Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Antail
Kedves Kalandozók!
"Ynev történelmét a Kalandozók írják..."
Örömmel jelentjük be nektek, hogy elkészült a Kalandozok.hu Ynev Térképének Mortor Imperialis verziója. Ez a kiadás legalább olyan jelentős, mint az eredeti, 2015-ös verzió, mivel mind tartalmilag, mind technikailag példátlan értéket képvisel. A térkép ezen verziója egy újabb mérföldkő az oldal életében, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk és bízunk benne, hogy hasznotokra válik.
A Kalandozok.hu Ynev Térkép Mortor Imperalis verziója a következő dolgokat nyújtja:
- Ynev részletes, navigálható térképe több, mint 2000 földrajzi jelöléssel.
- A földrajzi elemekre való szöveges keresés és animált navigálás. (!!!)
- Véletlenszerű helyekre történő animált navigálás. (!!!)
- A térképen rögzített zászlókhoz tartalmi szűrő. (!!!)
- Domborzati és Politikai Ynev térkép közötti váltás.
- 3692 és 3715 szerinti térképek közötti váltás.
- Áttekintő kistérkép nézet.
- Horizontális és vertikális méretarány skála.
- Térképnézet megoszthatósága.
- Részletes magyarázat az egyes térképfunkciókhoz. (Ikon jobb oldalt alul.)
Zászlójelzések alatt tárolt:
- Interaktív várostérképek (41 db)
- Városleírások (Hivatkozás a Kalandozok.hu Cikkgyűjteményére)
- Kalandmodulok (Hivatkozás a Kalandozok.hu Cikkgyűjteményére)
- Kiegészítők (Hivatkozás a Kalandozok.hu Cikkgyűjteményére)
Az elérhető várostérképek listája: Amaro, Arascor, Arshur, Baraadheik, Bolk, Caedon, Davalon, Doran, Elhamed, Elya, Elzashra, Emarion, Eren, Erigow, Erk Medence, Garhudda, Ghastal, Haonwell, Haralk, Ifin, Jemirre, Kalaril, Laorgan, Lavandron, Nastral, Nurween, Ó-Pyarron, Ó-Pyarron Fellegváros, Odra, Qunzais, Roxen, Selduriem, Sinogkul, Sushtar, Syburr, Tagreosz, Tervin, Triyang, Tuurian, Új-Pyarron
Elérhető a Hercegi Könyvtár / Ynev Térképe link alatt. https://kalandozok.hu/ynev
Használjátok egészséggel!
Fejlesztés: Antail
Tartalom és Térkép: Con Salamander, MagyarGergely
Tesztelés: Alga, Felon, Hulla, Rajman, Silver, TAO, tetra
Üdvözlettel,
AntailFelon
Kedves Mindenki!
 
Örömmel hívom fel figyelmeteket arra, hogy Malcolm J. Hunt, a Bosszúangyal, a Kígyószív és a Szörnyek családja szerzője április 27-én, szombaton 13:30-15:00-ig dedikál a Könyvfesztiválon (Budapest, Millenáris, B53-as stand).
Akinek nincs még - vagy nincs elég - Malcolm J. Hunt által dedikált kötete, csapjon le a lehetőségre.
Üdvözlettel
Felon

MagyarGergely

Ynev várostérképei

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Mától elérhetők az oldalon Ynev városainak - már megrajzolt - térképei. 
Az interaktív Ynev nagytérképről eddig is előhívható volt a megrajzolt várostérképek zöme, most azonban külön, saját dokumentumban is megtaláljátok őket. A cél amellett, hogy egy másik formában is áttekinthetők, kereshetők már a városok, és akár online is használhatjátok őket a játékok alatt, sőt, lehetőség van letölteni így akár kinyomtatni is. 
Ynev városainak térképei folyamatosan bővülnek, ahogy tették eddig is, amint valaki előveszi őket és kiegészítőt, kalandmodult ír egy-egy helyszínre, aminek kidolgozása, kiegészítése legtöbbször magával vonja a várostérkép elkészültét is. A gyűjtemény, amiben jelenleg 47 ynevi város - közöttük olyan jelentős helyek, mint Erion, Ifin, Shulur vagy Új-Pyarron - folyamatosan bővül, és ezután is adott a lehetőség minden modul- és kiegészítőíró számára, hogy velem egyeztetve hasonló stílusú (ami szándékosan követi a Szürkecsuklyások által elkezdett stílust) és minőségű várostérkép szerepeljen művében. (Hasonlóképpen adott a lehetőség, hogy egy-egy kalandmodulhoz szükséges új helyszínek, vagy külön jelölt helyszínek is felkerüljenek a térképekre).
Hasonlóképpen szeretnélek buzdítani mindannyiótokat, hogy bővítsük együtt szeretett Ynevünket. Ahogy legutóbbi várostéképünknél, Erion esetében is nagyszerűen működött, úgy ezután is lehetőség van az összes város saját helyszínekkel történő kiegészítésére is, hiszen amíg mesélünk és játszunk, rendre jelennek majd meg új ötletek, amiket könnyen hozzátehetünk a már megtervezett városokhoz, így gazdagítva mindenki közös Ynevét. 
Jó böngészést kívánunk! 
Ynev városai

