Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Cundior

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  249
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Cundior

 • Rang
  Ynev hőse
 • Születésnap 1984/07/12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Siopa, Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Sogron lángjai
 • Ki a kedvenc íród?
  Jan van den Boomen
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Örvényben
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Csak elvétve vannak más, alkalmi játékok, rendszeresen semmi mást.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Nem emlékszem pontosan, 95-96 környékén lehetett.
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  A cikkgyűjteményen keresztül, a google segítségével.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Kyr panteon, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van. Budapesten. Nem aktívan, de gyakran veszünk be új embereket, és néha csatlakozom más társaságokhoz.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Foci
 • Mi a kedvenc csokid?
  Stühmer étcsokoládé

Legutóbbi látogatók

1 384 adatlap megtekintés
 1. Cundior

  Khál vadász

  Akármekkora szemét is ez az írás, én jó érzéssel emlékszem vissza azokra az időkre, mikor egyáltalán készültek még rajongói kiegészítők. Mindenkinek volt egy kockásfüzete, tele saját kasztokkal, fajokkal, fegyverekkel, ...stb., most meg az emberek arra vágynak, hogy az egész rendszer mindössze 1 oldalas legyen. Minden K6, aztán ha elf vagy a lövéshez, ha khál az ütéshez kapsz +1-et. Ez legalább "valami".
 2. Cundior

  Dumaterem

  Ez a M.A.G.U.S. álandó, egyszer "high fantasy", egyszer "low fantasy" ellentmondása. Én nem emlékszem az irodalomban arra, hogy Graum varázsló lenne, illetve a szabálykönyv szerint, még én se játszhatok varázslóval, csak ha már nagyon tapasztalt vagyok, de egy goblin tolvaj mellé simán odaírják, hogy azért varázsló is, mert az fasza! Gondolom Alyr unalmában kitanította, hiszen ki lehetne alkalmasabb magasmágusnak, mint aki nem lehet az! Csak akkor miért nem varázsló mindenki?
 3. Cundior

  Dumaterem

  Természetesen nem árulnak sehol, csak előjegyezhető.
 4. Cundior

  Dumaterem

  ETK közelebb van hozzá, de nem sokkal, viszont az ÚTK jelentősen jobb. Mindenképpen az ÚTK-t ajánlom!
 5. Cundior

  Melyik a kedvenc fajod?

