Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

MagyarGergely

Fejlesztések

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Az oldalunk és hasznos alkalmazásai számos apró fejlesztéssel lett jobbá a napokban. Gilron és Sogron hű szolgáinak munkájának hála, az oldalon több újabb apróságot találhattok. 
1 - Antail rúnáinak hála, Ynev interaktív nagytérképe korszerűbb mágiával, kisebb meditációs idővel működik. 
2 - Szintén Antail főmágus varázslatai okán az Ynev térképen új zászlócska-réteg jelent meg, ami a címerekről szól. Az MG által több éve fejlesztett, mára számtalan modulban és kiegészítőben napvilágot látott ynevi címerek végre kikerülnek az oldalra és a térképről is elérhetővé válnak, így mindenki a játékának és meséjének megfelelő helyszínről válogathatja Ynev már kitalált címereit. A kezdeti próba változatok - pontosabban az első feltöltött címerek - mellett a készlet fokozatosan bővül majd. Természetesen a címereket az oldal cikkei között böngészve is ugyanúgy megtaláljátok majd. 
3 - A szószedet szócikkei immár linkként működnek, így kimásolva őket egyenesen és külön keresgetés nélkül is a megfelelő szócikkre irányíthatjátok a figyelmet, legyen az kalandmodul, kiegészítő, fórum hozzászólás, vagy bármilyen felület, ahol szükséges lehet.
4 - Megszületett a szószedet és a kronológia összekapcsolása, a már korábban beharangozott  módon. A kronológia egyes évszámainál - még itt is csak próba jelleggel találtok néhány, a jövőben majd a teljességig bővülő - találtok néhány, a témával foglalkozó szócikkeket, amit azonnal meg is lehet nézni, így ezután már könnyen, keresgetés nélkül is elolvashatók a szükséges részletek egy-egy tömören megfogalmazott eseménnyel kapcsolatban. 
Remélem, hogy sokat, és így talán még többet használjátok majd az oldalt! 
Jó mesélést, játékot, írást és fejlesztést kívánok! 
Baraad címerei

Antail
A Pyarroni Papi Szék a Gömbszentély isteni árnyékában örömmel jelentette be Pyarron város és Ynev lakóinak, hogy hosszú mérlegelést követve a Pyarroni Istencsalád visszafogadja Orwellát, a Kitaszítottat a Pyarroni Istencsalád szent kötelékébe. A városban fogvatartott ork, goblin és káoszlény rabok üdvözítőnek találták a hírt, ezzel szemben Arel vándorló hívei tiltakozásuk gyanánt élőláncot alkotva körbezárták a város szent ligetét. A bejelentés a helyi törvényhozást eddig nem tapasztalt kihívások elé állítja, hiszen az emberáldozatok bemutatása ezeddig nem volt megszokott része a városban óramű pontossággal celebrált miséknek. A bejelentésnél Ellana főpapnője ékes hangon buzdította a híveket az új pyarronita zarándokhely, az Elátkozott Vidék mielőbbi meglátogatására. A Papi Szék továbbá úgy határozott, hogy templomot emel az istennőnek. A Kigyószív Katedrális alapkövét, a Dreina és Uwel templomok között még a minap elhelyezik, és az Orwellánus hagyományokhoz hűen felszentelik, a Gömbszentély isteni árnyékában.

MagyarGergely

A Fagyvidék élete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Fagyvidék élete című írás, Greol tollából. 
A fórumon - játékok vonatkozásában - kialakult, a Déli-Határhegység környékét érintő beszélgetésekből kialakult, több, mint egy évnyi munkával készült, hatalmas cikk részletesen mutatja be a Fagyvidéknek elnevezett terület földrajzi viszonyait, történelmét, népeit és bestiáit. A forrásokat példás körültekintéssel feldolgozó írás nélkülözhetetlen bárkinek, aki ezen a vidéken tervez kalandot, vagy ír kiegészítőt. 
Jó olvasgatást, mesélést és írást kívánok mindenkinek!
A Fagyvidék élete

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Az előző fejlesztésekkel összhangban - hála Antail kiegészítő rúnáinak - frissült Ynev kronológiája és az Ynev térkép letölthető poszter változata is.
A kronológiában immár több, mint 2500, a MAGUS irodalmán túl már házi kiegészítők és modulok évszámait is megtaláljátok, emellett pedig már a kalandmodulok, mint események is bejegyzésre kerültek, ezért könnye elhelyezhetitek őket az időrendben, legyen szó egy karakter élettörténetének összeállításáról, vagy kiegészítő írásáról, mese összeállításáról.  A kronológia funkciói az eddig megszokottaknak megfelelően működnek, lehetőséget biztosítva az évszámok szerinti, de akár a kifejezésekre - vagy most más modulcímekre - való keresésre is, és természetesen lépkedni is lehet az évszámok között - ahol mára remélhetőleg minden ynevi évszám megtalálható. Amennyiben mégiscsak olyat találtok, ami nem szerepel a gyűjteményben, úgy jelezzétek azt, hogy a következő frissítésbe bekerülhessen!
Ynev poszter-térképe az interaktív nagytérkép letölthető változata, a legutóbbi, több, mint 160 új helyszínnel frissült, immár második változatot tölthetitek le, és akár kinyomtatva is használhatjátok.
Jó játékot, mesélést, írást kívánok mindenkinek! 
Ynev kronológiája
Ynev poszter-térképe

