Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Karakteralkotás - TIPPEK ÉS TRÜKKÖK 2014


Recommended Posts

Kedves Játékosok!

A tavalyi nagy sikerű karakteralkotás tippek és trükkök, számolgatós kérdőívkitöltés után, a sok felkérésre való tekintettel idén is a legjobb szándékom szerint próbálom a játékosok, karakter és csapat koncepciójának elkészítését segíteni. Idén a tavalyival ellentétben egy esettanulmányt ragadunk ki, — melyet kalandos módon,— egy, a legjobb szerepjátékos címre hajtó JK-tól sikerült megszereznem. Kérjük kezeljétek az itt lefektetett történetet bizalmasnak. Bizonyos részek nem kerülnek leközlésre, ezeket csak átugortam és … jelzi.

2013, a tábor előtti időszak:

Kedves Naplóm!

… Már hónapok óta vártam, hogy kiírják azt a nyamvadt nyári tábort, de képtelenek voltak. Melletük szóljon, hogy legalább a karakteralkotást elérhetővé tették. Gyorsan át is néztem. Sima ügy. Az előző 3 évben használt karakter jól illeszkedik az elvárásoknak. Eddig nem keltette fel a KM-ek érdeklődését a legjobb szerepjátékos címre, de tekintsük az éveket a gyakorlás, avagy a felemelkedés időszakának. A fórumról ellestem pár jó tápolást, szóval erősödött a kicsike, megváltoztatjuk a nevét és a hajszínét, rakunk rá bajuszt és mehet is a táborba. A többiek a csapatból eleinte ágálltak ellene, de szerintem elfogadták a benne rejlő nagyszerűséget. Igaz <név eltávolítva> átvándorolt másik csapathoz, mert hogy nem hagyom érvényesülni, és a karakter miatt mindig változtatni kell a csapat által kitalált koncepción, de ha ez így lenne, akkor a többiek is elvándoroltak volna, nem tették, ez visszaigazolás nekem, hogy a karakter tökéletes.

… Ah, most olvastam a fórumot. Kitöltöttem Antail, hogyan legyünk a legjobb szerepjátékosok tábori segédletét. Több pontom lett, mint amennyit össze lehetett szedni. Az ajánlás alapján rossz úton járok. Nem hiszem el, ez teljesen hülye, mégis, hogy képzeli, hogy karakteralkotási időszakban ilyen baromságokkal tűzdeli tele a fórumot, azt hiszi majd megváltoztatják az emberek a koncepciót, hogy nyerhessenek, de hát játszani megyünk a táborba nem nyerni.

… Az elmúlt éjjel sokat forgolódtam, csak meg kéne tisztelnem a koncepciómat azzal, hogy idén VÉGRE megnyerem a szerepjátékos versenyt. Ez az Antail gyerek, mindig ott lebzsel az eredményhirdetésen és a tábornyitón is, csak tudhat valamit. Lássuk. Erősebb kaszt, több képzettség, és még a ruházatot is átírtam. A felszereléshez felírok még pár dolgot. 3 kg sárgarépa lábbeliben, mély utazás pálcája, suhanó-tarisznya. Ez majd biztos rám irányítja a reflektorfényt a KM témában. Így ni. Kész is profi karakter. Fordítva írtam le az előző nevét. Senki nem fog rájönni.

… A KM-ek visszaküldték a karakteremet javításra. Micsoda szégyen és gyalázat! Nincs jobb dolguk, mint a KP-imat számolgatni. Csupán 7-tel költöttem el többet! Olyan nagy ár ez egy kicsit magasabb kaliberű játékért? Most le kell húznom a szexuális kultúra és slan pszi MF-et. Nem, hogy tanulnák inkább a modult, ahelyett, hogy engem szívatnak. Egye fene, nincs mit tenni, minta játékosnak kell mutatkoznom. Már küldöm is a javítottat… Legalább a 3 kg répámra nem szóltak semmit. Most látom, azt gondolják a névről, hogy Ynev idegen. Ez kész. Na jó visszaírom a régire. Micsoda csel, úgyse érdekli őket. A rendes nevem se tudja a KM megjegyezni, nem, hogy a karakteremét.

… A tábor előtti időszakban minta játékosként viselkedtem. Remélem ez majd segít a legjobb szerepjátékos kiválasztásánál. Írtam a fórumra építő megjegyzést, hogy mit hagytak ki a karakteralkotásból és Hullának is privátban. Próbáltam puhatolózni nála a modul jellegéről, de nem árult el semmi lényegeset. Mindegy, nem is érdekel, tartsa meg magának! Elég ami a hangulatkeltő novellában volt. Megjegyzem persze, hogy már megint betették, hogy kit szolgálunk. Na persze! Azért mert ők KM-ek nekik minden lehet, aztán amikor majd valami olyat akarunk csinálni, ami nem tetszik nekik, akkor majd hozzák ezt az NJK-kát és megmondják mit csináljunk. Előbb mérgezem le ezt a tagot, mint hogy ez megtörténhessék. Majd balesetnek álcázom. Azért még várok válaszra a tisztelt modulíró úrtól, hogy elfogadja-e a kiskapuajánlatomat ezalól a korlátozás alól.

