Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy ismét frissült Ynev szószedete. Azt hinné az ember, hogy egy idő után már nincs sok hozzáadandó kifejezés ehhez az egyedülálló gyűjteményhez, ám az új anyagok megjelenése és a régebbiek feldolgozása rendre szép mennyiségű új kifejezést és pontosítanivalót hoz. Az új változat ismét több pontosítással, kiegészítéssel és immár több, mint 13300 szócikkel áll az Ynevet kedvelők és a részletekre és forrásokra is ügyelő játékosok és kalandmesterek rendelkezésére. A jelenlegi változatban már szinte minden kalandmodul, a legújabb cikkek, modulok és kiegészítők szókészletét is megtaláljátok.
Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is.
A szószedet technikai lehetőségei nem változtak, az eddig is hasznosnak ítélt funkciókat megtartotta, ám talán szabad kikotyognom annyit, hogy folyamatban van egy fejlesztés, ami az évszámgyűjteménnyel köti majd össze a jövőben a szószedetet. 
Mindenkinek jó olvasgatást, böngészést, keresgélést és játékot, mesélést kívánok! 
Szószedet

Antail
A 2019-es év zárásaként - immáron 17. alkalommal - ismét december 27-30 között rendeztük meg a Kalandozok.hu Téli Táborát. Ez a négy nap az év végén mindig szuper lehetőséget biztosít a táborhoz, e tábor esetében sem volt ez másképp.

Az idei TT-t visszaköltöztettük a Bakonyba, szálláshelyünkként a Bakonyi Vándor Vendégház szolgált, ahol egy szép új épületben, igényes körülmények között tudtunk megszállni. A szállás központi közösségi tere kellően nagy volt, hogy mindenki mindenkivel könnyen összefuthasson a tábor ideje alatt. Az étkezést a bakonyszentlászlói önkormányzat konyháján főzték nekünk. A szállásról és a étkezésről az élménybeszámolókban olvashattok bővebben. A Vendégház sok előnye sajnos a játékterek kellő kényelmének hiányával járt, de a csapatok leleményességének köszönhetően ezen hamar felülkerekedtek. Mivel az a célunk, hogy a tábor minden szempontból kifogástalan legyen, így várható, hogy 2020-ban kipróbálunk egy másik, ígéretesnek ígérkező táborhelyszínt.


A Tábor versenymodulját, amely eredetileg a Nyári Tábor versenymodulíró pályázatára készült, Nekdolan készítette. Megkértem Nekdolant, hogy írjon pár gondolatot a modulról. Az ő sorait olvashatjátok alább:
Másnaposok - a versenymodulról
2019-ben a játékosok Istenek és Nagyhatalmak játékszereivé váltak és nem kevesebb, mint Északfölde és Ynev megmentés lett a céljük függetlenül attól, hogy erre vállalkoztak-e vagy sem.
A játék alatt nagyjából követni lehetett, hogy a kalandozók meddig jutottak a történetben az alapján, hogy milyen megjegyzéseket tettek egyes ellenfelek harci képességeit illetően.
Főleg a tábor elején tűnt úgy, hogy a játékosok nehezen emésztik meg egy-két, de főleg egy ellenfél rendkívüli harci tehetségét a saját alacsony szintű karaktereik képességeinek fényében.
Bizony nem minden harc fair, de érdekes volt látni, hogy az eltérő csapatok sok esetben teljesen eltérő okoból találták kiegyenlítetlennek a küzdelmeket. Bizonyos tekintetben minden csapat kénytelen volt a saját keresztjét cipelni a saját játékstílusuktól függően. 
Persze voltak olyan kalandozók, akiknek jobban feküdt a kaland, de alapvetően a játékosok tudásán, kreativitásán és hozzáállásán múlott, hogy mennyire voltak képesek a nehézségeket sikerrel venni.
Köszönettel tartozom a modul megírásában segítkező fórumtagoknak:
TAO-nak és a többi mesélőnek a kritikáért és ötletekért, Bitschaknak a tesztmeséért, Cz-nek és TAO-nak a helyesírási hibák javításáért, Magyar Gergelynek a címerekért és Con Salamandernek a karakterek harci értékeinek kidolgozásáért.
- Nekdolan

