Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Kalandozók Útján - Kalandmodul gyűjtemény


kalandozok

Kalandozók Útján

Az első Kalandozok.hu M.A.G.U.S. kalandmodul gyűjtemény

kalandozok_utjan.png


A Kalandozok.hu közössége évek óta a M.A.G.U.S. szerepjátékosok jelentős, a mindenkori kiadóktól független bástyája, Ynev rajongóinak gyűjtőgóca. Már 10 éve rendezünk - évente több alkalommal - szerepjáték táborokat és versenyeket, készítünk házi kiegészítőket, cikkeket, segítjük a szerepjátékkal ismerkedőket. Az aktuális M.A.G.U.S. politikától és a kiadóktól mindig elhatároltuk magunkat, ám - ha lehetőség volt rá - együttműködtünk velük.
Büszkék vagyunk arra, hogy a mai napig megmaradtunk azoknak, akik vagyunk: egy nyitott baráti társaság, akik pusztán önmagáért szeretik Ynev világát.

Nyilvánosság elé ritkán álltunk eddig, ám most akad valami, amit szeretnénk megosztani minden szerepjátékossal. Elkészült, és szabadon, ingyenesen, mindenki számára letölthető az első e-book-unk: a Kalandozók Útján, avagy az első Kalandozok.hu M.A.G.U.S. kalandmodul gyűjtemény!

Szóval mit is osztunk meg veletek? Egy a korábbi, hivatalosan megjelent M.A.G.U.S. modulgyűjtemények hagyományaihoz és formáihoz illeszkedő házi modulgyűjteményt, melyben az összes kalandmodult a Kalandozok.hu közössége írta, tesztelte és mesélte valamelyik korábbi Kalandozok.hu táborban.

Rajongói alkotást tarthat kezében az olvasó, mely nem tud, és nem is kíván a kiadók hivatalos anyagaival ringbe szállni. Ennek ellenére a kiadványunk nem csupán egy összedobott doksi, hanem egy terjedelmes könyv. Az egyes kalandokat, természetesen ismétlésekkel és átfedésekkel, különböző kalandozók írták, míg maga a modulgyűjtemény szerkesztéséért és összeállításáért Hulla a felelős. Kedvcsinálónak pár szót ejtünk mindegyik kalandról.

Vértestvérek - Összetett, csavaros maffia-történet, melynek központjában - mi más? - egy vérbosszú áll. Ezt a kalandot, mely önmagában is egy hatalmas kalandötlet-gyűjteménynek felel meg, kimondottan ajánljuk minden - nem feltétlenül M.A.G.U.S.-t játszó vagy mesélő - kalandmesternek, ugyanis rengeteg felhasználható ötletet rejt, melyek külön kiragadva máshol, más világokban is jól alkalmazhatóak. Ha önmagában használjuk fel, a kaland akár egy egész kampánynak adhat táptalajt.

Ahogy a szél fú - Rendkívüli kidolgozottsággal rendelkező klasszikus ynevi történet, mely igazi kihívást jelent minden játékos számára. Egy mondatban összefoglalva: egy politikai fogoly kiszabadításáról van szó, mely természetesen nem úgy alakul, ahogy a játékosok eleinte elképzelik. Történetközpontú kaland, mely hamar magával ragadja a játékos karaktereket, és nem engedi őket markából, míg fel nem göngyölítik azt - vagy el nem hullnak.

Álom a két hold alatt - Egy lazább hangvételű történet fordulatokkal és könnyed humorral fűszerezve, amelyben vérmérsékletétől és stílusától függetlenül minden kalandozócsapat érvényesülhet. A modul alaphelyzetében a Quiron-tenger egyik szigetének békéjét merénylet zavarja meg, s a kalandozókra vár, hogy kibogozzák az összefonódott eseményszálakat.

A Próféta - Egy elszigetelt, dél-ynevi helyszínen játszódó misztikus történet, melynek központjában egy Prófétaként emlegetett személy áll. Egy klasszikus fantasy kaland, mely ugyanúgy lehetőséget ad nyomozásra és gondolkodásra, mint aktív szerepjátékra. A történet folyásával együtt azon titkokra is fokozatosan fény derül, hogy milyen rejtélyes hatalmak lapulnak a háttérben.

Kacaj - Egy könnyed, humoros, és szerepjátékra fókuszáló kaland zárja a gyűjteményt. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy átsugárzik rajta a sötét Dartonita humor. Aki kedveli ezt a fajta stílust, és a sok közös kacajjal fűszerezett valódi szerepjátékot, annak kötelező darab!

Az összes kaland hasonló, kidolgozott formába van rendezve, és rendelkezik az alábbiakkal:

  • Tartalomjegyzék
  • Hangulatkeltő novella (alias "kedvcsináló" a kalandhoz)
  • Koncepció leírás, részletes történetvezetés
  • Tippek és tapasztalatok a meséléshez
  • NJK-gyűjtemény
  • Kidolgozott helyszínleírások és térképek
  • JK-knak kiadandó anyagok


Minden kalandmodul készen áll azonnali mesélésre, "csupán" el kell olvasni és meg kell érteni őket. Azoknak is melegen ajánljuk, akik nem tervezik ilyen kalandok lemesélését, esetleg nem is játszanak / mesélnek Ynev világán - ők is számtalan hasznos ötletet és izgalmas leírást találhatnak a gyűjteményben!

Mindezt önzetlenül ajánljuk fel minden szerepjátékosnak, ezáltal is segítvén és támogatván a hazai kalandmesterek életét. Bár minden erőnkkel azon voltunk, hogy kiszűrjük a bakikat, biztosak vagyunk abban, hogy a kiadvány nem hibátlan.
Kérjük fogadjátok szeretettel!

Üdvözlettel,
A Kalandozok.hu közössége


Kalandozók véleménye

Recommended CommentsA hozzászóláshoz be kell lépned, vagy regisztrálnod Kalandozó!

Kizárólag a városőrség által átvizsgált kalandozók hagyhatnak válaszokat.

Kalandozónév regisztrálása

Regisztált kalandozóként felhőtlenebb az élet!

Csatlakozás a Kalandozókhoz

Bejelentkezés

Már velünk kalandozol? Lépj be!

Belépés

×
×
  • Új...