Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Cundior

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  423
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Cundior

 • Születésnap 1984/07/12

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Siopa, Tűzvarázsló
 • Mi a kedvenc regényed?
  Sogron lángjai
 • Ki a kedvenc íród?
  Jan van den Boomen
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Örvényben
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Csak elvétve vannak más, alkalmi játékok, rendszeresen semmi mást.
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  Nem emlékszem pontosan, 95-96 környékén lehetett.
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  A cikkgyűjteményen keresztül, a google segítségével.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Kyr panteon, Sogron
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Van. Budapesten. Nem aktívan, de gyakran veszünk be új embereket, és néha csatlakozom más társaságokhoz.
 • Mi a kedvenc sportod?
  Foci
 • Mi a kedvenc csokid?
  Stühmer étcsokoládé

Legutóbbi látogatók

2 232 adatlap megtekintés

Cundior's Achievements

Térítő

Térítő (10/16)

 1. Cundior

  Dumaterem

  Köszönöm az összefoglalást, sajnos éppen mást olvasok, de ennek különösen örülök, és meghozta a kedvemet: Ezek külön-külön kivételesen jó hírek! Az írás szerzőjének tisztelete ellenére (mert amúgy tekintélyes munkát végzett, ami önmagában nagy érdem!) sosem tetszett ez az egész, és tartottam tőle, hogy valami mód gyökeret ver, a későbbi hivatalos anyagokban (ha egyáltalán lesz ilyen...). Viszont ezt nem értem (lehet, még korán van): Ellenben: Akkor olyan, mint a többi, vagy jelentősen rosszabb?
 2. Köszönöm, megjött a fájl is! Azért írtam ide, mert ez a pontelosztás talán "szabály", nem találtam jobb helyet neki. Én is szeretném megtartani a kasztok közti különbséget, mert pont ezzel lesz kiegyensúlyozva, hiszen valaki ebben, más másban jó. Olyasmin gondolkodom, hogy a K6 átlagát veszem (talán inkább a jobbik átlagot, a 4-et), és így minden kasztnak lesz egy átlagos tulajdonságsora. Aztán ezt lehetne módosítani, elvenni valahonnan és máshova hozzáadni. A különleges felkészítés esetleg lehetne plusz érték. Így nem lesznek annyira kimagasló karakterel, de az nem baj, tesztelni kell. Megnézem a kalandozók karakteralkotását is, eddig elkerülte a figyelmem, köszönöm!
 3. Sziasztok! Most, hogy végd a nyárnak, lassan visszaszokunk azt asztal mellé, és rögtön volna két kérdésem. Hogy egy klasszikust idézzek: KÉRDÉS Van esetleg valakinek régi KKUK-s karakterlapja, jó minőségű, nyomtatásra való? Nekem csak elcsúszott, torz scannjeim vannak. Illetve, ha nem akartok Tulajdonságokat kidobálni, milyen pontelosztós módszereket használtok (akár Érzékelés nélkül vagy azzal is)? Előre is köszönöm!
 4. Cundior

  Dumaterem

  Igen, így gondoltam én is, hogy egy kaland során el lehet jutni egy mesterhez, nyilván a szerepjáték velejárója, hogy érdekes dolgokkal találkoznak a karakterek, de csak úgy két kaland között nem lehet bejelenteni, hogy "csináltattam Haonwellben egy abbitacél kardot". Legalábbis szerintem.
 5. Cundior

  Dumaterem

  Én úgy tudom, hogy az abbitacél titka Abasziszban ismert csak (biztos van egy-egy kivételes mester, de általában véve). Szóval a nyers abbitot szerintem nem lehet csak úgy máshol felhasználni, csak különleges helyzetekben.
 6. Cundior

  Dumaterem

  1. Nem hiszem, hogy ezt a kérdést meg lehetne válaszolni. Ha van ideje a csapatnak, hogy hetekig várakozzon, akkor elkészülhet, ha nincs, akkor következő kalandra már a karakternél lehet. 2. Csak ott.
 7. Cundior

  Krán

  Nagyon szép munka, minden elismerésem! Azért egy tartalomjegyzék jól jönne hozzá.
 8. Cundior

  Mágia

  Ezt nem értem. Ha külön kell megfizetni minden egyes Mp és Kp-t, az elég komoly ráfordítást igényel. Mit nyer viszont vele?
 9. Cundior

  Ynev országai

  Ez a leírás alapján (ETK) számunkra mindig is egyértelmű volt, hogy a tiadlani harcművészek és kardművészek fehérek. Persze lehet ottani Narát alakítani, vagy Enoszukéból, esetleg Niaréból (Liu) származót, de nem az számít átlagosnak.
 10. Cundior

  Ynev országai

  Quintus kérlek ne... Átéltem már pár vitát itt, de ennél semmi sem dühít és keserít el jobban, kérlek, ne hozd ezt be ide! Köszönöm!
 11. Jaaa, az MTK-s súlyos sebek táblázataira gondolsz! Igen, az aranyos, én is szeretem.
 12. Nálunk a varázstárgyak leginkább loot-ok, régi, nagy becsben tartott tárgyak. Ha talál egy karakter egy ókyr mellvértet (és az esetek 99%-ban nincs varázsló a csapatban), akkor nem praktikus, ha az első túlütés megszünteti a mágikus mivoltát. Viszont amit írsz, az abbsn az esetben jó, ha a csapat varázslója hozta létre a tárgyat. Már régebben is tettünk különbséget talált (jutalom) varázstárgysl, és játékosok által készítettek között. Például gyógyitalt lehet "venni", amennyi csak kifelik az aranyból, de ha van a csapatban pap, az ő gyógyitalából mindenki egyszerre csak egyet tarthat magánál. Ezt én sem értettem. Mi az a sebzéskiosztó táblázat? Mi az a sebzésfajta?
 13. Nézd meg az eggyel korábbi hozzászólást. Amit a páncélról írsz érdekes, bár logikus. Nálunk elég ritkának számítanak az ilyen tárgyak, és különösen strapabírónak (inkább ősi ereklyék, mint nemrég készített dolgok), így viszont elég hamar elpusztulnak, nem?
 14. ETK-ban ilyen nincs, ÚTK-ban a 374. oldalon található, a III. pont alatt.
 15. Értem, köszönöm! ÚTK-ban ki volt ez részletesen dolgozva, ezért gondoltam, hogy csak én nem emlékszem rá (nem használtunk háziszabákyt erre soha). Viszont, ha már így boncolgatjuk, ami eddig gondolkodás nélkül átlendültünk, hogy a javítás hogyan működik? Ha van egy 3 SFÉ-s vértem, amin van egy +1 SFÉ-s rúna, akkor háromszor rongálódhat, aztán vége (hiszen a negyedik SFÉ a rúnából jön)? Vagy a rúna erősíti az anyagot, ezért az egyszerűen lehet 4-es SFÉ-vel számolni? És ha teljesen megrongálódott, hogy javítják ki a rúnát? Újra kell rajzolni, vagy a rúna akár sértetlen is maradhat, csak a vér állapota miatt nem fejt ki már hatást, ami visszatér javítás után? Vagy a példánál maradva, a rúnából jövő 1 SFÉ mindig megmarad, és javítani csak a páncélt kell? Ezekre nyilván nincs szabály, de szerintetek hogy logikus?
×
×
 • Új...