Jump to content
Kalandozok.hu - M.A.G.U.S.

Rodrigo

Kalandozók
 • Hozzászólások száma

  242
 • Csatlakozott

 • Utoljára itt járt

Róla: Rodrigo

 • Születésnap 1977/05/14

Kalandozós kérdések

 • Mi a kedvenc kasztod?
  Valami szociális (bárd, pap, nem izom típusú harcos)
 • Mi a kedvenc regényed?
  A játékmester, A fekete sereg (MAGUSban az Acél és oroszlán)
 • Ki a kedvenc íród?
  Raoul Renier, Banks, Lem
 • Melyik a kedvenc novellád?
  Fattyúrege
 • Mi a kedvenc szerepjátékos idézeted?
  "Már rég kaptál volna tőlem egy hülyítővarázst, de az anyatermészettel nem versenyezhetek."
 • Mi a legemlékezetesebb "utolsó mondatod"?
  Tompika éhes (nem karakter, hanem az óriás mondta)
 • Milyen szerepjátékos rendezvényekre jársz, jártál?
  Változó, mostanság gyakorlatilag semmilyen :(
 • Milyen más szerepjátékokat játszol még?
  Jelenleg Codex, Magus, D&D, előtte SW, SR, CP, Ars Magica, Vampire, Gallia :), AD&D,
 • Melyik évben kezdtél el szerepjátékozni?
  1991
 • Hogy keveredtél a Kalandozok.hu-ra?
  Minden út ide vezet.
 • Mi, ki a kedvenc ynevi vallásod, istened?
  Morgena, Della, na jó Krad is
 • Van-e állandó csapatod? Hol? Keresel/biztosítasz-e esetleg játéklegetőséget?
  Jelentem van élet Polgáron. Ha valaki játszani szeretne, akkor keresse a FB-on a Kék Goblin Bár szerepjátékklub csoportot vagy írjon itt rám. Havi 1-2 játékalkalom reális lehetőség (vérus után).
  Ugyanitt mesélőt, KM-et, esetleg JM-et keresünk
 • Mi a kedvenc csokid?
  Gombóc Artúr effekt

Legutóbbi látogatók

3 041 adatlap megtekintés

Rodrigo's Achievements

Térítő

Térítő (10/16)

