Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
  • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Beszámoló a Március 22.-én zajló OHE-IMOLa MAGUS-versenyről


Con Salamander

Üdvözlet, Kalandozók!

 

Tegnap (március 22.-én) sikeresen lezajlott az Ostromjáték Hagyományőrző Egyesület és az I.M.O.La szerepjáték tábor csapatának szervezésében megrendezésre kerülő MAGUS szerepjátékverseny.
[PRBREAK][/PRBREAK]
[ATTACH=CONFIG]279[/ATTACH]
A verseny helyszínéül a Zuglói Ifjúsági Centrum (1145 Bp, Uzsoki utca 57.) szolgált, s tíz csapat (köztük kilenc Első Törvénykönyv, és egy Új Törvénykönyv szerint játszó) mérte össze tudását. A jelentkezés díja 1500 Ft volt, melyet a szervezők teljes egészében az ajándékokra és a helyszín bérlésére fordítottak. A mesélők, szervezők és pontozók már 9 óra előtt gyülekeztek, hogy átbeszéljék a pontos teendőket, maga a játék 10 órától pontosan 18 óráig tartott. A pontozás az I.M.O.La csapat által már régóta használt módszer volt: minden csapatot három vagy négy pontozó is meghallgatott, az ő szavuk együttesen 60%-ban, a mesélőé 40%-ban számított.

 

A verseny szervezéséért Bridzsó (Nagy Brigitta) és Sir Thomas (Bánffy Tamás) voltak a felelősök, és annak ellenére, hogy első közös szervezésük volt, a rendezvény a legtöbbek szerint igen jól sikerült. A játékosok között számos, kalandozok.hu táborokat is látogató ismerős arc is jelen volt (a teljesség igénye nélkül: Felon, Jadis, Batka, Weilon, Ceripapa, Catsmile…), a kalandmesterek részéről Scylla és Con Salamander képviselte oldalunkat.

 

A versenymodult ez alkalommal Mike, Hortobágyi Miklós írta, Hazatérés címmel. Ezúttal Riera városába, Ennaim hercegségekbe vezetett a kalandozók útja, kiknek egy cselszövésekkel tarkított városban kell megállniuk a helyüket, mint az ott vezető szerepet betöltő család másodszülöttei és azok csatlósai. A karakteralkotás során előre kidolgozott karakterek közül lehetett válogatni, azonban az előtörténetben, illetve bizonyos mennyiségű képzettség-pont elköltésében szabad kezet kaptak a játékosok.

 

A verseny során csak a szerepjátékot, karakterhűséget pontozták, a modulmegoldás nem került külön díjazásra. A 3. legjobb csapat a kalandozok.hu tagjait is soraiban tudó „Horgolt mélytarisznya” nevű, csak lányokból álló csapat nyerte (KM-ük: Sir Thomas), a 2. helyen a „Kráni pusztító csirkÉK” végzett (KM-ük: Con Salamander), a győztes csapat pedig a „Kétballábas Banda” lett (KM-ük: Scylla). A legjobb csapat ajándékai között megtalálható volt a Kalandozok.hu nyomtatott modulgyűjteménye, oldalunk felajánlásából. A legjobb szerepjátékosok közül az első öt helyezett részesült jutalomban, az 5., a 4. és a 3. helyen a Kétballábas Banda bajvívója, boszorkánymestere és tolvaja végzett, míg a 2. és 1. helyen a Kráni pusztító csirkÉK csapatának Darton-paplovagja, és Harcos-tengerésze végzett.

 

A találkozó mindvégig remek hangulatban zajlott, és ígéretet kaptunk rá, hogy ez a remek kezdeményezés és együttműködés nem fog megszakadni.

 

Hazatérés
JK összefoglaló


Kalandozók véleménye

Recommended Comments

Nincsenek megjeleníthető megjegyzések.Ülj oda az asztaltársasághoz...

Hozzájuk szólhatsz anélkül is, hogy bemutatkoznál. Ha ismert kalandozó vagy, Fedd fel kiléted hogy megismerjenek.

Vándor
Hozzászólás írása...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Formázás megszüntetése

  Only 75 emoji are allowed.

×   A hivatkozásodat beágyazta a gépszolga automatikusan.   Mutasd inkább hivatkozásként

×   A Pszi-emlékfelidézés sikeres volt.   Szerkesztőablak kiürítése

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...