Antail
Üdvözlet Mindenkinek!
Örömmel jelentem be, hogy elkészültünk a 2019-es Kalandozok.hu Nyári Tábor Versenymodulíró Pályázatának értékelésével. A pályázat kiírását, és annak követelményeit az alábbi hírben olvashatjátok vissza: 
A pályázatra 7 pályamunka érkezett 6 szerző/szerzőpáros tollaiból: Bitschak & Paci, Lozartan, Nekdolan, Nezething, Sir Thomas, Tűz Táplálója. 
A bíráskodáshoz @MagyarGergelyt és @Weilont kértem fel, továbbá a bírói csapat velem egészült ki 3 főre. Ezúton is köszönöm bírótársaim segítségét a pályázat során!
Az értékelés során minden beküldött anyagot tüzetesen átnéztünk és mérlegeltünk, majd szavazás alapján döntöttünk.
Örömmel tudatom mindenkivel, hogy a 2019-es, XVII. Kalandozok.hu Nyári Tábor modulírójának a Bitschak & Paci írópárost választottuk. 
Köszönjük a beérkezett műveket és gratulálunk a győztes párosnak, akikre a munka legjava csak most vár!
Február folyamán minden pályázónak fogok visszajelzést küldeni a bírói értékelések alapján. Az alkotásokban nagy lehetőségeket látunk, így az arra nyitott írókkal a további együttműködésről (pl. TT, vagy egynaposok moduljai) külön egyeztetünk.
Üdvözlettel,
Antail
 

MagyarGergely

Ynev kronológiája

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
Újabb örömteli fejlesztésről számolhatok be nektek. A mai napon kikerült az oldalra Ynev kronológiája, ami méltón folytatja az egységesítő, mindent feldolgozó és azt online formában a közösség elé táró alkalmazásaink sorát. 
Nem egy egyszerű dokumentumról van szó, a Hercegi könyvtárban külön menüpont alatt található Kronológia online kereshető formában tárja elétek Ynev történelmének majd' kétezer évszámát. A Kronológia Magyar Gergely gyűjtőmunkájára támaszkodva Antail jóvoltából valósult meg. 
Az új Kronológia feldolgoz minden, a MAGUS-hoz kiadott szabálykönyvet, irodalmi művet és méltó házi kiegészítőket, nyilvános rendezvények kalandmoduljait, hogy rendet tegyen - és kereshető formában mindenki számára elérhetővé tegye kedvenc világunk történelmének dátumait. 
Fedezzétek fel az új évszámgyűjteményt, ami nem csak arra alkalmas, hogy a beírt évszámhoz kapcsolódó eseményt megjelenítse, de lapozgathattok is benne előre, vagy vissza az időben. A kronológia a keresett évszámot megvizsgálja az évszámok sorában, a hozzájuk kapcsolódó események rövid leírásában, és ha nem talál eredményt, a hozzá legközelebb eső évszámot fogja mutatni. Természetesen lehetőség van nem csak évszám, de szöveg keresésére is, ez esetben a Kronológia átnézi az évszámokhoz tartozó események rövid leírását, és ha abban megtalálja a keresett szövegrészt, az lesz az eredmény. Ilyenformán nem csak konkrét évszámokhoz tartozó eseményeket lehet keresni, de a kérdéses történelmi személy, vagy földrajzi hely, esetleg eseményhez kapcsolódó valamennyi évszámot megtaláljátok. 
Természetesen, ahogy ezeknél a munkáknál már megszokhattátok, nem csak a levegőben lógnak az adatok, hanem mindegyik mögött forrásjegyzéket is találtok. Javasoljuk továbbá, hogy használjátok együtt Ynev szószedetével, hiszen az évszámgyűjteményben törekedtünk az események rövid leírására, esetenként annak csak a közkeletű neve található meg, ezért szükséges lehet egy-egy esemény, csata, ország, személy stb. pontosítása, ebben tökéletes segítséget nyújt a Szószedet, reméljük, mindent megtaláltok majd benne. 
Egy kis előzetes (gif) kép a Kronológiáról Antail jóvoltából: 

