Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Antail
A 2019-es év zárásaként - immáron 17. alkalommal - ismét december 27-30 között rendeztük meg a Kalandozok.hu Téli Táborát. Ez a négy nap az év végén mindig szuper lehetőséget biztosít a táborhoz, e tábor esetében sem volt ez másképp.

Az idei TT-t visszaköltöztettük a Bakonyba, szálláshelyünkként a Bakonyi Vándor Vendégház szolgált, ahol egy szép új épületben, igényes körülmények között tudtunk megszállni. A szállás központi közösségi tere kellően nagy volt, hogy mindenki mindenkivel könnyen összefuthasson a tábor ideje alatt. Az étkezést a bakonyszentlászlói önkormányzat konyháján főzték nekünk. A szállásról és a étkezésről az élménybeszámolókban olvashattok bővebben. A Vendégház sok előnye sajnos a játékterek kellő kényelmének hiányával járt, de a csapatok leleményességének köszönhetően ezen hamar felülkerekedtek. Mivel az a célunk, hogy a tábor minden szempontból kifogástalan legyen, így várható, hogy 2020-ban kipróbálunk egy másik, ígéretesnek ígérkező táborhelyszínt.


A Tábor versenymodulját, amely eredetileg a Nyári Tábor versenymodulíró pályázatára készült, Nekdolan készítette. Megkértem Nekdolant, hogy írjon pár gondolatot a modulról. Az ő sorait olvashatjátok alább:
Másnaposok - a versenymodulról
2019-ben a játékosok Istenek és Nagyhatalmak játékszereivé váltak és nem kevesebb, mint Északfölde és Ynev megmentés lett a céljük függetlenül attól, hogy erre vállalkoztak-e vagy sem.
A játék alatt nagyjából követni lehetett, hogy a kalandozók meddig jutottak a történetben az alapján, hogy milyen megjegyzéseket tettek egyes ellenfelek harci képességeit illetően.
Főleg a tábor elején tűnt úgy, hogy a játékosok nehezen emésztik meg egy-két, de főleg egy ellenfél rendkívüli harci tehetségét a saját alacsony szintű karaktereik képességeinek fényében.
Bizony nem minden harc fair, de érdekes volt látni, hogy az eltérő csapatok sok esetben teljesen eltérő okoból találták kiegyenlítetlennek a küzdelmeket. Bizonyos tekintetben minden csapat kénytelen volt a saját keresztjét cipelni a saját játékstílusuktól függően. 
Persze voltak olyan kalandozók, akiknek jobban feküdt a kaland, de alapvetően a játékosok tudásán, kreativitásán és hozzáállásán múlott, hogy mennyire voltak képesek a nehézségeket sikerrel venni.
Köszönettel tartozom a modul megírásában segítkező fórumtagoknak:
TAO-nak és a többi mesélőnek a kritikáért és ötletekért, Bitschaknak a tesztmeséért, Cz-nek és TAO-nak a helyesírási hibák javításáért, Magyar Gergelynek a címerekért és Con Salamandernek a karakterek harci értékeinek kidolgozásáért.
- Nekdolan

Eredmények
Legjobb Csapat
La Familia Legjobb Szerepjátékosok
Kata, KisSzenty, Pistike Csapatok
Angry Beavers: BigM4c, Mosquito, Füli, MateBilic, Scylla Banara: Dryen, Xanner, Catsmile, Kata, Gábor Expendables Deluxe: tetra, Radovid, Rádzs, Elovit, Fake Steve (szellem) Falka: Kisszenty, Réq, Draglid, Kerwin, Zsömi La Familia: Lozartan, Kriszta, Viator, Pistike KM Csapat: Antail, Con Salamander, Cz, Bitschak Az 2019-es Téli Tábor emléklapjait és okleveleit köszönjük Felonnak!
Gratulálunk a díjazottaknak és mindenkinek köszönjük a játékot!
Tábori album (facebook)
Üdv, Antail & Con Salamander

MagyarGergely

Másnaposok

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon felkerült az oldalra az idei Téli Tábor kalandmodulja, ami a Másnaposok címet viseli, és Nekdolan tollából való. 
Próbáljátok ki, jó játékot és mesélést kívánok mindenkinek!
Másnaposok

