Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Silver
A hét képe
Szentély
A hét idézete
„Valakinek engedni kell, és ha én nem, majd a világ fog.” (Forrás: Merész álmok, sötét titkok 2,25/4)
A hét kifejezése
Akroll Sazaddin - Dorani (dor)
Északi tollforgató, aki a Dorani Varázslótanács kérésére írt átfogó munkát a törpék népéről. Jó 300 esztendőt töltött műve elkészítésével, alaposságára jellemző, hogy e célból még Beriquelre is áthajózott. A mű olyan részletes és tökéletes lett, hogy egyből titkosították. Csupán két másolata készült, egyiket Lar-Dorba, másikat Új-Pyarronba vitték. Igaz, az Új-Pyarronba szánt soha nem érkezett meg a térkapu túlsó oldalára…
(Forrás: Summárium, 98/1/1)
A hét cikke
A képzettségek használata
A hét kalandötlete
Egy húszas éveiben alig járó nemes kisasszony keres talpra esett kalandozókat egy olyan feladatra, ahol nagyon résen kell lenniük, és nem szabad megriadniuk a törvénytelen dolgoktól sem. De vajon egy finom úrhölgy milyen törvénytelen dologra akarja rávenni a csapatot? Úgy esett, hogy a gyerekkori legjobb barátnője hozzáment egy fiatal és tettre kész nemeshez. Szerelem volt első látásra, hiszen az udvarlója kiváló bajvívó és nagy hős hírében áll. De miután összeházasodtak, a barátnőjét messzi vidékre vitte, és sokáig nem is hallott róla. Majd egyszer egy hosszú levelet küldött neki, amiben elpanaszolta, hogy rettegésben él, gyakorlatilag rabként a kastélyban. A nemes úrnak csak dísznek kellett, hogy legyen egy jó családból származó felesége, de már az élete is veszélybe került. Segítséget kér, hogy valahogy megtudják menekíteni, míg nem késő.
A hét aranyköpése
JK (a kocsisnak): - Várj meg minket! Gondolj arra, hogy minél szörnyűbb dolog történik, annál több pénzt kapsz.
MagyarGergely

Rungachys Tőre

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv Kalandozók!
Kikerült az oldalra a Rungachys Tőre című írás, Magyar Gergely tollából. 
A régi Lavarhion magazin egyik számában megjelent cikk egy ereklye körüli vizsgálódásokat írja le egy ynevi karakter szemszögéből. 
Jó olvasást, játékot és mesélést mindenkinek!
Rungachys Tőre
Silver
A hét képe
Kedves házikó
A hét idézete
„Nem csak a kiváltságosok joga a bosszú.” (Kék éjszakák árnyai,123/2)
A hét kifejezése
A Kagjú-ház és a barbár Itekija - Enoszukei (eno)
Egyike Enoszuke leghíresebb Daimai színműveinek.
(Forrás: Enoszuke, 90/5)
A hét cikke
A tolvajok enciklopédiája
A hét kalandötlete
Az egyik JK régi jó barátjának halálhírét kapja, s meghívják a temetésre. Mikor odaér a csapat az eltávozott barát családjának kúriájába, kiderül, hogy még a teste sincs meg. Valami rejtélyes dolog történt, mert csupán néhány személyes tárgyát, egy ruhadarabot, a fegyverét és nagyon sok vért találtak, ezeket is a kúria egyik használaton kívüli szobájában. Mi történhetett? Ki ölhette meg és miért? Egy régi barát erőszakos halála nem maradhat felderítetlen...
A hét aranyköpése
KM: - Inkább ne is dobj, mert aztán még elrontod…
MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Kikerült az oldalra egy újabb meséléstechnikával foglalkozó cikk, Magyar Gergely tollából. 
A Tapasztalati pontok, értékelés című írás elsősorban a mesélőknek és kalandmestereknek szól, és a tapasztalati pontokkal foglalkozik. Jó olvasgatást és mesélést!
Ne feledjétek, mindenki értékelhet és véleményének helye van a cikkek utáni (alul) részben. 
Tapasztalati pontok, értékelés
MagyarGergely

Sakuri Zöld lovagrend

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Kikerült az oldalra a sakuri Zöld lovagrend leírása Con Salamander és MG tollából. 
A cikk egy ereni lovagrendet mutat be röviden, kitérve történetükre, felépítésükre, heraldikai szokásaikra és fegyvereikre is, a leírások mellett pedig játéktechnikát is találtok ennek az alkasztnak a játékba illesztéséhez. 
Jó olvasgatást, játékot és mesélést!
sakuri Zöld lovagrend
MagyarGergely