  Tetszik amit írtál! Én is hasonlóan látom a dolgokat, csak jó volna kicsivel több konkrétum. Erről nem nagyon tudok, vagy elsiklottam fölötte valamikor régen (ez a hátránya, ha az embernek nincs ideje mindent újraolvasni), erről van szó valahol, bármilyen könyvben? Ilyenek nem voltak!!! Egy jó kalandmodulba simán belefér, de szerintem nincsenek ott óelfek, ahhoz nem pusztult el elér régen. Velaruim a "mai" Északi Szövetség területe, szerintem a kyrek után nem maradt ott túl sok elf rom. Viszont ez a hangulat nagyon passzol a Himano sivatarra, ahol ugye Ragadash volt található. Van, a nem rég megjelent "Kőerdő, szellőkör és más történetek" című novella az ő háborújukat mutatja be az amundokkal szemben, illetve olvastam egy nagyon jó rajongói írást, átküldöm neked szívesen, ha adsz egy e-mail címet. Nekem pont ez tetszik. Mármint nem a sírás, hanem a visszahúzódó, elzárkózó, a te hasonlatoddal élve Lothlórieni jellegű elfek. Abban kevesebb hangulatot látok (ez egyéni vélemény), mint amikor például az Elder Scroll világában ott élnek a városban az orkokkal és emberekkel, aztán mennek reggel a piacra körtéért (mondjuk az egy undorítóan PC világ, de ezt hagyjuk, bocsánat)... Nekem amúgy is mindig mániám, minden fajnál, szerepjáték közben is, hogyha valaki (maradjunk a példánál) elffel akar lenni, akkor ez legyen azért, mert ki akar játszani egy igazi elfet, tehát legyen tényleg az, ne egy kivétel, aki árva volt, emberek közt nőtt fel, ...stb. Tehát maradjon meg a dolgok súlya és értelme, az Erionban, színházakban mesterlövészkedő, kocsmákban sörözgető elfek nekem (hangsúlyozom, nekem) inkább hangulat rombolóak, bárcsak ne is lennének.
 6. Toxikus kalandozók is jelentkezhetnek?
 7. Sok igazság van abban amit írsz, de a te álláspontod sem mentes az egyéni értelmezéstől. Lehet, hogy a gyűlölködés nem a megfelelő szó, bocsánat érte, de annak ellenére, hogy nem tudod mi lesz ebből (én sem), ezt írod: (Gondolom az "és" az "én") Ezzel csak arra célzok, hogy ti ismeretlenül is leírtátok az egészet úgy, ahogy van. Még nem is látta senki, de már rossz, káros, bárcsak ne lenne, mert biztos szétveri még az is, ami van (ez amúgy lehet, hogy így is lesz). A másik, amit nem értek, vagy félreértek: Ha jól tudom, 13 éve nincs semmi (akkor jelent meg az ÚTK, ami mellesleg szerintetek semmi, szóval inkább 13+) :), de javítsatok ki, ha tévedek. Nem mondom, hogy amit írsz az nem egy lehetséges fejlemény, de nem látom kevésbé torzításnak és nem igazságnak, mint amit én írtam. Lehet, hogy neked lesz igazad, szar lesz az egész, ahogy van, direkt ellene megy majd mindennek, lehet én magam fogom a lángoló könyvvel behajítani a bolt ablakát, ki tudja, de ész nélkül, birka módjára imádni minden, csak azért mert új, mert ez van, mert divatos, az (teljesen igazad van) ugyan úgy baromság, mint rögtön elítélni, mert minden csak rosszul sülhet el, mert biztosan egy primitív, proli szemét lesz, amit szétcsúszott hülyegyerekek két füvezés között kipróbálnak. Nem mondom, hogy jó lesz, mert nem tudom, de nektek sem kéne mondani, hogy szar lesz, mert ti sem tudjátok. Én csak azt próbáltam leírni, hogy adjunk neki esélyt. De ami ennél az egésznél jóval fontosabb dolog, liberálisnak ne próbálj beállítani, mert az (csak azt) személyes sértésnek veszem!
 8. Talán hülye gondolat, de a M.A.G.U.S. szerepjáték hivatalos oldalról, bármilyen támogatás tekintetében régen halott, csak mi, rajongók tartjuk "életben", magunknak, a magunk eltérő módján. Szerintem ahelyett, hogy így látatlanban gyűlöljük, amiért nem 100%-ban ugyan az, amit mi akarunk, talán inkább támogatnunk kéne, segítenünk, hogy feléledjen hamvaiból. Mi járunk jól, ha erőre kap, ha rendes, értékelhető kiegészítők, világleírások, játékot segítő anyagok jelennek meg hozzá (ami rendszertől függetlenül is hasznos, mivel átültethető akár ETK-ra is), nekünk lesz jó, ha fellendül általa az irodalom, ha esetleg (ki tudja?) új emberek ismerik meg, bővül a játékosi, de idővel mesélői, modulírói, versenyszervezői közösség, és írhatnám tovább... Tehát úgy érzem, függetlenül Raontól, az új rendszertől, és attól az istentelen őrülettől eltekintve, hogy EZ NEM ETK!!!!!!, ami most történik, az a mi érdekünk, ebből mi fogunk jól kijönni. Inkább álljunk mellé, teszteljük, segítsük, de legalább próbáljuk ki, támogassuk a dolgot (nem, nem kapok részesedést) :). Én a magam részéről biztos megveszem, mert egyrészt a gyűjteményem hiányos lenne nélküle, másrészt rossz érzéssel töltene el, ha a hobbim ügyét nem segíteném, hanem csak gyűlölködve a vesztét várnám. Remélem senki nem érti félre, vagy veszi ezt személyeskedésnek, mert persze van igazság azokban is, amiket írtok.
 9. Jó munkát hozzá, remélem mihamarabb olvashatjuk!
 10. Igazából szerintem akkor lesz értelme erről beszélni, ha látjuk a végeredményt. Ha rossz lesz, szót se érdemel, ha jó, mindenki eldöntheti, hogy áttér-e, vagy sem. De ha már itt tartunk (és hiába kérdeztem erről Gergelyt) :), azt mondjátok, hogy a rendszer javítható, fejleszthető. Komolyan érdekel, hogy ez pontosan mit takar? Mi a ti fejlesztésetet?
 11. Jól értettem, van az ETK-nak általatok fejlesztett, javított változata? Ez eddig elkerülte a figyelmemet, merre van ez?
 12. Én örülök az új rendszernek, mivel az ETK számtalan hibával, problémával rendelkezik. Persze ettől függetlenül lehet vele játszani (ezt tesszük mi is több mint 20 éve), de nem látok kivetnivalót abban, ha végre rendbe teszik a dolgokag, és kapunk egy jobban működő motort. Mindenkinél rengeteg a háziszabály, a tilátás, a "nálom ez meg az nincs, nem úgy van", ...stb., és azért ezek elmondanak valamit a régi rendszerről, hiába szeretem amúgy én is. Másfelől nézve, sok olyan dolog is felmerült már az évtizedek alatt a játékosokban, mint igény, amit egyszerűen az ETK nem tud leképezni. Ez sem feltétlenül baj, el lehet ezt engedni, lehet játszani úgy, ahogy szoktunk és kész, de abban sem látom a problémát, ha új dolgok, új felé nyitnak. Persze meglátjuk milyen lesz, ha lesz egyáltalán, lehet hogy én is gyűlölni fogom.
 13. Én már várom, de csak nyugtával dícsérd a napot...
 14. Cundior