 1. Rodrigo

  Élménybeszámolók

  Sziasztok! Én is csatlakozom a jó volt a tábor, jól éreztem magamat társasághoz. A helyszín kellemes volt, jól tagolt, kinn-benn rengeteg opcionális játszóhellyel, szép környezetben. A szállás megfelelt, semmi extra, de nem azért mentünk. A kaja ehető volt, maradandó károsodást nálam nem okozott. Szóval amíg nincs sokkal jobb, szvsz érdemes lehet leragadni itt. A modul érdekes volt, bevállalt egy helyszínt, amiről elég sokféle elképzelés keringett, ez nagy pozitívuma. A nehéz és körülményes indulásunk, - amit Tetra nagy türelemmel kezelt - inkább a játékosok sztereotip elképzelése miatt volt túlgondolt, mint a JK-ké miatt. Utána ment minden mint a karikacsapás. Néhány akció nagyot csattant, néhány meg tarkón vágott minket . Élveztük minden percét és Tetra a trollkodásunkat is egész jól viselte. (Ezért is jár neki a pirospont.) Egy szó mint száz, élveztem. Az esti programoknál kiderült öreg vagyok már ehhez, eléggé passzívra sikerültem. Ezért bocs attól, akit zavart. Cserébe a többiek több teret kaptak, amit ki is töltöttek (általában sírva röhögéssel, amihez viszont még bírtam csatlakozni.) Köszönöm a meséket és az ötleteket Én is köszönöm a szervezőknek, íróknak, km-eknek és játékosoknak ezt a szűk hetet, frankó volt
 2. Ok. Én is gondolkodtam rajta. Arra jutottam, ha magas színűre szeretné fejleszteni valaki egy olyan jártasságát, amiben mondjuk a tulajdonság a miatt mínusza van a fejlődésre, akkor jobban megérheti neki előbb a tulajdonságát felhúzni, és utána IP-t ölni a jártasságokba. Így a rendszer szabályozza önmagát. Életútban ez ráadásul jól is veszi ki magát.
 3. Elvileg lehet tulajdonságot fejleszteni, így nincs kizárva a jártassághatárok kitolása sem, csak nehezebb... Ráadásul a rendszerbe lehetne építeni egy visszahatást is,pl ha az egyik jártasságban elérte a maximumot, a hozzá tartozó tulajdonság féláron növelhető. Nyilván kellene tesztelni, de talán el lehet rajta gondolkodni.
 4. Egy gyors kérdés a jártasságokkal kapcsolatban: Van valami limitje a szintjüknek/százalékuknak a mostani játékban? 20 éves fiatalokkal indulunk (és 1500 IP-t osztunk), így felteszem ne legyen sok képzettségük 50% felett ui: amúgy általános szabálynak kb jó volna, hogy a vonatkozó képességek (átlagának) négyszerese a limit, amíg a karakter elfejlődhet. Egy átlagos képességekkel megáldott pali (15-20) munkával eljuthat a 60-80%-ig, ami szvsz reális.
 5. Sziasztok! Emlékeim szerint Bolkot és a varázslóját kell fellapozni és születési dátum alapján személyiség kalkulálható, meg tán sorsvonalak fejtegetésére is jó. (Legalábbis a mi varázslónk ilyesmire is használta.) Ha tévednék akkor ezer bocs! Közben meglett a link https://kalandozok.hu/cikkgyujtemeny/kiegészítők/kasztok/játszható-kasztok/mágiahasználó-főkaszt/varázsló1450079742/bolk-és-a-csillaglátók-varázslórend-r1732/
 6. Hozom a dalnokot. Kétségeknek helye nincs, Miénk lesz az összes kincs.
 7. Mikorra készülsz el a KNyT2022 versenygyőztes csapatának diadalmas kalandjáról szóló regénnyel 🤪🤪🤪 Komolyra fordítva: Milyen témák érlelődnek benned? Mi az általában, ami előhozza a talonba tett ötleteket? Van e olyan "világépítő" ötlet (történés, helyszín, személy, szervezet, mittomén) ami feszít hogy közkinccsé tedd, csak még nem "konyhakész"? Illetve egy kényes téma: Szerinted az "örökséghez" hozzá lehet e, kell e nyúlni, ha igen ki meri felvállalni? Szerinted (szigorúan privát vélemény) merre lenne érdemes tovább építeni Ynevet?
 8. Az engem is érdekel 😀. Amúgy rájöttem, hogy kidobtam Matt Damon karakterét a Goodwillhuntingból, csak nem matekos hanem mágikus verzióban.
