Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Cundior

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  336
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Cundior

 • Rang
  Térítő
 • Születésnap 1984/07/12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Siopa, Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Sogron lángjai
 • Ki a kedvenc íród?
  Jan van den Boomen
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Örvényben
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Csak elvétve vannak más, alkalmi játékok, rendszeresen semmi mást.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Nem emlékszem pontosan, 95-96 környékén lehetett.
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  A cikkgyűjteményen keresztül, a google segítségével.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Kyr panteon, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van. Budapesten. Nem aktívan, de gyakran veszünk be új embereket, és néha csatlakozom más társaságokhoz.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Foci
 • Mi a kedvenc csokid?
  Stühmer étcsokoládé

Legutóbbi látogatók

1 615 adatlap megtekintés
 1. Ezen hatalmasat nevettem, mert pont ugyan ez van itt nálunk is. Asszonynak lövése sincs a szerepjátékról, de látja a polcnyi M.A.G.U.S. könyvem, a sok szabályt, kiegészítőt, és mióta online játék van, hallja a sok mágiaelméleti fejtegetést, harci helyzet kezelést és hasonlókat. Mikor hallotta, hogy milyen lesz az új játék (videokból), aggódó arcal kérdezte, hogy ugye nem fogunk áttérni erre, mert ez olyan primitív. A tudatot nem viselné, hogy elbutuljunk, és lezűlött vackokkal csapjuk ez az időt, mikor régen még képesek voltunk kifinomult dolgokkal foglalkozni.
 2. Bár én nem vagyok a híve, az előre predesztinált játékosszivatásoknak, mikor valaki így is, úgy is bukásra van ítélve, de ha már tényleg minden volt, szép lezárása lehet egy életútnak, egy hősies áldozat. Ez nehéz, és jól ki kell találni, illetve hagyni kell, hogy a játékosok döntség el, végül ki hozza az áldozatot, és pontosan milyen formában, de ha a társaság már tényleg elért mindent, egy újabb gonosz nem jekent nekik semmit, had legyen vége a történetüknek, valami igazán nagy, és nemes tettel. Persze csak, ha nyitottak rá, adni kell lehetőséget a megfutamodásra, mások cserbenhagyására is,
 3. Cundior

  Dumaterem

  Ez a tartalmon és a minőségen múlik.
 4. Én annak látom leginkább létjogosultságát, amit Gergely ír. Én is eljátszottam már a különböző kiegészítők, cikkek összeszerkesztésének gondolatával, de még nem volt bátorságom belefogni, a munka mérete miatt. Viszont ha bármiben tudok segíteni, hogy ez valóban elkészüljön, itt vagyok!
 5. Cundior

  Képzettségrendszer

  Fióktörlés?
 6. A szabályokat szigorúan véve, én úgy értelmezem, hogy nem, de amúgy, a szabályok megfogalmazásának bogarászása nélkül, a szimpatikus mágia jellegét nézve, azt mondanám, hogy igen. Nekem legalábbis beleillik a képbe. Esetleg a Társ- és Vérszimpátia együttes alkalmazásával lehet engedni. Másfelől a szimpatikus mágia elég erős (és néha kalandrontó) eszköz lehet, úgyhogy bár ez KM-i csalás, mert valami vagy működik, vagy sem, de a szürke zónák (ez esetben talán házi szabályok?) megítélésénél ezt a szempontot is érdemes mérlegelni.
 7. Hát, úgy tűnik elérték a kötelező minimumot. Talán nem nagy segítség, de ilyenkor jól jöhet, egy kicsit pihentetni a csapatot, és belekezdeni valami újba.
 8. Tudom, hogy a január a frissítés ideje, csak gondoltam jelzem, hogy mobilról a "menü" nem elérhető, már egy jó ideje.
 9. Cundior

  Dumaterem

  Tetra, ÚTK-ban Pusztakezes harc képzettség van, amit 3. foktól specializálni kell Ökölharcra, vagy Bírkózásra (2. fokig csak sebzésváltozást jelent), illetve van Harcművészet képzettség, ami a Rúnában megjelent stílusok pocsék átiratai. Ezeket bárki megtanulhatja.
 10. Cundior

  Képzettségrendszer

  Bocsánat, nem az én jogköröm, de szerintem elég valamit egyszer is megkérdezni.
 11. Cundior

  Harcrendszer

  Ez a kérdés ismerős.
 12. VÁLASZ Nem zárják ki egymást, csak (szerintem) egyszerre nem lehet őket alkalmazni. Például a Harcművészet harcértékeivel küzdve, nem kapsz kiütés bónuszt, vagy nem tudsz lebírkózni valakit. Ez persze nem szerepel a szabályok között, de én így tartom logikusnak. Viszont az ÚTK harművészstílusai roppant fantáziátlanra sikeredtek. Ajánlom a Rúna magazinban írtakat inkább, de én ki is dolgoztam saját iskolákat, amire mindenkit bátorítanék, mert jobb megoldás, mint pusztakezes harcot tanulni mellé. Ha érdekel elkükdhetem őket, inspirációként. A mi játékstílusunkat követi, tehát ahog
 13. Azért remélem az irónia érthető volt. Amúgy szerintem ehhez a hobbihoz nem feltétlenül kell nagy közösség. Amíg megvan a csapatod, addig minden rendben, új ember meg azért mindig akad. Persze nyilván jó lenne, ha "létezne" ez a játék, és nem csupán néhány ember próbálná életben tartani, de ez van.
 14. Darabolo, hazudsz! Raon csinált közvéleménykutatást, és kiderült, hogy nem akarunk. (Én nem emlékszem erre a kutatásra, és nagyhából mindenki akar, akivel csak beszéltem...) Amúgy mintha ezt már írtam volna, vagy kezdek beleőrülni?
 15. Én már csak annyit tudok hozzátenni az elhangzottakhoz, hogy össze se tudom számolni, hányszor hazudtak bele a képünkbe, minden apró rezzenés nélkül. Szakmailag (szerepjátékilag és a fejlesztés folyamatának tekintetében is), valamint emberileg is nagy nulla az egész. Így értettem, hogy magukat alázzák meg, mint ahogy a veled ordibáló alkoholista sem téged járat le, hanem saját magát. (Téged csak akkor, ha vagy olyan hülye, hogy odafigyelj rá...)
×
×
 • Új...