  Melyik a kedvenc fajod?

  Igaz, köszönöm a kiegészítést, ott vannak a "szabálykönyvek" is, a Summáriumban lehet róluk olvasni eleget, de én a keveset úgy értettem, hogy konkrétan a játék oldaláról, kalandban való megjelenésük, játékos általi megszemélyesítésük szempontjából nem elég kimerítő. Kicsit olyan érzésem van, mint a Toron könyvnél, hogy rengeteg nagyon hangulatos részletet tudunk meg, de ha nekiállok kalandot írni (vagy karaktert kidolgozni), nem igazán tudok rájuk támaszkodni, kicsit erős túkzással, mintha nem is lennének. Remek ellenpélda Szabó Kata írása, bárcsak több ilyen lenne! Konkrétan leírja Elfendel részeit, a kikötővárost részeivel, lakóival (amúgy a térképen máshova helyezi, mint ti, de a ti helyetek logikusabb, és biztos más forrásokra is alapul), ír a tornyokról, a szigetekről, ...stb., tehát megtudjuk, hogy tényleg mi van, ad ötletet, fel lehet használni. Az ilyeneket hiányolom. Teljesen jó a sok leírás az NJK kasztokról, történelemről, helyekről, amik már nincsenek, de én szeretném megismerni ténylegesen az elf településeket, amik vannak, a két "birodalmat", a fontosabb kiszakadott kolóniákat, a megmaradt és meglátogatható elf romokat, hogy mi van Tysson lar maradványaival, mi van a Sirenari erdőjárók területeivel (hiszen JK-k), és így tovább. Szóvan, mint az én mostani hozzászólásom esetében is, sok beszédnek sok az alja, de ezekből számomra nem derül ki rendesen, hogy mi is van konkrétan az ynevi elfekkel?
×
×
 • Új...