy rendszerekkel ismerkedek. ezek lehetnek Stars without Numbers, star wars edge of the empire, marvel heroic, doctor who, mindjammer, eclipse phase, numenera.....ezek közül 1-t be tudok vállalni felkészülés szintjén.

Felon, Warhammer 40K érdekelne engem is, mesélnék is, de abba bocs nincs értelme beleásni magam mivel augusztusban jön ki a dark heresy 2nd edition. átdolgozva, mindent belegyurva 1 könyvbe ami az elmult években kijött.

Szerkesztve ekkor: , Scylla által
Link a hozzászóláshoz

Igazából Felon aggodalma olyan szempontból felesleges, hogy aki alternatív világban mesélne az úgy is jelentkezik, és akit érdekel az a világ, az úgy is abban fog játszani. Viszont ha jól értem Antail hozzászólását 6 mesélőnél kevesebbel nem is lesz megszervezve ez a fix program. Tehát ha "kizárjuk" a magus mesélést jelen pillanatban le is estünk 3 km -re...

Arról nem is beszélve, hogy bár én nagyon szívesen játszanék Dragon Age-et, viszont CS pár szavas bevezetője felkeltette az érdeklődésemet, így lehet - hogy ha lesz hely - kipróbálnám az ő ötletét.

Összességében kétlem, hogy valakit aki alternatív világban mesélne elriasztja, hogy van még pár ember, aki magust mesélne.

Link a hozzászóláshoz

Hello!

Bizom benne, hogy lesz eleg meselo. :) A magust nem kell kizarnunk, miert is tennenk?

Ez a program egy olyan teret ad, ahol egy fix taborprogram kereteben lehet a versenymodultol eltero karakterrel jatszani, keveredve majdnem veletlen jatekosokkal. A nevben szereplo alternativot, az nem kizarolagosan mas vilagra szol.

Ezen felul ezeket a modulokat lehet folytatni szabadidoben, vagy mas jatekokat szervezni. Viszont az latszott az elmult evek soran, hogy ez dedikalt idointervallum nelkul nem nagyon mukodik, ezert most megprobaljuk igy. Lehet, hogy ha olyan meselohoz mesz, akinel valakivel jatszol jovore meg a versenymodulba is egyutt akartok lenni.. Ki tudja. Meg kell probalnunk, hisz jo moka. Egy rovid es porgos kaland, ami a jatszani vagyo versenymodulKM-eknek is fix lehetoseget ad jatszani.

:gruppen:

Milyen jo is az, hogy esetleg par km, a hosszu evek ota feltve orzott modulotletet leporolja es vegje lemeselhesse valakinek. :hiszti:

Link a hozzászóláshoz

Persze, ne zárjuk ki a magust hisz MG pl Dedicated to Magus only! :-)

Illetve CS nem-kalandozos kalandjai is érdekesnek tünik.

Probáljuk ki, és ha müködik, ha bejön az részvevöknek akkor ugyis tovább fog fejlödni magátol.

annyiban jó ötletnek tartom hogy ezt igy az elején már szervezzük, hogy nem ott a tábor alatt gyözködik a jk-k MG-t Frosty-t hogy ugyan meséljél már este valamit!!!!!!!!!!! igy azért az a KM aki bevállalja akkor azért tud elöre készülni modullal, s nem ott kell megszülni-e valamit fél ora alatt.

Link a hozzászóláshoz
Engem pl érdekelne az a népmesés cucc is, amit annó Misi harangozott be.

Az egy kísérleti játékot megért volna, de csak elsőre tűnt jó ötletnek. A kaland kidolgozásakor, illetve a beérkező karakter öltetek fényében már éreztem, hogy max. 10-15 percig lett volna érdekes a játékosoknak.

Gondolkozom azon, hogy egy másik ötletemet próbáljam ki pár vállalkozó szellemű kalandozóval:

Ez szerepjáték a betyár világban játszódik. Rablók, pandúrok, csikósok, bírák, földesurak, pásztor legények, csárdások. Mindez az 18-19. századi Magyarország korhű világába helyezve.

Ha van 4 komoly jelentkező, akkor egy 6 órás modullal és 4 előre elkészített karakterrel szívesen belevágok.

