Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
  • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...
Antail
A Kalandozok.hu XVIII. Nyári Tábora Mórahalom városa mellett került megrendezésre 2020. július 8-12 2021. július 7-11. között, a déli határ mellett. 
Az iskolát szegedi kalandozók ajánlották, mint lehetséges tábor helyszínt, mivel mind elhelyezkedése, mind kialakítása ideálisnak tűnt egy háborítatlan, kényelmes rendezvény lebonyolítására, villanyos kerítéssel védtek minket a Kráni különítményektől.
A 2020-as évre foglaltunk, majd a pandémia közbeszólt, de szerencsénkre a szálláshellyel sikerült leegyeztetni, hogy az előleget figyelembe véve a foglalásunkat 2021-re érvényesíthessük. A szállás visszakanyarodott a régebbi táborok hagyományaihoz, mivel távolabb volt a rendes településtől, eldugott erdei zug volt a miénk. Ennek voltak előnyei - az összes  csapat találhatott neki megfelelő játékhelyet, volt kellő méretű közösségi tér, és természetközeli volt -, és voltak hátrányai is, sajnos - rettenetes meleg, messzi bevásárlási/önálló étkezési lehetőségek, illetve egyesek szerint térerő hiány -.
A meleggel vívott csatát az is nehezítette, hogy első két nap napközben áramszünet volt a tábor teljes területén, csak az étkező mellett brummogott egy aggregátor, megnehezítve kissé a mellette való játékot, valamint édes álommá varázsolva a magunkkal vitt ventilátorok napközbeni használatát, de hiába a természet kegyetlen próbálkozása a bátor kalandozókat nem bírta kiütni, sem a meleg, sem a meleg ellen fogyasztott “védőital”.
Ezúttal sem maradhatott el a különféle rendszerű szerepjátékok külön szervezett játéka, és a táblás játékok is hódítottak esténként néhol vendég gyilkosok is felütötték a fejüket A Korán Kelők csütörtök reggel tisztíthatták meg elméjüket és lelküket TAO hangdrum játéka mellett. Whoonitól a sörfőzés rejtelmeiről hallhattak az arra kíváncsiak.
A tábor M.A.G.U.S. szerepjáték versenyén 12 csapat indult, melyből 4 db 4 fős és 8 db 5 fős volt. A XVIII. Nyári Tábor versenymodulját Hulla és Tao készítették, amely az Boszorkányvadászat címet viselte és Alidax veszedelmes viszonyai közé vezérelte a résztvevőket.
A táborban a vendégekkel együtt a táborban 67 kalandozó vett részt. Külön öröm volt számunkra, hogy ismét voltak új táborozók, akik közül jópáran a fiatalok közé tartoztak. Bízunk benne, hogy visszatérő látogatóink lesznek.
Eredmények
Az ajándék kalandozós spirálfüzet volt mindenkinek, hogy a Kalandozós aranyköpéseket és sztorikat beírja mindenki az utókor számára, a legjobb szerepjátékos egy egyedi kalandozós fa irattartót kapott. Lehetőség volt kalandozós maszk begyűjtésére is - reméljük ereklye marad és nem lesz használati tárgy. Felonnak idén is köszönjük, hogy remek ajándékokat és okleveleket kaphattak a táborlakók!
Legjobb szerepjátékos
Mormandaren Legjobb csapat
Chutzpah
Falka
Mizu
Különdíj
Legolol345 és LegoApu Ifjú Titánok A táborban résztvevő csapatok
Chutzpah - Artu, Pico, Syrand Caldern, Kapi
Helybenjárók - Kata, Albruk, Nut, Sei, Domage
Falka - KisSzenty, Kerwin, Faresz, Con Salamander, Zsömi
La Familia - Kriszta, Erika, nekdo, Pistike
Hullajelöltek - TT, Tibi, Dave, Attila
mizu - bitschak, Knox, Boris, Paca, Kyor
Rizikófaktor - Rajman, Kretén, Félkegyelmű, Alec Boldwin, Süci
Demó Gorgók - Jadis, Kara, Owden, Mormandaren, Goblin
Freh Meat - Dugó, Legolol345, LegoApu, Rodrigo, viiper
First Class - Halla, Eric, Morrick, Weilon, Daelon
Ifjú Titánok - Shordanus, Wapol Meliodas, Noé, Balázs
KM Csapat - Cz, Crowstone, TAO, Gabor, Réq, Sir Thomas, tetra, Lozartan, BigMac, Mosquito, Whooni
A táborban készült képek megtekinthetők a Kalandozók.hu Facebook oldalán:

Egy igazán jól őrzött táborunk volt idén.
 

A lenyugvó nap festői színeket rajzolt az égboltra.
 

Az egyik játéktér, padokkal, asztalokkal, szúnyogetetéssel.
 

Az étkező igazi menzai hangulat volt, mind kinézetre, mind ízre.
 

Kártya társasjáték egyik éjjel, kísérettel.
 