Természetesen ahogy eddig is, továbbra is várjuk véleményeteket, észrevételeiteket, ahogy azt is, hogy ha olyan évszámot találtok Yneven kalandozva, amit nem jelenítettünk meg, akkor azt forrásával együtt juttassátok el hozzánk, hogy a következő frissítés alakalmával belekerülhessen - nem kell mondani, a szokásos alapelvek, forráshierarchia figyelembevételével, ami a jövőben is biztosítja majd az anyagok megbízhatóságát, és az eredeti, MAGUS forrásoknak való megfelelőségét. 
Végül pedig remélem, jó hasznát veszitek majd ennek a legújabb fejlesztésnek, legyen szó karaktereitek előtörténetéről, kalandmodulok vagy kiegészítők készítéséről, netán irodalmi alkotások megírásáról. 
Jó kalandozást, és fogadjátok igazi MAGUS-szeretettel Ynev Kronológiáját!
Kronológia

MagyarGergely

Frissült Ynev szószedete

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók! 
Örömmel jelentem be, hogy az idei év eleji frissítések időszaka még tart, a térkép után a mai napon új változat került az oldalra Ynev szószedetéből. 
A szintén népszerű, gyakran használt és egyedülálló összegző kiegészítő is átesett egy-két változáson az utóbbi időben. Nem csupán egyszerű bővülésről van szó, ezt eddig is megszokhattuk már, amint új szóanyagot tartalmazó kiadvány került a polcokra, annak anyaga bekerült a szószedetbe is. Természetesen ez a munka sem egyszerű, és nem is kicsi, a szószedet legújabb változata immár több, mint tizenkét-ezer kifejezést tartalmaz Ynev világáról. Emellett azonban más, reményeink szerint kedvező fogadtatásra váró változásokat is találtok majd benne. 
Először is, végbement egy teljes helyesírás ellenőrzés. Ez volt a MAGUS pályafutásom eddigi legidegőrlőbb munkája, a több, mint egy évig tartó folyamatért Eldon Rowdragont "utálhattam", aki nemcsak meggyőzött ennek szükségességéről, de - és másképpen nemigen valósult volna meg - a munka oroszlánrészét is magára vállalta, és majdnem végig kitartott. Hatalmas köszönet illeti ezért! A munka során nemcsak egy teljes, a magyar helyesírás szabályit követő átdolgozás történt, de sikeresen lenyakaztuk a MAGUS kezdeti, furcsa, "Írjunk Mindent Nagy Kezdőbetűvel, Mert Az Vagány" elvét. Számos kifejezésnél szükséges volt komoly forráskutatást végezni, hogy az eredeti írásmódjára fény derüljön, így mára a szószedet amolyan MAGUS helyesírási-szótárként is működhet, már ha valaki nem a naponta változó kánont, hanem az eredeti forrásokat akarja követni. Nem remélem persze, hogy ennyi szócikket sikerült hiba nélkül átnézni, aki ilyet talál, továbbra is jelezheti, javításra kerül majd. 
Visszakerült a többek által is keresett, a korábbi verziófrissítéskor elveszett MAGUS kategória, ami Antail ötletének és munkájának köszönhetően a szerepjáték, és nem a világ szakszavait tartalmazza, így segítve azokat, akik magában a játéktechnikában bolyonganak. Ez a kategória (is) szorul még fejlesztésre, de az online forma lehetővé teszi, hogy jól megférjen a MAGUS világ számos kifejezése mellett. (Ez utóbbi, a szószedet világra vonatkozó jellegét figyelembe véve nem szerepel majd a szószedet letölthető, dokumentumos változatában.)
Noha eddig is jellemző volt a szószedetre a saját munkáim, és a méltónak tartott minőségi rajongói anyagok, kalandmodulok anyagának feldolgozása, ebben a frissítésben már számos kiegészítőből találhattok - kell-e mondanom, hogy folyamatosan bővülő - szóanyagot. Ugyanígy előremutató fejlődés, amit a MAGUS egészének feldolgozásának előrehaladása már lehetővé tett, hogy számos összegző szócikk is készült, tehát részletesebb, pontosabb, és átfogóbb szócikkeket találhattok egy-egy dologról - persze nem került átírásra mind a tizenkét-ezer+ szócikk.
Egyértelműbb lett a kultúrkörök között megoszló szócikkek helyzete is, az új változatban nincsenek összevont kultúrkör kódok, amennyiben egy szócikk több kultúrkör vagy nyelv vonatkozásában is fontos, úgy mind a két kultúrkör-kóddal szerepel ugyanaz a szócikk, így például a corma-dinai háború előkerül akkor is, ha a gorviki, de akkor is, ha a shadoni nyelv kifejezéseire keresünk rá. 
A szócikkben továbbra is lehetőség van a kifejezések pontos keresésére, de ha nem egy adott szóra, hanem egy nyelv, kultúrkör szavaira vagyunk kíváncsiak, akkor arra is rákereshetünk, és ez esetben sok, de csak ahhoz a kultúrkörhöz tartozó kifejezést kapunk eredményül. Természetesen, ahogy eddig is, a keresőmotor nem csak szócikkeket, de ennek a funkciónak a kiválasztása esetén a szócikkek szöveges részét is átnézi a keresett kifejezés után.
Őszintén remélem, hogy továbbra is hasznosnak találjátok majd, és alkalmazzátok a szószedetet, én magam sem tudnék nélküle dolgozni a MAGUS  mára követhetetlen mennyiségű kifejezést felvonultató világán, de a visszajelzések alapján a kalandmesterek, modulírók, sőt, írók munkáját is régóta - és remélem, még sokáig - segíti a gyűjtemény. Az is továbbra is támogatott és szívesen fogadott dolog, hogy  aki új szócikket talál, aki kiegészítést tudna hozzátenni valami eddig figyelembe nem vett forrás alapján, vagy saját munkáinak anyagát integrálná bele, nyugodtan jelezheti ilyen szándékát. 
Jó olvasgatást, keresgélést, pontosítást, kutatást és persze játékot, mesélést, fejlesztést netán írást kívánunk mindenkinek!
Szószedet
Ynev szószedetének letölthető, böngészhető szöveges változatát itt találjátok. 
Ynev szószedete V. 6.0
 