A szabályrendszer a saját százalékos rendszerű western szerepjáték minimálisan módosított változata. A jelentkezőknek szívesen átküldöm már a tábor előtt.

Hirdetés: A játék világleírásának elkészítéséhez történész és/vagy antropológus hallgatókat keresek. A küldetésre privátban lehet nálam jelentkezni. Honorálás: hála és a dicsőség (meg az anyag felhasználható a diplomamunkában).

Szerkesztve ekkor: , Daru által
Link a hozzászóláshoz

Tehát ha "kizárjuk" a magus mesélést jelen pillanatban le is estünk 3 km -re...

Én nem mondtam, hogy zárjuk ki.. sőt, jeleztem azt is, hogy vannak olyanok (én is tudom), akik nem akarnak más rendszerben játszani. Számukra nyilván kell opció, és ez már meg is van.

Mindössze arra próbáltam utalni, hogy szerintem ha már van lehetőség erre fix kereteken belül, akkor ne a magus-ra hegyezzük ki.

(Amúgy ha megvan a 6-7 KM, akkor már nem biztos, hogy jelentkezne mesélőnek más is, inkább betársul valahova, az elaprózódás elkerülése érdekében. Én inkább innen próbáltam nézni a dolgot.)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Annyit szólnék hozzá, hogy nehogy már én érezzem magam rosszul, amiért egy alapvetően MAGUS-sal foglalkozó oldal/közösség táborában szívesen mesélek MAGUS-t...

Én azon gondolkodnék el, hogy van-e létjogosultsága egyéb játékoknak itt... (persze lehet, ha van rá igény, de mégis milyen már, hogy az ellen szólal fel valaki, hogy valaki MAGUS-t mesélne...)

Egyébként is furcsának tartom, hogy a kezdeti "korlátozzuk a játékidőt, mert nincs idő szocializálódni" elvből most az lesz, hogy a lekorlátozott játékidő által felszabadult időben leülünk, és valami mást játszunk... Ha jól emlékszem, páran azért szólaltak fel, hogy nincs idő barátkozni, meg beszélgetni, stb. Egyéb programok eddig is voltak, ha volt, aki megszervezte őket. Volt tápverseny, munchkin, szituációs, stb. Az emberek mentek is rá. Ezért volt az, hogy ne legyen már akkor hivatalos kaland mesélés, mert "nem engedjük" az embereket egyéb programokra. Sőt, én kaptam olyan beszólást is, hogy úgy egyáltalán ne meséljek már olyan időben, amikor más program van, mert hát akkor az érdeklődők nem "focizni - bocs, csak kiragadtam valamit" mennek, hanem játszanak.

Most ugyanez kezd kibontakozni, csak még a MAGUS jellegét is kezdi elveszíteni a dolog... Hadd játszon már azt a nép, amit akar! MAGUS táborba jönnek. Alapvetően MAGUS kalandra. Milyen gondolat már az, hogy nehogy a MAGUS-ra hegyezzük ki az "alter day-t?" Antail megkérdezte, ki akar mesélni és mit. Jelentkeztünk rá. Most nehogy már valakit rábeszéljünk, hogy bár te MAGUS-t akarsz, arra készülsz zívesen, netán azt ismered, de mesélj már valami mást, ezzel ne jelentkezz, mert hát én szeretnék mást kipróbálni, és ezért azt szertném, ha mindenki más is mást játszana...

Ne már.

Meghirdetjük, mi van, aztán majd a játékosok választanak, ami nekik tetszik.

Ráadásul kezd az "egyéb" nagyobb prioritást kapni annál, ami a tábor fő programja...(lásd pl. Hulla Hsz-a) kit érdekel, ha nem jut másra idő? HA nem jut, akkor nem jut... nehogy már az egyéb játékok kipróbálása védett program legyen a MAGUS kárára... most Dragonédzsezni jövünk, vagy MAGUS-t játszani?

Félreértés ne essék, semmi bajom azzal, hogy aki akar, más játékot is kipróbáljon. Csak olvassatok vissza annak fényében, amit megemlítettem. Aztán döntsük le, mit akarunk... MAGUS tábort, vagy valami szerepjáték con-t.