MagyarGergely

Befogók

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók! 
A mai napon kikerült az oldalra a Befogók című cikk, Lord Nova tollából. 
A 2016-os, 10. Fanfár a hősökért tábor kalandmoduljának központi szereplőit a jelenhez, Psz. 3720-hoz igazítja az író. A cikk egy NJK csapatot mutat be részletesen, akik ellenfélnek vagy barátnak is jók lehetnek értő kalandmester kezében. 
(A cikk megjelent a Kronikak.hu oldalon is.)
Jó olvasgatást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek!
Befogók 3720

Hulla

Mi bújt meg a zsákban - TTK

Hulla tollából, itt Szerepjátékos világ,

Mit hozzon Nektek a Mikulás?
Egy Griffendél címeres talárt? Egy génorzó koponyát mímelő kockatartót? Egy gigantikus méretű plüss Yodát?
Neeem! Egy igazi Kalandozó sosem érheti be ilyen hétköznapi semmiségekkel. Ezzel pedig a Kalandozó Mikulás is teljes mértékben tisztában van, ezért idén valami igazán érdekeset fundált ki a számotokra. Mondjuk egy új MAGUS alapkönyvet! A neve Tiltott Törvénykönyv. A borítója sötét, sejtelmes és pentagrammás. A terjedelme kétszáznegyven oldal. Az írója én volnék, a segítőim nagy része – hiszen már két éve készül – közületek került ki. Antail mester – Darton legyen irgalmas hozzá – még egy külön honlapot is idézett mellé, amely a W W W . M A G U S T K . H U litánia citálása után a számotokra is megnyitja kapuit. Ne féljetek engedni a tiltott gyümölcs hívásának, hisz a halhatatlan lelketeknél többet úgysem tesztek vele kockára. Szóval kalandokban bővelkedő ünnepeket kívánunk Nektek! 
Üdvözlettel, Hulla
 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy a mai nap kikerült az oldalra a Néhány megjegyzés a nomád sámánok szellemvarázsával kapcsolatban című írás, Greol tollából. 
Ez a tudományos alapossággal megírt cikk - ahogy hosszú címe is mutatja - a sámánok szellemvarázsával, a szellemekkel foglalkozik, elméleti, világismereti és mágiaelméleti kérdéseket egyaránt boncolgatva, példás módon átfogóan kezelve a MAGUS ezzel kapcsolatos régebbi és újabb forrásait is. 
A figyelme fórumozók már ismerhetik Greol nevét, hiszen a fórumon is zászlóvivője volt ennek a témának - és nem árulok el nagy titkot, hogy ezzel még nincs vége munkásságának - de most végre elkészült ez a nagy munka. Bátram ajánlom ezt az egyedülálló és a témában  bizonnyal meghatározó írást mindenkinek, akit a sámánok, a szellemek kérdése foglalkoztat a MAGUS-ban. 
Jó olvasást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek! 
Néhány megjegyzés a nomád sámánok szellemvarázsával kapcsolatban

TAO
Sziasztok Táborlakók!
Örömmel jelentjük, hogy a jövő évi Nyári Tábor kalandmoduljára készített kérdőívet közel 50 fő töltötte ki és küldte vissza érvényesen, így a szervezők ezt a kérdőív kezdeményezést egyöntetűen elfogadták! 
A 2020. évi Nyári Tábor MAGUS kalandmoduljának készítése során megpróbálunk a kérdőívek eredményeire építeni a legjobb tudásunk szerint. A kalandmodul írói: @Hulla és @TAO.
Az eredmények kiértékelése és értelmezése még nem történt meg, de amint megtörténik - vélhetően 1-2 héten belül -, ezt közzé fogjuk tenni, megosztjuk veletek is! A kérdőívvel kapcsolatos további információk itt lesznek megosztva, kérdés esetén is ide írhattok: https://kalandozok.hu/topic/1528-kalandozokhu-nyt2020-előjáték-kérdőív-izgalom/
Nagyon köszönjük nektek, hogy megtettétek ezt a visszajelzést! Nagy örömet (és kihívást ) szereztetek ezzel nekünk! 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Elérkezett az idő, hogy eredményt hirdessek az Ynev nagytérképének legutóbbi frissítésekor meghirdetett játékban. 
A feladat az volt, hogy találjatok meg a térképre felkerült új helyszínek közül legalább tízet. Röviddel a meghirdetés után elgondolkodtam, hogy lehet, hogy egy lehetetlen feladat elé állítottam a vállalkozó szellemű, Ynev térképét rendszeresen tanulmányozó kalandozókat, de kiderült, mégsem. Noha a feladat nyilvánvalóan nem volt könnyű, mégis akadt olyan, aki sikerrel teljesítette - igaz, az aktivitás nyújt némi segítséget a jövőbeni kihívások állításánál  
A felhívásra egyetlen értékelhető anyag érkezett be, Lozartan kalandozótól. 
Azért, mivel megígértem, megtartottam a sorsolást az eredményes beküldők között, és hogy-hogy nem, Lozartan nevét sikerült kihúznom
Így hát örömmel jelentem be, hogy a térképes játék győztese:
Lozartan
Gratulálok neki, és bizony joggal érdemli meg az egy kalandozók arany jutalmat. Mivel hiba nélkül sorolt tíz újonnan felkerült - és hát nem túl nagy, ismert vagy jelentős - helyszínt az újak közül, joggal tekinthetünk rá Ynev térképének szakértőjeként. 

