Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 (szerkesztve) Figyelem! Péntek esti játék, nem a szombati alternatív est része!Rövid ízelítő, hogy mire lehet számítani:- A játék témája science fiction, horror elemekkel.- A mi (egyszerű földlakók) életünket mutatja be egy nem is olyan távoli jövőben.- Történelmi alapok: A technológia az elmúlt 60-70 évben rohamléptekkel fejlődött, az ember felfedezte a naprendszert, kolonizált, elkezdte átalakítani önmagát és intelligenssé változtatott egyes állatfajokat. Létrejöttek a mesterséges szuperintelligenciák (ún. MI magok), ezek segítségével pedig tovább gyorsult a fejlődés. A nemzetállamok szerepét átvették a hipervállalatok, de ezek sem tudták megállítani a társadalom és a földi élővilág rohamos pusztulását. A korábban elképzelhetetlen sebességű technikai fejlődés teljesen ellenőrizhetetlenné vált. A Földön szép lassan globális háborúba csapott a politikai bizonytalanság, amelyben naponta milliók halnak meg. Egyesek szerint a totális háborúért a TITAN, egy katonai mesterséges intelligencia a felelős. Az emberek egy része a világűrt választja menedékül, a legváltozatosabb lélekvesztőkön spóraként szóródik szét az emberiség (elhanyagolható része). Az egyik ilyen kis hajó legénysége lesz a karakterpool.Felkészülés:Szabályokat, alapkönyvet nem kell tanulmányozni. A játék amolyan ízelítő/bevezető lesz az Eclipse Phase-be. (aki a mesélői hátteret elolvassa az alapkönyvből, annak meg kitekerem a nyakát)Karakterek:Egy kis méretű, feltuningolt kutatóhajó legénysége. Lehet jelentkezni az alábbi "pozíciókra"- kapitány (mellesleg pilóta és amolyan pszichológus is)- doki (hajóorvos, biológus)- asztrofizikus vagy egyéb kutató- mérnök (pilóta, ezermester jelleg)- mérnök (kommunikáció/radarok/IT jelleg)- a legénység többi részének nem sikerült...Rendszer:freestyle, józanságot viszont Chtulhu rendszere szerint játszunk.Játékosok: -Scylla (captain??)-Jadis (asztro/fizikus)-Dekker (pilóta/1001 mester/mérnök)-Felon (doki)-Beeksz (mérnök, kommunikáció/radarok/IT jelleg) Szerkesztve ekkor: Június 17, 2014 , Sir Thomas által
tetra Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 Ha játszani nem is, de nézni mindenképp be/odaülök (ha szabad). A horrorok hangulatosabbak kívülről nekem azt hiszem, a scifit meg imádom.
Jadis Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 Én szeretnék és (asztro)fizikus szeretnék lenni. (*naaagy, kerek szemekkel néz és kér)
Dekker Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 Egy pilóta / 1001 mester / mérnök játékra jelentkezik! Nekem nem kell a józanságot számolni.
Felon Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 Először a "legénység többi részét" céloztam meg, de nem sikerült.. Úgyhogy szívesen műtenék.. hajót is, embert is.. Szóval megpályáznám a doktori címet.. olyan jól mutatna a nevem előtt..
beeksz Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 (szerkesztve) Hm... jééé... a hajónak nincs kapitánya... elvinném ha senkinek nincs ellenvetése Addig is Artu mérnök (kommunikáció/radarok/IT jelleg) szolgálatra jelentkezik! - Artu Szerkesztve ekkor: Június 17, 2014 , beeksz által
Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Szerző Közzétéve: Június 17, 2014 Huhh, ez gyors volt. Akkor ez 5 fő, ha jól látom. Update feljebb.
Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Szerző Közzétéve: Június 17, 2014 Ha játszani nem is, de nézni mindenképp be/odaülök (ha szabad). A horrorok hangulatosabbak kívülről nekem azt hiszem, a scifit meg imádom. A néző szinte sosem "porbléma", most sem az. Várunk szeretettel...