A tábor élménybeszámolóit elolvashatjátok a fórumon: Élménybeszámolók - Kalandozok.hu Nyári Tábor 2021
A tábor versenymodulja letölthető a cikkgyűjteményből: Boszorkányüldözés - Nyári tábor
 
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük mindenki munkáját, amivel hozzájárult a tábor sikeréhez!
Üdv,
Daelon

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
Örömmel jelentem be, hogy a mai napon átfogó frissítés történt Ynev összefoglaló alkalmazásaiban. Ez a Nagytérképet, a Szószedetet és az Évszámgyűjteményt jelenti. 
Nem véletlen, hogy a frissítés és a hírezés is egyszerre történt, - és adott nagy munkát Antail főmágusnak, aki külön köszönet illet a varázskörök frissítéséért - hiszen nemcsak, hogy ezek az alkalmazások egyre inkább összefüggenek és összeérnek, de a mostani fejlesztés-frissítés is elsősorban a három alkalmazás összehangolására irányult. Azaz, most már amit az egyikben megtaláltok, megvan a másikban is. 
Első lépés a térkép és a szószedet helyeinek összehasonlítása, és az egyikből esetlegesen hiányzók másikon való szerepeltetése volt. Bár azt gondoltam, hogy itt nem lesz sok feladat, valójában jelentős mennyiségű oda-vissza jelölésre volt szükség, amiknek a felderítésében Con Salamander szerzett elvitathatatlan érdemeket - őt is köszönet illeti ezért. A művelet során számos elírásra is fény derült, és így ezek átfogó javítására is volt lehetőség. (egy azért benne maradt... majd legközelebb.) Emellett már eltörpül, de mégis külön köszönet illeti azoknak a jelzéseknek a beküldőit, akik hibát találtak, netán új, eddig nem jelölt helyszínt derítettek fel. Továbbra is várom az észrevételeket, ilyen információ mennyiségnél hatalmas segítség egy-egy ilyen rejtőzködő hiba, hiányzó apróság felderítése. Büszke vagyok rá, és ezért is külön köszönet illeti Raont, hogy eztán már a kiadótól származó jelzésekre, egyeztetésekre is számíthatok a térkép tökéletesítése során. 
Második nagy lépés a szószedet és az évszámgyűjtemény összehangolása volt, ami során a szószedetben szereplő, de az évszámgyűjteménybe eddig nem kigyűjtött évszámok összeszedése és az évszámgyűjteménybe illesztése volt a feladat. Hogy ez is olyan léptékű volt, hogy 600+ évszám került be a szószedetbe, azon én is meglepődtem. Persze, ahogy a térkép esetében a digitális felület azt eredményezte, hogy eddig jelentéktelennek, piciségük okán megjeleníthetetlennek gondolt helyek is felkerülhettek, az évszámok esetében is hasonlóan történt. Az online felület kereséséi lehetőségei értelmet adtak az eddig jelentéktelennek minősített évszámok szerepeltetésére is, ezért most már abban is szerepel (majdnem) mind - ez mára több, mint háromezer évszámot jelent. Természetesen ennél az alkalmazásánál is szükséges és várom is a visszajelzéseket, ha valaki esetleg új, vagy helytelenül jelölt évszámot fedez fel a háttéranyagok olvasgatása közben. Itt is köszönöm a hibajavításokat - mert ilyen is volt az eltelt idő során - akinek dreggise, vegye magára! Külön köszönöm Amund visszajelzéseit és tevékenységét, aki nemcsak, hogy a modul- és kiegészítőíró munkája során felmerülő hibákra hívta fel fáradhatatlanul a figyelmemet, de a saját anyagait is hajlandó volt közös erővel felboncolni, hogy a jelentős események konkrét évszámot kaphassanak. 
Mindezek mellett már eltörpül a szószedet további, a kiegészítők és kalandmodulok során megtalált új kifejezések beillesztése, esetenként pontosítása, aminek köszönhetően mára több, mint 14800 ynevi szócikk között böngészhettek. 
Forgassátok, használjátok haszonnal az alkalmazásokat, és remélem, továbbra is hasznosak lehetnek mind az írók, mind a modulírók, kiegészítők alkotói, kalandmesterek és játékosok számára a MAGUS világának összefoglalói, ami sokak közreműködésének köszönhetően már régóta nem csak papíron, de egyre többet nyújtó alkalmazások formájában is rendelkezésére áll mindenki számára. 
Ynev nagytérképe
Szószedet
Évszámgyűjtemény
 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Boszorkányüldözés címet viselő kalandmodul, Hulla és TAO tollából. 
Az idei (2021.) Kalandozók Nyári Tábor MAGUS versenymodulja Alidax városában, Psz. 3698-ban játszódik, és a táborhoz előre alkotott 7-9. Tsz.-ű kalandozók számára íródott. A szokásos minőségű, fordulatos és izgalmas kalandmodul sajátossága, hogy megalkotását a táborozók körében végzett alapos felmérés előzte meg, így azt kaphatták, amit szerettek volna. 
Annak is érdekel lehet elolvasni, akik már lejátszották, de ezután azok számára is lehetőség lesz lejátszani, akik nem voltak idén a nyári táborunkban. 
Jó olvasást, játékot és mesélést kívánunk! 
Boszorkányüldözés