 9. Sikeresen kidobtam, hogy Legendásan legendás titokzatos mágusnak születtem, aki aljadék és önző is hozzá (de ezt gondolom lehet úgy tekergetni hogy szélsőségesen individualista). Ebben az esetben (bár nyilván a varázslatok meg miegyma kell majd hozzá) kérnék felvilágosítást pár dologban. Milyen útjai vannak a mágia tanulásának? (Csak könyvekből-tekercsekből mester keze alatt amolyan hermetikus vonalon, vagy esetleg van rá mód, hogy szellemektől vezetve, vagy spontán módon ráérezve, esetleg más hagyományból gyökereztetve tanuljak. Vagy legalább olyan lehetőség, hogy elég könyveket lopni és mester nélkül megtanulni ). Magyarán kell-e nekem varázslómester, meg -iskola, hogy míveljem. (A végeredményt számszakilag nem befolyásolja, "csak" a karakterkoncepciót.) A varázslatok megtanulása miből származtatható? (Tegyek-e rá félre IP-t vagy a mágiahasználat képzettséget elég fejleszteni?) Ha egy képzettségcsoport esetében kidobtam hogy tehetséges vagyok (4IP - 5%) és azt is, hogy van rá + 80 IP-m induláskor, akkor plusz IP-re is érvényes a gyorsabb fejlődés? Előre is köszi a válaszokat... Ui: esetleg a szakértelmes táblát ki tudnád tenni Excel vagy Word formában? A karakter lapon sokat egyszerűsítene, a pdf-ből meg szétszedi a táblázatot a konverterem.
 10. Ami feltűnt, hogy a képzettséglistában nincs a szellemekre vonatkozó ismeret. Ez a mágiaismeret/legendaismeret részét képezi vagy egy annyira általános dolog, ami evidens mindenkinek. (Nyilván nem ideértve az idézést, kényszerítést ilyesmit.)
 11. Na ezt benéztem. Pedig eskü a karantén elején volt pár roll20-as játékunk. Na mindegy, az évek meg a meszesedés...
 12. Újabb kérdéseim vannak A karakterek csapatot alkossanak vagy egy teljesen vegyes, kapcsolatokkal nem rendelkező közeg legyünk? Előbbi ugye minimális egyeztetést feltételez(het). Tulajdonságok dobása/osztás. 9 tulajdonság van, de 8ra lehet osztani a pontokat (átlag is kb úgy adja). A fogékonyságot mindenképp dobjuk vagy a pontokat 9 felé osszuk? Én a dobásos tulajdonságok mellett döntöttem, esetleg lehet kérni 1-2-3-csillió dobássort valakitől? (rádobást a fogékonyságra és jellemvonás-tehetség(telenség) dobást is kérnék, ha lehet.) A dobást te ellenőrzöd, én meg választok. (Akkor kihagyhatnám roll20-t. A srácok ránőttek a gépekre, a telefonra meg nem tenném fel csak ezért. )
 13. A manái így se kerültek kimaxolásra, nem az illúziókat szántam fő erősségnek. A kor miatti dobásoknál, meg titkon reménykedem egy "nem éli meg a következő szintet"-ben és rágyúrok a hősi halál/Darwin díj valamelyikére (Tudom narratívban is kipróbálhatnám, de nekem is tele lett a táncrendem, mire felvetődött a lehetőség.) Nem matekoztam ki mennyire működik a "végtelen számú" dobás és érdemes-e erre halmozni a képzettségeket (kapáslövés, kétkezes harc), illetve működik-e az alkarvédő tőrrel a kézben, esetleg lehet e lábsöpörni, ha valaki közel jön, de igyekeztem a búgócsigát lemodellezni, csak nem két fajvadászkardos kobratáncos verzióban, hanem dobálózósban... Aztán majd kiderül, hogy hasznos e a harcban vagy csak a cirkuszban jó látványosságnak. Illetve ami felmerült bennem, hogy az előzőekben kialakított 2 tőr elég-e körönként ennyi támadáshoz (fizikailag odaér e a célponthoz, mire visszateleportálnám és újra eldobnám)
 14. Sziasztok! Esetleg ránéznél tetra, hogy ez így életképes-e? Vagy nagyon benéztem és nem használható/egyoldalú? Bárd 15_Nyt.txt
 15. A világleírásban van szó a nagy jégről, aminek a vége után nyílt ki újra a világ az embernek. Az ez alatti/előtti időknek lehet nyoma a jelenben? Amiért fontos: A karakter akarhat ezek után kutatni, mert ha ritkák is, de vannak vagy annyira ritkák/nincsenek, hogy még csak fel sem merül benne? Ha igen milyen formában vannak jelen? Legendák, romok, "átkozott szellemlakta helyek a múltból", esetleg tárgyak, amiket így-úgy megőrzött az emberi népesség a barlangi élet során? Illetve a szellemek is fontos szerepet játszanak a világ embereinek életében és ezeket érzékelik, tudnak velük kommunikálni, adott esetben vannak varázslatok/rituálék, amikkel hatnak rájuk. Ennek a dolognak az embert érintő része vonatkozó mágia ismeretétől/fogékonyságtól függ, esetleg van egy mindenki/sokak által gyakorolt szokás (mint a szelleműző harangok, szalagok vagy óvó kézjelek, mantrák)? Vagy jellemzően a szellemen múlik megnyilvánul/manifesztálódik-e és az emberek csak akkor reagálnak úgy, ahogy épp sikerül, hisz nincs rá gyakorlat. Meg még egy kérdés: Nincs esetleg egy praktikusan megtervezett karakterlapod, amit érdemes volna használnunk (ha csak elkerülte a figyelmem bocsánat)? Ha nincs kéznél az sem gond, csak kérdeztem.
×
×
 • Új...