Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

TAO
Sziasztok Táborlakók!
Örömmel jelentjük, hogy a jövő évi Nyári Tábor kalandmoduljára készített kérdőívet közel 50 fő töltötte ki és küldte vissza érvényesen, így a szervezők ezt a kérdőív kezdeményezést egyöntetűen elfogadták! 
A 2020. évi Nyári Tábor MAGUS kalandmoduljának készítése során megpróbálunk a kérdőívek eredményeire építeni a legjobb tudásunk szerint. A kalandmodul írói: @Hulla és @TAO.
Az eredmények kiértékelése és értelmezése még nem történt meg, de amint megtörténik - vélhetően 1-2 héten belül -, ezt közzé fogjuk tenni, megosztjuk veletek is! A kérdőívvel kapcsolatos további információk itt lesznek megosztva, kérdés esetén is ide írhattok: https://kalandozok.hu/topic/1528-kalandozokhu-nyt2020-előjáték-kérdőív-izgalom/
Nagyon köszönjük nektek, hogy megtettétek ezt a visszajelzést! Nagy örömet (és kihívást ) szereztetek ezzel nekünk! 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Elérkezett az idő, hogy eredményt hirdessek az Ynev nagytérképének legutóbbi frissítésekor meghirdetett játékban. 
A feladat az volt, hogy találjatok meg a térképre felkerült új helyszínek közül legalább tízet. Röviddel a meghirdetés után elgondolkodtam, hogy lehet, hogy egy lehetetlen feladat elé állítottam a vállalkozó szellemű, Ynev térképét rendszeresen tanulmányozó kalandozókat, de kiderült, mégsem. Noha a feladat nyilvánvalóan nem volt könnyű, mégis akadt olyan, aki sikerrel teljesítette - igaz, az aktivitás nyújt némi segítséget a jövőbeni kihívások állításánál  
A felhívásra egyetlen értékelhető anyag érkezett be, Lozartan kalandozótól. 
Azért, mivel megígértem, megtartottam a sorsolást az eredményes beküldők között, és hogy-hogy nem, Lozartan nevét sikerült kihúznom
Így hát örömmel jelentem be, hogy a térképes játék győztese:
Lozartan
Gratulálok neki, és bizony joggal érdemli meg az egy kalandozók arany jutalmat. Mivel hiba nélkül sorolt tíz újonnan felkerült - és hát nem túl nagy, ismert vagy jelentős - helyszínt az újak közül, joggal tekinthetünk rá Ynev térképének szakértőjeként. 

TAO
Kedves Táborlakók!
Mint többségetek értesült róla, tegnap kiküldésre került számotokra a korábban beharangozott kérdőív a 2020. évi Nyári Tábor MAGUS moduljával kapcsolatban.
A kérdőív tartalmát és linkjét ebben a hírben szándékosan nem osztjuk meg, ugyanis egyelőre nem a széleskörű szerepjátékosok körének, hanem csak Kalandozok.hu táborlakóknak szánjuk.
Elvileg minden táborlakó kapott róla emailt a számunkra korábban megadott emailcímére.
Ha táborbajárónak tartod magad, és te nem kaptál,
ellenőrizd az emailcímedet, amit megadtál nekünk, nézd meg a Spam és a Promo mappákat is, hátha a levelezőrendszered oda sorolta a levelet, ha nem érkezett meg, írj egy pszi üzenetet az emailcímeddel TAOnak, és elküldjük neked!  
A kérdőívvel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket bátran jelezzétek ide: 
 
 
 A kérdőív kitöltésére 2019. szeptember 8. 23:59-ig van időtök, nagyon várjuk a visszajelzéseiteket!
 