MagyarGergely

Frissült Ynev nagytérképe

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, a szerencsére már nem előszöri hírt - de mindig szívesen írom meg - miszerint újra frissült Ynev interaktív nagytérképe. 
A térképre most több, mint 160 új helyszín került rá, főleg kalandmodulok és kiegészítők kerültek feldolgozásra. Immár minden hivatalos MAGUS könyv - legyen az szabálykönyv vagy regény - kalandmodul - legyen az hivatalosan kiadott vagy házi - és minden kiegészítő helyszínét megtalálhatjátok a térképen. Ezennel fel is hívom a figyelmet, hogy aki olyat talál, amit máig nem sikerült szerepeltetni rajta, keressen meg, hogy a következő pontosításban már az is benne lehessen. 
A térkép keresője - Antail jóvoltából - továbbra is működik, tehát név alapján is megtaláljátok bármelyik, a térképen megjelenített helyet, ráadásul nem kell fejből tudni minden kacifántos ynevi nyelven elnevezett hely nevét kívülről helyesen leírni, mert az első begépelt betűkre a kereső automatikusan felajánlja a lehetőségeket, amiből csak választanotok kell. Természetesen az eddig hasznos funkciók - politikai nézetek, váltás a Psz. 3692 és Psz. 3715 évek nézete között, illetve a szűrhető jelzőzászlók rendszere továbbra is a megszokottak szerint áll rendelkezésre - ez utóbbihoz hamarosan felvételre kerül az összes kalandmodul is - hiszen a helyük már a térképen szerepel. 
Ennek a változatnak a kialakítása sem sikerülhetett volna azok nélkül, akik biztatásukkal, hozzászólásaikkal, ötleteikkel, a megtalált hibák jelzésével segítették a munkát, ahogy a kiegészítők, modulok megírói nélkül sem, akik közös MAGUS világunkat építve megálmodták ezeket a helyeket. Külön köszönettel tartozom Boomen úrnak, aki személyes tanácsadással segítette a regényéből ismert város elhelyezését, és Amudnak is, aki révén létrejöhetett az a beszélgetés. És kiemelem még Antailt, aki az árnyak között tevékenykedő mágusként biztosítja a rendszer működtetéséhez szükséges mágiát - rövid meditációs idővel. 
Jó böngészést kívánunk mindenkinek, és remélem, hogy a nagytérkép nemcsak szép, de hasznos kiegészítőnek bizonyul sok játékos és kalandmester, valamint író és alkotó számára is. Aki pedig rejtett, eddig sikeresen megbúvó, itt nem jelölt helyszínre akad a MAGUS irodalmában, jelezze, hogy a következő változat még teljesebb lehessen. 
Ynev nagytérképe

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy ismét frissült Ynev szószedete. Azt hinné az ember, hogy egy idő után már nincs sok hozzáadandó kifejezés ehhez az egyedülálló gyűjteményhez, ám az új anyagok megjelenése és a régebbiek feldolgozása rendre szép mennyiségű új kifejezést és pontosítanivalót hoz. Az új változat ismét több pontosítással, kiegészítéssel és immár több, mint 13300 szócikkel áll az Ynevet kedvelők és a részletekre és forrásokra is ügyelő játékosok és kalandmesterek rendelkezésére. A jelenlegi változatban már szinte minden kalandmodul, a legújabb cikkek, modulok és kiegészítők szókészletét is megtaláljátok.
Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is.
A szószedet technikai lehetőségei nem változtak, az eddig is hasznosnak ítélt funkciókat megtartotta, ám talán szabad kikotyognom annyit, hogy folyamatban van egy fejlesztés, ami az évszámgyűjteménnyel köti majd össze a jövőben a szószedetet. 
Mindenkinek jó olvasgatást, böngészést, keresgélést és játékot, mesélést kívánok! 
Szószedet

Antail
A 2019-es év zárásaként - immáron 17. alkalommal - ismét december 27-30 között rendeztük meg a Kalandozok.hu Téli Táborát. Ez a négy nap az év végén mindig szuper lehetőséget biztosít a táborhoz, e tábor esetében sem volt ez másképp.

Az idei TT-t visszaköltöztettük a Bakonyba, szálláshelyünkként a Bakonyi Vándor Vendégház szolgált, ahol egy szép új épületben, igényes körülmények között tudtunk megszállni. A szállás központi közösségi tere kellően nagy volt, hogy mindenki mindenkivel könnyen összefuthasson a tábor ideje alatt. Az étkezést a bakonyszentlászlói önkormányzat konyháján főzték nekünk. A szállásról és a étkezésről az élménybeszámolókban olvashattok bővebben. A Vendégház sok előnye sajnos a játékterek kellő kényelmének hiányával járt, de a csapatok leleményességének köszönhetően ezen hamar felülkerekedtek. Mivel az a célunk, hogy a tábor minden szempontból kifogástalan legyen, így várható, hogy 2020-ban kipróbálunk egy másik, ígéretesnek ígérkező táborhelyszínt.


