Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S. Szerepjáték

Cundior

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  182
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Cundior

 • Rang
  Ynev hőse
 • Születésnap 1984/07/12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Siopa, Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Sogron lángjai
 • Ki a kedvenc íród?
  Jan van den Boomen
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Örvényben
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Nem emlékszem pontosan, 95-96 környékén lehetett.
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  A cikkgyűjteményen keresztül, a google segítségével.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Kyr panteon, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van. Budapesten. Nem aktívan, de gyakran veszünk be új embereket, és néha csatlakozom más társaságokhoz.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Foci
 • Mi a kedvenc csokid?
  Stühmer étcsokoládé

Legutóbbi látogatók

665 adatlap megtekintés
 1. Egyenlőre ezeket találtam, meg hirtelen. A többiért mélyebben kel keresgélnem.

 2. Cundior

  E-book

  Hradar kalit! Bocsánat, hülyeséget írtam, a Kőerdő, szellőkörre gondoltam, mivel ott csak 1 új novella van, ezért azzal kezdtem. Nemsokára a végére érek, és arra volnék kíváncsi, hogy ismersz-e jó szövegfelismerőt? Viszont az Ősi titkokkal fogom folytatni, de az hosszú lesz. A Sziréndal megérkezett, köszönöm, mihamarabb küldöm a Kőerdő-t!
 3. Sikerült a sziréndalt elküldenem itt?

 4. Cundior

  E-book

  Ezeki Larion, kell még az Ősi titkok láza, acélnek vihara?
 5. Cundior

  Dumaterem

  Lehad anns-naona charoban!
 6. Cundior

  E-book

  Szia! Én sajnos segíteni nem tudok, mert ezek azok, amik nekem is hiányoznak. Viszont venném a bátorságot, hogy a segítségedet kérjem, mivel ezen kívül még hiányzik nekem 6 könyv, ami a kiírásod szerint neked megvan. Ezek lennének azok: Merész álmok, sötét titkok II Hallgat az ég Jan van den Boomen - Toroni krónikák Jan van den Boomen - Ladyr árnyai Körtvélyes Ákos - Sziréndal Raoul Renier - Krán (És persze az általad említettek.) Hálás lennénk, ha ezeket el tudnád nekem küldeni, valamint, ha esetleg mégis akad más hiányod, ami itt nem szerepel, akkor csak írj nyugodtan. Illetve, nekem papír formában megvan az összes kiadott könyv (ezek is, amiket keresel), és gondolkodom egy ideje a digitalizálásán, csak ugye elég hosszú munka. Viszont ha van rá igény, elképzelhető, hogy belekezdek, és lassan, kis egységekben haladva, de elkészítem a maradéket is. Ígérni nem szeretném, de ha többen is buzdítanának rá (tehát volna szükség rájuk), akkor belekezdenék a közeljövőben.
 7. Cundior

  Boszorkány

  Tetra, értem amit írsz, hiszen például ha valakinek levágják a lábát, és azt a boszorkány kígyóvá változtatja, akkor a sérülés végülis nem öröklődik át, tehát "meggyógyult". De a speciális esetekből való általánosítás messzire vezet. Akkor ezzel a varázslattal lehet gyógyítani úgy, hogy a boszorkány ugyan olyan, csak egészséges emberré változtatja át a másikat? Vagy, ha azt mondom, hogy egy emberből madarat csinálok, és a madár majd nyilván tud repülni, akkor ez logikusan azt jelenti, hogy az új forma tudását is megkapja az átváltoztatott lény. Tehát ebből az következik, hogy a csapat 3. szintű varázslóját 20. szintü varázslóvá lehet változtatni? Igazad van abban, hogy jó, ha a játékot kreatívan játszuk, de szerintem itt most nem erről van szó. Valakit bármivé átváltoztatni a valóságban nyilván lehetetlen dolog, ezért számtalan problémát vet fel ennek az elképzelése. Így nem juthatunk közelebb a megoldáshoz, ha egy alapvetően ellentmondásos meseelemet próbálunk logikusan értelmezni, hiszen ez lehetetlen. Én úgy gondolom (lehet, hogy tévedek), hogy ezeket a kérdéseket a saját dimenziójukban kell értelmezni, mégpedig úgy, hogy milyen szándékkal készültek. Persze nem vagyok gondolatolvasó, és beképzelt dolog lenne a véleményemet az alkotók szándékának beállítani, de szerintem ez a varázslat azért van, hogy a boszorkány egyszerűen átváltoztathasson valamit valamivé, nem pedig azért, hogy gyógyítsa, fiatalítsa, szintet léptessen vele, ...stb. De nem vitatkozni akarok, csak megvédeni az álláspontomat, természetesen mindenki játszon a neki tetsző módon, hiszen ezért szerepjátékozunk, és abban is van igazság amit te írsz.
 8. Cundior

