Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Élménybeszámolók - NYT2014


Recommended Posts

Ami jó volt:

- Találkozni olyan ismerősökkel, haverokkal, akikkel régen futottam össze. Jó volt látni, hogy jöttek új arcok! Öröm volt velük elbeszélgetni, megismerni őket.

- Nagyon jó élmény volt mesélni a csapatomnak (Chutzpah)! Négy olyan srácot ismertem meg közelebbről, akik zseniálisan jól tudnak kombinálni, modult megoldani. Ilyen hatékony csapatmunkát még talán nem is láttam. Magamban nagyokat lesetem, amikor a fél infókból összerakták a modul kerettörténetének részleteit. Nagyon igyekezni kellett, hogy a meglepetés ne üljön ki az arcomra, és a gesztusaimmal ne áruljam el azt, hogy mennyire jó nyomon jártak.

Köszönöm nekik, hogy profi partnerek voltak játékban. Köszi a rengeteg sütit, rágcsát, gyümölcsöt. Csapat ilyen jól még nem tartott! :D

- Istenei volt BigMac marha (jó) pörije! Jól csúszott rá a sör. :D

- A könyv és kocka vásár! Remek ötlet volt, hogy antikváriumból hozott régi regényeket, szabálykönyveket is lehetett venni! Jövőre is legyen ilyen, addig feltankolok ezüst rúpiából!

- Remek móka volt Sir Thomasszal együtt mesélni az Eclipse Phase-t a partinak. Nagyszerű volt a csapat is, mert nem volt egyszerű feladatuk két KM "ellen", de remekül helyt álltak, jól látszottak.

- A Firefly játék mindent vitt! Élvonalbeli szerepjátékos élmény lett! Rég éreztem magam ilyen jól játékosként egy csapatban! Köszönöm ezt Scyllának és a csapatnak, akik partnerek voltak abban, hogy én mint Malcolm Reynolds kapitány irányíthattam a "legénységet"! Biztos sokáig fogom még emlegetni ezt a játékot, ezt a kalandot!

Ami nem volt jó:

- A verseny modul. Nagy döbbenetemre sikerült a királyréti fail-t megismételni. Számomra csak az a bosszantó, hogy tudom, lett volna lehetőség ennek elkerülésére. Nagyon nehezemre esett egy Ynev szubjektív valóságától elrugaszkodó, a játék rendszerét megcsúfoló modult úgy mesélni, hogy a csapatom jól szórakozzon. Kérdőn és tehetetlenül állok a dolog előtt, hogy történhetett ez meg, hiszen a Kalandozok.hu nem először rendez tábort.

:ndo:

Tiszteletem Hullának azért, hogy dolgozott ezen, de biztos vagyok abban, hogy még sokan vannak a Kalandozok.hu közösségében, akik számtalan remek kalandötlettel tudnának előállni. Nem hiszem, hogy szerencsés döntés egy emberre tenni a NYT modulírásának terhét 3X egymás után. Remélem ezen elgondolkozik a szervezőség, és jövőre nyitottabb lesz a modulírás kérdése.

- A kaja nem csak kevés, de borzalmasan silány minőségű volt. :evil:

Köszönet azoknak, akik kivittek néha a központba kajálni, vagy hoztak kaját!

Link a hozzászóláshoz

Hogy tartsam a megkezdett formátumot.

PLUSZ

Elsőként is szeretném megköszönni a Zalának, hogy kihoztuk a modulból, amit ki lehetett. Jó volt a játék, kis háttérinformációval, utólag meg is értettem néhány addig ismeretlen motivációs szálat, ami megmagyarázott néhány érdekes döntést. A csapat nem hagyta magát befolyásolni az elédobott szálakkal, ők a világítótornyot jöttek megjavítani, és ez is történt, ettől életszagúbb lett az egész, és számomra mégis működött a modul.

A tyúk legyen velünk!

Ebből kifolyólag szeretném Hullának megköszönni, hogy egy ilyen kiváló modult tudott lerakni az asztalra. A modul első ránézésre az az alacsony minőségű, gagyi fajta, amikor a modulból való kitörést nem megfelelő motivációs háttérrel oldják meg, hanem mondvacsinált fizikai és egyéb akadályokkal. Mivel itt a modul célja maga a kitörés volt, ez fel sem merült, a visszatartó erők megfelelően indokoltak voltak, és fokozatosan bomlott ki minden.

Játékosként lehet, hogy ez nem volt életetek legjobb modulja (persze sok múlik a KM által bevezetett dramaturgiai elemeken), mesélni élvezet volt, anélkül volt változatos, hogy egy fél várost be kellene magolni minden szereplőjével együtt.

Köszönet a sok pofázásért mindenféle embereknek.

Külön köszönet CsK-nak a szombat esti kis meséért, nagyon élveztük a nyomozás jellegét, a "csattanót" ("a fiam!!" "a mi fiunk, ha nem haragszol drágám"), az NPC-ket.

Az Eclipse mese arculütött kicsit (az Alient sajnos félig átaludtam).

MÍNUSZ

A kaja tényleg lehetett volna jobb is.

A modulértékelés nem volt megfelelő (finoman fogalmazva). A KM-ek jelentős részének a minden profizmust nélkülöző hozzáállása sem segített ezen. Külön köszönet Biggie-nek a felnőtt viselkedésért!

A vécékből nem csak ellopták a vécékeféket (pedig direkt feltöltöttük a készleteket), de szombat reggelre tele is lett szarva egy jelentős hányaduk. Nem tudom, ki csinálta, de ne jöjjön jövőre, ha kérhetem.

Link a hozzászóláshoz

+++

/jo volt a tábor, köszönhetöen a mesélönknek, tetrának és dark zala rutinos tagjainak, jot játszotunk, közösen kihoztuk azt a maximumot a modulbol amit lehetett.

/jo volt a kaja, köszönhetöen Séf bácsi konyhájának és az elbüvölö felszolgáló csajoknak. a reggeli kávé mellé alapból járt a mosoly és egy kis extra plusz. :-)

/jo volt az eclipse phase, köszönhetöen a két km (sir tom, daru) által kitalált és elmesélt történetnek. a vége ütött. eddig is kiváncsi voltam erre a világra, de ettöl a mesétöl nagyobb érdeklödéssel vetem bele magam

/jo volt a firefly, köszönhetöen az összeverbuválodott legénységnek, akik egy összeszokott csapatként végigjátszották, s nem kis szerepjátékkal, és rajongással életre keltettek egy részt a sorozatbol. nekem olyan volt mintha egy eddig nem látott részt néztem volna. Köszönet a serenity legénységének!!!

big -

/keserü volt a tábor, köszönhetöen a modulnak. szerintem ez nem egy a kalandozok.hu táboraiban elvárható szintü modul volt. ez nem egy versenymodul, ez egy DnD-s (ha nem sértem meg a DnD rajongoit) csömodul volt átkonvertálva egy szigetre, aminek a beleirt pár isten nevén kivül(igere/orwella) semmi köze nem volt a magus-hoz, ynevhez. még mindig nem hiszem el hogy ez átmehetett a hozzáértö, általam nagyra tartott szakemberek kezén. eddig ennél sokkal jobbat szoktatok irni!!!!!!!!!!!!