TAO
Kedves Táborlakók!
Mint többségetek értesült róla, tegnap kiküldésre került számotokra a korábban beharangozott kérdőív a 2020. évi Nyári Tábor MAGUS moduljával kapcsolatban.
A kérdőív tartalmát és linkjét ebben a hírben szándékosan nem osztjuk meg, ugyanis egyelőre nem a széleskörű szerepjátékosok körének, hanem csak Kalandozok.hu táborlakóknak szánjuk.
Elvileg minden táborlakó kapott róla emailt a számunkra korábban megadott emailcímére.
Ha táborbajárónak tartod magad, és te nem kaptál,
ellenőrizd az emailcímedet, amit megadtál nekünk, nézd meg a Spam és a Promo mappákat is, hátha a levelezőrendszered oda sorolta a levelet, ha nem érkezett meg, írj egy pszi üzenetet az emailcímeddel TAOnak, és elküldjük neked!  
A kérdőívvel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket bátran jelezzétek ide: 
 
 
 A kérdőív kitöltésére 2019. szeptember 8. 23:59-ig van időtök, nagyon várjuk a visszajelzéseiteket!
 
Üdv,
Hulla, TAO, és a Szervezők

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy a közelmúltban történt térképfrissítés árnyékában - azzal összefüggésben - bővült és frissült Ynev szószedete is. Számos új kifejezést, pontosítást találhattok a szócikkek egyre bővülő készletében, ami mára megközelítette a 12500 szócikkes méretet. Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is. 
Egy apróbb, ám remélhetően hasznos fejlesztés az is, ami a cikkgyűjteményben történt, ami már a lista nézetben is mutatja a cikkhez rendelt címkéket. (pl. kalandmoduloknál a helyszín, javasolt tapasztalati szint, időpont). Ezekkel lehetőség van a hasonló címkékkel ellátott cikkek listázására is, és főmágusunk tervei szerint hamarosan a cikkek közötti keresésnél is lesz lehetőség a címkékre rákeresni. A cikkek már jó ideje folyamatosan kapják a címkéket a jobb kereshetőség céljából, de természetesen a korábban feltöltött cikkek esetében is folyamatosan zajlik a címkék pontosítása. 
Ynev szószedete

MagyarGergely

Szeráfi alku

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldal cikkei közé a Szeráfi alku címet viselő írás, Daraboló tollából. 
Raoul Renier terjedelmes, érdekes, és állítom, nagy sikerű Rúna- (és később több helyen is megjelent) cikke után számolatlanul születtek az ezt a mágiaformát valahogyan a játékszabályok közé beilleszteni próbáló megoldások, amik szerintem - sajnos - gyalázatosan sikeredtek, vagy az alapvetést nem tudták a szerzők megérteni, vagy a kidolgozásába nem fektettek elég erőt. Én ezt tartom az első olyan megoldásnak, ami alapelveiben, és alkalmazhatóságában is megfelelő, nem túlbonyolított és "hasonlít" a MAGUS eredeti rendszerére is. Olvassátok és ha tetszik, használjátok ynevi kalandjaitokhoz. 
Szeráfi alku

×
×
  • Új...