Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
MagyarGergely

Ködfalka kalandmodul

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Jászfényszarun tegnap (2023.11.11.) megrendezett, jól sikerült, a MAGUS 30. születésnapját ünneplő 15. kalandozók napja MAGUS verseny kalandmodulja, a Ködfalka, Mormandaran, Daelon és Weilon tollából. 
A Lumina Larp történetéhez szorosan kapcsolódó kalandmodul Psz. 3325-ben, a Riegoy Városállamokban, Jem-Irrében és a Kék-Doardon-hegységben játszódik. 
Kívánunk hozzá mindenkinek jó oldalsást, mesélést! 
Ködfalka

MagyarGergely
Üdv Kalandozók! 
Mindig szomorú, amikor Darton magához szólít valakit. Különösen, amikor közülünk teszi ezt. 
Szószaporítás nélkül, csak szomorúan megosztani tudom: 
https://kronikak.hu/2023/11/09/horvath-arpad-cirifischio-nekrolog/?fbclid=IwAR1ZntCDDraA-M6LBEjkOo84zVgUGdn5w0Vt7AMjaGGDDtBf_8ElppTuV6w
Emlékezzünk meg imáinkban közösségünk egy tagjáról, játékostársunról, aki több hasznos írással is gazdagabbá tette a MAGUS-t. 
Hiányozni fog.

MagyarGergely

Harcművész stílusok technikái

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Harcművész stílusok technikái című írás, Cundior tollából. 
Az új ötleten alapuló cikkben a szerző a már létező, négy alap harcművész stílushoz rendel különböző technikákat, megteremtve ezzel a lehetőségét a harcművész stílusán belüli fejlődésére, akár új ötletekkel egy könnyen rendszerbe illeszthető jövőbeni színesítésre is. 
Jó játékot, mesélést, írást kívánunk! 
Harcművész stílusok technikái

MagyarGergely

Tyravern

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Tyravern című írás, Tyrael tollából.
A cikk egy ynevi bestiát mutat be részletesen, ami ellenfélként, de akár szövetségesként is kapcsolatba kerülhet a kalandozókkal.
Jó olvasást, játékot és mesélést kívánunk!
Tyravern

Antail
A Kalandozok.hu XX. Jubileumi Nyári Tábora idén is Mátrafüreden került megrendezésre 2023. július 5-9. között. 
A helyszínt tavaly már kipróbáltuk, a középhegységi erdős környezet, a tágas belső terek, termek, a szeparált szállásrész, a szállást körülvevő park és külső játékterek mind-mind hozzátettek a XX. Nyári Tábor sikeréhez.
A versenymodult Daelon és Weilon írták. A modul Sötét Szívdobbanások névre hallgatott és Tiadlanba vezette el a 11 résztvevő csapatot. 
Hulla vezetésével, idén másodszor rendeztük meg a Rapid KM versenyt, amelyen a KM-ek véletlenszerűen összesorsolt játékosoknak, az oldal Kalandgenerálóval generált modulját 15 perc felkészülési idő után kellett lemesélniük. Ismételten mindenki jól szórakozott és olyan táborlakók is megismerhették egymást, akik egyébként nem találkoztak volna a tábor alatt.

A tábor mintegy 60 állandó résztvevője számos új és rég látott vendéggel bővült a 20. Jubileumi Vacsora alkalmánól, így a vendégekkel együtt majd' 80 fő tette tiszteletét a táborban.  

Köszönet illeti Malcom J. Huntot, aki amellett, hogy idén mesélőként is csatlakozott a KM csapathoz, egy nagyon jó hangulatú, barátias író-olvasó találkozó keretében élményein és történetein keresztül táplálta az olvasóközösségünk apadatlan tüzét!

Köszönjük az Alkotók Tábora szervezőcsapatának, a Lumina Cornu szervezőcsapatának és a Krónikák szervezőcsapatának, hogy meglátogattak minket a táborban és ismét tudtunk egy kis időt együtt tölteni!