/keserü volt a tábor, mert nem tudom hogy mit és hogyan értékeltek a végén, hogy mi alapján lettek értékelve a csapatok... ugyanis a modul megoldása alapján nem lehetett. pl. mi alapján értékelték a szerepjátékot? amikor ebben a modulban erre nem igazán volt lehetöség rá, hisz semmi másrol nem szolt, mint hogy mindent aprits fel, gyilkolj le ami szembe jön. s két harc között imádkozz, meditálj, és gyárts gyogyitalt!!! személy szerint engem érdekelne hogy milyen szempontok alapján pontozták a modul megoldást és a szerepjátékot? volt pontozo lista? vagy csak az egyéni véleménynek leghangosabban hangot adó nyert?

jó lenne átgondolni hogy mi, miért és hogy történt, van hova fejlödni. remélem sikerül.

... you can't take the sky from me.

Link a hozzászóláshoz

Én idén sajnos csak 2.5 napra jutottam le, de az összességében jó volt. Pénteken iszogattunk, dumáltunk, ez egy fárasztó hét után mindig jól jön, pláne olyan emberekkel akiket évente 1x látok.

Szombat délelőtt a Heroes of Might and Magic társast bogoztuk Morrick-kal és Toxinboy-jal, elég ígéretesnek tűnik, bár 1.5-2 óra szabályértelmezés után csak a legrövidebb játék 10 köréből 5öt sikerült újabb 2 óra alatt lenyomni.

A délutáni Marvel hihetetlenül feldobott, nagyon rámfért már egy jó mesélés. A JK-k jól fogták meg a Xavier suli diákjainak életét és nagyon hangulatosra sikeredett a játék. Jól szórakozott az is, aki régesrég játszott utoljára ilyet (SirTom), aki kevésbé rég (Batka, Morrick) és aki még sosem (Miki, Messor), az is.

A kajáról nyilatkozni nem tudok, rutinosan nem rendelünk belőle :)

A modulban nem vettem részt, csak a többiektől hallottam vissza ezt-azt... sajnos nem jó élményeket.

Jövőre újra nekifutok a tábornak, akkor már remélem újra teljes időben.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Számomra a tábor egy napból állt; mégpedig épp - szeretem azt hinni, hogy szerencsére - a jellegzetes hangulatú utolsóból. Így, ha teljes képet nem is, de némi fogalmat azért alkothattam az eseményről. Köszönet ezért, köszönöm, hogy fogadtatok egy, a végére beesett "első bálozót".

A "debütálásról" jut eszembe: a visszajelzések alapján a kvízt nem jól kalibráltuk. Elnézést mindenkitől; szabálykönyv mellett, rutin nélkül összeállítva tényleg szórakoztatónak tűnt... No, a tanulságok levonva; szerintem nem csak a magam nevében ígérek, ha azt mondom, legközelebb könnyedebb, emberbarátibb, "nyáriasabb" lesz, akárki is követi el. ;)

Köszönöm a szombat esti-éjszakai játékot MG-nek és a csapatnak - Nekonak, Dekkernek, Fülinek ÉS persze "a kovácsnak" is -, nagyon jólesett; talán lesz még alkalmam visszaélni a türelmükkel, s folytatni "a gyűrű keresését"... ! :) Köszönet Antailnak a pólóért! (Szerintem nem járt volna, de mivel a mohóságom határtalan, szívfájdalom nélkül elfogadtam... ;)) Köszönet az ébresztőért, s hogy bepillanthattam a városi tanács munkájába.

Elnézést azoktól, akiknek nem köszöntem; akiktől nem köszöntem el - amikor nem játszottam, jobbára csak a fejem kapkodtam, akklimatizálódni pedig nem igazán volt érkezésem. Mindenkinek jó ejtőzést (vagy legalábbis könnyű munkát) - én a tegnap délután hirtelen rámtört hőemelkedést pihenem ki épp... :)

Link a hozzászóláshoz

Helló

Köszönöm szépen a sok szervezést, munkát, időt, amit idén is belefordítottatok a táborba. Összességében nagyon jól éreztem magam.

A modult - hála Dekker meséjének - nagyon élveztem egészen a második nap estéjéig. A sziget szerintem nagyon hangulatos volt, különösen amíg nem tudtunk a tucatnyi különleges és nálunk sokkal hatalmasabb erő jelenlétéről. Úgy gondolom erre a modulra a legtökéletesebben igaz, hogy a kevesebb néha több. Mindenesetre köszönet illeti Hullát a rengeteg időért, amit belefektetett, hogy legyen mivel játszanunk ezen a nyáron is.

A helyszín nagyon jó volt. Továbbra is örülök, hogy váltottunk Selypről. Az egyetlen amit onnan hiányolok, az a teremfoci pálya. Én tavaly nem fizettem be kajára a selypi rossz tapasztalatok miatt. De annyian mondták, hogy milyen jó volt a kaja úgy minőségre, mint mennyiségre, hogy idén nem vacakoltam a sajáttal, hanem előfizettem. Azt kell mondjam nem bántam meg. Összességében jókat ettem, és a mennyiséggel is csak két alkalommal volt problémám (azért a minőség kritikájánál mindenki gondoljon egy kicsit bele, hogy mennyit fizetett ezért az ellátásért - 11 étkezésért). Az egyik vacsora volt az, amikor úgy mentünk fel Vico-val, hogy konkrétan éhesek voltunk (talán szombat volt). A másik a vasárnap reggeli volt, ami mennyiségben és minőségben is nagyon alacsonyan volt, de akkor már úgy is mentünk haza.

Külön köszönet Antail-nak a szombat délutáni alternatív szerepjátékért. Aminek keretében bár magust játszottunk, de nagyon jól szórakoztunk :).

Szintén külön köszönet mindenkit aki dolgozott az Ynev kvízen. Én évek óta nem vettem részt rajta, mert nem tetszett. De ez a mostani lebonyolítás nagyon tetszett. Pár dolgon kell már csak egy kicsit finomítani a lebonyolítást illetően. És azon, hogy a kérdések egy kicsit könnyebbek legyenek. Mert a jelenlévő vagy két tucat résztvevő közül a legtöbben jóval több, mint 10 éve játszunk magust, de így is alig tudtunk pontokat összekaparni. A legtöbb részt vevő tudása sokkal inkább tapasztalati, mint lexikális.

Végszóként csak annyit, hogy csak így tovább, és találkozzunk jövőre is!

Üdv, Silver

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok!

Csatlakozván az előttem szólókhoz én is tartom a formátumot!

Köszönettel tartozok a First Classnak a játékért, Antailnak a táborért és a szervezésért, Hullának a moduért, CS-nek a szervezésért és a 0. nap miatt.

Pozitivumok.

A csapatom nem akart megenni reggelire, nem modult megoldani jöttek hanem játszani és mérhetetlenül jól szórakoztunk még ha 1 embernek másfél ciklusnyi játékideje úgy el lett ****, hogy öröm volt nézni. Király volt a pingpong, a kicsi foci, és a Csülök & Csülök ahol én 1 alkalom után törzsvendég leszek.... Király volt látni sok olyan embert akikkel only táborban lehet összefutni, találkozni, beszélgetni.

Én azt gondolom, összességében ismét egy jó táboron vagyunk túl. Az urban legend sörpont shot azért nagyon ott volt a szeren. Az alternativ szerepjáték délután sem volt rossz, bár én nem voltam sehol, de sok pozitiv visszajelzés jutott el hozzám is.

Negativumok!