… Tábor előtti lazulás a Balcsin. Küldtem képeslapot Hullának, remélem majd emlékezni fog a figyelmességemre a táborban. A lapon rajta van a Tihanyi Apátság. Pont olyan, mint egy temető. Nem töltöttem hasztalanul a napos órákat — egyébként is rákot kapnék, ha nem az internetszobában gyűrném a gépet egy sörrel a kezemben. Majd este kimegyek pecázni.— Szóval belájkoltam MG összes térképét a facebookon, és trollkodtam pár emberen aki UTK hívő. Írtam egy kiegészítőt. A saját kasztom ETK szerint. Teljesen világazonos. Simán veri a kráni pusztítókat 1-1-ben, elküldtem Gergelynek átnézésre. Majd látja, hogy mennyit dolgozok... Ezzel majd kiépítem a szimpatikus hálót a mesterrel, szóval tuti emlékszik majd rám a végső értékelésnél. Ma este UTK-tól fog rotyogni a halászlé!

… Tábor előtti utolsó tesztmese. Nagyon másnapos voltam a játék alatt, így a többiek játszottak lényegében. Több dícséretet kaptam, hogy milyen jó voltam, és milyen sokat változtam, hogy hagytam őket érvényesülni. Na várjatok csak, az én időm a táborban jön el. Oda tartogatom a villantást.

… Megérkeztek a cinkelt kockáim. Első osztályú minőség. Nem bízhattam senkiben, még elkezdenek arról dumálni, hogy idén mindenek felett a nyerés a tervem. Szóval megérte az ELTE ValSzám tanszékére belopózni és végigülni az előadásokat az elmúlt pár hónapban, hogy pontos instrukciókkal tudjam ellátni a kockafaragó mestert. Senki nem fog rájönni, hogy a kockáim cinkeltek!

… Megpróbáltam Tetrát elhívni sörözni, de nem ért rá. Mindegy. Van még pár KM akinek tábor előtt kedvére tehetek. Sneer és Scylla túl messze lakik. Dekker megint csak. Õket fényezem egy kicsit a fórumon, hogy milyen jó, hogy idén mesélnek. Cz-nek írtam privát üzenetet, hogy hallottam milyen jó játékos és KM, és egyszer én is olyan jó játékos akarok lenni, mint ő. Továbbá az, hogy táborban nekem mesélne az egyenesen a gyönyör lenne. Remélem örül majd igyekezetemnek.

… Daru, filmes arc. Itt az idő filmeket osztogatni a filmes témába. Õ csinálta a hangulatkeltő filmet is. Nem rossz cucc, ráállítottam a barátnőm, hogy nézegesse. Biztos örülni fog, hogy megy fel a nézettség. Majd mondom neki, hogy a csajom is imádta.

… 2 hét táborig. Valószínúleg utolsó vasárnapi ebéd Édesanyámmal, Édesapámmal és a 6 éves húgommal. Végre sikerült megértetnem velük, mi ez a szerepjáték. Azóta muter kívülről fújja a boszorkánymágiát, fater meg a boszorkánymesterit. Örülök, hogy támogatnak, és kikérdezik ezeket. Jól jön majd, amikor játék közben lehet villogni a KM előtt, hogy jobban tudom a varázslatokat, mint a csapattársaim. Fater meg egyébként is jól tudja az átkokat majd használni, amikor benn áll a dugóban. Hugi akar jönni a táborba. Idén nem. Még túl fiatal. Majd esetleg jövőre.

… Van néhány KM, akit nem sikerült elérnem. Hol a fenében van TAO. Nem is KM. Megtaláltam a blogját, világ körüli út. Biztos befolyással volt a modulra, mert néha válaszolt a karakteralkotásos témában. Sikerült eladnom a zaciba a nagymami eljegyzési gyűrűjét. A befolyt pénzt átutaltam TAO számlájára, és írtam neki egy levelet, hogy meditáljon értem a zen templomban. Természetesen az így megszerzett impulzusokat az első hely megszerzésére fogom fókuszálni. (Erről persze neki nem kell tudnia.)

… Eljött végre a tábor. Királyul játszom, a bemesélésnél a KM el volt ájulva tőlem, a bemesélés után sört is vittem neki.

… Első napi játék megvolt. Mekkora szívás, rögtön kinyúvadt a megbízó. Ilyen modult is csak Hulla írhat. Nem úgy megy, a szekerem, ahogy szeretném. A többiek miatt van, hogy nem követik a javaslataimat.

… Sátáni tervem részeként virágokat gyűjtök a kastélykertben és Felonnak adom őket.

… Elfogyott az energiaitalom, de szerencsére a karakteremnek még megvannak a gyógyitaljai.