Üdv,
Hulla, TAO, és a Szervezők

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy a közelmúltban történt térképfrissítés árnyékában - azzal összefüggésben - bővült és frissült Ynev szószedete is. Számos új kifejezést, pontosítást találhattok a szócikkek egyre bővülő készletében, ami mára megközelítette a 12500 szócikkes méretet. Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is. 
Egy apróbb, ám remélhetően hasznos fejlesztés az is, ami a cikkgyűjteményben történt, ami már a lista nézetben is mutatja a cikkhez rendelt címkéket. (pl. kalandmoduloknál a helyszín, javasolt tapasztalati szint, időpont). Ezekkel lehetőség van a hasonló címkékkel ellátott cikkek listázására is, és főmágusunk tervei szerint hamarosan a cikkek közötti keresésnél is lesz lehetőség a címkékre rákeresni. A cikkek már jó ideje folyamatosan kapják a címkéket a jobb kereshetőség céljából, de természetesen a korábban feltöltött cikkek esetében is folyamatosan zajlik a címkék pontosítása. 
Ynev szószedete

MagyarGergely

Szeráfi alku

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldal cikkei közé a Szeráfi alku címet viselő írás, Daraboló tollából. 
Raoul Renier terjedelmes, érdekes, és állítom, nagy sikerű Rúna- (és később több helyen is megjelent) cikke után számolatlanul születtek az ezt a mágiaformát valahogyan a játékszabályok közé beilleszteni próbáló megoldások, amik szerintem - sajnos - gyalázatosan sikeredtek, vagy az alapvetést nem tudták a szerzők megérteni, vagy a kidolgozásába nem fektettek elég erőt. Én ezt tartom az első olyan megoldásnak, ami alapelveiben, és alkalmazhatóságában is megfelelő, nem túlbonyolított és "hasonlít" a MAGUS eredeti rendszerére is. Olvassátok és ha tetszik, használjátok ynevi kalandjaitokhoz. 
Szeráfi alku

MagyarGergely

Frissült Ynev nagytérképe

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy ismét frissült Ynev interaktív nagytérképe. 
Több új helyszín, pontosítás, elérhető várostérkép - mint például Erion - érhető el ezentúl. A térkép viszonylag teljes változatával persze lelassult a fejlesztés ezen része, ám a folyamatos munka, szószedet fejlesztés, az új kalandmodulok és egy-két régebbi könyv, írás újra, alaposabb, a mai igények szerinti feldolgozása mindig eredményez egy pár új, eddig nem jelölt helyszínt Ynev nagytérképére. Persze, ezek többségéhez már rá kell közelíteni a térképre. 
Természetesen az eddig megszokott rétegek, idők, zászlócskák, azok szűrési lehetősége, a hozzákapcsolt kiegészítők (egyre bővülő formában) és a név szerinti keresésé továbbra is elérhető. 
Használjátok továbbra is sokat és eredményesen, ynevi hangulatban. Jó barangolást mindenkinek! 
Ynev nagytérképe
JÁTÉK!
Játékra invitálok minden, Ynev térképét szerető, használó és gyakran nézegető kalandozót!
A térképre több, az előző változathoz képes is új* helyszín került fel. Találj meg ezekből 10-et, és nyerj! A 10-es listákat nekem kell elküldeni, "Ynev térkép" jeligével. A beküldés határideje 2019.08.31. 24,00. A sikeres beküldők között egy aranyat** sorsolunk ki az Erioni Hercegi Bankház jóvoltából. 
- A listán 10 új hely nevének kell szerepelnie. Ha nem új is van közötte, a beküldő kiesik a játékból. 
- Az a lista, amin 10-nél több földrajzi név is szerepel, nem vehet részt a játékban. 
- Egy személy csak egyetlen listát küldhet, azzal vehet részt a játékban. 
- A kalandozók szerkesztői (bocs  ) nem vehetnek részt a játékban. Még én sem  .
- Az elbíráló én leszek. A résztvevők nicknevét és eredményét, valamint a nyertes nickjét nyilvánosságra hozom, itt, hír formájában.
 
* Az előző verzióhoz képest.
** A kalandozók táborokban díjakra beváltható kalandozók váltó, egy arany értékben.

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Kalandmesteri kivágós segédlet címet viselő képgyűjtemény, Jakab Zoltán munkája. 
A szokatlan stílusú cikk számtalan szép, színes képet gyűjt össze és tár elétek tematikus rendben, segítendő a mesélést. Aki a szemléletes leírások mellett szívesen használ kész képeket is, annak sokat segíthet akár mesélés közben, akár a mesére való felkészülés - és képek keresésének - időszakában a rendezett formában felvonultatott több száz kép. 
Jó nézegetést, mesélést mindenkinek! 
Kalandmesteri kivágós segédlet

Felon
Üdvözlések!
 