Szeretném azt mondani, hogy ez egy remek modul és értékelési rendszer, illetőleg "Best of" szerepjátékos "VIZSGÁZTATÁS" volt. De akkor sajnos hazudnék... ez egy SZEREPJÁTÉK, ne tévesszük össze a LIVE szinészkedés, és mások előtt való szereplést... mint megformázni egy karaktert és szűk körben kijátszani azt. Szomorúan konstatáltam, hogy bármilyen nemű véleményem, hozzászólásom, megjegyzésem volt mindezekkel kapcsolatban, gyakorlatilag a "köszönjük Emese, mennyé jáccani" választ kaptam.

Amikor a csapatok 90 %-a nem megfelelő "kaland naplót" ad le akkor talán nem a csapatokban kell keresni a hibát.

Véleményem szerint nem profi hozzá állás kivonulni, és kivonni magát az értékelés alól egyetlen KM-nek sem, még ha érthetőek és elfogadhatóak voltak az indokok, és itt MEGINT a köszönjük EMESE problémába ütközünk.

Én szóltam előre hogy, nyiltan el fogom mondani a véleményemet, mert ez az értékelés igy, ilyen formában NEM volt korrekt. A modulhoz valóban nincs megfelelő háttér ismeretem, Ynev történelmem stb. de azért azt még én is el tudom dönteni, hogy mi az ami Ynev hű és mi az ami teljesen retard huzás. Mindazon által tagadhatatlan és becsülendő Hulla munkája, energiája, ideje amit beletett, csak azt sajnálom hogy nem korábban került ez teritékre, amely esetben lett VOLNA lehetőség ezen javitani. Ha a Km-ek nagyrésze azt mondja, hogy ez egy CSÕmodul, aztán a tábor után a csapatok úgy vélekednek hogy ez egy CSÕ modul volt akkor talán el kéne hinni, hogy ez az.

Másrészt amikor megemlitettem, h a Ynev kviz kérdéseit egy egyszerű PPT-ben faszán ki lehetett volna tenni, azt a választ kaptam h MÉRNEM segitettem..... AZÉRT ***** MERT NÉMA GYEREKNEK ANYJA SE ÉRTI A SZAVÁT. Hulla az utolsó utáni pillanatban megkért valamire és meglett, CS megért h főzzünk segitsek a 0.napba, meglett. Évek óta lehet rám számitani, hogy segitek megcsinálom HA szólnak... én senkinek nem könyörgök hogy PLS PLS HADD SEGITSEK.

Végezetül csak annyit hogy senkit nem akartam megbántani, akinek nem inge nem veszi magára, előre szóltam, hogy őszintén meg fogom irni a véleményemet. És ez NEM személyeskedés csak én igy éltem meg ezt a tábort, nekem ez a véleményem.

Link a hozzászóláshoz

Sziasztok,

A klasszikus formátumot tartva:

Pozitív:

> Három éve volt szerencsém utoljára részt venni k*.hu rendezvényen, semmi különösebb oknál fogva, egyszerűen így alakult. Hát nem bántam meg, hogy ismét mentem a NYT-ba.

> A csapat remek volt, nekik külön köszönettel tartozom. Mate-nak hálás vagyok, hogy gondolt rám újra, a többieknek pedig, hogy partnerek voltak egy jó kis játékban (Mate is partner volt, a félreértések elkerülése végett :twisted: )

> A helyszín nekem is tetszik, kicsit közösségibb, mint Selyp, a felső közösségi térben való játék kiváló volt.

> A pingpong is remek volt, hatalmas élmény volt, hogy épphogy legyőztem embereket, akik a rossz kezükkel játszottak :D

> Az étkezés teljesen vállalható volt, a konyhás nénik meg nagyon kedvesek!

> Az Ynev kvíz mind formában, mind tartalomban új volt, és nekem tetszett is! Mindig jó dolog rádöbbenni, hogy mennyi mindenről fogalmunk sincs a M* világában, így ennyi év után is!

> Dekkernek köszönöm a mesélést, tényleg élveztem!

> A legjobb szerepjátékos live rész is tetszett, pedig zsigerből utáloma live-ot, biztos valami gyerekkori farsangi trauma miatt, amikor nem én voltam az egyetlen szupermen jelzemes...

> A modult... szóval hát... legalább volt modul!

> Díjazás: Nagyon jó volt, hogy olyan könyveket is meg lehetett szerezni, amik ritkaság számba mennek! A modulgyűjteményhez pedig külön gratulálok, tényleg szép munka!

> Póló

> Zoli 10+ év táborszervezés után is ugyan olyan kislányos zavarral (vagy csak úgy tűnik, mert nagyon jó szerepjátékos! áll ki a tábor zárásánál :)

Negatív:

Mivel általában konstruktív embernek tartom magam, ezrét minden negatív észrevétel után írnék megoldási javaslatot.

> Értékelés: Õszintén megmondom, hogy nem tudom mi alapján lettünk a legjobb csapat, de hogy nem érdemeltük meg, az is hót ziher. A modulból minimális részt oldottunk meg, és volt egy JK halál is.

Javaslat: A modul része legyen egy átlátható értékelő lap. Világítótorony megoldva? 1 pont. Kapuk megtalálása? 2 pont. Tengeri Aquir-bánat megtalálása? 5 pont. JK halál? -3 pont, és így tovább. Ez sem fog mindenkinek tetszeni, de legalább transzparens.

> Modul: Most írhatnám, hogy nem Ynev hű (tényleg nem az), meg feleslegesen monumentális (bizony), és olyan, mintha egy brain storming után valamennyi ötlet beválogatásra került volna (valóban), meg hogy legyen már egy modul krán-aquir-kyr-egyébősifajakiépítetteakapukatdemárelmentek nélkül (jaja), de ami a lényeg:

Javaslat 1.: Szülessen olyan modul, amiben a játékosok a vége után úgy állnak fel az asztaltól, hogy sikerélményük van. Nem meghaltak, nem sikeresen elmenekültek, hanem ők voltak a hősök, és rendet raktak. Az nem sikerélmény, hogy sikeresen kijutottál a szigetről az Elátkozott Vidékre!

Javaslat 2.: Van ez a nagy zöld könyv, aminek úgy nagyjából a 2/3 része a különböző mágiaformákról szól. Mi lenne, ha egy modulban nem lenne blokkolva a mágia? Csak egy ötlet...

Több negatív dolgot nem tudnék felsorolni és ez nagyon jó!

Zárszóként úgy érzem, hogy jól döntöttem, hogy voltam a táborban, és remélem, hogy a jövőben gyakrabban látogathatok el!

Köszönöm a szervezést!

Vico

Link a hozzászóláshoz

Ami tetszett:

A firefly meseje Scyllanak.A szombat delutani alternativ meseles szerintem jol vizsgazott es maradjon.Ugy ereztem magam jatekoskent mintha a sorozatban jatszottam volna.Szuper volt!

Gyomro jo helyszin csak ne romoljon tovabb ( szekek neha veszelyesek voltak ).

Belehallgattam az Eclipse Phase-be.Jol tettem mert rajottem ,hogy nem nekem valo szerepjatek.Tul nyomaszto.

tetranak koszonom a meselest, kulon hogy Yle (talan igy irjak) anyot en iktathattam ki a vegen.A vampir fa elleni csata epic volt es a vercsirke vitt mindent.(Hallom ahogy CZ egybol javit tyuk nem csirke)

Koszonom a szervezoknek,hogy iden is volt tabor es ott lehettem.

A csapatnak a reggeli-ebed-vacsora-leutazas kombot.