Frosty Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 Ejha ez gyorsan betelt Nézőként én is biztos felbukkanok
Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Szerző Közzétéve: Június 17, 2014 A karakterkészítésről... A karakterek nagyjából átlagos képességűek, tulajdonságokkal egyelőre nem babrálunk különösebben. A képzettség része érdekesebb lehet nektek, ezért íme a lista róluk (tulajdonságok szerint csoportosítva). Sajnos angol, alkalomadtán majd fordítom őket. Ezekből lehet választani 6-ot, de 3-at az előre meghatározott csoportból kell. A többit szabadon elkölthetitek. A választott képzettséget bitokoljátok. Ha a "kasztotokhoz" alapvető képzettséget felvesz valaki, akkor abból a képzettsége nem átlagos lesz, hanem kiemelkedő (Mf, ha úgy tetszik). Ha valaki egy képzettségre 2 pontot költ, akkor az is Mf lesz. kapitány: Int2, Wil1 doki: Cog2, Wil1 asztrofizikus: Cog3 Pilóta: Cog1, Ref1, Sav1 IT: Cog3 Cognition / Felfogóképesség Demolitions COG*, Hardware: COG, Infosec COG*, Interfacing COG, Medicine COG, Programming COG*, Research COG, Academics: COG, Interest: COG, Profession: COG Coordination / Koordináció Beam Weapons COO, Exotic Ranged: COO, Infiltration COO, Kinetic Weapons COO, Palming COO, Seeker Weapons COO, Spray Weapons COO, Throwing Weapons COO Intuition / Megérzés Disguise INT, Gunnery INT, Investigation INT, Navigation INT, Perception INT, Psychosurgery INT, Scrounging INT, Sense INT*, Art: INT, Language: INT Reflexes / Reflex Fray REF, Free Fall REF, Pilot REF Savvy / Hozzáértés Animal Handling SAV, Deception SAV, Impersonation SAV, Intimidation SAV, Kinesics SAV, Networking: SAV, Persuasion SAV, Protocol SAV Somatics / Fizikum Blades SOM, Climbing SOM, Clubs SOM, Exotic Melee: SOM, Flight SOM, Freerunning SOM, Swimming SOM, Unarmed Combat SOM Willpower / Akaraterő Control WIL*, Psi Assault WIL* Nem felvett képzettség használata: ha valamit nem vesztek fel, az nem azt jelenti, hogy esélytelen vele próbálkozni. Ha a kaszttól nem idegen, akkor alulképzetthez illő esélyt kapsz a sikerre. Ha idegen a karaktertől, akkor az esélyek ennél is rosszabbak. A rendszer(telenség)ből is látható, hogy azért ezt nem vesszük véresen komolyan, csak amolyan irányadó és felkészülést segítő adalék.
Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Szerző Közzétéve: Június 17, 2014 Ejha ez gyorsan betelt Nézőként én is biztos felbukkanok Nem egészen 4 óra alatt... Erre én sem számítottam, de örülök neki, hogy nem csak Scyllának mesélek majd... Be is lelkesedtem tőle, azért írtam a képzettségekről...
Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Szerző Közzétéve: Június 17, 2014 Kérnék a tisztelt játékosoktól: - karakternév - kor - nem - egy szabadon választott fóbia (félelem) az alábbiak közül: sötét, bezártság, csend, súlytalanság, gyorsulás/sebesség, ismeretlen, szintetikus hang ("robothang"), elektromosság, fegyver, erőszak. Kb ennyi elsőre... Ha lesz egy kis idő és kedvetek is, akkor dolgozhatunk a háttereken. Ilyen lesz például a meneküléshez kapcsolódó közvetlen emlék, ami arra indított benneteket, hogy meneküljetek a Földről.
beeksz Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 Sír Thomas: Bocs Scyllat nem vettem észre mikor postoltam, természetesen akkor ő a kapitány, hacsak máshogy nem akarja Részemről fordítást nem igenylek, de mivel nem szeretnék magamnak semmit se spoilerezni a szabalykonyvbol, azt lehetne pár szóban elmondod melyik kepzettseg mi? Mert pl interfacing eléggé megfoghatatlan és van 1-2 hasonló. Köszi -Artu
Scylla Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 ok, leszek a kapitány. van a hajon MI? csak azért kérdem mert akkor a legénység feláldozhato.. nem?
Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Szerző Közzétéve: Június 17, 2014 Beeksz: nem volt egyértelmű, amit írtál a telefonso dologról, ezért feltételeztem, hogy így akartad. Jó lesz akkor így?Elsőre talán nem egyértelmű képzettségek rövidenFray: kitérésImpersonation: álcázásInflitration: lopózásInterfacing: általános szgépes ismeretek, ezzel használsz minden sw-t.Kinesics: gesztusok, nem beszéd alapú megfigyelőképesség (emberismeret)Networking: kapcsolatok (nem pedig IT)Palming: minden pusztakezes trükk, például zsebmetszés...Scrounging: keresés, egy Cthulhu-s képesség van hozzá legközelebb sztem (Spot hidden)Sense: pszi érzékeléseA pszi kicsit erősebb, mint magusban, az alábbi két képzettség tartozik hozzá, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy mely csoportba tartozó pszi képességeket lehet használni.Control - befolyásolás pszivelPsi - támadás pszivelEzekről bővebben esetleg majd később...
Sir Thomas Közzétéve: Június 17, 2014 Szerző Közzétéve: Június 17, 2014 Annyit módosítanék a karialkotáson, hogy a Will nem kötelező a két karinak, ahol ezt megjelöltem (cserébe 4 pontot osztanak szabadon). Emellett egy-egy pszi képzettség 2 pontba kerül. Erősnek érzem, ezért a módosítás.
Neko Közzétéve: Június 17, 2014 Közzétéve: Június 17, 2014 (szerkesztve) Lehet még jelentkezni? Mert akkor egy - mérnök (pilóta, ezermester jelleg) jelentkezik személyemben... * *Oh... túl gyorsan írtam be.... és túl lassan olvastam el... már betelt... bocs hajtott a lelkesedés... Akkor nézőként majd belesek... Szerkesztve ekkor: Június 17, 2014 , Neko által
Sir Thomas Közzétéve: Június 18, 2014 Szerző Közzétéve: Június 18, 2014 Sajnálom, hogy ez most nem jön össze. Annyit ígérhetek, hogy kapsz előnyt egy köv alkalommal, ha mesélek. Ez Frosty-ra is igaz.
Sir Thomas Közzétéve: Június 18, 2014 Szerző Közzétéve: Június 18, 2014 Artu üzijérel nyilvánosan reagálok, mert a kérdések nagy része mindenkit érinthet, illetve a karaktergenerálás nem titkos ennél a mesénél. Sőt, csak segít, ha többet tudtok egymásról, illetve a karakterkoncepciókról. Először is, hogy tudd miben gondolkozom: olyan karit akarok aki eleget tesz mind a kommunikació/radar mind pedig a IT résznek, kis extrával. Alapesetben azt mondanám hogy 2-2 képzettséget költenék erre a kettőre illetve az extrára. Átfedés lenne, mert pl. language-t felakarok venni ami extra de ugyanakkor kommunikáció is. Ez a két dolog nagyjából hasonló. Az olyan technikai kütyük, mint a fedélzeti kommunikációs rendszer, vagy a hajó érzékelőrendszerei, mind-mind informatikai eszközök gyakorlatilag. Tekintve, hogy ez kaszthoz tartozó dolog, elég csak 1-1 pontot rájuk költeni, hogy kiemelkedő képességű legyen a karaktered benne. Vedd úgy, hogy kasztból ezek alapfokon elve megvannak. Karakterről személyiségileg még nincs kialakult képem, a fóbia biztos, hogy a "csend" lesz, picit klisés de illik valakihez aki ilyen kommunikatív alkat. Nem akarom ilyen kocka IT-snek kialakítani 0 szociális képességgel, ez bizonyos Nagyon jó, kiváló választás! - Kommunikáció/radar területet melyik képzettség fedi le? Hardware? Ha igen az javítás is vagy csak használat? Nyertél, Hardware. Mindkettőben jó vagy vele, tehát szerelhetsz is. Kasztos, tiéd a mesterfok 1 pontért. - Infosec az ilyen Shadowrun-s hackelés lenne vagy az a programming? Ha utóbbi mi a fene az Infosec? Ez információbiztonság, tehát minden technikai kütyüt ezzel lehet "hackelni". A programming a komolyabb kódok írását jelenti, vírusokét stb. - Sense is dupla annyi "KP" vagy az szimpla mert nem matatok más agyában? Szimpla - Freerunning az mi? Más néven parkour, ha így már ismerős esetleg. ha nem, akkor nézd meg a videót: https://www.youtube.com/watch?v=u60VVHvUOnk A játék nyelvén akrobatika. Az olyan helyeken, ahol kevés a hely, nagyon