Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.
Keresés Itt
 • Több lehetőség...
Eredmények keresés, amik...
Eremények keresése...

Gem Kapocs

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  1 458
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Gem Kapocs

 • Rang
  Csodák hőse

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokk le van tiltva, és más felhasználók nem láthatják.

 1. Gem Kapocs

  Dumaterem

  A korhűségtől sajnos az egész vár, a felszerelések-berendezések jelentős része igen messze áll, mivel a tulaj üzleti szemlélettel kezeli, történész-történelemkutató segítségét ritkán kéri (mivel nem is állítja hogy teljesen korhű az egész, ezzel nincs is semmi probléma), amúgy folyamatos fejlesztés alatt tartja a várat és környékét. A kiállított felszerelések jelentős része is sajnos csak ilyen-olyan minőségű másolat, van azért pár érdekes eredeti darab. Szórakozásnak, kikapcsólódásnak kiváló program, mert kulturált, igényes és megfizethető is, de a történelem érdekességeit ne itt akarjuk azér
 2. Gem Kapocs

  Zene

  Szokás szerint nem mindenkinek fog tetszeni, én Wasteland Weekend kapcsán akadtam az együttesre:
 3. Ha képregény akkor Marvel (abból viszont szinte bármi), ha manga akkor Berserk, Shamo, Homonculus, Battle Angel Alita. Amúgy a thespectrumnexus.net-et tudom ajánlani, én jobb szeretem mint a mangareadert.
 4. Senki sem mondta hogy vigyük át a valós tapasztalatokat és történelmet 1:1 konverzióval a játékba Épp a manaháló-létező istenek-létező mágia indokolják (legalábbis szerintem) azt, hogy ha valamit ezek nélkül is igen jó minőségben el lehetett készíteni egy ezeket leszámítva igen hasonló technológiai fejlettségi szinttel, akkor ezek meglétével és (minimális) felhasználásával még jobb lesz a végeredmény. Lebutított példa: Fegyverkovács 13 szorgalmasan jár templomba és mintaszerű életet él, ezért (mondjuk) Domvick megjutalmazza azzal, hogy a munkáiban előforduló apróbb hibák nem okoznak problémát
 5. Ez sem kötelezően így igaz. Metallurgiát ne keverjük ide, különálló igen kiterjedt tudomány, aminek a valós gyakorlati haszna erősen kétesélyes (elméleti tisztaságú ötvözetekkel dobálózik, amit a valós anyagok többsége meg sem közelít) Az igaz, hogy a korai fémmegmunkálási eljárások kevésbé tiszta fémet eredményeztek, viszont pusztán tapasztalati úton egy páncélkovács elég hamar (5-10 év) alatt megtanulja a modern kohászati eljárások nélkül hőkezelni, edzeni a fémet. Főleg a késő középkorban már relatív elhanyagolható a lágyacél felszerelések minősége, de már korábban is meglepően jó minőségű
 6. Érdekes adalék páncélok SFÉ romlásához és átütéshez úgy általában: Két hete fellépésen volt "szerencsém" egy igazi turbószittyától kétkezes baltával (nem, nem bazinagy a feje, csak nagyjából két méter hosszú, az erőkar miatt üt nagyot) teljes erejű ütést kapni fejre, a sisak belsejében lévő vakrozsda a szemembe hullott, én borultam és döntöttem magammal a mögöttem lévőt is. A csattanásra három ember nézett oda hogy megmaradok-e, ugyanakkor a borulás csak az egyensúlyvesztésnek volt köszönhető, a találatnak később nyomát nem találtuk. A sisak 1,5mm-es lágyacél. Tegyük fel (hamár fantasy világ m
 7. Gem Kapocs

  Dumaterem

  Süket karakter detto megvolt, igaz már a korábbiakból okulva. (Eljött hogy hazavigye a civilizációt igaz Sneer? ) Kézzel lábbal mutogatva egymásnak egészen jól lehetett kommunikálni.
 8. Gem Kapocs

  Dumaterem

  2003-as TTn vittem nomád sámánt 2-es közös nyelvismerettel. A játék maga vicces és élvezetes volt, de a kommunikáció több mint nehézkes ha semmilyen nyelven nem tudod megértetni magad másokkal, néha jó/érdekes, de inkább csak nehezít. Vannak amúgy olyan kasztok akik valóban nem képesek mágiát használni ha a karakter néma (pl sámán, a kántálás és a transz alapfeltétel a varázslataihoz, papoknál nem emlékszem hogy az imát hangosan-félhangosan kell-e elmondani vagy elég ha a fejében lepörgeti stb.)
 9. A videókkal alapvető probléma hogy korhűtlen láncszövetet használnak. Eredetileg a láncingek szemeinek egy részét (nagyjából hardmada-fele) lemezből kiütött karikák alkották, amik nem tudnak szétnyílni, a maradékot pedig szegecselték (igen korán, már a vájkingek es, múzeumi leletek és később korabeli lajstromok is ezt bizonyítják) Persze valószínű hogy voltak sima szegecseletlen felszerelések (a teljes szemek kihagyása ordas marhaság, rengeteg plusz melót eredményez, ilyen leletről egyenlőre nem is tudok), de a teli szemek még ezeknek a tartósságát is drasztikusan megdobják. Egy valódi terhelé
 10. Gem Kapocs

  Zene

  Kozmosznak nem sok köze van a HT-hoz, de egyébként ötletes a szám. Amit újabban megint sokat hallgatok (mert nagy igazság és még jó is): Plusz nem szeressema dupstep-et (meg úgy általában semmilyen elektronikus zenét), de ez a videó azért elgondolkodtad hogy lehet néha kéne rá szánnom időt hogy belehallgassak:
 11. Látom teljesen behalt a téma, mindenesetre ha valakit érdekel hogy Ahriman mostanában miket alkotott: http://sssf.deviantart.com/ Ahogy látszik is, mostanában nagyobbrészt páncélokon dolgozott, nemsokára készül 3 kard. Még mindig inkább munitions grade-et tol, lévén annál jobb minőségű cuccért itthon nemigen lehet értelmes pénzt elkérni. Az alapelv még mindig az hogy inkább jó legyen mint csicsás.
 12. Gem Kapocs

  Zene

  Ha fantasy hangulat Two steps from Hell pl.: Ha meditáció: Ha alkotáshoz, kreatívkodáshoz Msehuggah pl.: Ha hörgős de zenei Dark Tranquillity pl.: (Igen, azért is szerettem meg mert marhajó Berserk AMVt rakott össze hozzá Lagsalot Ugyanakkor ez az egyik leghörgősebb számuk, a többség sokkal dallamosabb)Ha nosztalgiázok Slipknot pl.: (igen, az új albumon végre visszakanyarodtak az eredeti hangulathoz, kár hogy nem sokkal utána Grey túllőtte magát...)Ha igazán zene:
 13. Gem Kapocs

  Helyzetjelentések

  Amikor a főnököd elkezd airsoft gránáttal lövöldözni rád a cégnél, biztos lehetsz benne hogy hosszú volt a hét...
 14. Tudtam én hogy valamikor lettünk első modulmegoldó csapat Ha otthon járok és lesz időm körülnézek, ha jól rémlik valahol még volt egy 2. helyezett szerepjátékos címem, meg Maradékkal még 2 v. 3 alkalommal azthiszem voltunk dobogósuk csapatban.
 15. Gem Kapocs

  Dumaterem

  Én vagyok gyökér, vagy a régi táborok fényképeit hol lehet megnézni/letölteni? Esetleg archiválva lettek, vagy neadjisten törölve?
×
×
 • Új...