A kviz lebonyolitason lehet javitani es a kerdesek is valoban legyenek nyariasabbak. Alapvetoen tetszett es igazan izgalmas volt.MG termeszetesen jovore szeretnenk ha velunk lennel. ;)

Biginek koszi finomsagokat es a jo gondolatokat! Sir Tommal mindig erdekeseket lehet beszelgetni ahogy Weilonnal is.

A Falkanak meg hogy szomszedok lehettunk es itt voltak.

Ami nem tetszett arra nem pazarlok idot leirini.Talan csak annyi ,hogy ha lesz elmeny naplo iras , legjobbak afterpartija vagy barmi ujitas errol kicsit korabbi ertesites jobb lenne majd. Csak is egyutt elore ujabb taborok fele ! :)

Szerkesztve ekkor: , Sneer által
Link a hozzászóláshoz

Üdv mindenkinek!

Pros:

- KM: nagyban növelte az összképet Daru meséje. Nagyon jól ráérzett arra, hogy milyen csapat vagyunk, mi az ami érdekel, ami megmozgat minket. Sikerült teljesen jól ránkformálnia a mesét, ami által az szuper-élvezetes lett! :)

- csapat: immáron harmadszorra vagyok vendégjátékos a Chutzpah-ban, egyszer talán végre elhagyom a kispadjukat :) főleg, ha jövőre végre megfogadják az ultimate csapatkoncepciómat. Aki járt bent a szobánkban, az tudja, h milyen jó hangulat szokott lenni...

- helyszín: bár tavaly is úgy gondoltam, h minden szempontól jobb, mint Selyp, jó döntés volt a csere. Ezt a véleményemet csak még jobban alátámasztotta ez a tábor. Nagy-nagy pipa!! Én a kajával is meg voltam elégedve, ennyi pénzért nem várhatunk gundel színvonalat, menza kajának pedig teljesen megfelelő!

- a szokásos klisék: jó volt mindenkit látni, jók az ökörködések... csak azért nem írnék többet, mert ezt már mások előttem nagyon jól leírták :)

Mivel évről évre kísérletezés van km sorsolás, értékelés, stb szempontjából, ezért nem szeretném negatívumnak nevezni a következő dolgokat, hiszen az újítás szándéka mindenképpen dícsérendő, és az emberek a hibáikből tanulnak. Szóval sajnos ezeken a hibákon előbb-utóbb át kell esni. (jobb előbb)

- KM-sorsolás: most Daruval piszok szerencsénk volt, de sajnos az utóbbi években nem volt ez mindig így. Nagy rizikó, ha egy km meséli végig a tábort a csapatnak. Egy rossz választás nagyon sokat ront az élményen. Nem szeretnék senkit megsérteni, ez csupán ízlések és pofonok kérdés. Tudom, hogy nagyobb erő-befektetést kíván szervezői és km szempontból, de úgy gondolom, hogy ezen és az értékelésen (lásd később) sokat javít a mesélőforgás, mint ahogy 2004(?)-ben is volt. (tudom részleteiben nem ilyen egyszerű a dolog, én csak ötletet vázolok fel.) Számomra sokkal jobban megadná a tábor feelinget az, hogyha 4-5 mesélő alatt is játszhatnék...

- Értékelés: a mumus a szekrényben, aki mindig rosszt ízt hagy még egy ilyen szuper tábor után is az emberek szájában. (az részletkérdés, hogyan hagyja ott :roka:) A kalandnapló konkrétan kiütötte megbecsült Artunkat a játékból, és kénytelen volt írnokká visszaminősülni, én ezt az ötletet nem támogatom.

Mindig is furcsának tartottam azt az értékelési rendszer, ahol egy ember megmondja milyen volt az ő csapata, úgy hogy abba senki más nem tud beleszólni. (a két véglet: az én csapatom istenkirály minden megcsináltak 100%; nem adtak kaját, bunkók 0 pont) Sokan már sejtik mire akarok kilyukadni :) Több szem, többet lát az értékelések szépen konvergálnak a "valóság" felé (-> km-forgás).

- Modul: nagyon látszik, h minden csapat mennyire mást játszott, vagy mit látott a modulból. Én szerintem a két kezemen meg tudom számolni, hogy hány támadót dobtam! (alkalom, nem összeg :D) Míg (ha jól emlékszem a Zala) le se tette a kockát. Ez a sziget az egymásra mutogatós kis közösségeivel nagyon hangulatosra sikered... hetett volna. Az elején végre azt éreztem, h nem csak kalandozó, de hős is lehetek, a népeket egyesítő főnix... aztán jöttek a kyrek, orwellánusok, aquirok és úgy éreztem, h egy bolha nagyobbat fingik. A túlzott highfantasy elvette a modulban rejlő kedves kis emberi ízt. A konfliktust jónak találtam, a motivációt hiányosnak (mert nekünk pl volt tartalék hajónk, tehát nem voltunk rákényszerítve a kapuzásra).

- hangulat keltő - karakter alkotás infók: a hangulat keltőnek volt köze a modulhoz, ennek örültem. Úgy érzem elég jól fel tudtunk készülni. Ezekből lehetne több, sajnálom azokat a csapatokat, akik pl lóra "pazarolták" a pénzüket. Tudom, h nem életszerű egy olyan karakter aki szigetre van építve, de adjuk meg az esélyt azoknak is, akik a modulmegoldásra akarnak rámenni. Lássuk be, hogy attól hogy szerepjátéknak hívjuk, valaki sokkal jobban szeret nyomozni, mint kijátszani a karakterét.

Összességében én teljesen meg voltam elégedve a táborral, örültem, hogy sikerült ismét eljönnöm Sajna az alternatív szerepjátékot ki kellett hagyjam, de remélem jövőre ez is meglesz!!!

Link a hozzászóláshoz

Üdv!

Nagyon örülök, hogy idén is volt tábor, és én megint ott lehettem!

Köszönet Antailnak a szervezésért, és persze mindenkinek, akinek munkája volt benne.

Jó volt a főzőcskézés az elején, bár inkább sütögetés volt, a pörköltre nem maradt hely... :D külön köszönet a pillecukorért! És a "mérgezett", halálfejjel lepermetezett meggy sem volt rossz. :)

Köszönöm a beszélgetéseket, nem volt könnyű időt találni, mert szerencsére unatkozni azt nem lehetett. Köszönöm a sütit Obshuginak (Sylveren keresztül), az epic és rövid sörpontot Biginek (hajrá :) ), a legszebb mosolyt Szterának, a többszöri - bár fölösleges - pálinkával való kínálgatást a FirstClassank, útitársaimnak a jó hangulatot.

Köszönöm a csapatomnak a játékot, úgy gondolom, jó hangulatban toltuk végig, ha nem is volt könnyű. Sajnálom, hogy Lozartannak időközben el kellett mennie, de a csapattársak gondoskodtak róla, hogy a karaktere ne vesszen oda. Az alternatjv napi csapatnak is köszönöm a jelentkezést és a részvételt, na és a kitartást a nehezen beinduló játékhoz, és hogy hajnalig kitartottak a kalandban. Azt hiszem, nem a legszerencsésebb időpont ez a játékra, amikor mindenki fellélegzik, hogy megcsináltuk, és pánikszerűen megkeresheti azokat, akikkel lehet, hogy egy évig nem találkozik újra.