Radwil városa

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Felkerült az oldalra Radwil városának leírása, Büki Szabolcs tollából. 
A cikk részletesen ismerteti egy quironeiai kalózváros történetét, felépítését, környezetét és lakóit, klánjait, képekkel, címerrel és térképpel kiegészítve, ideális tengeri kalandhelyszínként. 
Jó olvasgatást, játékot és mesélést!
Radwil városa
Silver
A hét képe
Ismeretlen utakon
A hét idézete
„Tartani a haláltól nem gyávaság.” (Della bábjai,15/7)
A hét kifejezése
Atte la Velas - Erioni (eri)
Erioni boszorkányszekta. Aszisz nevének jelentése Ölelő karok. Egy, az abasziszi Vérajkúak klánjából elszármazott boszorkány, Thyelin Argasso alapította. A rendtagok örökölték az asziszok magas szintű mágiáját, de a harciasságukat nem. Védelmük érdekében a rend mágikusan kondicionált teremtményeknek adott életet, akik a fejvadászokkal is felveszik a versenyt. Ők a digirek, akiket javarészt alacsonyabb rendű elfszabásúakból, pl. goblinokból fejlesztettek ki.
(Godorai őrjárat, 235-236)
A hét cikke
Elfeledett fegyverek - a kés
A hét kalandötlete
Az egyre gyakoribb rabló támadások miatt, a csapat egy kis karavánt kísér a sivatagban. Az útnak már a felénél járnak, amikor a homok megindul, és az egész karavánt elnyeli a föld. Mikor magukhoz térnek az első döbbenetből, és fényt gyújtanak, észre veszik, hogy valamilyen ősi rom egyik csarnokában vannak. A karaván tagjai közül páran meghaltak, és sokan megsérültek. Most pedig ki kell juttatni őket innen...
A hét aranyköpése
KM: - Az atyáról mindent elárul, hogy kegyetlenkedés miatt kirúgták az inkvizíciótól…
Con Salamander
Az idei, XV. Nyári Tábornak is vége egy ideje, a beszámoló előtt ki kellett pihenni magunkat.  Azért - így két héttel a tábor vége után - végül sikerült összehozni.
Sok játék és kevés alvás - amint az várható volt, leginkább ez jellemezte a táborlakók életét az idén megrendezett XV. Kalandozok.hu Nyári Táborban - melyet Július 5. és 9. között rendeztünk meg, Gyömrőn, a Teleki kastélyban. A táborban tizenegy csapat mérte össze tudását egy rendhagyó, rendkívül magas szintre írt versenymodulban - mely az Amikor megállt az idő nevet viseli - és már elérhető a cikkgyűjteményben.
A versenyen az első három csapatot, és a legjobb három egyéni teljesítményt díjaztuk. A harmadik csapat a First Class (Weilon, Réq, Sztera, Daelon, Morrick), a második a Fényhozók (Batka, Felon, Eric, Renegát), míg az érmeket is átvevő győztes csapat a Pyarroni Portyázók (Alga, Kati, Zoli, Neko, Dekker) egysége lett. Az egyéni díjazottaknál a harmadik hely Catsmileé, a második Scylláé lett, a győztesnek járó vándorkupát, és az egyedi Ynev-térképet idén Alec Baldwin vihette haza. Az Ynev-kvízt a Csipás csapat (Catsmile, Messor, Shordanus, Nekdolan négyes) nyerte.
Említésre méltó, hogy az alternatív szerepjáték délutánon megjelenő két íróval - Malcolm J. Hunt és Luis Saul  érkezett hozzánk - remek beszélgetéssel kezdődött a versenymodul lejátszása utáni időszak - a szombat délután. A tizenegy csapaton és kalandmestereiken kívül számos vendég érkezett - meglepetésünkre nem csak szombat délutánra, egy-egy rövid játék erejéig, hanem más napokon is, sőt, olyanok is voltak, akik több napot maradtak, vagy akár az egész táborban is részt vettek - a versenymodulban való játék vagy mese nélkül. Vendégekkel együtt a teljes létszám megközelítette a nyolcvan főt, ami - a tábori csapatlimit villámgyors betelésével összhangban - azt mutatja, hogy szerencsére igen nagy az érdeklődés az ilyen rendezvények iránt. 
Ki szeretném emelni a táborozók korrekt hozzáállását - a szervezőknek (Felon, Antail, TAO és jómagam) igen kevés teendőjük volt, érzésünk szerint minden jól sikerült (egy-két kisebb botlástól és incidenstől eltekintve), ezért hálásak vagyunk mindenkinek. Személy szerint nagyon jól éreztem magamat, de a részleteket már kifejtettem az élménybeszámolók témájában, ahol továbbra is várjuk mindenki beszámolóját! Aki rendelkezik fényképekkel a táborból, az ne legyen rest felkeresni Antailt vagy engem - hogy megoszthassuk a közösség többi tagjával is azokat.
Remélem, hogy találkozunk még mindenkivel!