  Boszorkány

  Szerintem elméleti akadálya nincs olyan értelemben, hogy nyilván hat a belső szervekre is. Viszont ez inkább hozzáállás kérdése. Ha valaki így akar játszani, végülis nincs ellene vitathatatlan ellenérv, de én nem engedném, mert ez egy másik céllal létező varázslat "kifacsarása". Akár indokot is lehetne gyártani ellene, például hogy a csók csak megváltoztatja a lényeket, nem tudja az élet princípiumát (mint például az öregítés varázslat) befolyásolni (se oda, se vissza), tehát öreg emberből csak öreg béka, fiatalból fiatal békát (vagy embert) tud csinálni. De persze ez csak magyarázkodás, hiszen ott a hasonló varázslói varázslat. Szóval azt kell meggondolni, hogy ez és a következménye (minden csapattárs örökéletű, és a boszorkány aranyezreket keres a halni nem akaró nemeseken) belefér-e nálatok, vagy sem. Sok átgondolatlanság van a M.A.G.U.S.-ban, mindig kell egy tiszta, praktikum alapú megállapodás, hogy mi az elfogadott és mi nem, különben nagyon el tudnak szállni a dolgok. Tehát röviden, csak rajtatok múlik, mind mellette, mind ellene lehet érveket gyártani.
 9. A leírást olvasva, szerintem a sérülésnél nem szakad meg a pajzs. "Ha az elmét valamilyen erős sokk éri", bár nyilván nem jó egy csonttörés, de nekem már volt, és nem úgy írnám le, hogy erős sokk érte az agyamat. Bár az is igaz, ha akár csak egy Fp sérülés is képes kizökkenteni valakit a koncentrációból, miközben létrehoz egy diszciplínát, akkor elvileg van összefüggés a fizikai sérülés és a koncentráció között, de itt külön kiemelik, hogy mindössze "gyenge koncentráció" szükséges hozzá, tehát másféle, mint amilyen típusúnál igaz a sérülés okozta megszakítás szabály.
 10. Ne haragudj, de ezt én akkor sem értem. Az eredeti kérdésben ez szerepelt: (Gondolom nem a táplálkozásra, hanem az öngyógyításra gondoltál.) Pedig DE, te magad írtad később: Ezáltal az eredeti kérdésed félrevezető volt, mert én (aki nem memorizálta a Darton paplovag leírását), neked hittem, és elfogadtam, hogy De ez most nem is fontos, amit nem értek, hogy ezek után, ismét elfogadod, nem lehet sehogy gyógyítani, ki is emeled: (Tehát annak tilalmát, ahogy korábban írtad, kizárva ezzel a Sebgyógyítás képzettséget is.) Majd folytatva ismét megkérdezed: Ne érts félre, nem kötekedni akarok, csak a lehető legvilágosabban leírni, hogy mi az oka az értetlenségemnek. De hogy választ is adjak a kérdésre, a könyvben ellentmondás van, amit nem tudsz úgy megoldani, hogy az egymásnak ellent mondó állítások igazak maradjanak. Ezért lehet létjogosultsága egy köztes állapotnak (mágia és képzettség különválasztása, természetesen szituáció függően), ami mindkettő lényegét figyelembe veszi (ha a konkrét betűjét nem is), annak ellenére, hogy amúgy teljesen igazad van, és a könyv ilyet nem állít. De ahogy utaltam rá, kielégítő választ nem kaphatsz erre a kérdésre, mert a források a szabálykönyveket illetően logikailag hibásak, az irodalom pedig e téren szánalmas... (Magánvélemény.)
 11. Jól van na, azért nem kell engem felruházni olyan hozzáállással, és játékstílussal, amivel nem rendelkezem, csak félrevezettek a kérdésfeltevésnél. Amúgy ezen a témán még sosem gondolkoztam túl sokat, mert szerintem nem érdemel különösebb filozofálgatást. Maren van, hogy szíven szúrja magát, majd feltámad, csak hogy keménykedjen az orkok előtt, máskor pedig élőholtakat idéz, mert az laza... Ha már Darton prófétája sincs tisztában a saját vallásának alapjaival, akkor mi minek boncolgatunk, nagyjából összedobált mondatokat, megpróbálván következtetni, a mögöttük nem is létező koncepcióra? Én Dartont a következő képpen tudom jellemezni: Darton azért van, hogy a "jó" oldalon is lehessen szerepelni, meg vetíteni a mérgezett szegecsekkel kivert páncélban egy zombi lovon, miközben a nekromanta haverod egy koporsóban utazgat. És innen származik minden ellentét is. Egyszerre kell kihangsúlyozni, hogy mennyire rideg, kemény és darkos banda, de az is, hogy amúgy ők a "true" arcok. Szerintem szar az egész... (Már bocsánat.) Hogy a gyakorlatiasabb oldalra térjek, talán a logikus közös nevező az lehetne, hogy mágikusan nem gyógyíthatnak, de képzettséggel, helyzetfüggően igen, ha nem a halált akadályozzák meg vele, csak mondjuk nem engednek elfertőződni egy sebet.
 12. vs. Hmm... Amúgy annyit kell eldönteni, hogy mennyire érdekel téged az az átgondolatlan leírás. Ha fontosnak tartod, mert ez a "szabály", akkor nincs kérdés, ha viszont értelmezni szeretnéd, akkor megint rajtad múlik, hogyan teszed (én leírtam a saját értelmezésemet). De azt sajnos nem várhatod, hogy a hivatalos anyagok rendbetegyék a dolgot, mert az sosem volt jellemző az alkotók hozzáállására...
×
×
 • Új...