A helyszín jó volt, most is, én is megerősítem, hogy jobb, mint Selyp. Az ellátmány nem volt tökéletes, de mint fentebb írták, mehetünk Hiltonba is, ennyiért azonban jó volt, stabilan tartotta a jó menza szintet. Engem még a földszintre vezető wc-zarándoklatok sem zavartak. :)

A modul. Mindenképpen köszönet illeti Hullát, amiért megírta, nekünk, hogy játszhassunk vele a táborban. Ettől persze még nem lett jó, ugyanazt tudom rá mondani, mint az elején: sok szempontból mélypont, rég volt ennyire Ynevtelen, ennyire cső és MAGUS-talan elemekkel zsúfolt kalandunk. Komoly feladat volt élvezetesen lemesélni - remélem, hogy sikerült. Az, hogy a sorozatos "hisztik" ellenére is áttolták (volt ilyen kérdés fentebb) sokat elárul a kijavításra váró hibákból, ami csak a szerencsének köszönhető, hogy csak most jött elő. A csapatkiosztás sorsolásos volta kiválóan jelezte az idei "trendet", nem elemezném, se megfelelő, se jó nem volt szerintem.

Nem tudok elmenni azonban amellett az inkorrent és sértő dolog mellett, ahogy az idei értékelést a KMek háta mögött és tudta nélkül bejelentették. Túl azon, hogy nem volt megfelelő és alkalmas értékelni azt, amiről szólnia kellett volna, még káros hatásokat is okozott (pl. nem csak én láttam, hogy egy embert elvont a játéktól). Egy csapatot nem az élményeik, pláne nem egy fogalmazás alapján kell megítélni, bár ez jó pofon volt azoknak, akik sírnak, hogy mindig a leghangosabbnak van igaza, lehúzva évek óta a tábori értékeléseket. Hasonló a gond ez egyéniben is, van live tábor, oda is lehet menni. Nekem az is fura, amikor az asztali játékba erőltetnek live elemeket, (ilyen is volt már), azt meg egyenesen nevetségesnek tartom, hogy három nap szerepjátékát egy 5 perces live alapján ítéljék meg. A fentiek után én nem csodálkoznék azon, hogy több KM nem vagy csak részben vett részt ebben, egy inkorrekt hátbaszúrásból kivonni magad nem profizmus-nem profizmus kérdése.

Ettől függetlenül szeretném leszögezni, és mindenkit erre buzdítok, hogy nem vitatom a győzteseket, ebben a táborban most ez volt a rendszer, aminek ők megfeleltek. Sajnos keresztül lehetett vinni - ez sok hibára rávilágít. De tanuljunk belőle és soha ilyet még egyszer.

Köszönet az Ynev-kvíz szervezőinek is, csak kicsit lehetnének keményebb kérdések is ;)

Szerintem nagyon jó volt az idei jutalmazás rendszere, ezt mindenképpen megtartásra érdemesnek gondolom.

Köszönet Darunak a filmért, ami tovább javíthatja a Kalandozók ismertségét és megítélését. Semmi nem mutatja jobban igazát, minthogy a közösség ereje az, ami egy ilyen modul mellett is jó tábor emlékét hagyta bennem.

Remélem, jövőre is minél többetekkel találkozok Gyömrőn!

Link a hozzászóláshoz

Engedtessék meg nekem, hogy megosszak néhány gondolatot a közösség tagjaival a tábor kapcsán.

A Modul

Be kell vallanom az, hogy ilyen stílusú modult írtam, teljesen tudatos döntés volt részemről. Ha valaki veszi a fáradtságot és átgondolja, az elmúlt tíz év kalandozós moduljai egy max. két kivételtől eltekintve, mind városias, erősen szociális modulok volt. Míg a kivételek egyedi (szintlépős, időutazós) modulok. Amikor az idei modul megírásába kezdtem, mindenképp szakítani akartam ezzel az alapfelállással. Hittem, sőt hirdettem, hogy évtizedenként egyszer belefér egy ilyen eltérő tematikájú, a fantasy gyökerekhez visszakanyarodó, old-school modul a sorba. Az volt a célom, hogy egy sötét hangulatú, kockacsörgetős, misztikus és agyalós történetet tegyek le a közösség elé. Én(!) úgy gondolom, hogy ez sikerült is. A legfőbb gond ott van, és ez mindenképp az én hibám, hogy ezzel nem éreztem rá a közösség igényeire, elvárásaira. Higgyétek el, nagyon sajnálom a dolgot és elnézést kérek mindazoktól, akik emiatt rosszul érezték magukat a táborban. Ez alól az sem ment fel, hogy a tesztmese után sem lett elmeszelve a modul. Később, kb. három héttel az NYT előtt, már érkeztek figyelmeztető jelek a KM-ek részéről, de akkor már nem sok mindent lehetett tenni. Toldoztuk-foltoztuk itt-ott, aztán sajnos csak ennyire tellett.

Az mára már teljesen lényegtelen, de el kell hogy mondjam, hogy ez - ha valóban egy fogalomról beszélünk - ez nem egy csőmodul. Az eddigi moduljaim kivétel nélkül csőbbek voltak ennél. Ez a modul igen összetettre sikeredet és épp ezért a KM-ek számára - akiknek ezúton is köszönöm a munkájukat - sokkal nagyobb kihívást jelentett, mint egy átlagos NYT modul. Ha majd kikerül, és valaki mesélői szemmel átgondolja, maga is meggyőződhet arról, hogy mennyire komplex is az eseményhalmaz, amelyben a karakterek ténykedhetnek.

Az Értékelés

Gondolom a többség tisztában van vele, hogy - naiv módon - fáradhatatlanul próbálkozik a mindenkori szervezői gárda azzal, hogy elérje a lehetetlent, azaz meglelje a tökéletes értékelési metódust. Látva az előző évek kudarcát, idén valami újjal álltunk elő. Levonva a tapasztalatokat, a kalandnapló írás szinte biztosan nem marad meg, a szituációs gyakorlat sorsa még bizonytalan.

Rátérve a konkrétumokra.

A beérkezett kalandnaplók között több olyan is volt, ami terjedelme okán lett elmeszelve, hiszen nem egy-két sorral, hanem egy-két oldallal lógott túl a megadott léptéken. Ezzel nem tudtunk mit kezdeni.

A következő probléma ott volt, hogy sok csapat a száraz tényekre összpontosított, amikor a naplót írta. Akik megértették és/vagy rápillantottak a kifüggesztett tartalmi követelményekre, azok láthatták, hogy leginkább olyan fontos lett volna leírni azt, a karakterek miképp élik meg a történet eseményeit. Sajnos ennek érzékeltetése több csapat esetében is elmaradt.

A formai és a tartalmi összevetést követően történt (volna) a tovább jutó csapatok KM-i összevetése, ami idén különböző okokból sajnos meghiúsult. Így alternatíva híján idén minden tekintetben a kalandnaplók alapján született meg a végső sorrend.

Nem tudom mennyire időszerű, de mivel épp terítéken van a dolog - és alább többen is tettetek javaslatokat az értékelési metodika kapcsán - a Beszélgetőben nyitok erre egy topicot, hogy mindenki kifejthesse, és a szervezők is megtapasztalhassák, hogy mit gondolnak minderről a közösség tagjai.

Sok más produktívat ezekhez a dolgokhoz nem tudok hozzá tenni. A munkámra vonatkozó - valóban jogos - kritikátokat el kell fogadnom és tanulnom kell belőle, hogy még egyszer nem kövessek el hasonló hibákat.