Egy szeptemberi hétvégére ajánlunk Nektek programot.
Gyere és játssz velünk a IV. KamaraLarp hétvégén!
Mi az a LARP? Az élő szerepjáték (LARP, live action role-playing game) a hagyományos szerepjátékból alakult ki.  A kamaralarpon nem feltétlenül öltözünk jelmezbe (bár lesznek idén is báli jellegű játékok, melyek fényét ruhákkal is emeljük), ám teljes fizikai valónkkal hozzuk a választott karaktert. Mozdulatokkal, verbálisan, és teljes megélésben a karakter milliőjében létezünk, mely élmény lehetőséget nyújt önmagunk mélyebb megismerésére is. 
Idén festői környezetben a bánki Öko-land gerendaházaiban várunk titeket, ahol kényelmes szállást és teljes ellátást biztosítunk. A hosszú hétvégén 6 blokkban, összesen 10-14 játékot, kapcsolódó előadást és műhelymunkát tartunk. Jellemzően 2-6 párhuzamosan futó program közül választhatsz az ismertebb régebbi játékok illetve a most debütáló új alkotások közül.
Nagy örömünkre szolgál, hogy az előző évek résztvevői komoly közösségé, baráti társasággá kovácsolódtak. Hogy ezt tovább erősítsük, már nem csak három szűk napotok lesz tartalmas időt együtt tölteni, hanem egy további nappal megtoldott hosszú hétvége áll majd rendelkezésetekre.
Nem probléma, ha még nem voltatok hasonlón, lesz olyan etapunk a hétvégén, ami felkészít arra, hogy mire is számíthat a játékos, és technikákkal segítünk abban, hogy minél teljesebb élményt vihessetek haza a játékokról.

Játszatok velünk egy hétvégén át, mert, ahogy Csukás István fogalmaz:
“Játszani legalább ketten kell, de inkább tízen, húszan, mert a közös játék a legnagyobb dolog az életben.”
 
 Bővebb információkat találsz a fb eseménynél: https://www.facebook.com/events/336545643674832/
Továbbá a játék honlapján: https://larp.ostromjatek.hu/
 
Ha szeretnél izgalmas élményekkel gazdagodni, ne habozz, jelentkezz, és tölts velünk egy olyan hétvégét, melyen új kapuk nyílnak a játék világába!
 
Várunk szeretettel
Felon, és az Ostromjáték szervezői

Antail
A Kalandozok.hu XVII. Nyári Tábora Tokaj városában került megrendezésre 2019. július 3-7 között. Minden évben azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a Tábor számára tökéletes szálláshelyet, amely minden felmerülő igényt kielégíthet. Az idei szálláshely erős volt a szobák tagoltságát, vizesblokkokk színvonalát és a környéken elérhető éttermek és boltok ellátottságát tekintve, viszont néhány tekintetben elmaradt az eddigi évek megszokott előnyeitől, mint pl. hozzáférés sportpályákhoz, vagy pl. hűs parkos részekhez.
A táborban 66 állandó táborlakó vett részt, amely a vendégekkel együtt a tábor folyamán 70 főre bővült.
A tábor során a táborlakók számtalan különböző táblás- és szerepjátékkal megismerkedhettek meg úgy, mint többek közt: Gyilkos játék (Neko), Marvel Super Heroes RPG (Daelon), KULT (Sir Thomas), M.A.G.U.S. Tiltott Törvénykönyv (Hulla), Trónok Harca (Dekker), Warhammer (Crowstone), Zombicide Black Plague (Shordanus). A kártyajátékokat most nem emelem ki külön, mert számtalanul jelen volt mindenféle.
Az idei táborban már a fórumon egyeztetés előzte meg a Kalandozók Bárdjainak műsorát, ebből egy életkép a táborból:
A tábor M.A.G.U.S. szerepjáték versenyén 12 csapat indult, melyből 7 db 4 fős és 5 db 5 fős volt. A XVII. Nyári Tábor versenymodulját Bitschak és Paci készítették, amely az Északi Kavalkád címet viselte és a Dwyll Unióba irányította el a kalandozócsapatokat. 
A szerepjáték versenyhez idén is a Kalandozok.hu Értékelési Rendszerét alkalmaztuk, amelyet egyedülálló módon mind a játékosok, mind pedig a kalandmesterek elektronikus úton használnak az egyes napok játékai után. A technológia azáltal, hogy folyamatosan fejlesztjük azokkal a dolgokkal amiket az előző táborokból tanultunk, egy kifinomult értékelést tesz lehetővé. Az értékelési rendszer emelett értékes táboridőt  spórol mind a játékosoknak, mind a kalandmestereknek. 
Idén a játékos csapatok átlagos játékélmény elégedettségi indexe 7.9 lett (a skála 1-10ig tart). Ehhez gratulálunk minden csapatnak és kalandmesternek! A begyűjtött értékelések sokat segítenek abban, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amiket tovább csiszolhatunk, így ez a mérőszám a jövőbeli táborok során 10 felé tudjon közeledni.