Szerkesztve ekkor: , MagyarGergely által
Link a hozzászóláshoz

szerepjáték-con-t.

ebbe nekem belefér a MAGUS is. de én nem vagyok oda a Dragonédzsért, akkor inkább Pathfinder....

:-)

a viccet félretéve.

MG, én megértem és elfogadom a te álláspontodat is. de szerintem nyitottnak kell lenni más rendszerek fele is. vannak ott jó dolgok amiket akár a magusba is be tudsz épiteni mint km, tapasztalataim alapján.

van Élet a magus-on kivül is...minnél több gyökere van egy fának annál stabilabban áll ellen a viharnak.

és bocs de az én olvasatomban az "alter day" az azt jelenti hogy valami más. más, ami nem mágus. ha szerintünk lehet rá igény hirdessük meg, aztán majd a jk-k eldöntik hogy jelentkeznek-e rá, érdekli-e öket vagy nem.

Abban biztos vagyok hogy a te kalandodra igy is tuljelentkezés várható.

Szerkesztve ekkor: , Scylla által
Link a hozzászóláshoz

Bocs, de már megint túl van ragozva a kérdés, és újfent elvi (holt)vitává kezd alakulni a téma.

Annyiról van szó csupán, hogy a táborban biztosítva van program szinten is 6 darab óra arra, hogy a táborban résztvevő játékosok tetszés szerint játszhatnak versenyen kívül is.

Ez alatt az idő alatt mindenki azzal játszik amivel akar, akivel akar. Vagy ha nem akar játszani szerepjátékkal, akkor elfoglalja magát mással: eszik, iszik, alszik, pingpongozik, focizik, frizbeezik, strandol.

Ennyi.

Kérem lendüljünk túl az önös problémákon, és engedjük, hogy a téma elérje célját: A programon résztvevők szabad akaratuk szerint előre megszervezhessék a részvételt.

Köszi mindenkitől a megértést! ;)

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Ez igaz. Az is lehet, hogy a Kalandozok.hu szemléletváltás előtt áll, bár erről eddig nem volt szó... Ha így van, sok mindent át kell gondolni.

Ám eddig MAGUS volt a főszerep. Ezért jönnek az emberek ma is. Erre van közönség és érdeklődés. (nem emlékszem, hogy lenne Mo-n dragonédzs vagy Paszfájnder tábor...)

Én nem vagyok más játékok ellen! Nem mondtam ilyet. Mindenki azzal játszik, amivel akar. (én is.)

Azt viszont ellenzem, hogy ha valaki korlátozni akarja a MAGUS-t a Kalandozók táborban, pláne más játék előnyére! Az ilyen elvvel, meg az olyan véleménnyel, amiben ez szerepel, nem tudok egyetérteni.

Persze ez az én véleményem, maradhatok kisebbségben is.

Link a hozzászóláshoz

Pedig mindent én szoktam túlspirázni :)

MG.. senki nem akart korlátozni.. sem kizárni magust sehonnan.

Az meg igenis engedtessék meg, hogy kérhessem: az alternatív legyen kicsit más. Kérlek, hogy te ugyanúgy tiszteld az én álláspontomat, ahogyan én a tiedet. Én sem méltatlankodtam a lehetséges magus KM-ek miatt, nem vártam el, hogy úgy történjen, ahogy én szeretném, csak jeleztem, hogy sztem legyen más is, ne csak magus legyen a fő választék. Különben ne nevezzük alternatívnak; az, hogy nem a modult mesélik, és mások ülnek mellettem, nem a csapatom, az nem alternatív, nekem. Tudjuk, hogy te mennyire magus-fan vagy, és kizárólagosnak tartod, de más nem feltétlen áll így hozzá a dolgokhoz (régen én is kizárólagos voltam).

Ha ebben az évben közösen úgy döntöttünk, hogy idén adunk ennek teret a tábor programjain belül, akkor kérlek te se ilyen hangnemben reagálj, ahogy.. amikor még azt sem "vártuk/vártam el", hogy ebben részt végy. Senki nem korlátozott semmiben. Külön ki is emeltem.

Részemről köszönöm mindenki véleményét. :)

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...