Üdv,

H.

Link a hozzászóláshoz

Kedves Naplóm!

Még nem jutott eszembe, hogy írjak beléd, mert nem vagyok az a visszaolvasgatós fajta.. a meghányt-vetett dolgokat inkább más formában fixálom. Viszont talán eljött ennek is az ideje..

Nagy örömmel készültem a táborba, ezt az érzést csak kisebb dolgok árnyékolták be. Nem részletezném, hogy mik, elmúltak. Számomra a tábor előtti napok mindig feszültséggel teliek, hiszen fontos, hogy minden kész legyen időre, és 100%-osan, minőségileg legyen minden rendben. Idén SirTomtól kaptam alapanyagot a nagy tervemhez: kardba égethettem a logónkat, belevéshettem a legjobb szerepjátékosnak járó elismerést, mindezt tisztogatás, csiszolózás után, pácolás, lakkozás előtt. Ez számomra mindig öröm-munka, mert remélni merhetem, hogy aki hazaviszi, később is ránéz, és eszébe jut: hol, miért kapta.

Aztán eljött a nagy nap, MG beparkolt értünk (ezer hála érte), és nekivágtunk a kalandnak. Akkor még nem sejtettem, hogy mifélének.

Számomra az első arculcsapást a film utáni visszajelzés adta.. Szomorú lettem, hogy akadnak emberek, akik azt gondolják: címeket kreálok magamnak; és ugyanezen emberek nem vették a fáradtságot arra, hogy valóban meghallgassák azt, amit mondtam.

A második pofon a bemesélés előtti bemesélés volt. Amikor a KM egy laza mozdulattal húzta keresztül a csapatkoncepciónkat; tudtán kívül kész feszültséggóccá változtatva engem, és aztán rajtam keresztül/velem együtt egy egész csapatot. Jól hoztuk a gorviki vért, ez aztán nem volt kérdéses. Nem akarnám részletezni, hogy mennyire nem jó, ha egy modulmegoldó csapatot kedvelő KM kap egy inkább szerepjátékozni vágyó bandát.. Szívesen rúgnám hátsóba ezt a húzósdis megoldást, remélem nem kell többet találkoznom vele.

A harmadik pofon az általános "modulutálat" volt. Kellemes élmény úgy járkálni, hogy legtöbb helyről arcba kapod: mennyire gáz, és hogy történhetett ez meg ilyen formában. Aztán meg az egymás hátamögötti döntések, a kivonulások.. a rossz szájízű hazamenések.. nekem ez mind nagyon rosszul esett.. mert mi nem ilyenek vagyunk. Nem ezt szoktam meg. Az elkövetkezendőkben nem is vagyok hajlandó elviselni.. szóval teszünk érte, hogy máskor ne így legyen. :)

Én sem szeretek meghalni, sem az elején, sem a végén, közben se. Nem szeretem azt se, hogy ijesztgetnek: mind meghalunk. Ez egy közös játék, miért kell ellenfélnek tekinteni a KM-et, vagy éppen a JK-t? Örülök, hogy a visszajelzések alapján is volt(ak) olyan csapat(ok), ahol működött az "összehúzott" egység :)

Mindezeken felül kedves naplóm, azt hiszem már most meghaladtam az elvárt mennyiséget.. kézzel írva kellett volna beleférnem a 0,8 oldalba, egy csapaton belül ennyi jutott volna rám. Hogyan osztottam volna meg veled, hogy mennyire örültem a gorviki párbajmegoldásnak, hogy mit éreztem, amikor megjelent a lánglény, és szinte láttam magam előtt olyképp, ahogy a KM megformálta.. Vagy hagytam volna ki a félelmet, amikor jöttek a vizibuzik, amikor szinte vakon kellett lemennem másodmagammal egy barlangba, a félig halott csapattagjainkért? Nem tudom mi maradhatott volna ki.. és hogy miképpen tolhatták sok sorstársam arcába, hogy az egész játék alatti munkájuk: kuka? Ha kellőképpen látható lett volna az elvárás, talán ez elkerülhető lett volna. Köszönjük a felismerést.

Egyébként, kedves naplóm, történt velem jó is. Mindig szeretek ezek között az emberek között lenni, mert jórészük kedves, jószándékú, humoros, megbocsátó, pikírten zord. Élvezem, amikor beszélgetek velük, hiányoznak, ha nincsenek ott. Rettenetesen színes egyéniségek, és mindegyikük a maga nemében tesz hozzá a kalandozók érzéshez. Szóval köszönhetem mindig a mosolyokat, a csokikat, az öleléseket, a dumálásokat, a megérhető/elérthető beszólásokat. Idén például az alternatívot, amin átérezhettem, hogy milyen az ügyfélszolgálat másik felén csücsülni (bocs Ligadio). De az is fontos, hogy megélhettem: milyen, ha rájössz: nem az vagy, akinek hiszed magad. Amikor két KM tolja az arcodba a jóérzést, és ilyenkor néha még azt is elfelejted, hogy neked nem annyira osztottak lapot. Fura megélni, hogy vannak, akik rá tudnak venni arra, hogy pálinkát igyak.. csak táborokban, kezdésnek csak egy emberke (Weilon), és az ő csapata kedvéért (aztán már utánam a vízözön). Tetszik, hogy van csapat, akiket "meg lehet látogatni", ahova mindig jó beülni, ahonnan csak vigyorogva jön ki az ember lánya, nem hiába vagyok örök Chutzpah rajongó pár éve :) Köszönhetem, hogy volt egy csapat, akiket nem - annyira - zavart, hogy hajnalok hajnalán csikorgatom az ajtót, alvósba surranván, és hogy összehoztuk azt a harmadik helyet, holott gőzünk sincs hogy - mi csak a karaktereinket próbáltuk előcsalni. :) És akik nem röhögtek ki - nagyon -, amikor átírattam a szobaszámot 6-osról 8-asra, mert nekem az a kedvenc számom. No persze hivatalos jóváhagyással, kalandozós pecséttel szentesítve (köszi CS :)). Akikkel megoszthattam egy kockakészletet az eredményhirdetés után, és bármikor dobok a maradékkal, ők is eszembe fognak jutni. Mindig vigyorogva élem meg/túl az eredményhirdetéseket, amikor végigvonul mindenki előtt a kompánia, és az egománok (jaj dehogyis, nem ezt akartam írni) észtvesztve villantanak magukból valami jellemzőt. :D

Szóval így, a kézzel írt 15. oldal tájékán már teljesen mindegy, hogy mivel kezdtem, kedves naplóm, mert úgyis elmosták a rossz élményeket a jók.

Szerkesztve ekkor: , Felon által
Link a hozzászóláshoz

na akkor gyorsan lakonikus rövidséggel ami hirtelen eszembejut, tartva a pluszminuszt

Pozitív:

Tábor! Lazítás, és játék.