Az idei táborpólót Tim Kim tervezte: https://instagram.com/timkimtimkim
 

Felonnak idén is köszönjük, hogy remek ajándékokat és okleveleket kaphattak a táborlakók! Köszönet Crowstone-nak, aki egyedi borcímkével ellátott Predoci Óborokat ajánlott fel a díjazott csapatoknak.

Eredmények
Legjobb szerepjátékos
Shordanus Kiemelt szerepjátékosok
Eric, Con Salamander Legjobb csapat
Chutzpah Vadásztestvérek Dark Zala Csapatzászló készítő verseny
Éjben Kacagók
Ynev kvíz
Diocletianus Legjobb KM
Weilon Morrick Silver A táborban résztvevő csapatok
Chutzpah - Artu, Pico, Syrand, Kapi Dark Zala - Ramirez, Scylla, Crowstone, Cz Éjben Kacagók - Dekker, Gábor, Catsmile, Kata, Panka FalkA - Draglid, Kisszenty, Réq, Zsömi FalkB - Wolfy, Kerwin, Faresz, Con Salamander La Familia - Kriszta, Lozartan, Vassi, Füli Mérhetetlen Vének - Hulla, Sir Thomas, Slam, TAO, Diocletianus Mérsékelten Optimista Brigád (MOB) - Balorgh, Dor'Hing, renegat, Felon Rizikófaktor Deluxe Edition - Steve, GéGé, Elovit, Matt Démon, Alec Baldwin Trógerbanda - Sekhet, Knox, Mágus, Dugó Vadásztestvérek    - Xanner,Quasir, Viator, Dryen, Shordanus, ψchopaták - Owden, Jadis, Caos, Eric, Goblin KM Csapat - BigMac, Antail, Daelon, Silver, Andoron, Mosquito, Bitschak, Paci, tetra, Weilon, Morrick, Wolio, Nekdo A táborban készült képek megtekinthetők a Kalandozók.hu Facebook oldalán: https://www.facebook.com/pg/Kalandozok.hu/photos/?tab=album&album_id=2602278006489191
A tábor élménybeszámolóit elolvashatjátok a fórumon:
A tábor versenymodulja letölthető a cikkgyűjteményből:
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük mindenki munkáját, amivel hozzájárult a tábor sikeréhez!
Üdv. Antail, Con Salamander, Felon

Con Salamander
Üdv, Kalandozók!
 
Mint azt sokan már tudjátok, tavaly nyáron sikeresen megalapítottuk a Kalandozók Egyesületet, mely az idei táborban lesz egy éves. A táborban nyílt egyesületi közgyűlést is fogunk tartani péntek este, ahol bárkit örömmel látunk. Kérdéseitekkel addig is bátran fordulhattok hozzánk az egyesulet@kalandozok.hu címen!
További információkat az egyesülettel kapcsolatban itt olvashattok:
https://kalandozok.hu/egyesulet/
Üdv,
Kovács Dániel - Con Salamander
A Kalandozók Egyesület Elnöke

×
×
  • Új...