Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Beszámoló a Március 22.-én zajló OHE-IMOLa MAGUS-versenyről


Con Salamander

Üdvözlet, Kalandozók!

 

Tegnap (március 22.-én) sikeresen lezajlott az Ostromjáték Hagyományőrző Egyesület és az I.M.O.La szerepjáték tábor csapatának szervezésében megrendezésre kerülő MAGUS szerepjátékverseny.
[PRBREAK][/PRBREAK]
[ATTACH=CONFIG]279[/ATTACH]
A verseny helyszínéül a Zuglói Ifjúsági Centrum (1145 Bp, Uzsoki utca 57.) szolgált, s tíz csapat (köztük kilenc Első Törvénykönyv, és egy Új Törvénykönyv szerint játszó) mérte össze tudását. A jelentkezés díja 1500 Ft volt, melyet a szervezők teljes egészében az ajándékokra és a helyszín bérlésére fordítottak. A mesélők, szervezők és pontozók már 9 óra előtt gyülekeztek, hogy átbeszéljék a pontos teendőket, maga a játék 10 órától pontosan 18 óráig tartott. A pontozás az I.M.O.La csapat által már régóta használt módszer volt: minden csapatot három vagy négy pontozó is meghallgatott, az ő szavuk együttesen 60%-ban, a mesélőé 40%-ban számított.

 

A verseny szervezéséért Bridzsó (Nagy Brigitta) és Sir Thomas (Bánffy Tamás) voltak a felelősök, és annak ellenére, hogy első közös szervezésük volt, a rendezvény a legtöbbek szerint igen jól sikerült. A játékosok között számos, kalandozok.hu táborokat is látogató ismerős arc is jelen volt (a teljesség igénye nélkül: Felon, Jadis, Batka, Weilon, Ceripapa, Catsmile…), a kalandmesterek részéről Scylla és Con Salamander képviselte oldalunkat.

 

A versenymodult ez alkalommal Mike, Hortobágyi Miklós írta, Hazatérés címmel. Ezúttal Riera városába, Ennaim hercegségekbe vezetett a kalandozók útja, kiknek egy cselszövésekkel tarkított városban kell megállniuk a helyüket, mint az ott vezető szerepet betöltő család másodszülöttei és azok csatlósai. A karakteralkotás során előre kidolgozott karakterek közül lehetett válogatni, azonban az előtörténetben, illetve bizonyos mennyiségű képzettség-pont elköltésében szabad kezet kaptak a játékosok.

 

A verseny során csak a szerepjátékot, karakterhűséget pontozták, a modulmegoldás nem került külön díjazásra. A 3. legjobb csapat a kalandozok.hu tagjait is soraiban tudó „Horgolt mélytarisznya” nevű, csak lányokból álló csapat nyerte (KM-ük: Sir Thomas), a 2. helyen a „Kráni pusztító csirkÉK” végzett (KM-ük: Con Salamander), a győztes csapat pedig a „Kétballábas Banda” lett (KM-ük: Scylla). A legjobb csapat ajándékai között megtalálható volt a Kalandozok.hu nyomtatott modulgyűjteménye, oldalunk felajánlásából. A legjobb szerepjátékosok közül az első öt helyezett részesült jutalomban, az 5., a 4. és a 3. helyen a Kétballábas Banda bajvívója, boszorkánymestere és tolvaja végzett, míg a 2. és 1. helyen a Kráni pusztító csirkÉK csapatának Darton-paplovagja, és Harcos-tengerésze végzett.

 

A találkozó mindvégig remek hangulatban zajlott, és ígéretet kaptunk rá, hogy ez a remek kezdeményezés és együttműködés nem fog megszakadni.

 

Hazatérés
JK összefoglaló


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.



A hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...