Eredmények
Legjobb Csapat
La Familia Legjobb Szerepjátékosok
Kata, KisSzenty, Pistike Csapatok
Angry Beavers: BigM4c, Mosquito, Füli, MateBilic, Scylla Banara: Dryen, Xanner, Catsmile, Kata, Gábor Expendables Deluxe: tetra, Radovid, Rádzs, Elovit, Fake Steve (szellem) Falka: Kisszenty, Réq, Draglid, Kerwin, Zsömi La Familia: Lozartan, Kriszta, Viator, Pistike KM Csapat: Antail, Con Salamander, Cz, Bitschak Az 2019-es Téli Tábor emléklapjait és okleveleit köszönjük Felonnak!
Gratulálunk a díjazottaknak és mindenkinek köszönjük a játékot!
Tábori album (facebook)
Üdv, Antail & Con Salamander

MagyarGergely

Másnaposok

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon felkerült az oldalra az idei Téli Tábor kalandmodulja, ami a Másnaposok címet viseli, és Nekdolan tollából való. 
Próbáljátok ki, jó játékot és mesélést kívánok mindenkinek!
Másnaposok

MagyarGergely

Befogók

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók! 
A mai napon kikerült az oldalra a Befogók című cikk, Lord Nova tollából. 
A 2016-os, 10. Fanfár a hősökért tábor kalandmoduljának központi szereplőit a jelenhez, Psz. 3720-hoz igazítja az író. A cikk egy NJK csapatot mutat be részletesen, akik ellenfélnek vagy barátnak is jók lehetnek értő kalandmester kezében. 
(A cikk megjelent a Kronikak.hu oldalon is.)
Jó olvasgatást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek!
Befogók 3720

Hulla

Mi bújt meg a zsákban - TTK

Hulla tollából, itt Szerepjátékos világ,

Mit hozzon Nektek a Mikulás?
Egy Griffendél címeres talárt? Egy génorzó koponyát mímelő kockatartót? Egy gigantikus méretű plüss Yodát?
Neeem! Egy igazi Kalandozó sosem érheti be ilyen hétköznapi semmiségekkel. Ezzel pedig a Kalandozó Mikulás is teljes mértékben tisztában van, ezért idén valami igazán érdekeset fundált ki a számotokra. Mondjuk egy új MAGUS alapkönyvet! A neve Tiltott Törvénykönyv. A borítója sötét, sejtelmes és pentagrammás. A terjedelme kétszáznegyven oldal. Az írója én volnék, a segítőim nagy része – hiszen már két éve készül – közületek került ki. Antail mester – Darton legyen irgalmas hozzá – még egy külön honlapot is idézett mellé, amely a W W W . M A G U S T K . H U litánia citálása után a számotokra is megnyitja kapuit. Ne féljetek engedni a tiltott gyümölcs hívásának, hisz a halhatatlan lelketeknél többet úgysem tesztek vele kockára. Szóval kalandokban bővelkedő ünnepeket kívánunk Nektek! 
Üdvözlettel, Hulla
 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy a mai nap kikerült az oldalra a Néhány megjegyzés a nomád sámánok szellemvarázsával kapcsolatban című írás, Greol tollából. 
Ez a tudományos alapossággal megírt cikk - ahogy hosszú címe is mutatja - a sámánok szellemvarázsával, a szellemekkel foglalkozik, elméleti, világismereti és mágiaelméleti kérdéseket egyaránt boncolgatva, példás módon átfogóan kezelve a MAGUS ezzel kapcsolatos régebbi és újabb forrásait is. 
A figyelme fórumozók már ismerhetik Greol nevét, hiszen a fórumon is zászlóvivője volt ennek a témának - és nem árulok el nagy titkot, hogy ezzel még nincs vége munkásságának - de most végre elkészült ez a nagy munka. Bátram ajánlom ezt az egyedülálló és a témában  bizonnyal meghatározó írást mindenkinek, akit a sámánok, a szellemek kérdése foglalkoztat a MAGUS-ban. 
Jó olvasást, játékot és mesélést kívánok mindenkinek! 
Néhány megjegyzés a nomád sámánok szellemvarázsával kapcsolatban

