Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
  • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
MagyarGergely

Krán

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Krán című kiegészítő, Csörgő Iván tollából. 
Krán olyan a MAGUS-ban, mint a foci, mindenki ért hozzá - ez a mondás jól szemlélteti a vidék vélt vagy valós népszerűségét. Szinte mindannyiunknak volt már kráni karaktere, mert az jó, és tegye fel a kezét, aki nem kacérkodott el a Kránban való mesélés vagy játék gondolatával - a bátrabbak meg is tették. Mégis kevesen mondhatják el magukról, hogy leírták ezt az álmot, és egy használható, teljes és kész kiegészítőt alkottak Ynev ezen sajátos vidékéhez. 
Volt egyszer egy Krán Project. Aki ott volt, tudja, aki nem, az is láthatott már egy-két cikket itt az oldalon is, ami annak az egykori csapat munkájának, közös gondolkodásának, és igen, játékainak is köszönhető. Én is innen ismertem meg Csörgő Ivánt, akit azóta is Krán és a MAGUS (talán ebben a sorrendben) szerelmesének tartok. Az ő lendülete vitte előre évekig a csapatot, hogy aztán kis túlzással kimondjuk, Kránt nem lehet leírni. Persze Iván ezen csak mosolygott, ő már akkor a saját Kránját mesélte. A projectből végül nem lett semmi, legalább is nem úgy, ahogy mindenki képzelné. Mert nem csak az apróságokat tekinthetjük eredménynek, hanem azt is, hogy ebből jó pár apróság színesítette tovább azt a hatalmas művet, amit készítője azóta is csiszolgat, és most végre megoszt mindannyiunkkal. Úgy gondolom, nyugodtan nevezhetjük életműnek. Talán nem tökéletes, talán nem teljes - Krán leírása nem is lehet az - de abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy kár lett volna az idők végezetéig egy sok kráni játékot megélt szoba asztalának fiókjában pihennie, megismerhetetlenül.
 Csörgő Iván Krán kiegészítője a maga terjedelmével, részletességével és alaposságával a Kránhoz eddig készült legnagyobb és legteljesebb kiegészítő, amit igazi szerepjátékos írt, olyan, aki nem csak okoskodott, de mesélt is Kránban. A szabálykönyvszerű, részletes leírásokkal bemutatott vidék, a számtalan különleges kaszt és a hozzájuk kötődő számtalan varázslat egy átfogó, mindenre kiterjedő, egy kicsit mindenből mutató, mégis, szabad teret is hagyó egésszé áll össze. Több gyűjtés, Kránnal kapcsolatos írás szerepeltetése teszi még teljesebbé a művet. 
Mit is mondhatnék még róla? Ivánnak köszönjük, nektek pedig jó olvasgatást, játékot és mesélést! 
Krán
 

MagyarGergely

Kritika - Istenítélet

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók! 
A mai napon kikerült az oldalra Jan van den Boomen Istenítélet című regényének kritikája, MG tollából. 
A tavaly karácsonyra elkészült, a 2020-as év egyetlen MAGUS regényének részletes kritikája a szokott stílusban veszi sorra a regény pozitívumait és negatívumait egyaránt. 
Jó olvasgatást, és ne csak ezt, tessék kézbe venni a regényt is! Megéri!
Kritika - Istenítélet

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Ismét frissült Ynev szószedete. Az oldalon régóta elérhető, a visszajelzések alapján kalandmodulokhoz, novella- és regényíráshoz, és előtörténet alkotáshoz egyaránt hasznos szószedet újabb frissítésen esett át. Magyar Gergely gyűjtőmunkájának köszönhetően már több, mint 14100 kifejezés érhető el, szinte minden, amit érdemes tudni és kikeresni a MAGUS világáról. A frissítés most kevéssé tematikus, mint legutóbb, javarészt a folyamatos kiegészítő- és modulfeldolgozások, a beküldött észrevételek és hibajavítások, valamint a térkép frissítéssel kapcsolatban felkerült új elemek révén egészült ki most a szócikkek gyűjteménye. A feltöltésért köszönet Antail főmágusnak, hála a stabil rúnáknak a frissítés zökkenőmentesen zajlott, így a szószedet továbbra is a szokott lehetőségekkel, csak több szócikkel áll mindenki rendelkezésére. 
Továbbra is felhívom a figyelmet arra, hogy ha valaki hibát, hiányosságot, elírást vagy javítanivalót talált, jelezze azt nekem. 
Jó olvasgatást, böngészést. 
Ynev szószedete

