Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Cundior

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  111
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Cundior

 • Rang
  Sorsfordító
 • Születésnap 1984/07/12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Siopa, Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Sogron lángjai
 • Ki a kedvenc íród?
  Jan van den Boomen
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Örvényben
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Nem emlékszem pontosan, 95-96 környékén lehetett.
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  A cikkgyűjteményen keresztül, a google segítségével.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Kyr panteon, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van. Budapesten. Nem aktívan, de gyakran veszünk be új embereket, és néha csatlakozom más társaságokhoz.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Foci
 • Mi a kedvenc csokid?
  Stühmer étcsokoládé

Legutóbbi látogatók

452 adatlap megtekintés
 1. Köszönöm, most már tökéletesen működik!
 2. Igen, most se jön be, erről a linkről se.
 3. Az előbb próbáltam olvasni Darabolo hozzászólását az óriásos témában, és arra kért az oldal, hogy próbálkozzak újra, EX0 hibakódra hivatkozva. Hiába tettem meg többször is, nem hatotta meg.
 4. Cundior

  Dumaterem

  Bár a zászlók neveire nem tér ki, szerintem ennél összefogottabb írást nem fogsz találni:
 5. Cundior

  Ynev országai

  Ez az írás tényleg hangulatos, és érzékletes, köszönet érte! Nekiugrottam a Keleti szélnek, eddig tetszik, bár nem értem mit keresünk Kahréban. Bár figyelmeztettél, úgyhogy csak magamra vethetek.
 6. Cundior

  Ynev országai

  Köszönöm a tanácsokat és a figyelmeztetést is! Az Acél és oroszlánt amúgy is tervezem elolvasni, megpróbálom majd kikeresni azt a részt, remélem a "slankard", "rapír", vagy "kardművész" szevakra rákeresve eljutot oda. Viszont nem tudom melyik cikkre gondolsz. Mi a címe, hol lehet megtalálni?
 7. Cundior

  Ynev országai

  Senki nem tudja, mennyire épít egymásra a két könyv, lassan belefognék az egyikbe?
 8. Cundior

  Ynev országai

  Amúgy nekem pont a Karnevál és a Keleti szél maradt már csak ki a Gorduin könyvek közül, de ahogy kivettem a szavaidból, inkább a Keleti szelet tanácsolod. Mennyire "fontos" tartani a könyvek sorrendjét, átugorhatom a Karnevált és kezdhetem a későbbi Keleti széllel?
 9. Cundior

  Ynev országai

  Con Salamander, értem és érthető a dolog. Nem akarok témát nyitni, csak alternatívaként jutott eszembe, más témák téves használata helyett. Köszönöm a segítséget, a Keleti szél sorozatot lehet, hogy el is kezdem, illetve belevetem magam a rúna cikkekbe! A szószedetet én is próbáltam, illetve annak forrásmegjelöléseit nézegettem, de azért így jobb, hogy van konkrét javaslat.
 10. Cundior

  Ynev országai

  Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogyha a slan-ekről akarok olvasni (múltjukról, eredetükről, jelenükről, Niaréról, milyenségükről), akkor hol találok róluk hasznos dolgokat, hangulatos, tartalmas bemutatásokat? Nem játéktechnikai adatok miatt, inkább a megismerésük céljából. Amúgy ez nem a legjobb hely erre a kérdésre, de nem találtam jobban. Viszont keresgélés közben eszembe jutott, hogy nem lehet új témákat nyitni?
 11. Cundior

  Kalandmesterek fóruma

  Egyet értek Hullával, ezt szerepjátékos szituációkkal lehet orvosolni. A JK rá van utalva, olyan helyzetbe kerül, hogy csak egy nőre számíthat, ...stb. De azt se szabad kifelejteni, hogy talán a játékos más okból nem szeretne ilyenekbe belemenni (nem tudom, nem ismerem a pontos helyzetet). Ha számára, mint játékosnak okoz ez valamiért problémát, talán nem kell erőltetni, végülis ez csak egy játék.
 12. Cundior

  Melyik a kedvenc fajod?