MagyarGergely
Üdv kalandozók!
A mai napon frissült Ynev nagytérképe. 
Az Antail (megjelenítés) és Magyar Gergely (térkép) munkájaképpen régóta az oldalon elérhető, visszajelzések alapján a legnépszerűbb és a legtöbbet használt kiegészítőnk a MAGUS világához, ez alkalommal újra frissült, mondhatni szintet lépett. 
A térképre 400+ helyszín került fel, így elméletileg minden, kiadványokban megjelent, Ynere való - és méretarányában a nagytérképre való - helyszínt megtalálhattok rajta. Számos méltó házi kiegészítő, kalandmodul helyszínei is felbukkannak a térképen - bár ezen a téren még lesz mit fejleszteni, hiszen ilyen cikkből rengeteg van.
Rajtatok a sor, fedezzétek fel újra Ynevet, számos olyan helyszínnel, amiket csak a térképre alaposan ráközelítve találhattok meg. Szándékunk szerint többé nem lehet kérdés, hogy ez a vár vagy az az ország, város hol található - csak meg kell keresni.
Az is rátok vár, hogy megtaláljátok azokat a helyszíneket, amik véletlenül lemaradtak, aki felfedez ilyet, azt kérem - természetesen pontos forrásmegjelöléssel együtt - jelezze, hogy semmi ne maradjon le a térképről. 
Természetesen az eddig megszokott funkciók is elérhetőek, a zoom mellett váltható a domborzati és a politikai réteg, mind 3692 és 3715 között. Az első adag kiegészítőt és kalandmodult, amit a térképhez kötöttünk zászlócskák jelzik, - ezek is ki- és bekapcsolhatók - ahonnan elérhetők az oldal vonatkozó cikkei. 
Természetesen a nagytérkép nem létezne és nem ilyen volna, ha nem dolgoznának többen is azon, hogy Ynev fejlődjön, és rendszeresen újdonságok jelenjenek meg hozzá, kalandmodulok készüljenek, kiegészítők lássanak napvilágot. Sokak munkájának köszönhető az az anyag, amit nekem "csak" fel kell dolgozni. A mostani nagy lépésért köszönet illeti: 
Amundot, Gulandrot és Szilágyi Jánost is;
Con Salamandert;
Gora Györgyöt;
Lozartant;
Lumirt, az egykori dicső Krán-project atyját;
Miracort és a Farkasodú csapatát;
Shalafi Del Necrot és a Hősök Napja csapatát;
Szabó Pétert (Kakashegyi rém);
és a Kalandozok.hu kiváló modulíróit;
valamint több szerzőt is, akik névtelenül, de minőségi munkával építik szeretett fantziavilágunkat. Ha kihagytam valakit, nem szándékosan tettem. 
Jó böngészést, nézegetést, olvasást, játékot, mesélést és fejlesztést, írást kívánunk minden MAGUS-osnak! 
Ynev nagytérképe

MagyarGergely

Kritika - Krán

MagyarGergely tollából, itt Hírek,

Üdv kalandozók!
A mai napon kikerült az oldalra a Krán címet viselő novelláskötet kritikája, Magyar Gergely tollából. 
A cikk kicsit megkésve, de a Delta Vision 2018-as első MAGUS könyvét, Raoul Renier, Krán című antológiáját elemzi a szokásos részletességgel. 
Jó olvasást, a kritikához is, és a könyvhöz is! 
Kritika - Krán

×
×
  • Új...