… Az ebédem maradékát mindig egy véletlen választott KM-nek ajánlom fel, amely úgy tűnik beválik, hiszen örülnek neki. Ami egy KM-nek öröm, az nekem egy lépcső a siker felé! Ha beledöglök is, de megnyerem ezt a versenyt!

… 1.5 nap eltelt. Gyorsan mennek az események, totál el vagyunk akadva, de tudom a megoldást. A két játék között rábeszélem a csapatot a dologra. Titokban nehogy a KM meghallja, és fel tudjon ellene készülni.

… Végrehajtottuk a tervem. Meghalt az egyik csapattársam karaktere, ő volt a béna. A terv tökéletes lett volna, ha KM is érzi mit akarunk csinálni. Mindegy. Valami másik karival visszajön, legalább ő már nem ellenfél a legjobb szerepjátékos választásnál.

… Vettem bort Dekkernek. Ugyan nem sokat láttam a táborban, de biztos vagyok benne, hogy az értékelésnél nem felejti majd el kitől kapta ezt az 1985-ös száraz vöröset.

… A csapattársak a dugába dőlt terv miatt haragszanak rám. Kétségbe vagyok esve. A titkos fegyverhez kell folyamodnom: lehívom Mazsinót!

… A mesternek privát sétánk során ismertettem a helyzetet, és begyűjtöttem tanácsait. Újult erővel vágok neki az új napnak, ha sikerül végrehajtanom a megbeszélteket, akkor nincs kétség a győzelmemmel kapcsolatban.

… A KM rájött az utolsó ciklusban, hogy illegálisan van két extra varázstárgyam. Hagyta használni őket. Látod Napló! Így kell csináni! Jegyzetelj öcsém. Megérte jól eldugni a répák közé a suhanó lábbelit meg a mélytarisznyát.

… Vége a modulnak, jól megoldottuk. A KM azt mondta szuperek voltunk. Rámkacsintott a végén, érzem a kapcsolatot kettőnk között. Megcsináltam! Összeállt a kép, simán nyerek.

… Lement a KM értékelés, a legtöbb KM már össze vissza lődörög, sörözik, meg focizik. Na persze, ők könnyen vannak hisz tudnak mindent. Itt az idő beosonni a KM szobába, majd mondom, hogy Dekkernek viszek bort. … És igen, ott volt Felon. Pont, ahogy elképzeltem. Írta az emléklapokat. Kérdeztem a virágokról, NA MEG A LEGJOBB SZEREPJÁTÉKOSRÓL. Nem árulta el. Próbáltam viccelődni, hogy nem lehetne esetleg engem rárakni az oklevélre. Én nem tudom eldönteni, hogy most igent vagy nemet mondott. A lényeg, hogy megpróbáltam!

… Utolsó percek az eredményhirdetés előtt. Micsoda kupa, csillogó és szép. Mintha a kezembe öntötték volna. Látom magam előtt, ahogy az éljenző tömeg a hátán dobál és predoci óbort iszogatok a kupából, aztán meg a szivárványpónin lovagolok fenn az égen…. Mindent megtettem a győzelemért. Egy másik csapattárst elküldtem boltba, ha ő vinné, és nincs itt, akkor én még talán megkaphatom én a serleget.

… Tábor után, másnaposan: a versenyt más nyerte. A taktikám tökéletes volt, viszont TAO zacsis kakaós tejre költötte a támogatást amit küldtem, ahelyett, hogy a Zen templomban meditált volna nekem. Ez volt az egyik gond. A másik a KM. Most elemzem a többi hibát amit vétettek ellenem.

2014, tábor előtti időszak:

… Minden a forgatókönyv szerint. Hulla írja megint a dolgokat, a rutin és az évek miatt jól kiismertem az öreg rókát! Rajtam aztán mégegyszer nem fog ki. Marhasok asztrál mágiaellenállás, és iszonyat sok védőérték! Csomag répába rejtett rúnatárgyak! Küldtem karácsonykor is képeslapot neki. Tudod Napló, a mérhetetlen előzékenységem. A KM-ek nagyrésze ugyanaz, sima ügy lesz, papírforma a nyerés.

… KM sorsolás. Az eszem megáll. Ezeknek teljesen elmentek otthonról! Ha meg taktikázunk a beküldési sorrenddel elbukjuk a jó kis varitárgyakat amiket kitaláltak. Miért érzem úgy, hogy minden évben engem szivatnak?

… A hangulatkeltő novella kikötőben van. Tuti átverés. Már megint! Kibővítettem a karakterem. Immáron már óckodik a víztől. Ez lesz a szuper lehetőség szerepjátszásra, extra pontok az értékeléshez. Micsoda egyediség!

… Antail felküldte az idei karakteralkotási trükköket a fórumra. Most megyek és el is olvasom…

Az idei tippek és trükkök idén mindenkinek egy kicsit mást mondanak, így a történet alapján rátok bízom ezek pontos megfogalmazását. :laza:

Üdvözlet a KM csapatból,

Antail

Szerkesztve ekkor: , Antail által
Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...