Fogadjátok szeretettel Gábor alkotását: Ó-Pyarron Epilógus

Silver
A hét képe
A város ostroma
A hét idézete
„Minél több homokot markolsz, annál több folyik ki az ujjaid közül.” (dzsad mondás - 2TK)
A hét kifejezése
Mana - Általános (alt)
Mágikus energia, szellemi esszencia, kisebb egységekben a varázslatok építőköve, azok nyersanyaga. Egyes megfogalmazás szeint a valóság megváltoztatásának lehetősége. Az anyagi és éteri világokat egyaránt áthatja, áramlatai, fókuszpontjai pontosan kimutathatók. Maga az anyag, illetve az energia, eszerint az értelmezés szerint maga a mindenség szövete. Hetedkori elképzelések szerint egyfajta hálóban veszi körül az anyagi világot. A hozzáértők számára ennek áramlataiból, csomópontjaiból idézhető és formázható. Anyaghoz kötve mágikus tárgyak készíthetők a segítségével.
(Toroni krónikák, 327/4; Hallgat az ég, 319/3)
A hét cikke
A kráni pszi
A hét kalandötlete
Egy kis bányászfaluba vetődtök utatok során, ahol látván talpraesett fegyverforgató csapatotokat, a helyi bányászok vezetője felkér titeket, hogy menjetek fel a bányákhoz, mert nagy bajban vannak. A gondok pár hónappal ezelőtt kezdődtek, amikor az egyik bányász eltűnt, és nem is találták meg többet. Később furcsa neszezésre lettek figyelmesek az egyik tárnában, amit egy újabb bányász eltűnése követett. Onnantól kezdve a bányászok nem voltak hajlandók oda bemenni. Viszont most már az eddig használt bányák több, mint felét le kellett zárni, így pedig olyan kevés vasércet tudnak a felszínre hozni, ami nem elegendő az itteniek megélhetéséhez sem. Busásan megfizetnek titeket, ha utánajártok, mi garázdálkodik a bányákban, és elkergetitek onnan.
A hét aranyköpése
JK1: - Elfutottál!
JK2: - Nem futottam el! Csak kimentem a hátsó ajtón…
Silver
A hét képe
A magiszter szobája
A hét idézete
„Az arcátlanság egy határon túl bénítóan hat a környezetre.” (Kék éjszakák árnyai,258/2)
A hét kifejezése
Erigowi mézbor - Erv (erv)
Híres erigowi édes fehérbor. Palackja úgy fél ezüst.
(Erioni harsona)
A hét cikke
Ynevi hajók
A hét kalandötlete
Hosszú hajóúton keltek át a tengeren egy háromárbocos vitorlással. Békésen telnek a napok, miközben meg lehet ismerkedni a többi utassal. Egészen kezditek megszeretni a tengeri utak gyönyörűségét, és már a hajó imbolygása ellenére is el tudtok aludni. Egyik éjszaka, hatalmas robajlásra riadtok fel, a hajó vészesen megdől, van aki az ágyából is kiesik. Kiáltozások közepette mentek fel a fedélzetre megnézni, hogy mi történt. A látvány megdöbbentő, ugyanis egy másik nagy hajó ütközött neki a tiéteknek, és szakította át az oldalát több helyen. Amikor megnézitek, látjátok, hogy a másik hajón csak halottak vannak. Hogy szomjan haltak, betegség végzett velük, netán valami szörnyeteg, azt egyelőre nem tudni. Jobb, ha mielőbb kiderítitek…
A hét aranyköpése
Barbár: - Azt hiszem, nem vagyok tisztában a nyelvi fonémákkal…
×