Oké ez tényleg túl rövid

szóval ami nagyon tetszett: a hangulat, a nagy beszélgetések esténként (ugye Weilon?!) A hatalmas formák, akikkel mindig lehet egy jót röhögni. Köszönöm a csapatomnak is a modul végigjátszását, a feszültségek ellenére is, és persze a Km-nek a mesét, továbbá a meglepetés harmadik helyet. Mosquitónak a reggeli boltba csalinkázást, Suttogónak második nap reggel az "ez a punkrock öcsém!" beszólást (bearanyozta a napom, tényleg :D ) a lehetőséget hogy Alternapon megmutathattam a mesélői vénámat is, igazán jó csapatot szedtünk össze, élvezet volt mesélni nekik, még akkor is, ha a modul második felét már később, táboron kívül fogjuk lejátszani, SirTomnak a surprise Alien-t, császár volt nagyon (Daru! Ébren vagy? mire Daru felriad, pislog, és pillanatnyi gondolkodás nélkül mondja: LÖVÖM!) mindösszességében ha csak rajtam múlik, jövőre NyT-n idén pedig TT-n is ott leszek, ez nem is kérdés... viszont volt néhány

NEGATÍVUM is... jórészt fentebb leírták őket, ha nem is mindennel, de nagyrészével egyetértek, nem részletezem, részemről egyetlen konstruktív(nak szánt) észrevételem lenne - jelesül az, hogy ha már húzott KM-ek (legyen, egyszer belefért) jó lett volna egy előzetes elképzelés-egyeztetés akár elektronikus úton KM-Csapat vonatkozásban, és akkor talán nem lettek volna a Felon által is említett feszültségek nálunk pl. a játéktechnikai dolgokba nem mennék bele, volt ami számomra illogikusnak tűnt, de ugye alapszabály hogy a KM szava szent, és ha tévedne, érvénybe lép az alapszabály, illetve eszembejutott még egy dolog, elképzelhető hogy ez kivitelezhetetlen, ugyanis soha nem írtam versenymodult, de talán üdvösebb lenne a több szem többet lát elven kalákában írni a modulokat, hogy már az elején kijöjjenek bizonyos összeférhetetlenségek, hiszen a KM-ek nagy része állandó, és mivel nem egy stílust képviselnek, ezért mindenki hozzá tud tenni egy kicsit, na persze nem vérfoci szinten, de javaslatokkal, észrevételekkel segítheti a modulírót... de mondom lehet hogy ez kivitelezhetetlen, de nem értek a lovakhoz... na de már így is túl bő lére engedtem a rövidnek szánt bejegyzést...

Összességében mindenképp pozitív élmény, mint mindig, és a végére hagytam az igazi hősöket a Szervezőket, felelősöket köszönet nekik (CS, Antail, Felon BigMac ésatöbbi, akit nem említettem, elnézését kérem)

Link a hozzászóláshoz

Hangulat:

Szuper volt. :) Imádom még mindig ezt a tábort, úgyhogy az első két hetem júliusban megint fixen szabi lesz, 2015-ben is.

Nagyon sok dolgot lehetne leírni, sok-sok nevet megemlíteni, de minek is? Így egyben, MINDENKI.

És azért persze, csak hogy jövőre is mehessek táborba, meg kell említenem Antailt. (Az évtized rejtélye még mindig... Honnan a név?:)) Köszönjük!^^

Modul:

Ilyen is kell néha.

Rengeteg dologgal nem értek egyet, amiket itt mások leírtak, de megtartom magamnak. :D

Egyetértek abban Hullával, hogy néha lehet ilyen is kell, amikor nincs intrika. A szociális modulokkal senkinek semmi baja, pedig egy harcost kvázi lehetetlenné tesz. S ott áll 10-es intelligenciával (ami majdnem normális, az átlagot tekintve, csak valamiért azt hiszik, hogy a 12 az átlag...???), s beleszól, szövi a szálakat, holott (s ezt felvett képzettségei is indokolják) csak a kardforgatáshoz ért...

Picoval is teljesen egyetértek... Én imádtam a KMforgást, színesített is, olykor izgi volt, ha teljesen új figura került be a KM-i körbe. Értékelés egy KM által mindig is túl szubjektív volt, szerintem, s ez három esetén is így van, de legalább többen láttak, többet.

Az értékelési rendszert meg nem követelem, mert minek. Mindig lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni. Nekem az idei nem jött be, bár keveset tudok róla, de még mindig többet, mint az előző évek pontozási rendszeréről. :)

Ahogy MG írta, van olyan csapat akinek ez az idei most jobban feküdt. Azért a 2. helyezett csapatnak, kb. mindig mindegyik értékelési rendszer jól fekszik... Mert ha jön táborba a Csu..., szóval garantált a dobogós hely, gondolom nem hiába. :)

Egyéb program:

Vacsi vásárlás miatt a számháború nekem lemaradt, pedig nagyon vártam. Reménykedtem, hogy visszaérek, pontosabban, hogy el se kezdődik, amíg távol vagyok, de megjártam. :( Nem baj, majd jövőre. :)

Az Ynev kvíz meg... köszönöm a csapatomnak, nagyon voltatok! A szervezőknek szintúgy, nagyon klassz volt. Hangulatos, feszültség teremtő - pozitív értelemben. ;)

Coc... Folyt. köv. (Bennem elkezdődött valami... A folytatás után, hazafele haladva tuti hátra nézegetek majd, s minden neszre majd odakapom a fejem.) ;)

Link a hozzászóláshoz

Számtalan hosszú oldalt teletudnék írni a véleményemmel, melyet még azelőtt kezdtem el írni, hogy másokét elolvastam. Aztán kíváncsiságom odáig fajult, hogy elkezdtem elolvasni őket. Ezek után inkább kitöröltem az eddig írtakat.

A + - rendszert nem fogom most tartani, mert számomra rövidebb a téma ezen része.

Nagyon örültem a tábor közösség azon részének, akikkel beszélhettem és nevethettem. Sajnálom, hogy nem tudok többfelé szakadni, hogy a többi emberhez is csatlakozzak legalább egy mosoly erejéig.

Részt vettem két modulban játékosként. Az első a versenymodul volt verseny nélkül. A második pedig Antail leleményes ötlete alapján összehozott érdekesség. Sajnáltam, hogy az előbbire 3 napot szántam az utóbbira meg alig 3 "ép" órát.

Nem vagyok egy válogatós fajta, mégis idén nem jött be a kaja. Az árhoz képest jogos volt a "méret-mennyiség" kombináció. de azért, hogy három ebéd egymás után ugyanaz, másként elkészítve az kicsit meglepett. (Rakottkrumpli,krumplileves,paprikáskrumpli - vagy hasonló, nem bírtam megkülönböztetni, ja és + krumplipüré) A burgonya viszonylag olcsón beszerezhető és finom, de azért, hogy három fogást ugyanazokkal az összetevőkkel elkészíteni... Na mindegy.

Ismét játszhattam Dominiont és leülhettem Munchkinozni is. Kár, hogy néha aludni is kellett, legközelebb erre is keresek megoldást.

Modul véleményezése:

Hulla a kérésed alapján, én végig kerestem mesélői szemmel, hogy mire gondolhatsz, de most sem látom tisztán.

Megbízás (miért süllyedtek el a hajók? mi van a világítótoronnyal?) ->

Zátonyváros (hűha, ezekkel mi történt? Nem túl bíztató környék, nézzük meg mit titkolnak...) ->

A Sziget (Harc, Szenvedés, Halál... Ja ez amund szöveg, na mindegy Ynev hű maradtunk...) ->

Helyszínek: Világítótorony, Szentély, Barlangok, Kalózhajó (Nini, ha végigmegyünk egy vonalban a megalkotott térképen, az összes pontot érintve kellett sétálnunk. Vajon miért "cső"-re hasonlít ez?) ->

Megoldás; Kincs ami nincs. Válaszd ki a számodra kisebbik rosszat. (Megjegyezném, számomra ez volt a legkisebb gond, mert MG a cselekményeinket figyelembe véve megfelelően kimesélt minket:

Elátkozott Vidék széle, ahol 33 terhes férfi, 4 terhes nő és 10 vadembernő várakozott velünk, míg megérkezik az erioni felmentő szolgálat. Ugyanis nálunk van két hercegi sarj, akikről még nem tudták, hogy mennyire szarul vannak és értéktelenek így már...)