  Amúgy, hogy ne csak általánosságokról okoskodjak itt, a konkrét példát nézve, mégiscsak igazat kell adjak a többiek ellenérveinek, illetve a könyv megkötésének, valóban, más isten híve valószínűleg nem nagyon lehet elf. Szerintem arról van szó, hogy bár egy isten véleményem szerint bármilyen lélekkel tudhat mit kezdeni, végülis teljes értékű lékekről van szó (ezt mondjuk semmilyen tárgyilagos bizonyítékkal sem tudom alátámasztani), a gond inkább az elf oldaláról van. Úgy értem, a lelkük célja a megtisztulás és Urriához való visszatalálás, amiben jelentősen hátráltatja őket, ha Arel szolgákatába állnak, és az ő tanai szerint élnek. Ez teljesen magán vélemény, de úgy képzelem Arel elfogadna egy elfet papjául, hiszen ha képes teljesíteni az elvárásait, és neki tetsző módon él, akkor neki "mindegy", hitének terjesztőjéhez, befolyása csatornájához és híve halála után lélekhez jut, de magának az elfnek nagyon vaknak kell lennie, ha ennyire eltévelyedett, és a társainak, közösségének pedig nagyon kell őt utálniuk, ha ezt hagyják számára. Mondjuk ez a logika ellen szólnak a kráni elfek, kik Ranagolt követik(?), és ha ez így van (ebben nem vagyok teljesen biztos, nem vagyok nagy Ranagol vagy Krán kedvelő), akkor nagy bajban vannak. Sikerült elbizonytalanítanom magam, ez nehéz kérdés.
 13. Cundior

  Melyik a kedvenc fajod?

  Ez a faj-kaszt megkötés érdekes dolog. Míg bizonyos párosítások tiltottak, pedig kifejezetten hangulatosak lehetnének, mások pedig engedélyezettek, annak ellenére, hogy jóval kétségesebbek, esetleg kifejezetten nevetségesek. Ez a "szigor" (nem és kész, semmilyen körülmények között sem) pedig aztán teljesen megszűnik, szabályozatlanul hagyva a dolgot. Rengeteg visszaélést tapasztaltam a fajokkal, a legtipikusabbak az árva vagyok, emberek között nőttem fel, ezért ember vagyok, csak van infralátásom meg ki tudja még mim. A legelterjedtebb eszköz a félelf ezen a téren, szinte kínálja magát a Pistiknek, hogy mindenféle megkötés, szerepjátékos beleélés nélkül kaphassanak ingyenes bónuszokat. Én komplexebb jellem és viselkedési útmutatóval látnám el a különféle fajokat, olyanokkal, amik a kasztnál is dominánsabban befolyásolják a játékot. Ezzel szemben azt sosem szerettem, hogy bár szinte "szabad a rablás", mégis egy több helyen erősen vitatható (szar) táblázathoz kell igazodnunk... Szóval ha jó indokot, előtörténetet és hangulatos játékot tudtok hozzá kötni, akkor én nem látok kivetni valót. (Főleg, ha már Darton híve, és elf létére nekromanta is van közöttük...)
 14. Kate, Darabolo, szerintem Coryss nem rossz szándékkal tette ezt a megjegyzést, csak segíteni akart (és ezt mondhatom el magamról is). Ezek mellett természetesen nincs hozzá közünk, hogy ti hogyan játszotok, én pedig nem hogy a fejemre állni, de még csak finoman noszogatni sem terveztem se téged, se mást, hogy a szabályok szerint játszon, ha neki nincs hozzá kedve. Bár én Tetra itteni hozzászólásával maradéktalanul egyetértek, én is szabálykövető vagyok, de ettől még az elsődleges célja a szerepjátéknak, a szórakozás. Ha ti közösen megegyeztek, hogy ennek érdekében figyelmen kívül hagytok egy nektek nem tetsző szabályt, akkor ezt senkinek sincs joga megkérdőjelezni.
 15. Azt ígértem, hogyha hozzám szólsz nem fogok válaszolni? Bár nem tudom ez a reakciód igazából miért is lep meg engem, elég nyilvánvalóvá tetted már eddig is, hogy nem tudod értelmezni az írott szöveget... Mellesleg a konstruktivitásod példaértékű.
×
×
 • Új...