TAO
Sziasztok Táborlakók!
Örömmel jelentjük, hogy a jövő évi Nyári Tábor kalandmoduljára készített kérdőívet közel 50 fő töltötte ki és küldte vissza érvényesen, így a szervezők ezt a kérdőív kezdeményezést egyöntetűen elfogadták! 
A 2020. évi Nyári Tábor MAGUS kalandmoduljának készítése során megpróbálunk a kérdőívek eredményeire építeni a legjobb tudásunk szerint. A kalandmodul írói: @Hulla és @TAO.
Az eredmények kiértékelése és értelmezése még nem történt meg, de amint megtörténik - vélhetően 1-2 héten belül -, ezt közzé fogjuk tenni, megosztjuk veletek is! A kérdőívvel kapcsolatos további információk itt lesznek megosztva, kérdés esetén is ide írhattok: https://kalandozok.hu/topic/1528-kalandozokhu-nyt2020-előjáték-kérdőív-izgalom/
Nagyon köszönjük nektek, hogy megtettétek ezt a visszajelzést! Nagy örömet (és kihívást ) szereztetek ezzel nekünk! 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Elérkezett az idő, hogy eredményt hirdessek az Ynev nagytérképének legutóbbi frissítésekor meghirdetett játékban. 
A feladat az volt, hogy találjatok meg a térképre felkerült új helyszínek közül legalább tízet. Röviddel a meghirdetés után elgondolkodtam, hogy lehet, hogy egy lehetetlen feladat elé állítottam a vállalkozó szellemű, Ynev térképét rendszeresen tanulmányozó kalandozókat, de kiderült, mégsem. Noha a feladat nyilvánvalóan nem volt könnyű, mégis akadt olyan, aki sikerrel teljesítette - igaz, az aktivitás nyújt némi segítséget a jövőbeni kihívások állításánál  
A felhívásra egyetlen értékelhető anyag érkezett be, Lozartan kalandozótól. 
Azért, mivel megígértem, megtartottam a sorsolást az eredményes beküldők között, és hogy-hogy nem, Lozartan nevét sikerült kihúznom
Így hát örömmel jelentem be, hogy a térképes játék győztese:
Lozartan
Gratulálok neki, és bizony joggal érdemli meg az egy kalandozók arany jutalmat. Mivel hiba nélkül sorolt tíz újonnan felkerült - és hát nem túl nagy, ismert vagy jelentős - helyszínt az újak közül, joggal tekinthetünk rá Ynev térképének szakértőjeként. 

TAO
Kedves Táborlakók!
Mint többségetek értesült róla, tegnap kiküldésre került számotokra a korábban beharangozott kérdőív a 2020. évi Nyári Tábor MAGUS moduljával kapcsolatban.
A kérdőív tartalmát és linkjét ebben a hírben szándékosan nem osztjuk meg, ugyanis egyelőre nem a széleskörű szerepjátékosok körének, hanem csak Kalandozok.hu táborlakóknak szánjuk.
Elvileg minden táborlakó kapott róla emailt a számunkra korábban megadott emailcímére.
Ha táborbajárónak tartod magad, és te nem kaptál,
ellenőrizd az emailcímedet, amit megadtál nekünk, nézd meg a Spam és a Promo mappákat is, hátha a levelezőrendszered oda sorolta a levelet, ha nem érkezett meg, írj egy pszi üzenetet az emailcímeddel TAOnak, és elküldjük neked!  
A kérdőívvel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket bátran jelezzétek ide: 
 
 
 A kérdőív kitöltésére 2019. szeptember 8. 23:59-ig van időtök, nagyon várjuk a visszajelzéseiteket!
 
Üdv,
Hulla, TAO, és a Szervezők

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy a közelmúltban történt térképfrissítés árnyékában - azzal összefüggésben - bővült és frissült Ynev szószedete is. Számos új kifejezést, pontosítást találhattok a szócikkek egyre bővülő készletében, ami mára megközelítette a 12500 szócikkes méretet. Külön kiemelném - remélem, megbocsájtják, hogy részletes felsorolás nélkül - azoknak a segítségét, akik eseti alkalommal, vagy folyamatosan segítik a szószedet hatalmas anyagának hibajavítását, pontosítását vagy kiegészítését azzal, hogy rendre jelzik nekem a talált hibákat vagy új információkat. Köszönet illeti az ő hozzájárulásukat is. 
Egy apróbb, ám remélhetően hasznos fejlesztés az is, ami a cikkgyűjteményben történt, ami már a lista nézetben is mutatja a cikkhez rendelt címkéket. (pl. kalandmoduloknál a helyszín, javasolt tapasztalati szint, időpont). Ezekkel lehetőség van a hasonló címkékkel ellátott cikkek listázására is, és főmágusunk tervei szerint hamarosan a cikkek közötti keresésnél is lesz lehetőség a címkékre rákeresni. A cikkek már jó ideje folyamatosan kapják a címkéket a jobb kereshetőség céljából, de természetesen a korábban feltöltött cikkek esetében is folyamatosan zajlik a címkék pontosítása. 
Ynev szószedete

×
×
  • Új...