MagyarGergely

Frissült Ynev poszter-térképe

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A nemrégiben frissült interaktív nagy Ynev térkép frissítésével összefüggésben frissült az Ynev térkép letölthető, nyomtatható, amolyan "szép" poszter változata is. Köszönet a frissítésért Antail főmágusnak! Természetesen a zoom-olható változat alkalmasabb az online használatra, a poszter változat azok számára lehet fontos, akik ki szeretnék nyomtatni, és - nem is tudom - esetleg a falra kitenni kedvenc szerepjáték kontinensünk eddigi legteljesebb térképét. 
A térkép továbbra is frissül, fejlesztés alatt áll, de nyilván fogynak a feltérképezetlen anyagok, ezért sokkal lassabb folyamat várható. Ezzel összefüggésben továbbra is várom az észrevételeket, feltárt hibákat - Karakrint nem kell, azt már észrevettem - amiket javíthatok a térkép valamennyi változatán. Szintén várom azon rukh-szemű kalandozók észrevételeit, akik a MAGUS hatalmas irodalmát olvasgatva olyan helyszínre akadnak, amit eddig nem sikerült megtalálni és ábrázolni a nagytérképen. Ugyanígy, továbbra is várjuk a javaslatokat a további fejlesztési irányokra, avagy mire lehet még szükség térkép témában a MAGUS szerepjáték támogatására. 
Jó játékot, mesélést mindenkinek! 
Ynev poszter térképe

MagyarGergely

Ragálynapló - Királyragály

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra Con Salamander Ragálynapló című cikke. 
A naplószerű, és egyben egy betegséget bemutató cikk érdekes és MAGUS-osan méltó válasz a világunkat - és a szerepjátékot is - jelenleg sújtó vírus-válságra. Akinek a helyzet adott már ötleteket, az most a betegség játéktechnikáját is megkapja hozzá. 
Jó olvasást és kalandozást, mesélést - a jelen helyzetben csak online! 
Ragálynapló

MagyarGergely

Frissült Ynev nagytérképe

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be - ismét - hogy frissült Ynev interaktív nagytérképe.
Leginkább egy kis, de örömteli szabadkozással kell kezdenem: annak ellenére, hogy a legutóbb beharangoztam, hogy most már minden felkerült, újabb 140 helyszín ábrázolásával bővült a közös, nagy Ynev térkép. Ezúttal főleg kalandmodulok kerültek részletes feldolgozásra, de számos pontosítás is érkezett a térkép már ábrázolt helyszíneihez. A frissítés Antail főmágus jóvoltából ismét zökkenőmentesen és gyorsan valósult meg, ahogy a térkép összes eddigi funkciója is működik. Csak emlékeztetőül: Váltható rétegek a domborzati és politikai nézet között illetve a Psz 3692-es és a Psz 3715-ös nézet között, Dinamikus zoomolás, Kereső, ahol a helyet neve alapján megtalálhatjuk azt a térképen, véletlenszerű helymutató az Ynevi földrajz szerelmeseinek, ki-bekapcsolható zászlócskák, amik kalandmodulokat, várostérképeket, kiegészítőket és címereket is mutathatnak a megfelelő nézetben. 
Újfent el kell mondanom, hogy köszönöm mindazok erőfeszítését, akik egy-egy megtalált ellentmondás, pontosítás okán felvették velem a kapcsolatot, netán új helyeket találtak Ynev hatalmas irodalmában, és így az ő "felfedezésük" is a térképre kerülhetett. Talán még nagyobb köszönet illeti azokat, akik még ma is új kiegészítőkkel, kalandmodulokkal színesítik Ynev világát, és így a térképen szereplő helyszíneket is. 
Nézegessétek és használjátok nagy örömmel a térképet, ami bár nem pótolhatja a mai időkben kimaradt játékokat és elmaradt rendezvényeket, de remélem, hogy valós értékkel és élménnyel ajándékozhat meg mindenkit a neten mostanság megjelenő kevésbé népszerű anyagok mellett is. 
Ynev nagytérképe

MagyarGergely

Kiegészítések a szeráfi alkuhoz

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra Daraboló tollából a Kiegészítések a szeráfi alkuhoz címet viselő cikk. 
A szerző szerafizmussal foglalkozó, tulajdonképpen annak  - a leírásokhoz is hű - játéktechnikáját megteremtő cikkének folytatása kettő újabb túlvilági hatalommal köthető szeráfi paktum jellemzőit és lehetőségeit mutatja be részletesen, tovább színesítve a szerafista karakterekre vágyó játékosok eszköztárát. 
Jó olvasgatást, játékot és mesélést! 
Kiegészítések a szeráfi alkuhoz

×
×
  • Új...