hasznos tud lenni. Például űrhajón. Sokkal hasznosabb cucc, mint a mai életben. - Free Fall az csak "esés" vagy benne van az is hogy súlytalansággal, hogy boldogulsz? Inkább az utóbbi, tehát súlytalanságban vagy alacsony/magas gravitációban hasznos, az ilyen környezetben szükséges mozgásokat tartalmazza, de kiegészül az űrruha navigálással is. - A "Flight" az lenne hogy van valami jackpack féle vagy valami amivel tudsz repkedni és valami miatt nem "pilot" képzettség? Ha nem mi ez ? Majdnem. Minden, ami mechanikai repülés, tehát a jetpack mellett például vitorlázás. - Research COG, Academics: COG, Interest: COG, Profession: COG hogy különülnek el? Research: ez adathalászat, infoszerzés képzettség. Academics: magától értetődő, ez a masszívan tudományos képzettség (fizikusnak alap cucc pl.) Interest: bármilyen egyedi ismeret, M*-ban például a Helyismeret meg ilyenek. Profession: Szakma - Investigation INT, Psychosurgery INT ezek pontosan hogy működnének? Investigation: M*-ban erre dobat a mesélő INT próbát. Ezzel tud a karakter olyan összefüggésekre rájönni, amire te magad nem jöttél rá. Psychosurgery: technológiával (műszerekkel, gyógyszerekkel) megtámogatott pszichológia, pszichoanalízis stb. Hát ennyi lenne, tudom picit sok, de köszi előre is! Nagyon jó kérdések, köszi.
Jadis Közzétéve: Június 19, 2014 Közzétéve: Június 19, 2014 De jó. Köszi, hogy megosztottad, így már nálam is alakul a kép.
beeksz Közzétéve: Június 19, 2014 Közzétéve: Június 19, 2014 Reggelt! Sir Thomas, köszönöm a válaszokat! Szerintem akkor összeirom karim kepzettsegeit és utána majd véleményezed, hogy Neked jó-e így. Gondolkoztam a személyiségen is, de azthiszem ez teljesen egyedül nem fog menni úgyhogy lenne egy kérdésem a többiekhez: Kik lennék igy csapat szinten? Valami régi hadihajó maradéka és egy reszunk katona? Esetleg mezei túlélők akik valahogy szereztek egy hajót? Kalózok vagy kereskedők? Esetleg vmi kutatóhajo? Egy utazó űrkocsma/kaszinó/kifőzde? Egy elmegyogyintezet ahol a páciensek kiszabadultak? - Artu
Neko Közzétéve: Június 19, 2014 Közzétéve: Június 19, 2014 Annyit ígérhetek, hogy kapsz előnyt egy köv alkalommal, ha mesélek. Köszönöm. Szavadon foglak!
Sir Thomas Közzétéve: Június 19, 2014 Szerző Közzétéve: Június 19, 2014 Egy kis gondolatébresztőnek alább két kép a hajóról (robbantott kép + alaprajz). A hajón eredetileg összesen 4 priccs található, ha megfigyelitek. Ebből látszik, hogy 4 főre lett tervezve. Mi következik ebből? A kapitány még egy utast felengedett a gépre, ami azt is jelenti, hogy 25%-kal több levegő és élelmiszer fogy, mint amire az egész hajó tervezve lett. Ebbe bele kell számítani az összes szolgáltatást, de még a felszerelés kopását is. Komoly döntés (és kockázat) a kapitány részéről, amit majd ki kell találni, hogyan is történt. És persze azt, hogy ki az ötödik (elem )? A hajó típusjele 578-R. Kérek elnevezésre javaslatokat, nyilván nem így fogjátok hívni ezt a lélekvesztőt!
Scylla Közzétéve: Június 19, 2014 Közzétéve: Június 19, 2014 karakter:- Captain Drake Turov- 40 éves- Férfi- fóbia: szintetikus hang ("robothang"), pl a hajo hangját már nagyon utálja, állandoan csak csipog és csipog hogy "Vészhelyzet! Aszterodiamezö! Vészhelyzet!"Az 5. elem az asztrofizikus kutato. mivel alapbol a hajo 4 fövel megy (kapitány, doki, pilota, gépész). S mondjuk a asztrokutato keresett szállitoeszközt ami eljuttatja a céljához. a remélt fizetség reményében (illetve a szép hölgy naaagy, kerek szemekkel nézett és kért) vállaltam be kockázatot.
Recommended Posts
A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!
Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.
Kalandozónév regisztrálása
Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!
Csatlakozás a KalandozókhozBejelentkezés
Már velünk kalandozol? Lépj be!
Belépés