Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Frissült Ynev nagytérképe


MagyarGergely

Üdv kalandozók!

Örömmel jelentem be, hogy a mai napon frissült Ynev nagytérképe. 

A közel két éves fejlesztő munkának köszönhetően a mostani változat a korábbihoz képest 185 új objektumot tartalmaz. Ezek között vannak a legújabb MAGUS kiadványokból, írásokból és kalandmodulokóbl megismert újdonságok, de szép számmal akad közöttük korábban leírt, eddig rejtőzködő, de mára felderített információk, és valamennyi hibajavítás is. 

Ugyancsak jelentős újdonság, hogy immár elkészült a Psz. 3724-es évre vonatkozó frissítés, aminek domborzati és politikai rétege is felkerült, ezzel együtt  - a Psz. 3692-es és Psz. 3715-ös rétegekkel - már hat réteg között váltogathat az Ynevet megismerni, vagy csak benne gyönyörködni szándékozó. A Psz. 3724-es rétegen - hosszú adatgyűjtés, átbeszélések és az írókkal történt egyeztetések után - főleg Enoszuke és a Hradzs, valamint a Quiron-pentád vonatkozásában találhattok jelentős változásokat. 

Továbbra is működik a kereső, a jobb felső ablakba beírt helyszínekre ráugrik a térkép, megmutatva azt. A jelenlegi fejlesztési irány többek között a kereső kiterjesztése valamennyi rétegre, ugyanis az máig csak az első, Psz. 3692-es domborzati rétegen elérhető. Természetesen a zoomolás funkció megmaradt, így van lehetőség egészen apró helyszínek szerepeltetésére is, amik az eddigi legnagyobb kinyomtatott változaton is alig olvashatók. 

Mint mindig, amikor jelentős mérföldkőhöz érkezünk a nagy Ynev-térkép fejlesztésében, most is köszönetet kell, hogy mondjak azoknak, akiknek a munkája hozzájárult a sikerhez. Elsősorban Antail főmágusnak szeretném megköszönni azt, hogy karbantartja és fejleszti a térkép mögötti rúnákat, ugyanis nem kis munkába kerül nem csak a fenntartásuk, de az új ötleteknek való megfeleltetésük is. Ahogy a térkép egyre ismertebb lesz, egyre többen érzik úgy, hogy hozzájárulnak a fejlesztéséhez. Köszönöm a MAGUS írók közösségének, hogy megjegyzésekkel, a múltbéli, rég elfeledett munkáik felidézésével, de néha hosszú telefonbeszélgetésekkel vagy akár személyes egyeztetésekkel is hozzájárulnak, hogy az egyes objektumok a megfelelő helyen szerepelhessenek - muszáj kiemelnem Alan O'Connor urat, aki mára nem mondható aktívnak a MAGUS-ban való alkotás terén, de nem sajnálta az időt, hogy az általa kitaláltak a szerinte helyes irányba fejlődjenek itt is. Szintén köszönet illet minden MAGUS rajongót, aki ha csak egy-egy észrevétellel is, de hozzájárult a térképen szereplő hibák felderítéséhez és javításához. Nem azért nem sorolok neveket, mert nem tartanám fontosnak, de mivel erről éppen nem vezetek nyilvántartást, szinte biztos, hogy kihagynék valakit, aki amúgy megérdemelné hogy megemlítsem. Persze mindig vannak kiemelkedőek, ezért meg kell köszönnöm Amundnak, akik fáradhatatlanul vadássza a régi anyagok lap aljára írt apró betűs részeiben említés szintjén felsejlő helyszíneket is és a nap bármely szakában záros határidőn belül válaszol a megkeresésekre - mert hát hajnali 1-kor a legjobb dolgozni :) , Greolnak, aki a legkülönfélébb javaslatokkal bombáz, hogy mi mindent lehetne még szerepeltetni, amiket, miután kidühöngtem magam, már nem is találok olyan eszement ötletnek, a kalandmodulok íróinak, akik a nagy munka lezárta után is segítenek a megfelelő helyre pöttyinteni új agymenésük eredményeit, és hogy munkájukkal folyamatosan fenntartják az érdeklődést és az életet Yneven. És mindazoknak, akiket kihagytam.. de tényleg. 

És természetesen mindazoknak is köszönet, akik ismerik, elismerik, szeretik, használják és értékelik a nagytérképet - hiszen ezért érdemes dolgozni vele - pedig már hányszor készen volt... :) nélkületek szegényebb volna, és amúgy minek is lenne. Terjesszétek, mert még mindig van olyan, aki meglepődik azon, hogy ilyen is létezik szeretett MAGUS-unkhoz. Várom továbbra is észrevételeiteket, javaslataitokat, ami fontos ahhoz, hogy a nagytérkép jobb, teljesebb, pontosabb, használhatóbb és elsődleges célként az egységes MAGUS világot és mesélést, játékot támogató legyen. 

Használjátok, nézegessétek olyan MAGUS hangulatban, Ynev-szeretettel, ahogyan készült. Jó játékot, mesélést, írást, fejlesztést kívánok mindenkinek! 

Ynev térkép

 


Kalandozók véleménye

Recommended CommentsA hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...