Ezek alapján valóban megvolt a darkfantasy. Valóban érezhettük a kockák hatalmát. (Bár szerencsére én csak kétszer dobtam 00-át az is szerencse dobás volt, de ezen kívül csak megöltem orvul 4 halembert...)

Nyomozhattunk a misztikum után. Igaz, a karaktereink NEM ÉRTHETTÉK AZ ÖSSZEFÜGGÉSEKET. Mesélőként azt kérdezném tőled, hogy beleszámoltad az apró tényt, hogy még egy 3. szintű bárdnak sem kéne, hogy fogalma legyen bármiféle kráni lovagról vagy hasonló? (Szerencsére MG ennél engedékenyebb volt, így legalább a felét adhattam a karakternek abból, amit a játékos tudott. Vajon a gorviki csapat érezhette, hogy ez egy Igere Szentély? Na és egy shadoni csoport mennyire örült volna a turisztikai látványosságoknak, amiknek a 90%-áról fogalma sem lehet...)

Értékelések:

Természetesen, mindezek ellenére egy karakterek szemszögéből leírt, Játékosi naplót kellett volna írni, amiben megírjuk a karakterek feltételezéseit, amikre nem gondolhattak, mert nem ismerik. Ha meg igen, akkor vonjuk ki belőle a játékosi képzelgéseket, s végül kapunk egy alig 3 oldalas masszát. Ezt tömörítsük le és adjunk hozzá még legalább 3 ilyet. Ja hogy a feltételezéseken és érzelmeken kívül még a modul történetét is le kellett volna írnunk?

Sebaj, megpróbáltam a lehető legstílusosabban megoldani csapat szinten. Arra majd mondhat bárki kritikát, felteszem a Csak saját Versek részbe, a Slayers Kalandnaplóját.

A kalandmodul értékelését elég egyértelműen megmutatta az amit a kalandmodul olvasása alapján láttam:

Vannak mellékszálak, azért hogy rávezessenek a fő szálra. De nehogy azt hidd, hogy a bemesélés alatt kapott küldetés az. Vagy a kijutás. Á dehogy. Igazából az egész modul arról szólt, hogy megismerd a sziget történetét. (melynek nagy részét igazából csak játékosként tudod felfogni, de az mellékes)

Ez alapján logikus, hogy egy olyan Kalandnaplót kellett volna írni, ami megmutatja, hogy igenis átjött nektek a sziget sugallta életérzés és a cserépjóslatok valamint a látomások által beadagolt múlt és jelen... (Megjegyzem a cserepek nekem külön tetszettek, sok infót megtudtak adni játékosi szemszögből, míg karakterként végig azt néztem, hogy mi a francért kéne elhinnem amit ír...)

Igazából minden Értékelést értetlenül szemlélőnek ajánlanék figyelembe egy nem eredeti célzó, de mégis annak vehető utalást (ami vicces, hogy nem is szándékos):

"Nem az a siker, ha elkerülöd a mellednek szegezett pengét, hanem ha végigtáncolsz rajta." - eme feliratot mindenki sokszor még elolvashatja az emléklapon.

A mi csapatunk megoldotta a problémákat és kikerülte az akadályokat. Sikeresen megmenekített egy csomó embert és nem haltak meg a kalandozók. Viszont az itteni elvárás nem ez volt. Ha végigszenvedtük volna az egészet és ezután teljesen semleges hangnemben megörökítettük volna kalandnaplóként, akkor akár a 0. helyezettek is lehettünk volna. Basszus, közel volt. Legközelebb megdugatom magam pár halemberrel...

Mégis, mindezek ellenére én átéreztem az aquir fájdalmas motivációját, az aquir lovag hősies önfeláldozását és a halemberek szomorú kihalásának történetét. Érdekes elemek, miért kellett ennek a bemutatásához egy kis lakatlan sziget, ahol a harcosoknak sem élvezet a küzdelem és a szociális karakterek is csak a Gurpákkal tudnak beszélgetni? (Amik nálunk Kutyapingvinek néven nagy sikert arattak, csak hogy lássátok mi végig pozitívan próbáltuk felfogni a helyzetet...)

Bárki, aki siránkozásnak vagy rágalmazásnak értelmezné a mostani írásomat az vagy olvassa el még egyszer, vagy pedig felejtse el. Ez itt az élménybeszámoló, ahol én kiadtam magamból egy keveset azon szorongó élményekből, amiket a tábor során összeszedtem.

Ismét egy remek tábor volt, ha nem lett volna alapból benne negatívum, akkor is találunk benne. Ilyen az emberi természet.

A kalandnaplóm szerintem tökéletesen vázolni fogja a maradék gondolatom egy részét.

Befejezném prédikációmat. Köszönöm még egyszer a szervezőknek a tábort, és a táborlakóknak a plusz élményeket. Valamint külön köszönöm a csapatomnak, hogy elkísértek eme útra, hogy első sorból figyelhessék egy kincsvadász bárd siralmas ágyban fetrengését miután a kaland első napján ráhibázott, hogy káosz angyalok és nőerőszakolók szigetén vannak.

(Egy külön kérés/javaslat legközelebbre:

Az emléklap nagyon tetszett, s biztos nem volt könnyű összehozni, de legközelebb kérlek inkább csináljunk húsz képet, de olyat, amin mindenkinek bemutathatóan látszik a feje :D)

Link a hozzászóláshoz

A beérkezett kalandnaplók között több olyan is volt, ami terjedelme okán lett elmeszelve, hiszen nem egy-két sorral, hanem egy-két oldallal lógott túl a megadott léptéken. Ezzel nem tudtunk mit kezdeni.

Elnézést, de erre egy csúnya magyar kötőszó jutna csak ide.... igen, valóban hosszabb lett és más stílus, de én igenis úgy érzem kitettem magamért, hogy értelmes napló szülessen. És ezt egy "kösz, vazeg" helyett egy "ez sz*r"-al díjazni szerintem bunkóság volt....

Link a hozzászóláshoz
Elnézést, de erre egy csúnya magyar kötőszó jutna csak ide.... igen, valóban hosszabb lett és más stílus, de én igenis úgy érzem kitettem magamért, hogy értelmes napló szülessen. És ezt egy "kösz, vazeg" helyett egy "ez sz*r"-al díjazni szerintem bunkóság volt....

Az általad idézőjelek közé tett szó, vagy bármilyen azzal rokonértelmű, esetleg jelentésében akárcsak nyomokban is hasonlóságot mutató szó sem szerepelt a hozzászólásomban. Semmilyen formában nem kívántam minősíteni a kérdéses anyagok tartalmát, különösképp nem bíráltam azokat. Sajnálom, hogy ez neked így jött le, én nem akartam ezzel senkit megbántani. Ami viszont tény, hogy nem lett volna sportszerű a többi csapattal szemben, ha ilyen léptékű követelményektől való eltérést figyelmen kívül hagytunk volna.

:sry:

Link a hozzászóláshoz

A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés
×
×
  • Új...