Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
  • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
MagyarGergely

Kritika - Istenítélet

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók! 
A mai napon kikerült az oldalra Jan van den Boomen Istenítélet című regényének kritikája, MG tollából. 
A tavaly karácsonyra elkészült, a 2020-as év egyetlen MAGUS regényének részletes kritikája a szokott stílusban veszi sorra a regény pozitívumait és negatívumait egyaránt. 
Jó olvasgatást, és ne csak ezt, tessék kézbe venni a regényt is! Megéri!
Kritika - Istenítélet

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Ismét frissült Ynev szószedete. Az oldalon régóta elérhető, a visszajelzések alapján kalandmodulokhoz, novella- és regényíráshoz, és előtörténet alkotáshoz egyaránt hasznos szószedet újabb frissítésen esett át. Magyar Gergely gyűjtőmunkájának köszönhetően már több, mint 14100 kifejezés érhető el, szinte minden, amit érdemes tudni és kikeresni a MAGUS világáról. A frissítés most kevéssé tematikus, mint legutóbb, javarészt a folyamatos kiegészítő- és modulfeldolgozások, a beküldött észrevételek és hibajavítások, valamint a térkép frissítéssel kapcsolatban felkerült új elemek révén egészült ki most a szócikkek gyűjteménye. A feltöltésért köszönet Antail főmágusnak, hála a stabil rúnáknak a frissítés zökkenőmentesen zajlott, így a szószedet továbbra is a szokott lehetőségekkel, csak több szócikkel áll mindenki rendelkezésére. 
Továbbra is felhívom a figyelmet arra, hogy ha valaki hibát, hiányosságot, elírást vagy javítanivalót talált, jelezze azt nekem. 
Jó olvasgatást, böngészést. 
Ynev szószedete

MagyarGergely

Frissült Ynev poszter-térképe

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A nemrégiben frissült interaktív nagy Ynev térkép frissítésével összefüggésben frissült az Ynev térkép letölthető, nyomtatható, amolyan "szép" poszter változata is. Köszönet a frissítésért Antail főmágusnak! Természetesen a zoom-olható változat alkalmasabb az online használatra, a poszter változat azok számára lehet fontos, akik ki szeretnék nyomtatni, és - nem is tudom - esetleg a falra kitenni kedvenc szerepjáték kontinensünk eddigi legteljesebb térképét. 
A térkép továbbra is frissül, fejlesztés alatt áll, de nyilván fogynak a feltérképezetlen anyagok, ezért sokkal lassabb folyamat várható. Ezzel összefüggésben továbbra is várom az észrevételeket, feltárt hibákat - Karakrint nem kell, azt már észrevettem - amiket javíthatok a térkép valamennyi változatán. Szintén várom azon rukh-szemű kalandozók észrevételeit, akik a MAGUS hatalmas irodalmát olvasgatva olyan helyszínre akadnak, amit eddig nem sikerült megtalálni és ábrázolni a nagytérképen. Ugyanígy, továbbra is várjuk a javaslatokat a további fejlesztési irányokra, avagy mire lehet még szükség térkép témában a MAGUS szerepjáték támogatására. 
Jó játékot, mesélést mindenkinek! 
Ynev poszter térképe

MagyarGergely

Ragálynapló - Királyragály

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra Con Salamander Ragálynapló című cikke. 
A naplószerű, és egyben egy betegséget bemutató cikk érdekes és MAGUS-osan méltó válasz a világunkat - és a szerepjátékot is - jelenleg sújtó vírus-válságra. Akinek a helyzet adott már ötleteket, az most a betegség játéktechnikáját is megkapja hozzá. 
Jó olvasást és kalandozást, mesélést - a jelen helyzetben csak online! 
Ragálynapló

MagyarGergely

Frissült Ynev nagytérképe

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be - ismét - hogy frissült Ynev interaktív nagytérképe.
Leginkább egy kis, de örömteli szabadkozással kell kezdenem: annak ellenére, hogy a legutóbb beharangoztam, hogy most már minden felkerült, újabb 140 helyszín ábrázolásával bővült a közös, nagy Ynev térkép. Ezúttal főleg kalandmodulok kerültek részletes feldolgozásra, de számos pontosítás is érkezett a térkép már ábrázolt helyszíneihez. A frissítés Antail főmágus jóvoltából ismét zökkenőmentesen és gyorsan valósult meg, ahogy a térkép összes eddigi funkciója is működik. Csak emlékeztetőül: Váltható rétegek a domborzati és politikai nézet között illetve a Psz 3692-es és a Psz 3715-ös nézet között, Dinamikus zoomolás, Kereső, ahol a helyet neve alapján megtalálhatjuk azt a térképen, véletlenszerű helymutató az Ynevi földrajz szerelmeseinek, ki-bekapcsolható zászlócskák, amik kalandmodulokat, várostérképeket, kiegészítőket és címereket is mutathatnak a megfelelő nézetben. 
Újfent el kell mondanom, hogy köszönöm mindazok erőfeszítését, akik egy-egy megtalált ellentmondás, pontosítás okán felvették velem a kapcsolatot, netán új helyeket találtak Ynev hatalmas irodalmában, és így az ő "felfedezésük" is a térképre kerülhetett. Talán még nagyobb köszönet illeti azokat, akik még ma is új kiegészítőkkel, kalandmodulokkal színesítik Ynev világát, és így a térképen szereplő helyszíneket is. 
Nézegessétek és használjátok nagy örömmel a térképet, ami bár nem pótolhatja a mai időkben kimaradt játékokat és elmaradt rendezvényeket, de remélem, hogy valós értékkel és élménnyel ajándékozhat meg mindenkit a neten mostanság megjelenő kevésbé népszerű anyagok mellett is. 
Ynev nagytérképe

MagyarGergely

Kiegészítések a szeráfi alkuhoz

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra Daraboló tollából a Kiegészítések a szeráfi alkuhoz címet viselő cikk. 
A szerző szerafizmussal foglalkozó, tulajdonképpen annak  - a leírásokhoz is hű - játéktechnikáját megteremtő cikkének folytatása kettő újabb túlvilági hatalommal köthető szeráfi paktum jellemzőit és lehetőségeit mutatja be részletesen, tovább színesítve a szerafista karakterekre vágyó játékosok eszköztárát. 
Jó olvasgatást, játékot és mesélést! 
Kiegészítések a szeráfi alkuhoz

MagyarGergely

Kelthurr Agyarai harcos iskola

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Kelthurr Agyarai címet viselő cikk, Lord Nova tollából. 
Ez a tudományos alaposságú, Ynevhez jó pár ponton illesztett cikk egy syburri harcos iskolát mutat be, nemcsak újabb erőket adva a helyi határvédelemhez, illetve alkaazt lehetőséget a helyi származású kalandozóknak, de a szerző szándéka szerint újabb játszható alkasztot és származási helyet Ynev udvari orkjainak. 
Jó olvasást, játékot kívánunk! 
Kelthurr Agyarai

×
×
  • Új...