MagyarGergely

Krán

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Krán című kiegészítő, Csörgő Iván tollából. 
Krán olyan a MAGUS-ban, mint a foci, mindenki ért hozzá - ez a mondás jól szemlélteti a vidék vélt vagy valós népszerűségét. Szinte mindannyiunknak volt már kráni karaktere, mert az jó, és tegye fel a kezét, aki nem kacérkodott el a Kránban való mesélés vagy játék gondolatával - a bátrabbak meg is tették. Mégis kevesen mondhatják el magukról, hogy leírták ezt az álmot, és egy használható, teljes és kész kiegészítőt alkottak Ynev ezen sajátos vidékéhez. 
Volt egyszer egy Krán Project. Aki ott volt, tudja, aki nem, az is láthatott már egy-két cikket itt az oldalon is, ami annak az egykori csapat munkájának, közös gondolkodásának, és igen, játékainak is köszönhető. Én is innen ismertem meg Csörgő Ivánt, akit azóta is Krán és a MAGUS (talán ebben a sorrendben) szerelmesének tartok. Az ő lendülete vitte előre évekig a csapatot, hogy aztán kis túlzással kimondjuk, Kránt nem lehet leírni. Persze Iván ezen csak mosolygott, ő már akkor a saját Kránját mesélte. A projectből végül nem lett semmi, legalább is nem úgy, ahogy mindenki képzelné. Mert nem csak az apróságokat tekinthetjük eredménynek, hanem azt is, hogy ebből jó pár apróság színesítette tovább azt a hatalmas művet, amit készítője azóta is csiszolgat, és most végre megoszt mindannyiunkkal. Úgy gondolom, nyugodtan nevezhetjük életműnek. Talán nem tökéletes, talán nem teljes - Krán leírása nem is lehet az - de abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy kár lett volna az idők végezetéig egy sok kráni játékot megélt szoba asztalának fiókjában pihennie, megismerhetetlenül.
 Csörgő Iván Krán kiegészítője a maga terjedelmével, részletességével és alaposságával a Kránhoz eddig készült legnagyobb és legteljesebb kiegészítő, amit igazi szerepjátékos írt, olyan, aki nem csak okoskodott, de mesélt is Kránban. A szabálykönyvszerű, részletes leírásokkal bemutatott vidék, a számtalan különleges kaszt és a hozzájuk kötődő számtalan varázslat egy átfogó, mindenre kiterjedő, egy kicsit mindenből mutató, mégis, szabad teret is hagyó egésszé áll össze. Több gyűjtés, Kránnal kapcsolatos írás szerepeltetése teszi még teljesebbé a művet. 
Mit is mondhatnék még róla? Ivánnak köszönjük, nektek pedig jó olvasgatást, játékot és mesélést! 
Krán
 

MagyarGergely

Kritika - Istenítélet

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók! 
A mai napon kikerült az oldalra Jan van den Boomen Istenítélet című regényének kritikája, MG tollából. 
A tavaly karácsonyra elkészült, a 2020-as év egyetlen MAGUS regényének részletes kritikája a szokott stílusban veszi sorra a regény pozitívumait és negatívumait egyaránt. 
Jó olvasgatást, és ne csak ezt, tessék kézbe venni a regényt is! Megéri!
Kritika - Istenítélet

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Ismét frissült Ynev szószedete. Az oldalon régóta elérhető, a visszajelzések alapján kalandmodulokhoz, novella- és regényíráshoz, és előtörténet alkotáshoz egyaránt hasznos szószedet újabb frissítésen esett át. Magyar Gergely gyűjtőmunkájának köszönhetően már több, mint 14100 kifejezés érhető el, szinte minden, amit érdemes tudni és kikeresni a MAGUS világáról. A frissítés most kevéssé tematikus, mint legutóbb, javarészt a folyamatos kiegészítő- és modulfeldolgozások, a beküldött észrevételek és hibajavítások, valamint a térkép frissítéssel kapcsolatban felkerült új elemek révén egészült ki most a szócikkek gyűjteménye. A feltöltésért köszönet Antail főmágusnak, hála a stabil rúnáknak a frissítés zökkenőmentesen zajlott, így a szószedet továbbra is a szokott lehetőségekkel, csak több szócikkel áll mindenki rendelkezésére. 
Továbbra is felhívom a figyelmet arra, hogy ha valaki hibát, hiányosságot, elírást vagy javítanivalót talált, jelezze azt nekem. 
Jó olvasgatást, böngészést. 
Ynev szószedete

×
×
  • Új...