Külön köszönet Pankának, Miklósnak és Dekkernek a Kalandozok.hu XX. jubileumi interjúkért és a videó munkálatokért!
Külön kösznet Hullának a szállással és étkezéssel kapcsolatos munkálataiban, kiemelve az ünnepi vacsorát, amelyet Hulla családja készített és szállított nekünk! 
Eredmények
Az ajándék idén egy Kalandozós hátizsák. A legjobb szerepjátékos egy egyedi kalandozós kupát kapott. Felonnak idén is köszönjük, hogy remek ajándékokat és okleveleket kaphattak a táborlakók!
Legjobb szerepjátékos
Thya
Xanner
Jadis
Legjobb csapat
Ködlidércek: Kata, Nut, Albruk, Zoli, Nekdolan
Falka: Zsömi, Con Salamander, Faresz , KisSzenty
Vadásztestvérek: Dryen, Xanner, Shordanus, Pistike, Xeilon;
Legjobb KM
Sir Thomas
Rapid KM verseny
Whooni (címvédés)
Külön gratuláció
Külön gratulálunk a Falka csapatnak, amely a tábor alatt egy új első szintű csapattaggal bővült, Niobe és KisSzenty mágiájának köszönhetően! 
A táborban résztvevő csapatok
Chutzpah: Artu, Kapi, Syrand Caldern, Kessel
Dark Zala: Scylla, Ramirez, Crow, Dexy
Falka: Zsömi, Con Salamander, Faresz , KisSzenty
Ködlidércek: Kata, Nut, Albruk, Zoli, Nekdolan
Maradék: Catsmile, Szigony, Pjotr, Wolfy
meh: @huszár, Shalafi, Füli, Vassi, TAO
Mosad: Lopov, Suttogó, Rupert, Morto, Knox
Rizikófaktor: Rajman, tetra, Bitschak, Hulla, Matt Démon
TBD: Jadis, Felon, Thya, Kara
Vadásztestvérek: Dryen, Xanner, Shordanus, Pistike, Xeilon
KM Csapat:  Andoron, Antail, BigMac, Cz, Daelon, Diocletianus, Gabor, Morrick, Sir Thomas, Weilon, Whooni
NJK-k: Amund, Daru, Eric, Magyar Gergely, Sneer
A tábor élménybeszámolóit elolvashatjátok a fórumon: Élménybeszámolók - Kalandozok.hu Nyári Tábor 2023
A tábor versenymodulja letölthető a cikkgyűjteményből: Sötét Szívdobbanások
A táborban készült képek megtekinthetők lesznek a Kalandozók.hu Facebook oldalán.
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük mindenki munkáját, amivel hozzájárult a tábor sikeréhez!
Üdvözlettel a szervezők nevében,
Antail
 

MagyarGergely

Sötét szívdobbanások

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Kalandozók 20. Nyári táborának kalandmodulja. 
A Sötét szívdobbanások című kalandmodul Daelon tollából származik, Psz. 3694-ben, Tiadlan Ottenby városában játszódik, 6-8. tsz. kalandozók számára íródott, és a XIV. zászlóháború egy mellékeseményébe enged betekintést. 
Olvassátok, és akár játsszátok le, ha a tábort kihagytátok - vagy akár újra is. 
Sötét szívdobbanások kalandmodul

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy immár előrendelhető a Szindikátus magazin első (újranyomott, de minimálisan hibajavított) első száma. 
A kiadó facebook csoportjának híre: hír.
Az előrendelés lehetősége a kiadó honlapján: előrendelés
Aki még nem tudja, de érdekli, hogy mi is ez, részletes kritikát talál róla az oldalon: Kritika - Szindikátus 1.
Egyébként a Találkozzunk Torozonál csatorna is foglalkozott a magazinnal.