A Tábor versenymodulját, amely eredetileg a Nyári Tábor versenymodulíró pályázatára készült, Nekdolan készítette. Megkértem Nekdolant, hogy írjon pár gondolatot a modulról. Az ő sorait olvashatjátok alább:
Másnaposok - a versenymodulról
2019-ben a játékosok Istenek és Nagyhatalmak játékszereivé váltak és nem kevesebb, mint Északfölde és Ynev megmentés lett a céljük függetlenül attól, hogy erre vállalkoztak-e vagy sem.
A játék alatt nagyjából követni lehetett, hogy a kalandozók meddig jutottak a történetben az alapján, hogy milyen megjegyzéseket tettek egyes ellenfelek harci képességeit illetően.
Főleg a tábor elején tűnt úgy, hogy a játékosok nehezen emésztik meg egy-két, de főleg egy ellenfél rendkívüli harci tehetségét a saját alacsony szintű karaktereik képességeinek fényében.
Bizony nem minden harc fair, de érdekes volt látni, hogy az eltérő csapatok sok esetben teljesen eltérő okoból találták kiegyenlítetlennek a küzdelmeket. Bizonyos tekintetben minden csapat kénytelen volt a saját keresztjét cipelni a saját játékstílusuktól függően. 
Persze voltak olyan kalandozók, akiknek jobban feküdt a kaland, de alapvetően a játékosok tudásán, kreativitásán és hozzáállásán múlott, hogy mennyire voltak képesek a nehézségeket sikerrel venni.
Köszönettel tartozom a modul megírásában segítkező fórumtagoknak:
TAO-nak és a többi mesélőnek a kritikáért és ötletekért, Bitschaknak a tesztmeséért, Cz-nek és TAO-nak a helyesírási hibák javításáért, Magyar Gergelynek a címerekért és Con Salamandernek a karakterek harci értékeinek kidolgozásáért.
- Nekdolan

Eredmények
Legjobb Csapat
La Familia Legjobb Szerepjátékosok
Kata, KisSzenty, Pistike Csapatok
Angry Beavers: BigM4c, Mosquito, Füli, MateBilic, Scylla Banara: Dryen, Xanner, Catsmile, Kata, Gábor Expendables Deluxe: tetra, Radovid, Rádzs, Elovit, Fake Steve (szellem) Falka: Kisszenty, Réq, Draglid, Kerwin, Zsömi La Familia: Lozartan, Kriszta, Viator, Pistike KM Csapat: Antail, Con Salamander, Cz, Bitschak Az 2019-es Téli Tábor emléklapjait és okleveleit köszönjük Felonnak!
Gratulálunk a díjazottaknak és mindenkinek köszönjük a játékot!
Tábori album (facebook)
Üdv, Antail & Con Salamander

MagyarGergely

Másnaposok

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon felkerült az oldalra az idei Téli Tábor kalandmodulja, ami a Másnaposok címet viseli, és Nekdolan tollából való. 
Próbáljátok ki, jó játékot és mesélést kívánok mindenkinek!
Másnaposok

MagyarGergely

Befogók

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók! 
A mai napon kikerült az oldalra a Befogók című cikk, Lord Nova tollából. 
A 2016-os, 10. Fanfár a hősökért tábor kalandmoduljának központi szereplőit a jelenhez, Psz. 3720-hoz igazítja az író. A cikk egy NJK csapatot mutat be részletesen, akik ellenfélnek vagy barátnak is jók lehetnek értő kalandmester kezében. 
(A cikk megjelent a Kronikak.hu oldalon is.)
Jó olvasgatást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek!
Befogók 3720

Hulla

Mi bújt meg a zsákban - TTK

Hulla tollából, itt Szerepjátékos világ,

Mit hozzon Nektek a Mikulás?
Egy Griffendél címeres talárt? Egy génorzó koponyát mímelő kockatartót? Egy gigantikus méretű plüss Yodát?
Neeem! Egy igazi Kalandozó sosem érheti be ilyen hétköznapi semmiségekkel. Ezzel pedig a Kalandozó Mikulás is teljes mértékben tisztában van, ezért idén valami igazán érdekeset fundált ki a számotokra. Mondjuk egy új MAGUS alapkönyvet! A neve Tiltott Törvénykönyv. A borítója sötét, sejtelmes és pentagrammás. A terjedelme kétszáznegyven oldal. Az írója én volnék, a segítőim nagy része – hiszen már két éve készül – közületek került ki. Antail mester – Darton legyen irgalmas hozzá – még egy külön honlapot is idézett mellé, amely a W W W . M A G U S T K . H U litánia citálása után a számotokra is megnyitja kapuit. Ne féljetek engedni a tiltott gyümölcs hívásának, hisz a halhatatlan lelketeknél többet úgysem tesztek vele kockára. Szóval kalandokban bővelkedő ünnepeket kívánunk Nektek! 
Üdvözlettel, Hulla
 

×
×
  • Új...