Antail
A Kalandozok.hu csapata úgy döntött, hogy idén forradalmi változásokat vezet be a Nyári Táborban. Az elavult, emberi mesélők helyett ugyanis AI-alapú mesélőrendszert fogunk bevezetni, amely minden elvárást túl fog teljesíteni!
Az AI-alapú mesélőrendszer a legmodernebb technológiákat alkalmazza, és minden táborozó számára személyre szabott kalandokat fog előállítani és levezetni. Az AI-alapú mesélőrendszert a legjobb fejlesztőkkel, kalandmesterekkel és játékosokkal dolgoztuk ki, hogy valóban minden elvárásnak megfeleljen.
Az AI-alapú mesélőrendszer egyedülálló módon képes az adott táborozó korának, személyiségének, történelmi kockadobásainak és érdeklődésének megfelelő meséket előállítani. A rendszer algoritmusai figyelembe veszik a táborozók korát, a szabadidős tevékenységeiket és a korábbi tábori élményeiket, hogy egyedülálló élményt nyújtsanak számukra.
A legjobb dolog az AI-alapú mesélőrendszerben az, hogy a táborozók maguk is hozzájárulnak a mesékhez. Az AI-algoritmusok ugyanis tanulnak és adaptálódnak a táborozó visszajelzései, kockadobásai és reakciói alapján, így a mese a történet előrehaladtával egyre jobban illeszkedik majd a táborlakók érdeklődéséhez és igényeihez.
Az AI-alapú mesélőrendszerrel való együttműködésünk azt is jelenti, hogy nem kell aggódnod a mesélőd hiánya miatt. Az AI-alapú mesélőrendszer garantálja, hogy a tabor teljes ideje alatt KM-i pihenők nélküli mesével lássuk el a táborozókat, így minden eddiginél elképesztőbb történetélményt tudunk nyújtani, kimaxolva a tábor idejét.
A KM csapat az idei táborral kezdve csak adminisztrátori és rendszerfelügyeleti feladatokat fog ellátni, így tevékenységükre továbbra is 100%-osan szükség van. Csupán más formában!
A Kalandozok.hu csapata mindig az innováció híve volt, és büszkék vagyunk arra, hogy az elsők között vezetjük be az AI-alapú mesélőrendszert a tábori elmények maximalizálásához. Reméljük, hogy kétségek nélkül velünk tartotok ezen a fejlődési úton, és boldog Április 1-jét kívánunk minden Kalandozónak!
 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy újra frissült Ynev poszter-térképe. 
A mostani frissítés főleg a források további, alaposabb és még részletekbe menőbb feldolgozásának köszönhető, és újabb 45 hellyel gazdagította kedvenc játékunk kontinensét. Persze maguk a helyek nem annyira újak, csak eddig regények, kiegészítők, kalandmodulok sorai között bujkáltak, ám most felkerültek végre a térképre. Az újdonságok egyelőre a poszter térképen érhetők el, ám hamarosan várható az interaktív térkép hasonló frissítése is. 
Természetesen sok olvasás, apró részletek nyomozása kellett ehhez a frissítéshez is, de nem szeretnék megfeledkezni mindazokról, akik segítettek ebben a munkában. Köszönöm mindazoknak, akik észrevételeikkel, értékes és ritka leleteikkel - és azzal, hogy ezt jelezték - nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez a sok apróság tovább tökéletesíthesse Ynev legrészletesebb térképét. Köszönet illeti azokat az írókat, a kiadó embereit, akik nemcsak, hogy válaszoltak a megkeresésekre, de adott esetben több levélváltáson keresztül, képrészleteket pontosítva magyarázták el, hová képzelték, vagy képzelik el az általuk megírt új helyeket. Köszönet illeti azokat a modulírókat is, akik nemcsak, hogy egy-egy, nem ritkán több kalanddal járultak hozzá a MAGUS támogatásához, de szintén elküldték nekem, illetve segítettek pontosítani az általuk megírt helyszíneket is.  A jelenlegi frissítésben - a felsorolni sok apróságon kívül - főleg a Riegoy Városállamok területén (a szép lassan feldolgozásra kerülő Tűnt napok aranya, élők dicsősége című esszékötet alapján), illetve a Taba el-Ibarában (a Homoki história alapján) találhatók új elemek. 
Mindenkinek jó játékot, mesélést, fejlesztést, írást kívánok, és forgassátok ezt a térképet is olyan Ynev-szeretettel, ahogy készült. 
Ynev poszter térképe Psz. 3715 V5.

MagyarGergely

Bolondok abbitja

MagyarGergely tollából, itt Rendezvények,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra az V. Regélő főnix szerepjátékos találkozó kalandmodulja, a Bolondok abbitja. 
A 2023.01.14.-n, Debrecenben megtartott rendezvény modulját Pusztító és Don írta, és a Psz. 3723. évben játszódik, Abasziszban, annak keleti pusztaságába és a Quiron-tenger egy kis szigetére vezetve a játékosokat. 
Aki nem volt ott a rendezvényen, az is lejátszhatja ezt a kalandmodult. 
Jó játékot és mesélést kívánunk! 
Bolondok abbitja

×
×
  • Új...